Търсене

Начало Оживление
Оживление
Красивата украинка Екатерина стана Кралица на панаира
28 July 2017

Украинката Екатерина Смалиус и еквадорецът Елиан Хосе бяха избрани за Кралица и Крал на Панаира на киселото мляко. Конкурсът се проведе в последната трета фестивална вечер и в него участваха осем двойки, по две от Индия, Еквадор и Украйна и по една от Гърция и България. Те се състезаваха в четири кръга, в първия дефилираха с национални костюми, във втория представиха танци, характерни за тяхната страна.

Продължава...
 
Малки художници рисуваха впечатленията си от панаира
28 July 2017

Пространството пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ се изпълни с малчугани в последния ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. Те разнообразиха лятото си, като изобразиха върху белия лист своите впечатления от Панаира. Тази година темата беше „Фестивалът на млякото и традициите“.

Продължава...
 
Украинците – най-бързи в приготвянето на таратор
28 July 2017

На втория фестивален ден от Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти на площада пред Общинския културен център демонстрации на български хора направиха танцови клубове и детски танцови състави от Разград. Участие взеха Танцов клуб „Абритус“, Танцово студио „Калина-Рада“, втори концертен състав на Танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца, Танцов ансамбъл „Капанче“ при Народно читалище „Напредък 1901“, Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ и Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“ към Капански ансамбъл.

Продължава...
 
Д-р Йонко МЕРМЕРСКИ: Голяма част от предлаганите кисели млека не съдържат живи бактерии
28 July 2017

„Голяма част от предлаганите на пазара млека не са кисели, а прокиснали, защото производителите оставят бактериите да се самоубият. Така киселото мляко е твърдо на вид, но няма живи бактерии в него, защото са унищожени вследствие на произведените киселини“. Това разказа докторът по органична химия Йонко Мермерски, които представи пред разградската публика най-новата си книга „Съвременна енциклопедия на пробиотиците и пробиотичните храни“.

Продължава...
 
Гости от три континента опитаха вълшебното капанско мляко
26 July 2017

Гости от Япония, Индия, Еквадор, Гърция, Украйна и Германия опитаха вълшебното кисело мляко, приготвено от сръчните ръце на капанците. Чужденците се докоснаха до българските обичаи по време на тридневния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти, който се провежда в Разград.

Продължава...
 
Гери-Никол ще е гвоздеят в програмата за селищния празник на Завет
21 July 2017

Хитовата певица Гери-Никол ще е гвоздеят в тазгодишната програма за селищния празник на Завет. Множество други музикални и спортни прояви очакват още гостите на сбора, който ще се проведе в края следващата седмица.

Първото събитие е в петък, 28 юли, от 9.00 часа на градския стадион, където ще се проведе състезание по колоездене. В същия час, но в спортната зала в Завет, ще започне и турнир по футбол за мъже. Новооткритото съоръжение ще е и домакин на волейболните състезания за жени и мъже, които са насрочени съответно от 16.00 и 17.00 часа.

Продължава...
 
Жуниор КАЙСАРА: Благодаря на феновете, че не са ме забравили!
21 July 2017

Жуниор Кайсара, бивш футболист на „Лудогорец“, с три шампионски титли - 2012/13, 2013/14, 2014/15, две купи на България и две суперкупи, донесъл на клуба 6 милиона евро след преминаване в германския „Шалке“ и още 600 хиляди евро след като отиде в турския „Башикшекир“, където е в момента. Дойде от Турция, специално за мача с „Жалгирис“, да надъхва бившите си съотборници за победа и бе много доволен след зашеметяващото второ полувреме и 4:1 за „Лудогорец“. Ето какво каза специално за „Екип 7“

Продължава...
 
Отбелязаха 25-години от създаването на Общинско дружество „Васил Левски“
19 July 2017

Половинвековния юбилей от създаването от Общинско дружество „Васил Левски“ беше отбелязан в навечерието на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Срещата се проведе в отдел „Изкуство“ в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха историци, интелектуалци, общественици, политици и граждани.

Продължава...
 
С възрожденски песни, цветя и минута мълчание отбелязаха рождението на Апостола
19 July 2017

Ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград рисуваха Апостола на свободата, научиха нови факти за неговия живот и с минута мълчание почетоха подвига на бореца за национална свобода.

Продължава...
 
84-годишен инициира благотворителна акция
19 July 2017

Преди около три години разградчанинът Станчо Цонев загубил съпругата си. Останал сам, 84-годишният бивш зоотехник изпаднал в състояние, в което би изпаднал всеки на неговите години и не само на неговите. Дългите дни самота тежали на човека. Времето минавало бавно и тягостно. В един момент обаче нещо му проблеснало и той мислено се върнал 70 години назад във времето.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1672