Търсене

Начало Оживление
Оживление
Четвъртокласници изучават природата във „Воден-Ири Хисар“
25 April 2018

Какво е ловно стопанство и какво правят лесовъдите, за да опазват дивеча и гората, кога и как сменят рогата си елените, защо беше нужно да се внесат зубри във Воден? Това бяха само част от въпросите от урока на открито, който имаха децата от ІV „в“ клас на ОУ „Васил Левски“ сред девствената природа на ловното стопанство „Воден“. Този ден ролята на учителка пое инж. Калина Гълъбова, заместник-директор по лова в стопанството.

Продължава...
 
Ученици отбелязаха Деня на книгата на язовира на Пчелина
25 April 2018

Парти с книги сред природата си направиха ученици и учители. До местността Пчелина те стигнаха с велосипеди и пеша. Всички се събраха на брега на язовира, където ги очакваше предварително приготвена арт обстановка – възглавници, имитиращи страници от книги, и разноцветни барбарони за сядане. Водещите обявиха повода за събирането –отбелязването на Международния ден на книгата – инициатива на училищния превантивен клуб към ПГХТБТ „Мария Кюри“ в Разград.

Продължава...
 
123 са участниците в конкурса за хумор и сатира в Кубрат
20 April 2018

123 автори от цялата страна са изпратили творби за участие в единадесетото издание на Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат. 90 от тях са изпратили писмени творби, а 33 – карикатури, като петима участват и в двата раздела. В тазгодишното издание на конкурса се включват и седем творци с авторски книги. Най-много са участниците от София – 25, от област Разград – 13 и от Варна – 12.

Продължава...
 
Миа и Александър ще представят България на „Футбол за приятелство 2018“
20 April 2018

Учениците Миа и Александър ще представляват България на проекта на „Газпром“ „Футбол за приятелство 2018“.

След процеса на подбор въз основа на установените международни критерии на проекта, проведен съвместно с ПФК „Лудогорец“, 12-годишните Александър Георгиев и Миа Гигова бяха избрани да представляват България в ролята на млад футболист и млад журналист на последните събития от настоящия сезон на „Футбол за приятелство“, организиран от официалнияпа партньор на ФИФА и Световно първенство по футбол, Русия 2018 - „Газпром“, които ще се проведат в Москва от 8 до 15 юни 2018 г.

Продължава...
 
„Лудогорец“ реализира рекордни продажби на спортна екипировка
18 April 2018

„Лудогорец“ реализира рекордни продажби на спортна екипировка през изминалия уикенд в акция, обявена в „Екип 7“ ден по-рано.

В събота и неделя привържениците на „орлите“ в Разград и региона имаха възможност да си закупят фланелки, шорти и анцузи, каквито носят любимците им от първия отбор.

Продължава...
 
Младият художник Адам Фекете откри абстрактна изложба в Разград
16 April 2018

32 платна в стила на абстрактния експресионизъм представи пред разградската публика 18-годишният художник Адам Фекете. Творбите на младия автор бяха експонирани в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Продължава...
 
Виктория Колева – едно „наше“ момиче по телевизията!
13 April 2018

Неотдавна в сутрешната програма на БТВ гостува актрисата от Народния театър Виктория Колева. Във връзка, естествено, с нашумелия сериал „Скъпи наследници“, в който тя е Майката на Борис /Орлин Павлов/. От тоя сериал съм гледал само откъслечни епизоди, не поради липсата на интерес, а поради невъзможността ми да следя подобни поредици всяка вечер, колкото и да ги харесвам или не харесвам.

Продължава...
 
Малки еколози засадиха теменужки в двора на библиотеката
11 April 2018

Малките еколози от ОУ „Ив. С. Тургенев“, които членуват в клуба по интереси „С грижа за природата и човека“ засадиха теменужки в двора на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Децата облагородиха екстериора на културната институция с помощта на техния ръководител Емилия Спасова и главния библиотекар Надежда Паскалева.

Продължава...
 
Ертан Халми от Икономиката стана регионален шампион по барманство
11 April 2018

Ертан Халми от ПГИ „Робер Шуман“ в Разград се класира на първо място в категорията за най-добър млад барман в Регионалното състезание на професиите, което се проведе в Русе, съобщи неговият ръководител инж. технолог Соня Стоянова.

Продължава...
 
Иван Дойнов отбеляза 80-годишнина с ценители на словото
11 April 2018

„За поета възраст няма“ – с тези думи на Иван Радушев започна юбилейната вечер на поета Иван Дойнов, посветена на неговата 80 годишнина, на която бе представена юбилейната му стихосбирка „Антология“,съдържаща 123 стихотворения, избрани от всички поетични книги на поета. Срещата бе миналата седмица в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 1821