Търсене

Начало Оживление
Оживление
След фурор в цялата страна Тони Димитрова изнася концерт в Разград
07 February 2018

Любимката на българската публика Тони Димитрова и музикантите от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ утре ще изнесат дългоочаквания концерт-спектакъл „Моите неизпратени писма“. След големия фурор, при който мина представянето на проекта в десетки градове на страната, разградчани ще чуят вечните хитове на певицата утре вечер от 19 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Със спектакъл "Възрождение" отбелязахме Освобождението
29 January 2018

В петък в салона на Общинския културен център се състоя спектакълът „Възрождение“, посветен на Деня на Разград - 28 януари и 140-години от Освобождението на града. Преди него се проведе официалната церемония по удостояването със званието „Почетен гражданин на Разград“. Тази година носителите на най-високата местна награда са двама - писателят и общественикът Иван Джебаров и изтъкнатият диригент Красен Иванов.

Продължава...
 
Изложба и филм за Деня на Разград
29 January 2018

Откриването на изложбата "Разград през Руско -турските войни от ХVІІІ - ХІХ век" на Регионалния исторически музей /РИМ на 27 януари /събота/ събра културната общественост на нашия град в една от залите на Художествена галерия "Проф. Илия Петров". Това беше едно от емблематичните събития, включени в културния календар за отбелязването на Деня на Разград, 28 януари.

Продължава...
 
Парти за децата, родени на 28 януари
29 January 2018

Децата, родени на 28 януари празнуваха в Деня на Разград своя рожден ден, заедно с кмета д-р Валентин Василев, с народния представител Десислава Атанасова и зам.-кмета Галина Георгиева. Партито бе организирано от Община Разград в Общински културен център, където талантливите деца на града поздравиха рождениците.

Продължава...
 
Изложба "Разград - уловени мигове", посветена на 28 януари
29 January 2018

В петък вечерта във фоайето на Общинския културен център бе открита Фотоизложба „Разград – уловени мигове“ на ЦПЛР - Център за ученическо, техническо и научно творчество, посветена на Деня на Разград. Изложбата включва наградени творби в едноименен конкурс, организиран от Община Разград и ЦПЛР – ЦУТНТ, в който участваха 56 деца и младежи от 13 образователни институции. Общо 140 фотографии бяха уловили интересни и уникални мигове от делничното и празнично ежедневие на нашия град.

Продължава...
 
Бабинден – време за купон на исперихските баби
24 January 2018

На Бабинден в Исперих не само че става по-цветно, ами си е направо шарено. Още от началото на миналия век жените тук се разхождали по мазолите на мъжете. Цяла година зад пердетата на прозорците се кътали много драми, но на Бабинден – като на Бабинден.

Продължава...
 
Първият в Разград танцов клуб отпразнува 11-ия си рожден ден
22 January 2018

На 20 януари Танцов клуб "Абритус" при НЧ "Бузлуджа" чества своя 11 рожден ден. Програмата през цялата вечер бе изненада за всички – изпълнения на шопски танц, танцова миниатюра „Тракийска сюита“, изпълнение на вокално трио от женския състав на клуба и много забавни игри създадоха емоции и настроение на присъстващите над 200 танцьори.

Продължава...
 
Обичая „Бабуване“ пресъздадоха жените от читалище „Напредък“
22 January 2018

Жените от Групата за изворен фолклор към Народно читалище „Напредък 1901“ в Разград пресъздадоха стария български обичай „Бабуване“. По този начин самодейците отбелязаха Деня на родилната помощ – 21 януари, известен в народния календар като Бабинден.

Продължава...
 
Разградският Английски клуб: Чужденците са запленени от нашата култура и от традициите ни
03 January 2018

 

 

Бях чувал и дори на няколко пъти бях присъствал на сбирки на Английския клуб в Разград, но не знаех твърде много за тях. Като ученик в Езиковата гимназия имах щастието да уча френски език и затова цялата тази хронология на пътуващи, идващи и заминаващи англоговорящи учители /предимно от Америка, но и от други англоговорящи държави/ някак си ми беше убегнала през годините.

 

Продължава...
 
Да въртиш педалите, вместо да въртиш сарми
28 December 2017

 

 

Петнадесет мъже и една жена с велосипеди се събраха под крилете на Майстор Манол на 24 декември, обръщайки гръб на сергиите, пренебрегвайки студа и предпразничното пазаруване.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 1714