Търсене

Начало Оживление
Оживление
Пламен Панчев празнува 60-ти рожден ден
12 December 2008

 

С документална изложба за житейския си и творчески път на спортист, баскетболен треньор и поет посрещна в сряда след обяд приятелите, почитателите и възпитаниците си Пламен Панчев. Във фоайето на библиотеката бяха ценители на изящната словесност, баскетболисти от няколко поколения, проходили в играта все при Панчев и един от най-големите му приятели – най-добрият български треньор по баскетбол Симеон Варчев.

Продължава...
 
Общински фолклорен празник „Единство в многообразието“
12 December 2008

 

В Кубрат започнаха проявите, свързани с Коледните и Новогодишни празници. Първата от тях бе общинският фолклорен празник. Той премина под наслов „Единство в многообразието“. Посветен бе на мюсюлманския празник Курбан Байрам и на предстоящия християнски празник Коледа.

Гост бе народната представителка от нашата област д-р Нигяр Сахлим. На празника присъстваха и кметът на община Кубрат Ремзи Халилов, председателят на Общинския съвет д-р Ибрахим Яхов, заместник-кметовете на общината, общински съветници и кметове на села, бизнесмени.

Продължава...
 
665-грамов лимон отгледа разградчанин
08 December 2008

 

Рекордно голям не само за нашите географски ширини лимон отгледа в дома си разградчанинът Атанас Ковачев. Гигантският плод тежи цели 665 грама и отдалеч може да се сбърка с голяма дюля.

45-годишният служител в завод „Дружба“ си купил дръвчето от Гецово. Внимателните грижи, интензивното поливане и южната тераса дали отличен резултат. Вече втора година Ковачев си гарнира рибните ястия със собственоръчно откъснати лимони. Чак толкова наляти със сок, като този, обаче досега не е имало.

Продължава...
 
Благотворителен бал на ДМШ „Илия Бърнев“
08 December 2008

 

Бал под наслов „Повече красота за нашите деца“ се проведе на 4 декември в хотел „Централ“ за възпитаниците на Музикална школа „Илия Бърнев“

Те са толкова красиви, талантливи, дръзки и самоуверени, че повече красота - няма накъде, но много повече грижи за тях са задължителни.

Продължава...
 
Започват новогодишните празници в Кубрат
08 December 2008

 

От утре в Кубрат ще започнат проявите, свързани с коледните и новогодишни празници. Те ще бъдат открити с общински фолклорен празник под наслов „Единство в многообразието“. В следващите дни ще се проведат коледна седянка „Бит и култура“, а самостоятелни концерти ще изнесат музикалната школа с ръководител Сийка Русева и читалищни състави от града.

Продължава...
 
В понеделник грейва елхата, светва и целият Разград
05 December 2008

 

В понеделник, 8 декември, от 17.30 часа четирима младежи ще запалят символично градската елха в Разград. Това са Страхил Пантев, единадесетокласник в ГПЧЕ, който през май 2009 г. ще представя България на международната олимпиада по биология в Испания; Кристин Башур, осми клас в ГПЧЕ, първо място в национална олимпиада по история; Красимир Георгиев, единадесети клас в ПМГ, първо място на олимпиада по информатика, четири поредни първи места от национални състезания по информатика и физика и Деница Бонева, студентка втори курс, специалност „Химични технологии“ в разградския филиал на Русенски университет.

Продължава...
 
Бог повелява: Утре риба на всяка трапеза!
05 December 2008

 

Утре е Никулден. Празник по средата на великите пости, на който Бог е разрешил рибата. Затова на този ден на всяка българска трапеза ще има риба. Това осмисля целогодишния труд на хората, които отглеждат рибата и я доставят на нашата маса. За всички тях седмицата преди Никулден е ударна и е верно, че ден година храни.

Продължава...
 
52 години без пропуснат ловен излет
26 November 2008

 

75-годишният Христо Димитров Матев /известен на всички като Уфаджика/ е член на

ловно-рибарско сдружение "Сокол" - Исперих от 1956 г. в състава на ловна дружинка с.Лъвино. Неин председател от 1980 до 2005 г. Дружинката стопанисва

25 000 дка ловно поле, а Христо и колегите му редовно се грижат за опазване на

дивеча - изграждане на хранилки, подхранване през зимния период и отглеждане на 500 фазанчета годишно в местната фазанария /до 1982 г./ Със зоркото си око и точния мерник на любимата 30-годишна "Тула", 16 калибър, ловецът отстрелял стотици фазани, зайци, сърни, елени и диви прасета.

Продължава...
 
Пак обръщат мелницата в Белинци срещу вятъра
10 November 2008

 

Реставратори от музея в Исперих помагат на баща и син Касим и Бейти Яхя за възстановяването и консервацията на единствената действаща вятърна мелница в Североизточна България. Мелницата край село Беленци е над 100 години. Построена е в

края на 19-ти век, а много по-късно е обявена за паметник на културата. Огромната дървена сграда неколкократно е ремонтирана основно, като специално внимание е отделяно на най-важните конструктивни елементи.

Продължава...
 
ГПЧЕ чества Хелоуин
03 November 2008

Макар да не е много популярен у нас, осмокласниците от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” всяка година на 31 октомври честват Деня на Вси светии.

Произходът на Halloween (Хелоуин) се крие в древните келтски фестивали. В последния ден на октомври се е празнувал краят на прибирането на реколтата, който се е приемал дори като „келтската Нова Година”.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Следваща > Последна >>

Резултати 1871 - 1880 от 1984