Търсене

Начало Оживление
Оживление
Танцьорите от „Хорце“ участваха в концерт в Палма де Майорка
17 March 2017

28 възпитаници на Детска танцова школа „Хорце“ към Центъра за работа с деца в Разград участваха в петото издание на фолклорния концерт „Нося България в сърцето си“, който се проведе в Палма де Майорка. Младите изпълнители посетиха испанския град по покана на организаторите от Асоциация на българите на Майорка „Свети свети Кирил и Методий“, разказаха ръководителите на състава – Румен и Жулиета Иванови.

Продължава...
 
Българчета от Вашингтон и Разград играха един и същ спектакъл
17 March 2017

Възпитаниците на училище „Христо Ботев“ във Вашингтон отбелязаха мартенските празници с поетично-музикалния спектакъл „Обичам България и българските традиции“.

Пиесата по сценарий на актрисата Таня Тошева от Ричмънд, Вирджиния, включваше любими стихове на Иван Вазов, Христо Ботев, Ивайло Балабанов, както и песни за майката и Баба Марта.

Продължава...
 
Печенката ще реди бийтове под съпровода на гъдулка
17 March 2017

Новаторският проект „Петър плет плете“ ще представят на разградска сцена световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова – Печенката и гъдуларката Десислава Тодорова. Те ще зарадват с музикалния експеримент над 600 четвъртокласници от Разград, които ще присъстват на финалния концерт по програмата „Фортисимо в клас“.

Продължава...
 
Разградчанин видя НЛО?
15 March 2017

Тази снимка ни изпрати разградчанинът Христо Купенов. Мъжът е бивш рентгенов техник, сега пенсионер. Преди няколко дни, след смрачаване, някъде около 18.30 часа, чува музика и излиза на терасата на апартамента си на четвъртия етаж. В този момент в далечината, вероятно в участъка между разклона за Исперих и бензиностанцията на изхода на Разград за Шумен, забелязва светещо светлозелено тяло, което е на 150-200 метра над хоризонта.

Продължава...
 
Станка Цанева от Сейдол отпразнува стотния си рожден ден
15 March 2017

Станка Цанева от лознишкото село Сейдол в събота отбеляза 100-годишния си юбилей. Това е втората възрастна жена от населеното място, която може да се похвали с дълъг живот в продължение на един век. Другата дълголетница е Йорданка Иванова, която през 2015 година отпразнува стотния си рожден ден.

Продължава...
 
Седем певци се борят за наградите на Димитър Бербатов
08 March 2017

Седем станаха певците от Разград, номинирани за участие в проекта „Успелите деца на България“, който се реализира от фондацията на известния български футболист Димитър Бербатов.

Инициативата се реализира за девета поредна година и подкрепя таланти, постигнали успехи в областта на изкуствата, науката и спорта. След изтичане на срока за подаване на заявки за участие са одобрени кандидатурите на 315 изявени деца.

Продължава...
 
Дулинко Дулев и Мирослав Минчев издигат флага на 3 март
01 March 2017

Поетът, журналистът и най-нов почетен гражданин на Разград Дулинко Дулев и републиканският шампион по колоездене Мирослав Минчев ще издигнат националния флаг навръх 3 март. Това ще се случи по време на общоградското тържество по повод 138 години от Освобождението на България, което ще започне в 11 часа на площад „Възраждане“.

Продължава...
 
„Капанци“ от Гецово отбелязват Деня на самодееца
01 March 2017

35 самодейци от Ансамбъла за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово днес ще отбележат Деня на самодееца, съобщи координаторът на формацията Веселина Димова. Носителите на капанския дух, култура и традиции ще се съберат за празника, за да полеят досегашните си успехи от десетките си фолклорни изяви в страната и чужбина.

Продължава...
 
Четириногият разградчанин Бобан – най-добрият търсач на трюфели в България
01 March 2017

Лудогорието е Меката на трюфелите в България. В това се е убедил лично младият разградчанин Иван Гацев. Отскоро той се запалил по това специфично и ново за нашия край занимание, което е решил да стане основното му занимание. Задължителен елемент от него е притежаването на добре обучени кучета, които да надушват намиращите се на до 60 сантиметра под земята скъпоценни гъби.

Продължава...
 
Сирни заговезни отбелязаха в цялата област
27 February 2017

По стара традиция обичаният народен празник Сирни заговезни – ден, в който християните искат прошка от близките си и се изпълняват различни обреди, един от които е прескачането на огнена клада, бе отбелязан в различни селища на областта.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1608