Търсене

Начало Оживление
Оживление
Валентин Йовчев участва в два плувни маратона
26 July 2019

Всеизвестният плувен маратонец от Разград Валентин Йовчев всяка година участва в няколко състезания. През изминалия уикенд той стартира и завърши два от тях, като първият бе и с кауза.

В събота Вальо се пусна в благотворителния плувен маратон на 1800 метра в Бургас в подкрепа на онкоболните, който се провежда за четвърта поредна година и се организира от сдружението „Онкоболни и приятели“.

Продължава...
 
Панаирът на киселото мляко докара живот в Разград
24 July 2019

В понеделник започна 18-то издание на традиционния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Колоритното събитие превръща столицата на Лудогорието в притегателен център за мнозина, които имат възможността да се докоснат до забравените обичаи и поминъка на нашите предци, да се потопят в пленителния свят на танца, чийто извор е българският фолклор, да усетят и темпераментните ритми на далечни народи.

Продължава...
 
Рап и поп-фолк звезди идват за селищния празник на Завет
24 July 2019

Рап и поп-фолк звезди ще пеят тази година на селищния празник в Завет, който традиционно се провежда в първия уикенд на август.

И сега програмата ще включва множество спортни и музикални прояви, първата от които е колоездене. То започва в 9.00 часа в петък, 2 август, на градския стадион. Половин час по-късно в новата спортна зала ще стартира турнир по футбол за мъже.

Продължава...
 
Над 160 деца стартираха в плувния празник, посветен рождението на Апостола
22 July 2019

Община Разград с партньорството на ОУ „Васил Левски“ и едноименния Училищен спортен клуб организираха на басейн „Мимоза“ плувен празник, посветен на 182-та годишнина от рождението на Васил Левски.

В проявата се включиха децата от школите на инструкторите Жана Петкова, Здравко Душков и Атанас Голешевски, като по протоколи стартираха над 160 малки плувци. Това, че имаше и участници от Германия и Белгия повиши нивото допълнително.

Продължава...
 
Стотици посетиха Илинденския събор в местността Сборяново
22 July 2019

Стотици хора от областите Разград, Шумен и Силистра присъстваха на традиционния Илинденски събор, който се проведе на поляната до хижа „Ахинора“ в местността Сборяново край исперихското село Малък Поровец.

Продължава...
 
Вечер на Садинския фолклор и етнография представи в Разград Василка Петрова
22 July 2019

РБ „Проф. Боян Пенев“-Разград, с домакинството на Етнографски музей, представиха Василка Петрова – Веска и нейните три тома „Садински дробенчета“ плюс двете ѝ книжки с детски стихове „Полъх на есен“ и „Веселушка“. За организацията, представянето, сценария и гостите се погрижи екип от библиотеката.

Продължава...
 
С цветя и музикално-поетична програма отбелязаха рождението на Апостола
19 July 2019

С музикално-поетична програма, изнесена от учениците от клуб „Млади възрожденци“ към ОУ „Васил Левски“ в Разград, бе отбелязана вчера 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Край бюст-паметника в двора на училището глави пред най-светлата личност в историята ни сведоха деца, родители, учители, граждани, представители на властта и институциите.

Продължава...
 
Отличничката Айлян мечтае да намери лекарства за рак и диабет
16 July 2019

Разградска област изпрати нова надежда в научната сфера, която ще се опитва да даде своя принос в борбата със значимите социални заболявания, за които медицината е още безсилна. 19-годишната Айлян Вейби Ахмед, единствената зрелостничка от Лудогорието с пълни шестици на двете матури през май /в цялата страна учениците с подобно постижение са 17/, вече е приета за студентка в Софийския университет в специалността „Молекулярна биология“.

Продължава...
 
Исперихчани превзеха Балкана с колелета и пеша
16 July 2019

През 2009 година по предложение на исперихчанина Димитър Балански, Българската федерация по туризъм и клуб „Сините камъни“ – Сливен възстановиха ежегодното изкачване на връх „Ботев“ с велосипеди. Като част от тази традиция на 13 юли трима исперихчани – Димитър Балански, Емине Садка и Христо Димитров, преодоляха 37-километровото трасе нагоре до върха и получиха награди на името на загиналия трагично Хари Тевекелиян /организатор на първото проведено от БФТ изкачване на върха през 2001 г./.

Продължава...
 
Разградски туристи вървяха до Захари Стояново, за да се натъкнат на много история
16 July 2019

Туристическо дружество „Буйна гора“ с председател Пенко Илиев се впусна в поредната си пешеходна авантюра през последната събота. Дванадесет любители на природата и на туризма тръгнаха от с. Езерче за с. Захари Стояново, Поповско. Организаторът на похода - Марин Георгиев, бе най-възрастният турист. На енергичния и неуморим бай Марин, който от 1961 г. се занимава с туризъм и ориентиране и има вече 130 похода и 1300 състезания по ориентиране, никой не може да му даде годините – а те са вече почти 80.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 2142