Търсене

Начало Оживление
Оживление
Първи албум записа фолклорна група „Авлигите“ от Тетово
23 November 2016

Основаната през 1971 година женска вокална група „Авлигите“ от село Тетово ще отбележи 45-годишнината си с първия си студиен албум. Основният мотив за създаването му е да бъде запазено културното богатство на това уникално село, застрашено от изчезване.

Продължава...
 
С вълнуващ преход ТД „Буйна гора“ - Разград закри сезона
21 November 2016

В събота ТД „Буйна гора" - Разград закри туристическата си дейност за 2016 година с вълнуващ преход до красиви места като Крепченския скален манастир, в който върху стените му са изсечени на кирилица два старобългарски надписа, като единият от тях е смятан за най - ранния надпис на кирилица, открит на Балканите.

Продължава...
 
Събраха 1450 лева от благотворителния концерт на Федерацията на жените
21 November 2016

В четвъртък вечерта в препълнената зала на НЧ „Развитие 1869“ се състоя благотворителен концерт по случай Деня на християнското семейство – 21 ноември, организиран от Федерацията на жените със съдействието на читалището.

Продължава...
 
Световен шампион по барманство обучава разградски ученици
14 November 2016

Топбарманът Васил Колев разкри тънкостите в своята професия пред ученици от ПГИ „Робер Шуман“ в Разград. Това се случи в рамките на двудневно обучение в гимназията, в което участваха десет момичета и момчета от специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“.

Продължава...
 
Международната награда на херцога на Единбург гостува днес в Разград
14 November 2016

Днес в Разград гостуват представители на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“. Целта на посещението е да се представи програмата пред местните образователни институции, младежи и местни компании и представители на бизнеса, които да научат повече за инициативата и как биха могли да станат част от международното семейство.

Продължава...
 
Китайката Ли Дзенг представя родния си език и култура в Разград
11 November 2016

24-годишната Ли Дзенг е новата учителка по китайски език в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. След като миналата година Сяоуън Лю преподава родния си език в училището, сега нейната колежка продължава традицията като запознава учениците с духа и многовековната култура на източноазиатската държава.

Продължава...
 
Вазовите „Чичовци“ ни пренасят в епохата на Българското възраждане
09 November 2016

Комичния портрет на българското възрожденско общество ще представят актьорите от Драматичния театър „Антон Страшимиров“ по време на спектакъла „Чичовци“. Класическата пиеса ще се играе днес / 9 ноември/ от 19 часа в залата на Общинския културен център в Разград.

Продължава...
 
Млада дизайнерка от гимназията по облекло посети Вечния град
09 November 2016

Рим е единствен. Вечният град! Всеки, посетил Рим, се влюбва в неустоимия му чар.

Всички пътища водят към Рим, всички думи за Вечния град са недостатъчни, ако не се види, не се почувства атмосферата, красотата и величието му.

Айсун Северинова, ученичка в 11 „а“ клас в ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“, сбъдна една своя мечта - да се разходи по улиците на Вечния град, Рим.

Продължава...
 
Пътуване до София, луди игри в научния център „Музейко“ и във ферма за щрауси
09 November 2016

Тук асансьорът има три копчета – етаж „Минало“, етаж „Настояще“ и етаж „Бъдеще“ – но нито в миналото, нито в настоящето, нито в бъдещето няма да видите сгърбени деца над книги и формули.

Девет млади фотографи заедно с родителите си посетиха детския научен център „Музейко“, за да си играят на археолози, на синоптици, на геолози, да гледат през очите на ястреба и скакалеца, да хващат предмети с рачешки щипки, да произведат ток и да задействат с него радио и вентилатор, да се катерят по алпинистка стена и да се видят в скафандър.

Продължава...
 
Проведе се Общо събрание на Националния фенклуб „Лудогорец“
07 November 2016

В Разград се състоя Общо събрание на Националния фенклуб „Лудогорец“. На него присъстваха представители на фенклубове на шампионите от различни краища на България: Русе, Варна, Силистра, Кубрат, Разград и чак от далечно Чикаго, където също има фенклуб „Лудогорец -Чикаго“. Той бе представляван от един от учредителите му - Пламен Петров.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1534