Търсене

Начало Оживление
Оживление
Нана от Гана е първият заявил участие в Панаира на киселото мляко
16 April 2008

 

С всяка изминала година Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград стават все по-интересни и атрактивни и наистина се превръщат в един хубав празник за местните жители, като същевременно с това привличат и туристи от страната и чужбина.

Продължава...
 
Разградските мажоретки откриват международeн фест в Скопие
11 April 2008


Мажоретките на Разград дават тон на международния фестивал на уличните изкуства в Македония. От 30 май в продължение на десет дена Скопие ще е домакин на голям фестивал със световен формат на всички видове изкуства, зародени на улицата. Ще се видят въжеиграчи, шутове, пиромани ...

Продължава...
 
Двете лица на Пчелина
26 March 2008

 

Със затоплянето на времето и настъпването на пролетта, все повече разградчани през почивните дни започнаха да търсят отмора в местността Пчелина. Крайградската зона е предпочитано място за отдих не от днес. Безспорно, обаче, посетителите там се увеличиха значително, след като Пчелина започна да се благоустроява. С пари от проекти общината поетапно освежи старите и неизползваеми вече беседки и пейки. Създадени бяха напълно нови кътчета и съоръжения за развлечения, между които и ползващата се от все повече разградчани велоалея.

Продължава...
 
И новият театър е малък за „Живот без дрога“
24 March 2008

 

Няма друг повод в годината, който да събира на едно място толкова много ученици от началните класове до абитуриенти. В четвъртък вечер фоторепортерите и телевизионните оператори трудно удържаха зад гърбовете си екзалтираните фенове на изпълнителите на сцената на новия театър в уникалното за страната девето по ред издание на областния конкурс за песен-послание „Живот без дрога“.

Продължава...
 
В Голям Поровец винаги знаят откъде духа вятърът
21 March 2008

Едни от най-големите атракции на село Голям Поровец, Исперихска община, безспорно са ветропоказателите, поставени на десетки места в селото. Ветропоказателите са с най-различни и причудливи форми.

Автор на нетрадиционните играчки и едновременно полезни предмети е 75-годишният Салим Реджебов.


Продължава...
 
Ученичка седна на стола на областния управител
19 March 2008

 

Единадесетокласничката от ПМГ „Акад. Н.Обрешков“ - Разград Катерина Илиева вчера бе временно изпълняваща длъжността „Областен управител“. Тя е един от шестте разградски ученици, включили се в традиционната инициатива на фондация „Джуниър ъчийвмънт България“ - „Мениджър за 1 ден“. По специална процедура изборът на областната администрация е паднал върху Катя. Преди да застане пред журналистическите фотообективи, тя е била запозната с цялостната работа на управата.

Продължава...
 
Наслука
19 March 2008

 

Уважаеми читателю! Наближават горещи дни за българския лов и риболов. На очакванията на стотиците ловци и риболовци от областта вестник “Екип 7” ще отговори с тематичните си страници по тази толкова обичана и обсъждана от българина тема. Оказва се, че след политиката и футбола нашего брата отбира най-много от лов и рибарлък. Разбираме необходимостта след сполучлив излет сред природата споходеният с рибарска или ловна слука да се похвали. Затова вестникът очаква от своите читатели невероятни истории и атрактивни снимки. Пращайте и не ни жалете!

Продължава...
 
Кавалкада разтресе градското еднообразие на Тодоровден
17 March 2008

 

Времето, най-непредвидимият фактор, даде възможност на коневъдите и всички любители на красивите животни да чуят конски тропот пред площад „Момина чешма“. Точно в 11 часа внушителна кавалкада разтресе иначе забранената за движение отсечка, която полицията нарочно за Тодоровден отпуши. Писък на гайда разцепи градското еднообразие. Мажоретки, духов оркестър ездачи, кабриолет, каруца и… бай Бехчет с пони и каручка, пълна с деца в ариергарда.

Продължава...
 
80-годишни сключиха брак
14 March 2008

 

Двойка старци минаха под венчило часове преди празника на жената. Булката е 80-годишната дребна женица Руса Пенева Панева. Тя е родена на 25 ноември през далечната 1928 година. Женихът е Петър Давидов Чинков, по-малък от съпругата си с две години. Роден е на 13 март 1930 и вчера имаше още един повод за вътрешни трепети - чества рожден ден.

Фактическото младото семейство се ограничи да засвидетелства силни чувства само с подписи в дирекцията по гражданското състояние в Община Разград и не се хвърли да пирува и черпи за брака. За важното събитие не бе запазен и час в залата за весели тържества на местния обреден дом.

Продължава...
 
Иван РАНКОВ: Ние сме най-бойният клас
14 March 2008

 

Един от най-малките и най-популярен български актьор е с разградско потекло. Иван Ранков е внук на известния разградски лекоатлет и треньор Иван Димитров и Донка Владимирова. Ние писахме веднъж за това преди години. Тази учебна година Иван Ранков учи тук в училище „Васил Левски“ и е в шести клас.
Участвал е в пет филма - „Екзодус“, „Рин-ти-ти“, „Принцът и просякът“ „Изпепеляване“ и филм за биографията на Мариана Биолчева. В момента играе/ главна роля/ в постановка на Младежкия театър. Два пъти в месеца пътува до София, играе и се връща.
Иван Ранков не се оказа много приказлив, затова разказът е малко понакъсан, но на нас ни бе интересно да чуем неговите разсъждения.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 201 202 203 204 205 206 Следваща > Последна >>

Резултати 2021 - 2030 от 2054