Търсене

Начало Оживление
Оживление
Дизайнерка от Разград направи пробив с картини от мериносова вълна
14 August 2017

Вдъхновена от ежедневния контакт с хората, животните и природата, модният дизайнер Дили Бозаджиева от Разград създава неподражаеми картини от цветна мериносова вълна.

Преди година започва да претворява емоциите си в творби от естествени материали, които съчетават по неподражаем начин традицията и модерната художествена линия. С иновативната си идея за вграждане на вълна в бялото платно бързо набира популярност и става разпознаваема с личния си стил и почерк.

Продължава...
 
Неспирен тридневен рокерски купон на Пчелина
14 August 2017

В продължение на три дни – от петък до неделя, местността Пчелина се превърна в място на свободния дух и волност на две гуми. Мощен рев на мотори и силно музикално озвучение в стил метъл посрещаха приятелите, съмишлениците и гостите на 15-ото издание на мото събора, организиран от мото клуб „Лудогорски братя“.

Продължава...
 
Предизвикателството „30 за 30“, или кампанията „Да мотивираме един милион българи да тренират 30 дни
11 August 2017

Интернет пространството днес прелива от предложения за влизане в желаната физическа форма. Те стават особено примамливи в сезона на летните почивки. Напоследък обаче една революционна идея набира множество последователи в социалните мрежи.

„Тренирай с 30 различни видове спортни занимания за 30 дни“ е предизвикателство, отправено към българската нация, но не само за да повиши самочувствието от външния ни вид.

Продължава...
 
Богослов Стоянов – коминочистачът, който чисти сажди и благославя хората
11 August 2017

От стари времена съществува суеверието, че да докоснеш коминочистач, е на късмет. По тази причина 24-годишният Богослов Стоянов няма как да остане незабелязан с емблематичния за професията черен цилиндър и специфичното оборудване от телени четки и въжета, с които се разхожда по улиците на Разград. Той е единственият коминочистач в града и непрестанно събира тълпи от хора, които искат да го пипнат и да се снимат с него за спомен. Любопитното е, че професията няма утвърден статут и работещите в сферата се водят „творци“.

Продължава...
 
Три басейна и един язовир спасяват разградчани от жегата
09 August 2017

В горещите августовски дни най-добре са тези, които са на море. В това едва ли някой се съмнява. А как да се спасят от жегите тези, които не сме на море? Къде се разхлаждат разградчани?

Първо се сетихме за язовир "Пчелина 2", на който Община Разград вече осигурява спасителен пост. В обедните часове завчера там имаше само един човек, който майсторски преплува напречно водоема, а в далечината друг гребеше с лодка.

Продължава...
 
Отидох до Рим, но не се видяхме с папата – бил в отпуск...
09 August 2017

Екскурзията, която избрах този път /през последните години станах нещо като професионален екскурзиант/, носеше името "Класическа Италия". Тя бе седемдневна, с 4 нощувки. Не че нямаше и други хубави дестинации, но както се казва, класиката си е класика. Групата ни бе разнородна, от различни места на България. Съставът й бе от 49 души, на различна възраст. Имаше даже дядо и голям внук. Всички обаче бяха безкрайно точни и адекватни. През цялото време на екскурзията не се случи нито едно закъснение или не дай боже инцидент.

Продължава...
 
2 500 мотористи идват в Разград за събора на „Лудогорски братя“
09 August 2017

Около 2 500 мотористи от България, Гърция, Франция и Румъния се очаква да участват в петнадесетото издание на Националния мотосъбор, който ще се проведе в местността Пчелина.

Това съобщи организаторът на събитието с дъх на бензин Десислава Петкова, която е председател на мотоклуб „Лудогорски братя“. Тя посочи, че съборът ще бъде открит на 11 август от 19 часа и ще продължи до 13 август. Още днес ще пристигнат любителите на мощните машини и високите скорости от Варна, които два дни ще загряват за шоуто.

Продължава...
 
Над 3 000 фенове има турската звезда с разградски корени Чаатай Улусой
07 August 2017

3 100 станаха българските фенове на турската телевизионна звезда с разградски корени Чаатай Улусой. Почитателите на актьора, който стана известен с участието си във филмите „Огледален свят“ и „Кварталът на богатите“, членуват във фенклуб в столицата. Той беше основан след публикацията на вестник „Екип 7“, в която разкрихме, че родът на красавеца е свързан с Лудогорието.

Продължава...
 
Как не можах да стана тромпетист, или духовата музика на Разградската гимназия
07 August 2017

Неотдавна установихме, че няма запазени почти никакви документални свидетелства за прочутата навремето гимназиална духова музика в Разград и за нейния ръководител Васил Джамбазов. Просъществувалият няколко десетилетия оркестър има изключително важна роля за музикалното дело в града – стотици млади разградчани добиват прилични музикални умения, мнозина от тях дори стават и професионални оркестранти в Разградската филхармония и в други състави.

Продължава...
 
Доброволци организираха забавни спортни игри за 18 деца
04 August 2017

Доброволци организираха забавни спортни игри, в които се включиха 18 деца от Център за извънучилищна подготовка „Резонанс“ в Разград. С публичната изява Радина Вълканова и Деница Неделчева завършиха една от трите дейности, които реализират в рамките на Наградата на херцога на Единбург. Участниците в международния проект за личностно развитие съставят своя лична програма от активности в три направления – умения, физическа активност и доброволчество.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1645