Търсене

Начало Оживление
Оживление
„Пътеводителят“ на Бранко – четиво за всекиго и за всички...
11 December 2017

Не успях да бъда на представянето на книгата на Бранимир Фиданов, но ще си кажа субективното мнение предварително и с предварителната уговорка.

Първо, ако в Разград харесваш на някого творчеството, значи, че много разбираш от литература. Ако не го харесваш, просто трябва да си мълчиш, защото явно не разбираш от литература.

Продължава...
 
В Исперих вече имат Коледна елха
04 December 2017

В Исперих грейна Коледната елха. Граждани и гости на града, деца и родители се събраха в центъра пред паметника на Хан Аспарух по повод предстоящите светли празници. Млади исперихски таланти – и певци, и танцьори, радваха многобройната публика с прекрасните си изпълнения. Най-очакваният гост, разбира се, беше Дядо Коледа заедно с красивата Снежанка.

Продължава...
 
Журфикс „На бяло сладко“ събра поети и интелектуалци
04 December 2017

Със запознаване с европейски проекти и поетичен рецитал започна журфикс „Бяло сладко“, който се проведе в тесен кръг в Областния информационен център.

Експертите Емил Чанков и Бехидже Ахмедова запознаха гостите с актуални европейски проекти, свързани с процеса на деиституционализация на децата – закриване на Дом „Майка и дете“, с хората с увреждания, с работа в мултикултурна среда, с безплатен безжичен интернет.

Продължава...
 
Дечица изработиха 3D картички с плодове
04 December 2017

Малките възпитаници на ДГ№4 „Митко Палаузов“ в Разград се запознаха с принципите на пълноценното хранене и здравословния начин на живот.

Образователната лекция изнесоха инспекторите Катя Теофилова и Юлия Йорданова от Регионална здравна инспекция в Разград.

Продължава...
 
Над 400 деца украсиха елхата на "Лудогорец
04 December 2017

Над 400 деца взеха  участие в конкурса „Украси Коледната елха с Лудогорец“. Станалото вече традиционно събитие се проведе вчера на клубната базата на Орлите. Малчуганите имаха възможност да декорират коледното дръвче с помощта на своите любими футболисти.

Продължава...
 
Марселиньо - футболист на година в "Лудогорец"
04 December 2017

В събота вечерта в Общинския културен център се проведе церемонията "Футболист на 2017 година в "Лудогорец". Събитието, което се организира от фенклубовете "Green Ladies" и "Green Front'09", имаше благотворителна цел. Събраните от продажбата на билети, картички, лакомства и футболни артикули - общо 2033 лева, бяха предоставени за нуждите на детското отделение в МБАЛ "Свети Иван Рилски" - Разград.

Продължава...
 
Разградчани отбелязаха 70-годишния юбилей на Разградския театър
27 November 2017

Миналата седмица в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград сe срещнаха хора, работили или свързани по някакъв начин с театъра, за да си спомнят миналото и да допълнят сведенията в записките, които Дулинко Дулев подготвя за печат. Разградският драматичен театър точно в тези дни на срещата стана на 70 години, смятано от 1947 г.

Продължава...
 
Записки на пенсионирания разградски вестникар
27 November 2017

Нещо съпругата ми е кисела в събота, та аз хващам найлонката и отивам до кварталния Тера маркет“ за хляб. Не че нямаме хляб, ама там има едни хубави момичета, дето „Добър ден!“ ти казват и ти се усмихват като самодиви в червена премяна… Знам, че работодателят така им е наредил, ама какво ме интересува мен техният работодател, след като те наистина ми се усмихват.

Продължава...
 
Пенсионерки подредиха кулинарна изложба
22 November 2017

Кулинарна изложба подредиха възрастните хора от пенсионерски клуб „Родолюбие“ в Разград по повод Деня на християнското семейство – 21 ноември.

Събитието за празника мина под наслов „От градината на баба и рецептите на мама“, разказа председателят на клуба Руска Павлова.

Продължава...
 
Моите забавни моменти от срещата ми с Астор
20 November 2017

На Седемнайсетия международен фестивал на червенокръстките и здравни филми в комплекс „Камчия“ през октомври имах възможност да се запозная с Астор, който за мен поне е най-добрият фокусник в страната. На закриването на фестивала Астор изнесе свой спектакъл и донесе много емоции на присъстващите, сред които бяха и много чужденци.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1739