Търсене

Начало Новини
Новини
Разградчани изреваха от високите сметки за парно
17 April 2015

Клиенти на "Топлофикация Разград" ЕАД сигнализираха, че са шокирани от мартенските сметки за парно, което според тях си е живо обирджийство посред бял и топъл ден. Освен нелогично големите суми, които имат да плащат за месеца, в който настъпва астрономическата пролет, хората недоумяват защо въпреки слънчевите дни, радиаторите са още горещи.

Продължава...
 
Спортното министерство подаде ръка на колоездача Мирослав Минчев
17 April 2015

Със съдействието на народния представител от ГЕРБ д-р Валентин Василев, Министерството на спорта отпусна10 000 лева за подготовката на изтъкнатия разградски колоездач Мирослав Минчев. Средствата са целеви и са предназначени единствено за участия на 26-годишния талантлив състезател в международни турнири, даващи точки за получаване на квоти за летните Олимпийските игри, които ще се проведат през 2016 година в Рио де Жанейро.

Продължава...
 
Математическата гимназия води класация в проект на БАН
17 April 2015

Viva cognita в превод от латински означава „Да живее знанието!“. Сайтът vivacognita.org е партньорски проект на Института по математика и информатика към БАН, Съюза на математиците в България и VIVACOM. По този партньорски проект се организира състезанието „Тема на месеца” – обявяват се тематични задачи, направени на GeoGebra, които се решават със същия софтуер.

Продължава...
 
Даяна Гиргинова с първа награда от „Орфей в Испания“
17 April 2015

15-годишната талантлива певица Даяна Гиргинова от Разград грабна първо място в Международния конкурс „Орфей в Испания“, който се проведе в Малага, съобщи нейният вокален педагог Надежда Радославова час след проявата.

Продължава...
 
Бъдещи дизайнери, фризьори и козметици с национална изява
17 April 2015

Три момичета от Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина“ в Разград ще участват в националното състезание „Млади таланти в модата“, което ще се проведе от 23 до 25 април април в Пловдив. Събитието се провежда в рамките на седмата Панорама на професионалното образование, организира от Министерството на образованието и науката.

Продължава...
 
Пак пари на вятъра за закърпване на дупки с чакъл
17 April 2015

Втора безсмислена акция по запълване на огромните дупки зад Сините блокове на пазара в Разград започна вчера сутринта. За въпросните кратери сме писали неведнъж в нашия вестник, но интересното е, че те бяха запълнени само преди две седмици с малко чакъл. До тук добре, само че след няколко дъждовни дни материалът се изми и дупките отново зейнаха.

Продължава...
 
Общината поиска 6.76 лева от Кауза Разград, за да й даде информация за сечта в центъра
17 April 2015

„Гражданско сдружение Кауза Разград“ поиска справка от общината за изсичането на дърветата в центъра на града, оказа се обаче, че това е служебна информация по Закона за достъп до обществената информация и за предоставянето й трябва да се плати.

Сумата, срещу която членовете на организацията ще имат удоволствието да получат отговорите на въпросите, които на практика целият град си задава, е 6.76 лева.

Продължава...
 
Шофьорска наглост цари под носа на няколко институции в Разград
17 April 2015

Безпрецедентна шофьорска наглост цари и то около сградата, в която се помещават няколко институции в Разград – Административен съд, Окръжна и Районна прокуратура, Областна служба „Изпълнение на наказанията“ и подчинените й сектори „Арести“ и „Пробация“. За това алармираха възмутени читатели на вестника. Изпратиха ни и снимки, документирали случващото се по тротоарите и градинките в района.

Продължава...
 
Строител повреди ценни монети докато проверява от какъв метал са
17 April 2015

Невеж строител от разградското село Липник съсипа няколко ценни монети в стремежа си да установи от какъв метал са направени.

45-годишният Юмер Ахмед се цанил да ремонтира стар покрив в исперихското село Бърдоква. След като започнал да сваля керемидите на кирпичената къща, нашенецът се натъкнал на няколко старинни монети, прилежно увити в кърпа.

Продължава...
 
Танцов ансамбъл „Лудогорче“ заминава на международен фестивал в Истанбул
17 April 2015

В събота игралците от Детския танцов ансамбъл „Лудогорче“ към Капанския ансамбъл – Разград, заминават за участие в международния фестивал в община Пендик в азиатската част на мегаполиса Истанбул. Фестивалът е част от програмата за Деня на детето, който в южната ни съседка е на 23 април.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 8712