Търсене

Начало Оживление
Оживление
58 се пуснаха да преплуват „Пчелина 2”
10 July 2009

В сряда следобед бе възстановена една стара традиция, свързана с водните спортове в Разград – преплуване на язовир „Пчелина”. Последният опит да се организира такова състезание бе преди 4 години. А истинското началото се е покрило в забвение от натрупалите се години. Сега движеща сила на идеята е на експерта по спорт в общината Валери Бойчев и на шефа на „Гражданска защита“ инж.Петко Петков.


Продължава...
 
Бунтарите на Америка за пръв път в България
08 July 2009

Българските фенове на „Limp Bizkit“ имахме уникалната възможност да наблюдаваме бандата в оригиналния й състав, за пръв път в страната ни, на 29.06., в пълната зала „Фестивална“ в София.

Въпреки очакваното от някои повече шоу, отколкото музика, Фред Дърст беше в добро настроение и изпя перфектно всички най-известни песни на „Limp Bizkit“ – „Nookie“, „Break Stuff“, „Take a Look Around“, „My Way“, „Rearranged“, „Rollin’“, „Behind Blue Eyes“, „My Generation“ и др.


Продължава...
 
230 деца пяха и танцуваха за безопасно движение
06 July 2009


230 участници от цялата страна дойдоха в Разград за Второто издание на Националния детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки „Звезден път 2009“.

Фестивалът започна в петък сутринта с танцова програма. Същия ден вечерта пред Общинския културен център се проведоха състезателни игри по безопасност на движението, които провокираха децата да мислят за правилата на пътя. Тогава бе даден и официален старт на проявата в Разград.

Продължава...
 
Водата на „Пчелина“ става за къпане
06 July 2009


Водата на язовир „Пчелина” в едноименната местност край Разград става за къпане. Това са показали последните проби, направени преди няколко дена в Регионалната инспекция по опразване и контрол на общественото здраве.

Водата няма отклонения по цвят и мирис, а откритите в нея нитрати и фосфати са доста под максималните допустими граници, казват експертите от здравната инспекция.


Продължава...
 
Софиянец си хареса антика в Разград
03 July 2009

 

В тези горещи летни дни особено изкефени са всички собственици на автокабриолети. Най-вече пред погледите на „завистливи“ пешеходци по улиците и булевардите. А когато кабриото е ретро, всички със затаен дъх оглеждат машината.

Тази седмица млад, но заможен столичанин ще откара от Разград истинско ретро кабриобижу. Това е „Шкода Октавиа 450“-кабриолет, производство 1958 г. Автомобилът е собственост на известния в Лудогорието рестравратор на коли от миналия век Пламен Пенчев.

Продължава...
 
Бате Наско обзаведе триколката си с душ
01 July 2009

 

От няколко месеца рядко срещано моторно превозно средство се движи из Исперих и привлича любопитните погледи на минувачите. Мототриколката "Велорекс" на Атанас Йорданов е напълно реставрирана. Бате Наско /както всички го знаят в града/ е автомонтьор от дълги години с увлечение по ретро мотори и автомобили. Въпросната мототриколка е произведена в заводите "Ява" в бившата Чехословакия през далечната 1964 г.

Продължава...
 
Генади Гатев - Гената отново ще играе за „Чайка“ на Тато
22 June 2009

 

За мечтите граници и препятствия няма. Това правило особено важи за разградския ресторантьор и бивш общински съветник Генади Гатев – Гената. Неговата мечта да кара и да се вози в луксозна „Чайка“ от Живково време още не е залиняла .

Гената проявява нестихващ интерес към возилата на политбюро и на неговия едноличен лидер. Затова отново ще участва в организирания търг с тайно наддаване. Събитието ще бъде в края на първата седмица на юли в гаража на НСО. За продан са предложени 33 коли от тринадесет марки. Между тях има и шест автомобила „Чайка ГАЗ 13“.

Продължава...
 
Произведения на млади скулптори естетизират градската среда
12 June 2009

 

Една хубава идея на Община Разград вече е материализиран факт, който може да се види, пипне и достави естетическо удоволствие на жителите и гостите на града. Става дума за единадесет скулптурни произведения, дело на абсолвенти от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, които в сряда бяха експонирани в градинката до Часовниковата кула и във фоайето на Общинския културен център. За художествената стойност на пластичните творби от камък и дърво няма да говорим, тъй като това е от компетенциите на познавачите на този художествен жанр.

Продължава...
 
Екзотична ботаническа градина на 27 километра от Разград
10 June 2009

 

Своеобразна ботаническа градина расте на 27 километра от Разград. Неин стопанин е 52-годишният Йордан Йорданов от Лозница.

Екзотични растителни видове красят двора на мъжа и го пълнят с красив букет ухания. Тук, на улица “Ивайло“ 12, могат да се видят истински маслинови насаждения, дръвчета нар, портокали, лимони, дафинов лист или черен пипер... Гледката се допълва още от дръвче бадем, облагороден дрян, облагородени къпини, смокиня, лешник.

Продължава...
 
6,5-метров "Ескалибур" вози абитуриентката на Панчев
27 May 2009

 

С 6.50 м снежнобяла ретро лимузина „Ескалибур“ пристигна на бала си снощи голямата дъщеря на известния в Разград, областта и страната бизнесмен Йордан Панчев - Ралица. Убийствено красивата машина бе ескоритирана отпред и отзад от гвардейци на бели коне.

Ралица – абитуриентка от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, бе като принцеса в бледорозовата рокля с лебедово наметало и 1200 камъка „Сваровски“ по тях.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Последна >>

Резултати 1541 - 1550 от 1718