Търсене

Начало Оживление
Оживление
Зла вещица осуетява Коледния празник в новата пиеса на театъра
05 December 2016

Дали злата вещица ще успее да провали Коледния празник или ще се пробуди доброто в нея, това ще разберат най-малките зрители по време на представлението „В очакване на Дядо Коледа“. Премиерата на най-новия детски спектакъл на Драматичния театър „Антон Страшимиров“ в Разград ще бъде утре /6 декември/ от 11.30 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Младата актриса Деля Харалампиева изгря на виенска сцена
05 December 2016

23-годишната разградчанка Деля Харалампиева разгърна творческия си потенциал и демонстрира своите театрални умения на виенска сцена. Тя се изяви в ролята на Касандра в студентския спектакъл „Троянки“ от Еврипид, който беше представен за първи път пред европейска публика.

Продължава...
 
Домът за стари хора в Разград – истории за закъснялата обич и истинските приятелства
02 December 2016

Ако повечето от нас асоциират домовете за стари хора със самотни и изоставени от близките си възрастни, то оказва се домът в Разград е абсолютно опровержение на всеобщите представи за този тип социална институция.

Продължава...
 
Певица и фолклорен оркестър влязоха в час по музика
25 November 2016

Интересни и необикновени бяха часовете по музика за учениците от II„а“, III„а“ и IV„б“ класове в СУ „Христо Ботев", проведени съвместно с НЧ „Напредък 1901“.

Продължава...
 
Първи албум записа фолклорна група „Авлигите“ от Тетово
23 November 2016

Основаната през 1971 година женска вокална група „Авлигите“ от село Тетово ще отбележи 45-годишнината си с първия си студиен албум. Основният мотив за създаването му е да бъде запазено културното богатство на това уникално село, застрашено от изчезване.

Продължава...
 
С вълнуващ преход ТД „Буйна гора“ - Разград закри сезона
21 November 2016

В събота ТД „Буйна гора" - Разград закри туристическата си дейност за 2016 година с вълнуващ преход до красиви места като Крепченския скален манастир, в който върху стените му са изсечени на кирилица два старобългарски надписа, като единият от тях е смятан за най - ранния надпис на кирилица, открит на Балканите.

Продължава...
 
Събраха 1450 лева от благотворителния концерт на Федерацията на жените
21 November 2016

В четвъртък вечерта в препълнената зала на НЧ „Развитие 1869“ се състоя благотворителен концерт по случай Деня на християнското семейство – 21 ноември, организиран от Федерацията на жените със съдействието на читалището.

Продължава...
 
Световен шампион по барманство обучава разградски ученици
14 November 2016

Топбарманът Васил Колев разкри тънкостите в своята професия пред ученици от ПГИ „Робер Шуман“ в Разград. Това се случи в рамките на двудневно обучение в гимназията, в което участваха десет момичета и момчета от специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“.

Продължава...
 
Международната награда на херцога на Единбург гостува днес в Разград
14 November 2016

Днес в Разград гостуват представители на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“. Целта на посещението е да се представи програмата пред местните образователни институции, младежи и местни компании и представители на бизнеса, които да научат повече за инициативата и как биха могли да станат част от международното семейство.

Продължава...
 
Китайката Ли Дзенг представя родния си език и култура в Разград
11 November 2016

24-годишната Ли Дзенг е новата учителка по китайски език в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. След като миналата година Сяоуън Лю преподава родния си език в училището, сега нейната колежка продължава традицията като запознава учениците с духа и многовековната култура на източноазиатската държава.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1548