Търсене

Начало Оживление
Оживление
Здравеопазването, социалната сфера и образованието – под нежно управление
06 March 2009

 

Според една крилата мисъл страдащите принадлежат на жените. Може би затова не е изненада фактът, че здравеопазването, социалната сфера и образованието в региона са под женско ръководство и управление.

Нежна сила държи здраво и решително трите многопрофилни болници в региона. Д-р Ангелина Миткова ръководи най-голямата – областната болница, а лечебниците от Исперих и Кубрат се управляват съответно от д-р Пенка Савова и д-р Павлина Мичева.

Продължава...
 
Двадесет хлапета – в бебешко шоу
04 March 2009

 

Десет момченца и десет момиченца участваха в бебешкото шоу навръх 1 март в Разград. С най-голямата титла „Бебе на 2008-ма“ бе коронясана Едже Мехмедова от село Раковски. Малката госпожица стана и първенец в категорията за пълзене, демонстрирайки бързина и сръчност.

За демонстрирана гласовитост с приза бебе-певец бе удостоено отново момиченце – Катерина Чавдарова. Наградата за артистичност отиде при Инес Тусчева, за усмивка – при малкия Мартин Миленов, а за фотогеничност – при Енис Ерханова. Титлата бебе на „Жанета“ бе връчена на Максим Георгиев.

Продължава...
 
Празненства в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” - Завет
04 March 2009

 

СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Завет отбеляза националния празник на страната ни с концерт в читалище „Саморазвитие”.

Цялата седмица преди тържеството мина под знака на празника. Бяха представени три презентации по класове на тема „Руско-турска война”, „Високи спортни постижения на България” и „Лицата на България”. На тържеството в читалището се проведе игра-викторина с учениците върху презентациите.

Продължава...
 
Оги изпълни мечтата на баща си
25 February 2009

 

В понеделник в поредното издание на телевизионната игра „Стани богат“ разградчани видяха познато лице. Срещу Ники Кънчев седна 25-годишният Огнян Рангелов, малкият син на разградския културтрегер Костадин Рангелов, който твърде рано напусна този свят.

Оги изпълни една от мечтите на баща си. Косьо ми бе много добър приятел и зная, че неведнъж праща SMS-и с надежда да седне на стола но богатството. Така или иначе не попадна сред избраните.

Продължава...
 
Румен Колев улови скоростта на намибийски гепард
25 February 2009

Нищо не е в състояние да ограничи творческия размах на разградския таксидермист Румен Колев. За него се знае, че никое животно не е успяло да го постави в невъзможност да го препарира. Но това вече не е достатъчно за Румен. Той търси нови предизвикателства. И едно се появи тия дни в работилницата на препаратора. Млад гепард, отстрелян от варненски бизнесмен. Нашият съгражданин е получил поръчка да “постави” най-бързото животно в обичайната за него среда. А хищникът е бил отстрелян на сафари в Намибия.

Продължава...
 
Завърши „Седмицата на любовта“
18 February 2009

 

В СОУ „Христо Ботев“ в Кубрат завърши „Седмицата на любовта“. Тя бе организирана от десетите класове и свързана с отбелязването на Деня на любовта – 14 февруари. За целта бе изработен специален проект „Той и тя – равнопоставени в секса и любовта“. Пред цялата седмица имаше различни прояви, върхът на които бе шоупрограмата „Купон без риск“. В нея се включиха ученици от ІХ до ХІІ клас на училището, учители и самата директорка на школото Татяна Дочева.

Продължава...
 
Часовникар и технолог са новите царе на ракията
16 February 2009

 

За седми пореден път разградската група ИРА /Инициативни ракиджии атакуват/ събра членовете си на традиционния конкурс-дегустация за домашно произведени ракии. Като едно затворено общество, облечена в черно, поради и мистичния петък-13-ти, групата се събра в „Кръчма за приятели“ и след като изпя химна си „Ракийчице“ на група „Черно фередже“, пристъпи към действия. За по-ползотворната работа пак се беше погрижила фирмата на братя Колеви. Бяха предоставени няколко бъдещи колбасарски хита – свинска пастърма, луканка, както и още по-подобрения вариант на салама „Чорбаджийски“, добил широка популярност с невероятните си вкусови качества.

Продължава...
 
Стефан Данаилов е отново царят на домашното вино
16 February 2009

 

В „Кръчма за приятели“ в Разград се проведе дегустация на млади вина, реколта 2008 г. Тя беше организирана от разградската асоциация на производителите на домашни вина, ръководена от Стефан Данаилов.

В традиционната надпревара, която се провежда за шести път в навечерието на Трифон Зарезан, се включиха десет производители: Янко Киров, Стефан Данаилов, Георги Атанасов, Данаил Иванов, Генади Гатев.

Продължава...
 
Клуб „Трабант“ от Лозница - твърдо зад Соломон Паси
16 February 2009

 

Преди броени дни НДСВ издигна кандидатурата на Соломон Паси за генерален секретар на НАТО. В четвъртък на редовното седмично заседание на Министерския съвет военният министър Николай Цонев официално представи кандидатурата, а кабинетът я подкрепи. Официалният документ бе подписан в петък. Това е известно на всички, които се интересуват от политика. Ние ще припомним нещо прелюбопитно от биографията на Соломон Паси, пряко свързано с нашия край.

Продължава...
 
Роди се Наско Анастасов ІІ
13 February 2009

 

Вчера областният управител Наско Анастасов почерпи журналистите за раждането на първия си внук, който носи неговото име. Малкият Наско е плод на любовта между големия му син Борко и Мария, дъщеря на крупния местен автобусен превозвач Тони Тонев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Последна >>

Резултати 1541 - 1550 от 1686