Търсене

Начало Оживление
Оживление
Елхата засия
09 December 2009

 

14 000 лампички засияха на градската елха в понеделник вечерта. 13-метровото елхово дърво в Разград тази година се радва и на компания – семейство атрактивни снежни човечета.

Впечатлителна е и светлинната шейна, дърпана от сияйни еленчета, които също се включват в приказния мотив в очакване на красиви и благодатни празници.

А най-щастливи при церемонията със запалването на градската елха си останаха децата.

Продължава...
 
Лора и Бен палят светлините на елхата в понеделник
04 December 2009

 

14 000 лампички ще грейнат в понеделник на 13-метровата елха до Общинския културен център в Разград. Церемонията по запалването на светлините ще бъде в 17.30 часа, а честта да включат сиянието тази година ще имат учениците Лора Изворова и Бен Геттеманс, изявени съответно в изкуството и в спорта.

Лора е 13-годишна, ученичка в ОУ „Никола Икономов“ и възпитаничка на ДМШ „Илия Бърнев“. Тази година момичето има две специални награди - от националния конкурс за млади пианисти "Димитър Ненов" и от националния конкурс за инструменталисти в Пловдив, наградена е и на международния конкурс „Даворин Йенко” в Белград, Сърбия.

Продължава...
 
Не луксозна лимузина, а мотоделтапланер е сбъднатата мечта на Михаил Лазаров
04 November 2009

В кря на осемдесетте години на миналия век един скеч на народни

В края на осемдесетте години на миналия век един скеч на народния артист Никола Анастасов развесели нацията: Нане се хвали пред приятели: „У наше село се навъдиха големи хищни птици – делтапланери. Шест пъте гърмее с Вуте, докато пуснат човеко…“

Днес, близо трийсет години по-късно, когато жителите на разградското градче Лозница видят над главите им да кръжи „голяма хищна птица“, те не стрелят по нея, а спират да й помахат с ръка. Защото вече знаят, че това е техният съгражданин Михаил Лазаров.


Продължава...
 
Хелоуин в център „Емилиян”
30 October 2009

„Обществените нагласи към различните хора са негативни” – казва с болка Милкана Михайлова, директор на ЦРСИ „Емилиян”, затова в момента се набират доброволни сътрудници на центъра сред младите хора на Разград. Целта е да се промени мисленето на разградчани, а нагласите се променят най-лесно в ученическа и детска възраст. Затова преди дни център „Емилиян” сключи шефство с ученици от ПГИ „Р.Шуман” и заедно с тях днес ще отпразнува Хелоуин.

Продължава...
 
Разградлийка извади 3 кг ряпа от градината си в Пороище
30 October 2009

 

В късната есен стопаните от Лудогорието прибират последните плодове и зеленчуци от градините си по градчета и села. Където грижите са били по-големи, земята се отплаща. Това спокойно може да се каже за семейство Ангелина и Димитър Атанасови от Разград. Съпругът е инвалид и заради това съпругата Ангелина, пенсионерка от три години, наглежда къщичката и двора в с.Пороище.

През август, когато се освободило място в градината, Ангелина решила за пръв път там да засее есенна ряпа. Пакетчето семе купила от „Сортови семена“.

Продължава...
 
Даксъна “инспектира” водноспасителната дейност на остров Майорка
26 October 2009


Шестдесет и шест годишният Йордан Димов /Даксъна/ е ерудиран и сладкодумен събеседник. Но на първия си учебен ден, в навечерието му, заявил на баща си капитан Георги Димов, че предпочита да бъде овчарче. Рано сутринта се измъкнал в двора на къщата, където живеели и си изрязал гега за предстоящата професия. Това не било по вкуса на бай Георги и с енергично действие гегата била счупена в задните части на ревящия първокласник.

За една бройка да бъде изключен от ДКМС като гимназист, защото поискал за тоалетна хартия от приятеля си Ванката Дюлгеров да му откъсне лист от тетрадката с цитатите на Маркс, Енгелс и Ленин. Този разговор случайно подочул минаващият край тоалетната в градския парк комсомолски деятел Божидар Катеринов. Разбира се, всичко това довело до сериозни обструкции в градския комитет. Борис Анастасов обаче „оправил положението“, неглижирайки случилото се.

Продължава...
 
Най-опасните змии на земята дойдоха в Исперих
19 October 2009

 

Във фоайето на читалище "Съзнание" в град Исперих Тракийското херпетологично дружество от Хасково откри изложба на екзотични животни.
Собствениците на колекцията са Георги Еленски - по професия ветеринарен лекар, Краси Христов - с докторска степен по херпетология и автор на книгата „Най-отровните животни на Земята“. С екип от трима души през 1996-1997 г. те създават една колекция от екзотични животни.
Георги Еленски разказа, че експозицията се състои от 30 животни, макар че разполагат с над 120, но не могат да се транспортират всичките, а пък и местата за изложенията не позволяват да се покажат.

Продължава...
 
Момчетата от „White Eagles Crew”:Брейкът стана част от живота ни
14 October 2009

 

По-паметливите вероятно ще си спомнят, че преди време писахме за мини общество на брейкъри в град Разград. Тогава ви запознахме с бандата „White Eagles Crew” – един отбор от млади хора, които танцуват брейк по улиците на нашия град. Поводът за новата ни среща с тях е, че миналата седмица /на 7 октомври/ групата от улични танцьори чества три години от своето създаване. Три години, през които нейните членове неизбежно пораснаха, но и научиха куп нови умения. Няма ги вече децата от началните училища, всички брейкъри сега учат в елитни гимназии, но това не им пречи все така да се събират редовно и да танцуват. Но нека сега да им дадем думата, за да могат те лично да разкажат повече за себе си и за тяхната страст към танца брейк.

Продължава...
 
„ВИП денс“ в Капанския ансамбъл
12 October 2009

Много голяма е съпротивата на съвременния човек срещу физическото усилие. Да се потиш във фитнеса или да тичаш в парка зиме и лете изглежда за повечето от нас тежко и безрезултатно занимание. Но има хора в този град, които с огромно удоволствие поддържат добрата си фигура всеки вторник и четвъртък от 18.30 часа – в Клуба по танци към Капанския ансамбъл. Силното притеснение на новите членове на клуба бързо отпада, защото в залата са над 40 души и всеки е дошъл, за да пребори срещу 2 лв. стреса от работния ден. Като истински представител на зодия „водолей“, Румян Занев създава лекота и настроение и показва новите движения, като обилно ги гарнира със смешни истории от житие-битието си на хореограф.


Продължава...
 
32-килограмова тиква отгледа Джиджито
09 October 2009

 

Огромна бяла тиква е гордостта на известния разградски производител и търговец на плодове и зеленчуци Христо Ангелов, по-известен като собственик на ЕТ „Джиджи“ и най-вече като Джиджито. Преди няколко дни той я откъснал от градината си в Ясеновец, наред с десетките по-малки „цигулки“ и още няколко по-големи екземпляра. Данните от електронния кантар на търговеца показали 31.8 кг /в което се уверихме и ние/ - абсолютен рекорд в личната му дългогодишна класация.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Следваща > Последна >>

Резултати 1931 - 1940 от 2149