Търсене

Начало Оживление
Оживление
Автомобилистите от Ретро клуб „Хан Кубрат“ закриха сезона с поход
19 October 2018

„Авто-мото ретро клуб „Хан Кубрат“ проведе своя трети поход до местността Липник край с. Николово за закриване сезон 2018. Председателят на сдружението Христо Антонов поздрави участниците и връчи поздравителни адреси и купи на най-активно включилите се в организираните ретро паради и събори в страната: Валентин Василев, Нели Невена, Христо Антонов, Румен Иванов, Пламен Веселински, Цветомир Божилов, Стефан Недялков, Никола Златев, Милен Дачев, Христо Христов.

Продължава...
 
Традиционната земляческа среща на Желязковец събра над двеста души
16 October 2018

Събитието се осъществява през две години. Земляци и продължители на желязковчански родове, близки братовчеди, далечни братовчеди, роднини и потомци се събират, за да поддържат паметта на предците си, да съхранят традицията и да предадат на младите поколения своите послания. Тази година на13октомври в Разград се събраха над двеста малки и големи, свързани родово и емоционално с родното село Желязковец.

Продължава...
 
Записки от района на слънцето, или как видях Испания, а покрай нея и Мароко
16 October 2018

Впечатленията, които искам да споделя, са от едно осемдневно пребиваване в Испания. Това бе в района на слънцето - Андалузийската област Коста дел Сол, на брега на гореща Фуенхирола. Градът има над 7 километра пясъчни плажове.

Отпътувахме със самолет по линията София - Малага, град, който бе най-близо до курорта.

Продължава...
 
Ученици от Езиковата гимназия се завърнаха от сърцето на Русия
16 October 2018

Петдневна разходка в столицата на Русия имаха ученици на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ - Разград. Екскурзията им бе присъдена като специална награда за представянето им в XII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140 години от края от Руско-турската освободителна война.

Продължава...
 
С флашмоб четвъртокласници зарадваха потребители на социалния патронаж в Разград
08 October 2018

С флашмоб под наслов „Направи добро-подари усмивка!“ премина 5 октомври - Световен ден на усмивката, за потребителите по проектите „Топъл обяд“ и „Обществена трапезария“ към Домашен социален патронаж в Разград. Това се случи благодарение на инициативата на учениците от 4 „г“ клас на ОУ „Васил Левски“ в Разград, с класен ръководител Севдалина Маринова, които подариха усмивки и добро настроение за ползващите услугите на социалната организация.

Продължава...
 
23 000 български автомобили всяка седмица влизат в града на султаните
04 October 2018

Сривът на турската лира и изгодните условия за пазаруване, в съчетание с вековната история и културните забележителности, превръщат Одрин в притегателен център за десетки български туристи.

 

Валутната конюнктура привлича нашенците в града на султаните и всяка седмица 23 000 български автомобили преминават през граничните пунктове до Одрин.

Продължава...
 
Обезвредиха „терористи“ в ОУ „И. С. Тургенев“
03 October 2018

Второто Детско полицейско управление в Разград стартира в понеделник в основно училище „И. С.Тургенев”. Децата от 3-ти клас с ръководител Калина Начева положиха клетва, че няма да се примиряват с нарушенията, ще следят за своята безопасност и тази на другите и ще носят отговорност за своите постъпки.

Продължава...
 
С торта и музика в МШ „Илия Бърнев“ откриха новата учебната година
03 October 2018

С огромна торта в присъствието на ученици и преподаватели в понеделник директорът на Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“ Деян Денчев официално откри новата учебна година.

Стартът на сезона традиционно бе даден навръх 1 октомври – Международния ден на музиката, като тази година освен почерпка имаше и музикален поздрав.

Продължава...
 
Учителската професия като сбъдната детска мечта за една млада разградчанка
03 October 2018

Учителската професия се смята за призвание. Преподавателят в миналото се е ползвал с голямо уважение, защото в малката българска общност учените са поддържали буден народния дух. Това обаче са минали времена, оставени назад в историята. В съвремието ни на учителя рядко се гледа като на будител, рядко някой зачита достойнството му.

Продължава...
 
„Балката“ на Кольо Петков застопори кантара на 30.80 кг.
03 October 2018

Първи реагира земеделският производител Кольо Петков, който заяви, че отгледаната от него тиква е по-голяма. Той също претегли плода, който е същия сорт „балка“, и кантарът изписа 30.80 кг, което е с 2.71 кг повече от тиквата на Стоян Стоянов.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1888