Търсене

Начало Оживление
Оживление
Бабинден – време за купон на исперихските баби
24 January 2018

На Бабинден в Исперих не само че става по-цветно, ами си е направо шарено. Още от началото на миналия век жените тук се разхождали по мазолите на мъжете. Цяла година зад пердетата на прозорците се кътали много драми, но на Бабинден – като на Бабинден.

Продължава...
 
Първият в Разград танцов клуб отпразнува 11-ия си рожден ден
22 January 2018

На 20 януари Танцов клуб "Абритус" при НЧ "Бузлуджа" чества своя 11 рожден ден. Програмата през цялата вечер бе изненада за всички – изпълнения на шопски танц, танцова миниатюра „Тракийска сюита“, изпълнение на вокално трио от женския състав на клуба и много забавни игри създадоха емоции и настроение на присъстващите над 200 танцьори.

Продължава...
 
Обичая „Бабуване“ пресъздадоха жените от читалище „Напредък“
22 January 2018

Жените от Групата за изворен фолклор към Народно читалище „Напредък 1901“ в Разград пресъздадоха стария български обичай „Бабуване“. По този начин самодейците отбелязаха Деня на родилната помощ – 21 януари, известен в народния календар като Бабинден.

Продължава...
 
Разградският Английски клуб: Чужденците са запленени от нашата култура и от традициите ни
03 January 2018

 

 

Бях чувал и дори на няколко пъти бях присъствал на сбирки на Английския клуб в Разград, но не знаех твърде много за тях. Като ученик в Езиковата гимназия имах щастието да уча френски език и затова цялата тази хронология на пътуващи, идващи и заминаващи англоговорящи учители /предимно от Америка, но и от други англоговорящи държави/ някак си ми беше убегнала през годините.

 

Продължава...
 
Да въртиш педалите, вместо да въртиш сарми
28 December 2017

 

 

Петнадесет мъже и една жена с велосипеди се събраха под крилете на Майстор Манол на 24 декември, обръщайки гръб на сергиите, пренебрегвайки студа и предпразничното пазаруване.

 

Продължава...
 
Самодейци изнесоха концерт „Звездна приказка“ в Исперих
28 December 2017

 

 

Коледна звезда изгря в Исперих и слезе на празничната сцена на Народно читалище „Съзнание 1891“ в началото на концерт-спектакъла „Звездна приказка“. Това беше специалният подарък за исперихчани, подготвен от самодейни състави по случай Коледа и Нова година.

 

Продължава...
 
Коледно тържество с концерт и водосвет организираха в Социалния патронаж
22 December 2017

Коледно тържество за потребителите на Домашния социален патронаж в Разград беше организирано в сряда. В празничната програма участваха ученици от 3 „г“ клас в ОУ „Васил Левски“, изпълнители от ДМШ „Илия Бърнев“, читалище „Напредък“ и танцова студия „Фея Данс“. Отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет за Игнажден.

 

Продължава...
 
С Коледно-новогодишно тържество зарадваха децата от Дом „Лудогорие“
22 December 2017

Тържество по повод Коледните и Новогодишните празници беше организирано в комплекса за социални услуги за деца и семейства „Лудогорие“ в Исперих.

Сред гостите на празника бяха председателят на Общинския съвет Даниел Димитров, представители на общинската администрация, Отдела за закрила на детето, дарители.

Продължава...
 
Дядо Коледа и DJ Бранко на празника на ЦОП
22 December 2017

Подаръци, Дядо Коледа, дискотека, щури игри, музика, забави и празничен обяд – това бяха акцентите на тържеството на Центъра за обществена подкрепа /ЦОП/ към сдружение „ЖАНЕТА“, посветено на Рождество Христово.

Децата от социалната услуга участваха в забавни отборни състезания, танцуваха, печелиха награди, хапнаха и приветстваха добрия белобрад старец със стихчета и песни.

Продължава...
 
Малки и големи ученици от ОУ „Ив.С.Тургенев“ правиха сурвакници
22 December 2017

Мини сурвакници изработиха „Мъниците“ от подготвителната група към ОУ „Ив.С. Тургенев“ в Разград. В творческата работа им помагаха майсторът на художествени занаяти Цвети Терзиева и учениците от 7 „б“ клас.

В началото на срещата гостенката разказа легенда за сурвакницата, след което започна надпревара за рецитиране на стихове и наричания.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1739