Търсене

Начало Оживление
Оживление
За десети път Кубрат ще стане столица на хумора и сатирата
27 February 2017

Националният конкурс за хумор и сатира в Кубрат възниква през 2007 г. по идея на местния хумористичен клуб „Жарава“. В него досега са участвали над 1 200 творци с хиляди материали. В журито са били изтъкнати български творци, като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Георги Василски, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Митко Новков, Данаил Константинов и други.

Продължава...
 
Четвъртокласници разбраха как са творили техните баби
27 February 2017

„Сръчните ръце на баба“ - това бе в четвъртък темата на занятието на клуб „Творим заедно“ на четвъртокласници от разградското училище „Н.Вапцаров“. Основната цел на ръководителя на клуба - класната ръководителка на четвъртокласниците Ваня Цонева, бе да възкреси традициите и децата да разберат какво са сътворявали техните баби на стан.

Продължава...
 
„Месец на Оскарите“ имаше в Икономиката
27 February 2017

„Февруари – месец на Оскарите“, така нарекоха своята инициатива момичетата от клуба по интереси „Литература, кино и театър“ в ПГИ „Робер Шуман“ – Разград.

Те подготвиха презентации, с които запознаха възпитаниците на гимназията с интересни факти, свързани с учредяването и наименованието на престижната награда.

Продължава...
 
Нови спортни успехи получи за 60-годишнината си Атанас Голешевски
20 February 2017

По случай 60-годишния си юбилей Атанас Голешевски получи почетен плакет за активна спортна дейност като футболист, треньор и спортен деятел от Общинския клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт. Отличието му връчи председателят на организацията, който е негов колега и приятел – Здравко Душков.

Продължава...
 
Изложба с карикатури на Стоян Гроздев в Исперих
15 February 2017

Някои исперихчани (а и не само) още помнят неподражаемия подпис на карикатуриста Стоян Гроздев, оставен върху творбите му – гроздът. По случай 14 февруари в Етнографската къща в Исперих са подредени десет карикатури на знаменития творец, свързани с темата на изложбата „Вино и любов“. Посетителите могат да видят и негов автошарж.

Продължава...
 
Тазгодишният Цар на виното в Разград е Симеон Тодоров
15 February 2017

И тази година Сдружението на дребните винопроизводители в Разград с председател Стефан Данаилов даде призовете си „Цар на виното“ и „Най-добър сомелиер“. Това става за 17 пореден път. А за да се осъществи дългото отпиване на глътки от 36-те представени вина /8 бели, 9 розета и 19 червени/, в ресторант „Капитан Блъд“ бе подготвената специална зала.

Първата глътка бе в памет на спортния репортер на вестник „Екип7“ Венко Венков /починал наскоро/, който дълги години присъстваше и отразяваше събитието.

Продължава...
 
Звезден актьорски състав представя комедията „Етажна гроздова“
10 February 2017

Любимите съседи от „Етажна собственост“ се качват на театрална сцена, за да въвлекат любителите на сценичното изкуство в една безкрайно комична и мечтателна история, която любопитно наднича право в дълбините на българската душа. Разградската публика има възможността да се потопи в динамичното действие на комедията „Етажна гроздова“, която ще се играе на 18 февруари от 18 часа в салона на Народно читалище „Развитие 1869“ /Стария театър/.

Продължава...
 
Исперихските туристи – дай им ходене и нови подвизи...
10 February 2017

Кучешките студове от януари трябваше да спрат и най-заклетите туристи. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров, който вече ни гледа от небето. В потвърждение на тази крилата фраза, исперихчаните Върбан Петков и Мирослав Йотов заедно с още четирима туристи от варненското дружество „Владислав Варненчик“ атакуваха връх Ботев.

Продължава...
 
С дегустации в „Капитан Блъд“ ще бъде избран Царят на виното за реколта 2016
10 February 2017

Разградското Сдружение на винопроизводителите на домашни вина с председател Стефко Данаилов ще определи Царя на виното на Разград, направил най-доброто вино от реколта 2016 г. Това става по традиция за 17-та поредна година. А стотиците глътки за определяне на „царското“ сомелиерите /дегустатори/ измежду производители на вина, ще направят в престижното заведение „Капитан Блъд“ на Стефан Петракиев.

Продължава...
 
Петранка Дацкова – жената, оставила своя отпечатък в културата на две хилядолетия
10 February 2017

Докторът по филология и дългогодишен лидер на културата в Разград Петранка Дацкова- Луканчевска на 12 февруари ще отбележи своя 80-годишен юбилей. Тя живее в два века и две хилядолетия. Време, в което оставя своя отпечатък под формата на културно наследство, на което се радва обществеността днес. Страниците на вестника не са достатъчни, за да опишем нейния живот, но ще се спрем на ключовите моменти от него и на нейните заслуги, с които печели уважението на редица общественици, писатели, поети, художници, музиканти и артисти.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1607