Търсене

Начало Оживление
Оживление
Полина Иванова и Алпай Юзеир – „Топ лица на Разград 2018”
25 June 2018

Полина Иванова и Алпай Юзеир бяха отличени с престижните титли Мис и Мистър Топ лица на Разград. Това се случи по време на бляскаво шоу в нощния клуб „Сохо пред очите на много зрители.

Красавицата е на 20 години, висока е 176 сантиметра, тежи 52 килограма с пропорции 89-59-89.

Продължава...
 
„Златен Орфей“ спечели ансамбъл „Капанска китка“ – Гецово
20 June 2018

Ансамбълът за изворен фолклор „Капанска китка“ към Народно читалище „Просвета 1883“ в село Гецово спечели най-голямата награда „Златен Орфей“ от XIV Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2018“. Това съобщи главният художествен ръководител на състава Надежда Михайлова.

Продължава...
 
Любовта към фолклора събра 630 самодейци на Пчелина
18 June 2018

В столица на автентичния капански фолклор, самобитен дух и култура, се превърна местността Пчелина по време на осмото издание на Капанския събор.

Зелените поляни бяха изпълнени от народни песни и танци, които представиха изпълнители от 6 до 76 години от цяла Разградска област. На сцената се качиха 630 самодейци от 25 населени места, сред които Разград, Гецово, Дряновец, Пороище, Осенец, Кривня, Просторно, Сеново, Синя вода, Сейдол, Бисерци, Юпер.

Продължава...
 
Награди за читалище „Напредък“ от мегданско веселие край морето
18 June 2018

Фолклорните състави към Народно читалище „Напредък 1901“ в Разград се завърнаха с награди от Фестивала за български народни танци „Мегданско веселие край морето“, който се проведе във Варна. Това съобщиха художествените ръководители на формациите Илонка Неделчева и Илиян Дончев.

Продължава...
 
Григорий Георгиев – от Механото в Разград до цар на поръчковите харлита в САЩ
18 June 2018

Чували ли сте за поръчкови стари мотори и къстъм изпълнения на „Харлей-Дейвидсън“, за които американците са готови да дадат хиляди долари и да чакат изработката им с години?

А знаете ли, че разградчанин е един от царете в направата на уникалните машини в САЩ?

Продължава...
 
Откриват лятна детска школа „В страната на чудесата“
15 June 2018

Лятна детска школа „В страната на чудесата“ с образователни игри, работилници по приложно и изобразително изкуство, спорни занимания ще отвори врати в Разград. Инициативата се организира от Народно читалище „Делиорман 2014“, Есперантско дружество „Д-р Л. Л. Заменхоф“, Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Съюз на художниците – Разград и Етнографски музей.

Продължава...
 
Добро представяне на хор "Лудогорско ехо" - Исперих в Калофер
15 June 2018

За 30-ти път град Калофер бе домакин на Националния песенен празник „Песните на България“. Фестивалът на туристическата, възрожденската и патриотичната песен бе организиран от Сдружение на туристическите хорове на България с председател Димитър Гочев, под патронажа на кмета на град Калофер - Румен Стоянов.

Продължава...
 
Поздравления за читалищните дейци на Бисерци за празника им
15 June 2018

90-гoдишен юбилей и 70 гoдини худoжествена самoдейнoст празнува Нарoднo читалище „Стефан Караджа“ в кубратсктo селo Бисерци. Събитиетo уважи кметът на Кубрат Алкин Неби и негoвите заместници – Женифер Пойраз и Орхан Мехмед.

Продължава...
 
С първия си авторски концерт Даяна Гиргинова се сбогува с Разград
15 June 2018

С първия си авторски концерт звездата на Детска музикална школа „Илия Бърнев“ Даяна Гиргинова завърши 12-годишен цикъл от живота си и се сбогува с родния Разград.

Преди месец младата певица се дипломира в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и направи крачка към следващото стъпало в образованието си с мечтата да намери своето място на родната музикална сцена. Тя ще продължи да развива вокалния си талант като студентка в специалност „Поп и джаз пеене“ с модул за актьорско майсторство в Нов български университет в София.

Продължава...
 
Някогашни разградски гимназисти се срещнаха след 50 години
12 June 2018

Тази година бе знакова за нас – минаха 50 години от завършването на средното ни образование в гимназия „Н.Й.Вапцаров“ в Разград.

В двора на нашата гимназия се събрахме учениците от някогашния 11 клас, математическа паралелка. Благодарим на директора на днешното ОУ „Н.Й.Вапцаров“ за разбирането - искахме да седнем отново на чиновете и да се почувстваме ученици.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1821