Търсене

Начало Оживление
Оживление
Малки и големи браха лековити билки край Медовене
26 June 2019

Малки и големи браха лековити билки по изгрев слънце край кубратското село Медовене на Еньовден. Събитието бе организирано от местното читалище „Христо Ботев“. По стара традиция рано сутринта момите избраха „Еньова буля“. В центъра на Медовене бе пресъздаден обичаят напяване на билките, потопени в мълчана вода.

Продължава...
 
Пенсионери от 5 области се веселиха в Замъка на Гюнай Хюсмен
26 June 2019

По покана на пенсионерски клуб „Гергана“ - Исперих на 23 юни в комплекс „Замъка“ в село Малък Поровец се срещнаха представители на клубове от градовете Завет, Исперих и Кубрат /Разградско/, Нови пазар и Плиска /Шуменско/, Белослав /Варненско/, Тутракан и Главиница /Силистренско/ и от Търговище.

Продължава...
 
Поетесата Донка Василева представи новата си стихосбирка
24 June 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен и заместникът му Евгени Драганов бяха гости на юбилейна среща с творчеството на разградската поетеса Донка Василева, на която бе представена най-новата й стихосбирка.

Продължава...
 
87-годишен бивш миньор строи чешми за хората в родния край
24 June 2019

Докато за голяма част от хората смисълът на живота е в материалното и целият им съзнателен живот е насочен към това да трупат вещи, да купуват имоти и коли, то има и такива, дошли на земята да даряват и да оставят нещо след себе си. Един от тези хора е 87-годишният Хаджи Мехмед от лознишкото село Трапище.

Продължава...
 
Малките балерини на Исперих с добро класиране от международен фестивал в Несебър
24 June 2019

От 15 до 20 юни представители на Детска балетна формация „Форте“ към НЧ „Съзнание 1891“ в Исперих взеха участие в Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота“ провел се в Несебър.

И тази година малките грации с ръководител Милена Милева спечелиха редица награди.

Продължава...
 
Успех за формации на читалището в Осенец
24 June 2019

Изминалата седмица се оказа много ползотворна за групата за автентичен фолклор „Капанка“ и за децата от кръжока по изобразително изкуство към читалище „Съгласие 1891“ в с.Осенец.

Певческата група, под ръководство на Станчо Д. Станчев, взе златен медал на XXIV Фолклорен фестивал „Северняшка китка“ в Павликени, където председател на журито бе народната певица Янка Рупкина.

Продължава...
 
Отново дъжд от награди за МФТ „Импулс“ на театралния фестивал в Каварна 2019
24 June 2019

Миналата седмица пристигнаха наградите за абитуриентката от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Джанет Али и единадесетокласникът от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ Николай. Те бяха отличени за ролите им в спектакъла „Таралеж“, с който МФТ „Импулс“ участва в театралния фестивал в Каварна. И двамата са с трета награда, съответно за женска роля – на Джанет, и за мъжка роля – на Николай.

Продължава...
 
Включиха хуморист от Кубрат в сръбска антология на българския афоризъм
24 June 2019

Излезе от печат Антология на българския афоризъм „Трн и ружа“ /„Трън и роза“/. Неин съставител е Александър Чотрич от Сърбия. В сборника са включени 120 автори - от миналото и и съвременни, като по-известни от тях са Михалаки Георгиев, Георги Стаматов, Елиас Канети, Христо Радевски, Чудомир, Радой Ралин и др.

Продължава...
 
Разградската игра за знаещи се разраства
24 June 2019

На 20 юни в пицария „Болярки“ в Разград се проведе за четвърти път състезанието за любознателни млади хора „Куизмания“ - нещо като местен вариант на „Минута е много“ и състезания от този тип. В състезанието участваха 40 души, разпределени в 7 отбора. След оспорвана битка на полето на знанията първото място грабна за четвърти пореден път отборът на „Ред легион“ с 27 точки от максимални 60, на второ място останаха „Орлите“ с 26.5 точки.

Продължава...
 
Първа награда и стипендия от МОН за млада разградска певица
21 June 2019

16-годишната Пламена Петрова се завърна с първо място от XX Международен детски фестивал „Слънце, радост, красота“ в Несебър. Фестивалът се проведе с участието на творчески колективи и изпълнители от България, Украйна, Русия, Молдова, Румъния, Грузия и други страни. Организатори на събитията са Община Несебър, Общински детски комплекс - Несебър, Национален дворец на децата – София. В конкурса участваха повече от 2000 участници.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 2153