Търсене

Начало Оживление
Оживление
Тихомир Иванов представи книгата си „Камино: Пътят на завръщането“
04 April 2018

В РБ „Проф. Боян Пенев“ пилигримът Тихомир Иванов представи книгата си „Камино: Пътят на завръщането“ и разказа за преживяното по дългата 800 км пътека от Франция до края на Испания.

Продължава...
 
Импровизирана телевизия представи талантите на Центъра за работа с деца
01 April 2018

Импровизирана телевизия „ЦРД-TV“ представи талантите и постиженията на ЦПЛР-Център за работа с деца – Разград. Това се случи вечерта на 29 март в Общинския културен център.

От „екрана” водещият Румен Иванов превключваше с дистанционното каналите на кабелната телевизия „ЦРД-TV“ и програмата се сменяше - на сцената се редуваха предавания с народни танци, латино, екшън изпълнения, поздрави на различни европейски езици, художници рисуваха щастието, появяваха се баби Яги, деца свиреха на четири ръце на пиано, а други пееха.

Продължава...
 
В Библиотеката на Конгреса на САЩ четат нашите разградски автори...
01 April 2018

Случайно търсех в Интернет данни за вече покойния Емил Димитров и бях много учуден, когато попаднах на статия за певеца в английската Wikipedia. Статията за него там очевидно беше за англоговорящи, но какво беше още по-голямото ми учудване, когато на един от линковете за него по-долу имаше връзка към сайта на Библиотеката на Конгреса в САЩ, а това е най-голямата библиотека в света. В огромните масиви с база данни там също имаше информация за Емил Димитров и отново на английски.

Продължава...
 
Децата от „Приказка“ поздравиха майките си на специално тържество
30 March 2018

Март е месец на надежда и посрещане на новия живот в природата, пробуждането на пролетта, Баба Марта, Денят на жената, Благовещение. Магично време, в което почитаме жената като майка, създателка и носителка на пролетта, любовта и нежността.

Продължава...
 
С куп впечатления се завърнаха от екскурзия в Одрин 50 учители от Разград
30 March 2018

Много доволни останаха 50 учители от Разград, включени в групата, посетила Одрин на 27 и 28 март.

Поводът да бъдат точно учители от ОУ „И.С.Тургенев“, ОУ „Отец Паисий“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, бе тяхното участие и класирането им на Коледния учителски турнир в края на 2017 година, организиран от РУО – Разград и ОК „Спорт в училище“. Наградата бе от областния управител Гюнай Хюсмен, благодарение на сключено споразумение с неговия колега от град Одрин.

Продължава...
 
Стилист Елена Георгиева – със зрелищно шоу на Италианския фестивал на прическата
30 March 2018

Привилегията отново да участва със собствено шоу в XXVII Италиански фестивал на красотата и прическата получи собственичката на разградското студио за красота „Шик Шок“ Елена Георгиева.

Мащабният тридневен форум се състоя в Пловдив и бе посветен на 25-ия юбилей на „Christian Of Roma“ и тазгодишното издание на президентската инициатива „Подкрепи една мечта“.

Продължава...
 
Великденска работилничка в Регионален център – Разград
30 March 2018

На 28-ми март в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Разград отвори врати Великденска работилничка за деца от подготвителна група и начален етап със специални образователни потребности. Директорът на центъра Милена Стоянова отправи покана да гостуват и се включат ученици със СОП от разградските училища, които сега организират сами допълнителната подкрепа. Посрещнати бяха гости от ОУ „Никола Икономов“ и ОУ „Ив. С. Тургенев“.

Продължава...
 
Млада разградчанка, израснала в САЩ, преподава английски в Южна Корея
26 March 2018

Да сбъднеш американската мечта, като реализираш най-смелите си планове, пътуваш по света, опознаваш нови култури, развиваш се личностно и ставаш по-добра версия на себе си.

Това е постигнала 29-годишната Габриела Мянкова, която е родом от Разград и преди 20 година емигрира в САЩ, заедно със семейството си.

Продължава...
 
Талантите на МШ „Илия Бърнев“ изнесоха пролетен концерт
26 March 2018

Пъстър пролетен концерт пред пълна зала на Разградската филхармония изнесоха в четвъртък вечерта талантите от МШ „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“.

В традиционната проява под наслов „Музика на цветята“ участваха възпитаници от всички класове на школата.

Продължава...
 
Дечица от ДГ „Лудогорче“ изнесоха концерт „Обичам те, Родино“
26 March 2018

Патриотизъм, национална гордост и любов към родината – това са ценностите, в които преподавателите от Детска градина №2 „Лудогорче“ възпитават децата от подготвителна група „Мечо Пух“. В продължение на целия предучилищен период те запознаха подрастващите с националните ни герои и насочиха вниманието им към съхраняване на българската история и идентичност, за да остане живо делото на всички велики българи.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1821