Търсене

Начало Оживление
Оживление
Международната награда на херцога на Единбург гостува днес в Разград
14 November 2016

Днес в Разград гостуват представители на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“. Целта на посещението е да се представи програмата пред местните образователни институции, младежи и местни компании и представители на бизнеса, които да научат повече за инициативата и как биха могли да станат част от международното семейство.

Продължава...
 
Китайката Ли Дзенг представя родния си език и култура в Разград
11 November 2016

24-годишната Ли Дзенг е новата учителка по китайски език в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. След като миналата година Сяоуън Лю преподава родния си език в училището, сега нейната колежка продължава традицията като запознава учениците с духа и многовековната култура на източноазиатската държава.

Продължава...
 
Вазовите „Чичовци“ ни пренасят в епохата на Българското възраждане
09 November 2016

Комичния портрет на българското възрожденско общество ще представят актьорите от Драматичния театър „Антон Страшимиров“ по време на спектакъла „Чичовци“. Класическата пиеса ще се играе днес / 9 ноември/ от 19 часа в залата на Общинския културен център в Разград.

Продължава...
 
Млада дизайнерка от гимназията по облекло посети Вечния град
09 November 2016

Рим е единствен. Вечният град! Всеки, посетил Рим, се влюбва в неустоимия му чар.

Всички пътища водят към Рим, всички думи за Вечния град са недостатъчни, ако не се види, не се почувства атмосферата, красотата и величието му.

Айсун Северинова, ученичка в 11 „а“ клас в ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“, сбъдна една своя мечта - да се разходи по улиците на Вечния град, Рим.

Продължава...
 
Пътуване до София, луди игри в научния център „Музейко“ и във ферма за щрауси
09 November 2016

Тук асансьорът има три копчета – етаж „Минало“, етаж „Настояще“ и етаж „Бъдеще“ – но нито в миналото, нито в настоящето, нито в бъдещето няма да видите сгърбени деца над книги и формули.

Девет млади фотографи заедно с родителите си посетиха детския научен център „Музейко“, за да си играят на археолози, на синоптици, на геолози, да гледат през очите на ястреба и скакалеца, да хващат предмети с рачешки щипки, да произведат ток и да задействат с него радио и вентилатор, да се катерят по алпинистка стена и да се видят в скафандър.

Продължава...
 
Проведе се Общо събрание на Националния фенклуб „Лудогорец“
07 November 2016

В Разград се състоя Общо събрание на Националния фенклуб „Лудогорец“. На него присъстваха представители на фенклубове на шампионите от различни краища на България: Русе, Варна, Силистра, Кубрат, Разград и чак от далечно Чикаго, където също има фенклуб „Лудогорец -Чикаго“. Той бе представляван от един от учредителите му - Пламен Петров.

Продължава...
 
Разградско момче излезе на терена с капитана Светослав Дяков
04 November 2016

Както се знае, преди началото на всеки голям мач футболистите излизат на терена, хванали за ръка по едно момче. Това символизира приемственост между поколенията, знак, че футболът е социален феномен и бъдещето му е гарантирано.

Така беше и във вторник вечерта на националния стадион „Васил Левски“, където се игра срещата между „Арсенал“ и „Лудогорец“.

Продължава...
 
Представиха книга, която отговаря на въпроса защо България е на това положение
31 October 2016

Миналата седмица авторът Орлин Тодоров, по покана на отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека, застана срещу препълнена зала с публика от различни поколения и разказа как се е родила книгата „България. Версия 05“. Учил и работил в САЩ, той се връща в България. Остава и прави фирма – малка клиника за лечение на главоболие. Занимава се с IT – програмиране, но и мисли за съдбата на родината.

Продължава...
 
Вещици, чудовища и зли духове превзеха Езиковата гимназия
31 October 2016

Вещици, зли духове, чудовища, демони, вампири, зомбита, скелети, магьосници, наемни убийци, феи, принцеси и ангели вилняха в Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. По този начин, маскирани като приказни герои и страшни създания, възпитаниците на школото в петък отбелязаха Хелоуин.

Продължава...
 
Американец с индиански корени преподава на учениците от Езиковата
31 October 2016

26-годишният американец Люис Колинс е най-новият преподавател в Профилираната гимназия за изучаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград. Младият мъж, който е родом от град Уайтсбърг в щата Кентъки, се присъедини към педагогическия колектив на елитната гимназия в началото на учебната година.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1560