Търсене

Начало Оживление
Оживление
Телевизори в класните стаи и фитнес зала в Математическата гимназия
08 March 2019

„На патронния празник преди една година току-що бяхме узнали решението за предстоящото преместване на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в сградата на СУ „Христо Ботев“. Но всички тревоги и въпроси как ще се случи това преместване вече са назад, благодарение на вас, учениците, родителите, и обществеността, която ни подкрепи“ – с тези думи на директора Мануел Василев започна патронният празник на Математическата гимназия на 6 март в НЧ „Развитие 1869“.

Продължава...
 
Над 220 деца участваха в благотворителен концерт на Федерацията на жените
08 March 2019

„Да подарим надежда“ – това беше посланието на провелия се във вторник пореден благотворителен концерт, организиран от Федерацията на жените с председател Любка Стоянова. Домакин на проявата, която се състоя със съдействието на РЕКИЦ „Читалища“, бе НЧ „Развитие 1869“ - Разград.

Концертът бе посветен на Деня на жената – 8-ми март, а със средствата, събрани от него ще бъдат закупени хранителни продукти и медикаменти за 32 лежащо болни жени.

Продължава...
 
Кубратско училище с урок за традицията на Заговезни
08 March 2019

В салона на ОУ „Христо Смирненски“ в Кубрат бяха пресъздадени обичаите хамкане на халва и прескачане на огън по повод на настъпващия празник Сирни Заговезни. Традицията, съвместно с ученици, пресъздадоха гостуващи самодейци от читалище „Христо Ботев -1927“ в село Медовене с ръководител Руска Тодорова.

Продължава...
 
Детското утро се завръща с „Житената питка“
08 March 2019

След пожънатия успех в края на миналата година инициативата на НЧ „Развитие 1869“ „Детско утро“ се завръща, за да забавлява отново децата на Разград и техните родители. Първото пролетно издание ще е на 9 март /събота/, от 10 часа, в театралната сграда на читалището /Стария театър/.

Продължава...
 
С бурни овации исперихчани посрещнаха Руслан Мъйнов
06 March 2019

Стотици исперихчани се потопиха в мелодиите на любими руски романси и неостаряващи хитове, които въздействащо изпълни Руслан Мъйнов под съпровода на Шуменската филхармония. Артистът и певец гостува в Исперих по покана на кмета на общината Бейсим Руфад и на председателя на Общински съвет Даниел Димитров.

Продължава...
 
Диво прасе на плакат разиграха на вечеринката си ловците от Кубрат
01 March 2019

С традиционна вечеринка в петък СЛРД „Сокол“- Кубрат закри ловния сезон. Както обикновено, за доброто настроение на ловците се погрижиха музикантите от оркестър „Славяни“ при местното читалище.

Вечерта започна с приветствие за добре дошли от председателя на сдружението Атанас Попов, поздрав към ловците и семействата им поднесе и кметът на града Алкин Неби.

Продължава...
 
Неприятните и щастливи мигове на г-жа Латинка, или как животът се оказа най-добрият писател
25 February 2019

Имаше едно време такава народна приказка.

Двамата братя, Юнак Мони – баш-юнак, и Юнак Ристе, като изпили ракията и виното в къщата си и им свършило мезето, решили да го ударят на юначество и къде да го сторят те туй нещо?... Решили жива мечка да хванат в Балкана и насред хорото на площада в селото си да я теслимят вързана, та да се знае и помни един път за инаги кой там е юнак над юнаците и кой не е!

Продължава...
 
Милко Ведев – един славен разградски спортист и артист
25 February 2019

От 60-те години на миналия век Милко Ведев, една от колоритните на Разград, живее по неговите думи „в София и по света“. Няма нищо снобарско в това му твърдение, в което ще се уверим като си припомним неговото житие до осемдесетата му годишнина, която ще чества след два дни.

Продължава...
 
Концерт пред пълна зала изнесе класът по пиано на Галина Героева
20 February 2019

Богата клавирна продукция на класа по пиано на Галина Героева прозвуча в края на миналата седмица в залата на Разградската филхармония.

Близо четиридесет индивидуални и ансамблови изпълнения бяха подготвили този път възпитаниците на преподавателката в МШ „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“.

Продължава...
 
Венци и цветя за Левски и в Кубрат
20 February 2019

Обществеността в Кубрат отбеляза 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Пред паметника на Апостола на свободата в центъра на града се събраха ученици, учители, представители на общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби, и граждани. Церемонията бе открита от завеждащия отдел „Просвета и култура“ към Община Кубрат Здравко Вутов.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 2040