Търсене

Начало Оживление
Оживление
Миро пя хитовете си в двора на Езиковата гимназия
03 May 2017

В импровизиран концерт се превърна посещението на известния поп изпълнител Миро в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. Популярният музикант Мирослав Костадинов пристигна в гимназията с младия си колега Огнян Георгиев, който освен певец е пианист и китарист.

Продължава...
 
Разградските дами се събраха на журфикс „На бяло сладко“
26 April 2017

В бар „Железни струни“ в петък вечерта, ползвайки предишен опит от минали години, Оля Недкова събра дами от Разград на журфикс „На бяло сладко“. Желанието на твореца – писател и приложник, Оля Недкова /бивша учител и читалищна деятелка/ е да се поднови полезната инициатива от 2012 година, когато в музея „Анание Явашов“ дами се събираха на журфикс „На бяло сладко и от игЛ/Ра до конец“ да си говорят на определена тема и да ръкоделстват.

Продължава...
 
Павлина Стаменова написа химна на конкурса „Белоцветните вишни“
26 April 2017

Вишната, отрупана с цвят, в двора на Павлина Стаменова я вдъхнови да участва в десетото издание на поетичния конкурс „Белоцветните вишни“ в Казанлък. Изданието се организира в рамките на фестивала „Празници на цъфналите вишни“ по инициатива на Община Казанлък, Сдружение „Вишнев цвят“ и Съюза на българските писатели. Миналата година поетесата бе удостоена с първа награда за стихотворението си „Диптих за белоцветните вишни“.

Продължава...
 
Животът и невероятните приключения на художника Стоян Вълчев
26 April 2017

Има само два варианта за по-бедния и по-неизвестен провинциален художник /или поет, примерно/ - да започне сам да се хвали из родния си град, което не се приема някак си като нормално… Или да чака кротко някакво бъдещо признание, което обикновено никога не идва... Казваме го туй нещо, понеже когато художникът Стоян Вълчев навърши седемдесет години, не се сетихме даже да му честитим. Сега, когато е на 75, пак щяхме да го забравим, а такава годишнина си е чист юбилей!

Продължава...
 
Шуменец продава „Ладата на „Лудогорец“
26 April 2017

В специализиран сайт за продажби шуменецът Давид Давидов обяви, че продава не просто някаква лада, а „Ладата на „Лудогорец“.

Най-специалната екстра е тази, че цялата кола е брандирана с кадри от най-важните мачове на българския шампион у нас и в Европа, твърди собственикът, който е върл фен на отбора и дори е дошъл специално с колата в Разград, за да се снима с някои от футболистите.

Продължава...
 
Ангел Николов от Исперих закръгли 70 години
21 April 2017

Ангел Николов – журналист, поет и сатирик от Исперих навърши 70 години. Навръх рождения си ден - 18 април, той организира юбилейна среща. Тя бе уважена от председателя на Общинския съвет в Исперих Даниел Димитров, председателя на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Разград о.з. полк. Огнян Кирилов,

д-р Милена Кехайова от БЧК в Разград, директора на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Исперих Исмаил Исмаил, председателя на пенсионерския клуб „Надежда“ в Исперих Цветана Иванова.

Продължава...
 
С проект за капански шевици ученички се класираха на национален форум
19 April 2017

Седмокласничките Ася и Симона Андрееви от ОУ „Васил Левски“ в Разград се класираха за участие в Националната олимпиада по информационни технологии. Ученичките стигнаха до финалния кръг на надпреварата с разработката на електронно помагало „Символиката на капанските шевици“.

Продължава...
 
Великденски базар на разградския пазар
19 April 2017

Великденски базар оживи градския пазар в навечерието на светлите празници. С разнообразни свои творения на великденска и други теми на идеята за базара на ръководството на „Общински пазари - Разград“ ЕАД се отзоваха Оля Недкова, Милена Христова, Доротея Стефанова, НЧ „Самообразование“ – Побит камък, деца от клубовете „Репортери“ и „Слово“ към ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество с ръководител Веселина Йотова и др.

Продължава...
 
На „Великденски крос 2017“ бягаха от 3-годишни деца до световни шампиони по лека атлетика
19 April 2017

„Тази година кросът е международен, догодина ще стане междупланетен“, пошегува се водещият на четвъртото издание на „Великденски крос“ на 15 април 2017 г. Христо Христов - El Freegano. 141 бегачи участваха и в 5-километровата дистанция и в щафетата в центъра на Разград, а една трета от тях бяха деца.

Продължава...
 
Ученици от Ясеновец възродиха старите народни обичаи
12 April 2017

Обичаите, свързани с пролетните празници Лазаровден и Цветница, възродиха малките възпитаници на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ от село Ясеновец. Учениците от групите по интереси „Мога да говоря, пиша и разказвам“ и „Обичам те българска реч“ участваха във възстановки на редица ритуали и обредни практики.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1579