Търсене

Начало Оживление
Оживление
С цветя и музикално-поетична програма отбелязаха рождението на Апостола
19 July 2019

С музикално-поетична програма, изнесена от учениците от клуб „Млади възрожденци“ към ОУ „Васил Левски“ в Разград, бе отбелязана вчера 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Край бюст-паметника в двора на училището глави пред най-светлата личност в историята ни сведоха деца, родители, учители, граждани, представители на властта и институциите.

Продължава...
 
Отличничката Айлян мечтае да намери лекарства за рак и диабет
16 July 2019

Разградска област изпрати нова надежда в научната сфера, която ще се опитва да даде своя принос в борбата със значимите социални заболявания, за които медицината е още безсилна. 19-годишната Айлян Вейби Ахмед, единствената зрелостничка от Лудогорието с пълни шестици на двете матури през май /в цялата страна учениците с подобно постижение са 17/, вече е приета за студентка в Софийския университет в специалността „Молекулярна биология“.

Продължава...
 
Исперихчани превзеха Балкана с колелета и пеша
16 July 2019

През 2009 година по предложение на исперихчанина Димитър Балански, Българската федерация по туризъм и клуб „Сините камъни“ – Сливен възстановиха ежегодното изкачване на връх „Ботев“ с велосипеди. Като част от тази традиция на 13 юли трима исперихчани – Димитър Балански, Емине Садка и Христо Димитров, преодоляха 37-километровото трасе нагоре до върха и получиха награди на името на загиналия трагично Хари Тевекелиян /организатор на първото проведено от БФТ изкачване на върха през 2001 г./.

Продължава...
 
Разградски туристи вървяха до Захари Стояново, за да се натъкнат на много история
16 July 2019

Туристическо дружество „Буйна гора“ с председател Пенко Илиев се впусна в поредната си пешеходна авантюра през последната събота. Дванадесет любители на природата и на туризма тръгнаха от с. Езерче за с. Захари Стояново, Поповско. Организаторът на похода - Марин Георгиев, бе най-възрастният турист. На енергичния и неуморим бай Марин, който от 1961 г. се занимава с туризъм и ориентиране и има вече 130 похода и 1300 състезания по ориентиране, никой не може да му даде годините – а те са вече почти 80.

Продължава...
 
Близо 70 деца откриха 19-та Детска академия по безопасност
15 July 2019

В петък, за 19-та поредна година стартира инициативата на Областната дирекция на МВР в Разград Детска академия по безопасност. И този път тя се проведе в Градския парк, а началото ѝ дадоха децата от първа смяна на „Еколято 2019“.

Академията започна малко след 9.00 часа с традиционната демонстрация по задържане на „престъпник“ от полицейско куче и изпълнение на команди от четириногия служител.

Продължава...
 
Тържество за европейското многообразие организираха в Ловско
15 July 2019

В лознишкото село Ловско се състоя събитие за популяризиране на културното многообразие в Европейския съюз. Концертът в местното читалище „Димо Арсов 1926“ бе част от Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2019 г.

Продължава...
 
Министър Десислава ТАНЕВА: Лозница е мястото на малината в България
12 July 2019

„От 2016 година насам площите с малини и ягодоплодни в страната бележат устойчив ръст. Районът в който се намираме сега – Лознишкият, е с най-значително увеличение на насажденията с малини. Спокойно можем да го наречем „мястото на малината в България“.

Това заяви в сряда в Лозница министърът на земеделието Десислава Танева, която откри двудневното Националното изложение и Фестивал малината, което се проведе за пета поредна година в лудогорското градче.

Продължава...
 
Подготвя се традиционният Илинденски събор в Сборяново
12 July 2019

За пореден път в местността Сборяново край Исперих ще се проведе събор в чест на Илинден, на който се очаква да дойдат стотици гости от Разградска и съседните области. Съборът се организира от инициативен комитет и кметството в село Малък Поровец и ще се проведе на 21 юли на поляната до хижа „Ахинора“, където ще има открита сцена за изява на самодейците.

Продължава...
 
Радиоточката в Исперих – малката кутия, която някога бе част от всеки дом
12 July 2019

Преди да се пенсионирам, в продължение на 40 години работех като програмен редактор в Радио Исперих. За съжаление, две години след като излязох в заслужен отдих, то беше закрито. За слушателите това беше голяма изненада, дори и сега, когато срещна някои от тях, споделят с голямо съжаление, че точката им липсва много. От нея научавали всички новини от района.

Продължава...
 
Имената на ученици от ОУ „Отец Паисий“ ще пътуват до Марс
12 July 2019

Имената на ученици от 1 „а“ клас в ОУ „Отец Паисий“ ще отпътуват за Марс. Бордовите карти на първолаците вече са отпечатани и чакат излитане.

НАСА дава възможност на земните жители да изпратят имената си до Червената планета, нанесени върху силиконови чипове. Те ще бъдат поставени в Мars 2020 Rover“ – марсоход, който е част от мисията Марс 2020.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 2146