Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградски банди шестват из интернет-класации
25 April 2008

 

Две банди със силно разградско присъствие в тях влязоха в седмичния топ 20 на сайта mp3.bg. “Млък” и “Тортила флет” постигнаха това само няколко дни след като песните им бяха качени в сайта, където много известни и не чак толкова известни музиканти присъстват със свои парчета.

Продължава...
 
“D2” и “Gravity Cо” ще подгряват разградски групи на концерт
23 April 2008

 

На седми април 2008 година започна гласуването в конкурса “Най-добра училищна група”, организиран от Coca-Cola, D2 и Gravity Cо. Конкурсът е отворен за всички групи, в които поне трима от участниците са ученици на възраст между 14 и 20 години, а целта е популяризирането на училищните банди и младите музиканти.

Продължава...
 
Награда за “Невидяната България. Пътешествие в Разградския край”
21 April 2008

 

Филмът на „Арена Медиа“ “Невидяната България. Пътешествие в Разградския край” получи една от двете специални награди на фестивала „На източния бряг“, част от Петото международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново.

Продължава...
 
Разградски венчета поеха към Дунава
21 April 2008

 

Разградски върбови венчета поеха към Дунав вчера по обяд, след като местни моми ги пуснаха в река Бели Лом от моста край пощата, както традицията повелява.

Хубавият и слънчев ден изкара разградчани навън за празника. За тях по повод Цветница на площада до Часовниковата кула звучаха песните и ритмите на Капанския ансамбъл. С концерта на открито бе даден старт на кампанията „Разград – град на цветята“.

Продължава...
 
Нана от Гана е първият заявил участие в Панаира на киселото мляко
16 April 2008

 

С всяка изминала година Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград стават все по-интересни и атрактивни и наистина се превръщат в един хубав празник за местните жители, като същевременно с това привличат и туристи от страната и чужбина.

Продължава...
 
Разградските мажоретки откриват международeн фест в Скопие
11 April 2008


Мажоретките на Разград дават тон на международния фестивал на уличните изкуства в Македония. От 30 май в продължение на десет дена Скопие ще е домакин на голям фестивал със световен формат на всички видове изкуства, зародени на улицата. Ще се видят въжеиграчи, шутове, пиромани ...

Продължава...
 
Двете лица на Пчелина
26 March 2008

 

Със затоплянето на времето и настъпването на пролетта, все повече разградчани през почивните дни започнаха да търсят отмора в местността Пчелина. Крайградската зона е предпочитано място за отдих не от днес. Безспорно, обаче, посетителите там се увеличиха значително, след като Пчелина започна да се благоустроява. С пари от проекти общината поетапно освежи старите и неизползваеми вече беседки и пейки. Създадени бяха напълно нови кътчета и съоръжения за развлечения, между които и ползващата се от все повече разградчани велоалея.

Продължава...
 
И новият театър е малък за „Живот без дрога“
24 March 2008

 

Няма друг повод в годината, който да събира на едно място толкова много ученици от началните класове до абитуриенти. В четвъртък вечер фоторепортерите и телевизионните оператори трудно удържаха зад гърбовете си екзалтираните фенове на изпълнителите на сцената на новия театър в уникалното за страната девето по ред издание на областния конкурс за песен-послание „Живот без дрога“.

Продължава...
 
В Голям Поровец винаги знаят откъде духа вятърът
21 March 2008

Едни от най-големите атракции на село Голям Поровец, Исперихска община, безспорно са ветропоказателите, поставени на десетки места в селото. Ветропоказателите са с най-различни и причудливи форми.

Автор на нетрадиционните играчки и едновременно полезни предмети е 75-годишният Салим Реджебов.


Продължава...
 
Ученичка седна на стола на областния управител
19 March 2008

 

Единадесетокласничката от ПМГ „Акад. Н.Обрешков“ - Разград Катерина Илиева вчера бе временно изпълняваща длъжността „Областен управител“. Тя е един от шестте разградски ученици, включили се в традиционната инициатива на фондация „Джуниър ъчийвмънт България“ - „Мениджър за 1 ден“. По специална процедура изборът на областната администрация е паднал върху Катя. Преди да застане пред журналистическите фотообективи, тя е била запозната с цялостната работа на управата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 Следваща > Последна >>

Резултати 1551 - 1560 от 1588