Търсене

Начало Оживление
Оживление
Двудневни тържества за 120-годишнината на ЛРС "Сокол"
18 September 2017

С двудневни тържества Ловно-рибарско сдружение "Сокол" - Разград чества 120-годишнината от основаването си. Първата проява бе турнир по ловна стрелба - дисциплина "Скийт" /стрелба в панички/, която се проведе на обновения ловно-стрелкови комплекс, който бе открит от кмета на Разград Валентин Василев.

Продължава...
 
Viva, Via Pontica! *
13 September 2017

„Полумаратонците стартират от Дуо Мае“. Тази фраза от регламента на второто издание на единствения ни трансграничен маратон Via Pontica се запечата в съзнанието ми и още в мига, в който я прочетох на сайта на „Зелена стъпка“, взех решението. Явно такова е било въздействието ѝ не само върху мен, защото участниците в полумаратона (21километра) бяхме колкото състезателите в другите две дисциплини, взети заедно.

А и кой би пропуснал шанса да усети свободата по пътя на птиците и отвъд граничната бразда с цената на някакви си 21 километра?

21 км, впрочем, не са никак много.

Продължава...
 
Най-сърдечно организираният маратон
13 September 2017

Ако днес започнеш да тичаш в парка, догодина ще бъдеш част от всичко това – състезания, пътувания, палатки и много нови хора в живота ти. Активни личности от най-различни професии започват да тичат – първо, за да смъкнат стреса или килограмите, после си набелязват някакво предстоящо състезание и вече знаят, че се готвят примерно за 13-километровата дистанция, или за полумаратона, а най-накрая се престрашават (и дори печелят) маратонските 42-километрови дистанции…

Продължава...
 
Сезонът на културните събития започна в „Димитър Ненов“
11 September 2017

Европейските дни на наследството в Разград ще бъдат отбелязани с над 30 събития от културния календар, а първото от тях бе в къща музей „Димитър Ненов“. На 7 септември там се състоя концерт на Струнен квартет към Разградската филхармония, с участието на танцова формация „Елика“ от Пловдив.

Продължава...
 
Танцьорите от „Абритус“ участваха в международен фестивал в Хърватия
11 September 2017

Изпълнителите от Фолклорен танцов ансамбъл „Абритус“ към Народно читалище „Бузлуджа 2010“ участваха в Международен фестивал в Хърватия, съобщиха ръководителите на състава Кънчо Върбанов и Емилия Русева.

Те отбелязаха, че в групата от 40 души е имало представители на още две танцови формации – „Пагане“ от Кубрат и „Фолклорна плетеница“ от Попово, с ръководители Гинка Панчева и Станимир Иванов.

Продължава...
 
Вече 50 години разградчани плажуват на Пчелина
08 September 2017

Преди няколко дни спасителите смъкнаха зеления флаг от вишката на язовир „Пчелина 1“, който указваше на плувците, че плуването е разрешено във водната площ в рамките на „зоната на спасяване“. Десетки пък бяха това лято плувкините и плувците, които за 50-та година ползваха двата язовира в тази чаровна гориста местност.

Най-упоритите бяха две учителки, които всеки божи ден с велосипеди пристигаха от Разград по велопътеката и смело плуваха в язовира.

Продължава...
 
Горда Стара планина и двама разградчани с колела
04 September 2017

Георги и Марто могат с часове да разказват за хижите, в които влизат мечки, за зайците и щъркелите, които не се страхуват от хората, за дървените сандъчета, заковани на дърветата /в които можеш да намериш лекарства, хартия за писане, химикали, та дори и кондоми/, за стотиците коне, които живеят под облаците и за балканджиите с големи сърца – по-големи от самите тях! Двамата разградчани са на 40 и 35 години, а голямото приключение, наречено Ком – Емине, започна за тях на 18 юли 2017 година.

Продължава...
 
Разградчанинът Пламен Пенчев вдъхва нов живот на стари возила
04 September 2017

Талант да създава изящни творби с двете си ръце – това притежава монтьорът от Разград Пламен Пенчев. Той не е нито художник, нито скулптор, а реставратор на стари коли – изкуство, което също изисква дарба и привлича вниманието на ценителите. По професия е автомонтьор и механик в отдел „Транспорт към електроенергийния системен оператор. От много години се занимава с хобито си и до момента е върнал към живот 5 стари автомобила. Те са му донесли много купи и награди, както и участия в ретро паради като член на ретро клуб „Перла“ – Варна.

Продължава...
 
Вила „Вербена“ - скритото, но гостоприемно божествено кътче
30 August 2017

Малко преди да стигнете в Априлци, Троянско, една отбивка ви отвежда по един 3-километров, раздрънкан по социалистическо време асфалтиран път до едно божествено място. Това е вила „Вербена“. Невероятно кътче, отдалечено от шумното ежедневие, познаващо само ромоленето на „Зла река“, така се казва тя, течаща само на около 8 метра от вилата.

Продължава...
 
Фенки от Лас Вегас гледаха домакински мач на "Лудогорец"
30 August 2017

Отдавна е поговорката, че кръвта вода не става и тя винаги се доказва във времето по различни поводи. Сега това се отнася за девойките близначки Йоана и Ивана Ганеви. Те живеят в Лас Вегас, но оставиха прекрасни спомени като спортистки по баскетбол и волейбол и отлични ученички в ОУ "Васил Левски" - Разград, което завършиха преди години.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1672