Търсене

Начало Оживление
Оживление
С плеяда от културни събития областта отбеляза Нощта на музеите
21 May 2018

С плеяда от културни събития областта отбеляза Европейската нощ на музеите.

В петък градината на къща-музей „Димитър Ненов” в Разград бе домакин на втората Нощ на класическата китара. Музикалното събитие бе с участието на един от „Златните китаристи“ на България Славчо Николов, който бе тук като член на „Квартет Сезони“ заедно с колегите си Йоана Димитрова – мандолина, Евдокия Бобоцова – мандолина, Николай Петров – мандола.

Продължава...
 
Близо 400 танцьори се включиха във фестивала "Капанска китка"
21 May 2018

В събота Разград бе домакин на Деветия национален фолклорен фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора "Капанска китка". Традиционни организатори на събитието са танцов клуб "Абритус", народно читалище "Бузлуджа 2010" и Община Разград. Популярният в цялата страна фестивал е под патронажа на кмета Валентин Василев, който заедно с народния представител Десислава Атанасова бяха официални гости.

Продължава...
 
„Капанци“ - Гецово се завърнаха от участие в Мармарис
21 May 2018

От участие в IX интернационален фестивал в турския курорт Мармарис се завърна ансамбълът за автентичен фолклор „Капанци“ - Гецово.

Повече от двайсет състава се включиха в тазгодишното издание, като нашите танцьори имаха две участия и обраха овациите на многолюдната публика, която скандираше „Българи – комшии“ и „Браво, капанци!“.

Продължава...
 
Бенефис на Милко Георгиев
21 May 2018

Преди мача от първенството на „Б“ професионална футболна лига между отборите на „Лудогорец“ 2 и „Марица“ - Пловдив, бе честван бенефис на дежурния наблюдател на БФС Милко Георгиев от Разград. Специални плакети с много аплодисменти от публиката му бяха поднесени от името на съдийските комисии на БФС и ЗС- на БФС-Варна, ОС на БФС-Русе, Разград, Съдийската комисия –Разград и ПФК „Лудогорец“. Връчиха ги Валентин Вълчев, Димитър Димитров, Динчер Къров, Румен Георгиев, Яков Папарков.

Продължава...
 
Танцов клуб „Ахинора“ от Исперих гостува в Унгария
18 May 2018

Самодейците от клуб „Ахинора“ в Исперих с ръководител Мая Койчева и хореограф Диана Герджикова имаха добри изяви в Унгария. Съставът към читалище „Съзнание-1891“ е популярен в Исперихска община и участва в много прояви.

Продължава...
 
Урок по родолюбие с потомък на четник на Ботев в ДГ „Зорница“
18 May 2018

В „Урок по родолюбие“ малчуганите от разградската детска градина „Зорница“ показаха, че са истински патриоти - знаят историята на България и се гордеят със славното минало на родината. Малките палавници от четвърта група „Детски свят“ с учителки Дешка Димитрова и Янка Цонева, показаха какво знаят и могат пред всички от градината и ученици от училищата „Васил Левски“, „Никола Икономов“ и „Христо Ботев“, пред родители и учители.

Продължава...
 
Кубратският клуб „Валенс“ покори столичани
18 May 2018

След красивата фолклорна роза в двора на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат по повод националната акция „Розите на България“ танците на младите таланти от 6 до 11 клас към най-голямото учебно заведение в общината не секнаха. Двата състава на училищната формация „Валенс“ с ръководител Валентина Петрова по проект „Твоят час“ представиха изяществото на родния фолклор на сцена в София.

Продължава...
 
Празник на буквите в разградското училище „Никола Икономов“
18 May 2018

Тържеството на малките ученици от I „в“ клас се проведе под наслов „Ние вече сме грамотни!“. Пред родителите и гостите си децата рецитираха стихове и пяха песни за всяка буква от българската азбука, разделиха се с буквара и се срещнаха с читанката, представиха драматизации на любими български приказки, две от момичетата с музикален талант участваха в празника с изпълнения на пиано.

Продължава...
 
Втори паметник на синя легенда откриха в Исперих
16 May 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на фен клуба на „Левски” в Исперих Йордан Иванов и вдовицата на Цветан Веселинов-Меци Мими прерязаха лентата на паметна плоча на легендата на сините в лудогорското градче.

Продължава...
 
Деца и футболисти от „Лудогорец“ посетиха Абритус
13 May 2018

Петима футболисти от ПФК „Лудогорец“ посетиха Археологическия резерват „Абритус“, заедно с шестокласници от основните разградски училища „Васил Левски“ и „Никола Икономов“.

Вратарят Владислав Стоянов беше с дъщеря си, която за известно време бе и на раменете на голмайстора на тима Клаудиу Кешеру.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1821