Търсене

Начало Оживление
Оживление
Нови спортни успехи получи за 60-годишнината си Атанас Голешевски
20 February 2017

По случай 60-годишния си юбилей Атанас Голешевски получи почетен плакет за активна спортна дейност като футболист, треньор и спортен деятел от Общинския клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт. Отличието му връчи председателят на организацията, който е негов колега и приятел – Здравко Душков.

Продължава...
 
Изложба с карикатури на Стоян Гроздев в Исперих
15 February 2017

Някои исперихчани (а и не само) още помнят неподражаемия подпис на карикатуриста Стоян Гроздев, оставен върху творбите му – гроздът. По случай 14 февруари в Етнографската къща в Исперих са подредени десет карикатури на знаменития творец, свързани с темата на изложбата „Вино и любов“. Посетителите могат да видят и негов автошарж.

Продължава...
 
Тазгодишният Цар на виното в Разград е Симеон Тодоров
15 February 2017

И тази година Сдружението на дребните винопроизводители в Разград с председател Стефан Данаилов даде призовете си „Цар на виното“ и „Най-добър сомелиер“. Това става за 17 пореден път. А за да се осъществи дългото отпиване на глътки от 36-те представени вина /8 бели, 9 розета и 19 червени/, в ресторант „Капитан Блъд“ бе подготвената специална зала.

Първата глътка бе в памет на спортния репортер на вестник „Екип7“ Венко Венков /починал наскоро/, който дълги години присъстваше и отразяваше събитието.

Продължава...
 
Звезден актьорски състав представя комедията „Етажна гроздова“
10 February 2017

Любимите съседи от „Етажна собственост“ се качват на театрална сцена, за да въвлекат любителите на сценичното изкуство в една безкрайно комична и мечтателна история, която любопитно наднича право в дълбините на българската душа. Разградската публика има възможността да се потопи в динамичното действие на комедията „Етажна гроздова“, която ще се играе на 18 февруари от 18 часа в салона на Народно читалище „Развитие 1869“ /Стария театър/.

Продължава...
 
Исперихските туристи – дай им ходене и нови подвизи...
10 February 2017

Кучешките студове от януари трябваше да спрат и най-заклетите туристи. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров, който вече ни гледа от небето. В потвърждение на тази крилата фраза, исперихчаните Върбан Петков и Мирослав Йотов заедно с още четирима туристи от варненското дружество „Владислав Варненчик“ атакуваха връх Ботев.

Продължава...
 
С дегустации в „Капитан Блъд“ ще бъде избран Царят на виното за реколта 2016
10 February 2017

Разградското Сдружение на винопроизводителите на домашни вина с председател Стефко Данаилов ще определи Царя на виното на Разград, направил най-доброто вино от реколта 2016 г. Това става по традиция за 17-та поредна година. А стотиците глътки за определяне на „царското“ сомелиерите /дегустатори/ измежду производители на вина, ще направят в престижното заведение „Капитан Блъд“ на Стефан Петракиев.

Продължава...
 
Петранка Дацкова – жената, оставила своя отпечатък в културата на две хилядолетия
10 February 2017

Докторът по филология и дългогодишен лидер на културата в Разград Петранка Дацкова- Луканчевска на 12 февруари ще отбележи своя 80-годишен юбилей. Тя живее в два века и две хилядолетия. Време, в което оставя своя отпечатък под формата на културно наследство, на което се радва обществеността днес. Страниците на вестника не са достатъчни, за да опишем нейния живот, но ще се спрем на ключовите моменти от него и на нейните заслуги, с които печели уважението на редица общественици, писатели, поети, художници, музиканти и артисти.

Продължава...
 
Театралният хит „Жена ми се казва Борис“ гостува за Свети Валентин
01 February 2017

Най-гледаната комедия за 2016 година „Жена ми се казва Борис“ гостува на разградска сцена за двойния празник Свети Валентин и Трифон Зарезан. След бляскавото турне в цялата страна, което мина при небивал интерес, театралният хит ще зарадва отново любителите на сценичното изкуството.

Продължава...
 
Двама смели младежи практикуват алпинизъм в Разград
23 January 2017

Двама дръзки младежи от Разград покориха най-големия връх, появил се по нашите географски ширини след обилните снеговалежи. Момчетата с авантюристичен дух Михаил Вълчев и Павел Добрев изкачиха триметровата камара със сняг, която се намира до чешмата „Ючкурналията“ на пазара.

Продължава...
 
Обичая Бабуване пресъздадоха жените от читалище „Напредък”
23 January 2017

Обичая Бабуване пресъздадоха жените от групата за изворен фолклор към Народно читалище „Напредък 1901“ в Разград. По този начин те отбелязаха един от големите народни празници, посветен на бабите, които в миналото са помагали при раждането на младите невести.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1534