Търсене

Начало Оживление
Оживление
Съзвездие от разградски звезди изгря в национален конкурс
01 November 2017

Седем музикални звезди от Разград обраха наградите от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие“, който се проведе преди дни в Шумен.

Вокалната надпревара се организира за девета поредна година от община Шумен, Общинския младежки дом и Музикално студио „Стани звезда“.

Продължава...
 
Стотици ученици почетоха делото на народните будители
01 November 2017

С поднасяне на венци, дефиле със снимки на будители, възрожденски стихове и песни беше отбелязан патронният празник на ОУ „Никола Икономов“ в Разград. В навечерието на Деня на народните будители възпитаници на школото припомниха великите дела на българските книжовници, просветители, духовници и общественици.

Продължава...
 
Файтон за сватбени дефилета направи майстор от Самуил
29 October 2017

75-годишен жител на Самуил изработи собственоръчно атрактивен файтон. Оригиналното возило е със специално предназначение - да превозва младоженци и техните кумове и да прави демонстративни празнични обиколки из общинския център.

Майстор на файтона е Мехмед Мухарем Али. Идеята му хрумнала преди четири години, когато двама от внуците му, носещи неговото име навършили пълнолетие.

Продължава...
 
Преди 80 години разградски вестник предрича много от днешните „чудесии“
26 October 2017

На 20 октомври 1937 г. вестник „Разградско слово“ отпечатва статия под заглавие „Знаете ли, че...“. Автор е неизвестна на читателите жена на име Валентина Ант.Христова, сътрудник на вестника от Търговище, която разказва за чудесии, които ще станат през идващия век.

 

Продължава...
 
Разградско училище събра „рицарите на крал Артур“
23 October 2017

Разградският Камелот в училище „И.С.Тургенев“ стана убежище на първите рицари на крал Артур /б.р. - Камелот е град-крепост, свързан с легендата за крал Артур. В този рицарски замък се намира и известната Кръгла маса, около която 12-те рицари се събират да решават държавни дела.

Продължава...
 
Ресторант „Авеню БГ“ в Чикаго стана петата трибуна на „Лудогорец арена“
23 October 2017

След голямо приготовление много фенове на „Лудогорец“ в Чикаго гледаха историческата победа на любимия си тим над „Спортинг Брага“ в Португалия. Фенклубът на Орлите в най-големия американски български град е най-активният сред останалите фенклубове в чужбина /засега няма основани само в Африка, Арктика и Антарктида/.

Продължава...
 
С приза „Златен лист“ се окичиха самодейците от ААФ „Капанци“
19 October 2017

Самодейците от Ансамбъл за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово спечелиха най-големия приз „Златен лист“ от Националния фестивал на старата градска песен и фолклор „Листопад на спомените“ – Варна. Това съобщи ръководителят на формацията – Веселина Димова.

Продължава...
 
Американска учителка се влюби в българския фолклор, футбола и баницата
13 October 2017

„Разградските ученици са изключително умни, амбициозни, любопитни, искат да учат и да се развиват. Впечатлена съм от високото ниво на владеене на английски език и отличното им произношение“. Това разказа 22-годишната американка Клеър Ръсел, която от началото на октомври месец работи в Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Продължава...
 
"Екип 7" - 25 години не стигат
09 October 2017

Цялата журналистическата гилдия в Лудогорието се обедини единодушно около идеята, че 25-годишнината на вестник "Екип 7" заслужава да се отбележи подобаващо.

И това се случи в петък вечер /деня, в който започнахме 26-годишнината си/ в ресторант "Лес".

Продължава...
 
Панаирът на царевицата в Исперих получи национален статут
09 October 2017

Панаирът на царевицата в Исперих завърши с шумно и цветно Царевично парти в центъра пред Музейната експозиция. Официални гости на събитието бяха областният управител Гюнай Хюсмен и председателят на Общински съвет – Исперих адвокат Даниел Димитров. Специално за Панаира в Исперих се върна американският майстор-приложник Брайън Бейти, гостувал миналата година в града с авторска изложба.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1672