Търсене

Начало Оживление
Оживление
500 баби мажоретки ще играят за здраве и дълголетие
29 May 2019

На 31 май Клубът на спортисти, туристи и ветерани „Златна есен“ - Разград ще е домакин на Зоналния преглед за Северна България по гимнастика на спортните клубове „Здраве и активно дълголетие“.

Над 500 участнички от седемнадесет клуба ще представят своите композиции.

Прегледът се провежда под патронажа на кмета на Разград д-р Валентин Василев.

Продължава...
 
99-годишна педагожка празнува 24 май в училището си
29 May 2019

По инициатива на клуб „ Млади възрожденци“ в ОУ „Васил Левски“ - Разград се проведе музикално-поетичният спектакъл „На учителя с любов“

Това събитие се случи навръх 99-годишния рожден ден на Донка Дюлгерова, бивша учителка в училището. Бистрият й ум и пожеланията, които тя отправи към присъстващите, някои от тях бивши нейни възпитаници, бяха приети с респект и вълнение.

Продължава...
 
„Капанци“ от Гецово получиха наградите си от Световната купа по фолклор
29 May 2019

С трето място и ваучер на стойност 300 евро бяха отличени изпълнителите от ААФ „Капанци“ - Гецово към НЧ „Просвета“ и ПК „Втора младост“ за участието си в Световната купа по фолклор.

Мащабната проява събра 60 състава от няколко континента в МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Продължава...
 
Криско пя за 70-годишнината на Кубрат
27 May 2019

Празникът на Кубрат започна на площад „Възраждане“ с издигането на националното знаме и знамето на града, който отпразнува 70-годишнината си от обявяването си за град.

В празничната програма се включиха танцьори, рецитатори и певци от местното читалище „Свети Свети Кирил и Методий“, а също и млади таланти от най-големите учебни заведения в града.

Продължава...
 
Ретро бижута на колела дефилираха за четвърти път в Кубрат
27 May 2019

73 ретро автомобила и мотоциклети от цялата страна взеха участие на четвъртия ретро парад в Кубрат. Проявата се осъществи под патронажа на Авто-мото ретро клуб „Хан Кубрат“ и Общината.

Официалният старт бе даден малко след 11 часа с представителна обиколка на ретро возилата около централната част на града. Началото на събитието поставиха изпълненията на младите таланти от певческата и музикална школа към местното читалище „Св Св. Кирил и Методий“ с ръководител Гинка Денчева и оркестър „Славяни“.

Продължава...
 
Пенсионерски клуб „Лудогорие“ - Разград навърши 15 години
27 May 2019

С тържествен обяд разградският пенсионерски клуб „Лудогорие“ отбеляза 15-годишнината от основаването си. На празненството присъстваха представители на сродни организации на хората от третата възраст от Щръклево, русенския квартал Долапите и Търговище.

Продължава...
 
„Щъркелов ден“ се проведе в Разград
27 May 2019

За втори път в Разград се проведе „Щъркелов ден“, част от националната инициатива на Българска асоциация „Осиновени и осиновители“. Събитието за осиновени деца и техните осиновители, се организира от Центъра за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА“.

Продължава...
 
Кубрат ще бъде домакин на ретро парад
21 May 2019

В събота, 25 май, от 9 часа на площад „Възраждане“ в Кубрат ще започне четвъртото издание на традиционния ретро парад, съобщи председателят на Авто мото ретро клуб „Хан Кубрат“ Христо Антонов.

Продължава...
 
Капански китки красиха празника на розата в Казанлък
21 May 2019

Майсторката на художествено плетиво инж. Цвети Терзиева участва в празника на розата в Карлово. Разградчанката демонстрира изработка на капанска китка, която е сред най-красивите и неповторими образци на народното изкуство. Този емблематичен български символ не се среща никъде другаде в света, освен из капанските села в Разградско.

Продължава...
 
Александра Златева – с първо място от евроконкурса „Сарандев“
21 May 2019

Поредно голямо отличие спечели младата разградска изпълнителка Александра Златева.

За втора поредна година талантливата певица спечели първо място от участието си в Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев`2019“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 2051