Търсене

Начало Оживление
Оживление
Как Божинел съживи запустялата бащина градина
06 August 2008

Божинел Христов е опровержение на твърдението, че на обущаря обувките са скъсани. Той от много години се занимава с озеленяване и ландшафтна архитектура. Няма специално образование, но пък във фирмата му работят едни от най-добрите специалисти в тази област. Във Варна Божинел отговаря за зелените площи на два от най-големите квартали. Там има разсадник и градински център.


Продължава...
 
Местният елит атакува плажовете
01 August 2008

Местният елит, с малки изключения, атакува плажа, за да почива. През най-активния за отпуски месец август ще отмарят почти всички лудогорски кметове. Разградският градоначалник Денчо Бояджиев няма да изневери на стила си и ще отдъхва в Англия. За втората половина на август е насрочена неговата туристическа екскурзия до островната държава.

Съвсем скоро натрупал лек тен, от Албена се завърна областният управител Наско Анастасов. Той бе в курорта няколко дни и се върна отново в Разград заради медицински проблеми с един от синовете си.


Продължава...
 
Конни надбягвания и Емануела за празника на Завет
28 July 2008

 

6000 лв. е тазгодишният награден фонд за традиционните конни надбягвания в местността Гемиите край Завет, по пътя за Исперих. Те ще се проведат идната събота от 11.00 ч. в рамките на селищния празник на града. Средствата са от бюджета на общината, но се очаква по-големите местни фирми да поемат някои от гарите в надбягванията.

Продължава...
 
Летен събор на клуб „Москвич“ край Камчия
25 July 2008

 

От днес до неделя в курортно селище „Нептун“ край Камчия се събират всички членове на клуб „Москвич“-България за лятна национална среща. На сбирката се очаква да дойдат с различни модели от известното соцвозило ценители от Варна, Пловдив, Бургас, Габрово, София, Велико Търново. Очаква се москвичите да бъдат над 40.

Продължава...
 
Два дни и две нощи празнува семейство Хашимови
21 July 2008

 

Два дни и две нощи продължи сватбата на семейство Хашимови от Лозница. Кметът втори мандат Айхан Хашимов и дознателката Вергиния Дъбева се врекоха във вечна вярност първо в събота в Шумен, а снощи пред съгражданите си на стадиона в Лозница.

Половин дузина депутати от ДПС и почти цялото ръководство на полицията в Търговище уважиха поканата и бяха гости на съботното тържество в хотел „Шумен“.

Продължава...
 
Свалиха с автовишка коте от дърво на Ларгото
18 July 2008

 

В сряда по обяд необичайна спасителна операция събра погледите на минувачите по най-оживеното място в Разград – Ларгото. Качено на върха на шестметрова бреза малко котенце предизвика преждевременно тестване на координацията между част от спасителните служби на телефон „112“.

Продължава...
 
Е.он пише на стълбището и асансьора на 16-етажен блок в Разград
14 July 2008

 

Две прелюбопитни покани-предизвестия с подател „Е.он България Продажби“ АД донесе в редакцията наш читател. Признаваме, досега поводите да пишем за компанията, която се грижи за разпределението на тока и на която плащаме сметките си, са в повечето случаи по сигнали на потърпевши абонати и в критичен тон. Сега нещата, като се абстрахираме, че отново става въпрос за плащания, изглеждат по-скоро комични. Или безхаберни.

Продължава...
 
Веско Тапата: Няма нищо гнило в Дания
11 July 2008

 

Седнали сме в отлично поддържаната градина на Доката /тромпетист в Разградския симфоничен оркестър/ и слушаме увлекателния разказ на гостенина от Дания – Веско Борисов с детския си прякор от баскетбола – Тапата. Двамата – Веско и Донко, са единствените живи създатели и участници от Разград в нашумелия за времето си секстет „Абритус“. Някои са се преселили в отвъдното /като Гошо Панов/, а други, от други градове, са се разпилели по света. Съдба!

Продължава...
 
Гената игра за „Чайка“ на Тато
09 July 2008

В понеделник се проведе търг за луксозните коли на бай Тошо. Националната служба за охрана предложи за продан 20 суперлимузини "Чайка", седем мерцедеса 190, девет волги, 16 лади и 14 роувъра "Маестро". Близо 98 колекционери наддаваха за топпродукцията на съветското автомобилостроене. Австрийски и български бизнесмени и обикновени сеирджии се събраха да наддават и огледат безценните реликви на миналото.


Продължава...
 
Майката на момченцето от фонтана – с международна награда за най-добър грим за роля на Ленин
09 July 2008

В броя си от 16 юни /тук / ви показахме, уважаеми читатели, прототипа на голите момченца във фонтана в центъра на Разград. В разговора ни тогава със строителния инженер Атанас Янакиев стана дума и за още прелюбопитни неща около неговата фамилия. Малко известен е примерно фактът, че Атанас е живял и в къщата с единствения слънчев часовник в Разград и го е правил сам.

Че майка му и баща му са имали един от първите фризьорски салони в столицата на Лудогорието.

Днес ще разкажем още нещо за майката на Атанас – госпожа Райна Николова и нейната работа в Разградския театър.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Последна >>

Резултати 1541 - 1550 от 1608