Търсене

Начало Оживление
Оживление
Разградският мюзикъл „Бразилски нощи“ с блестяща премиера в София
31 October 2018

По-малко от месец след премиерата на завладяващия и новаторски разградски мюзикъл „Бразилски нощи“ на родна сцена, целият екип на представлението вдигна на крака и препълнената зала на Музикалния театър в София. Това се случи на официалната му премиера в столицата в понеделник. Сред присъстващите бяха представители на различни културни среди – музиканти, поети, както и театрални критици.

Продължава...
 
Известни разградски поети гостуваха на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“
31 October 2018

В рамките на Националната седмица на четенето по покана на директора Венета Наковска в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ гостуваха известните не само сред разградската общественост творци Иван Дойнов, Пламен Панчев, Дойчин Дойнов и Диан Нецов. Обединяващото звено при тях е поезията и не на последно място общата кауза – да привличат младите хора на Разград и да подбуждат интереса им към книгите.

Продължава...
 
Ученици от СУ„Хр. Ботев“ обсъдиха любимите си книжки с главния редактор на „Екип 7“
31 October 2018

„Компютърът и книгата са се сдружили много отдавна. Те не са врагове и никога няма да бъдат“, изтъкна главният редактор на „Екип 7“ Митко Ханчев пред ученици от пети, шести и седми клас на „СУ „Христо Ботев“. В Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ той говори за любими книги от детството си и подари на училището стихосбирки на Дулинко Дулев, на които е редактор.

Продължава...
 
Стотици деца се сприятелиха с книгата в седмицата на четенето
31 October 2018

РБ „Проф. Боян Пенев“ - Разград се включи в Националната седмица на четенето и отвори вратите си за учениците на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Никола Икономов“, ПГ „Мария Кюри“, ОУ „Ив.С.Тургенев“ и СУ „Христо Ботев“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Самуил.

Продължава...
 
Автомобилистите от Ретро клуб „Хан Кубрат“ закриха сезона с поход
19 October 2018

„Авто-мото ретро клуб „Хан Кубрат“ проведе своя трети поход до местността Липник край с. Николово за закриване сезон 2018. Председателят на сдружението Христо Антонов поздрави участниците и връчи поздравителни адреси и купи на най-активно включилите се в организираните ретро паради и събори в страната: Валентин Василев, Нели Невена, Христо Антонов, Румен Иванов, Пламен Веселински, Цветомир Божилов, Стефан Недялков, Никола Златев, Милен Дачев, Христо Христов.

Продължава...
 
Традиционната земляческа среща на Желязковец събра над двеста души
16 October 2018

Събитието се осъществява през две години. Земляци и продължители на желязковчански родове, близки братовчеди, далечни братовчеди, роднини и потомци се събират, за да поддържат паметта на предците си, да съхранят традицията и да предадат на младите поколения своите послания. Тази година на13октомври в Разград се събраха над двеста малки и големи, свързани родово и емоционално с родното село Желязковец.

Продължава...
 
Записки от района на слънцето, или как видях Испания, а покрай нея и Мароко
16 October 2018

Впечатленията, които искам да споделя, са от едно осемдневно пребиваване в Испания. Това бе в района на слънцето - Андалузийската област Коста дел Сол, на брега на гореща Фуенхирола. Градът има над 7 километра пясъчни плажове.

Отпътувахме със самолет по линията София - Малага, град, който бе най-близо до курорта.

Продължава...
 
Ученици от Езиковата гимназия се завърнаха от сърцето на Русия
16 October 2018

Петдневна разходка в столицата на Русия имаха ученици на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ - Разград. Екскурзията им бе присъдена като специална награда за представянето им в XII Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140 години от края от Руско-турската освободителна война.

Продължава...
 
С флашмоб четвъртокласници зарадваха потребители на социалния патронаж в Разград
08 October 2018

С флашмоб под наслов „Направи добро-подари усмивка!“ премина 5 октомври - Световен ден на усмивката, за потребителите по проектите „Топъл обяд“ и „Обществена трапезария“ към Домашен социален патронаж в Разград. Това се случи благодарение на инициативата на учениците от 4 „г“ клас на ОУ „Васил Левски“ в Разград, с класен ръководител Севдалина Маринова, които подариха усмивки и добро настроение за ползващите услугите на социалната организация.

Продължава...
 
23 000 български автомобили всяка седмица влизат в града на султаните
04 October 2018

Сривът на турската лира и изгодните условия за пазаруване, в съчетание с вековната история и културните забележителности, превръщат Одрин в притегателен център за десетки български туристи.

 

Валутната конюнктура привлича нашенците в града на султаните и всяка седмица 23 000 български автомобили преминават през граничните пунктове до Одрин.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1952