Търсене

Начало Оживление
Оживление
„Лудогорие 2012“ отново стана център на внимание в Арбанаси
17 August 2017

Навръх традиционния празник на Арбанаси - 15 август, се състоя церемонията по награждаването на победителките във фотоконкурса „Най-гиздавата мома на мегдана“. Той се се проведе по време на Първия национален събор „Болярска среща“, който се състоя от 21 до 23 юли на поляните до конната база в селото. Както „Екип 7“ вече писа, съборът бе организиран от Сдружение „Лудогорие 2012“.

Продължава...
 
Ансамбъл от Осенец със злато от национален фолклорен фестивал
16 August 2017

Самодейците от село Осенец, на които неотдавна областният управител дари част от заплатата си, спечелиха златен медал от национален фестивал. Участието на Ансамбъла за изворен фолклор „Капанка“ при Народно читалище „Съгласие 1891“ в село Осенец в Седмия национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в село Царевец, община Свищов, стана възможно благодарение на подпомагането от страна на Гюнай Хюсмен – обясни председателят на читалището Радославка Джибарова.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл с концерт в Созопол
16 August 2017

В традиция се превръща гостуването на Капанския ансамбъл в Созопол.

Тази година разградчани изнесоха своята „мегданска програма“ на сцената на амфитеатъра в морския ден преди християнския празник Голяма Богородица. През август заради изключителния дух на Стария град, искрящото слънце, златния пясък и ласкавото море,

Продължава...
 
Дизайнерка от Разград направи пробив с картини от мериносова вълна
14 August 2017

Вдъхновена от ежедневния контакт с хората, животните и природата, модният дизайнер Дили Бозаджиева от Разград създава неподражаеми картини от цветна мериносова вълна.

Преди година започва да претворява емоциите си в творби от естествени материали, които съчетават по неподражаем начин традицията и модерната художествена линия. С иновативната си идея за вграждане на вълна в бялото платно бързо набира популярност и става разпознаваема с личния си стил и почерк.

Продължава...
 
Неспирен тридневен рокерски купон на Пчелина
14 August 2017

В продължение на три дни – от петък до неделя, местността Пчелина се превърна в място на свободния дух и волност на две гуми. Мощен рев на мотори и силно музикално озвучение в стил метъл посрещаха приятелите, съмишлениците и гостите на 15-ото издание на мото събора, организиран от мото клуб „Лудогорски братя“.

Продължава...
 
Предизвикателството „30 за 30“, или кампанията „Да мотивираме един милион българи да тренират 30 дни
11 August 2017

Интернет пространството днес прелива от предложения за влизане в желаната физическа форма. Те стават особено примамливи в сезона на летните почивки. Напоследък обаче една революционна идея набира множество последователи в социалните мрежи.

„Тренирай с 30 различни видове спортни занимания за 30 дни“ е предизвикателство, отправено към българската нация, но не само за да повиши самочувствието от външния ни вид.

Продължава...
 
Богослов Стоянов – коминочистачът, който чисти сажди и благославя хората
11 August 2017

От стари времена съществува суеверието, че да докоснеш коминочистач, е на късмет. По тази причина 24-годишният Богослов Стоянов няма как да остане незабелязан с емблематичния за професията черен цилиндър и специфичното оборудване от телени четки и въжета, с които се разхожда по улиците на Разград. Той е единственият коминочистач в града и непрестанно събира тълпи от хора, които искат да го пипнат и да се снимат с него за спомен. Любопитното е, че професията няма утвърден статут и работещите в сферата се водят „творци“.

Продължава...
 
Три басейна и един язовир спасяват разградчани от жегата
09 August 2017

В горещите августовски дни най-добре са тези, които са на море. В това едва ли някой се съмнява. А как да се спасят от жегите тези, които не сме на море? Къде се разхлаждат разградчани?

Първо се сетихме за язовир "Пчелина 2", на който Община Разград вече осигурява спасителен пост. В обедните часове завчера там имаше само един човек, който майсторски преплува напречно водоема, а в далечината друг гребеше с лодка.

Продължава...
 
Отидох до Рим, но не се видяхме с папата – бил в отпуск...
09 August 2017

Екскурзията, която избрах този път /през последните години станах нещо като професионален екскурзиант/, носеше името "Класическа Италия". Тя бе седемдневна, с 4 нощувки. Не че нямаше и други хубави дестинации, но както се казва, класиката си е класика. Групата ни бе разнородна, от различни места на България. Съставът й бе от 49 души, на различна възраст. Имаше даже дядо и голям внук. Всички обаче бяха безкрайно точни и адекватни. През цялото време на екскурзията не се случи нито едно закъснение или не дай боже инцидент.

Продължава...
 
2 500 мотористи идват в Разград за събора на „Лудогорски братя“
09 August 2017

Около 2 500 мотористи от България, Гърция, Франция и Румъния се очаква да участват в петнадесетото издание на Националния мотосъбор, който ще се проведе в местността Пчелина.

Това съобщи организаторът на събитието с дъх на бензин Десислава Петкова, която е председател на мотоклуб „Лудогорски братя“. Тя посочи, че съборът ще бъде открит на 11 август от 19 часа и ще продължи до 13 август. Още днес ще пристигнат любителите на мощните машини и високите скорости от Варна, които два дни ще загряват за шоуто.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1698