Търсене

Начало Оживление
Оживление
Бабинден организира Федерацията на жените
23 January 2017

И тази година Федерацията на жените с председател Любка Стоянова не изневери на традициите си да събере дамите на Разград и да отдаде дължимото на един от най-тачените от народа ни празници – Бабинден, както и да изяви на него деца таланти на Разград. Водещ на събитието в стола на средношколското общежитие бе певицата Светла Филева, която заедно с Фахри Ферзуев се погрижи за музикалните изпълнения.

Продължава...
 
Бабинден в Бисерци
23 January 2017

В чест на Бабинден баби израждаха наужким родилка в Бисерци под бурните аплодисменти на десетки жители на кубратското село, събрали се да отбележат празника. Млади девойки и жени асистираха на „акушерките“, докато на бял свят се появи новият жител на селото.

Продължава...
 
Вокална група от Кубрат създава авторска песен за „Живот без дрога“
18 January 2017

Момичетата от вокална група „Little angels“ подготвиха авторска песен, с която ще участват в тазгодишното издание на конкурса „Живот без дрога“, организиран от Областна дирекция на МВР – Разград.

Продължава...
 
„Екип 7“ спретна импровизирана изложба на художника Данаил Цонев
18 January 2017

Без да навлизаме в излишни подробности, ще споменем само, че в далечните, много далечни възрожденски времена първо цариградските и браилски български вестници пръскали просвещение и свяст сред народа ни по времето на „присъствието“.

Продължава...
 
Шампионът без колодрум завъртя 28... години!
18 January 2017

Шампионът ни без колодрум Мирослав Минчев вчера завъртя 28, но не обиколки, а години.

Почти толкова – 21, са и златните медали, които талантливият млад състезател е донесъл на града ни, въпреки че условия за подготовка няма.

Мирослав е поставил осем национални рекорда на спринтовите дисциплини в България, в това число шест на 1000 метра и два на 200 метра.

Продължава...
 
Танцов клуб „Абритус“ отбелязва първата си десетилетка
16 January 2017

Десет години от създаването си ще отбележи утре Танцовият клуб „Абритус“ при Народно читалище „Бузлуджа 2010“ в Разград. Точно на 27 януари 2007 година съставът е формиран по идея на осем ентусиасти, които искат да изучават български народни хора. Постепенно с всяка следваща година танцьорите се увеличават, за да достигнат до 100 в настоящия момент.

Продължава...
 
В Исперих ще фалират тотото с американски орехи
16 January 2017

Нов почин в опит да фалират най–печелившата държавна фирма – Български спортен тотализатор са подели в Исперих, се убеди на място репортер на вестника. В едно от най-оборотните кафенета - „Интрига“, в центъра на градчето, най-болните тотомани си имат запазена маса със специално отредено за тартора им бай Реджеб Бояджията място.

Продължава...
 
Разградчанин размразява водопроводни тръби с електрожен
16 January 2017

Вчера в редакцията си обади разградчанинът Йордан Венков и заяви, че иска да сподели с читателите на вестника своя опит в справянето с проблем, който става особено актуален в студеното зимно време. Става дума за нетрадиционен начин за размразяване на замръзнали водопроводни тръби във вътрешните инсталации на домакинствата.

Продължава...
 
Мариус Куркински гостува с „Черното пиле“ в Разград
13 January 2017

Брилянтният актьор Мариус Куркински ще представи пред разградската публика авторския си моноспектакъл „Черното пиле“. Първоначално беше обявено, че пиесата ще се играе на 15 януари, но заради влошените метеорологични условия, това ще се случи на 23 януари.

Любителите на театралното изкуство ще могат да се насладят на представлението, което ще започне точно в 18 часа в залата на Народно читалище „Развитие 1869“ /Стария театър/.

Продължава...
 
Снежната блокада през 1981 година – четири дни не драма, а емоции в преспите
11 January 2017

„Североизточна България ще бедства и през нощта“, „Четири области остават в снежна блокада“, „България още в мразовит капан – непроходими пътища, селища без ток и вода“, „В зимен капан: 70 см сняг и затворени пътища в Северна България“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1534