Търсене

Начало Оживление
Оживление
Над 600 души се забавляваха на туристическия събор в Мортагоново
27 August 2018

Провеждането на туристическия събор в село Мортагоново води началото си от 1980 година, когато на 31 август – неделя, в местността Сунгура се събират да празнуват над 1200 души от селището и съседните села.

Създадената традиция за провеждането на събора в последната събота на месец август намери своя верен последовател в лицето на кмета на Мортагоново Ферди Мехмед.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл – специален гост на XX Добруджански фолклорен събор
27 August 2018

Капанският ансамбъл бе специален гост на XX Добруджански фолклорен събор „Богородица" и изнесе самостоятелен концерт в Генерал Тошево.

Музикално-танцов театър нарекоха домакините показаното от разграчани пред 500 зрители в лятното кино.

Продължава...
 
Стотици ще участват в трансграничния маратон Via Pontica между България и Румъния
27 August 2018

Третото издание на трансграничния маратон Via Pontica ще се състои на 2 септември, неделя. Стартът е на северния плаж край Крапец, а участниците ще пробягат разстоянието до румънския курорт „2 май“.

Броят на участниците надхвърля двеста, а записването продължава до тази събота.

Продължава...
 
„Пътуващо лятно кино с БНТ1“ гостува в Исперих
27 August 2018

Националното турне на кампанията за възстановяване на летните кина в България – „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ – продължава с безплатна прожекция в Исперих. На 27 август (понеделник) пред читалище ,,Съзнание“ от 20.30 ч. жителите и гостите на града ще имат възможност да гледат филма ,,Урок“ на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов, а от 18:30 ч. на разположение на най-малките зрители ще бъде Пътуващата детска библиотека на БНТ.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл участва в международен фестивал в Румъния
24 August 2018

Капанският ансамбъл се завърна от Международния фолклорен фестивал „Фолклорни приятели – приятели завинаги, 2018“ в Търгу Муреш, Румъния.

Изключителната организация на фестивала го превърна в празник на културното разнообразие на участниците от България, Турция, Украйна, Македония и Румъния, пред които директорът Лучия Мария Неамру представи красивия град Търгу Муреш в Трансилвания, където хората от различни националности получиха шанса да поставят нови приятелства.

Продължава...
 
Христиана Узунова – посланик на латино ритмите и свежото настроение
24 August 2018

Тя е млада, лъчезарна, чаровна, енергична, усмихната, зарежда със своята позитивна енергия и се грижи за добрата физическа форма на разградчани чрез динамични и забавни зумба тренировки. 27-годишната Христиана Узунова е първият и единствен лицензиран инструктор по зумба в Разград и от две години види клас от 20 дами, които поддържат фигурата си и емоционалния си баланс чрез тренировъчната фитнес програма.
Продължава...
 
Двама разградски художници ще участват в пленера „Светът е море“
22 August 2018

Двама автори от Разград ще участват в Международния пленер „Светът е море“, който ще се проведе за петнадесети пореден път в Поморие.

Събитието, чието име е част от стих на Яворов, написан край морския бряг, ще събере на едно място художници и скулптори от България, Израел и Германия.

Продължава...
 
Пламена Петрова спечели Гран При от конкурса „Речни ноти“
22 August 2018

С Гран При, първа награда и целогодишна стипендия от МОН се завърна Пламена Петрова от Разград от участието си в Международния конкурс „Речни ноти“, който се проведе в Тутракан. Конкурсът е включен в календара на образователното министерство, в програмата за осъществяване на мерки за закрила на деца с изявени дарби.

Продължава...
 
Исперихчанин реставрира култовата стара „Волга“
22 August 2018

Инженерът Ивайло Димитров от земеделска кооперация в Исперих в свободното си време се занимава с реставриране на стари автомобили.

Той изцяло е успял да възстанови култов автомобил от близкото минало - ГАЗ М-21 „Волга“ от 1966-та година.

Продължава...
 
Разградчани видяха Световната купа по волейбол
20 August 2018

В петък жителите на Разград имаха възможността да се докоснат до купата за шампиона от световното първенство за мъже. Гостуването на тай-желания волейболен трофей – Световната купа по волейбол, бе част от „Трофи тур“, организиран от Българската федерация по волейбол, като събитието предшества началото на Световното първенство по волейбол от 9 до 30 септември. Включването на Разград стана с подкрепата на Общината.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1852