Търсене

Начало Оживление
Оживление
Неприятните и щастливи мигове на г-жа Латинка, или как животът се оказа най-добрият писател
25 February 2019

Имаше едно време такава народна приказка.

Двамата братя, Юнак Мони – баш-юнак, и Юнак Ристе, като изпили ракията и виното в къщата си и им свършило мезето, решили да го ударят на юначество и къде да го сторят те туй нещо?... Решили жива мечка да хванат в Балкана и насред хорото на площада в селото си да я теслимят вързана, та да се знае и помни един път за инаги кой там е юнак над юнаците и кой не е!

Продължава...
 
Милко Ведев – един славен разградски спортист и артист
25 February 2019

От 60-те години на миналия век Милко Ведев, една от колоритните на Разград, живее по неговите думи „в София и по света“. Няма нищо снобарско в това му твърдение, в което ще се уверим като си припомним неговото житие до осемдесетата му годишнина, която ще чества след два дни.

Продължава...
 
Концерт пред пълна зала изнесе класът по пиано на Галина Героева
20 February 2019

Богата клавирна продукция на класа по пиано на Галина Героева прозвуча в края на миналата седмица в залата на Разградската филхармония.

Близо четиридесет индивидуални и ансамблови изпълнения бяха подготвили този път възпитаниците на преподавателката в МШ „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“.

Продължава...
 
Венци и цветя за Левски и в Кубрат
20 February 2019

Обществеността в Кубрат отбеляза 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Пред паметника на Апостола на свободата в центъра на града се събраха ученици, учители, представители на общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби, и граждани. Церемонията бе открита от завеждащия отдел „Просвета и култура“ към Община Кубрат Здравко Вутов.

Продължава...
 
Своята почит към Апостола изразиха исперихчани
20 February 2019

Граждани и ръководители на Исперихска община поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски в града на тържество по повод на 146-годишнината от гибелта му.

В местната гимназия „Васил Левски“ също имаше възпоменателно тържество, на което бяха бивши и настоящи ученици и учители, директори на училища, общински съветници, служители на Общината, музейни работници. ки, към когото всички се отнасят с обич и преклонение.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл весели народа и властта в Сунгурларе
18 February 2019

Капанският ансамбъл бе специален гост на Празника на лозаря и винаря и празника на Община Сунгурларе навръх Трифон Зарезан.

Артистите участваха в церемонията по коронясването на Царя на лозята в Музея на виното, където кметът на Сунгурларе инж. Веселин Панделиев награди първите трима в конкурса за най-добро вино с грамоти и бурета вино.

Продължава...
 
52 души пиха и се веселиха на конкурс за домашни вина в Кубрат
18 February 2019

За поредна година лозари, винари и ценители на хубавото вино от община Кубрат се събраха в стола на Домашния социален патронаж в града да отбележат Трифон Зарезан. Началото бе поставено преди повече от 37 години от група приятели, които в домашна обстановка дегустираха и оценяваха своите домашни вина. Впоследствие проявата стана общинска.

Продължава...
 
В Беловец празнуваха празник на виното и любовта
18 February 2019

В най-голямото село на Община Кубрат пресъздадоха ритуалът „зарязване“ на лозето, който по стар обичай се прави на Трифон Зарезан. Жители на Беловец, пременени в народни носии, с музика и хора се отправиха към лозето на стопанката Сабиха Алиева. Празнуващите отправиха молитви за здраве и плодородие, а стопанката изказа благодарности към всички и им пожела здраве и любов.

Продължава...
 
Кристиян Кръстев – момчето, което усмихва хората с...кафе
14 February 2019

В дните около празника на влюбените - Св. Валентин, ще ви разкажем за едно друго измерение на любовта и за един човек, влюбен в ... професията си.

Кристиян Кръстев е на 27 години и работи в кафе „Амор“ в Разград като барист - той познава всички възможни видове кафета и то до такова съвършенство, че е превърнал приготвянето и сервирането им в изкуство.

Продължава...
 
Стефан Данаилов титулуван за „Цар на виното“ в Разград
14 February 2019

В навечерието на Трифон зарезан в „Капитан Блъд“ се състояха традиционните дегустации на Сдружението на дребните производители на вино. 16 производители на домашни вина се съревноваваха за титлата „Цар на виното“ за реколтата от грозде 2018 г. Те представиха 18 червени вина, 10 бели, 4 розета и после съвсем в ритуал с дегустация, продължил 4 часа, определиха „Царя на виното“ .

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1984