Търсене

Начало Оживление
Оживление
61-годишна стана „Мисис баба 2019“ в Кубрат
23 January 2019

По традиция в Кубрат се проведе тържество „Бабинден“, присъстваха много дами от третата възраст, акушерки и жени. Празникът бе открит от секретаря на читалището в града Гинка Денчева. За ритуала "измиване на ръце" бе поканена дългогодишната бивша акушерка Дешка Беязова. Приветствие към присъстващите поднесе предрешената като „баба с дете“ на ръце Бонка Дончева, която поръси за здраве всички.

Продължава...
 
Спомен за Недялко Коев – една важна частица от разградската театрална история
15 January 2019

Доказано е, че Дядо Коледа /респективно - Дядо Мраз/ обикаля страната ни българска от много години по Коледа и Нова година и носи подаръци на добрите деца. На лошите – колетче от социалните помощи, на добрите – кукла или джиесем, а на най- добрите – „Ферари“ с цвят червен. На всекиго според добрината!

Продължава...
 
От „Оля“ до „А майни се, де!“...
15 January 2019

Беше ден преди Новата година, а Мадрид ни посрещна окъпан в слънце. Докато самолетът тичаше все още по пистата, ни съобщиха, че вън е само 14 градуса и трябва да си облечем палтата. Все пак зима е, макар че от прозорците на колата, която малко след това ни понесе към столицата, не си виждаше нито валял скоро сняг, нито превиващи се от вятър дървета. Тогава, за пореден път, се почувствах някак некомфортно от возенето.

Продължава...
 
Иван Гяурджиков – сладкодумният разказвач на истински истории
11 January 2019

В края на миналата година Иван Гяурджиков навърши 75 години. По този повод го посетих, за да видя как един интересен и колоритен човек от Лудогорието посреща своята годишнина и представя житейската си философия и мъдрост. Къщата е на края на село Гецово. Отсреща е голямата каменна чешма и конната база. Виждат се коне и природата на северните височини по поречието на Лома. Домакините ме посрещат сърдечно.

Продължава...
 
Дружинката от Манастирско си построи ловна хижа
09 January 2019

Ловците от дружинката в лознишкото село Манастирско, в която членуват и авджиите от Синя вода и Градина, с доброволен труд си построиха ловна хижа.

Продължава...
 
Поетичен Ивановден в Библиотеката
09 January 2019

За четвърти пореден път в Разград точно на Ивановден поетите и писателите, носещи името Иван, представиха своето творчество пред любителите на художественото слово. Този празник се отбелязва като традиция по идея и инициатива на доайена на разградските поети Иван Дойнов. Тази година срещата се проведе в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ с рецитал по стихове на поети и творци, пишещи проза и носещи името на светеца Йоан Кръстител.

Продължава...
 
Жената, която повече от 70 години пее в Църковния хор
07 January 2019

Един външен човек би се шокирал от факта, че Лили Черниш пееше двучасовата литургия наизуст. Понеже напоследък краката не я държаха, не отиваше да се разпее и да си вземе папката от сградата на архиерейството, а се качваше направо на балкончето на църквата и не искаше да й носят нотите: „Аз пея от ученичка в църквата, запомня се литургията. Пък и вече недовиждам, за какво са ми ноти?“.

Продължава...
 
Изтеглиха томбола на ПК "Наркооп" в Кубрат
07 January 2019

В сладкарницата на ПК "Наркооп" в Кубрат бе изтеглена новогодишната томбола за пазаруващите в кооперативните обекти в цялата община. Наградите теглиха най-възрастният член на кооперацията Мехмед Кадиров и някои от най-младите нейни членове, а ги връчи председателят на кооперацията Искра Антонова.

Продължава...
 
Исперихчанинът Върбан Турист, за когото хората казваха, че може да управлява и държава...
07 January 2019

Има хора, за които се питаш дали са създадени за мястото, на което работят, или мястото е създадено за тях. Един такъв човек беше бай Върбан или Върбан Турист, както го наричаха исперихчани, по името на държавната организация за туризъм от соца – Балкантурист.

Ние, българите, се славим с много точна изобретателност на прякорите. За Върбан Турист исперихчани казваха, че може да управлява и държава.

Продължава...
 
Владимир Софрониев – човекът, който продължава да е емблема за разградския спорт
07 January 2019

На 66-годишна възраст преди 15 години ни напусна и се пресели в по-добрия от световете Владимир Софрониев /бати Владо/. Той си остава една от емблематичните личности в разградския спорт. Потомък на македонски героичен род, той беше непоколебим патриот, като тези, които отдадоха живота си за каузата България.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 1984