Търсене

Начало Оживление
Оживление
Даксъна “инспектира” водноспасителната дейност на остров Майорка
26 October 2009


Шестдесет и шест годишният Йордан Димов /Даксъна/ е ерудиран и сладкодумен събеседник. Но на първия си учебен ден, в навечерието му, заявил на баща си капитан Георги Димов, че предпочита да бъде овчарче. Рано сутринта се измъкнал в двора на къщата, където живеели и си изрязал гега за предстоящата професия. Това не било по вкуса на бай Георги и с енергично действие гегата била счупена в задните части на ревящия първокласник.

За една бройка да бъде изключен от ДКМС като гимназист, защото поискал за тоалетна хартия от приятеля си Ванката Дюлгеров да му откъсне лист от тетрадката с цитатите на Маркс, Енгелс и Ленин. Този разговор случайно подочул минаващият край тоалетната в градския парк комсомолски деятел Божидар Катеринов. Разбира се, всичко това довело до сериозни обструкции в градския комитет. Борис Анастасов обаче „оправил положението“, неглижирайки случилото се.

Продължава...
 
Най-опасните змии на земята дойдоха в Исперих
19 October 2009

 

Във фоайето на читалище "Съзнание" в град Исперих Тракийското херпетологично дружество от Хасково откри изложба на екзотични животни.
Собствениците на колекцията са Георги Еленски - по професия ветеринарен лекар, Краси Христов - с докторска степен по херпетология и автор на книгата „Най-отровните животни на Земята“. С екип от трима души през 1996-1997 г. те създават една колекция от екзотични животни.
Георги Еленски разказа, че експозицията се състои от 30 животни, макар че разполагат с над 120, но не могат да се транспортират всичките, а пък и местата за изложенията не позволяват да се покажат.

Продължава...
 
Момчетата от „White Eagles Crew”:Брейкът стана част от живота ни
14 October 2009

 

По-паметливите вероятно ще си спомнят, че преди време писахме за мини общество на брейкъри в град Разград. Тогава ви запознахме с бандата „White Eagles Crew” – един отбор от млади хора, които танцуват брейк по улиците на нашия град. Поводът за новата ни среща с тях е, че миналата седмица /на 7 октомври/ групата от улични танцьори чества три години от своето създаване. Три години, през които нейните членове неизбежно пораснаха, но и научиха куп нови умения. Няма ги вече децата от началните училища, всички брейкъри сега учат в елитни гимназии, но това не им пречи все така да се събират редовно и да танцуват. Но нека сега да им дадем думата, за да могат те лично да разкажат повече за себе си и за тяхната страст към танца брейк.

Продължава...
 
„ВИП денс“ в Капанския ансамбъл
12 October 2009

Много голяма е съпротивата на съвременния човек срещу физическото усилие. Да се потиш във фитнеса или да тичаш в парка зиме и лете изглежда за повечето от нас тежко и безрезултатно занимание. Но има хора в този град, които с огромно удоволствие поддържат добрата си фигура всеки вторник и четвъртък от 18.30 часа – в Клуба по танци към Капанския ансамбъл. Силното притеснение на новите членове на клуба бързо отпада, защото в залата са над 40 души и всеки е дошъл, за да пребори срещу 2 лв. стреса от работния ден. Като истински представител на зодия „водолей“, Румян Занев създава лекота и настроение и показва новите движения, като обилно ги гарнира със смешни истории от житие-битието си на хореограф.


Продължава...
 
32-килограмова тиква отгледа Джиджито
09 October 2009

 

Огромна бяла тиква е гордостта на известния разградски производител и търговец на плодове и зеленчуци Христо Ангелов, по-известен като собственик на ЕТ „Джиджи“ и най-вече като Джиджито. Преди няколко дни той я откъснал от градината си в Ясеновец, наред с десетките по-малки „цигулки“ и още няколко по-големи екземпляра. Данните от електронния кантар на търговеца показали 31.8 кг /в което се уверихме и ние/ - абсолютен рекорд в личната му дългогодишна класация.

Продължава...
 
Лудогорието като бейзболен щат
09 October 2009

 

Кой е последният шампион на България по бейзбол? Въпрос, който спокойно може да е за максималната парична награда във всяко куиз-шоу. Бейзболът, макар и в Топ 3 на спортовете в САЩ, у нас не е така популярен. Имаме национална лига дори, но там играят няколко тима, сформирани предимно в големите градове, като няма кой знае каква информация в медиите.


Продължава...
 
20 души ядоха огромна гъба в Киченица
23 September 2009

 

Огромна гъба, намерена край село Киченица в края на миналата седмица, нахрани цели 20 души в понеделник.

На тежката 3.960 кг праханка се натъкнала собственичката на местната частна птицеферма Василка Френкева. Гигантският екземпляр тя нарязала на повече от 30 парчета, които след това панирала. В гъбеното угощение завчера се включили всички 11 члена на фамилията Френкеви, както и работниците от птицефермата.

Продължава...
 
Кола горя на площада пред стария театър
18 September 2009

 

С изключителна атракция беше отбелязана вчера в Разград седмицата на пожарната безопасност, посветена на професионалния празник на огнеборците – 14-ти септември.

Малко след 14.00 ч. на площада пред стария театър залята с бензин и запалена беше не тава, а цяла кола. Купето на пикапа „Фиат“ беше възпламенено лично от началника на сектор „Пожарогасене и аварийно-спасителни дейности“ гл.инспектор Светломир Димитров

и от началника на група „ДПК и ПД“ гл.инспектор Йордан Йорданов.

Продължава...
 
Три сватби заради 20.09.2009
18 September 2009

 

Три сватби се вдигат в неделя в Разградския обреден дом. Заради магическото повторение на дата и година на 20.09.2009, шест човека ще се врекат във вечна вярност.

Ритуалите церемонии са заявени през час предиобед. Тържествената обредност за новите семейства е насрочена за 10, 11 и 12 часа.

На една друга символична дата – 9.09.2009 мераклиите да се венчаят бяха само двама.

Продължава...
 
Разград прави фен клуб на Джена
16 September 2009

 

Разград прави фен клуб на разградчанката Джена. Самата поп-фолк изпълнителка ще дойде, за да уважи своите почитатели от Разград през декември.

Инициатори на фен клуба на Джена са ентусиасти в частен образователен клуб „Знание +“, който вчера отвори врати.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следваща > Последна >>

Резултати 1651 - 1660 от 1864