Търсене

Начало Оживление
Оживление
Баба Йорданка от Сейдол навърши 103 години
07 November 2018

Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш, а ако ти е писано да живееш, ще навършиш поне 103 години.

Явно в тефтера си дядо Господ е написал второто за баба Йорданка Колева Иванова от лознишкото село Сейдол. Навръх Деня на народните будители - 1 ноември тя празнува 103-ти рожден ден и подкара своята 104-та година.

Продължава...
 
Бащи правиха туршия в детска градина
07 November 2018

По случай седмицата на бащата деца и техните татковци от група „Слънчице“ в разградската детска градина „Славейче“ заедно правиха туршия.

Продължава...
 
Американеца от Манастирско си търси съпруга
05 November 2018

Нашумелият преди време американски гражданин с корени от лознишкото село Манастирско Йонуз Ахмед отново напомни за себе си.

Когато се върна в България след демократичните промени, нашенецът пробва да гледа щрауси във ферма в селото си, но не успя да пребори конкуренцията и се премести във Варна.

Продължава...
 
Тиквендюл в кубратското село Юпер
05 November 2018

За втори път в кубратското село Юпер се проведе празник на дюлята и тиквата. Той бе организиран от НЧ "Напредък - Юпер 1915", със съдействието на община Кубрат и премина под надслов "Есенно кулинарно вдъхновение с много ароматни и цветни спомени".

Продължава...
 
Три събития, посветени на будителите
02 November 2018

По традиция месец октомври в ОУ „Никола Икономов“ – Разград, е изпълнен с инициативи и дейности, посветени на патронния празник на училището – Денят на народните будители. Но най-динамичен се оказа 31 октомври, когато учениците на училището трябваше да преживеят три събития.

Продължава...
 
С концерт отбелязаха 100-годишнината на читалището в Костанденец
02 November 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави читалищните деятели и жителите на Костанденец с двойния празник – Деня на народните будители и юбилейната годишнина от създаването на храма на духовността в населеното място.

Продължава...
 
Областта чества Деня на народните будители
02 November 2018

Вчера пред паметната плоча на Станка и Никола Икономови в Разград бе проведен ритуал за отбелязване на тяхното дело и почитане на паметта на българските книжовни и културни хора. Слово поднесе директорът на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ Женета Александрова, а символичен огън на поезията запали разградската поетеса Емилия Пройнова.

Продължава...
 
Разградският мюзикъл „Бразилски нощи“ с блестяща премиера в София
31 October 2018

По-малко от месец след премиерата на завладяващия и новаторски разградски мюзикъл „Бразилски нощи“ на родна сцена, целият екип на представлението вдигна на крака и препълнената зала на Музикалния театър в София. Това се случи на официалната му премиера в столицата в понеделник. Сред присъстващите бяха представители на различни културни среди – музиканти, поети, както и театрални критици.

Продължава...
 
Известни разградски поети гостуваха на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“
31 October 2018

В рамките на Националната седмица на четенето по покана на директора Венета Наковска в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ гостуваха известните не само сред разградската общественост творци Иван Дойнов, Пламен Панчев, Дойчин Дойнов и Диан Нецов. Обединяващото звено при тях е поезията и не на последно място общата кауза – да привличат младите хора на Разград и да подбуждат интереса им към книгите.

Продължава...
 
Ученици от СУ„Хр. Ботев“ обсъдиха любимите си книжки с главния редактор на „Екип 7“
31 October 2018

„Компютърът и книгата са се сдружили много отдавна. Те не са врагове и никога няма да бъдат“, изтъкна главният редактор на „Екип 7“ Митко Ханчев пред ученици от пети, шести и седми клас на „СУ „Христо Ботев“. В Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ той говори за любими книги от детството си и подари на училището стихосбирки на Дулинко Дулев, на които е редактор.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1909