Търсене

Начало Оживление
Оживление
За клуб „Жарава“, който превърна Кубрат във втората столица на хумора в България след Габрово
23 November 2018

Хумористичният клуб „Жарава“ в Кубрат е създаден на 20 ноември 1988 г. от художниците карикатуристи Димитър Атанасов и Стоян Черников и лекарите д-р Красимир Манолов и д-р Павлин Михайлов. Символично, нали? Създатели са хумористи и лекари – неслучайно се казва, че хуморът лекува. По-късно към тях се присъединяват журналистите Павел Павлов и Светломир Киров, както и Николай Колев и Марио Димитров, а впоследствие и други.

Продължава...
 
Бачо Кольо - един ловец на 90
23 November 2018

Никола Дончев е роден на 24 ноември 1928 година в село Гороцвет, но живее в Разград повече от 75 години.

Уверихме се в обективността на твърдението на древните философи „В здраво тяло – здрав дух“, след като от години познаваме Бачо Кольо като един младеещ се кандидат за столетник.

Продължава...
 
Ловците на Сейдол събориха шест прасета с един излет
23 November 2018

Рекорд на седмицата поставиха ловците от дружинката в Сейдол, след като с един излет в събота успяха да съборят не едно и две, а шест диви прасета.

Слуката в гората паднала между 8.00 и 14.00 часа, или казано иначе – на час по прасе.

А както подобава за такъв майсторлъшки лов, на мушката застанали и трофейни глигани.

Продължава...
 
Церемонията „Футболист на годината на „Лудогорец“ ще е с благотворителна кауза
21 November 2018

Традиционната анкета „Футболист на годината“, организирана от фенклуба на „Лудогорец“ „Green Front 09“, за втора поредна година ще има и благотворителна цел. Церемонията, която ще се проведе на 14 декември 2018 г. в читалище „Развитие“ /стария театър/ в Разград, ще премине под мотото „Прави повече добро“.

Продължава...
 
Непал – земята на живите богини, тропическите гори и величествените върхове
19 November 2018

След две години чакане да се събере група за Непал, организирана от Клуба за пътешествия „Бяла звезда“ - Русе, реших да търся нови варианти. При разговор с мои приятели разбрах, че те имат желание отново да ходят до Непал. Живко и Цвета обаче имат дъщеричка на 10 месеца и не можеха да осъществят пътуването си сега. Така стигнахме до решението да тръгнем само ние двамата с Живко, а Цвета да си остане в България, за да гледа малката Гергана.

Продължава...
 
Самодейците от шуменски ученически състав на гости при професионалистите от Капанския
19 November 2018

Начало на нещо твърде интересно и ползотворно бе поставено в петък в репетиционната зала на Капанския ансамбъл в Разград. На гости на професионалистите бяха талантите от танцовия състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен.

Артистите от Капанския ансамбъл показаха на по-малките си приятели част от своя актуален репертоар, но и игралците от Шумен разтресоха огледалата и стъклата на залата.

Продължава...
 
Ветераните на „Лудогорец“ отново се събраха
15 November 2018

По инициатива и с активното съдействие на Стефан Райчев за шестнадесети път се проведе среща на разградски футболисти – ветерани, играли в отбора на „Лудогорец“ през миналия век. Учудващо, но и твърде похвално е това дългогодишно постоянство на бившия шеф на футбола в Разградска област, след като вече е пенсионер и не е фактор в развитието на играта в Лудогорието. Възползвайки се от отколешни връзки и приятелства, той успява да вдъхне увереност и жизненост на застаряващите бивши спортисти в тъжното пенсионерско оцеляване.

Продължава...
 
Ако бях полицай
15 November 2018

Колийн Господинова е осмокласничка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. В началото на седмицата тя спечели голямата награда в конкурса за есе на тема „Ако бях полицай“, обявен от Районно управление-Разград по повод професионалния празник на служителите от МВР – 8 ноември.

Съчинението й бе класирано на първо място сред 39 ученически работи, които бяха оценявани при абсолютна анонимност на авторите – те станаха ясни едва при обявяването на отличените есета.

Продължава...
 
Приключенията на група разградчани в страната на неограничените възможности - 2 част
15 November 2018

Нов динамичен свят, изпълнен с приключения, културни и исторически забележителности, небостъргачи, светлини, се разкри пред осем ученици от ОУ „Васил Левски“ в Разград, които бяха на двуседмично посещение в САЩ. Поканата за визитата отправиха основателите на неделното училище „Христо Ботев Академи“ във Вашингтон – Бойка Попова и Бойко Антонов. Гостуването на децата е резултат от двугодишно партньорство между училищата от двете държави, което се изразява в размяна на пощенски писма между учениците, изнасяне на празнични програми по общи сценарии, обмяна на педагогически практики.

Продължава...
 
Двойник на актьора Любен Чаталов си пие кафето в Исперих
15 November 2018

Неочаквано в центъра на Исперих видях да си пие кафето популярният актьор Любен Чаталов. Тръгнах да се ръкувам с него...

Преди време вече имах възможност да се срещна и да се запозная с актьора по време на международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, който се провежда в комплекс „Камчия“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1984