Търсене

Начало Оживление
Оживление
Ангел Павлов дари книги, снимки и вещи на музея и библиотеката
09 October 2017

Изследователят на свободна практика и бивш разградски журналист Ангел Павлов дари ценни книги от личния си архив на РИМ – Разград и РБ „Проф. Боян Пенев“. Той предостави литературата по време на научната конференция, която се проведе по повод 130 години музейно дело в града и начало на първите археологически разкопки на територията на античния град Абритус.

Продължава...
 
Кубрат се представи на Всебългарския събор в Украйна
09 October 2017

Група родолюбиви българи посетихме Украйна. Поводът бе участие във Всебългарския събор в село Мала Перешчепина, Полтавска област в Украйна. Тази година се навършват 105 години от археологическото разкритие на най-голямото в света златно съкровище до началото на ХХ век - гроба на обединителя на българското племе и исторически отец на съвременната ни държавност, великия български владетел - Кан Кубрат.

Продължава...
 
Близо век исперихска фамилия поддържа зелева плантация
09 October 2017

Вече три поколения исперихска фамилия произвежда екологично чисто българско зеле. Зелевата плантация на баща и син - 84-годишният Атанас Стоянов и 53-годишният Иво Атанасов, е разположена точно до реката на влизане във виладжийското село Малък поровец. Отличното стратегическо местоположение - близо до живителната течност, както и наследствените умения на стопаните в отглеждането на кръстоцветните зеленчуци, дават винаги отлични резултати.

Продължава...
 
„Екип 7“ е Разград. И Разград е „Екип 7“!
06 October 2017

Скъпи приятели,

Не мога да бъда с вас навръх вашия 25-годишен юбилей, но съм сигурен, че в едно идеално измерение отново сме заедно, както сме били заедно винаги от есента на 1992 г. насетне. За тези години не просто всеки се убеди, че вие правите най-четения вестник в българския североизток, но и осъзна, че Разград е немислим без страниците на „Екип 7“.

Продължава...
 
„Екип 7“ - пъстрото камъче в разградската история
06 October 2017

Свидетел съм на зачеването, прощъпалника и възмъжаването на „Екип 7“. Даже Янка Обретенова ме покани навремето в кооперацията, но на мен ми досвидяха парите, които по-късно напълно се обезцениха и стигнаха за малък велосипед на сина ми и лисича яка за съпругата ми. Велосипедчето го откраднаха, а лисичата яка жена ми я сложи само веднъж и после синът ми Генчо с нея плашеше кучето...

Продължава...
 
С гръм на черешово топче започна премиерата на новите кметълски истории
01 October 2017

Със символичен гръм на черешовото топче на победата беше посрещнат в Разград Цонко Цонев, който представи новата си книга „Кметълски истории. Катунът от Каварна 2“. Топчето пукна председателят на фенклуба на „Левски“ в Разград Ивайло Драгийчев – Боримечката, който специално за повода беше облечен с ямурлук, носеше калпак и шал с българския трибагреник.

Продължава...
 
С многокатово българско хоро, балони и усмивки откриха новата година в ЦРД
01 October 2017

В сцена на изкуствата се превърна градинката зад Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, където беше даден стартът на новата учебна година в ЦПЛР-Център за работа с деца в Разград. Откриването на творческия сезон по традиция се проведе на 1 октомври – Деня на музиката и поезията.

Продължава...
 
Моци – гостува на ученици от Разград
01 October 2017

Козмин Моци бе специален гост на Отворените врати на ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество, които бяха организирани по случай предстоящата учебна година на Центъра. Поканен от Клуб „Репортери“, футболистът на „Лудогорец“ приветства всички кръжочници, които, развълнувани от срещата с любимия си футболист, изразиха своето възхищение от него, а той отговори на поставените въпроси, благодари за хубавите думи, за поздравленията за победата над „Хофенхайм“.

Продължава...
 
Световния ден на вегетарианството отбелязаха в Разград
01 October 2017

С няколко природосъобразни и хуманни инициативи в едно Клубът за приключенски спортове „Зелена стъпка“ и Сдружението за защита на животните в Лудогорието отбелязаха заедно в Разград Световния ден на вегетарианството. Събитието се проведе в Градския парк по време на традиционното неделно парково бягане, съчетано този път с дарителска акция за набиране на средства за местния приют за безстопанствени кучета, беседа за етичното отношение към всички живи същества и вегетарианска почерпка.

Продължава...
 
В Разград ще отбележат Световния ден на вегетарианството
28 September 2017

Световният ден на вегетарианството - 1 октомври, ще бъде отбелязан и в Разград. Сутринта пред ронда в Градския парк ще се съберат местни привърженици на здравословната храна и спорта, етичното отношение към животните и опазването на околната среда. Там те ще проведат няколко идейно близки до споменатите ценности инициативи.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1672