Търсене

Начало Оживление
Оживление
Обезвредиха „терористи“ в ОУ „И. С. Тургенев“
03 October 2018

Второто Детско полицейско управление в Разград стартира в понеделник в основно училище „И. С.Тургенев”. Децата от 3-ти клас с ръководител Калина Начева положиха клетва, че няма да се примиряват с нарушенията, ще следят за своята безопасност и тази на другите и ще носят отговорност за своите постъпки.

Продължава...
 
С торта и музика в МШ „Илия Бърнев“ откриха новата учебната година
03 October 2018

С огромна торта в присъствието на ученици и преподаватели в понеделник директорът на Музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“ Деян Денчев официално откри новата учебна година.

Стартът на сезона традиционно бе даден навръх 1 октомври – Международния ден на музиката, като тази година освен почерпка имаше и музикален поздрав.

Продължава...
 
Учителската професия като сбъдната детска мечта за една млада разградчанка
03 October 2018

Учителската професия се смята за призвание. Преподавателят в миналото се е ползвал с голямо уважение, защото в малката българска общност учените са поддържали буден народния дух. Това обаче са минали времена, оставени назад в историята. В съвремието ни на учителя рядко се гледа като на будител, рядко някой зачита достойнството му.

Продължава...
 
„Балката“ на Кольо Петков застопори кантара на 30.80 кг.
03 October 2018

Първи реагира земеделският производител Кольо Петков, който заяви, че отгледаната от него тиква е по-голяма. Той също претегли плода, който е същия сорт „балка“, и кантарът изписа 30.80 кг, което е с 2.71 кг повече от тиквата на Стоян Стоянов.
Продължава...
 
Поетът баскетболист Пламен Панчев чества 70-годишнина
01 October 2018

В края на миналата седмица разградският поет Пламен Панчев заедно с много гости, почитатели и приятели отпразнува своята 70-годишнина.

Честването в четвъртък вечер бе в салона на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград, а негови водещи бяха Виолета Антонова, главен експерт „Култура“ в Община Разград и почетният гражданин на Разград, поетът и писател Иван Димитров.

Продължава...
 
Пенсионерски клуб „Родолюбие“ чества юбилея на своя доайен
01 October 2018

В петък членовете на пенсионерски клуб „Родолюбие“ в Разград честваха 90-годишния юбилей на своя доайен Добри Николов, бивш служител на БДЖ. Председателката на клуба Руска Павлова поднесе на рожденика подарък сувенир с лика на Дева Мария и младенеца и букет цветя.

Продължава...
 
Над 200 разградчани обикаляха градския парк
01 October 2018

В събота, 29 октомври, светът отбеляза Световния ден на ходенето - ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички, великолепна възможност за участие на хора от всички възрастови и социални групи за поддържане на здравето и подобряване на неговата физическа дееспособност.

Продължава...
 
Два глигана отстреляха ловците от дружинката в Йонково
01 October 2018

В събота - първият ден на откриващия се сезон за групов лов на диви свине, ловната дружинка в исперихското село Йонково имаше добра слука и авджиите успяха да отстрелят два 150-килограмови глигана.

Продължава...
 
Темпераментният мюзикъл „Бразилски нощи“ с премиера в Разград в началото на октомври
28 September 2018

Танци, песни и истинско забавление очаква разградчани на трети октомври в Общинския културен център с премиерата на мюзикъла „Бразилски нощи“. За една вечер Бразилия се пренася в Разград с присъщата си пъстрота и темпераментни ритми. Свят, изпълнен с емоции и зрелище, обещава представлението на тези, които желаят да се потопят в атмосферата на популярните щури и цветни карнавали, които се организират в Бразилия.

Продължава...
 
Страст и чувственост намират среща в спортните танци в Разград
28 September 2018

Виенски валс, танго, самба, румба, ча-ча... Дворцовите бални зали в Европа със сигурност още пазят спомена за изисканите танци и възпламеняващите кръвта горещи ритми, които са изпълвали и взривявали нощта. Днес, в двадесет и първи век, те все още предизвикват естетическо чувство на наслада у гледащия танцьорите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1952