Търсене

Начало Новини
Новини
Област Разград я застигна съдбата на Северозапада
02 December 2016

Област Разград, заедно със Силистра, е на дъното на класацията за благосъстоянието на хората, която се оглавява от София. Разград до голяма степен споделя социално-икономическото ниво на развитие на изостаналия Северозапад, където има голяма структурна безработица. Лудогорието е сред шестте области в страната с най-малък брой фирми спрямо населението.

Продължава...
 
Тръгна делото за откраднатия лотариен билет с печалба от 100 000 лева
02 December 2016

Делото срещу възпитателя от ВУИ-Завет Ергин Хасан, който е обвинен, че е откраднал от свой ученик лотариен билет с печалба от 100 000 лева, стартира в сряда в Районния съд в Кубрат.

На първото заседание по процеса в залата за разпит се явиха 10 от общо призованите 16 свидетели. Сред отсъстващите бяха майката, бабата и вуйчото на 15-годишния потърпевш Иван Асенов, както и представителят на Националната лотария.

Продължава...
 
Разград посреща 2017 година с богата културна програма
02 December 2016

„Споделена Коледа“ на 13 декември и Новогодишен концерт в полунощ на 31 декември са празничните събития, които организира Община Разград, бе съобщено вчера на пресконференция при кмета Валентин Василев.

Продължава...
 
Осем години затвор за изнасилвача от градския парк
02 December 2016

Осем години при строг режим ще лежи в затвора 37-годишният рецидивист от Голям поровец, който ограби и изнасили жена над разградския парк по време на есенния панаир.

Според обвинителния акт на 31 август Галин Давидов Хубанов бил освободен условно предсрочно от затвора, където изтърпял присъда от 7 години и 4 месеца лишаване от свобода.

Продължава...
 
Иван Гайдаров разби конкуренцията на музикален форум в Прага
02 December 2016

Гласовитият поп изпълнител Иван Гайдаров от Разград спечели трето място от Международния певчески конкурс „Diamond voices“ в Прага. 18-годишният талант участва в престижния форум по покана на музикалния мениджър Николай Текелиев.

Продължава...
 
Ученици научиха как се рисува с живи бактерии и дрожди
02 December 2016

Как се прави изкуство с живи бактерии, дрожди, актиномицети, плесенни гъби научиха ученици от Средно училище „Христо Ботев“ в Разград. Тънкостите на работата с микроорганизми им показаха възпитаници на Филиал-Разград на Русенския университет „Агнел Кънчев“ от клуб „Microbio art“.

Продължава...
 
Младежи отбелязаха Световния ден за борба със СПИН
02 December 2016

Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества раздадоха магнитни сърца с превантивно послание към техните връстници „Обичай разумно“. По повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември, младите хора получиха и презервативи, осигурени от Регионалната здравна инспекция.

Продължава...
 
Отнемат пари и имоти за 368 000 лева от алоджийка и съпруга й
02 December 2016

Отнемане на пари и имущество за 368 026.47 лева от алоджийка от Ясеновец и съпруга й постанови Окръжният съд в Разград по дело, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, известна и като „Кушлев“.

Продължава...
 
Община Разград спечели дело по обществена поръчка за охрана
02 December 2016

Община Разград спечели дело по жалба срещу решение за определяне на изпълнител на охрана на общински имоти, съобщи вчера кметът д-р Валентин Василев.

Продължава...
 
Денчо БОЯДЖИЕВ: Развитието на община Разград е ретроградно
30 November 2016

Една година Разград се управлява от ГЕРБ. Една година хората чакат да видят реалните измерения на така наречената промяна, но на практика нищо не се е променило и за съжаление се случва точно обратното – развитието на общината е ретроградно.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 11388