Търсене

Начало Оживление
Оживление
С дегустации в „Капитан Блъд“ ще бъде избран Царят на виното за реколта 2016
10 February 2017

Разградското Сдружение на винопроизводителите на домашни вина с председател Стефко Данаилов ще определи Царя на виното на Разград, направил най-доброто вино от реколта 2016 г. Това става по традиция за 17-та поредна година. А стотиците глътки за определяне на „царското“ сомелиерите /дегустатори/ измежду производители на вина, ще направят в престижното заведение „Капитан Блъд“ на Стефан Петракиев.

Продължава...
 
Петранка Дацкова – жената, оставила своя отпечатък в културата на две хилядолетия
10 February 2017

Докторът по филология и дългогодишен лидер на културата в Разград Петранка Дацкова- Луканчевска на 12 февруари ще отбележи своя 80-годишен юбилей. Тя живее в два века и две хилядолетия. Време, в което оставя своя отпечатък под формата на културно наследство, на което се радва обществеността днес. Страниците на вестника не са достатъчни, за да опишем нейния живот, но ще се спрем на ключовите моменти от него и на нейните заслуги, с които печели уважението на редица общественици, писатели, поети, художници, музиканти и артисти.

Продължава...
 
Театралният хит „Жена ми се казва Борис“ гостува за Свети Валентин
01 February 2017

Най-гледаната комедия за 2016 година „Жена ми се казва Борис“ гостува на разградска сцена за двойния празник Свети Валентин и Трифон Зарезан. След бляскавото турне в цялата страна, което мина при небивал интерес, театралният хит ще зарадва отново любителите на сценичното изкуството.

Продължава...
 
Двама смели младежи практикуват алпинизъм в Разград
23 January 2017

Двама дръзки младежи от Разград покориха най-големия връх, появил се по нашите географски ширини след обилните снеговалежи. Момчетата с авантюристичен дух Михаил Вълчев и Павел Добрев изкачиха триметровата камара със сняг, която се намира до чешмата „Ючкурналията“ на пазара.

Продължава...
 
Обичая Бабуване пресъздадоха жените от читалище „Напредък”
23 January 2017

Обичая Бабуване пресъздадоха жените от групата за изворен фолклор към Народно читалище „Напредък 1901“ в Разград. По този начин те отбелязаха един от големите народни празници, посветен на бабите, които в миналото са помагали при раждането на младите невести.

 

Продължава...
 
Бабинден организира Федерацията на жените
23 January 2017

И тази година Федерацията на жените с председател Любка Стоянова не изневери на традициите си да събере дамите на Разград и да отдаде дължимото на един от най-тачените от народа ни празници – Бабинден, както и да изяви на него деца таланти на Разград. Водещ на събитието в стола на средношколското общежитие бе певицата Светла Филева, която заедно с Фахри Ферзуев се погрижи за музикалните изпълнения.

Продължава...
 
Бабинден в Бисерци
23 January 2017

В чест на Бабинден баби израждаха наужким родилка в Бисерци под бурните аплодисменти на десетки жители на кубратското село, събрали се да отбележат празника. Млади девойки и жени асистираха на „акушерките“, докато на бял свят се появи новият жител на селото.

Продължава...
 
Вокална група от Кубрат създава авторска песен за „Живот без дрога“
18 January 2017

Момичетата от вокална група „Little angels“ подготвиха авторска песен, с която ще участват в тазгодишното издание на конкурса „Живот без дрога“, организиран от Областна дирекция на МВР – Разград.

Продължава...
 
„Екип 7“ спретна импровизирана изложба на художника Данаил Цонев
18 January 2017

Без да навлизаме в излишни подробности, ще споменем само, че в далечните, много далечни възрожденски времена първо цариградските и браилски български вестници пръскали просвещение и свяст сред народа ни по времето на „присъствието“.

Продължава...
 
Шампионът без колодрум завъртя 28... години!
18 January 2017

Шампионът ни без колодрум Мирослав Минчев вчера завъртя 28, но не обиколки, а години.

Почти толкова – 21, са и златните медали, които талантливият млад състезател е донесъл на града ни, въпреки че условия за подготовка няма.

Мирослав е поставил осем национални рекорда на спринтовите дисциплини в България, в това число шест на 1000 метра и два на 200 метра.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1579