Търсене

Начало Оживление
Оживление
Преди 80 години разградски вестник предрича много от днешните „чудесии“
26 October 2017

На 20 октомври 1937 г. вестник „Разградско слово“ отпечатва статия под заглавие „Знаете ли, че...“. Автор е неизвестна на читателите жена на име Валентина Ант.Христова, сътрудник на вестника от Търговище, която разказва за чудесии, които ще станат през идващия век.

 

Продължава...
 
Разградско училище събра „рицарите на крал Артур“
23 October 2017

Разградският Камелот в училище „И.С.Тургенев“ стана убежище на първите рицари на крал Артур /б.р. - Камелот е град-крепост, свързан с легендата за крал Артур. В този рицарски замък се намира и известната Кръгла маса, около която 12-те рицари се събират да решават държавни дела.

Продължава...
 
Ресторант „Авеню БГ“ в Чикаго стана петата трибуна на „Лудогорец арена“
23 October 2017

След голямо приготовление много фенове на „Лудогорец“ в Чикаго гледаха историческата победа на любимия си тим над „Спортинг Брага“ в Португалия. Фенклубът на Орлите в най-големия американски български град е най-активният сред останалите фенклубове в чужбина /засега няма основани само в Африка, Арктика и Антарктида/.

Продължава...
 
С приза „Златен лист“ се окичиха самодейците от ААФ „Капанци“
19 October 2017

Самодейците от Ансамбъл за автентичен фолклор „Капанци“ в село Гецово спечелиха най-големия приз „Златен лист“ от Националния фестивал на старата градска песен и фолклор „Листопад на спомените“ – Варна. Това съобщи ръководителят на формацията – Веселина Димова.

Продължава...
 
Американска учителка се влюби в българския фолклор, футбола и баницата
13 October 2017

„Разградските ученици са изключително умни, амбициозни, любопитни, искат да учат и да се развиват. Впечатлена съм от високото ниво на владеене на английски език и отличното им произношение“. Това разказа 22-годишната американка Клеър Ръсел, която от началото на октомври месец работи в Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Продължава...
 
"Екип 7" - 25 години не стигат
09 October 2017

Цялата журналистическата гилдия в Лудогорието се обедини единодушно около идеята, че 25-годишнината на вестник "Екип 7" заслужава да се отбележи подобаващо.

И това се случи в петък вечер /деня, в който започнахме 26-годишнината си/ в ресторант "Лес".

Продължава...
 
Панаирът на царевицата в Исперих получи национален статут
09 October 2017

Панаирът на царевицата в Исперих завърши с шумно и цветно Царевично парти в центъра пред Музейната експозиция. Официални гости на събитието бяха областният управител Гюнай Хюсмен и председателят на Общински съвет – Исперих адвокат Даниел Димитров. Специално за Панаира в Исперих се върна американският майстор-приложник Брайън Бейти, гостувал миналата година в града с авторска изложба.

Продължава...
 
Ангел Павлов дари книги, снимки и вещи на музея и библиотеката
09 October 2017

Изследователят на свободна практика и бивш разградски журналист Ангел Павлов дари ценни книги от личния си архив на РИМ – Разград и РБ „Проф. Боян Пенев“. Той предостави литературата по време на научната конференция, която се проведе по повод 130 години музейно дело в града и начало на първите археологически разкопки на територията на античния град Абритус.

Продължава...
 
Кубрат се представи на Всебългарския събор в Украйна
09 October 2017

Група родолюбиви българи посетихме Украйна. Поводът бе участие във Всебългарския събор в село Мала Перешчепина, Полтавска област в Украйна. Тази година се навършват 105 години от археологическото разкритие на най-голямото в света златно съкровище до началото на ХХ век - гроба на обединителя на българското племе и исторически отец на съвременната ни държавност, великия български владетел - Кан Кубрат.

Продължава...
 
Близо век исперихска фамилия поддържа зелева плантация
09 October 2017

Вече три поколения исперихска фамилия произвежда екологично чисто българско зеле. Зелевата плантация на баща и син - 84-годишният Атанас Стоянов и 53-годишният Иво Атанасов, е разположена точно до реката на влизане във виладжийското село Малък поровец. Отличното стратегическо местоположение - близо до живителната течност, както и наследствените умения на стопаните в отглеждането на кръстоцветните зеленчуци, дават винаги отлични резултати.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1739