Търсене

Начало Оживление
Оживление
Отбелязаха 25-години от създаването на Общинско дружество „Васил Левски“
19 July 2017

Половинвековния юбилей от създаването от Общинско дружество „Васил Левски“ беше отбелязан в навечерието на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Срещата се проведе в отдел „Изкуство“ в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха историци, интелектуалци, общественици, политици и граждани.

Продължава...
 
С възрожденски песни, цветя и минута мълчание отбелязаха рождението на Апостола
19 July 2017

Ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград рисуваха Апостола на свободата, научиха нови факти за неговия живот и с минута мълчание почетоха подвига на бореца за национална свобода.

Продължава...
 
84-годишен инициира благотворителна акция
19 July 2017

Преди около три години разградчанинът Станчо Цонев загубил съпругата си. Останал сам, 84-годишният бивш зоотехник изпаднал в състояние, в което би изпаднал всеки на неговите години и не само на неговите. Дългите дни самота тежали на човека. Времето минавало бавно и тягостно. В един момент обаче нещо му проблеснало и той мислено се върнал 70 години назад във времето.

Продължава...
 
Сектор „В“ - новата перла в короната „Лудогорец арена“
10 July 2017

 

 

Съвсем скоро „Лудогорец арена“ ще бъде първият стадион в страната, след столичния „Васил Левски“, който ще бъде от 4 категория и ще може да приема мачове от плейофите и груповите фази на Шампионска лига и Лига Европа. Ако строителството на сектор „В“ върви с такива темпове, с каквито вървеше досега, аз съм оптимист, че още в средата на август ще можем да играем тук плейофите. За да спазим сроковете и указанията, дадени от УЕФА, сега десетките работници на софийската строителна компания „ЕИС“ са денонощно на обекта - това сигурно причинява неудобства на живеещите в близост до стадиона, за което се извиняваме.

 

Продължава...
 
Разградчанинът Росен Христов за пътя си от юнга до капитан далечно плаване
03 July 2017

 

 

Това лято на плажа на язовир „Пчелина“ често идва нашият съгражданин и приятел, капитан далечно плаване Росен Христов. Наближаващ шейсетте /роден е в Разград на 23 септември 1958 година/, той е младолик, жизнен, с поддържана спортна фигура - истински морски вълк, обаятелен разказвач, начетен, с много преживявания по морета, океани, екзотични пристанища.

 

Продължава...
 
Бивш разградски тенисист събра 150 приятели на 70-годишен юбилей и златна сватба
30 June 2017

 

 

70-годишен юбилей и златна сватба в присъствието на 150 свои приятели отбеляза именитият бивш разградски тенисист Шабан Бордо, по-известен като Мустафов.

Някогашният елитен състезател на СК „Бели Лом“, шампион и треньор по тенис на маса, живее със семейството си в Австрия вече повече от 30 години. Казва обаче, че носталгията му по България, близките и приятелите остава непреодолима и до днес.

 

Продължава...
 
Дейвид Иванов и Стефани Стоянова – „Топ лица на Разград 2017“
23 June 2017

 

 

Избраха Дейвид Иванов и Стефани Стоянова за Мис и Мистър Топ лица на Разград. Красавицата е доскорошна ученичка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Между тях на снимката е Мариан Кирилов, председател на конкурса и собственик на клуб „Сохо“. Най-вляво на изображението са победителите в националния формат „Български топ лица – Разград 2017“ – Илиян Илиев и Стели Димитрова.

 

Продължава...
 
Гладиаторски битки, древни римски ритуали и светлинно шоу на Абритус
19 June 2017

 

 

Мощни гладиаторски битки, римски военен лагер, дефиле с антични костюми, демонстрации на древни занаяти, дегустации на вина и храни от римската кухня, вечерни спектакли с мистични ритуали и танци сред руините на Абритус. Това са част от акцентите в програмата на третото издание на историческия фестивал „Античният Абритус“, който ще се проведе на 23 и 24 юни на територията на древния град.

 

Продължава...
 
Млад актьор от Разград дебютира в новия филм на братя Чучкови
16 June 2017

 

 

„В киното има деветдесет процента чакане и десет процента актьорска игра“, казва един от най-великите актьори, режисьори и сценаристи на нашето време Чарли Чаплин. С неговите думи 24-годишният актьор Александър Евгениев от Разград описва атмосферата на снимачната площадка при подготовката на новия български филм „Снимка с Юки“.

 

Продължава...
 
Разград-Вашингтон-Лос Анжелис-Oриндж Каунти-Сан Диего и обратно II част
14 June 2017

 

 

Полетът със самолет от Вашингтон до Лос Анжелис бе около 6 часа – толкова, колкото от Виена до Вашингтон, с това на практика си направих заключението колко голяма е тази страна. Знаех го, но пътуването го затвърди. Бях до прозореца, през по-голяма част от пътуването поглеждах надолу, времето бе ясно и се виждаха сгради, пътища, блестяха реки, езера с ята птици - красоти вълшебни!

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1645