Търсене

Начало Новини
Новини
Космическо лазерно шоу, антични ритуали и спортни игри в древния Абритус
26 June 2017

 

 

В магическата атмосфера сред руините на античния град Абритус оживяха древни легенди и възкръснаха римски императори, богове, жрици, весталки и легионери от кохортата на 11-и Клавдиев легион. Това се случи в рамките на двудневния исторически фестивал „Античният Абритус“, който пренесе разградчани и гостите на града в епохата на Древен Рим. Дългосрочната цел на събитието е да постави Разград на световната карта на историческите дестинации чрез създаване на туристически продукт с културни средства.

 

Продължава...
 
Осем фирми искат да благоустрояват „Орел“ за 4 500 000 лева
26 June 2017

 

 

В петък комисия с председател зам.-кмета Галина Георгиева на Разград започна отварянето на офертите на кандидатите за възлагане на обществената поръчка за благоустрояването на жк „Орел“. Оказа се, че мераклиите да спечелят апетитната поръчка, която е с обща прогнозна стойност 4 573 141.78 лева, са осем и документацията им бе внесена в залата с ръчна количка - нещо, което рядко се случва.

 

Продължава...
 
От сряда записват приетите седмокласници на първо класиране
26 June 2017

 

 

От 28 до 30 юни ще записват седмокласниците, приети на първи етап на класиране в държавните и общински училища в Разградска област. След това до 4 юли ще обявят списъците с класираните ученици на втори етап, а записването ще продължи от 5 до 7 юли. Броят на незаетите места ще стане ясен на 10 юли, а подаването на документи за участие в трети етап ще се състои от 11 до 13 юли.

 

Продължава...
 
Със стрелби и много спортни прояви ще отбележат полицаите 5 юли
26 June 2017

 

 

С турнир по стрелба и множество спортни прояви ще отбележат професионалния празник на полицията и 138-годишнината от създаването на Министерство на вътрешните работи служителите от структурите на силовото ведомство в областта.

Програмата, посветена на 5 юли, започва от утре сутринта с турнир по тенис на маса, домакин на който ще е физкултурният салон на ОУ „Никола Икономов“ – Разград.

 

Продължава...
 
Шофьор нарушител предложи подкуп на исперихски полицаи
26 June 2017

 

 

48-годишен шофьор от Китанчево беше задържан за 24 часа в Районното управление на полицията в Исперих, след като опита да подкупи двама униформени на пътя.

Случката се е разиграла в четвъртък около 11.50 ч., когато младши автоконтрольор Стефан Димитров и младши инспектор Милен Ганев спрели за проверка „Форд Куриер“ на ул. „Васил Левски“ в града.

 

Продължава...
 
Гран при от „Звезден път“ спечели Кристияна Атанасова
26 June 2017

 

 

Тържественото откриване на Националния детски фестивал „Звезден път“, който се проведе в два поредни дни в Разград, по традиция беше съпроводено с викторина. На нея децата отговаряха на въпроси по безопасност на движението, а награди раздаваше командирът на отделение в сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Разград Бисер Ботев. Настроението повдигнаха и представителите на мотоклуб „Лудогорски братя“, които качиха участниците на своите мотори.

 

Продължава...
 
Среща след 55 години на випуск на гимназия „Лиляна Димитрова“
26 June 2017

 

 

Випуск 1962 на гимназия „Лиляна Димитрова“ в Разград се събра на среща в двора на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. С много мили спомени, прегръдки и сълзи някогашните момчета и момичета отбелязаха 55 години от своето завършване. Изминалите години се стопиха, за да отстъпят място на възродилите се в паметта трепети, мечти, споделени моменти с класа.

 

Продължава...
 
Зрелостниците сами плащат здравните си осигуровки
26 June 2017

 

 

Зрелостниците, които са завършили средното си образование, но не са започнали работа, трябва да внесат здравните си осигуровки в Регионалния офис на НАП – Разград.

От Данъчното напомнят, че същото важи и за новоприетите студенти, които дължат осигуровки за месеците от завършването на средното си образование до започване на висшето.

 

Продължава...
 
Три фирми искат да ремонтират част от общински път
26 June 2017

 

 

Три фирми желаят да ремонтират 2.7 км от общински път - от разклона за Самуил на главния път Разград – Шумен до началото на село Мортагоново. Това стана ясно в петък, когато комисия с председател арх. Петър Сергев отвори офертите на участниците в конкурса за възлагане на обществената поръчка, която е с прогнозна стойност 285 675 лева без ДДС.

 

Продължава...
 
Мюсюлманите в областта празнуват Рамазан байрам
26 June 2017

 

 

След едномесечно постене от изгрев до залез, в неделя започва големият мюсюлмански празник Рамазан байрам, познат и като Шекер. В навечерието на празника се раздава зекят ал-Фитр /милостиня, чийто размер се определя от Главното мюфтийство/ и се коли агне или яре.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 12487