Начало Оживление
Оживление
Доц.Пламен Дойнов почна работа в Германия
17 March 2010

Поетът, драматургът, преподавателят Пламен Дойнов литна завчера за Германия, където ще остане година, година и половина. Решението да се преселят в Берлин, семейство Дойнови вземат заради служебните ангажименти на съпругата Боряна Терзиева – дипломат в берлинското посолство.


Продължава...
 
Снеготопежът и българският път към европейско ниво на развитие
17 March 2010

Снеготопеж е! Птичките пеят бодро навън. И последното снежно петънце се топи под меките слънчеви лъчи. Всички захвърлят дебелите зимни дрехи. Започват да се движат по-леко и дори се усмихват. Цари едно всеобщо разсъбличане. Абе, с две думи – снеготопеж е..., но все пак!


Продължава...
 
Празник на рока
15 March 2010

В събота в Разград се проведе истински празник на рока. Организатори на своеобразния рок фестивал „Зелена светлина“ бяха Иван Христов Джони и Орлин Станев, които дадоха възможност на млади таланти от Североизточна България да съпреживеят тръпката на сцената и бурните аплодисменти на публиката заради таланта, който имат.


Продължава...
 
Кубратчанинът Недко Ангелов направи сайт за благотворителност
12 March 2010

Кубратчанинът Недко Ангелов направи сайт за благотворителност в интернет. Заедно със свои приятели и съмишленици Недко създаде онлайн благотворителен базар на http://www.blagotvoritelen-bazar.net .


Продължава...
 
Свободното време в нашия град
10 March 2010

Пред всеки един от нас, независимо от възрастта, независимо от пола, често застава въпросът как да оползотвори свободното си време - очакваната отпуска, очакваната ваканция, края на работния ден... Обикновено хората се насочват към по-голям град или местност извън Разград (разбира се, проблемът е, че това не е по джоба на всеки).

Често чуваме квалификации като:


„Младите са мързеливи, прекарват деня си пред компютъра“.


Продължава...
 
5-годишна цигуларка композира музика за празника на мама
08 March 2010

Дайте на детето възможност за изява и очаквайте чудеса! Първото изпълнение пред публика на малката цигуларка Елия Христова бе в петък, на празника на мама в ЦРД №4. Вдъхновено от аплодисментите, детето се прибрало вкъщи и помолило майка си да нарисува сол ключ

в нотната му тетрадка, защото имало желание да запише някакви ноти, а не можело да се справи с изписването на сол ключ. И наистина, Елия написала два реда ноти и след това ги изсвирила. Майката - Наталия Евтимова, осъзнала, че такава мелодия нито са учили, нито са чували! Малката цигуларка нарекла първото си авторско произведение "Пролетен танц" и дори веднага го изтанцувала.


Продължава...
 
Най-добрият математик учи в Езиковата
08 March 2010

Патронният празник на ПМГ "Акад. Н. Обрешков" поставя акцент върху науката, затова винаги започва с награждаването на победителите в турнир "Обрешков". На тазгодишния празничен концерт, състоял се на 5 март, 64 деца от Разград си разпределиха 74 награди, връчени им от директора на гимназията Венета Станчева. Най-ярко сред тях се представиха Виктор Красенов Иванов - с две първи места /математика и физика/, седмокласничката Берна Бейтулова, с три първи места и Николай Петев Кившанов,

с максимален брой точки по математика.


Продължава...
 
Поетеса съчини акропоздрав към партията на Яне Янев
19 February 2010

По време на срещата на депутатите от РЗС в Разград журналисти и граждани зададоха своите въпроси и получиха съответните отговори. Шаблонът на общуване беше разчупен от известната местна поетеса Павлина Стаменова. След като обяви, че и нея я боли особено много за „дереджето“ на България, тя информира, че от 13 години е безработна, въпреки че е член на Съюза на българските писатели, има издадени книги и цяла България слушала нейните текстове за песни, сред които и „Молитва“ на Ваня Костова.


Продължава...
 
За символа на Пороище пари има, ремонт – не!
19 February 2010

Най-сетне мечтата на пороищенци е на път да се сбъдне. Родолюбиви българи искат да финансират ремонта на покрива на уникалния храм „Свети Атанасий” в с. Пороище. Църквата е строена вероятно преди четири века. Вкопана е в земята, защото по времето на Османската империя това е било условието за строеж на християнски храмове – покривът да не надвишава височината на конник с копие.


Продължава...
 
Наводненията на Разград
19 February 2010

Поречието на р.Бели Лом е сред най-рисковите от наводнения райони на България.

Значителна част от Разградския регион е разположен върху хълмисто-предпланинската част на Дунавската равнина и през нея протича горното течение на реката. В резултат на дългогодишното екстензивно развитие на земеделието и увеличаването на обработваемите земи, прогресивно е намалявала лесистостта на Лудогорието.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Последна >>

Резултати 1711 - 1720 от 1964