Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградско момче излезе на терена с капитана Светослав Дяков
04 November 2016

Както се знае, преди началото на всеки голям мач футболистите излизат на терена, хванали за ръка по едно момче. Това символизира приемственост между поколенията, знак, че футболът е социален феномен и бъдещето му е гарантирано.

Така беше и във вторник вечерта на националния стадион „Васил Левски“, където се игра срещата между „Арсенал“ и „Лудогорец“.

Продължава...
 
Представиха книга, която отговаря на въпроса защо България е на това положение
31 October 2016

Миналата седмица авторът Орлин Тодоров, по покана на отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека, застана срещу препълнена зала с публика от различни поколения и разказа как се е родила книгата „България. Версия 05“. Учил и работил в САЩ, той се връща в България. Остава и прави фирма – малка клиника за лечение на главоболие. Занимава се с IT – програмиране, но и мисли за съдбата на родината.

Продължава...
 
Вещици, чудовища и зли духове превзеха Езиковата гимназия
31 October 2016

Вещици, зли духове, чудовища, демони, вампири, зомбита, скелети, магьосници, наемни убийци, феи, принцеси и ангели вилняха в Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. По този начин, маскирани като приказни герои и страшни създания, възпитаниците на школото в петък отбелязаха Хелоуин.

Продължава...
 
Американец с индиански корени преподава на учениците от Езиковата
31 October 2016

26-годишният американец Люис Колинс е най-новият преподавател в Профилираната гимназия за изучаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. Младият мъж, който е родом от град Уайтсбърг в щата Кентъки, се присъедини към педагогическия колектив на елитната гимназия в началото на учебната година.

Продължава...
 
Снимат филм за войниклъка на известни българи в Разград
28 October 2016

Вчера в Разград започнаха снимките на пълнометражния документален филм „К22“, съобщи на пресконференция известният режисьор Станимир Трифонов, който е продуцент на лентата. Тя ще разкрие неизвестен досега факт от историята на града, когато през 1957 година в бившето военно поделение са служили внушителна група от изтъкнати художници, музиканти, актьори и режисьори, които оставят ярки следи в културната история на България, част от които и световноизвестни.

Продължава...
 
Учредиха фенклуб на „Лудогорец“ в село Каменар
28 October 2016

В сряда вечерта десетки жители на Каменар посрещнаха дълго чакани гости. Въпреки дъжда в лознишкото село дойдоха изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев, старши треньорът на шампионите Георги Дерменджиев, капитанът Светослав Дяков и съотборниците му Кешеру и Марселиньо.


Продължава...
 
Млада учителка се върна от Китай, за да учи децата ни на музика
26 October 2016

Всички пътища водят към дома, смята младата пианистка Росица Дачева, която след девет години в Китай се завърна в родния си Разград, за да възпитава младото поколение в любов към класическата музика.

От началото на новата учебна година тя е част от педагогическия колектив на Детска музикална школа „Илия Бърнев“ и въвежда децата в необятния свят на клавирното изкуство.

Продължава...
 
Млада учителка се върна от Китай, за да учи децата ни на музика
26 October 2016

Всички пътища водят към дома, казва младата пианистка Росица Дачева, която след девет години в Китай се завърна в родния си Разград, за да възпитава младото поколение в любов към класическата музика.

От началото на новата учебна година тя е част от педагогическия колектив на Детска музикална школа „Илия Бърнев“ и въвежда децата в необятния свят на клавирното изкуство.

Продължава...
 
Младеж получи билет за „Арсенал“ от Петричев
24 October 2016

Две случки извън играта предизвикаха интереса на публиката по време на мача на „Лудогорец“ и „Локомотив /Горна Оряховица/ в събота.

Непосредствено преди края на първото полувреме, привлечен вероятно от силната светлина на терена, корморан кацна върху меката зелена трева и дори се опита да се отбранява с дългия си клюн, докато вратарят на Горна Оряховица се опитваше да го хване.

Продължава...
 
С фолклорни ритми на цигулка започна „Фортисимо в клас“ в Разград
21 October 2016

Как се свири фолклорно произведение на цигулка видяха за първи път четвъртокласниците от ОУ „Васил Левски“ в Разград. Директорът на Музикалната школа „Илия Бърнев“ Деян Денчев показа на децата, че с този струнно-лъков инструмент могат да изпълняват не само класически творби, а и фолклорни. Това се случи по време на открития музикален урок в рамките на образователната програма „Фортисимо в клас“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1534