Търсене

Начало Оживление
Оживление
Сирни заговезни отбелязаха в цялата област
27 February 2017

По стара традиция обичаният народен празник Сирни заговезни – ден, в който християните искат прошка от близките си и се изпълняват различни обреди, един от които е прескачането на огнена клада, бе отбелязан в различни селища на областта.

Продължава...
 
Зарязвайте предизборния маскарлък и бягайте сред природата!
27 February 2017

На фона на цялото излагане, посрамване, скандализиране и орезиляване и за да се махнат от този предизборен маскарлък, с който денонощно ни заливат медиите, туристите от Исперих набързо си спретнаха организация за приятно изживяване.

Продължава...
 
За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата
27 February 2017

Националният конкурс за хумор и сатира в Кубрат възниква през 2007 г. по идея на местния хумористичен клуб „Жарава“. В него досега са участвали над 1 200 творци с хиляди материали. В журито са били изтъкнати български творци, като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Георги Василски, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Митко Новков, Данаил Константинов и други.

Продължава...
 
Четвъртокласници разбраха как са творили техните баби
27 February 2017

„Сръчните ръце на баба“ - това бе в четвъртък темата на занятието на клуб „Творим заедно“ на четвъртокласници от разградското училище „Н.Вапцаров“. Основната цел на ръководителя на клуба - класната ръководителка на четвъртокласниците Ваня Цонева, бе да възкреси традициите и децата да разберат какво са сътворявали техните баби на стан.

Продължава...
 
„Месец на Оскарите“ имаше в Икономиката
27 February 2017

„Февруари – месец на Оскарите“, така нарекоха своята инициатива момичетата от клуба по интереси „Литература, кино и театър“ в ПГИ „Робер Шуман“ – Разград.

Те подготвиха презентации, с които запознаха възпитаниците на гимназията с интересни факти, свързани с учредяването и наименованието на престижната награда.

Продължава...
 
Нови спортни успехи получи за 60-годишнината си Атанас Голешевски
20 February 2017

По случай 60-годишния си юбилей Атанас Голешевски получи почетен плакет за активна спортна дейност като футболист, треньор и спортен деятел от Общинския клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт. Отличието му връчи председателят на организацията, който е негов колега и приятел – Здравко Душков.

Продължава...
 
Изложба с карикатури на Стоян Гроздев в Исперих
15 February 2017

Някои исперихчани (а и не само) още помнят неподражаемия подпис на карикатуриста Стоян Гроздев, оставен върху творбите му – гроздът. По случай 14 февруари в Етнографската къща в Исперих са подредени десет карикатури на знаменития творец, свързани с темата на изложбата „Вино и любов“. Посетителите могат да видят и негов автошарж.

Продължава...
 
Тазгодишният Цар на виното в Разград е Симеон Тодоров
15 February 2017

И тази година Сдружението на дребните винопроизводители в Разград с председател Стефан Данаилов даде призовете си „Цар на виното“ и „Най-добър сомелиер“. Това става за 17 пореден път. А за да се осъществи дългото отпиване на глътки от 36-те представени вина /8 бели, 9 розета и 19 червени/, в ресторант „Капитан Блъд“ бе подготвената специална зала.

Първата глътка бе в памет на спортния репортер на вестник „Екип7“ Венко Венков /починал наскоро/, който дълги години присъстваше и отразяваше събитието.

Продължава...
 
Звезден актьорски състав представя комедията „Етажна гроздова“
10 February 2017

Любимите съседи от „Етажна собственост“ се качват на театрална сцена, за да въвлекат любителите на сценичното изкуство в една безкрайно комична и мечтателна история, която любопитно наднича право в дълбините на българската душа. Разградската публика има възможността да се потопи в динамичното действие на комедията „Етажна гроздова“, която ще се играе на 18 февруари от 18 часа в салона на Народно читалище „Развитие 1869“ /Стария театър/.

Продължава...
 
Исперихските туристи – дай им ходене и нови подвизи...
10 February 2017

Кучешките студове от януари трябваше да спрат и най-заклетите туристи. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров, който вече ни гледа от небето. В потвърждение на тази крилата фраза, исперихчаните Върбан Петков и Мирослав Йотов заедно с още четирима туристи от варненското дружество „Владислав Варненчик“ атакуваха връх Ботев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1579