Търсене

Начало Оживление
Оживление
Танцьорите от „Абритус“ участваха в международен фестивал в Хърватия
11 September 2017

Изпълнителите от Фолклорен танцов ансамбъл „Абритус“ към Народно читалище „Бузлуджа 2010“ участваха в Международен фестивал в Хърватия, съобщиха ръководителите на състава Кънчо Върбанов и Емилия Русева.

Те отбелязаха, че в групата от 40 души е имало представители на още две танцови формации – „Пагане“ от Кубрат и „Фолклорна плетеница“ от Попово, с ръководители Гинка Панчева и Станимир Иванов.

Продължава...
 
Вече 50 години разградчани плажуват на Пчелина
08 September 2017

Преди няколко дни спасителите смъкнаха зеления флаг от вишката на язовир „Пчелина 1“, който указваше на плувците, че плуването е разрешено във водната площ в рамките на „зоната на спасяване“. Десетки пък бяха това лято плувкините и плувците, които за 50-та година ползваха двата язовира в тази чаровна гориста местност.

Най-упоритите бяха две учителки, които всеки божи ден с велосипеди пристигаха от Разград по велопътеката и смело плуваха в язовира.

Продължава...
 
Горда Стара планина и двама разградчани с колела
04 September 2017

Георги и Марто могат с часове да разказват за хижите, в които влизат мечки, за зайците и щъркелите, които не се страхуват от хората, за дървените сандъчета, заковани на дърветата /в които можеш да намериш лекарства, хартия за писане, химикали, та дори и кондоми/, за стотиците коне, които живеят под облаците и за балканджиите с големи сърца – по-големи от самите тях! Двамата разградчани са на 40 и 35 години, а голямото приключение, наречено Ком – Емине, започна за тях на 18 юли 2017 година.

Продължава...
 
Разградчанинът Пламен Пенчев вдъхва нов живот на стари возила
04 September 2017

Талант да създава изящни творби с двете си ръце – това притежава монтьорът от Разград Пламен Пенчев. Той не е нито художник, нито скулптор, а реставратор на стари коли – изкуство, което също изисква дарба и привлича вниманието на ценителите. По професия е автомонтьор и механик в отдел „Транспорт към електроенергийния системен оператор. От много години се занимава с хобито си и до момента е върнал към живот 5 стари автомобила. Те са му донесли много купи и награди, както и участия в ретро паради като член на ретро клуб „Перла“ – Варна.

Продължава...
 
Вила „Вербена“ - скритото, но гостоприемно божествено кътче
30 August 2017

Малко преди да стигнете в Априлци, Троянско, една отбивка ви отвежда по един 3-километров, раздрънкан по социалистическо време асфалтиран път до едно божествено място. Това е вила „Вербена“. Невероятно кътче, отдалечено от шумното ежедневие, познаващо само ромоленето на „Зла река“, така се казва тя, течаща само на около 8 метра от вилата.

Продължава...
 
Фенки от Лас Вегас гледаха домакински мач на "Лудогорец"
30 August 2017

Отдавна е поговорката, че кръвта вода не става и тя винаги се доказва във времето по различни поводи. Сега това се отнася за девойките близначки Йоана и Ивана Ганеви. Те живеят в Лас Вегас, но оставиха прекрасни спомени като спортистки по баскетбол и волейбол и отлични ученички в ОУ "Васил Левски" - Разград, което завършиха преди години.

Продължава...
 
Формация „Пулс“ посрещна млади колеги от Уелс
23 August 2017

Интересна и ползотворна творческа среща направиха танцьори, родители и ръководители от Театрално-танцова формация „Пулс“ – Разград с деца и ръководители от формация „Dance Union от град Карфили, Уелс. Срещата се състоя в залата за репетиции на домакините и дойде съвсем навреме, когато ТТФ „Пулс“ се готви усилено за участието си в Международния фестивал на изкуствата „Жреци на музите“ в Лозенец.

Продължава...
 
Една справка за артистите от Разград – познати и непознати...
23 August 2017

Покрай нашите многогодишни проучвания на историята на Разградския театър прочетохме факти /известни или неизвестни/, свързани с Разград, но не и чак толкова с театъра ни. Затова още в началото на настоящата публикация трябва да кажем, че в нея визираме не „разградските артисти“, а „артистите от Разград“.

Каква е разликата?

Продължава...
 
Скорошни впечатления от вълнуващо пътуване до прекрасна Москва
23 August 2017

Преди дни се завърнах от вълнуващо пътуване с малка група ученици до Москва. Екскурзията е награда за мен и победителите в ХI Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“. Тази година конкурсът бе посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата Васил Левски и на 140-годишнина от началото на Руско-турската освободителна война.

Продължава...
 
Обитателите на Кафе „Бразилия“
21 August 2017

Георги Хаджев /това е творческият му псевдоним, а на по-възрастните разградчани е познат с истинското си име Георги Хаджипетков/ е роден през 1951 година. В Разград е живял до 1981 година, в града е завършил техникума „Шандор Петьофи“. Живее във Варна, където се е занимавал дълги години с бизнес – производство на енергийни машини и апарати.

От няколко десетилетия е изкушен от литературното творчество. Пише често за Разград – града на младостта му.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1698