Търсене

Начало Оживление
Оживление
Обявиха резултатите от конкурса „Да на красотата“
21 October 2016

Вчера зам.-кметът Галина Георгиева представи на пресконференция пред медиите резултатите от конкурса „Да на красотата“ 2016 г., който Община Разград провежда за шести път съвместно с Федерация на жените“-Разград. Георгиева благодари на журито за ползотворната работа и за усилията, които е вложило при излъчване на победителите измежду 68-те участници, които са подали заявка.

Продължава...
 
Рекорд – 340-килограмов глиган гръмнаха ловците от Прелез и Сушево
21 October 2016

Последният съвместен излет на ловните дружинки от Прелез и Сушево допринесе за подобряване на рекорда от 2013 година с отстреляния 340-килограмов глиган с трофейни бивни с размери от 26 сантиметра.

Продължава...
 
Иван Ранков – една разградска следа в голямото днешно кино
21 October 2016

За Иван Ранков - внука на нашите съграждани Донка и известния лекоатлет и треньор Иван Димитров сме писали в „Екип 7“ още преди десетина години, когато момчето учеше в ОУ „Васил Левски“. По онова време той вече имаше участие в първия си филм „Принцът и просякът“ - българска продукция, приета много добре от критиката.

Продължава...
 
Гласът на Радио Разград завладя ОУ „Тургенев“
17 October 2016

Гласът на Радио Разград, Валентина Колева, участва в Седмицата на голямото четене в разградското училище. Тя посети учениците от първи и втори клас. Малчуганите я посрещнаха с песни и драматизация на приказката „Дядо и ряпа“. Радио водещата пък им прочете откъс от любимата си детска книжка „Ян Бибиян“.

Продължава...
 
Доброволци от Разград: Изчисти Пчелина, за да я обикнеш!
17 October 2016

Тази събота – 15 октомври, беше проведена „Зелена акция“ в местността Пчелина. Инициативата беше с цел почистване, разходка и забавление. Районите, които бяха почистени, бяха главно бреговете на двата язовира, горските пътеки зад язовирите, както и някои други горски пътеки, районите покрай асфалтовия път и част от поляните и дерето.

Продължава...
 
Грандиозен концерт за 80-годишния юбилей на Александър Христов
17 October 2016

Композиторът и дългогодишен ръководител на Капанския ансамбъл Александър Христов ще отбележи 80-годишния си юбилей с грандиозен авторски концерт. Събитието, което се организира от Съюза на българските композитори и Община Разград, ще се проведе на 28 октомври от 18 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Зам.областен управител се включи в инициативата „Национална седмица на четенето“
14 October 2016

 

Заместник областният управител на Разград Виолета Тодорова се включи в инициативата на Министерство на образованието и науката - „Национална седмица на четенето“, която се провежда за втора поредна година.

На учениците от ОУ „Христо Ботев“ в Исперих, Тодорова прочете класическата басня на Жан дьо Лафонтен „Заекът и Костенурката“, която е поучителна, както за децата, така и за много възрастни.

Продължава...
 
Спортът даде най-много почетни граждани на Разград – повече от лекари, юристи и политици...
14 October 2016

Преди четири години петдесетина разградчани, представители на няколко поколения, отбелязахме 70-годишнината от създаването на Висшето специализирано държавно училище в София. Сред нас беше и първият разградски студент Пенчо Йовчев, който заедно със съгражданите си Ангелина Арабова и Руси Бухтев бяха завършили в началото на 50-те години на миналия век Висшия институт за физкултура /ВИФ/ като редовни студенти в София.

Продължава...
 
Панаирът на царевицата в Исперих завърши с парти
10 October 2016

Панаирът на царевицата в Исперих завърши с традиционното царевично парти. Ден преди това организаторите от Историческия музей отново предизвикаха състезателния дух на малки и големи в детските царевични игри. Децата разбраха, че за да обелиш и орониш царевичен кочан или да издигнеш кула от какалашки, са нужни умения.

Продължава...
 
Свещоливницата в Свещари, или духът на една огнена традиция
10 October 2016

Съвременният човек рядко се замисля върху значението на огъня в своето ежедневие. Възприет като естествена даденост за отопление, осветление или приготвяне на храна, горенето ни отвежда в зората на човешкото съществувание.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1544