Търсене

Начало Оживление
Оживление
Походът в памет на Таньо войвода влиза в Разград на 31 май
29 May 2017

Предстои 32-ят поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“. Походната колона ще бъде в Разград на 31 май в 17 часа пред паметника на Христо Ботев в парка. Там участниците в похода ще бъдат посрещнати от символичните домакини от едноименното училище с директор Стойчо Стойчев, който е член на Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“ и съорганизатор на похода.

Продължава...
 
Пъстър фестивал на професиите в ОУ „Никола Икономов“
29 May 2017

Учениците от ОУ „Никола Икономов“ в Разград за един ден влязоха ролите на лекари, съдии, прокурори, юристи, футболисти, баскетболисти, репортери, дизайнери, готвачи, фризьори, маникюристи, козметици и фермери. Децата се превъплътиха като различни специалисти в рамките на Фестивала на професиите, който се организира по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“.

Продължава...
 
Снимки от старите ленти оживяха за 70-годишнината на Дулинко Дулев
29 May 2017

Спомени от близкото минало оживяха по време на литературното четене, посветено на 70-годишнината на известния поет, сатирик, публицист и драматург Дулинко Дулев. Срещата се проведе в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, където се събраха колеги, приятели, близки и почитатели на автора, който е родом от троянското село Дебнево, но живее и твори в Разград от началото на 70-те години на миналия век.

Продължава...
 
Щастието ни българско – и преди, и сега...
26 May 2017

Разправят по-умните, че нищо случайно нямало в тоя свят. И саксия да ти падне на главата също можело да се докаже като закономерно, но в случая наистина бях изненадан…

Беше ни на гости у дома семейна приятелка и бивша колежка, дълги години живееща в Гърция. Донесе ми като подарък узо, а на жена ми - зехтин и маслини… Имаше повече пари отколкото ние двамата с жена ми имаме за година…Имаше и повече мъка от нас. Дълго време говорихме, тя за нейните, ние за нашите си проблеми… И, разбира се, че сподели доста неща, но без разрешение да бъдат публикувани… И ето ви я, уважаеми приятели, случайността!

Продължава...
 
Здравко Душков прославя „Лудогорец“ в САЩ
24 May 2017

Известният и суперенергичен спортен деятел, общественик, ентусиаст и наш кореспондент Здравко Душков, който е на посещение в САЩ, наред с другите си лични и служебни ангажименти развива бурна дейност за популяризирането на „Лудогорец“ зад океана.

Продължава...
 
250 танцьори от 11 клуба участваха във фестивала „Капанска китка“
22 May 2017

В събота в Разград се проведе VІІІ издание на националния фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора „Капанска китка“. Организатори на уникалната за страната проява са Община Разград, Народно читалище „Бузлуджа 2010“ и Танцов клуб „Абритус“.

Продължава...
 
Импровизации на китара и работилница за занаяти в Нощта на музеите
22 May 2017

Виртуозните китаристи Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев заплениха разградската публика с авторски композиции, умело съчетаващи фламенко, джаз, етно и фюжън. Стотици зрители се събраха в уютната градинска сцена на къща музей „Димитър Ненов“, за да гледат звездите от формация „Акустично трио 3000“. Камерният концерт, който изнесоха бе част от новото събитие в културния календар – „Нощта на класическата китара“.

Продължава...
 
Реплика на тракийска трапеза показаха в „Нощта на музеите“ в Исперих
22 May 2017

Историческият музей в Исперих отново се включи в Европейската нощ на музеите. Тази година инициативата премина под мотото „Тракийска нощ в музея“.

В музейната експозиция в центъра на града гостите успяха да се потопят в света на древните гети с изложбата на РИМ – Разград „Могилите на Котела – последни открития в Сборяново“.

Продължава...
 
Мажоретките празнуваха на Абритус
22 May 2017

Страхотно парти си организира Градският мажоретен състав към ЦРД - Разград за края на учебната година 19 май 2017. На сцена "Театрон" в Археологически резерват "Абритус" имаше 120 деца, още толкова родители, огромна торта и почти тричасово забавление.

Продължава...
 
Второ издание на авто ретро парада в Кубрат
22 May 2017

За втори път в Кубрат се проведе авто ретро парад на стари автомобили, джипове, трактори, камиони и мотоциклети. Организатори бяха Община Кубрат и авто-мото ретро клуб "Хан Кубрат". Проявата бе под патронажа на кмета на общината Алкин Неби, гости бяха народният представител Десислава Атанасова и кметът на Разград Валентин Василев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1645