Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградската фотографка Петя Радкова с първа награда на екоминистерството
25 March 2019

В столичната галерия „Червената точка“ министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи наградата на победителя в тазгодишния фотоконкурс на Българската асоциация по водите (БАВ), организиран по повод Световния ден на водата 22 март. Първата награда в състезанието на тема „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“ получи Петя Радкова за творбата си „Спасение има“.

Продължава...
 
Разградчанин изработи рикша за трудноподвижен човек
25 March 2019

Сръчен разградчанин изработи по поръчка рикша за трудноподвижен човек.

26-годишният Борис Донев близо месец работил в гаража си до блоковете на ул. „Трапезица“ докато завърши проекта си.

Превозното средство било поръчано от богато семейство от заветското село Острово за нуждите на възрастен и болен мъж.

Продължава...
 
Млади таланти поздравиха кубратчани за Първа пролет с концерт
25 March 2019

В Ритуалната зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий в Кубрат бе изнесен традиционният пролетен концерт на младите възпитаници към Детската музикална и певческа школа с ръководители Виолета Димитрова и секретаря на читалището Гинка Денчева.

Продължава...
 
Исперихчанката Тодорка Иванова навърши 93 години
25 March 2019

Активната общественичка Тодорка Иванова от Исперих, която беше преподавател по френски език в гимназия „Васил Левски“, отбеляза по подобаващ начин своята 93-годишнина.

Първи дойдоха да уважат учителката си на рождения ѝ ден нейните ученички Елисавета Пашева и Надежда Иванова, които ѝ поднесоха саксии с цветя.

Продължава...
 
Вече 20 години мятаме коси с легендарните разградски банди
22 March 2019

Конкурсът „Живот без дрога“ е едно предчувствие за пролет и ваканция, но юбилейното му 20-то издание наистина се състоя часове преди настъпване на астрономическата пролет - точно на 20 март 2019 г. Този конкурс винаги е свързан с емоции, бягство от последния час, за да стигнеш навреме, танцуващи момичета и момчета в елегантната театрална зала и майтапи, които изпълнителите отправят към публиката, напр. „Пиша песента от една година, но я довърших минути преди да изляза на сцената“.

Продължава...
 
Митко Белчев – „нашето момче“, което вече завладя европейската рок сцена
17 March 2019

За „нашето разградско момче“ Димитър Белчев разказах преди три години в „Екип 7“, когато разбрах за предстоящото му тогава участие в международния музикален проект Vivaldi Metal Project. Тогава ви разказах за Митко, когото познавахме от родните метъл (и не само) сцени, и тъкмо когато бе избран за участие грандиозния проект. Споделих ви и импровизирано интервю с него, в което си говорихме за Vivaldi Metal Project, хор „Железни струни“ и (извън)разградските метъл сцени.

Продължава...
 
Баба Ирина, която преди 73 година става „дизайнерка“
15 March 2019

Ирина Иванова Пенева е завършила преди 73 години софийска гимназия по облекло, но все още шие на машината си вкъщи. В момента живее в село Зараево, Поповско. Нейният внук, разградският музикант от читалище „Напредък“ Пламен Панев предостави материали и снимки за интересната съдба на баба си.

Продължава...
 
El Freegano с лекция в Автото
15 March 2019

Христо Христов по-известен като El Freegano беше гост на ПГТС „Христо Смирненски”-Разград във връзка с участието на гимназията в Национален конкурс „Посланници на здравето“ към Министерството на здравеопазването.

Гостът е разградчанин, който е изнестен в цялата страна като сторонник на здравословния начин на живот.

Продължава...
 
Приключенията на един разградчанин в най-футболния град на Европа
11 March 2019

Знам, че мнозина ще оспорят в началото твърдението в заглавието на този материал, но се надявам, че в края му ще съм ги убедил в правотата си. Наистина защо Дортмунд, а не Милано, Манчестър, Ливърпул, Мюнхен, Мадрид или Барселона? „Борусия“ /Дортмунд/ няма успехите на „Милан“, „Интер“, „Манчестър Юнайтед“, „Ливърпул“, „Байерн“, „Реал“ и „Барселона“ на европейската сцена, нито е хегемон във вътрешното първенство, подобно на изброените отбори.

Продължава...
 
Кукери гониха злото от Разград
08 March 2019

Със звън на хлопатари, танци и благословии за здраве и плодородие младежи от Детска танцова школа „Хорце“ гониха злото от Разград вчера.

Пременени в кукерски одежди и маскирани като различни персонажи, характерни за древния езически обичай, възпитаниците на Румен и Жулиета Иванови влязоха и в редакцията на „Екип 7“ да пропъдят лошите сили и да „посеят с жито“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 2040