Търсене

Начало Оживление
Оживление
Капанският ансамбъл откри новия творчески сезон
14 September 2018

Със самостоятелен концерт на Ронда в парка Капанският ансамбъл откри новия си творчески сезон. На сцената, пред гостите на XXVII Есенен панаир в столицата на Лудогорието, съставът се представи с всички формации: основния състав и школата на ансамбъла – децата от „Лудогорче“ и каките и батковците от Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“.

Продължава...
 
Панаирът в Разград започна с грандиозен спектакъл на трио „Тенорите“
12 September 2018

В понеделник бе дадено началото на 27-то издание на Традиционния есенен панаир, който продължава до края на седмицата. Дългата история на панаира, датиращ от 1921-ва година, припомни Виолета Антонова, главен експерт „Култура“ в Община Разград. Слово произнесе и кметът д-р Валентин Василев, с което официално даде старт на забавленията. „За малки и големи тази година има 14 скари, над 50 са търговските обекти, а атракционите за децата са повече от двадесет.“, отчете д-р Василев.

Продължава...
 
Възпитаник на Музикалната школа с първо място от Национален певчески конкурс
12 September 2018

На шести, седми и осми септември се проведе четвъртото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета“ в Полски Тръмбеш. Докато другите ученици цяло лято са освободени от обичайните си задължения и почиват активно, Александра Златева от Музикална школа „Илия Бърнев“ репетира за конкурса. В подготовката я напътстват Надежда Радославова и Адриан Маджаров.

Продължава...
 
Как се избавя Турция от финансовата криза? С евтини стоки и услуги и здраво работеща икономика...
12 September 2018

Докато министерствата на икономиката, финансите и външните работи на съседна Турция трескаво търсят механизми и формули за справяне с растящите стойности на еврото и долара и все по-обезценяващата се турска лира, то местният бизнес не чака и изглежда, че е намерил решение.

Продължава...
 
Люси Иларионов представя в Разград „ТУРНЕТООО“
12 September 2018

Тази година събитието на есента ще бъде националното турне на младите поп изпълнители „ТУРНЕТООО“, което ще премине през 15 града в Северна България. Събитието ще се проведе между 10 и 24 септември, градът от който ще започнат концертите е Видин, след което ще последват Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Севлиево, Горна Оряховица, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Силистра, Русе, Свищов и Козлодуй.

Продължава...
 
Ансамбъл „Капанци“ спечели „Златния Орфей“ в Китен
12 September 2018

Ансамбълът за автентичен фолклор „Капанци“ - село Гецово с художествен ръководител Веселина Димова за пореден защити девиза си „Винаги първи!“. На проведения от 5 до 10 септември в Китен 15-ти Международен Черноморски събор „Еврофолк“ гецовските самодейци отново спечелиха овациите на публиката и убедиха професионалното жури, че са най-добрите.

Продължава...
 
Стоимен – самоукият художник, който строи лодки и не е рисувал само върху вода
10 September 2018

По образование той е електроинженер. И макар че точните науки, формулите и жиците, нямат нищо общо с творчеството, по душа Стоимен Стефанов си е чистокръвен творец.

Вероятно на част от аудиторията 53-годишният разградчанин е познат като човека, който всяка година рисува по дрехите, телата и лицата на гостите на мотосъбора на Пчелина.

 

Продължава...
 
Формация „Пулс“ представя оригинален бляскав спектакъл
07 September 2018

С поредица от културни прояви в Разград, вече за трета година през септември се честват Дните на европейското наследство. Тази година началото се поставя на 10-ти септември със спектакъла „Пина Бауш и изкуството да споделяш чрез танцовия театър“. Идеята е на Театрално-танцова формация „Пулс“, която в последните години твори и се развива изцяло в областта на най-новото направление в изкуството – танцовия театър, създадено и утвърдено от Пина Бауш.

Продължава...
 
Мюзикълът „Бразилски нощи“ - бляскаво шоу за началото на новия театрален сезон в Разград
07 September 2018

Трескава подготовка тече в момента в Театрално-музикалния център в Разград. Актьори, хореографи, музиканти са ангажирани с последни приготовления и репетиции на танци и песни за предстоящия театрален сезон. А той ще бъде многообещаващ и изпълнен с нови и различни заглавия, уверява директорът на Театрално-музикалния център Тодор Мадолев.

Продължава...
 
Богата програма е предвидена за 27-то издание на традиционния Есенен панаир
03 September 2018

За 27-ма поредна година ще се проведе традиционният Есенен панаир в дните от 10-ти до 16-ти септември. Всеки ден от втората седмица на месеца пространството на градския парк отново ще бъде огласяно от глъч на веселящи се тълпи от хора, музика и жизнерадостен смях на лудуващи деца, а гладните разградчани ще бъдат привличани от миризмата на скара и леещо се пиво.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1909