Търсене

Начало Оживление
Оживление
Ловецът на мигове – на 50
14 December 2009

 

Ловецът на мигове, фотографът Мехмед Азиз, в събота навърши цели петдесет години. На стилно тържество в кафе-бар „Бавария“ в родния Исперих юбилярят почерпи роднини, приятели и колеги от цяла Североизточна България. Трудничко, но без произшествия до Исперих през леденото Лудогорие мина и „Екип 7“.

Верен на стила си, на рождения си ден Мехмед откри изложба. Този път – постоянна. Той подари на приятелите си от „Бавария“ двайсет свои фотоса, обединени под мотото „Моят град, моите снимки“.

Продължава...
 
Висша класа офроуд
14 December 2009

 

На 4 и 5 декември се проведе офроуд рали „Разходка Шумен 500“ в околностите на бирения град. В надпреварата се включиха 50 екипажа от цялата страна. Част от участниците по свое желание се разделиха на две групи – едните караха по предварително утвърденото платено трасе, другите бяха на „разходка“ след тях.

Сред участниците в разходката бяха и шест екипажа от Разград. Лудогорската група води екипажът Иван Иванов - Илонка Атанасова с джип „Тойота Ленд Круизер“. В кервана бяха още Христо и Надежда Панови - „Сузуки Витара“, Теодор и Маломир Власови - „Ленд Ровър“, Христо Христов - „Тойота“, Николай Божков - Красен Пенчев - „Тойота“, Христо Христов - „Ленд Ровър Дискавъри“. При пристигането на старта се оказа, че разградската група е най-многобройна в тази екстремна надпревара.

Продължава...
 
Адвокат Кинов ще свири на пиано, прокурор Пенчикова – с мотор
09 December 2009

 

Адвокат Марин Кинов ще премине през едномесечно безплатно обучение в музикалната школа, за да се учи на пиано, китара или пеене, прокурор Милена Пенчикова пък печели детско моторче. Ексдиректорът на МВР в Разград Кръстьо Сотиров и шефката на „Биовет“ Теменуга Газдова се сдобиха с калъфи за GSM, а Ивайло Йовчев – настоящият директор на ОД на МВР - с безплатен технически преглед за МПС-то си.

На безплатната уикенд почивка в СПА комплекс „Островче“ ще се радва доскорошният шеф на „Кейбъл Тел“ Симеон Симеонов.

Продължава...
 
Елхата засия
09 December 2009

 

14 000 лампички засияха на градската елха в понеделник вечерта. 13-метровото елхово дърво в Разград тази година се радва и на компания – семейство атрактивни снежни човечета.

Впечатлителна е и светлинната шейна, дърпана от сияйни еленчета, които също се включват в приказния мотив в очакване на красиви и благодатни празници.

А най-щастливи при церемонията със запалването на градската елха си останаха децата.

Продължава...
 
Лора и Бен палят светлините на елхата в понеделник
04 December 2009

 

14 000 лампички ще грейнат в понеделник на 13-метровата елха до Общинския културен център в Разград. Церемонията по запалването на светлините ще бъде в 17.30 часа, а честта да включат сиянието тази година ще имат учениците Лора Изворова и Бен Геттеманс, изявени съответно в изкуството и в спорта.

Лора е 13-годишна, ученичка в ОУ „Никола Икономов“ и възпитаничка на ДМШ „Илия Бърнев“. Тази година момичето има две специални награди - от националния конкурс за млади пианисти "Димитър Ненов" и от националния конкурс за инструменталисти в Пловдив, наградена е и на международния конкурс „Даворин Йенко” в Белград, Сърбия.

Продължава...
 
Не луксозна лимузина, а мотоделтапланер е сбъднатата мечта на Михаил Лазаров
04 November 2009

В кря на осемдесетте години на миналия век един скеч на народни

В края на осемдесетте години на миналия век един скеч на народния артист Никола Анастасов развесели нацията: Нане се хвали пред приятели: „У наше село се навъдиха големи хищни птици – делтапланери. Шест пъте гърмее с Вуте, докато пуснат човеко…“

Днес, близо трийсет години по-късно, когато жителите на разградското градче Лозница видят над главите им да кръжи „голяма хищна птица“, те не стрелят по нея, а спират да й помахат с ръка. Защото вече знаят, че това е техният съгражданин Михаил Лазаров.


Продължава...
 
Хелоуин в център „Емилиян”
30 October 2009

„Обществените нагласи към различните хора са негативни” – казва с болка Милкана Михайлова, директор на ЦРСИ „Емилиян”, затова в момента се набират доброволни сътрудници на центъра сред младите хора на Разград. Целта е да се промени мисленето на разградчани, а нагласите се променят най-лесно в ученическа и детска възраст. Затова преди дни център „Емилиян” сключи шефство с ученици от ПГИ „Р.Шуман” и заедно с тях днес ще отпразнува Хелоуин.

Продължава...
 
Разградлийка извади 3 кг ряпа от градината си в Пороище
30 October 2009

 

В късната есен стопаните от Лудогорието прибират последните плодове и зеленчуци от градините си по градчета и села. Където грижите са били по-големи, земята се отплаща. Това спокойно може да се каже за семейство Ангелина и Димитър Атанасови от Разград. Съпругът е инвалид и заради това съпругата Ангелина, пенсионерка от три години, наглежда къщичката и двора в с.Пороище.

През август, когато се освободило място в градината, Ангелина решила за пръв път там да засее есенна ряпа. Пакетчето семе купила от „Сортови семена“.

Продължава...
 
Даксъна “инспектира” водноспасителната дейност на остров Майорка
26 October 2009


Шестдесет и шест годишният Йордан Димов /Даксъна/ е ерудиран и сладкодумен събеседник. Но на първия си учебен ден, в навечерието му, заявил на баща си капитан Георги Димов, че предпочита да бъде овчарче. Рано сутринта се измъкнал в двора на къщата, където живеели и си изрязал гега за предстоящата професия. Това не било по вкуса на бай Георги и с енергично действие гегата била счупена в задните части на ревящия първокласник.

За една бройка да бъде изключен от ДКМС като гимназист, защото поискал за тоалетна хартия от приятеля си Ванката Дюлгеров да му откъсне лист от тетрадката с цитатите на Маркс, Енгелс и Ленин. Този разговор случайно подочул минаващият край тоалетната в градския парк комсомолски деятел Божидар Катеринов. Разбира се, всичко това довело до сериозни обструкции в градския комитет. Борис Анастасов обаче „оправил положението“, неглижирайки случилото се.

Продължава...
 
Най-опасните змии на земята дойдоха в Исперих
19 October 2009

 

Във фоайето на читалище "Съзнание" в град Исперих Тракийското херпетологично дружество от Хасково откри изложба на екзотични животни.
Собствениците на колекцията са Георги Еленски - по професия ветеринарен лекар, Краси Христов - с докторска степен по херпетология и автор на книгата „Най-отровните животни на Земята“. С екип от трима души през 1996-1997 г. те създават една колекция от екзотични животни.
Георги Еленски разказа, че експозицията се състои от 30 животни, макар че разполагат с над 120, но не могат да се транспортират всичките, а пък и местата за изложенията не позволяват да се покажат.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Последна >>

Резултати 1541 - 1550 от 1762