Търсене

Начало Оживление
Оживление
Богослов Стоянов – коминочистачът, който чисти сажди и благославя хората
11 August 2017

От стари времена съществува суеверието, че да докоснеш коминочистач, е на късмет. По тази причина 24-годишният Богослов Стоянов няма как да остане незабелязан с емблематичния за професията черен цилиндър и специфичното оборудване от телени четки и въжета, с които се разхожда по улиците на Разград. Той е единственият коминочистач в града и непрестанно събира тълпи от хора, които искат да го пипнат и да се снимат с него за спомен. Любопитното е, че професията няма утвърден статут и работещите в сферата се водят „творци“.

Продължава...
 
Три басейна и един язовир спасяват разградчани от жегата
09 August 2017

В горещите августовски дни най-добре са тези, които са на море. В това едва ли някой се съмнява. А как да се спасят от жегите тези, които не сме на море? Къде се разхлаждат разградчани?

Първо се сетихме за язовир "Пчелина 2", на който Община Разград вече осигурява спасителен пост. В обедните часове завчера там имаше само един човек, който майсторски преплува напречно водоема, а в далечината друг гребеше с лодка.

Продължава...
 
Отидох до Рим, но не се видяхме с папата – бил в отпуск...
09 August 2017

Екскурзията, която избрах този път /през последните години станах нещо като професионален екскурзиант/, носеше името "Класическа Италия". Тя бе седемдневна, с 4 нощувки. Не че нямаше и други хубави дестинации, но както се казва, класиката си е класика. Групата ни бе разнородна, от различни места на България. Съставът й бе от 49 души, на различна възраст. Имаше даже дядо и голям внук. Всички обаче бяха безкрайно точни и адекватни. През цялото време на екскурзията не се случи нито едно закъснение или не дай боже инцидент.

Продължава...
 
2 500 мотористи идват в Разград за събора на „Лудогорски братя“
09 August 2017

Около 2 500 мотористи от България, Гърция, Франция и Румъния се очаква да участват в петнадесетото издание на Националния мотосъбор, който ще се проведе в местността Пчелина.

Това съобщи организаторът на събитието с дъх на бензин Десислава Петкова, която е председател на мотоклуб „Лудогорски братя“. Тя посочи, че съборът ще бъде открит на 11 август от 19 часа и ще продължи до 13 август. Още днес ще пристигнат любителите на мощните машини и високите скорости от Варна, които два дни ще загряват за шоуто.

Продължава...
 
Над 3 000 фенове има турската звезда с разградски корени Чаатай Улусой
07 August 2017

3 100 станаха българските фенове на турската телевизионна звезда с разградски корени Чаатай Улусой. Почитателите на актьора, който стана известен с участието си във филмите „Огледален свят“ и „Кварталът на богатите“, членуват във фенклуб в столицата. Той беше основан след публикацията на вестник „Екип 7“, в която разкрихме, че родът на красавеца е свързан с Лудогорието.

Продължава...
 
Как не можах да стана тромпетист, или духовата музика на Разградската гимназия
07 August 2017

Неотдавна установихме, че няма запазени почти никакви документални свидетелства за прочутата навремето гимназиална духова музика в Разград и за нейния ръководител Васил Джамбазов. Просъществувалият няколко десетилетия оркестър има изключително важна роля за музикалното дело в града – стотици млади разградчани добиват прилични музикални умения, мнозина от тях дори стават и професионални оркестранти в Разградската филхармония и в други състави.

Продължава...
 
Доброволци организираха забавни спортни игри за 18 деца
04 August 2017

Доброволци организираха забавни спортни игри, в които се включиха 18 деца от Център за извънучилищна подготовка „Резонанс“ в Разград. С публичната изява Радина Вълканова и Деница Неделчева завършиха една от трите дейности, които реализират в рамките на Наградата на херцога на Единбург. Участниците в международния проект за личностно развитие съставят своя лична програма от активности в три направления – умения, физическа активност и доброволчество.

Продължава...
 
Зевзеците на Исперих и техните магарии...
04 August 2017

Чудя се откъде да започна със зевзелъците на моите съграждани – исперихчаните. Дали от мъжете, или от жените?...Защото и едните, и другите са достатъчно колоритни и неповторими. Но както казва Орхо Индианеца от квартал „Запад“, „тука нема мъжко, нема женско – всичку туй република“! Може би ще е добре да се върна назад във времето, че да набера по баира на кеманларската история на зевзелъка...

Продължава...
 
Момичетата на Катя Портянова обраха наградите на Международен фестивал
02 August 2017

Танцова формация „Сладури“ при основно училище „Васил Левски“ – Разград с ръководител Катя Портянова се представи повече от отлично на проведеното в ММЦ Приморско първо издание на Международен танцов фестивал с конкурсен характер „По пътя на танца“. В първата фаза на проявата десетте разградски момичета се включиха в мастър клас - обучение с преподавател от София и усвоиха допълнителни умения.

Продължава...
 
Разградският билкар Ибрахим Зекериев отбелязан в книга на гръцка авторка
02 August 2017

За народния лечител от Разград Ибрахим Зекериев сме писали много пъти, но от него винаги могат да се очакват изненади или по-скоро - нови добри вести! За които ще стане дума по-нататък. Сега ще започнем по-отдалеч.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1672