Търсене

Начало Оживление
Оживление
Младен Донев – едно славно разградско момче на 75 лета
18 July 2018

Разградчанинът Младен Донев вече е бил във фокуса на прожекторите на „Екип 7“. През 1999 година например написахме в „Морякът дресьор“, че дългогодишният шеф на разградския морски клуб е принуден от неволята да работи няколко години като дресьор на кучета в Кипър, писали сме за любопитната му съдба като военен моряк, курсант в съветския флот, за образователната му операция по-късно в МЕИ-София, за захласването му пред древната египетска култура и пр.

Продължава...
 
На екскурзия в Охрид - бисерът на Македония
16 July 2018

Охрид е столица на Първото българско царство между 992 – 1018 година. Там е Охридската архиепископия, наследник на българската Патриаршия от 1180 г. до падането под Османска власт и до 1767 г., когато е разтурена.

Пристигнах там с участниците в програмата на международния фестивал „Охридски гердан“ - фолклорна певческа група към НЧ „Слънчев лъч – 1902“ - село Островче.

Продължава...
 
Животът и приключенията на Росен Осенски
12 July 2018

ПРЕДГОВОР

Последният път, когато се видях с Росен, той ми изглеждаше уморен и доста закъсал. Беше дошъл да продава в Разград наследствените си имоти в Осенец. Но негов братовчед твърди, че го е виждал и след това. Минал през дома му с куфарче, с пачки препълнено… Отивал към Бургас на бизнес среща. И оттам насетне, вече доста години, следите му се губят…

Продължава...
 
Иван Гайдаров и приятели изнесоха концерт в столицата на Уелс
09 July 2018

Младият музикант Иван Гайдаров и негови приятели от университета в Кардиф изнесоха концерт, чрез който събудиха националната гордост и самосъзнание на българската общност в столицата на Южен Уелс.

Идеята за събитието се ражда спонтанно в разговорите на певеца с неговия колега Калин Кирилов, с когото изучават специалност „Музикален бизнес“ в Кардифския университет.

Продължава...
 
Теодосий Спасов и швейцарски симфоничен оркестър свирят в Разград
09 July 2018

Брилянтни авторски композиции на световноизвестния изпълнител на кавал Теодосий Спасов с изтънчено звучене на джаз, фолклор и класика ще чуят разградските ценители на изкуството. Виртуозният музикант, който е родом от Исперих, ще гостува заедно със солистите Ивайло Ковачев – пиано, Борис Динев – ударни и музикантите от Младежки симфоничен оркестър – Берн, Швейцария, с диригент Дружелюб Янакиев.

Продължава...
 
"Барбизонец" живее и твори край Разград
09 July 2018

Художникът Данаил Цонев е един от най-известните творци в нашия град. Преди време даже време бе председател на Представителството на разградските художници към СБЖ, но както той сам се шегува „По едно време намаляха, че даже се и свършиха приходите на групата ни, та като нямаше повече мераклии за тая „престижна“ длъжност, кого, кого да изберат колегите, спряха се на мен“.

Продължава...
 
За всяка прочетена книжка дечица поставят пеперуди
06 July 2018

Малките участниците в тазгодишната лятна читалня под небето са стимулирани да четат чрез играта „Прочети книжка, постави пеперудка“. Инициатива на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ се радва на голям интерес както от страна на подрастващите, така и от техните родители и близки.

Продължава...
 
В огъня на българщината се потопиха 40 бесарабски българи от Одеса
06 July 2018

С възстановки на автентични български обичаи, изучаване на народни танци, досег до традиционната нашенска кухня, участие в изнесени исторически лектории и езикови практики, групата бесарабски български от Одеса ще запомни двуседмичното си посещение в Разград. Това разказа директорът на Българо-украинския културно образователен център „Медиа“ Катя Герджик, която ръководеше групата от 10 учители и 30 деца.

Продължава...
 
Състави от Разградско – лауреати във фестивал в полите на Балкана
06 July 2018

Фолклорни формации от Разград и Юпер станаха лауреати в деветото издание на Националния фестивал за автентичен фолклор „Песни в полите на Балкана“ в село Жълтеш.

Събитието се организира за девета поредна година от Народно читалище „Светлина – 1927“, Кметството в село Жълтеш, Община Габрово, под патронажа на Министерство на културата.

Продължава...
 
„Валенс“ изправи Кубрат на крака, получиха екскурзия от кмета
02 July 2018

Жителите на Кубрат станаха свидетели на страхотен спектакъл на местна училищна формация. Зрителите се насладиха на невероятната магия, създадена от фолклорна формация „Валенс“ при СУ „Христо Ботев“ с ръководител Валентина Петрова.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1867