Търсене

Начало Оживление
Оживление
Преди 30 години разградчанин зарязва часовникарството, за да тръгне по язовирите
10 August 2009

 

Идеалният вариант в този живот е да превърнеш хобито си в професия. Малцина обаче могат да си го позволят. А успелите, обикновено успяват и в живота. И не задължително с имоти и пари в банки, а просто живеят на пълни обороти и изпитват радост и удовлетворение от това, което правят.

Такова рядко съвпадение на хоби и професия е белязало битието на нашия съгражданин Цвятко Цветков.

Продължава...
 
Офроудаджията Иван Иванов покори връх Чумерна със своята „Тойота“
07 August 2009

 

Иван Иванов е един от първите, поставили началото на офроуда в Разград и вече от години се е отдал на този екстремен спорт. През неговите ръце са стегнати не един или два джипа, мотори и камиони. Няма препятствия и климатични условия като кал, сняг, вода, които да са попречили на машините му. Ванката е редовен зрител на офроуд състезания, които се провеждат на територията на Североизточна България. Той е винаги между 20-те върли разградчани, привърженици на офроуда. С тях той кара заедно по баири, поляни и стръмни участъци из Лудогорието.

Продължава...
 
Островче на хармонията
03 August 2009

 

Малък оазис! Удивителен простор с омайващо излъчване! А ти и природата дишате дълбоко и спокойно. Не, това не е мираж, а реалност – само на 7 км от Разград.

СПА център – /понятие, възникнало от името на белгийско градче /SPA - Sanus pro aqua - здраве чрез вода/ - осъществената мечта на братята Илко и Павлин Илиеви от гр. Търговище. Популярни и уважавани в съседния ни град заради работните места /над 300/, които са създали за техните съграждани във фабрика „Мебел стил“ и, разбира се, заради добрия резултат – съвременни, красиви мебели, изпълващи домове, офиси и хотели из цялата ни страна.

Продължава...
 
Фолкдивата Яница пее на празника на Завет
31 July 2009

 

Звездата на „Пайнер“ Яница ще е тазгодишният гвоздей в програмата за празника на град Завет. Тя ще пее утре вечер от 22.00 ч. на стадиона в градския парк. Преди нейното появяване на сцената, от 18.00 ч. заветчани ще могат да наблюдават детски карнавал. В 19.30 ч. концерт ще изнесат танцьорите от фолклорен ансамбъл „Завет“ и групите за стари градски пресни към местния пенсионерски клуб.

Продължава...
 
Вкусното кисело мляко, музиката и танците победиха рекордните жеги
27 July 2009

 

През едни от рекордно горещите летни дни Разград забрави за жегите и се посвети на красотата на музиката, песните, танците и вкусното кисело мляко. Тридневният Панаир на киселото мляко, съчетан с Фестивала на народните традиции и художествените занаяти омагьоса разградчани и привлече в града ни много чуждестранни гости от над 15 страни по целия свят.

Продължава...
 
Белгийските скаути: Имате още мнооого работа!
24 July 2009

 

Ама тези деца наистина много работят. В никакво друго състояние не съм ги виждал при неколкократните си срещи с тях. Сериозно! Иде реч за белгийските скаути, разквартировали се край хижата на Туристическо дружество „Буйна гора” на Пчелина. Те вече са две групи. Първите 55 човека на възраст от 16 до 18 години дойдоха още миналия петък. Вчера пристигна и втора група от 17 човека. Всички те са дали дума на Община Разград, че местността Пчелина ще бъде чиста след техния десант. Започнаха от язовирната стена на „Пчелина 2”.

Продължава...
 
Стол–великан
22 July 2009

 

Стол с височина 4.60 м ще бъде една от атракциите на откриващите се утре в Разград Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Великанът вече е монтиран на площада пред новия театър. Той е изработен от 62-годишния разградчанин Радослав Русев.

Продължава...
 
Счетоводител отгледа над кило домат
22 July 2009

 

Рекордно голям домат отгледа на вилата си край Разград 62-годишният Любен Йорданов.

Зеленчукът тежи цели 1.075 кг и е първенец по размери сред останалите домати от сорта „гигант“ в оранжерията на разградчанина.

Обиколката му е не по-малко впечатляваща – 44 см, при диаметър над 14 см, похвали се гордият собственик на огромния домат в редакцията на „Екип 7“.

Продължава...
 
Ганчо Йорданов от Топчии притежава автографи и от покорителите на Луната
20 July 2009

 

Точно преди четиридесет години за пръв път в историята на земната цивилизация човешки крак стъпва на Луната. Американският космически кораб „Аполо 11“ с екипаж астронавтите Нийл Армстронг, Едуин Олдрин младши и Майкъл Колинз излита на 16 юли 1969 г. След 76 часа полет в орбита около Луната от него се отделя лунният модул „Нигъл“ /Орел/, на чийто борд са Армстронг и Олдрин. Колинз остава в командния модул „Колумбия“.

В 20 ч., 17 м. и 43 сек. на 20 юли „Нигъл“ каца на Луната.

Продължава...
 
Две разградлийчета - стипендианти на частни средни училища в чужбина
17 July 2009

След едногодишно обучение в чужбина в Разград се завърнаха Николай Кившанов и Райко Станев.

Двете момчета са възпитаници на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Миналата година те заминават да учат съответно в САЩ и Великобритания на пълна държавна стипендия от държавите домакини. Изпраща ги програма за обмяна на опит, чиято цел е да усъвършенства техния английски език.

Ники и Райко са десетокласници. Двамата се явяват на множество изпити, преди да заминат зад граница.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Последна >>

Резултати 1781 - 1790 от 1970