Търсене

Начало Оживление
Оживление
Славчо НИКОЛОВ от „Б. Т. Р.“: Ако не излееш душата си, няма как да се роди хубава песен
15 September 2008

С невероятен концерт в четвъртък вечерта най-популярната българска рок група „Б.Т.Р.” откри XIV издание на традиционната национална рок фиеста в Разград. С многократен бис разградската публика задържа на сцената музикантите от групата час и половина и направи истинско шоу.


Продължава...
 
Тридневният маратон събра младите хора в Разград
15 September 2008

След шеметното откриване на „Б.Т.Р.” в четвъртък, XVI национална рокфиеста в Разград се проведе както повелява традицията. Тридневният музикален маратон продължи в петък и събота, когато на сцената на ронда се качиха не само разградските групи – „Nismo”, „Afterlive” и неизменните „KCN”, но и банди от цялата страна – от София, Търговище и други градове.

Продължава...
 
86-годишен разградчанин спечели луксозен джип „Ленд Роувър“
12 September 2008

 

Пръстът на съдбата ли се намеси или по-скоро пръстът на водещия телевизионните предавания на Българския спортен тотализатор - бившият национален състезател по волейбол Ивайло Гаврилов, но най-сетне и в Разград се падна една голяма печалба от тотото. Тя е материална – луксозен джип „Ленд Роувър Фрийлендър 2“ и бе изтеглена във Втори тото шанс.

Продължава...
 
Дон Кихот от Голям Поровец строи вятърни мелници
12 September 2008

 

Всяко село си има поне един човек, който поразява със странностите на характера и битието си своите съселяни. И за него казват, че е “малко така”, без да си дават сметка, че тъкмо такива хора са тяхната визитна картичка. Такъв е 75-годишният Салим Реджебов от исперихското село Голям Поровец:

Продължава...
 
Трима исперихчани в подножието на Монблан
10 September 2008

 

В клуба по пешеходен туризъм към туристическо дружество "Димитровец" - Исперих членуват 20 любители на туризма. От 1996 г. председател на клуба е Христо Станев. За последните 5 г. под негово ръководство различни членове на клуба покориха всички балкански първенци.

Продължава...
 
VIP събитие без много VIP
08 September 2008

 

VIP сватба се задава в Разград на 13 септември, събота. Областният управител Наско Анастасов жени първородния си син. Булката също не е неизвестна. Тя е дъщеря на първия частен превозвач в Разград Тони Тонев.


Продължава...
 
Гецовлия печели първия приз за България от легендарния Пардубице
05 September 2008

 

Пресни и парещи до болка са спомените ни от последната олимпиада в Пекин. В Хонг Конг, за разлика от Атина, нямаше българско участие. Дваж по ни е тъжно на нас, разградчани, защото един от участниците в националния отбор - Росен Райчев, е наш съгражданин.

От този дефицит откъм поводи за патриотизъм ни спасява един поглед в далечното минало, когато се наливаха основите. В Гецово е роден и живее един човек, който за първи път печели приз за България от легендарния втори по големина в света стипълчейз в Пардубице, близо до Прага. Към него всички се отнасят като към учебник по история на коневъдството в България. И макар Пеньо Николов Пенев да е вече на 82 години, паметта му за събития от 40-те години на миналия век все още са свежи.


Продължава...
 
“Ориент експрес” за осми път подмина гара Разград
03 September 2008
 


Вчера по разписание прочутият “Ориент експрес” трябваше да премине през гара Разград. Но дори и една така лустросана европейска реликва, която от миналия век кръстосва от Париж до Истанбул, закачат ли й български локомотив, веднага прихваща от българските нрави.

Продължава...
 
Панчо от Гецово смени мечката с акордеон и бензиновоз
03 September 2008
 


Малко след 9.00 ч. миналия петък изпод прозореца на редакцията се чу народна музика. Точно както се взема булка на сватба. Надникнах от любопитство. А отдолу ми се усмихна познат по физиономия, набит мургав мъж с очила и акордеон. Разпознах 48-годишния Панчо - един от членовете на популярната мечкарска фамилия Станеви от Гецово.

Продължава...
 
Мехмед Азиз направи фотокурбан
01 September 2008
На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих коресп

 

На символична пресконференция в кафе “Бавария” в Исперих кореспондентът на БТА и “Екип 7” Мехмед Азиз отпразнува 33-години активна фотографска дейност.

Спазвайки традицията, наложена от самия него, на този ден известният исперихчанин принесе в жертва чисто нов цветен филм “FUJI” за късмет и сполука в професията.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следваща > Последна >>

Резултати 1651 - 1660 от 1739