Търсене

Начало Оживление
Оживление
Пороищенци се събраха да отбележат 150 години от построяването на Дядо-Цаневата чешма
29 June 2018

От незапомнени времена устройството на селищата и пътищата, които ги свързват, е съпроводено с построяване на социално необходими обекти – пътища, мостове, чешми, кладенци, водопроводи, водохранилища, канализации. Водоснабдяването е жизненоважно за селищата и домовете на жителите.

Продължава...
 
В Разград отбелязаха Международния ден на музиката
29 June 2018

„Faites de la muzique à la fête de la muzique“ /Правете музика на празника на музика/ - с този израз Цонка Донева - председател на сдружение „Приятели на Франция – Разград“, приветства събралите се пред Общинския културен център да отбележат Деня на музиката.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл показа изкуството си на празника на Червен бряг
29 June 2018

Капанският ансамбъл бе специален гост на тържествата за празника на Червен бряг. Любезните домакини бяха сторили даже невъзможното да пригодят салона и сцената на ремонтиращото се в момента читалище и гостите и жителите на града можаха да видят празничния концерт на ансамбъла, изпълнен с много настроение и хъс от артистите.

Продължава...
 
Турнир събра табла играчите на Разград
29 June 2018

Бизнесмени, лекари, ресторантьори и представители на различни сфери на обществения живот се включиха в регионалния кръг на любителски смесен турнир по табла.

Националният турнир се провежда в 32 града на страната и търси най-добрите играчи от цялата страна, съобщи регионалният организатор на състезанието Полина Михайлова, която е търговски представител на марката узо „Пломари“.

Продължава...
 
Младежи избухват с цветен прах на фестивал в парка
27 June 2018

Артщафета, търсене на съкровища, зумба на открито, среща с влогъри и разпръскване на цветен прах из Градския парк, всичко това ще се случи по време на първия Младежки фестивал „Цветна фурия“, който ще се проведе в петък в Разград. Това съобщиха трима от организаторите на събитието Ния Георгиева, Тония Пенчева и Стилиян Николов от Младежкия парламент към СНЦ „Фабрика Детските мечти“.

Продължава...
 
Гости от Одеса посрещнаха Еньовден в с. Топчии.
25 June 2018

Групата от бесарабски българи, водена от ученици и учители от разградското ОУ „И.С.Тургенев“, беше посрещната от кметицата на с. Топчии - Мирена Симова, в етнографския капански музей. Местните капанци бяха приготвили топла погача, вече бяха направили красив венец от билки и с много усмивки и традиционни познания за ритуалите в този ден посрещнаха гостите.

Продължава...
 
Полина Иванова и Алпай Юзеир – „Топ лица на Разград 2018”
25 June 2018

Полина Иванова и Алпай Юзеир бяха отличени с престижните титли Мис и Мистър Топ лица на Разград. Това се случи по време на бляскаво шоу в нощния клуб „Сохо пред очите на много зрители.

Красавицата е на 20 години, висока е 176 сантиметра, тежи 52 килограма с пропорции 89-59-89.

Продължава...
 
„Златен Орфей“ спечели ансамбъл „Капанска китка“ – Гецово
20 June 2018

Ансамбълът за изворен фолклор „Капанска китка“ към Народно читалище „Просвета 1883“ в село Гецово спечели най-голямата награда „Златен Орфей“ от XIV Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2018“. Това съобщи главният художествен ръководител на състава Надежда Михайлова.

Продължава...
 
Любовта към фолклора събра 630 самодейци на Пчелина
18 June 2018

В столица на автентичния капански фолклор, самобитен дух и култура, се превърна местността Пчелина по време на осмото издание на Капанския събор.

Зелените поляни бяха изпълнени от народни песни и танци, които представиха изпълнители от 6 до 76 години от цяла Разградска област. На сцената се качиха 630 самодейци от 25 населени места, сред които Разград, Гецово, Дряновец, Пороище, Осенец, Кривня, Просторно, Сеново, Синя вода, Сейдол, Бисерци, Юпер.

Продължава...
 
Награди за читалище „Напредък“ от мегданско веселие край морето
18 June 2018

Фолклорните състави към Народно читалище „Напредък 1901“ в Разград се завърнаха с награди от Фестивала за български народни танци „Мегданско веселие край морето“, който се проведе във Варна. Това съобщиха художествените ръководители на формациите Илонка Неделчева и Илиян Дончев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1867