Търсене

Начало Оживление
Оживление
Ракията на българина според разградския писател Гео Донев
07 August 2019

За онзи, който поне веднъж е надниквал в това сборище на селските стопани – освободени от грижите за сеитба и копане, вършитба и оран и дошли там пътьом, колкото да опитат стоката на еди-кого си, - казанът ще си остане до самия край на живота му един жив, неугаснал въглен, пък ако ще и да се задраска думата „казан“ в българския речник.

Продължава...
 
Орхан Мурад и състезания с баклави и мотофрези за селищните празници в Кубратско
07 August 2019

Две населени места в Кубратско отбелязаха подобаващо селищните си празници в почивните дни. Тържествата в Горичево и Мъдрево откри кметът на общината Алкин Неби.

Съборът в Горичево стартира с велосъстезание в три възрастови групи, като при най-малките участници до 7 години победители станаха Керем Хасан, Озан Олчай и Мелиса Октай. В горната група до 12 години най-бърз беше Еркан Мусфов, следван от Баръш Сейхан и Ерен Реджебов. При най-големите велосипедисти - от 13 до 19 г. първенците бяха Денис Реджеб, Емре Мустафов и Еркан Ервин.

Продължава...
 
Разградчанин се впуска в новото риалити „Игри на волята“
04 August 2019

Дори и да не си падате по тв риалитита, ако сте от Разград тази есен ще имате поне едно основание да следите новия формат „Игри на волята“, който тръгва в ефира на NOVA. И това основание се казва Веселин Панчев.

32-годишният разградчанин вече повече от десет години живее в САЩ, има камион, с който обикаля в Америка. Признава обаче, че докато работи като международен шофьор му е трудно да има сериозна връзка. Зарича се, че ако се пребори за голямата награда в екстремното шоу, ще остане в България, за да създаде семейство и деца, за които все по-често мисли.

Продължава...
 
Над 5000 зрители наблюдаваха конните надбягвания край Завет
04 August 2019

Над 5000 души наблюдаваха конните надбягвания в местността Гемиите край Завет, организирани в рамките на традиционния селищен празник.

В състезанието в събота, което бе кръг от националния шампионат по конен спорт, участваха 80 коня от цялата страна, жокеите се надпреварваха в шест гари на дистанции от 1200 до 3200 метра.

Продължава...
 
Туристи от Разград пътуваха в пространството и времето из свещената Родопа планина
04 August 2019

Двадесет и четирима туристи от Разград се потопихме в магията на Източните Родопи. Петдневната екскурзия, съчетана с кратки преходи, бе организирана от Туристическо дружество „Буйна гора“ с председател Пенко Илиев. Главни организатори бяха неуморимият Марин Георгиев, който е най-възрастният от нас – почти на 80 години, и винаги усмихнатата и лъчезарна Снежана Карабелова. Най-малкият турист бе деветгодишният Калоян Йорданов.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл – гост на Празника на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец
04 August 2019

Капанският ансамбъл изнесе самостоятелен концерт по време на тазгодишната програма на Празника на курорта, минералната вода и Балкана във Вършец. На откритата сцена пред НЧ „Христо Ботев - 1900“ в курортното градче пред интернационалната публика артистите от ансамбъла представиха пъстра китка от музика, песни и танци от всички етнографски области на страната с акцент, разбира се, върху фолклора на капанците. Публиката бурно аплодира показаните непознати за нея образци от фолклорното богатство на капанците – една от най-старите етнографски групи в страната.

Продължава...
 
Авангардно изкуство
04 August 2019

Странна арт инсталация се появи на тротоара по ул. „Добруджа“ в Разград, точно срещу барчето на „Металик“.

Продължава...
 
Разградчанин 10 години пази уникален макет на разградската чаршия в гаража си
04 August 2019

Знаменитата Разградска чаршия по своята уникалност нямаше равна на себе си в цялата страна...“. Това пише разградчанинът Кръстьо Арнаудов в своя труд „Щрихи от миналото на Разград“. Разказите му описват един отдалечен във времето Разград – град, в който следите от изминалите столетия са запечатани между каменните зидове на сградите паметници на културата. Нищо друго освен архивните документи и запазеното живо културно наследство не пази спомена за безвъзвратно изтеклите години, които бавно, но сигурно отмиват и последните спомени за някогашния облик на града ни...

Продължава...
 
Ще обучават 225 младежи от областта за „Лидери на новия век“
02 August 2019

225 ученици и младежи от областта ще бъдат обучавани по проект „Лидери на новия век“, разработен от СНЦ „Фабрика детските мечти“ – Разград. Той е на стойност 20 234 лева и се финансира от Министерството на младежта спорта по подпрограма „Национални младежки инициатива и кампании“, съобщи ръководителят на проекта и заместник - председател на сдружението Валентина Иванова.

Продължава...
 
Българските училища в чужбина може да се срещнат догодина в Разград
02 August 2019

Разградчанката Бойка Попова, която е директор и основател на българското училище „Христо Ботев“ в американската столица Вашингтон, се срещна в понеделник с областния управител Гюнай Хюсмен.

Попова разказа как се развива образователната институция през изминалите две години от предишната им среща.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 2153