Търсене

Начало Оживление
Оживление
Млади актриси играха „Пипи тръгва на училище“ пред бъдещи първолаци
17 November 2017

В сряда бъдещите първолаци от подготвителните групи на детска градина „Шестте ястребинчета“ в Разград посетиха детския отдел на Регионалната библиотека, където отбелязаха 110-годишнината на любимата шведска авторка на детски книжки Астрид Линдгрен. Децата бяха водени от учителките си Веселина Русева – музикален педагог, Светлана Иванова, Милена Христова и Галя Иванова.
Продължава...
 
Тиквен кулинарен конкурс се проведе в село Благоево
15 November 2017

Кулинарен конкурс за сладки и солени тиквени специалитети се проведе в разградското село Благоево. Проявата беше част от Празника на тиквата, организиран от пенсионерски клуб „Здравец“ с председател Димитринка Тодорова и Народно читалище „Просвета 1871“ със секретар Хафизе Бозева.

Продължава...
 
Старите разградски бракове – любов, пари, интриги и...интереси - част II
13 November 2017

Отдавна имах намерение да запозная сегашната разградска общност с някои прелюбопитни исторически факти за браковете, семействата и различните превъплъщения на взаимоотношенията между по-имотните, а и не толкова имотни стари разградски фамилии. Сега ми се удава възможност да опиша една картина от тази страна на живота в града и, разбира се, извън него. Някъде само ще упомена накратко случилото се, тъй като съм го казвал в други материали, но за отделни връзки ще бъда по-подробен, защото наистина си заслужава. В миналия брой разгледахме браковете, разклоненията и фамилните истории на няколко видни семейства, днес ще продължим и с други.

Продължава...
 
Орлите разпуснаха
13 November 2017

На кратки екскурзии, време за семейството и приятелите се отдадоха футболистите на „Лудогорец“ след тежката серия мачове за Лига Европа, Купата на България и вътрешното първенство. Така за пореден път шампионите показаха, че са ценители на стойностното не само на терена, а и извън него.

Продължава...
 
Старите разградски бракове – любов, пари, интриги и...интереси - част I
10 November 2017

Отдавна имах намерение да запозная сегашната разградска общност с някои прелюбопитни исторически факти за браковете, семействата и различните превъплъщения на взаимоотношенията между по-имотните, а и не толкова имотни стари разградски фамилии. Сега ми се удава възможност да опиша една картина от тази страна на живота в града и, разбира се, извън него. Някъде само ще упомена накратко случилото се, тъй като съм го казвал в други материали, но за отделни връзки ще бъда по-подробен, защото наистина си заслужава.

Продължава...
 
Трабантаджии от Разград и Исперих отиват на национален събор
08 November 2017

На 11 ноември от 13 часа в Павел баня предстои да се проведе мероприятие по повод 60-годишнината на една от емблемите на социалистическата автоиндустрия.

На 7 ноември 1957 г. в Източна Германия е произведен първият автомобил от марката „Трабант“. Името „Трабант“ възниква от конкурса за избор на име на първия такъв – Р 50 и в превод означава „спътник“. Тези малолитражни немски возила са произвеждани между 1957 и 1991 г в автомобилния завод VEB „Sachsenring“ в Цвикау, Германската демократична република.

Продължава...
 
Съзвездие от разградски звезди изгря в национален конкурс
01 November 2017

Седем музикални звезди от Разград обраха наградите от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие“, който се проведе преди дни в Шумен.

Вокалната надпревара се организира за девета поредна година от община Шумен, Общинския младежки дом и Музикално студио „Стани звезда“.

Продължава...
 
Стотици ученици почетоха делото на народните будители
01 November 2017

С поднасяне на венци, дефиле със снимки на будители, възрожденски стихове и песни беше отбелязан патронният празник на ОУ „Никола Икономов“ в Разград. В навечерието на Деня на народните будители възпитаници на школото припомниха великите дела на българските книжовници, просветители, духовници и общественици.

Продължава...
 
Файтон за сватбени дефилета направи майстор от Самуил
29 October 2017

75-годишен жител на Самуил изработи собственоръчно атрактивен файтон. Оригиналното возило е със специално предназначение - да превозва младоженци и техните кумове и да прави демонстративни празнични обиколки из общинския център.

Майстор на файтона е Мехмед Мухарем Али. Идеята му хрумнала преди четири години, когато двама от внуците му, носещи неговото име навършили пълнолетие.

Продължава...
 
Преди 80 години разградски вестник предрича много от днешните „чудесии“
26 October 2017

На 20 октомври 1937 г. вестник „Разградско слово“ отпечатва статия под заглавие „Знаете ли, че...“. Автор е неизвестна на читателите жена на име Валентина Ант.Христова, сътрудник на вестника от Търговище, която разказва за чудесии, които ще станат през идващия век.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1698