Търсене

Начало Оживление
Оживление
Европейската здравна карта - една болна приумица
05 February 2010

Всеки български гражданин, който желае да излезе в чужбина, независимо по каква причина - бизнес или отдих, трябва да има Европейска здравна карта в джоба си. Така замислената карта трябва да гарантира на притежателя си ползването на спешни и неотложни здравни услуги в страни от ЕС. По принцип идеята за подобна карта не е лоша, но приумицата да е задължителен атрибут при напускане на страната е, меко казано, неадекватна и поражда множество въпроси.


Продължава...
 
Спасиха чапла в Исперих
03 February 2010

Група младежи от Исперих, тръгнали на посещение в алианския храм Демир Баба теке, откриха и спасиха от смърт измръзнала в гората край светилището чапла. Те предадоха птицата на пазача на алианското светилище, който я приюти на топло.

 

Мехмед АЗИЗ


 
Къде е гробът на 100-те осъдени на смърт от Народния съд - 2
03 February 2010

/Продължение от миналия брой/


Не можейки да спи, с опънати до краен предел нерви, д-р Найденов се качва при сестра си Гана, която живее на горния етаж, за да сподели тревогите си. Там заварва Димо Казасов. Д-р Найденов изразява пред него доста бурно възмущението си от присъдата, но Казасов остава невъзмутим – не казва и дума на съжаление. „А какви излияния правеше пред Багрянов, как се влачеше при него, когато беше министър-председател!”


Продължава...
 
300-килограмов шопар тръшнаха вчера в Исперих.
01 February 2010


300-килограмов шопар тръшнаха вчера в Исперих.

По повод раждането на внука си, Младен Манджев /вдясно на снимката/ гътна отглежданото специално за този щастлив момент огромно прасе.


Мехмед АЗИЗ

 
Къде е гробът на 100-те осъдени на смърт от Народния съд - 1
01 February 2010

На 1 февруари 1945 г. в София е изпълнена присъдата на 100 души, постановена от Първи и Втори върховен състав на Народния съд.

Съгласно чл.10 на Наредбата – Закон за съдене от Народен съд от 4 октомври 1944 г. „след приключване на съдебното дирене, изслушване на обвинението, защитата и последната дума на подсъдимите, съдът постановява мотивирана присъда, неподлежаща на обжалване и одобрение“. За законността на цялата тази разправа тук няма да стане дума. Няма да стане дума и за това, откъде всъщност е дирижирана.


Продължава...
 
Един ден в център „Емилиян“
29 January 2010

Нестандартно и различно бе отбелязан в сряда рожденият ден на Центъра за рехабилитация и социална интеграция на деца и младежи с увреждания в Разград. Възпитаниците и техните педагози демонстрираха пред многобройните си гости как протича един ден в центъра – с гимнастики, рехабилитации, упражнения, занимания, развлечения. После децата представиха стихчета и песнички.


Продължава...
 
Провокация към младите за 14 февруари
29 January 2010

Центърът за ученическо техническо и научно творчество в Разград е подготвил порция провокация към влюбените младежи и девойки. Извънучилищното звено организира конкурс „Свети Трифон или Свети Валентин?”


Продължава...
 
Прозорците и огледалата се изпотяват от танци
20 January 2010

Три години навърши в петък първият самодеен клуб по народни хора в Разград. Тогава, както съобщихме в миналия брой, осем души започват да учат български хора при хореографа Кънчо Върбанов. Първата година е била най-трудна, защото тази форма на осмисляне на свободното време е била напълно непозната в Разград. Но в следващите три години над 300 души преминават през тази школа, а към днешния ден клубът наброява над 120 мераклии за народни танци и всяка седмица идват нови в залата на улица „Жеравна“100.


Продължава...
 
Разградчанин почва работа в „Ролс ройс“
11 January 2010

Разградчанин почва работа в „Ролс ройс“. 22-годишният Радомир Пламенов Рашков ще кара шестмесечен стаж в английския транспортен гигант в областта на самолетостроенето.

Радо е студент в град Бат, в близост до Бристолския канал на кралството, специалност „машинно инженерство“. Неговият ВУЗ си сътрудничи тясно с „Ролс ройс“ - учебното заведение изпраща най-добрите си студенти на обучения в компанията, а тя от своя страна ги наема на работа.


Продължава...
 
Разградчанин стана трикратен победител в „Минута е много“
11 January 2010

39-годишният Свилен Огнянов от Разград започва 2010 година повече от успешно. В събота той стана убедително трикратен победител в популярното и най-старо телевизионно състезание у нас „Минута е много“, което се излъчва по БНТ.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Последна >>

Резултати 1551 - 1560 от 1790