Търсене

Начало Оживление
Оживление
Утре представят книга за Рада Спасова в Новия театър
01 July 2019

Утре ще бъде представена книгата за Рада Спасова във фоайето на Общинския културен център /Новия театър/ в Разград

Регионалната библиотека и Общинският културен център, със специалното участие на Мая Кисьова, ще представят книгата „Спомен за Рада. Бележки към един живот“ във фоайето на театъра.

Продължава...
 
Айшен Адил и Даут Шарматлиев – топ лица на Разград в конкурс
01 July 2019

Айшен Адил и Даут Шарматлиев са най-новите носители на титлите Мис и Мистър Топ лица на Разград. Те спечелиха журито на тазгодишното издание на конкурса за красота, което се проведе в събота, със съчетание от грация, изисканост, стил и артистични заложби. Претендентите за короната преминаха през три тура – официално облекло, бански костюми и музикално – артистична част.

Продължава...
 
„Баш майстора завинаги“ - едно завръщане на Кирил Господинов в Разград 67 години по-късно
01 July 2019

В края на седмицата в Регионална библиотека„ Проф. Боян Пенев“ - Разград се проведе емоционална среща с Веселина Господинова. Тя е дъщерята на обичания български актьор Кирил Господинов, изиграл емблематичната роля на Баш майстора в едноименния филм. Поводът бе премиерата на нейната книга-албум „Бай майстора завинаги“, посветена на баща ѝ.

Продължава...
 
Култова комедия представят разградските театрали насред лято
28 June 2019

В разгара на лятото, когато дните са дълги, а температурите навън опасно високи, разградските театрали отправят предложение към местната публика за едно вълнуващо културно пътешествие към града на любовта – Париж, с… „Два билета за Париж“. Ситуационната комедия е най-новият проект на Театрално-музикален център – Разград. Любителите на театъра и на смеха ще могат да видят премиерата на 2 юли от 19 часа в Общинския културен център.

Продължава...
 
С хепънинг срещу наркотиците в Разград
28 June 2019

Хепънинг под наслов „Да развием своя живот, общност и личност без наркотици“ се проведе в Разград на 26 юни. Организатори бяха Община Разград, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център, а проявата бе посветена на Международния ден за борба със злоупотребата на наркотици.

Продължава...
 
Пещерите в Сборяново - част от мистиката на резервата
28 June 2019

Всеки родолюбец би следвало да знае с какво е известен Историко-археологичният резерват „Сборяново“ край исперихското село Свещари.

Да, това са тракийските гробници, известни у нас и по света...

Само че това приказно място не е само територия, осеяна с антични могили и гори. Не е само и златни находки и келтски колесници.

Продължава...
 
Еньовден отбелязаха в социалните услуги в Разград
26 June 2019

Празникът Еньовден беше отбелязан от потребителите на три социални услуги в Община Разград - Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно, Комплекс от ЦНСТ за деца и младежи с увреждания в Разград и Дом за пълнолетни лица с деменция - Разград. Домакини на събитието бяха социалните услуги от с. Просторно.

Продължава...
 
Над 800 участници в IX Капански събор и концерт на Райна
26 June 2019

На пресконференция в Община Разград бе представен предстоящият IX Капански събор, който ще се проведе на 29 юни /събота/ в местността Пчелина. Целта на събитието, което се провежда под патронажа на кмета д-р Валентин Василев, е да съхранява и популяризира красотата и богатството на капанския фолклор и традиции, като осигурява сцена за изява на самодейните фолклорни колективи от Лудогорието.

Продължава...
 
Днес Разград отбелязва с хепънинг Деня за борба със злоупотребата с наркотици
26 June 2019

Днес от 17 часа пред Общинския културен център ще има хепънинг под надслов „Да развием своя живот, общност и личност без наркотици“. Организатори са Общината, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център – Разград.

Продължава...
 
Малки и големи браха лековити билки край Медовене
26 June 2019

Малки и големи браха лековити билки по изгрев слънце край кубратското село Медовене на Еньовден. Събитието бе организирано от местното читалище „Христо Ботев“. По стара традиция рано сутринта момите избраха „Еньова буля“. В центъра на Медовене бе пресъздаден обичаят напяване на билките, потопени в мълчана вода.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 2142