Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградчанинът Пламен Пенчев вдъхва нов живот на стари возила
04 September 2017

Талант да създава изящни творби с двете си ръце – това притежава монтьорът от Разград Пламен Пенчев. Той не е нито художник, нито скулптор, а реставратор на стари коли – изкуство, което също изисква дарба и привлича вниманието на ценителите. По професия е автомонтьор и механик в отдел „Транспорт към електроенергийния системен оператор. От много години се занимава с хобито си и до момента е върнал към живот 5 стари автомобила. Те са му донесли много купи и награди, както и участия в ретро паради като член на ретро клуб „Перла“ – Варна.

Продължава...
 
Вила „Вербена“ - скритото, но гостоприемно божествено кътче
30 August 2017

Малко преди да стигнете в Априлци, Троянско, една отбивка ви отвежда по един 3-километров, раздрънкан по социалистическо време асфалтиран път до едно божествено място. Това е вила „Вербена“. Невероятно кътче, отдалечено от шумното ежедневие, познаващо само ромоленето на „Зла река“, така се казва тя, течаща само на около 8 метра от вилата.

Продължава...
 
Фенки от Лас Вегас гледаха домакински мач на "Лудогорец"
30 August 2017

Отдавна е поговорката, че кръвта вода не става и тя винаги се доказва във времето по различни поводи. Сега това се отнася за девойките близначки Йоана и Ивана Ганеви. Те живеят в Лас Вегас, но оставиха прекрасни спомени като спортистки по баскетбол и волейбол и отлични ученички в ОУ "Васил Левски" - Разград, което завършиха преди години.

Продължава...
 
Формация „Пулс“ посрещна млади колеги от Уелс
23 August 2017

Интересна и ползотворна творческа среща направиха танцьори, родители и ръководители от Театрално-танцова формация „Пулс“ – Разград с деца и ръководители от формация „Dance Union от град Карфили, Уелс. Срещата се състоя в залата за репетиции на домакините и дойде съвсем навреме, когато ТТФ „Пулс“ се готви усилено за участието си в Международния фестивал на изкуствата „Жреци на музите“ в Лозенец.

Продължава...
 
Една справка за артистите от Разград – познати и непознати...
23 August 2017

Покрай нашите многогодишни проучвания на историята на Разградския театър прочетохме факти /известни или неизвестни/, свързани с Разград, но не и чак толкова с театъра ни. Затова още в началото на настоящата публикация трябва да кажем, че в нея визираме не „разградските артисти“, а „артистите от Разград“.

Каква е разликата?

Продължава...
 
Скорошни впечатления от вълнуващо пътуване до прекрасна Москва
23 August 2017

Преди дни се завърнах от вълнуващо пътуване с малка група ученици до Москва. Екскурзията е награда за мен и победителите в ХI Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“. Тази година конкурсът бе посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски и на 140-годишнина от началото на Руско-турската освободителна война.

Продължава...
 
Обитателите на Кафе „Бразилия“
21 August 2017

Георги Хаджев /това е творческият му псевдоним, а на по-възрастните разградчани е познат с истинското си име Георги Хаджипетков/ е роден през 1951 година. В Разград е живял до 1981 година, в града е завършил техникума „Шандор Петьофи“. Живее във Варна, където се е занимавал дълги години с бизнес – производство на енергийни машини и апарати.

От няколко десетилетия е изкушен от литературното творчество. Пише често за Разград – града на младостта му.

Продължава...
 
„Лудогорие 2012“ отново стана център на внимание в Арбанаси
17 August 2017

Навръх традиционния празник на Арбанаси - 15 август, се състоя церемонията по награждаването на победителките във фотоконкурса „Най-гиздавата мома на мегдана“. Той се се проведе по време на Първия национален събор „Болярска среща“, който се състоя от 21 до 23 юли на поляните до конната база в селото. Както „Екип 7“ вече писа, съборът бе организиран от Сдружение „Лудогорие 2012“.

Продължава...
 
Ансамбъл от Осенец със злато от национален фолклорен фестивал
16 August 2017

Самодейците от село Осенец, на които неотдавна областният управител дари част от заплатата си, спечелиха златен медал от национален фестивал. Участието на Ансамбъла за изворен фолклор „Капанка“ при Народно читалище „Съгласие 1891“ в село Осенец в Седмия национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в село Царевец, община Свищов, стана възможно благодарение на подпомагането от страна на Гюнай Хюсмен – обясни председателят на читалището Радославка Джибарова.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл с концерт в Созопол
16 August 2017

В традиция се превръща гостуването на Капанския ансамбъл в Созопол.

Тази година разградчани изнесоха своята „мегданска програма“ на сцената на амфитеатъра в морския ден преди християнския празник Голяма Богородица. През август заради изключителния дух на Стария град, искрящото слънце, златния пясък и ласкавото море,

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 1645