Търсене

Начало Оживление
Оживление
Григорий Георгиев – от Механото в Разград до цар на поръчковите харлита в САЩ
18 June 2018

Чували ли сте за поръчкови стари мотори и къстъм изпълнения на „Харлей-Дейвидсън“, за които американците са готови да дадат хиляди долари и да чакат изработката им с години?

А знаете ли, че разградчанин е един от царете в направата на уникалните машини в САЩ?

Продължава...
 
Откриват лятна детска школа „В страната на чудесата“
15 June 2018

Лятна детска школа „В страната на чудесата“ с образователни игри, работилници по приложно и изобразително изкуство, спорни занимания ще отвори врати в Разград. Инициативата се организира от Народно читалище „Делиорман 2014“, Есперантско дружество „Д-р Л. Л. Заменхоф“, Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Съюз на художниците – Разград и Етнографски музей.

Продължава...
 
Добро представяне на хор "Лудогорско ехо" - Исперих в Калофер
15 June 2018

За 30-ти път град Калофер бе домакин на Националния песенен празник „Песните на България“. Фестивалът на туристическата, възрожденската и патриотичната песен бе организиран от Сдружение на туристическите хорове на България с председател Димитър Гочев, под патронажа на кмета на град Калофер - Румен Стоянов.

Продължава...
 
Поздравления за читалищните дейци на Бисерци за празника им
15 June 2018

90-гoдишен юбилей и 70 гoдини худoжествена самoдейнoст празнува Нарoднo читалище „Стефан Караджа“ в кубратсктo селo Бисерци. Събитиетo уважи кметът на Кубрат Алкин Неби и негoвите заместници – Женифер Пойраз и Орхан Мехмед.

Продължава...
 
С първия си авторски концерт Даяна Гиргинова се сбогува с Разград
15 June 2018

С първия си авторски концерт звездата на Детска музикална школа „Илия Бърнев“ Даяна Гиргинова завърши 12-годишен цикъл от живота си и се сбогува с родния Разград.

Преди месец младата певица се дипломира в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и направи крачка към следващото стъпало в образованието си с мечтата да намери своето място на родната музикална сцена. Тя ще продължи да развива вокалния си талант като студентка в специалност „Поп и джаз пеене“ с модул за актьорско майсторство в Нов български университет в София.

Продължава...
 
Някогашни разградски гимназисти се срещнаха след 50 години
12 June 2018

Тази година бе знакова за нас – минаха 50 години от завършването на средното ни образование в гимназия „Н.Й.Вапцаров“ в Разград.

В двора на нашата гимназия се събрахме учениците от някогашния 11 клас, математическа паралелка. Благодарим на директора на днешното ОУ „Н.Й.Вапцаров“ за разбирането - искахме да седнем отново на чиновете и да се почувстваме ученици.

Продължава...
 
Четири пъти злато за самодейците от Сейдол
12 June 2018

С четири златни медала се завърнаха в Сейдол самодейците на Народно читалище „Развитие 1906“ от приключилия преди два дни в Китен Седми международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица“.

Продължава...
 
За „Лудогорец“, качеството на пътищата и още нещо…
12 June 2018

Единадесет часа вечерта е. Автобусът от София към Разград е почти празен. Четиримата пътници в него едва сдържат очите си отворени. Настанала е гробна тишина, тихо се чува само гласът на радиоводещия. Дори в тъмнината обаче не остава незабелязан големият стикер, залепен над шофьорското място.

Продължава...
 
С впечатляващи концерти пианистите от МШ „Илия Бърнев“ закриха годината
12 June 2018

В своеобразна столица на класическата музика се превърна в събота Разград.

Произведения на Бах, Бетовен, Бизе, Моцарт, Глинка, Чакайовски, Мирзалис, Шуман, Манфред Шмид, Шуберт, Шопен, Рахманинов, Григ, Гершуин, Клайдерман, Панчо Владигеров и други световноизвестни композитори и пианисти звучаха в два от културните центрове на града - в залата на Стария театър и в Музикалния дом „Екатерина и Димитър Бърневи“.

Продължава...
 
Ние сме на всеки километър или още за разградската следа из България
11 June 2018

Преди месец бяха отчетени резултатите от конкурса на фондация „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството. Той бе открит с приветствие на президента Петър Стоянов чрез телемост, а лауреата на наградата– пианистът Свилен Тодоров, бе удостоен лично от президента Росен Плевнелиев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1867