Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградски туристи вървяха до Захари Стояново, за да се натъкнат на много история
16 July 2019

Туристическо дружество „Буйна гора“ с председател Пенко Илиев се впусна в поредната си пешеходна авантюра през последната събота. Дванадесет любители на природата и на туризма тръгнаха от с. Езерче за с. Захари Стояново, Поповско. Организаторът на похода - Марин Георгиев, бе най-възрастният турист. На енергичния и неуморим бай Марин, който от 1961 г. се занимава с туризъм и ориентиране и има вече 130 похода и 1300 състезания по ориентиране, никой не може да му даде годините – а те са вече почти 80.

Продължава...
 
Близо 70 деца откриха 19-та Детска академия по безопасност
15 July 2019

В петък, за 19-та поредна година стартира инициативата на Областната дирекция на МВР в Разград Детска академия по безопасност. И този път тя се проведе в Градския парк, а началото ѝ дадоха децата от първа смяна на „Еколято 2019“.

Академията започна малко след 9.00 часа с традиционната демонстрация по задържане на „престъпник“ от полицейско куче и изпълнение на команди от четириногия служител.

Продължава...
 
Тържество за европейското многообразие организираха в Ловско
15 July 2019

В лознишкото село Ловско се състоя събитие за популяризиране на културното многообразие в Европейския съюз. Концертът в местното читалище „Димо Арсов 1926“ бе част от Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз за 2019 г.

Продължава...
 
Министър Десислава ТАНЕВА: Лозница е мястото на малината в България
12 July 2019

„От 2016 година насам площите с малини и ягодоплодни в страната бележат устойчив ръст. Районът в който се намираме сега – Лознишкият, е с най-значително увеличение на насажденията с малини. Спокойно можем да го наречем „мястото на малината в България“.

Това заяви в сряда в Лозница министърът на земеделието Десислава Танева, която откри двудневното Националното изложение и Фестивал малината, което се проведе за пета поредна година в лудогорското градче.

Продължава...
 
Подготвя се традиционният Илинденски събор в Сборяново
12 July 2019

За пореден път в местността Сборяново край Исперих ще се проведе събор в чест на Илинден, на който се очаква да дойдат стотици гости от Разградска и съседните области. Съборът се организира от инициативен комитет и кметството в село Малък Поровец и ще се проведе на 21 юли на поляната до хижа „Ахинора“, където ще има открита сцена за изява на самодейците.

Продължава...
 
Радиоточката в Исперих – малката кутия, която някога бе част от всеки дом
12 July 2019

Преди да се пенсионирам, в продължение на 40 години работех като програмен редактор в Радио Исперих. За съжаление, две години след като излязох в заслужен отдих, то беше закрито. За слушателите това беше голяма изненада, дори и сега, когато срещна някои от тях, споделят с голямо съжаление, че точката им липсва много. От нея научавали всички новини от района.

Продължава...
 
Имената на ученици от ОУ „Отец Паисий“ ще пътуват до Марс
12 July 2019

Имената на ученици от 1 „а“ клас в ОУ „Отец Паисий“ ще отпътуват за Марс. Бордовите карти на първолаците вече са отпечатани и чакат излитане.

НАСА дава възможност на земните жители да изпратят имената си до Червената планета, нанесени върху силиконови чипове. Те ще бъдат поставени в Мars 2020 Rover“ – марсоход, който е част от мисията Марс 2020.

Продължава...
 
Разградчанка се изявява успешно по света като художничка и модел
12 July 2019

В Музея на морето „Thalassa“, в известния кипърски курорт Агиа Напа, се състоя изложбата на младата и талантлива българска художничка - RiaRossa. Това е артистичният псевдоним на Радина Росенова от Разград. Освен художник, тя е и професионален модел. Пред отбрано общество и ценители на изкуството, изложбата „Horcrux“ беше открита от кмета на общината Янис Карузос, който лично покани разградската художничка да се включи в бъдещи културни и артистични проекти в Кипър, а след това я награди със статуетка.

Продължава...
 
Лозница отново е домакин на Фестивал на малината
10 July 2019

За поредна година Лозница е домакин на Национално изложение и Фестивал на малината.

Традиционната браншова проява, която се организира от Българската асоциация на малинопроизводителите и био ягодоплодните, ще се състои днес и утре /сряда и четвъртък, 10 -11 юли/.

Продължава...
 
Балерините на Читалище „Развитие 1869“ - 8 танца, 6 първи и 2 втори места
10 July 2019

Малките грации от Балетната школа към НЧ „Развитие 1869“ в Разград завършиха сезона с летящ финал. С 8 танца те заслужиха 6 първи и 2 втори места от тазгодишното издание на Националния детски фестивал „Звезден път“.

Момичетата на Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева за пореден път показаха, че с много труд и любов към това, с което се занимаваш, успехите са гарантирани.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 2153