Търсене

Начало Оживление
Оживление
Снежна авторска джаз вечер с Тото
30 December 2016

„С пожелание за топли празници се обръщам към всички, които в музикалното изкуство се опитват да избягат от заобикалящата ни действителност. Бъдете обичани и обичащи“, така се обърна към своята публика от приятели младият музикант и композитор Теодор Петков – Тото след двата „бис“-а на авторския му концерт в кафе „Филхармония“.

Продължава...
 
20-годишната Нефи от Синя вода е новият хит на Планета ТВ
30 December 2016

20-годишна изпълнителка от лознишкото село Синя вода е най-новият хит на Планета ТВ.

Нефи завладя почитателите на поп-фолка с дебютното си парче „Как ми се живее“, което само броени дни след 8 декември, когато се завъртя в мрежата, влезе и в топ 10 на най-гледаните клипове във Vbox 7.

Продължава...
 
Коледно парти за учениците от ПГТС „Христо Смирненски“
28 December 2016

За поредна година учителите от Гимназията по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград организираха коледно парти за своите възпитаници.

Тържеството започна с посрещането на Дядо Коледа и на Снежанка, в чиято роля по традиция се превъплъти директорът на училището инженер Димитричка Ангелова.

Продължава...
 
Най-малките пациенти украсиха елхата в болницата
23 December 2016

Най-малките пациенти на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград в сряда украсиха Коледната елха, която е поставена във фоайето на лечебното заведение. В навечерието на Рождество Христово девет момичета и момчета окичиха зеленото дръвче с играчки и гирлянди, с помощта на техните родители и медицинските сестри от отделението по педиатрия.

Продължава...
 
Със светлинно шоу Мажоретният състав отбеляза 10-годишния си юбилей
21 December 2016

С грандиозно светлинно шоу Градският мажоретен състав към Центъра за работа с деца отбеляза десетгодишния юбилей от създаването си. Общо 140 малки грации излязоха на сцената на Общинския културен център и показаха как владеят до съвършенство батоните и помпоните.

Продължава...
 
Дружеска среща на първите „стъклари“
21 December 2016

На 17-ти декември в разградски ресторант се срещнаха първите „стъклари“ или работници в новоотркития на 17 декември 1961 г. Завод за стъкло в Разград. Първите „стъклари“, както се наричат, са специалисти, завършили задочно софийския Техникум по стъкло и керамика.

Продължава...
 
Вербални магии и ритуали възстановяват космическия ред на Игнажден
18 December 2016

Според капанците с Игнажден се поставя началото на основната зимна обредност. По тази причина всички действия са подчинени на идеята за запазване на плодородието, за увеличаване на богатството, за създаване на един по-добър и благодатен живот. Целият времеви отрязък от Игнажден до Йордановден, е изпълнен с много магически практики, които целят да предпазят хората, животните, нивите от злите сили и демони.

Продължава...
 
Шаман с камион мина през Разград
18 December 2016

Истински шаман, като тези от индианските филми, се появи във фирма от Западната индустриална зона в Разград, но не на буен кон, а с огромен камион.

50-годишният Сашо Александров, познат в цяла България като Шамана, от малък се захласвал по индианското облекло, символи и ритуали.

Продължава...
 
Новогодишна поетична наздравица в Регионалната библиотека
16 December 2016

Вчера по обяд в РБ „Проф. Боян Пенев“ по покана на директора на институцията и колектива си дадоха среща потребители, приятели и посланици на книгите. Присъстваха почти всички разградски поети, общественици, председателят на НЧ „Развитие 1969“ в Разград, представители на неправителствени организации, на ОИЦ, на Федерацията на жените, есперантисти и хора подкрепящи българската култура и духовност.

Продължава...
 
Републикански шампиони запалиха светлините на коледната елха
16 December 2016

Републиканската шампионка по стрелба с лък Марина Найденова и националният състезател по колоездене на писта и рекордьор на България Мирослав Минчев запалиха светлините на десетметровата елха в Разград. Стотици жители на града присъстваха на празничната програма под наслов „Споделена Коледа“ и посрещнаха Белобрадия старец, Снежанка и едно от джуджетата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1533