Търсене

Начало Оживление
Оживление
Д-р Анатолий СТОЙНОВ: Експедиция "Демирказън" – до върха без осигуровка
25 August 2008

 

На 25.07.2008 г. тръгнах с автобуса Разград-Истанбул. Присъединих се към четирима представители на русенския клуб "Бяла звезда". На 26.07. сутринта пристигнахме в Истанбул и имахме свободно време за разходка из града. Вечерта се качихме на автобус за град Ниде. На другия ден към обяд пристигнахме и почти веднага се отправихме с минибус към с.Демирказън, което е в подножието на планината Ала Далар, чиито най-висок връх е Демирказън - 3756 м.

Продължава...
 
Заря, италианци и наздравици на старта на ловния сезон
20 August 2008

 

Ако в този несигурен живот има нещо, което не подлежи на съмнение е, че вечерта срещу откриването на ловния сезон всеки, който носи ловно сърце, не си е вкъщи. Традицията се спазва от всички дружинки през цялата им история. Иначе сезонът не е на берекет.

"Екип 7" гостува на три ловни единици на територията на разградското дружество “Сокол”.

Продължава...
 
Ангел Николов – с още една награда от Каварна
18 August 2008

 

Нова награда спечели в престижен конкурс исперихският радиожурналист, наш сътрудник и добър приятел Ангел Николов. Това стана на завършилия в Каварна Национален радиоконкурс “Загадките на Каварна“. Той бе организиран от крайморската община и радио „Каварна“. В него участниците от общинските радиа в страната трябваше да представят по регламент до три рекламно-туристически разширени репортажни разкази /фийчъри/ с времетраене до 10 минути. Радио „Исперих“ се представи с 10-минутно предаване в рубриката „Маршрути“.

Продължава...
 
Телевизионната кула беше най-високото място за любовни срещи
18 August 2008

 

Коя е най-високата точка около Разград, откъдето столицата на Лудогорието може да се види най-добре? Едва ли отговорът на този въпрос затруднява особено разградчаните – разбира се, че това е телевизионната кула. Та нали „извисилата гордо снага“ 30-годишна красавица от Чуката се вижда от почти всяка точка в града. Градежът на радиорелейната и телевизионна станция е завършен през 1978 година, двайсетина години след създаването на телевизията в страната.

Продължава...
 
Геймъри пред компютрите
15 August 2008

Какво е „геймър” и има ли той почва в Разград!? И веднага отговаряме – геймъри в Разград има, но ако си мислите, че тук става дума за нещо извратено, вече бъркате! Нормалният геймър е тийнейджър, който обича през свободното си време да „джитка игрици” или да се събира с приятели, с които да обсъжда същите тези игри. На английски думата за „игра” е “game” и от там – „game-r” – „човек, който играе игри”. За тези, които все още се чудят за какви игри точно става дума, обясняваме подробно, че тук не влизат игри като „федербал” или „шахмат”. Всъщност в тази статия ще си говорим за онези младежи, които не излизат от компютърните клубове, за да „стрелят”, „шофират” и „избиват чудовища” пред монитора. Или да „трупат експириънс”, докато хвърлят зарчета по масата и местят странни фигурки на скелетчетата и зомбита пак по подобие на видяното от екрана. За всички тях ще стане дума по-долу.


Продължава...
 
Легендите от „Металика“ и грандиозното изживяване на един фен
11 August 2008

На 25 юли „Металика“ бяха в България и изнесоха концерт в София като част от тазгодишното им турне. Като човек, израснал с музиката на „Металика“, за мен беше голямо удоволствие да присъствам на концерта на бандата.

Когато „Металика“ идваха за пръв път в България през 1999 г., аз бях студент и имах изпит по практически английски език точно в деня на концерта.

Сега обаче, беше сигурно, че ще отида. Купих си билет още в края на февруари – и се оказах правостоящ, пред сцената!


Продължава...
 
Защо „Елитпазар“ вече не е хайван пазар?
08 August 2008

Защо изграденият преди десетина години със средства по програма ФАР модерен пазар за селскостопански животни и птици в Гецово вече не работи по основното си предназначение. За това ни подсетиха хора, занимаващи се с животновъдство. За да попълват стадата си или да реализират сделка с този вид стока на тях им се налага да посещават различни краища на страната, където има подобни пазари. Преди няколко дни, например, дребен фермер натовари на камиони цяло стадо кози и тръгна за хайван пазар чак в далечния град Раковски. Темата за състоянието на бившия „Елитпазар“ ЕАД – Разград ни подсказа индиректно и Община Шумен, която само преди няколко дни определи терен за изграждане на пазар на животни.


Продължава...
 
Как Божинел съживи запустялата бащина градина
06 August 2008

Божинел Христов е опровержение на твърдението, че на обущаря обувките са скъсани. Той от много години се занимава с озеленяване и ландшафтна архитектура. Няма специално образование, но пък във фирмата му работят едни от най-добрите специалисти в тази област. Във Варна Божинел отговаря за зелените площи на два от най-големите квартали. Там има разсадник и градински център.


Продължава...
 
Местният елит атакува плажовете
01 August 2008

Местният елит, с малки изключения, атакува плажа, за да почива. През най-активния за отпуски месец август ще отмарят почти всички лудогорски кметове. Разградският градоначалник Денчо Бояджиев няма да изневери на стила си и ще отдъхва в Англия. За втората половина на август е насрочена неговата туристическа екскурзия до островната държава.

Съвсем скоро натрупал лек тен, от Албена се завърна областният управител Наско Анастасов. Той бе в курорта няколко дни и се върна отново в Разград заради медицински проблеми с един от синовете си.


Продължава...
 
Конни надбягвания и Емануела за празника на Завет
28 July 2008

 

6000 лв. е тазгодишният награден фонд за традиционните конни надбягвания в местността Гемиите край Завет, по пътя за Исперих. Те ще се проведат идната събота от 11.00 ч. в рамките на селищния празник на града. Средствата са от бюджета на общината, но се очаква по-големите местни фирми да поемат някои от гарите в надбягванията.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Последна >>

Резултати 1731 - 1740 от 1805