Търсене

Начало Оживление
Оживление
Близо 160 деца се изявиха във фестивала „Пусть всегда будет солнце“
13 May 2018

159 деца от общините Разград и Исперих участваха в областния етап на Петия национален фестивал „Пусть всегда будет солнце“ – 2018, организиран от Национално движение „Русофили“.

Талантите се състезаваха в жанровете – поезия, песен и танц в три възрастови групи за участници от предучилищна възраст до XII клас. Сценичното представяне на децата оценява жури с председател Димитър Петров и членове – Веселина Милушева, учител по руски език и Десислава Македонска, учител по музика.

Продължава...
 
Децата от ОУ „Вапцаров“ се люляха на гергьовска люлка
09 May 2018

Народните традиции оживяха в двора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград, където децата от училището се люляха на гергьовска люлка за здраве. Старият обреден обичай беше възстановен в навечерието на 6 май, когато отбелязваме Гергьовден и Деня на храбростта и българската армия.

Продължава...
 
В Лудогорието празнуваха Гергьовден
09 May 2018

Големият български празник Гергьовден бе отбелязан и в Лудогорието. Тържественото честване на 6 май - Ден на храбростта и българската армия, на площад "Възраждане" в Разград по традиция бе организирано от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Георги и отец Данчо от храм "Св. Николай Чудотворец".

Продължава...
 
Празнуваха заедно Гергьовден и Хъдърлез в Недоклан
09 May 2018

Тази година празникът бе под надслов „В хармония с пролетта“, а пролетното слънце бе наистина благосклонно към празнуващите.

„Реших да продължа обичаите на дедите ни –християни и мюсюлмани, които са живели в сговор в делници, но са и знаели и как да празнуват“, каза кметицата Хафизе Хасанова.

Продължава...
 
300 земляци се срещнаха за Гергьовден в Малък поровец
09 May 2018

Около 300 души се включиха на земляческа среща в исперихското село Малък поровец навръх Гергьовден. Събитието се проведе след 30-годишна пауза.

Последната подобна среща датира от далечната 1988 година в местността Чуката, припомни кметът на селото Веселинка Илиева.

Продължава...
 
Алианите от Бисерци отбелязаха 6 май с традиционния обичай Хъдрелез
09 May 2018

6 май е светъл ден и празник и за алианската общност. Отбелязва се чрез обичая Хъдрелез - карнавален танц или театрализирано посрещане на пролетта и сбогуване със зимата. Празникът е тачен в народния календар на алианите и се предава от поколение на поколение. По време на карнавалния танц се пеят песни, с които се гонят злите сили, отправят се пожелания за здраве, берекет, обич и добруване.

Продължава...
 
ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – 133 години съхраняване на образователните традиции
04 May 2018

Ученици развиха уменията си по реч и дебати на английски език

Отбор от 14 ученици и трима преподаватели от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ взе участие в ежегодния турнир по речеви и творчески компетентности по английски език, който се проведе в Добрич.

Американската фондация BEST „Bulgarian English Speech Team“ всяка учебна година организира четири регионални турнира, от които два в Източна и два в Западна България, и един национален.

Продължава...
 
Росица Илиева – победител в живота и в рали състезанията
25 April 2018

Целеустремена, борбена и упорита – такава е Росица Илиева, двукратна републиканска шампионка на България по автомобилизъм в клас „Стандартен“ през 2016 и през 2017 година.

Тежка катастрофа с мотор бележи живота й, но инцидентът не я пречупва, а напротив – мотивира я да изживява всеки миг пълноценно, да се бори и да побеждава.

Продължава...
 
Църковна делегация посрещната царски в Одрин и Истанбул
25 April 2018

Човек трябва да пътува, за да си „проветри“ мислите и да създаде собствено мнение за хората отблизо и далеч. Много вълнения и въпроси имаше, докато се организираше посещението на духовна делегация от Русенска епархия в Турция по покана на валията на Одрин. След края на това слънчево приключение от 13 до 15 април 2018 г., въпросът е само един – как подобаващо да върнем жеста на любезните домакини, както удачно обобщава един от 50-те участници в това пътуване.

Продължава...
 
Четвъртокласници изучават природата във „Воден-Ири Хисар“
25 April 2018

Какво е ловно стопанство и какво правят лесовъдите, за да опазват дивеча и гората, кога и как сменят рогата си елените, защо беше нужно да се внесат зубри във Воден? Това бяха само част от въпросите от урока на открито, който имаха децата от ІV „в“ клас на ОУ „Васил Левски“ сред девствената природа на ловното стопанство „Воден“. Този ден ролята на учителка пое инж. Калина Гълъбова, заместник-директор по лова в стопанството.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1790