Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разград отбеляза с хора и веселие Цветница
10 April 2017

Танцово студио „Калина Рада“ и школите за народни танци, обхващащи всички възрасти, се събраха вчера на площад „Възраждане“ в Разград, за да покажат обичаите и вярванията, свързани с прекрасния пролетен празник Цветница.

Продължава...
 
Пролетен спектакъл изнесоха децата от ДГ „Славейче“
10 April 2017

Децата от група „Пеперудки“ към ДГ №14 „Славейче“ изнесоха вълнуващ спектакъл, посветен на цикъла от пролетни празници – Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден.

Продължава...
 
96-годишен юбилей отбеляза Гимназията по транспорт и строителство
10 April 2017

96 години от своето създаване отбеляза Гимназията по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград. Честването на юбилея започна с поднасяне на венец пред бюст-паметника на патрона на училището.

Продължава...
 
Шеф Манчев разкри кулинарните си тайни пред разградски ученици
07 April 2017

Салата „Капрезе“ с пресен босилек и сос песто, свинско бонфиле и шоколадово суфле приготви професионалният готвач шеф Иван Манчев заедно с ученици от ОУ „Никола Икономов“ в Разград. Известният ресторантьор влезе в ролята на учител по готварство и разкри малка част от кулинарните си тайни в час по „Домашна техника и икономика“.

Продължава...
 
Георги Димитров – един „почетен генерал“ и правнук на убит на Шипка опълченец
07 April 2017

С голямо уважение и симпатии пиша за две категории мои съграждани - „пъстрите камъчета“, които отличават Разград от статуса на безцветен провинциален градец, и тези, които по моя аршин и доста субективно, разбира се, влизат в графата на почетните и заслужили граждани.

Продължава...
 
Би-бой от Испания гостува на Танцова формация „Феникс“
24 March 2017

В уъркшоп по хип-хоп и брейк участваха 20 възпитаници на Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР-Център за работа с деца, съобщи хореографът на групата Иван Стоянов. Нови техники пред децата показа Крис Рок, който живее в Испания и през 2016 година на състезанието „Red bull BC one“ България достигна до топ 16.

Продължава...
 
С балони и усмивки ученици отбелязаха Деня на щастието
22 March 2017

Шарени балони, усмивки и позитивни послания разпръснаха из целия град доброволците от училищния превантивен клуб към ОУ „Васил Левски“. По този начин възпитаниците на школото отбелязаха Международния ден на щастието – 20 март.

Повече от 20 деца раздаваха на възлови места в града листовки с информация за празника и списък с десетте стъпки към щастието.

Продължава...
 
Девет награди за Разград от конкурса „Магията на танца“
22 March 2017

С девет награди се завърнаха талантите от две разградски школи от участието си в Националния конкурс „Магията на танца“, който се проведе преди дни в Шумен.

В дванадесетото поредно издание на надпреварата участваха над 400 деца от танцови състави от цялата страна. Те бяха разпределени в четири възрастови групи и се състезаваха в категориите – класически балет, съвременни танци, характерни танци и улични танци /хип-хоп и брейк/.

Продължава...
 
Изложба за живота и дейността на Левски гостува в Разград
19 March 2017

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград бе открита изложбата „Посветен на Отечеството“, посветена на180-годишнината от рождението на Васил Левски. Експозицията бе представена пред ученици от ОУ „Васил Левски“ и ОУ „Никола Вапцаров“ от доц. д-р Любомир Георгиев, ръководител на направление „Опазване на ръкописно-документално наследство” в Националната библиотека.

Продължава...
 
Маргарита Петкова представя любовната си лирика в Разград
19 March 2017

Обичаната българска поетеса Маргарита Петкова отново ще се срещне с разградската публика, след като миналата година по време на фестивала „Нощ в музея“ представи най-новата си стихосбирка „Болката отляво“. Този път поканата за гостуването идва от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и Федерацията на жените в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1579