Търсене

Начало Оживление
Оживление
Художници, гъдулар, фризьор и историк гостуваха в ОУ „И.С. Тургенев“
16 May 2017

С ден на професиите под наслов „Какъв да стана“ завърши Седмицата на отворените врати в ОУ „И. С. Тургенев“ в Разград. В училището гостуваха гъдулар, експерт от историческия музей, фризьор, пожарникар и художници от Велико Търново, които запознаха децата със своята професионална дейност.

Продължава...
 
Най-забавните римляни, стъпвали някога в Абритус...
15 May 2017

Тези деца пишат стихове, знаят кои са Артемида и Зевс, имат някой път шестици, друг път – други оценки, но това няма значение Защото училището не цели да ги направи бележкари, а да ги възпита като достойни и социализирани българи. Такова бе посланието на празника по случай 100-годишнината на ОУ „Елин Пелин“ в Стражец. Той се състоя в Археологически резерват „Абритус“ на 13 май в присъствието на родители, баби и дядовци, по-малки братчета и сестричета и даже един кон с каруца.

Продължава...
 
Наградиха победителите в националния хумористичен конкурс в Кубрат
15 May 2017

За десети път втората столица на хумора в България след Габрово - Кубрат, посрещна хумористи, сатирици и карикатуристи от цялата страна. На тържество бяха наградени победителите в Десетия национален хумористичен конкурс „Кубрат 2017“. Присъстваха кметът на общината Алкин Неби, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмер, членовете на журито - Георги Василски - главен редактор на програма "Христо Ботев" при БНР, акад. Румен Леонидов - управител на издателство "Факел" и Ивайло Цветков - председател на секция "Карикатура" при СБХ, много творци, ученици, граждани.

Продължава...
 
Изложба за гетите с уникални експонати в Исперих
15 May 2017

Историческият музей в Исперих представи „Могилите на Котела – последни открития в Сборяново“. Гостуващата изложба на Регионален исторически музей – Разград беше открита в Музейната експозиция в центъра на Исперих. Гражданите и гостите на града имат възможността да видят резултатите от археологическите проучвания на гетските некрополи в резервата „Сборяново“ през последните 4 години.

Продължава...
 
Фенклубът на ЦСКА призова отбора си да следва примера на „Лудогорец“
10 May 2017

На 5 май ЦСКА отбеляза 69-ия рожден ден на клуба на тържество на стадион "Българска армия". По този повод ръководството на клуба на привържениците на в Разград с председател д-р Маломир Власов поздравява с годишнината всички свои членове и привърженици на отбора, като им пожелава здраве и да се радват на още успехи у нас и в чужбина на любимия клуб.

Продължава...
 
Здравко Душков тръгна за Америка
05 May 2017

Природата не търпи празни пространства - ако един народ започне да мигрира, то при друг народ се появяват мигранти, а ако в България, примерно, започнат да се закриват училища, то непременно се откриват такива в Западна Европа или чак в Съединените американски щати.

Защото българите най-обичат България, когато са далеч от нея...

Продължава...
 
Миро пя хитовете си в двора на Езиковата гимназия
03 May 2017

В импровизиран концерт се превърна посещението на известния поп изпълнител Миро в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. Популярният музикант Мирослав Костадинов пристигна в гимназията с младия си колега Огнян Георгиев, който освен певец е пианист и китарист.

Продължава...
 
Разградските дами се събраха на журфикс „На бяло сладко“
26 April 2017

В бар „Железни струни“ в петък вечерта, ползвайки предишен опит от минали години, Оля Недкова събра дами от Разград на журфикс „На бяло сладко“. Желанието на твореца – писател и приложник, Оля Недкова /бивша учител и читалищна деятелка/ е да се поднови полезната инициатива от 2012 година, когато в музея „Анание Явашов“ дами се събираха на журфикс „На бяло сладко и от игЛ/Ра до конец“ да си говорят на определена тема и да ръкоделстват.

Продължава...
 
Павлина Стаменова написа химна на конкурса „Белоцветните вишни“
26 April 2017

Вишната, отрупана с цвят, в двора на Павлина Стаменова я вдъхнови да участва в десетото издание на поетичния конкурс „Белоцветните вишни“ в Казанлък. Изданието се организира в рамките на фестивала „Празници на цъфналите вишни“ по инициатива на Община Казанлък, Сдружение „Вишнев цвят“ и Съюза на българските писатели. Миналата година поетесата бе удостоена с първа награда за стихотворението си „Диптих за белоцветните вишни“.

Продължава...
 
Животът и невероятните приключения на художника Стоян Вълчев
26 April 2017

Има само два варианта за по-бедния и по-неизвестен провинциален художник /или поет, примерно/ - да започне сам да се хвали из родния си град, което не се приема някак си като нормално… Или да чака кротко някакво бъдещо признание, което обикновено никога не идва... Казваме го туй нещо, понеже когато художникът Стоян Вълчев навърши седемдесет години, не се сетихме даже да му честитим. Сега, когато е на 75, пак щяхме да го забравим, а такава годишнина си е чист юбилей!

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 1645