Търсене

Начало Оживление
Оживление
Танцьори от Добрич взеха голямата награда от „Капанска китка“
20 May 2019

Кметът на Разград Валентин Василев връчи специалната награда на Десетото издание на фолклорния фестивал за клубовете и школите, изучаващи български народни хора „Капанска китка“. Събитието се проведе на сцената на Общински културен център с 15 участващи клубове и школи от цялата страна.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл откри „Уикенд туризъм Русе 2019“
20 May 2019

Капанският ансамбъл участва в официалното откриване на 15-то туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе“ и 12-ти Фестивал на туристическите анимации. На церемонията в Доходното здание в крайдунавския град бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Русе Пламен Стоилов.

Продължава...
 
Кубратски гимназисти от випуск 1969 се срещнаха след 50 години
20 May 2019

Ученици от някогашните четири паралелки на випуск 1969 се събраха в Кубрат. Тази година е юбилейна за тях – минали са 50 години от завършването на бившата Политехническа гимназия "Гео Милев", сега СУ "Христо Ботев".

От дипломиралите се навремето 120 души се събраха двадесетина. Сред випускниците има учители, инженери, прависти, медицински работници, бизнесмени, служители в различни служби. Някои отдавна живеят в други страни, като Турция, Англия, Белгия, САЩ.

Продължава...
 
ДГ „Славейче“ отбеляза с концерт 35-годишнината си
16 May 2019

Кметът на Община Разград Валентин Василев, заместникът му Галина Георгиева и председателят на Общински съвет Надежда Радославова бяха гости на концерт „Ние сме децата, ние сме света“, посветен на 35-годишнината на Детска градина „Славейче“.

Продължава...
 
Изпратиха абитуриентите на Икономиката
16 May 2019

На тържество вчера бяха изпратени випускниците на ПГИ "Робер Шуман" в Разград. Кметът на общината Валентин Василев поздрави всички 96 завършващи и им пожела да се реализират успешно, да не правят компромиси и да са целеустремени. В края на приветствието си каза, че ще бъде щастлив да се върнат след обучението си в Разград.


Продължава...
 
В Химията отпразнуваха Деня на семейството с игри на Пчелина
16 May 2019

Ученическият превантивен клуб в ПГХТБТ „Мария Кюри“ - Разград и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организираха празник по повод на 15 май - Международния ден на семейството.

Продължава...
 
Регионалната библиотека награди своите 11 най-активни малки читатели
16 May 2019

По традиция, в рамките на Националната библиотечна седмица, Детски отдел към РБ „Проф. Боян Пенев“ удостоява с внимание своите най-активни малки читатели, които през годината са показали всеотдайност към четенето и са участвали в разнообразните инициативи на културната институция.

Продължава...
 
„Капанци“ от Гецово – с Гран при и злато от Световната купа по фолклор
15 May 2019

С истински фурор започнаха новата си творческа година изпълнителите от ААФ „Капанци“ - Гецово към НЧ „Просвета“.

В неделя ансамбълът взе участие в Световната купа по фолклор, която се проведе паралелно с Х Националния шампионат по фолклор „Евро фолк 2019“. Домакин на мащабната проява, която събра 60 състава от няколко континента, бе МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

Продължава...
 
Вечеря ифтар бе организирана в Исперих
15 May 2019

Благотворителна вечер по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан бе организирана от общинския съвет на ДПС в Исперих с председател Белгин Шукри. До градския стадион в Исперих дойдоха близо 1000 души от населените места.

Продължава...
 
Танцов клуб „Ахинора“ отпразнува 10-годишнина с грандиозен концерт
15 May 2019

Вълнуваща вечер подариха на исперихчани членовете на танцов клуб „Ахинора“, които отпразнуваха десетата годишнина от създаването на танцовия клуб със запомнящ се концерт. Любителите танцьори вдигнаха на крака публиката в препълнената зала на читалището с разнообразни, вълнуващи, обагрени с настроение и с прецизност изпълнения.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 2051