Търсене

Начало Оживление
Оживление
Майката на момченцето от фонтана – с международна награда за най-добър грим за роля на Ленин
09 July 2008

В броя си от 16 юни /тук / ви показахме, уважаеми читатели, прототипа на голите момченца във фонтана в центъра на Разград. В разговора ни тогава със строителния инженер Атанас Янакиев стана дума и за още прелюбопитни неща около неговата фамилия. Малко известен е примерно фактът, че Атанас е живял и в къщата с единствения слънчев часовник в Разград и го е правил сам.

Че майка му и баща му са имали един от първите фризьорски салони в столицата на Лудогорието.

Днес ще разкажем още нещо за майката на Атанас – госпожа Райна Николова и нейната работа в Разградския театър.


Продължава...
 
Деца посветиха изкуството си на безопасното движение
07 July 2008

 

Млади таланти от Русе, Силистра, Шумен, Търговище, Кюстендил, Нови пазар, Троян, Варна, Полски Тръмбеш, Велико Търново и цялата Разградска област дойдоха в столицата на Лудогорието за първото издание на Националния детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки “Звезден път 2008”.

Продължава...
 
Звукът в колата на Антон е два пъти над прага на болката в ушите
04 July 2008

 

Трудно е да се повярва, но е факт – силата на звука в колата на Антон Монев от Разград е 136.4 децибела. Казано с обикновени думи, това надминава два пъти прага на болката /130 децибела/ от налягането в ушите.

Продължава...
 
Вечнозелена ваза „изникна“ в градинката пред „Абритус“
30 June 2008

 

Вечнозелена ваза се появи преди няколко дни в градинката пред бившия хотел „Абритус“ в Разград, в близост до тротоара в посока „Панчоолу моста“. Тя представлява специална конструкция, наподобяваща амфора и снабдена с капково напояване. По цялата й странична повърхност са засадени иглолистни фиданки, а на върха - ярки декоративни цветя.

Продължава...
 
Могъщи български масони се поклониха пред разградския си Учител
23 June 2008

 

В събота, първия ден на астрономическото лято, пред паметника на патриарха на българските масони Иван Ведър в Разград се събраха членове на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България. Поводът бе отбелязване на първата годишнина от изграждането на монумента на основоположника на масонството в страната.

Продължава...
 
Сали Шишманов отпразнува своята седемдесетгодишнина
23 June 2008

 

Никога не е ставало дума, пък и едва ли той има такива желания, но ако популярният разградлия Сали Шишманов реши да се кандидатира за кмет или за депутат, то едва ли има друг вариант, освен той да бъде избран с голямо болшинство от избирателите.

Продължава...
 
Масони от цяла България идват в Разград утре
20 June 2008

 

Масони от цялата страна ще се стекат в Разград утре за отбелязване на първата година от откриването на паметника на Иван Ведър, основоположник на движението в България.

За приключването на масонската година тук ще пристигне великият майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари Никола Александров с най-високата и последна 33-та степен. Очакват се още върховният командир на тайното братство Петър Калпакчиев 33° и членовете на Върховния съвет 33°.

Продължава...
 
Генерал Атанасов стана татко
20 June 2008

 

49-годишният тъмносин депутат от квотата на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов се сдоби с момченце. Наследникът на генерала е с начален старт от 3.100 килограма и е кръстен Филип. Бебето е плод на любовта на Атанасов с 33-годишната Весела Михова.

Продължава...
 
Муфлонката на бай Бехчет роди малък Цецо с цезарово сечение
20 June 2008

 

В сряда, за пръв път в 50-годишната история на разградския зоокът, бременно животно бе изродено чрез цезарово сечение. Спешната операция извърши умело и професионално „джипито“ на питомците на бай Бехчет д-р Никола Досев, подпомаган от д-р Диляна Иванова.

Продължава...
 
Той – това са те
16 June 2008

 

Нашият вестник отвори темата за пишкащите момченца в центъра на Разград преди две години, когато до тях бе бита сонда и водата обля от години стоящите на сухо хлапета. Атракцията си струваше. Асоциацията с „Манекен Пис“ в Брюксел се появяваше ненатрапчиво, но веднага. Потърсихме в музея и архива кога е правен фонтанът, има ли конкретен модел за фигурките на малчуганите. Ударихме на камък – документи черно на бяло не открихме.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 Следваща > Последна >>

Резултати 1521 - 1530 от 1579