Търсене

Начало Оживление
Оживление
30-килограмови тикви отгледа разградчанин
22 December 2017

65-годишният Шабан Шабански от Разград успя да отгледа на телена конструкция за асма огромни 30-килограмови тикви и то на височина 2 метра над земята.

Нашенецът, който преди време се прочу с това, че предостави безвъзмездно имот за пострадалите в Хитрино, получил богатата реколта след като посадил няколко корена от зеленчука до асмата пред дома си на ул. „Осъм“ 20.

Продължава...
 
Деца се учат на предприемачество с коледен базар
22 December 2017

Изящни произведения от стъкло, дърво, природни материали и текстил продаваха учениците от група „Арт палитра“, формирана в ОУ „Васил Левски“ по проекта „Твоят час“.

Малките творци от 5 до 7 клас, под ръководството на Албена Кирилова, организираха коледен базар във фоайето на учебното заведение. Целта на инициативата бе да насърчи предприемаческия дух на децата, те да оценяват високо своя труд и да се научат да продават своите произведения.

Продължава...
 
Трета награда от Национален конкурс за фотографа Мехмед Азиз
22 December 2017

Дългогодишният фоторепортер на БТА за Разградска област Мехмед Азиз спечели трета награда на тазгодишния конкурс на „Бг Прес Фото“ - за журналистическа фотография.

Жури с международно участие определи негова снимка в категория „Единични фотографии“ да е сред призьорите на шестнадесетото издание, организирано от фондацията.

Продължава...
 
В ОУ „Ив.С.Тургенев“ ще обявяват ученически конкурс за пиар
18 December 2017

С откриване на изложба „Испания – мечта и вдъхновение“ завърши Националната седмица на четенето в ОУ „Ив.С Тургенев“ - Разград. Тя бе подредена в стаята на 7 „а“ клас със съдействието на Димитър Петров, който отговаря за връзките с обществеността в РБ „Проф. Боян Пенев”, Национален литературен музей и Къща музей „Димитър Димов“. Лично той разказва и за един от най-интересните епизоди от живота на Димитър Димов.

Продължава...
 
Коледна интелектуална игра в СУ „Христо Ботев“ в Кубрат
18 December 2017

В СУ „Христо Ботев“ в Кубрат се проведе благотворителен коледен куиз, който представлява отборна интелектуална игра. Иновативното събитие се проведе по идея на преподаватели, които работят в училището по програма „Заедно в час“ и се стремят да внедрят нови образователни подходи.

Продължава...
 
Романтично предложение за брак по време на концерт
15 December 2017

С романтично предложение за брак завърши Коледният концерт на Танцова школа „Еми-денс“. Пред очите на стотици зрители в залата младият певец Ивайло Петков посвети песента „Lady“ на своята любима Емилия Иванова, която е хореограф на школата. В края на изпълнението тя излезе на сцената и нейният дългогодишен приятел падна на колене с годежен пръстен в ръка. Навръх рождения си ден красивата танцьорка се съгласи да се омъжи за своя избраник и заедно да създадат семейство.

Продължава...
 
Ансамбъл „Капанци“ – Гецово със златен медал от национален преглед
15 December 2017

Самодейците от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово се завърнаха със златен медал от Националния преглед на художествената самодейност на пенсионерските и читалищните колективи „Да съхраним българския фолклор с песни и танци“.

Фолклорното събитие се организира за дванадесета поредна година от Съюза на пенсионерите – 2004 и Съюза на читалищата в България.

Продължава...
 
Двама исперихчани в търсене на необикновеното в планините
13 December 2017

Често пътувам в чужбина и гледам от птичи поглед нагънатите била на нашите планини. През зимата изглеждат недостъпни в снежната си белота, а през окъпаното в слънце лято - близки, свидни, родни. Скитала съм по тези планини. Гледала съм там изгрева и залеза, радвала съм се на простора, качвала съм се по безредно струпани скали и съм слизала под сенките на вековни дървета. Виждала съм, при преход, в далечината, места, където сутрин планината ражда слънцето, а вечер го поглъща и знам, че там е домът на Всевишния.

Продължава...
 
Магазин „Лудогорец“ откриха нашенци в Берлин
13 December 2017

Български магазин се намира на улица Warthe str. в район Шпандау, Берлин, Германия.

Замогнали се гурбетчии - родолюбиви нашенци от близките разградски села, са открили супермаркета и са го нарекли „Лудогорец“ - име, което вече е твърде добре познато и в Германия, след като разградския тим отстрани немския „Хофенхайм“ в груповата фаза на Лига Европа.

Продължава...
 
DJ Бранко представи книгата си „Пътеводител на един дисководещ от Балканите“
11 December 2017

В зала „Изкуство“ на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ се събраха приятели и любопитни от всички възрасти и поколения. Срещата бе уважена от представител на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград. В презентация, подготвена от специалист от библиотеката, бе разказана историята на Бранко и артистичните му родители Хасибе и Кязим Хаджиеви, свързани с Разградския драматичен театър и естрада като помощник-режисьор и актьор. Чичото на Бранко Ибрахим Мустафов също работи в театъра като режисьор.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1739