Търсене

Начало Оживление
Оживление
Млад актьор от Разград дебютира в новия филм на братя Чучкови
16 June 2017

 

 

„В киното има деветдесет процента чакане и десет процента актьорска игра“, казва един от най-великите актьори, режисьори и сценаристи на нашето време Чарли Чаплин. С неговите думи 24-годишният актьор Александър Евгениев от Разград описва атмосферата на снимачната площадка при подготовката на новия български филм „Снимка с Юки“.

 

Продължава...
 
Разград-Вашингтон-Лос Анжелис-Oриндж Каунти-Сан Диего и обратно II част
14 June 2017

 

 

Полетът със самолет от Вашингтон до Лос Анжелис бе около 6 часа – толкова, колкото от Виена до Вашингтон, с това на практика си направих заключението колко голяма е тази страна. Знаех го, но пътуването го затвърди. Бях до прозореца, през по-голяма част от пътуването поглеждах надолу, времето бе ясно и се виждаха сгради, пътища, блестяха реки, езера с ята птици - красоти вълшебни!

 

Продължава...
 
Изложение за екзотични животни в Исперих
14 June 2017

 

 

В Исперих се състоя изложение за екзотични животни по идея на Марин Начев, който е собственик на различни видове, с организацията се зае инициативен комитет - д-р Милен Драганов, Антон Христов, инж. Ани Михайлова, адв. Даниел Димитров, Дарина Пешева, инж. Аспарух Христов и Борислав Борисов.

 

Продължава...
 
Деца празнуваха Деня на приятелството в разградско училище
12 June 2017

 

 

Шарени балони, песни, танци и игри в двора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“– така учениците отбелязаха Международния ден на приятелството – 9 юни. Дъждовното време в петък не провали веселото настроение и децата пуснаха във въздуха десетки балони, на които написаха своите послания и пожелания. Това е първото организирано събитие от участниците в основания тази година училищен превантивен клуб, в който членуват седмокласници.

 

Продължава...
 
За Америка, американците и нашите българи там
12 June 2017

 

 

Човек усеща обичта към родината си, към отечеството си, когато отиде в странство на състезание, на екскурзия, на гурбет или пък да се срещне с близките си, които са емигрирали и др. И чувството е различно. Не съм усетил трепета на шампионите, когато стъпят на олимпийската стълбичка и се изпълнява „Мила родино“ в тяхна чест, но съм се гордял и винаги ще се гордея с успехите им.

 

Продължава...
 
Казус за лека телесна повреда разрешиха бъдещи юристи от Математическата гимназия
12 June 2017

 

 

Десетокласници от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ участваха в симулиран процес върху един от най-популярните казуси за тийнейджърската възраст – сбиване за момиче след разправия в социалните мрежи, довело до лека телесна повреда у единия от младежите, участвали в сбиването.

 

Продължава...
 
За мъжа няма по-лошо от това да е командван от жена, пренебрегнат и захвърлен...
07 June 2017

Жените пият ракия, носят пищови и панталони, бият мъжете си, които треперят и дундуркат бебета… Вечната българска история за селото, в което е настанало „Женско царство“, е първият спектакъл на Младежка театрална формация „Импулс“ под режисурата на новия ръководител Веселин Керемедчиев.

Продължава...
 
Истински истории от днешна Куба – каквато я видях... II част
02 June 2017

Нещо за революционерите и дисидентите в Куба и у нас. Обясненията на кубинците – за революцията например и за главните участници в нея - понякога са така пространни, че човек започва да се съмнява дали малко не си и поизмислят.

И все пак, за да се профанизира нещо, каквото и да е било, трябва първоосновата да е достатъчно правдива и значима. Тук неизбежно се натрапва сравнението с една друга, нека кажем промяна /не чак революция/, на която повечето от нас са били свидетели.

Продължава...
 
Дулинко има бал...
31 May 2017

Случи се така, че балът на дъщеря ми тази година съвпадна с абитуриентската вечер на писателя Дулинко Дулев. Бях поканена, бях си намислила реч. Но не можах да отида и на двата бала. Много се разстроих. Детето вика: „Мамо, той не е абитуриент“. Викам, как да не е?

Продължава...
 
Истински истории от днешна Куба – каквато я видях... Част I
31 May 2017

Когато Фидел си отиде, сякаш с него свърши XX век“ – бях чул този коментар по едно радио след смъртта на Кастро. А самата страна, която е негово творение в днешния й вид, в кой век се намира? Би била интересна такава игра - да отгатваш кое в кой век се позиционира. В кой век са Ватикана, Саудитска Арабия, Бутан, Тибет… В кой век живеят британските консерватори, сръбските националисти…

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1607