Търсене

Начало Оживление
Оживление
Тиква гигант отгледа разградчанин
28 September 2017

Разградчанинът Стоян Стоянов обработва поземлен имот в местността Малкия юк. Там има лозе, зеленчуци, плодни дървета. Тъй като нивата е над 2 декара, за да не буренясва в единия й край, Стоянов всяка година засява различни видове тикви.

Една от тях е от сорта „Балка“ и въпреки дългите летни горещини се различава значително от останалите.

Продължава...
 
Еднометрови тикви растат в частен двор
28 September 2017

Уникални по рода си висящи тикви посрещат гости и приятели на входната врата на дома на Румяна Иванова в Тетово. Някои от екземплярите са с размери от над един метър.

Къщата на ул. „Маршал Толбухин“ 5 вече се е превърнала в своеобразен музей на тиквата, а фотосесиите на фона на непознатата за региона култура са обичайна гледка.

Продължава...
 
Цонко Цонев представя новите си кметълски истории в Разград
27 September 2017

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, който прочу града като морската столица на рока, ще представи в Разград втората си книга „Кметълски истории. Катунът от Каварна 2“. Премиерата на изданието ще бъде утре – 28 септември, от 18 часа, в ресторант „Трапезата“.

Първата му книга от поредицата „Кметълски истории“ вече бе представена в Разград – точно преди година в Регионалната библиотека.

Продължава...
 
Канят малки и големи да отправят послания за световен мир чрез изкуството
27 September 2017

Призовават участници от цял свят да се включват в Тринадесетото международно биенале, което се организира в рамките на глобалния проект „Изкуство за мир“. Това съобщи националният координатор за България Нина Цонева, позната сред обществеността като бивш заместник-кмет на община Кубрат.

Продължава...
 
Ученици от Езиковата посетиха САЩ, Австрия и Русия
27 September 2017

Това лято възпитаници на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград бяха на лагери в Съединените американски щати, Австрия и Русия.

Младите хора имаха възможност да се докоснат до богатото културно-историческо наследство на държавите в Европа и отвъд океана, както и да общуват с връстници от цял свят.

Продължава...
 
Разградчани честваха Деня на независимостта с митинг и изложба
24 September 2017

Кметът на Разград Валентин Василев произнесе слово по повод на 109 години от провъзгласяването на Независимостта на България на площад „Възраждане“ по време на тържествено честване на празника на 22 септември.

„Дълго време значимостта на това събитие от новата история не се оценява, но на тази дата – 22 септември през 1908 г. България – една от най-старите държави в Европа, която през цялото си съществуване не е променяла името си, отново се появява на световната карта“, каза в приветствието си д-р Василев.

Продължава...
 
Първият випуск на Механото пак се срещна след 50 години
24 September 2017

Всеизвестно е, че най-хубавите момчета и момичета учат в Механото. На 23 септември 2017 година първият випуск се събра и се оказа, че все още са най-хубавите. Пристигнаха съученици от София, Варна, Пловдив, Етрополе, Добрич, но много от тях са реализирани в Разград. Реализирани са в техническата област като инженери, но има учители, професор, юрист, журналист, шеф на отдел в полицията и др.

Продължава...
 
Приятелска визита от шалонци на разградските франкофони
20 September 2017

Досег с традициите и обичаите на капанците и споразумение за продължаване на сътрудничеството с Разград – така може да се определи визитата на новия председател на комитета по побратимяването на Шалон ан Шампан и Разград. Доминик Троазие смени на председателския пост Жаклин Прието, която бе начело на шалонския комитет от самото му създаване преди 24 години.

Продължава...
 
Мотор шоуто „Полицейска академия“ разгорещи Кубрат
18 September 2017

Създателите на атрактивното мотор шоу „Полицейска академия“ включиха и Кубрат в националното си турне. На площад „Възраждане“ в центъра на града бе представен за първи път единствения у нас по рода си зрелищен спектакъл. Жителите и гостите на Кубрат станаха свидетели на демонстрации с мощен „hot wheels“ драгстер, огнено шоу и атрактивни изпълнения на една и две гуми с мотори и коли.

Продължава...
 
Честит Първи учебен ден, драги учители и честити ви проценти към заплатите
18 September 2017

…Видният бизнесмен Ганчо Тошков - Бандита лично откарва своя първороден син и наследник – Тошко Ганчев – Бандитчето, с Хамъра си в училището за първия му учебен ден и лично го предава в ръцете на учителката Петрова с думите:

- С,я, господжа, аз не съм купил на Тошко цветен учебник, щото да не го мислят за привилегирован, ама не съм му купил и чернобял, за да не го помислят пък за беден.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1672