Търсене

Начало Оживление
Оживление
Приятелска визита от шалонци на разградските франкофони
20 September 2017

Досег с традициите и обичаите на капанците и споразумение за продължаване на сътрудничеството с Разград – така може да се определи визитата на новия председател на комитета по побратимяването на Шалон ан Шампан и Разград. Доминик Троазие смени на председателския пост Жаклин Прието, която бе начело на шалонския комитет от самото му създаване преди 24 години.

Продължава...
 
Мотор шоуто „Полицейска академия“ разгорещи Кубрат
18 September 2017

Създателите на атрактивното мотор шоу „Полицейска академия“ включиха и Кубрат в националното си турне. На площад „Възраждане“ в центъра на града бе представен за първи път единствения у нас по рода си зрелищен спектакъл. Жителите и гостите на Кубрат станаха свидетели на демонстрации с мощен „hot wheels“ драгстер, огнено шоу и атрактивни изпълнения на една и две гуми с мотори и коли.

Продължава...
 
Честит Първи учебен ден, драги учители и честити ви проценти към заплатите
18 September 2017

…Видният бизнесмен Ганчо Тошков - Бандита лично откарва своя първороден син и наследник – Тошко Ганчев – Бандитчето, с Хамъра си в училището за първия му учебен ден и лично го предава в ръцете на учителката Петрова с думите:

- С,я, господжа, аз не съм купил на Тошко цветен учебник, щото да не го мислят за привилегирован, ама не съм му купил и чернобял, за да не го помислят пък за беден.

Продължава...
 
Двудневни тържества за 120-годишнината на ЛРС "Сокол"
18 September 2017

С двудневни тържества Ловно-рибарско сдружение "Сокол" - Разград чества 120-годишнината от основаването си. Първата проява бе турнир по ловна стрелба - дисциплина "Скийт" /стрелба в панички/, която се проведе на обновения ловно-стрелкови комплекс, който бе открит от кмета на Разград Валентин Василев.

Продължава...
 
Viva, Via Pontica! *
13 September 2017

„Полумаратонците стартират от Дуо Мае“. Тази фраза от регламента на второто издание на единствения ни трансграничен маратон Via Pontica се запечата в съзнанието ми и още в мига, в който я прочетох на сайта на „Зелена стъпка“, взех решението. Явно такова е било въздействието ѝ не само върху мен, защото участниците в полумаратона (21километра) бяхме колкото състезателите в другите две дисциплини, взети заедно.

А и кой би пропуснал шанса да усети свободата по пътя на птиците и отвъд граничната бразда с цената на някакви си 21 километра?

21 км, впрочем, не са никак много.

Продължава...
 
Най-сърдечно организираният маратон
13 September 2017

Ако днес започнеш да тичаш в парка, догодина ще бъдеш част от всичко това – състезания, пътувания, палатки и много нови хора в живота ти. Активни личности от най-различни професии започват да тичат – първо, за да смъкнат стреса или килограмите, после си набелязват някакво предстоящо състезание и вече знаят, че се готвят примерно за 13-километровата дистанция, или за полумаратона, а най-накрая се престрашават (и дори печелят) маратонските 42-километрови дистанции…

Продължава...
 
Сезонът на културните събития започна в „Димитър Ненов“
11 September 2017

Европейските дни на наследството в Разград ще бъдат отбелязани с над 30 събития от културния календар, а първото от тях бе в къща музей „Димитър Ненов“. На 7 септември там се състоя концерт на Струнен квартет към Разградската филхармония, с участието на танцова формация „Елика“ от Пловдив.

Продължава...
 
Танцьорите от „Абритус“ участваха в международен фестивал в Хърватия
11 September 2017

Изпълнителите от Фолклорен танцов ансамбъл „Абритус“ към Народно читалище „Бузлуджа 2010“ участваха в Международен фестивал в Хърватия, съобщиха ръководителите на състава Кънчо Върбанов и Емилия Русева.

Те отбелязаха, че в групата от 40 души е имало представители на още две танцови формации – „Пагане“ от Кубрат и „Фолклорна плетеница“ от Попово, с ръководители Гинка Панчева и Станимир Иванов.

Продължава...
 
Вече 50 години разградчани плажуват на Пчелина
08 September 2017

Преди няколко дни спасителите смъкнаха зеления флаг от вишката на язовир „Пчелина 1“, който указваше на плувците, че плуването е разрешено във водната площ в рамките на „зоната на спасяване“. Десетки пък бяха това лято плувкините и плувците, които за 50-та година ползваха двата язовира в тази чаровна гориста местност.

Най-упоритите бяха две учителки, които всеки божи ден с велосипеди пристигаха от Разград по велопътеката и смело плуваха в язовира.

Продължава...
 
Горда Стара планина и двама разградчани с колела
04 September 2017

Георги и Марто могат с часове да разказват за хижите, в които влизат мечки, за зайците и щъркелите, които не се страхуват от хората, за дървените сандъчета, заковани на дърветата /в които можеш да намериш лекарства, хартия за писане, химикали, та дори и кондоми/, за стотиците коне, които живеят под облаците и за балканджиите с големи сърца – по-големи от самите тях! Двамата разградчани са на 40 и 35 години, а голямото приключение, наречено Ком – Емине, започна за тях на 18 юли 2017 година.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1645