Търсене

Начало Оживление
Оживление
Мажоретките празнуваха на Абритус
22 May 2017

Страхотно парти си организира Градският мажоретен състав към ЦРД - Разград за края на учебната година 19 май 2017. На сцена "Театрон" в Археологически резерват "Абритус" имаше 120 деца, още толкова родители, огромна торта и почти тричасово забавление.

Продължава...
 
Второ издание на авто ретро парада в Кубрат
22 May 2017

За втори път в Кубрат се проведе авто ретро парад на стари автомобили, джипове, трактори, камиони и мотоциклети. Организатори бяха Община Кубрат и авто-мото ретро клуб "Хан Кубрат". Проявата бе под патронажа на кмета на общината Алкин Неби, гости бяха народният представител Десислава Атанасова и кметът на Разград Валентин Василев.

Продължава...
 
Художници, гъдулар, фризьор и историк гостуваха в ОУ „И.С. Тургенев“
16 May 2017

С ден на професиите под наслов „Какъв да стана“ завърши Седмицата на отворените врати в ОУ „И. С. Тургенев“ в Разград. В училището гостуваха гъдулар, експерт от историческия музей, фризьор, пожарникар и художници от Велико Търново, които запознаха децата със своята професионална дейност.

Продължава...
 
Най-забавните римляни, стъпвали някога в Абритус...
15 May 2017

Тези деца пишат стихове, знаят кои са Артемида и Зевс, имат някой път шестици, друг път – други оценки, но това няма значение Защото училището не цели да ги направи бележкари, а да ги възпита като достойни и социализирани българи. Такова бе посланието на празника по случай 100-годишнината на ОУ „Елин Пелин“ в Стражец. Той се състоя в Археологически резерват „Абритус“ на 13 май в присъствието на родители, баби и дядовци, по-малки братчета и сестричета и даже един кон с каруца.

Продължава...
 
Наградиха победителите в националния хумористичен конкурс в Кубрат
15 May 2017

За десети път втората столица на хумора в България след Габрово - Кубрат, посрещна хумористи, сатирици и карикатуристи от цялата страна. На тържество бяха наградени победителите в Десетия национален хумористичен конкурс „Кубрат 2017“. Присъстваха кметът на общината Алкин Неби, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмер, членовете на журито - Георги Василски - главен редактор на програма "Христо Ботев" при БНР, акад. Румен Леонидов - управител на издателство "Факел" и Ивайло Цветков - председател на секция "Карикатура" при СБХ, много творци, ученици, граждани.

Продължава...
 
Изложба за гетите с уникални експонати в Исперих
15 May 2017

Историческият музей в Исперих представи „Могилите на Котела – последни открития в Сборяново“. Гостуващата изложба на Регионален исторически музей – Разград беше открита в Музейната експозиция в центъра на Исперих. Гражданите и гостите на града имат възможността да видят резултатите от археологическите проучвания на гетските некрополи в резервата „Сборяново“ през последните 4 години.

Продължава...
 
Фенклубът на ЦСКА призова отбора си да следва примера на „Лудогорец“
10 May 2017

На 5 май ЦСКА отбеляза 69-ия рожден ден на клуба на тържество на стадион "Българска армия". По този повод ръководството на клуба на привържениците на в Разград с председател д-р Маломир Власов поздравява с годишнината всички свои членове и привърженици на отбора, като им пожелава здраве и да се радват на още успехи у нас и в чужбина на любимия клуб.

Продължава...
 
Здравко Душков тръгна за Америка
05 May 2017

Природата не търпи празни пространства - ако един народ започне да мигрира, то при друг народ се появяват мигранти, а ако в България, примерно, започнат да се закриват училища, то непременно се откриват такива в Западна Европа или чак в Съединените американски щати.

Защото българите най-обичат България, когато са далеч от нея...

Продължава...
 
Миро пя хитовете си в двора на Езиковата гимназия
03 May 2017

В импровизиран концерт се превърна посещението на известния поп изпълнител Миро в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. Популярният музикант Мирослав Костадинов пристигна в гимназията с младия си колега Огнян Георгиев, който освен певец е пианист и китарист.

Продължава...
 
Разградските дами се събраха на журфикс „На бяло сладко“
26 April 2017

В бар „Железни струни“ в петък вечерта, ползвайки предишен опит от минали години, Оля Недкова събра дами от Разград на журфикс „На бяло сладко“. Желанието на твореца – писател и приложник, Оля Недкова /бивша учител и читалищна деятелка/ е да се поднови полезната инициатива от 2012 година, когато в музея „Анание Явашов“ дами се събираха на журфикс „На бяло сладко и от игЛ/Ра до конец“ да си говорят на определена тема и да ръкоделстват.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 1607