Търсене

Начало Оживление
Оживление
Сектор „В“ - новата перла в короната „Лудогорец арена“
10 July 2017

 

 

Съвсем скоро „Лудогорец арена“ ще бъде първият стадион в страната, след столичния „Васил Левски“, който ще бъде от 4 категория и ще може да приема мачове от плейофите и груповите фази на Шампионска лига и Лига Европа. Ако строителството на сектор „В“ върви с такива темпове, с каквито вървеше досега, аз съм оптимист, че още в средата на август ще можем да играем тук плейофите. За да спазим сроковете и указанията, дадени от УЕФА, сега десетките работници на софийската строителна компания „ЕИС“ са денонощно на обекта - това сигурно причинява неудобства на живеещите в близост до стадиона, за което се извиняваме.

 

Продължава...
 
Разградчанинът Росен Христов за пътя си от юнга до капитан далечно плаване
03 July 2017

 

 

Това лято на плажа на язовир „Пчелина“ често идва нашият съгражданин и приятел, капитан далечно плаване Росен Христов. Наближаващ шейсетте /роден е в Разград на 23 септември 1958 година/, той е младолик, жизнен, с поддържана спортна фигура - истински морски вълк, обаятелен разказвач, начетен, с много преживявания по морета, океани, екзотични пристанища.

 

Продължава...
 
Бивш разградски тенисист събра 150 приятели на 70-годишен юбилей и златна сватба
30 June 2017

 

 

70-годишен юбилей и златна сватба в присъствието на 150 свои приятели отбеляза именитият бивш разградски тенисист Шабан Бордо, по-известен като Мустафов.

Някогашният елитен състезател на СК „Бели Лом“, шампион и треньор по тенис на маса, живее със семейството си в Австрия вече повече от 30 години. Казва обаче, че носталгията му по България, близките и приятелите остава непреодолима и до днес.

 

Продължава...
 
Дейвид Иванов и Стефани Стоянова – „Топ лица на Разград 2017“
23 June 2017

 

 

Избраха Дейвид Иванов и Стефани Стоянова за Мис и Мистър Топ лица на Разград. Красавицата е доскорошна ученичка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Между тях на снимката е Мариан Кирилов, председател на конкурса и собственик на клуб „Сохо“. Най-вляво на изображението са победителите в националния формат „Български топ лица – Разград 2017“ – Илиян Илиев и Стели Димитрова.

 

Продължава...
 
Гладиаторски битки, древни римски ритуали и светлинно шоу на Абритус
19 June 2017

 

 

Мощни гладиаторски битки, римски военен лагер, дефиле с антични костюми, демонстрации на древни занаяти, дегустации на вина и храни от римската кухня, вечерни спектакли с мистични ритуали и танци сред руините на Абритус. Това са част от акцентите в програмата на третото издание на историческия фестивал „Античният Абритус“, който ще се проведе на 23 и 24 юни на територията на древния град.

 

Продължава...
 
Млад актьор от Разград дебютира в новия филм на братя Чучкови
16 June 2017

 

 

„В киното има деветдесет процента чакане и десет процента актьорска игра“, казва един от най-великите актьори, режисьори и сценаристи на нашето време Чарли Чаплин. С неговите думи 24-годишният актьор Александър Евгениев от Разград описва атмосферата на снимачната площадка при подготовката на новия български филм „Снимка с Юки“.

 

Продължава...
 
Разград-Вашингтон-Лос Анжелис-Oриндж Каунти-Сан Диего и обратно II част
14 June 2017

 

 

Полетът със самолет от Вашингтон до Лос Анжелис бе около 6 часа – толкова, колкото от Виена до Вашингтон, с това на практика си направих заключението колко голяма е тази страна. Знаех го, но пътуването го затвърди. Бях до прозореца, през по-голяма част от пътуването поглеждах надолу, времето бе ясно и се виждаха сгради, пътища, блестяха реки, езера с ята птици - красоти вълшебни!

 

Продължава...
 
Изложение за екзотични животни в Исперих
14 June 2017

 

 

В Исперих се състоя изложение за екзотични животни по идея на Марин Начев, който е собственик на различни видове, с организацията се зае инициативен комитет - д-р Милен Драганов, Антон Христов, инж. Ани Михайлова, адв. Даниел Димитров, Дарина Пешева, инж. Аспарух Христов и Борислав Борисов.

 

Продължава...
 
Деца празнуваха Деня на приятелството в разградско училище
12 June 2017

 

 

Шарени балони, песни, танци и игри в двора на ОУ „Н. Й. Вапцаров“– така учениците отбелязаха Международния ден на приятелството – 9 юни. Дъждовното време в петък не провали веселото настроение и децата пуснаха във въздуха десетки балони, на които написаха своите послания и пожелания. Това е първото организирано събитие от участниците в основания тази година училищен превантивен клуб, в който членуват седмокласници.

 

Продължава...
 
За Америка, американците и нашите българи там
12 June 2017

 

 

Човек усеща обичта към родината си, към отечеството си, когато отиде в странство на състезание, на екскурзия, на гурбет или пък да се срещне с близките си, които са емигрирали и др. И чувството е различно. Не съм усетил трепета на шампионите, когато стъпят на олимпийската стълбичка и се изпълнява „Мила родино“ в тяхна чест, но съм се гордял и винаги ще се гордея с успехите им.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1672