Търсене

Начало Оживление
Оживление
Румян Занев получи почетния приз „Кристално огърлие“
03 October 2016

„Майстор от висок калибър, легендарен хореограф, неспокоен дух, търсещ и винаги намиращ доброто, красивото и автентичното, човек, който с изкуството си кара сърцата ни да бият по-учестено“. С тези думи заместник-председателят на Съюза на музикалните и танцови дейци Любчо Василев връчи най-високото отличие на организацията „Кристално огърлие“ на главния художествен ръководител на Капанския ансамбъл – Румян Занев.

Продължава...
 
Старовремска сватба от Провадийско организира сдружение „Лудогорие 2012“
26 September 2016

Поредната си уникална българска сватба „от време оно“ организира разградското сдружение „Лудогорие 2012“ с председател Валентин Димов. Партньори в осъществяването на събитието бяха кметството на село Добрина, Провадийско, НЧ „Васил Левски 1901“ и пенсионерски клуб „Надежда“ от сeлото. Организаторите потопиха гостите на седмото издание на фолклорния събор „Селото на орехите пее“ в старовремска сватба от Провадийско.

Продължава...
 
Фиданката изсъхна, но се хвана колчето, която я крепи, и стана дърво
21 September 2016

Един ред дървета от едната страна на улица „Княз Борис“ в Разград са останали като паметници от регулацията на града от края на 40-те години на миналия век. Тогавашната улица „Раковски“ беше с две платна и зелена площ по средата. След нова регулация през 60-те година тези дървета чудесно се вписаха в новия вид на улицата. В този шпалир от дървета едно дърво се отличава от посестримите си, които са липи. Историята му ни разказва Петър Владимиров /на снимката/, разградчанин, който преди петнадесет години се пресели в Бургас.

Продължава...
 
Златна статуетка за разградските балерини от фестивал в Казанлък
16 September 2016

Момичетата от Балетна школа към НЧ „Развитие – 1869“ се завърнаха с трето място и златна статуетка от участието си в Националния фестивал на руската поезия, песен и танц, който се проведе в Казанлък.

Продължава...
 
Народната певица Калинка Рачева: Веднъж в живота се случва всеки един миг и трябва да го уловиш...
16 September 2016

„Уникален и съкровен, изпълнен с любов – към семейството, народната песен и децата“ - така определя живота си чаровната и талантлива, винаги усмихната и лъчезарна детска учителка и народна певица Калинка Рачева. За нея народната песен е сила, опора, вдъхновение, част от нея, от нейния живот. А децата са малки невинни прекрасни слънчица, огряващи живота ѝ.

Продължава...
 
Уникални тракийски носии показват на концерта на Капанския ансамбъл
14 September 2016

С автентични тракийски носии ще се появят на сцената танцьорите от Капанския ансамбъл на финала на концерта, посветен на 50-годишнината от създаването на професионалния състав. Това съобщи неговият хореограф и главен художествен ръководител – Румян Занев. Той обяви, че спектакълът „50 години отдаденост – алманах на капанците“ ще се проведе на 30 септември от 18 часа в залата на Общинския културен център.

Продължава...
 
Самодейците от „Капанска китка“ – лауреати на фестивал в Италия
14 September 2016

 

Самодейците от ансамбъла за изворен фолклор „Капанска китка“ – село Гецово се завърнаха с първо място от участието си в Международния фестивал „Le stelle di garda“, съобщи ръководителят на състава – Олга Димитрова.

Продължава...
 
Андреа Начева с първо място от конкурса „Звезди на изкуството“
14 September 2016

14-годишната Андреа Начева от Разград грабна първо място от участието си в Международния музикален конкурс „Звезди на изкуството“, който се проведе във Варна. Това съобщиха от Центъра за работа с деца, където талантливото момиче учи поп пеене в класа на вокалния педагог Свилена Дечева.

Продължава...
 
Китайци дойдоха в Лозница за Фестивала на малината
12 September 2016

Делегация от седем китайци посети Фестивала на малината, който се проведе за трета поредна година в Лозница. Чуждестранната група беше водена от Чанг Шан, председател на борда на директорите на холдинг за отглеждане и преработка на малини и ягодоплодни от Северозападен Китай.

Продължава...
 
Хари Ешкенази омагьоса разградската публика с „Вино Кантабиле“
12 September 2016

Естетическа наслада, докосваща всички сетива, изпитаха почитателите на симфоничната музика, които присъстваха на първото издание на проекта „Вино Кантабиле“.

Инициатор за провеждане на събитието е потомственият цигулар Хари Ешкенази, който бе гост солист на концерта, който се проведе в градинската сцена на къща музей „Димитър Ненов“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1533