Търсене

Начало Оживление
Оживление
Педагози от Разград - с благотворителна мисия във Вашингтон и Ню Йорк
20 November 2017

Няма и година откакто Българско неделно училище „Христо Ботев Академи“ във Вашингтон и ОУ „Васил Левски“ - Разград осъществиха първите си контакти, а съвместните им проекти започнаха да нарастват лавинообразно.

Четвъртата поред инициатива стана факт в края на октомври, когато по покана на съоснователя на Академията Бойка Попова с благотворителна мисия в сърцето на САЩ гостуваха като доброволци директорът на разградското училище Диана Първанова и началникът на отдел „Образование“ в Община Разград Елка Драмалиева.

Продължава...
 
Млади актриси играха „Пипи тръгва на училище“ пред бъдещи първолаци
17 November 2017

В сряда бъдещите първолаци от подготвителните групи на детска градина „Шестте ястребинчета“ в Разград посетиха детския отдел на Регионалната библиотека, където отбелязаха 110-годишнината на любимата шведска авторка на детски книжки Астрид Линдгрен. Децата бяха водени от учителките си Веселина Русева – музикален педагог, Светлана Иванова, Милена Христова и Галя Иванова.
Продължава...
 
Тиквен кулинарен конкурс се проведе в село Благоево
15 November 2017

Кулинарен конкурс за сладки и солени тиквени специалитети се проведе в разградското село Благоево. Проявата беше част от Празника на тиквата, организиран от пенсионерски клуб „Здравец“ с председател Димитринка Тодорова и Народно читалище „Просвета 1871“ със секретар Хафизе Бозева.

Продължава...
 
Старите разградски бракове – любов, пари, интриги и...интереси - част II
13 November 2017

Отдавна имах намерение да запозная сегашната разградска общност с някои прелюбопитни исторически факти за браковете, семействата и различните превъплъщения на взаимоотношенията между по-имотните, а и не толкова имотни стари разградски фамилии. Сега ми се удава възможност да опиша една картина от тази страна на живота в града и, разбира се, извън него. Някъде само ще упомена накратко случилото се, тъй като съм го казвал в други материали, но за отделни връзки ще бъда по-подробен, защото наистина си заслужава. В миналия брой разгледахме браковете, разклоненията и фамилните истории на няколко видни семейства, днес ще продължим и с други.

Продължава...
 
Орлите разпуснаха
13 November 2017

На кратки екскурзии, време за семейството и приятелите се отдадоха футболистите на „Лудогорец“ след тежката серия мачове за Лига Европа, Купата на България и вътрешното първенство. Така за пореден път шампионите показаха, че са ценители на стойностното не само на терена, а и извън него.

Продължава...
 
Старите разградски бракове – любов, пари, интриги и...интереси - част I
10 November 2017

Отдавна имах намерение да запозная сегашната разградска общност с някои прелюбопитни исторически факти за браковете, семействата и различните превъплъщения на взаимоотношенията между по-имотните, а и не толкова имотни стари разградски фамилии. Сега ми се удава възможност да опиша една картина от тази страна на живота в града и, разбира се, извън него. Някъде само ще упомена накратко случилото се, тъй като съм го казвал в други материали, но за отделни връзки ще бъда по-подробен, защото наистина си заслужава.

Продължава...
 
Трабантаджии от Разград и Исперих отиват на национален събор
08 November 2017

На 11 ноември от 13 часа в Павел баня предстои да се проведе мероприятие по повод 60-годишнината на една от емблемите на социалистическата автоиндустрия.

На 7 ноември 1957 г. в Източна Германия е произведен първият автомобил от марката „Трабант“. Името „Трабант“ възниква от конкурса за избор на име на първия такъв – Р 50 и в превод означава „спътник“. Тези малолитражни немски возила са произвеждани между 1957 и 1991 г в автомобилния завод VEB „Sachsenring“ в Цвикау, Германската демократична република.

Продължава...
 
Съзвездие от разградски звезди изгря в национален конкурс
01 November 2017

Седем музикални звезди от Разград обраха наградите от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие“, който се проведе преди дни в Шумен.

Вокалната надпревара се организира за девета поредна година от община Шумен, Общинския младежки дом и Музикално студио „Стани звезда“.

Продължава...
 
Стотици ученици почетоха делото на народните будители
01 November 2017

С поднасяне на венци, дефиле със снимки на будители, възрожденски стихове и песни беше отбелязан патронният празник на ОУ „Никола Икономов“ в Разград. В навечерието на Деня на народните будители възпитаници на школото припомниха великите дела на българските книжовници, просветители, духовници и общественици.

Продължава...
 
Файтон за сватбени дефилета направи майстор от Самуил
29 October 2017

75-годишен жител на Самуил изработи собственоръчно атрактивен файтон. Оригиналното возило е със специално предназначение - да превозва младоженци и техните кумове и да прави демонстративни празнични обиколки из общинския център.

Майстор на файтона е Мехмед Мухарем Али. Идеята му хрумнала преди четири години, когато двама от внуците му, носещи неговото име навършили пълнолетие.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1739