Търсене

Начало Оживление
Оживление
Муфлонката на бай Бехчет роди малък Цецо с цезарово сечение
20 June 2008

 

В сряда, за пръв път в 50-годишната история на разградския зоокът, бременно животно бе изродено чрез цезарово сечение. Спешната операция извърши умело и професионално „джипито“ на питомците на бай Бехчет д-р Никола Досев, подпомаган от д-р Диляна Иванова.

Продължава...
 
Той – това са те
16 June 2008

 

Нашият вестник отвори темата за пишкащите момченца в центъра на Разград преди две години, когато до тях бе бита сонда и водата обля от години стоящите на сухо хлапета. Атракцията си струваше. Асоциацията с „Манекен Пис“ в Брюксел се появяваше ненатрапчиво, но веднага. Потърсихме в музея и архива кога е правен фонтанът, има ли конкретен модел за фигурките на малчуганите. Ударихме на камък – документи черно на бяло не открихме.

Продължава...
 
Пак е Петък, 13-ти
13 June 2008

Любопитни факти:

 

Имената на някои от най-известните серийни убийци съдържат по 13 букви: Jack the Ripper, John Wayne Gacy, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore (Ted) Bundy.


Фаталната дата се пада поне веднъж и най-много 3 пъти годишно


Всички месеци, чийто първи ден се пада в неделя, имат петък 13-и


Продължава...
 
Можем да се къпем на три места в Разград
13 June 2008

 

От два дни баща и син Лицови – Росен и Ивелин, са назначени като спасители на язовир „Пчелин 2“. На водоема е разрешено плуването и ползването на плавателни съдове и съоръжения с развлекателна цел.

Според резултатите от анализите на РИОКОЗ водата е годна за къпане и в нея няма елементи, които да влияят зле на здравето.

Продължава...
 
Един неразделен клас
30 May 2008

 

И тазгодишните абитуриентски балове вече приключиха. Сезонът в Разград закриха випускниците от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” с традиционното тържество-изненада, старателно организирано от единадесетокласниците в двора на училището.

Продължава...
 
Наградата на Лили Иванова отиде в Боряна от Горна Оряховица
26 May 2008

 

Вечерта на втория ден от конкурса „Медни гласчета“ в Кубрат се състоя награждаването на лауреатите и техният гала концерт. Отново водещ на изявата беше певецът Богдан Томов. Тържеството започна с изпълнение на победителката от първия конкурс през 2006 г. и носителка на голямата награда – разградчанката Нина Илкова.

Продължава...
 
ЕЛИЦА от дуета Елица и Стунджи: Мечтая за концерт в Космоса
26 May 2008

 

След концерта на „D2”, „Gravity Co” в началото на месец май, на 22-ри, четвъртък, по покана на Община Разград, като част от програмата на „Белите нощи на Разград”, на сцената на Общинския културен център се качиха Елица Тодорова и Стоян Янкулов.

Елица и Стунджи бяха първите българи-финалисти в конкурса „Евровизия” и с песента си „Вода” миналата година се класираха на престижното пето място.

Продължава...
 
30 трабанта на парад и състезание в Лозница и Търговище
26 May 2008

 

Събота, 24 май - Деня на славянската писменост и българска просвета и култура, в Лозница се проведе петият юбилеен парад на собствениците на „Трабант“.

Той се организира и проведe под егидата на кмета на община Лозница Айхан Хашимов и местния клуб „Трабант“ с председател Съби Събев. В парада взеха участие над 30 картонени лъва, подредени на главната улица на градчето.

Продължава...
 
Зрелостници се отдават на екзотика
21 May 2008

 

Тазгодишните зрелостници на региона се отдават на екзотика и лукс по баловете. За купона до гръцкия остров Халкидики ще пътува част от абитуриентите на икономическия техникум в Разград, а красотите на Кушадъсъ ще съпреживяват възпитаниците на земеделската гимназия в Завет.

Продължава...
 
45-годишна "Шкода Октавия" ще дефилира на абитуриентски бал
21 May 2008

 

От няколко дни напълно реставрирана "Шкода Октавия S"събира погледите на пешеходци и шофьори по улиците на Разград. Ретро автомобилът е произведен в заводите на „Шкода“ през далечната 1963 година. Сега зад волана й е нейният връстник – тамбуристът в Капанския ансамбъл Диян Станев. Ценителят на ретро автомобилите си поставил цел и я постигнал – в небесносинята шкода на абитуриентския си бал ще бъде неговата щерка Радина.

Диян се запалил по старите автомобили преди години, когато Капанският ансамбъл бил на турне в Германия. В Щутгарт артистите влезли в музея на автомобилния гигант "Даймлер-Крайслер", където няколко часа разглеждали всичко що е произвеждано в заводите от основаването им до наши дни.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 191 192 193 194 195 196 197 198 199 Следваща > Последна >>

Резултати 1931 - 1940 от 1981