Търсене

Начало Оживление
Оживление
„Екип 7“ - пъстрото камъче в разградската история
06 October 2017

Свидетел съм на зачеването, прощъпалника и възмъжаването на „Екип 7“. Даже Янка Обретенова ме покани навремето в кооперацията, но на мен ми досвидяха парите, които по-късно напълно се обезцениха и стигнаха за малък велосипед на сина ми и лисича яка за съпругата ми. Велосипедчето го откраднаха, а лисичата яка жена ми я сложи само веднъж и после синът ми Генчо с нея плашеше кучето...

Продължава...
 
С гръм на черешово топче започна премиерата на новите кметълски истории
01 October 2017

Със символичен гръм на черешовото топче на победата беше посрещнат в Разград Цонко Цонев, който представи новата си книга „Кметълски истории. Катунът от Каварна 2“. Топчето пукна председателят на фенклуба на „Левски“ в Разград Ивайло Драгийчев – Боримечката, който специално за повода беше облечен с ямурлук, носеше калпак и шал с българския трибагреник.

Продължава...
 
С многокатово българско хоро, балони и усмивки откриха новата година в ЦРД
01 October 2017

В сцена на изкуствата се превърна градинката зад Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, където беше даден стартът на новата учебна година в ЦПЛР-Център за работа с деца в Разград. Откриването на творческия сезон по традиция се проведе на 1 октомври – Деня на музиката и поезията.

Продължава...
 
Моци – гостува на ученици от Разград
01 October 2017

Козмин Моци бе специален гост на Отворените врати на ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество, които бяха организирани по случай предстоящата учебна година на Центъра. Поканен от Клуб „Репортери“, футболистът на „Лудогорец“ приветства всички кръжочници, които, развълнувани от срещата с любимия си футболист, изразиха своето възхищение от него, а той отговори на поставените въпроси, благодари за хубавите думи, за поздравленията за победата над „Хофенхайм“.

Продължава...
 
Световния ден на вегетарианството отбелязаха в Разград
01 October 2017

С няколко природосъобразни и хуманни инициативи в едно Клубът за приключенски спортове „Зелена стъпка“ и Сдружението за защита на животните в Лудогорието отбелязаха заедно в Разград Световния ден на вегетарианството. Събитието се проведе в Градския парк по време на традиционното неделно парково бягане, съчетано този път с дарителска акция за набиране на средства за местния приют за безстопанствени кучета, беседа за етичното отношение към всички живи същества и вегетарианска почерпка.

Продължава...
 
В Разград ще отбележат Световния ден на вегетарианството
28 September 2017

Световният ден на вегетарианството - 1 октомври, ще бъде отбелязан и в Разград. Сутринта пред ронда в Градския парк ще се съберат местни привърженици на здравословната храна и спорта, етичното отношение към животните и опазването на околната среда. Там те ще проведат няколко идейно близки до споменатите ценности инициативи.

Продължава...
 
Тиква гигант отгледа разградчанин
28 September 2017

Разградчанинът Стоян Стоянов обработва поземлен имот в местността Малкия юк. Там има лозе, зеленчуци, плодни дървета. Тъй като нивата е над 2 декара, за да не буренясва в единия й край, Стоянов всяка година засява различни видове тикви.

Една от тях е от сорта „Балка“ и въпреки дългите летни горещини се различава значително от останалите.

Продължава...
 
Еднометрови тикви растат в частен двор
28 September 2017

Уникални по рода си висящи тикви посрещат гости и приятели на входната врата на дома на Румяна Иванова в Тетово. Някои от екземплярите са с размери от над един метър.

Къщата на ул. „Маршал Толбухин“ 5 вече се е превърнала в своеобразен музей на тиквата, а фотосесиите на фона на непознатата за региона култура са обичайна гледка.

Продължава...
 
Цонко Цонев представя новите си кметълски истории в Разград
27 September 2017

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, който прочу града като морската столица на рока, ще представи в Разград втората си книга „Кметълски истории. Катунът от Каварна 2“. Премиерата на изданието ще бъде утре – 28 септември, от 18 часа, в ресторант „Трапезата“.

Първата му книга от поредицата „Кметълски истории“ вече бе представена в Разград – точно преди година в Регионалната библиотека.

Продължава...
 
Канят малки и големи да отправят послания за световен мир чрез изкуството
27 September 2017

Призовават участници от цял свят да се включват в Тринадесетото международно биенале, което се организира в рамките на глобалния проект „Изкуство за мир“. Това съобщи националният координатор за България Нина Цонева, позната сред обществеността като бивш заместник-кмет на община Кубрат.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1698