Търсене

Начало Оживление
Оживление
Лудогорието почете паметта на Апостола
21 February 2018

145-годишнината от гибелта на Васил Левски беше отбелязана по подобаващ начин в понеделник и в Лудогорието.

Основната проява в Разград бе по традиция пред паметника на Апостола в ОУ "В.Левски", където се събраха ученици и граждани. Сред официалните лица бяха кметът Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, зам.областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

Продължава...
 
Навред правиха олелии за Сирни Заговезни, прескачаха огъня и пиха вино за здраве...
21 February 2018

За седма поредна година жители на Разград отбелязаха празника Сирни Заговезни на площад „Възраждане“. Събитието се организира от танцово студио „Калина-Рада“ и читалище „Развитие 1869“.

Не по-малко живописен бе празникът в разградския краен квартал „Керемидчелика“ - там за 50-та поредна година поредното поколение момчета подготвиха за своите съкварталци висока 20-метрова клада.

Продължава...
 
За 18-ти път ще определят Царя на виното в Разград
12 February 2018

Сдружението на дребните производители на вино в Разград с председател Стефко Данаилов всяка година в навечерието на големия празник на лозарите и винарите - Трифон Зарезан, определя най-добрите вина. Сега това предстои да се случи за 18-ти пореден път. Ще се дегустират бели и червени вина, както и розе от грозде, реколта 2018. Победителят получава титлата „Цар на виното“.

Продължава...
 
Спри и поиграй, или за историята на собственика на клуб за електронни игри Осман Фикретов
12 February 2018

Не всички млади хора в Разград стават сервитьори и бармани или пък започват да продават дюнери след като завършат и Осман Фикретов е един от тях. Роден през 1990 година, Осман по професия е машинен инженер от Русенския университет. Когато се срещнахме с него, той през смях ни сподели, че също е можел да продава дюнери и в този случай статия за него може би нямаше да има.

Продължава...
 
Гурбетчия избра да подстригва в Разград, вместо в Германия
12 February 2018

Докато повечето млади хора след завършване на образованието си напускат страната и избират да работят и живеят в чужбина, 39-годишният Гьоксел Абдурахимов направи тъкмо обратното. След неколкогодишна работа из Европа, нашенецът се прибра в родното си село Бели Лом. И понеже не може да стои без работа там, решил да отвори бръснарски салон в Разград.

Продължава...
 
Павел Матеев с награда от конкурса „Път към славата“
07 February 2018

16-годишният певец Павел Матеев от Разград добави нова награда към колекцията си с отличия от участието си в VI Национален конкурс „Път към славата“, който се проведе преди дни в столицата.

Форумът се организира от Арт център „Кърнолски“ със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието – София, Дом на културата „Средец“ – София. Конкурсът се проведе под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

Продължава...
 
След фурор в цялата страна Тони Димитрова изнася концерт в Разград
07 February 2018

Любимката на българската публика Тони Димитрова и музикантите от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ утре ще изнесат дългоочаквания концерт-спектакъл „Моите неизпратени писма“. След големия фурор, при който мина представянето на проекта в десетки градове на страната, разградчани ще чуят вечните хитове на певицата утре вечер от 19 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Със спектакъл "Възрождение" отбелязахме Освобождението
29 January 2018

В петък в салона на Общинския културен център се състоя спектакълът „Възрождение“, посветен на Деня на Разград - 28 януари и 140-години от Освобождението на града. Преди него се проведе официалната церемония по удостояването със званието „Почетен гражданин на Разград“. Тази година носителите на най-високата местна награда са двама - писателят и общественикът Иван Джебаров и изтъкнатият диригент Красен Иванов.

Продължава...
 
Изложба и филм за Деня на Разград
29 January 2018

Откриването на изложбата "Разград през Руско -турските войни от ХVІІІ - ХІХ век" на Регионалния исторически музей /РИМ на 27 януари /събота/ събра културната общественост на нашия град в една от залите на Художествена галерия "Проф. Илия Петров". Това беше едно от емблематичните събития, включени в културния календар за отбелязването на Деня на Разград, 28 януари.

Продължава...
 
Парти за децата, родени на 28 януари
29 January 2018

Децата, родени на 28 януари празнуваха в Деня на Разград своя рожден ден, заедно с кмета д-р Валентин Василев, с народния представител Десислава Атанасова и зам.-кмета Галина Георгиева. Партито бе организирано от Община Разград в Общински културен център, където талантливите деца на града поздравиха рождениците.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1790