Търсене

Начало Оживление
Оживление
Тежък офроуд на пистата край Стражец
14 January 2009

 

Миналата неделя беше поредният снежен и студен януарски ден, когато върлите любители на офроуда от Разград се събраха отново. На изпъcтреното с различни стръмни наклони трасе край Стражец зареваха мощните двигатели на осем машини. Между тях бяха и две руски джипа „Нива“. Имаше и такива, които бяха дошли само да се наслаждават на гледката и след това оживено да коментират видяното. Тъй като денят беше единствен почивен за изтеклата седмица, преобладаващата част от разградското офроуд общество предпочете семейния уют.

Продължава...
 
Румен Колев препарира еднотонен бизон
12 January 2009

 

Посред най-лютата разградска зима в работилницата на известния таксидермист Румен Колев замириса на индианска прерия. Новото предизвикателство за професионализма на препаратора е отстрелян тия дни бизон. И то не в далечна Америка, а в забравеното и от Господ кътче на България Сакар планина. Животното е еднотонен мъжкар с добре изразени за вида си белези. Огромна близо 200-килограмова глава, увенчана с къси, но яки рога. Волята на собственика е тя да бъде оформена като трофей за закачане на стена. А кожата ще стане килим.

Продължава...
 
Сготвиха украински борш в „Терамаркет“
09 January 2009

 

Цял казан борш по украински /без зеле като руския/ сготви вчера пред магазин „Терамаркет“ разградският готвач Илия Дайнов. Супата от пилешко месо, много зеленчуци и задължителното цвекло беше приготвена на открит огън с дърва.

„Искаме да покажем как се готви украинска супа с алтернативното ни гориво - български дърва.

Продължава...
 
Днес Ивановците си остават вкъщи
07 January 2009

 

Иван е най-разпространеното мъжко име в цяла България. Идва от евангелското Ioannes, старобългарското Ioaнъ, и означава "Бог е милостив" или "Божия благодат". Във всяка фамилия има поне по един Иван. В малкото изключения познаваме двама-трима Ивановци, на които днес имаме повод да честитим.

Продължава...
 
На площада в Исперих посрещнаха 2009-та при -14 градуса, но с 2 бурета вино
05 January 2009

 

Над 200 жители и гости на Исперих се събраха на 31.12. в 24.00 часа на площада пред паметника на Хан Аспарух. С празнично настроение край пищно украсена елха и светещи гирлянди те посрещнаха новата 2009 година. Под звуците на оркестър "Жен Шен" ентусиазирани танцьори тропнаха празнични български хора.

Продължава...
 
Разградчанин печели уикенд в зимен курорт
05 January 2009

 

Разградчанинът Васко Йорданов печели уикенд за двама в зимен курорт на родината през януари. Мъжът е класиран на втора позиция във фотоконкурса на Opel Corsa Black & White и радио N-JOY – “Виж света в черно и бяло” за черно-бяла фотография.

В надпреварата се включиха повече от 230 снимки и фотоколажи от цяла България.

Продължава...
 
Шестото момче на Атче от Печеница е първото бебе за 2009 г.
05 January 2009

 

Момченце с тегло 4.500 кг и ръст 56 см е първото за 2009 г. бебе в Разград. То се роди в 11.15 ч. на 1 януари, съобщиха от отделението по акушерство и гинекология на болницата.

Майката - 32-годишната Атче Хасан от исперихското село Печеница, има още пет деца, всички са момченца.

Продължава...
 
Исперихчанка сътвори миниселце с идиличен дух
05 January 2009

 

Дърво, плоскости, мъх, листа... лепило, железни нерви, въображение и любов.

Това е разковничето за изделията на 24-годишната Ивелина Колева от Исперих, превърнало се в изкуство.

Ивелина е майка на двама сина, на по две и пет годинки. Малкото си свободно време поделя между любимото си занимание – фризьорството, и приложното творчество. Темата, която предпочита, е идилични селски къщи със загатващи елементи от някогашния бит и култура на нашите предци.

Продължава...
 
www.ekip7.bg - в огледалото
29 December 2008

 

Дойде краят на годината, а с него и времето за обзор на случилото се през изминалите 12 месеца. Днес ви предлагаме един по-нестандартен прочит на 2008 г. - „подбрано“ от коментарите под статиите в Интернет-страницата ни www.ekip7.bg. Извадките от вашите читателски мнения публикуваме почти без редакторска намеса. Някои от тях са в стихотворна форма и са колкото тъжни, толкова и забавни. Коментарите, които днес поставяме на вашето внимание, са отлично отражение на действителността и на поредната трудна година, която извървяхме заедно.

Продължава...
 
Коледно парти за децата от Ресурсен център – Разград
22 December 2008

 

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Коледа, Ресурсен център за деца със специални образователни потребности навърши скромните две годинки. Рождения си ден те решиха да отбележат, като зарадват своите възпитаници с весело коледно парти. За доброто настроение се бяха погрижили ресурсните учители, които подготвиха специална празнична програма, изпълнена с жизнерадостни детски игри, съобразени с възможностите на децата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Последна >>

Резултати 1521 - 1530 от 1645