Търсене

Начало Оживление
Оживление
Формация „Пулс“ посрещна млади колеги от Уелс
23 August 2017

Интересна и ползотворна творческа среща направиха танцьори, родители и ръководители от Театрално-танцова формация „Пулс“ – Разград с деца и ръководители от формация „Dance Union от град Карфили, Уелс. Срещата се състоя в залата за репетиции на домакините и дойде съвсем навреме, когато ТТФ „Пулс“ се готви усилено за участието си в Международния фестивал на изкуствата „Жреци на музите“ в Лозенец.

Продължава...
 
Една справка за артистите от Разград – познати и непознати...
23 August 2017

Покрай нашите многогодишни проучвания на историята на Разградския театър прочетохме факти /известни или неизвестни/, свързани с Разград, но не и чак толкова с театъра ни. Затова още в началото на настоящата публикация трябва да кажем, че в нея визираме не „разградските артисти“, а „артистите от Разград“.

Каква е разликата?

Продължава...
 
Скорошни впечатления от вълнуващо пътуване до прекрасна Москва
23 August 2017

Преди дни се завърнах от вълнуващо пътуване с малка група ученици до Москва. Екскурзията е награда за мен и победителите в ХI Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“. Тази година конкурсът бе посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски и на 140-годишнина от началото на Руско-турската освободителна война.

Продължава...
 
Обитателите на Кафе „Бразилия“
21 August 2017

Георги Хаджев /това е творческият му псевдоним, а на по-възрастните разградчани е познат с истинското си име Георги Хаджипетков/ е роден през 1951 година. В Разград е живял до 1981 година, в града е завършил техникума „Шандор Петьофи“. Живее във Варна, където се е занимавал дълги години с бизнес – производство на енергийни машини и апарати.

От няколко десетилетия е изкушен от литературното творчество. Пише често за Разград – града на младостта му.

Продължава...
 
„Лудогорие 2012“ отново стана център на внимание в Арбанаси
17 August 2017

Навръх традиционния празник на Арбанаси - 15 август, се състоя церемонията по награждаването на победителките във фотоконкурса „Най-гиздавата мома на мегдана“. Той се се проведе по време на Първия национален събор „Болярска среща“, който се състоя от 21 до 23 юли на поляните до конната база в селото. Както „Екип 7“ вече писа, съборът бе организиран от Сдружение „Лудогорие 2012“.

Продължава...
 
Ансамбъл от Осенец със злато от национален фолклорен фестивал
16 August 2017

Самодейците от село Осенец, на които неотдавна областният управител дари част от заплатата си, спечелиха златен медал от национален фестивал. Участието на Ансамбъла за изворен фолклор „Капанка“ при Народно читалище „Съгласие 1891“ в село Осенец в Седмия национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в село Царевец, община Свищов, стана възможно благодарение на подпомагането от страна на Гюнай Хюсмен – обясни председателят на читалището Радославка Джибарова.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл с концерт в Созопол
16 August 2017

В традиция се превръща гостуването на Капанския ансамбъл в Созопол.

Тази година разградчани изнесоха своята „мегданска програма“ на сцената на амфитеатъра в морския ден преди християнския празник Голяма Богородица. През август заради изключителния дух на Стария град, искрящото слънце, златния пясък и ласкавото море,

Продължава...
 
Дизайнерка от Разград направи пробив с картини от мериносова вълна
14 August 2017

Вдъхновена от ежедневния контакт с хората, животните и природата, модният дизайнер Дили Бозаджиева от Разград създава неподражаеми картини от цветна мериносова вълна.

Преди година започва да претворява емоциите си в творби от естествени материали, които съчетават по неподражаем начин традицията и модерната художествена линия. С иновативната си идея за вграждане на вълна в бялото платно бързо набира популярност и става разпознаваема с личния си стил и почерк.

Продължава...
 
Неспирен тридневен рокерски купон на Пчелина
14 August 2017

В продължение на три дни – от петък до неделя, местността Пчелина се превърна в място на свободния дух и волност на две гуми. Мощен рев на мотори и силно музикално озвучение в стил метъл посрещаха приятелите, съмишлениците и гостите на 15-ото издание на мото събора, организиран от мото клуб „Лудогорски братя“.

Продължава...
 
Предизвикателството „30 за 30“, или кампанията „Да мотивираме един милион българи да тренират 30 дни
11 August 2017

Интернет пространството днес прелива от предложения за влизане в желаната физическа форма. Те стават особено примамливи в сезона на летните почивки. Напоследък обаче една революционна идея набира множество последователи в социалните мрежи.

„Тренирай с 30 различни видове спортни занимания за 30 дни“ е предизвикателство, отправено към българската нация, но не само за да повиши самочувствието от външния ни вид.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1672