Търсене

Начало Новини
Новини
Деца рисуват „Лудогорец“
27 May 2016

Конкурс за детска рисунка на асфалт организира петкратният шампион на България „Лудогорец“, съвместно с дамския фенклуб „Green ladies“ и Центъра за работа с деца в Разград.

Тазгодишното четвърто издание под наслов „Първи юни за шампиони“ ще се проведе на 29 май от 10 часа на паркинга на стадион „Лудогорец арена“ при трибуна „Моци“.

Продължава...
 
125 зрелостници с кристален плакет за отличен успех
27 May 2016

125 абитуриенти получиха кристален плакет за постигнат отличен успех по време на целия гимназиален етап от обучението си.

На официална церемония във фоайето на Общинския културен център кметът на община Разград Валентин Василев за първи път връчи специалния приз с лика на Светите братя Кирил и Методий.

Продължава...
 
Прокуратурата поиска 6 години затвор за кмета на Лозница
27 May 2016

Прокуратурата поиска шест години затвор за кмета на Лозница Айхан Хашимов за неправомерно изразходване на бюджетни средства и за умишлена безстопанственост.

Освен кмета подсъдими в процеса са заместниците му Гьокчан Ахмед и Мехмед Билялов, служителите в общината Метин Мустафов и Шоаиб Зинорейн, които са обвинени в длъжностни престъпления.

Продължава...
 
8 месеца затвор и 3 000 лева глоба за иманяр
27 May 2016

Окръжният съд в Разград осъди на осем месеца лишаване от свобода при строг режим 39-годишния Хаким Р. Мъжът, който живее в исперихското село Малък поровец, е осъден още и на глоба в размер на 3000 лева и отнемане в полза на държавата на метал детектор и 35 антични предмета.

Продължава...
 
Руският консул в Русе се срещна с рускините в Разград
27 May 2016

Вчера генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко се срещна с постоянно живеещи в Разград руски гражданки. Дискутирани бяха основно въпроси, касаещи удостоверяване на трудов стаж за бъдещо пенсиониране, паспортния режим и други социални теми.

Продължава...
 
Разискваха причините и последствията от ранните бракове в региона
27 May 2016

Проблемът с ранните бракове изисква всеобхватна държавна политика – социална работа, спазване на законите, целогодишни кампании, интензивна работа с родители, младежи и деца - това стана ясно по време на кръгла маса „Ранните бракове – проблеми и последствия“, организирана вчера в сградата на Центъра за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА“ в Разград.

Продължава...
 
Откриха паметна плоча на поетесата Петя Йорданова
27 May 2016

Тази година се навършват 125 години от началото на библиотечното дело в Исперих. По случай юбилея на най-старата културна институция в града – Централната общинска библиотека, кметът на общината Бейсим Руфад откри в центъра паметна плоча на известната поетеса от Исперих Петя Йорданова, която тази година щеше да навърши 85 години.

Продължава...
 
36 ученици от Разград станаха членове на клуб „Млади възрожденци“
27 May 2016

36 деца от ОУ „Васил Левски“ в Разград станаха част от ученическия клуб „Млади възрожденци“. Председател на новата структура е учителката Недялка Неделчева, нейни заместници са учениците Преслава Гочева и Юджел Хюсеин, а секретари са Росица Колева и Севги Юсуфова.

Продължава...
 
Асоциацията на регионалните медии раздаде годишните награди за журналистика
27 May 2016

Българската асоциация на регионалните медии връчи наградите за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ“. Церемонията, която се провежда за 13-а поредна година, се проведе в старата българска столица Велико Търново.

В старопрестолния град се събраха представители на 30 местни вестника, а в самата надпревара на конкурса се включиха с материали 37 журналисти.

Продължава...
 
Кметът на Кубрат връчи награди за Деня на града
27 May 2016

Кубратчани отбелязаха тия дни двоен празник, тъй като за тях 24 май е и Ден на Кубрат. В проявите участваха кметът на община Кубрат Бюрхан Исмаилов, неговите заместници Нина Цонева и Красимир Великов, председателят на общинския съвет д-р Хюсеин Карасюлейман.

Първото тържество бе в СОУ "Христо Ботев" - церемония по изпращане на зрелостниците.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 10473