Търсене

Начало Оживление
Оживление
Четири пъти злато за самодейците от Сейдол
12 June 2018

С четири златни медала се завърнаха в Сейдол самодейците на Народно читалище „Развитие 1906“ от приключилия преди два дни в Китен Седми международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“.

Продължава...
 
За „Лудогорец“, качеството на пътищата и още нещо…
12 June 2018

Единадесет часа вечерта е. Автобусът от София към Разград е почти празен. Четиримата пътници в него едва сдържат очите си отворени. Настанала е гробна тишина, тихо се чува само гласът на радиоводещия. Дори в тъмнината обаче не остава незабелязан големият стикер, залепен над шофьорското място.

Продължава...
 
С впечатляващи концерти пианистите от МШ „Илия Бърнев“ закриха годината
12 June 2018

В своеобразна столица на класическата музика се превърна в събота Разград.

Произведения на Бах, Бетовен, Бизе, Моцарт, Глинка, Чакайовски, Мирзалис, Шуман, Манфред Шмид, Шуберт, Шопен, Рахманинов, Григ, Гершуин, Клайдерман, Панчо Владигеров и други световноизвестни композитори и пианисти звучаха в два от културните центрове на града - в залата на Стария театър и в Музикалния дом „Екатерина и Димитър Бърневи“.

Продължава...
 
Ние сме на всеки километър или още за разградската следа из България
11 June 2018

Преди месец бяха отчетени резултатите от конкурса на фондация „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството. Той бе открит с приветствие на президента Петър Стоянов чрез телемост, а лауреата на наградата– пианистът Свилен Тодоров, бе удостоен лично от президента Росен Плевнелиев.

Продължава...
 
Близо 70 разградлии се събраха на емоционална среща в Чикаго
06 June 2018

На втори юни в църквата „Света София“ в Чикаго се състоя уникална, първа, бих казал историческа среща на хората от Разград и региона, живеещи в Америка. Събитието организирахме Пламен Петров, Поликсения Николова и Ивелин Мянков.

Имаше разградлии, дошли от далечните щати Род Айлънд и Минесота. Толкова хора от Разград на едно място не се бяхме събирали досега в Чикаго. На срещата присъстваха около 70 човека.

Продължава...
 
Молебен за дъжд в Ловско...донесе напоителен дъжд
06 June 2018

След продължилата повече от два месеца суша в лознишкото село Ловско организираха молебен за дъжд, който бе в събота. Тъй като по уважителни причини отсъстваше християнският свещеник, молбите към бога отправиха имамите на Лозница и Ловско.

Продължава...
 
Разградчани превзеха „Добруджа и морето“
06 June 2018

Да запееш„Хубава си, моя горо“ заедно с още 230 души, станали на крака, както се пее химн… Или да чуеш как тиролски йодлери се носят над морето край Балчик, защото ги е пуснал от телефона си доайенът на разградския туризъм Марин Георгиев, докато походниците релаксират по хотелските стаи … Безкрайно много са смешните и слънчевите спомени от националния поход „Добруджа и морето“ на 2 юни, организиран отлично от добричкото туристическо дружество „Добротица“.

Продължава...
 
Футболисти на „Лудогорец“ снимаха шоу в болница „Надежда“
06 June 2018

Трима от емблематичните футболисти на „Лудогорец“ – капитанът Светослав Дяков, Марселиньо и Козмин Моци, впечатлиха с отлична футболна техника на нестандартен терен пациенти и екип на болница „Надежда“ в София.

Продължава...
 
Фокуси, танци и етюди за края на учебната година в ОУ „Н.Вапцаров“
04 June 2018

Причудливи митични същества и фокуси оживяха в двора на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ на празника, посветен на края на учебната година и Деня на детето. Децата от първи до четвърти клас истински се забавляваха с актьорите и танцьорите от Клуб „Фламинго“. Празникът под надслов „Довиждане училище, здравей лято“ откри заместник-директорът на училището Илка Василева.

Продължава...
 
Над 150 деца рисуваха зелените шампиони и техните трофеи
04 June 2018

Седмата шампионска купа, любимите футболни звезди от „Лудогорец“, стадиона и базата на Орлите рисуваха над 150 деца от Разград. Малките фенове на тима твориха върху асфалта на паркинга на стадион „Лудогорец арена“ в рамките на конкурса „Растем сред шампиони“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1821