Търсене

Начало Оживление
Оживление
„Лудогорче" „възкръсна“ с годишен концерт
13 May 2018

Само седем месеца след подновяването на репетициите, Детският танцов ансамбъл „Лудогорче" към Капанския ансамбъл в Разград „възкръсна“ на сцената на Общинския културен център с едноименен специален концерт.

Продължава...
 
Близо 160 деца се изявиха във фестивала „Пусть всегда будет солнце“
13 May 2018

159 деца от общините Разград и Исперих участваха в областния етап на Петия национален фестивал „Пусть всегда будет солнце“ – 2018, организиран от Национално движение „Русофили“.

Талантите се състезаваха в жанровете – поезия, песен и танц в три възрастови групи за участници от предучилищна възраст до XII клас. Сценичното представяне на децата оценява жури с председател Димитър Петров и членове – Веселина Милушева, учител по руски език и Десислава Македонска, учител по музика.

Продължава...
 
Децата от ОУ „Вапцаров“ се люляха на гергьовска люлка
09 May 2018

Народните традиции оживяха в двора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград, където децата от училището се люляха на гергьовска люлка за здраве. Старият обреден обичай беше възстановен в навечерието на 6 май, когато отбелязваме Гергьовден и Деня на храбростта и българската армия.

Продължава...
 
В Лудогорието празнуваха Гергьовден
09 May 2018

Големият български празник Гергьовден бе отбелязан и в Лудогорието. Тържественото честване на 6 май - Ден на храбростта и българската армия, на площад "Възраждане" в Разград по традиция бе организирано от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Георги и отец Данчо от храм "Св. Николай Чудотворец".

Продължава...
 
Празнуваха заедно Гергьовден и Хъдърлез в Недоклан
09 May 2018

Тази година празникът бе под надслов „В хармония с пролетта“, а пролетното слънце бе наистина благосклонно към празнуващите.

„Реших да продължа обичаите на дедите ни –християни и мюсюлмани, които са живели в сговор в делници, но са и знаели и как да празнуват“, каза кметицата Хафизе Хасанова.

Продължава...
 
300 земляци се срещнаха за Гергьовден в Малък поровец
09 May 2018

Около 300 души се включиха на земляческа среща в исперихското село Малък поровец навръх Гергьовден. Събитието се проведе след 30-годишна пауза.

Последната подобна среща датира от далечната 1988 година в местността Чуката, припомни кметът на селото Веселинка Илиева.

Продължава...
 
Алианите от Бисерци отбелязаха 6 май с традиционния обичай Хъдрелез
09 May 2018

6 май е светъл ден и празник и за алианската общност. Отбелязва се чрез обичая Хъдрелез - карнавален танц или театрализирано посрещане на пролетта и сбогуване със зимата. Празникът е тачен в народния календар на алианите и се предава от поколение на поколение. По време на карнавалния танц се пеят песни, с които се гонят злите сили, отправят се пожелания за здраве, берекет, обич и добруване.

Продължава...
 
ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – 133 години съхраняване на образователните традиции
04 May 2018

Ученици развиха уменията си по реч и дебати на английски език

Отбор от 14 ученици и трима преподаватели от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ взе участие в ежегодния турнир по речеви и творчески компетентности по английски език, който се проведе в Добрич.

Американската фондация BEST „Bulgarian English Speech Team“ всяка учебна година организира четири регионални турнира, от които два в Източна и два в Западна България, и един национален.

Продължава...
 
Росица Илиева – победител в живота и в рали състезанията
25 April 2018

Целеустремена, борбена и упорита – такава е Росица Илиева, двукратна републиканска шампионка на България по автомобилизъм в клас „Стандартен“ през 2016 и през 2017 година.

Тежка катастрофа с мотор бележи живота й, но инцидентът не я пречупва, а напротив – мотивира я да изживява всеки миг пълноценно, да се бори и да побеждава.

Продължава...
 
Църковна делегация посрещната царски в Одрин и Истанбул
25 April 2018

Човек трябва да пътува, за да си „проветри“ мислите и да създаде собствено мнение за хората отблизо и далеч. Много вълнения и въпроси имаше, докато се организираше посещението на духовна делегация от Русенска епархия в Турция по покана на валията на Одрин. След края на това слънчево приключение от 13 до 15 април 2018 г., въпросът е само един – как подобаващо да върнем жеста на любезните домакини, както удачно обобщава един от 50-те участници в това пътуване.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1821