Търсене

Начало Оживление
Оживление
Химически теч и пожар в складова база вдигна на крак разградските огнеборци
09 March 2018

Сигнал за разхерметизирана цистерна, пълна със сярна киселина, и пожар от късо съединение на втория етаж в сграда на „Биовет“ вдигна на крак няколко екипа на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Разград в сряда.

Продължава...
 
Радка Захариева - да вървиш към столетието с ампутиран крак, но с песен
09 March 2018

Докато повечето възрастни хора едва се придвижват и пустосват тежките си старини, 80-годишната Радка Захариева от Разград е пример за неостаряващия човешки дух и желание за живот, независимо от несгодите.

Продължава...
 
Тържества в цялата област за 140-годишнината от Освобождението
07 March 2018

Кметът на Разград Валентин Василев поздрави жителите и гостите на общината по случай 140-годишнината от Освобождението на на 3-ти март на площад „Възраждане“.

Официални гости бяха архиерейският наместник отец Георги, Десислава Атанасова – народен представител от ПП ГЕРБ, Денчо Бояджиев – народен представител от БСП, Стоян Ненчев – председател на Общински съвет – Разград, Нурие Црънгалова и Евгени Драганов – зам.областни управители, Галина Георгиева и Ердинч Хасанов – зам.-кметове на община Разград.

Продължава...
 
Трети март отбелязаха в Детската градина „Славейче“
07 March 2018

140-годишнината от Освобождението отбелязаха в Детската градина „Славейче“ в Разград.

Директорът на заведението Младенка Ботева разказа за историческите събития, свързани с паметната историческа дата, а децата от група „Мечо пух“ пяха песни и рецитираха стихове за празника.

Продължава...
 
Доцент д-р Джени МАДЖАРОВ: Мартеницата се превърна в символ на българската идентичност
07 March 2018

Доц. д-р Джени Маджаров е родом от Разград, завършил е Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ в Русе и Международен институт за езикова подготовка в Будапеща. Има две магистърски степени по унгарски език и литература и по етнография от Университета „Лоранд Йотвьош“ в Будапеща, а през 1990 година защитава докторска степен по етнография в същото висше учебно заведение.

Продължава...
 
Чудотворна икона от Украйна пристига за поклонение в Разград
01 March 2018

Чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница от град Ананиев, Одеска област, Украйна, ще бъде донесена за поклонение в Русенска епархия.

След като светинята обиколи Тутракан и Русе, на 13 март от 11 часа и ще бъде посрещната в православния храм „Св. Николай Чудотворец“ в Разград. Вярващите ще имат възможност да се поклонят пред образа на Светата майка и да се помолят за здраве до 18 март, след което иконата ще отпътува за Попово. По време на престоя на иконата в храмовете, сутрин и вечер пред нея ще се отслужва Канон на Св. Богородица.

Продължава...
 
Баба Марта бързала, мартенички вързала
01 March 2018

 

На гости в музея на Първи март

Всяка година Цветана Иванова от Исперих, която е дългогодишен доброволец в Историческия музей в града, се превъплъщава в ролята на Баба Марта и окичва съгражданите си с ръчно изработени мартеници за здраве и дълголетие.

Продължава...
 
Ансамбъл „Капанци“ – Гецово отбеляза Деня на самодееца
01 March 2018

Изпълнителите от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово отбелязаха Деня на самодееца и любителското художествено творчество – 1 март.

Пазителите на капанските традиции и народни обичаи се събраха, за да полеят успехите, които са постигнали в страната и чужбина, разказа ръководителят на състава Веселина Димова.

Продължава...
 
Кубратските ловци закриха сезона с традиционната вечеринка
01 March 2018

В Кубрат се състоя ежегодната ловна вечеринка на СЛРД „Сокол“ по повод на закриването на ловния сезон. Вечерта откри новоизбраният председател на сдружението Атанас Попов, който поздрави многото присъстващи гости, сред които дългогодишният спонсор и зам.-председател на сдружението Лютфи Дахилов, зам.-председателят на сдружението Иван Борисов, представилите на местната управа – кметът на общината Аликин Неби, зам.-кметът Орхан Мехмед и председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров.

Продължава...
 
Фенове на „Лудогорец“ в Милано
26 February 2018

Трима от най-верните фенове на футболния тим на „Лудогорец“ Матьо Коцев, Тодор Възелов и Милен Радев за пореден път гледаха на живо любимците си при гостуването в Европа. Матьо и Тодор разказаха преживяванията си по пътуването и пребиваването си в четиримилионния град италиански Милано. Показаха и десетки снимки от легендарния стадион Сан Сиро на многократния европейски шампион.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1790