Търсене

Начало Оживление
Оживление
Ученици от Езиковата посетиха САЩ, Австрия и Русия
27 September 2017

Това лято възпитаници на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград бяха на лагери в Съединените американски щати, Австрия и Русия.

Младите хора имаха възможност да се докоснат до богатото културно-историческо наследство на държавите в Европа и отвъд океана, както и да общуват с връстници от цял свят.

Продължава...
 
Разградчани честваха Деня на независимостта с митинг и изложба
24 September 2017

Кметът на Разград Валентин Василев произнесе слово по повод на 109 години от провъзгласяването на Независимостта на България на площад „Възраждане“ по време на тържествено честване на празника на 22 септември.

„Дълго време значимостта на това събитие от новата история не се оценява, но на тази дата – 22 септември през 1908 г. България – една от най-старите държави в Европа, която през цялото си съществуване не е променяла името си, отново се появява на световната карта“, каза в приветствието си д-р Василев.

Продължава...
 
Първият випуск на Механото пак се срещна след 50 години
24 September 2017

Всеизвестно е, че най-хубавите момчета и момичета учат в Механото. На 23 септември 2017 година първият випуск се събра и се оказа, че все още са най-хубавите. Пристигнаха съученици от София, Варна, Пловдив, Етрополе, Добрич, но много от тях са реализирани в Разград. Реализирани са в техническата област като инженери, но има учители, професор, юрист, журналист, шеф на отдел в полицията и др.

Продължава...
 
Приятелска визита от шалонци на разградските франкофони
20 September 2017

Досег с традициите и обичаите на капанците и споразумение за продължаване на сътрудничеството с Разград – така може да се определи визитата на новия председател на комитета по побратимяването на Шалон ан Шампан и Разград. Доминик Троазие смени на председателския пост Жаклин Прието, която бе начело на шалонския комитет от самото му създаване преди 24 години.

Продължава...
 
Мотор шоуто „Полицейска академия“ разгорещи Кубрат
18 September 2017

Създателите на атрактивното мотор шоу „Полицейска академия“ включиха и Кубрат в националното си турне. На площад „Възраждане“ в центъра на града бе представен за първи път единствения у нас по рода си зрелищен спектакъл. Жителите и гостите на Кубрат станаха свидетели на демонстрации с мощен „hot wheels“ драгстер, огнено шоу и атрактивни изпълнения на една и две гуми с мотори и коли.

Продължава...
 
Честит Първи учебен ден, драги учители и честити ви проценти към заплатите
18 September 2017

…Видният бизнесмен Ганчо Тошков - Бандита лично откарва своя първороден син и наследник – Тошко Ганчев – Бандитчето, с Хамъра си в училището за първия му учебен ден и лично го предава в ръцете на учителката Петрова с думите:

- С,я, господжа, аз не съм купил на Тошко цветен учебник, щото да не го мислят за привилегирован, ама не съм му купил и чернобял, за да не го помислят пък за беден.

Продължава...
 
Двудневни тържества за 120-годишнината на ЛРС "Сокол"
18 September 2017

С двудневни тържества Ловно-рибарско сдружение "Сокол" - Разград чества 120-годишнината от основаването си. Първата проява бе турнир по ловна стрелба - дисциплина "Скийт" /стрелба в панички/, която се проведе на обновения ловно-стрелкови комплекс, който бе открит от кмета на Разград Валентин Василев.

Продължава...
 
Viva, Via Pontica! *
13 September 2017

„Полумаратонците стартират от Дуо Мае“. Тази фраза от регламента на второто издание на единствения ни трансграничен маратон Via Pontica се запечата в съзнанието ми и още в мига, в който я прочетох на сайта на „Зелена стъпка“, взех решението. Явно такова е било въздействието ѝ не само върху мен, защото участниците в полумаратона (21километра) бяхме колкото състезателите в другите две дисциплини, взети заедно.

А и кой би пропуснал шанса да усети свободата по пътя на птиците и отвъд граничната бразда с цената на някакви си 21 километра?

21 км, впрочем, не са никак много.

Продължава...
 
Най-сърдечно организираният маратон
13 September 2017

Ако днес започнеш да тичаш в парка, догодина ще бъдеш част от всичко това – състезания, пътувания, палатки и много нови хора в живота ти. Активни личности от най-различни професии започват да тичат – първо, за да смъкнат стреса или килограмите, после си набелязват някакво предстоящо състезание и вече знаят, че се готвят примерно за 13-километровата дистанция, или за полумаратона, а най-накрая се престрашават (и дори печелят) маратонските 42-километрови дистанции…

Продължава...
 
Сезонът на културните събития започна в „Димитър Ненов“
11 September 2017

Европейските дни на наследството в Разград ще бъдат отбелязани с над 30 събития от културния календар, а първото от тях бе в къща музей „Димитър Ненов“. На 7 септември там се състоя концерт на Струнен квартет към Разградската филхармония, с участието на танцова формация „Елика“ от Пловдив.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 1698