Търсене

Начало Оживление
Оживление
Градско веселие за Лазаровден и Цветница
22 April 2019

Разградското танцово студио „Калина-Рада“, съвместно с читалище „Развитие 1869“, организира в събота и неделя общоградски тържества за двата красиви пролетни празника - Лазаровден и Цветница.

Продължава...
 
Лили Иванова – най-известният и обичан жител на Кубрат
22 April 2019

В последните години имах възможността да посетя някои от най-грандиозните концерти от националните турнета на Лили Иванова. Всеки път, когато влизах в залата, оставах безмълвна и тръпнех цялата. И тази тръпка не ме напускаше, докато тя не се появи на сцената. И се питам: коя ли песен ще изпее, преди да е казала с онази характерна нежност на публиката „Добър вечер!“...

Продължава...
 
Кубрат подготвя подарък на Лили Иванова, кметът Алкин Неби я поздравява по радиото
22 April 2019

В сряда, 24 април, 80-годишен юбилей ще чества най-известната кубратчанка - най-успешната и призната от няколко поколения българи певица Лили Иванова, за която в днешния брой публикуваме отделен материал.

Примата на българската естрада, както я наричаме всички, отдавна е получила признанието на своите съграждани.

Продължава...
 
Лознишките туристи – готови за нови приключения
16 April 2019

Лознишките туристи неотдавна проведоха отчетното си събрание за миналата година, на което бяха приети и трима нови членове. Като по-важно събитие за периода беше отбелязан преходът „Ком-Емине“ - най-дългият пешеходен маршрут в страната. Този преход може би е най-успешната проява в 57-годишната история на организираното туристическо движение в община Лозница.

Продължава...
 
Господин за един ден посреща пътуващите през Ломци
12 April 2019

Необичайна картина посреща гостите и преминаващите през съседното на областта ни село Ломци. Местен жител е пресъздал сцена от култовия български филм „Господин за един ден“ с помощта на подръчни материали.

Продължава...
 
Танцьорите от кубратския състав „Валенс“ се представиха блестящо в Македония
12 April 2019

Преди броени дни в Охрид се проведе двудневният културен фестивал „Децата на България пеят и танцуват в Охрид“. Фестивалът бе организиран от Асоциацията за култура и изкуство „АРТ ВИВЕНДИ“ – Охрид и Фондация „ЖАР-C“ от България. Фолклорната проява се проведе и чрез подкрепата на посолството на България в Северна Македония, Сдружението „Македонско-българско приятелство“ и Нов български университет.

Продължава...
 
Деца от Исперих взеха наградите на фестивал по изкуствата в Черна гора
12 April 2019

Млади самодейци от Исперих обраха наградите на Международния фестивал на изкуствата „Перлите на Адриатика“ в град Будва, Черна гора. Техен художествен ръководител е музикалният педагог Виолета Чикова. Във фестивала имаше участници от България, Албания, Украйна и Румъния.

Продължава...
 
Великденски крос ще се проведе в Разград за шести път
12 April 2019

Замисленото като градски празник събитие ще стартира за поредна година с музика, настроение и участници, които искат да живеят активно и позитивно. Ще участват хора от всякакви възрасти и с различни цели – да предизвикат себе си или победят другите, а някои само за да бъдат заедно с шарената бягаща тълпа по улиците, предназначени в този час единствено за хората.

Продължава...
 
Ученичка от Разград бе „министър“ за един ден
10 April 2019

Ученичка от Разград стана министър на здравеопазването за един ден.

Елизабет Любомирова от Професионална гимназия по облекло бе един от специалните гости на здравния министър Кирил Ананиев, след като бе отличена в конкурса „От език на омразата към език на толерантността“. Работата й бе класирана на почетното 3-то място в раздел „Изображение“.

Продължава...
 
Георги Димитров-Нерона – един командос на 70
08 April 2019

Той е роден в Островче на 8 април 1949 година и днес ще чества своя 70-ти юбилей.

Годините не му личат, вероятно защото през целия си съзнателен живот спортува.

Георги Димитров, популярен в Разград с прякора Нерона, започва от колоезденето. 15 години е състезател в националния и олимпийския отбор, многократен шампион на България, също и треньор на националния тим.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 2004