Търсене

Начало Оживление
Оживление
За датите, събитията и любовта на едно 10-годишно момче към историята
14 November 2018

Историята, културата и традициите играят изключителна роля при изграждането и формирането на националната идентичност и съзнание. Заради това че историята е свързана с познаването на много дати, имена и събития, повечето ученици я приемат просто като скучен предмет.

Продължава...
 
Разградският театър с премиера на „Антихрист“ по Емилиян Станев
12 November 2018

На 13-ти ноември, вторник, от 19 часа в Общинския културен център в Разград е премиерата на „Антихрист“, по Емилиян Станев. Драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев, сценография Теодор Даскалов, в ролите зрителите ще видят Елена Петрова, Любомир Ковачев, Веселин Калановски, Николай Сотиров, Евгени Стефанов и Николай Сяров.

Продължава...
 
Баскетболистът Георги Стефанов навърши 70 години
12 November 2018

На 9 ноември Георги Стефанов /Дългия Жоро/ навърши 70 години. До началото на 90-те години на миналия век той беше една от емблемите на разградския баскетбол, чийто мъжки отбор достигна до елита и успешно играеше срещу грандовете „Левски Спартак“, ЦСКА, „Балкан“ - Ботевград. Сериозен дял за влизането на „Лудогорец“ в „А“ група имаше и Жоро, който играеше в отбора и същевременно работеше в Завода за антибиотици.

Продължава...
 
Баба Йорданка от Сейдол навърши 103 години
07 November 2018

Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш, а ако ти е писано да живееш, ще навършиш поне 103 години.

Явно в тефтера си дядо Господ е написал второто за баба Йорданка Колева Иванова от лознишкото село Сейдол. Навръх Деня на народните будители - 1 ноември тя празнува 103-ти рожден ден и подкара своята 104-та година.

Продължава...
 
Бащи правиха туршия в детска градина
07 November 2018

По случай седмицата на бащата деца и техните татковци от група „Слънчице“ в разградската детска градина „Славейче“ заедно правиха туршия.

Продължава...
 
Американеца от Манастирско си търси съпруга
05 November 2018

Нашумелият преди време американски гражданин с корени от лознишкото село Манастирско Йонуз Ахмед отново напомни за себе си.

Когато се върна в България след демократичните промени, нашенецът пробва да гледа щрауси във ферма в селото си, но не успя да пребори конкуренцията и се премести във Варна.

Продължава...
 
Тиквендюл в кубратското село Юпер
05 November 2018

За втори път в кубратското село Юпер се проведе празник на дюлята и тиквата. Той бе организиран от НЧ "Напредък - Юпер 1915", със съдействието на община Кубрат и премина под надслов "Есенно кулинарно вдъхновение с много ароматни и цветни спомени".

Продължава...
 
Три събития, посветени на будителите
02 November 2018

По традиция месец октомври в ОУ „Никола Икономов“ – Разград, е изпълнен с инициативи и дейности, посветени на патронния празник на училището – Денят на народните будители. Но най-динамичен се оказа 31 октомври, когато учениците на училището трябваше да преживеят три събития.

Продължава...
 
С концерт отбелязаха 100-годишнината на читалището в Костанденец
02 November 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави читалищните деятели и жителите на Костанденец с двойния празник – Деня на народните будители и юбилейната годишнина от създаването на храма на духовността в населеното място.

Продължава...
 
Областта чества Деня на народните будители
02 November 2018

Вчера пред паметната плоча на Станка и Никола Икономови в Разград бе проведен ритуал за отбелязване на тяхното дело и почитане на паметта на българските книжовни и културни хора. Слово поднесе директорът на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ Женета Александрова, а символичен огън на поезията запали разградската поетеса Емилия Пройнова.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1952