Търсене

Начало Оживление
Оживление
Изложба "За мистериите на траките и виното" откриха в Исперих
14 February 2019

По повод на Деня на българският археолог и Деня на лозаря - 14-ти февруари, в Историческия музей в Исперих бе открита изложба "За мистериите на траките и виното".

Посетителите имаха възможност да дегустират вино и да разгледат постери, на които се разказва за виното и мястото му в живота на древните траки. Показани са изображения на различни съдове, по чиито стени са пресъздадени интересни сцени от различни митове и легенди.

Продължава...
 
Бай Васил и любовта, за която няма възраст
14 February 2019

Че за любовта няма възраст, а стрелите на Купидон могат да имат дълготраен, дори доживотен ефект, убедително доказа бай Васил от Разград.

Продължава...
 
Обявиха конкурс за изработка на мартенички
14 February 2019

Конкурс за изработка на мартенички и мартенски пана обявиха от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Разград. Събитието се провежда под патронажа на областния управител. Право на участие имат екипи от деца/ученици със специални образователни потребности от областта с партньори децата от групата или ученици от класа. Надсловът на конкурса е: „Мартенички ще раздаваме, на усмивки се надяваме“.

Продължава...
 
Майстор Зоран завъртя свинска скара и в Кубрат
14 February 2019

Майсторство в кулинарията демонстрира популярният специалист на сръбската кухня Зоран Здравкович, който от 17 години живее в Русе. Той бе в Кубрат по покана на местния бизнесмен Красимир Христов, който е и негов личен приятел.

„Властелинът на скарата“, както е известен в крайдунавския град Зоран, за първи път видя как се пърли прасе и с радост се включи в процеса на обработка.

Продължава...
 
И Разград се включи в Нощта на Хари Потър
13 February 2019

За втора поредна година Детският отдел към РБ „Проф. Боян Пенев“ се включи по интересен начин в глобалната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър“ под наслов „Училище за магии и вълшебства Хогуортс“.

Възпитаниците на Веселина Йотова от сборната група на Клуб „Слово“ към ЦПЛР – ЦУТНТ завладяха публиката с емоционално си присъствие.

Продължава...
 
Разград за 19-ти път ще избере своя Цар на виното на конкурс
11 February 2019

Сдружението на дребните производители на вино в Разград за 19-та поредна година ще организира дегустация на домашно производство в навечерието на Трифон Зарезан и ще определи „Царя на виното“ за реколта 2018 година.

Вината /червени, бели и розета/ от реколтата вече са се уталожили и са готови за трапезата.

Продължава...
 
„Аламинут“ развесели исперихчани
11 February 2019

В четвъртък вечер жителите на град Исперих потънаха в искрен смях в забавната компания на Робин Кафалиев, Таня Кожухарова, Атанас Бончев – Наката, Иван Иванов, Росица Кехайова и Яцек Янков. Актьорите от най-популярното скеч-шоу в българския ефир –„Аламинут“, гостуваха на исперихска сцена по покана на кмета на града Бейсим Руфад, който пожела да зарадва съгражданите си и да им подари доза позитивно настроение дни преди дългоочакваните от мнозина празници на любовта и виното.

Продължава...
 
3200 евро ще струва религиозния хадж до Мека и Медина тази година
11 February 2019

3200 евро или 6400 лева е вече цената за мюсюлманите, които искат да се включат в религиозния хадж за 2019 година, да посетят светите места, по които е живял и проповядвал пророка Мохамед и да получат титлата хаджия, съобщиха за „Екип 7“ от Районно мюфтийство-Разград.

Продължава...
 
Лудогорската „Тритоника“ гостува в Дома за стари хора
11 February 2019

Посланиците на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, почетните граждани на Разград и поети Иван Дойнов, Пламен Панчев и Иван Димитров възобновиха своята инициатива да гостуват на потребителите на Дома за стари хора в града. Директорът на Регионалната библиотека Женета Александрова изпрати своите послания за здраве и положителни помисли през настоящата година, в която ще продължат съвместните инициативи между двете институции.

Продължава...
 
Богата програма за отбелязване на 150-годишнината на НЧ „Развитие 1869“
11 February 2019

С богата празнична програма най-старата светска институция в Разград – Народно читалище „Развитие 1869“, ще отбележи своя 150-годишен юбилей. Това стана ясно на пресконференция в петък, която дадоха председателят на читалищното настоятелство Красимир Харалампиев, секретарят на НЧ „Развитие 1869“ Любомир Илиев и членът на настоятелството Стамен Матеев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 1984