Търсене

Начало Оживление
Оживление
86-годишен разградчанин спечели луксозен джип „Ленд Роувър“
12 September 2008

 

Пръстът на съдбата ли се намеси или по-скоро пръстът на водещия телевизионните предавания на Българския спортен тотализатор - бившият национален състезател по волейбол Ивайло Гаврилов, но най-сетне и в Разград се падна една голяма печалба от тотото. Тя е материална – луксозен джип „Ленд Роувър Фрийлендър 2“ и бе изтеглена във Втори тото шанс.

Продължава...
 
Дон Кихот от Голям Поровец строи вятърни мелници
12 September 2008

 

Всяко село си има поне един човек, който поразява със странностите на характера и битието си своите съселяни. И за него казват, че е “малко така”, без да си дават сметка, че тъкмо такива хора са тяхната визитна картичка. Такъв е 75-годишният Салим Реджебов от исперихското село Голям Поровец:

Продължава...
 
Трима исперихчани в подножието на Монблан
10 September 2008

 

В клуба по пешеходен туризъм към туристическо дружество "Димитровец" - Исперих членуват 20 любители на туризма. От 1996 г. председател на клуба е Христо Станев. За последните 5 г. под негово ръководство различни членове на клуба покориха всички балкански първенци.

Продължава...
 
VIP събитие без много VIP
08 September 2008

 

VIP сватба се задава в Разград на 13 септември, събота. Областният управител Наско Анастасов жени първородния си син. Булката също не е неизвестна. Тя е дъщеря на първия частен превозвач в Разград Тони Тонев.


Продължава...
 
Гецовлия печели първия приз за България от легендарния Пардубице
05 September 2008

 

Пресни и парещи до болка са спомените ни от последната олимпиада в Пекин. В Хонг Конг, за разлика от Атина, нямаше българско участие. Дваж по ни е тъжно на нас, разградчани, защото един от участниците в националния отбор - Росен Райчев, е наш съгражданин.

От този дефицит откъм поводи за патриотизъм ни спасява един поглед в далечното минало, когато се наливаха основите. В Гецово е роден и живее един човек, който за първи път печели приз за България от легендарния втори по големина в света стипълчейз в Пардубице, близо до Прага. Към него всички се отнасят като към учебник по история на коневъдството в България. И макар Пеньо Николов Пенев да е вече на 82 години, паметта му за събития от 40-те години на миналия век все още са свежи.


Продължава...
 
“Ориент експрес” за осми път подмина гара Разград
03 September 2008
 


Вчера по разписание прочутият “Ориент експрес” трябваше да премине през гара Разград. Но дори и една така лустросана европейска реликва, която от миналия век кръстосва от Париж до Истанбул, закачат ли й български локомотив, веднага прихваща от българските нрави.

Продължава...
 
Панчо от Гецово смени мечката с акордеон и бензиновоз
03 September 2008
 


Малко след 9.00 ч. миналия петък изпод прозореца на редакцията се чу народна музика. Точно както се взема булка на сватба. Надникнах от любопитство. А отдолу ми се усмихна познат по физиономия, набит мургав мъж с очила и акордеон. Разпознах 48-годишния Панчо - един от членовете на популярната мечкарска фамилия Станеви от Гецово.

Продължава...
 
Мехмед Азиз направи фотокурбан
01 September 2008
На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих коресп

 

На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих кореспондентът на БТА и “Екип 7” Мехмед Азиз отпразнува 33-години активна фотографска дейност.

Спазвайки традицията, наложена от самия него, на този ден известният исперихчанин принесе в жертва чисто нов цветен филм “FUJI” за късмет и сполука в професията.

Продължава...
 
Асение от Равно стана „Мис Пагане 2008“
01 September 2008

 

В четвъртък вечерта на плувния комплекс в Кубрат се проведе Седмият конкурс за красота „Мис Пагане 2008“. Той бе уважен от народния представител д-р Хасан Адемов, общинските кметове на Исперих, Цар Калоян, Завет и Кубрат.

Пред многобройната публика и журито, с председател бизнесмена Христо Милев, се представиха 45 участнички.

Продължава...
 
Днес в Дома за стари хора честват рожден ден
01 September 2008

 

Днес в Дома за стари хора в Разград са организирали голямо тържество. Най-възрастният обитател там Христо Русев Георгиев навършва 97. В негова чест ще има торта със свещи и жива музика, подаръци и изненади. Заради празника на баща си, тук пристига и Росен Русев – професор и декан на катедра „Английски и френски“ във Великотърновския университет.

Бай Христо е кореняк разградлия. В социалния дом идва преди две години, когато усеща, че не може да се грижи за себе си сам. А тук го заобичват бързо заради благия му характер и хрисимия нрав.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Последна >>

Резултати 1521 - 1530 от 1607