Търсене

Начало Оживление
Оживление
Наслука
19 March 2008

 

Уважаеми читателю! Наближават горещи дни за българския лов и риболов. На очакванията на стотиците ловци и риболовци от областта вестник “Екип 7” ще отговори с тематичните си страници по тази толкова обичана и обсъждана от българина тема. Оказва се, че след политиката и футбола нашего брата отбира най-много от лов и рибарлък. Разбираме необходимостта след сполучлив излет сред природата споходеният с рибарска или ловна слука да се похвали. Затова вестникът очаква от своите читатели невероятни истории и атрактивни снимки. Пращайте и не ни жалете!

Продължава...
 
Кавалкада разтресе градското еднообразие на Тодоровден
17 March 2008

 

Времето, най-непредвидимият фактор, даде възможност на коневъдите и всички любители на красивите животни да чуят конски тропот пред площад „Момина чешма“. Точно в 11 часа внушителна кавалкада разтресе иначе забранената за движение отсечка, която полицията нарочно за Тодоровден отпуши. Писък на гайда разцепи градското еднообразие. Мажоретки, духов оркестър ездачи, кабриолет, каруца и… бай Бехчет с пони и каручка, пълна с деца в ариергарда.

Продължава...
 
80-годишни сключиха брак
14 March 2008

 

Двойка старци минаха под венчило часове преди празника на жената. Булката е 80-годишната дребна женица Руса Пенева Панева. Тя е родена на 25 ноември през далечната 1928 година. Женихът е Петър Давидов Чинков, по-малък от съпругата си с две години. Роден е на 13 март 1930 и вчера имаше още един повод за вътрешни трепети - чества рожден ден.

Фактическото младото семейство се ограничи да засвидетелства силни чувства само с подписи в дирекцията по гражданското състояние в Община Разград и не се хвърли да пирува и черпи за брака. За важното събитие не бе запазен и час в залата за весели тържества на местния обреден дом.

Продължава...
 
Иван РАНКОВ: Ние сме най-бойният клас
14 March 2008

 

Един от най-малките и най-популярен български актьор е с разградско потекло. Иван Ранков е внук на известния разградски лекоатлет и треньор Иван Димитров и Донка Владимирова. Ние писахме веднъж за това преди години. Тази учебна година Иван Ранков учи тук в училище „Васил Левски“ и е в шести клас.
Участвал е в пет филма - „Екзодус“, „Рин-ти-ти“, „Принцът и просякът“ „Изпепеляване“ и филм за биографията на Мариана Биолчева. В момента играе/ главна роля/ в постановка на Младежкия театър. Два пъти в месеца пътува до София, играе и се връща.
Иван Ранков не се оказа много приказлив, затова разказът е малко понакъсан, но на нас ни бе интересно да чуем неговите разсъждения.

Продължава...
 
Джена грабна статуетката за дебют на „Пайнер“
12 March 2008
 

Джена грабна наградата за дебют на телевизия „Планета" по време на церемония за отличаване на най-добрите за 2007-ма година. Музикалната компания и нейната ревностна публика признаха, че разградчанката Десислава Валентинова, с творчески псевдоним Джена, е най-доброто ново откритие на „Пайнер" за миналата година.

Джена се появи на пищната церемония в зала 1 на НДК с шеметна дълга рокля в черно, която подчертаваше красотата и женствеността й.

Продължава...
 
Собственик на пункт за скрап събра колекция от старинни предмети
10 March 2008
 

Тодор Добрев държи склад за изкупуване на метали близо до завода на „Пилко" в Разград. В на пръв поглед скучната дейност, с която се занимава, той е намерил „цвят". Не защото металите, които изкупува са цветни. А защото между тях има такива, които Тодор е преценил, че си заслужава да се подредят в колекция. Вместо да бъдат претопени. В импровизираното кътче, което е оформил в офиса си има вещи от различни точки на света. По-интересен е не толкова произходът, а годината на създаването им.

Продължава...
 
Крехка жена върти мъжката работа в Каменово и Равно
07 March 2008

Печеното приятно цвърчи във фурната и хваща апетитна коричка. Масата е вече сложена за празничната вечеря. Изведнъж мобилният телефон звънва натрапчиво и нетърпящо компромис: „Ало, докторке, идвай!" Това е празничната програма от 15 години насам на единствената жена, ветеринарен лекар на участък в областта - д-р Силвия Христова. Тя върти животновъдството на двете кубратски села Каменово и Равно. По дяволите отива и отдавна планираната семейна вечеря. Чантата с най-необходимите инструменти и медикаменти е в бойна готовност в очакване на точно такива позвънявания. След половин час д-р Христова вече е на място и си върши работата. Нещо съвсем обичайно и делнично за нейните празници.
И ако описваме това всекидневие, то не е за да предизвикаме някакво съжаление. Не! Така беше на националния празник.
Продължава...
 
Деветмесечната Емилия - „Бебе на 2007-ма“
05 March 2008

Лъчезарната деветмесечна Емилия, дъщеря на колегата от ТВ „Лудогорие" Петър Петров и чаровната му съпруга Невена, стана „Бебе на 2007-ма" в традиционния конкурс на сдружение „Жанета". Явно наистина кръвта вода не става, щом още на първото си появяване на конкурс Емилия изпревари останалите 36 кандидати за титлата.

Продължава...
 
Братовчеди, родени на 29 февруари, празнуват през 4 години
29 February 2008
 

Разградчаните Иван Иванов и Христомир Панайотов са братовчеди. Иван е в частния бизнес, роден е през 1980 г. Христомир е 68-ми набор, работи в общинската администрация. По-младият от тях днес ще отпразнува седмия си рожден ден, другият братовчед пък ще подреди свещи на тортата за десети път. Това, обаче, не е резултат от лоша аритметика или някаква специфична особеност на рода им, чийто корен е от Тетово.

Продължава...
 
В училището по народни танци - от раз-два-три-и до вихъра на Граовското
25 February 2008
 

Съвпадението е случайно.

Писал съм по темата кратичко, с две снимки, точно преди година. Тогава чух случайно, че в репетиционната зала на Фолклорен танцов ансамбъл „Абритус" на стръмната разградска улица „Жеравна" има училище за народни танци. Школата е отворена за всички, входът е левче за час. Бях и снимах третия час от началото на заниманията. В залата около 40 души...

По-миналата сряда отидох отново, провокиран от новината за мен, че при хореографа Кънчо Върбанов и асистентката му Емилия Йорданова часовете вече са два на вечер и за 120 минути през залата минават над 100 души.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 Следваща > Последна >>

Резултати 1521 - 1530 от 1548