Търсене

Начало Оживление
Оживление
Кметът Бояджиев пред журналисти:Нека 2010-та бъде година на надеждата
23 December 2009

 

Не бива да си правим илюзии, очаква ни година на стагнация, но нека си пожелаем 2010-та да бъде и година на надеждата и на реалностите, с чаша в ръка изрече пожеланията си кметът на Разград Денчо Бояджиев на традиционната си среща с журналисти в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. Редом с него бе и председателят на Общинския съвет Добрин Добрев.

Не беше лека и отиващата си година, каза още Бояджиев, визирайки кризата в световен и национален мащаб. Трудностите са усетени в приходната част на общинския бюджет. Не са реализирани очакваните от продажби 1 800 000 лева – цифра, спокойно достигана в по-предни години. Тази ще приключи само с 800 000 лева приходи от продажби.

Продължава...
 
Кюмбето събра „новите“ и „старите“ българи в Балкански
21 December 2009

 

Бумтящо до червено кюмбе, дълги маси, отрупани с домашно приготвена храна, подаръци. Така „старите“ българи от Балкански посрещнаха „новите“ в навечерието на празниците. За срещата домакинства читалището, кметът Тошко Илиев и дузина отколешни жители на селото.

„Новите“ българи са преселници от Белгия и Англия, избрали Балкански за свой постоянен адрес.

Лий Уейн и Ема Месар, Глен и Елизабет Франсиз, Рони и Йоана Вандер Стийн, Ян Геттеманс живеят в селото от години и безпроблемно са се приспособили към местния бит. Садят и отглеждат зарзават, копаят плодородните си тукашни земи, ръкоделстват, та даже и домашна ракия са се научили да си варят. Намерили пристан и спокойствие, те пътуват до Разград и по-големите съседни нам градове сравнително рядко, основно, за да напазаруват в хипермаркетите или да разнообразят вечерите си в местен ресторант.

Продължава...
 
„Микро 67“ АД дари играчки на всички детски градини в Разград
18 December 2009

 

Вчера в най-голямата и една от най-хубавите целодневни детски градини в Разград - „Зорница“, Дядо Коледа и неговата неотлъчна асистентка Снежанка раздадоха чували с подаръци на многобройните малчугани. По същото време в градината се появиха и две дами. Оказа се, че са служителки в „Микро 67“ АД и носят подаръци - играчки, изработени не в работилницата на добрия белобрад старец, а в цеховете на разградското дружество, което по-възрастните разградчани помнят като фабрика „Мир“.

Продължава...
 
Ловецът на мигове – на 50
14 December 2009

 

Ловецът на мигове, фотографът Мехмед Азиз, в събота навърши цели петдесет години. На стилно тържество в кафе-бар „Бавария“ в родния Исперих юбилярят почерпи роднини, приятели и колеги от цяла Североизточна България. Трудничко, но без произшествия до Исперих през леденото Лудогорие мина и „Екип 7“.

Верен на стила си, на рождения си ден Мехмед откри изложба. Този път – постоянна. Той подари на приятелите си от „Бавария“ двайсет свои фотоса, обединени под мотото „Моят град, моите снимки“.

Продължава...
 
Висша класа офроуд
14 December 2009

 

На 4 и 5 декември се проведе офроуд рали „Разходка Шумен 500“ в околностите на бирения град. В надпреварата се включиха 50 екипажа от цялата страна. Част от участниците по свое желание се разделиха на две групи – едните караха по предварително утвърденото платено трасе, другите бяха на „разходка“ след тях.

Сред участниците в разходката бяха и шест екипажа от Разград. Лудогорската група води екипажът Иван Иванов - Илонка Атанасова с джип „Тойота Ленд Круизер“. В кервана бяха още Христо и Надежда Панови - „Сузуки Витара“, Теодор и Маломир Власови - „Ленд Ровър“, Христо Христов - „Тойота“, Николай Божков - Красен Пенчев - „Тойота“, Христо Христов - „Ленд Ровър Дискавъри“. При пристигането на старта се оказа, че разградската група е най-многобройна в тази екстремна надпревара.

Продължава...
 
Адвокат Кинов ще свири на пиано, прокурор Пенчикова – с мотор
09 December 2009

 

Адвокат Марин Кинов ще премине през едномесечно безплатно обучение в музикалната школа, за да се учи на пиано, китара или пеене, прокурор Милена Пенчикова пък печели детско моторче. Ексдиректорът на МВР в Разград Кръстьо Сотиров и шефката на „Биовет“ Теменуга Газдова се сдобиха с калъфи за GSM, а Ивайло Йовчев – настоящият директор на ОД на МВР - с безплатен технически преглед за МПС-то си.

На безплатната уикенд почивка в СПА комплекс „Островче“ ще се радва доскорошният шеф на „Кейбъл Тел“ Симеон Симеонов.

Продължава...
 
Елхата засия
09 December 2009

 

14 000 лампички засияха на градската елха в понеделник вечерта. 13-метровото елхово дърво в Разград тази година се радва и на компания – семейство атрактивни снежни човечета.

Впечатлителна е и светлинната шейна, дърпана от сияйни еленчета, които също се включват в приказния мотив в очакване на красиви и благодатни празници.

А най-щастливи при церемонията със запалването на градската елха си останаха децата.

Продължава...
 
Лора и Бен палят светлините на елхата в понеделник
04 December 2009

 

14 000 лампички ще грейнат в понеделник на 13-метровата елха до Общинския културен център в Разград. Церемонията по запалването на светлините ще бъде в 17.30 часа, а честта да включат сиянието тази година ще имат учениците Лора Изворова и Бен Геттеманс, изявени съответно в изкуството и в спорта.

Лора е 13-годишна, ученичка в ОУ „Никола Икономов“ и възпитаничка на ДМШ „Илия Бърнев“. Тази година момичето има две специални награди - от националния конкурс за млади пианисти "Димитър Ненов" и от националния конкурс за инструменталисти в Пловдив, наградена е и на международния конкурс „Даворин Йенко” в Белград, Сърбия.

Продължава...
 
Не луксозна лимузина, а мотоделтапланер е сбъднатата мечта на Михаил Лазаров
04 November 2009

В кря на осемдесетте години на миналия век един скеч на народни

В края на осемдесетте години на миналия век един скеч на народния артист Никола Анастасов развесели нацията: Нане се хвали пред приятели: „У наше село се навъдиха големи хищни птици – делтапланери. Шест пъте гърмее с Вуте, докато пуснат човеко…“

Днес, близо трийсет години по-късно, когато жителите на разградското градче Лозница видят над главите им да кръжи „голяма хищна птица“, те не стрелят по нея, а спират да й помахат с ръка. Защото вече знаят, че това е техният съгражданин Михаил Лазаров.


Продължава...
 
Хелоуин в център „Емилиян”
30 October 2009

„Обществените нагласи към различните хора са негативни” – казва с болка Милкана Михайлова, директор на ЦРСИ „Емилиян”, затова в момента се набират доброволни сътрудници на центъра сред младите хора на Разград. Целта е да се промени мисленето на разградчани, а нагласите се променят най-лесно в ученическа и детска възраст. Затова преди дни център „Емилиян” сключи шефство с ученици от ПГИ „Р.Шуман” и заедно с тях днес ще отпразнува Хелоуин.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следваща > Последна >>

Резултати 1681 - 1690 от 1905