Търсене

Начало Новини
Новини
Концесията на "Лудогорец арена" влиза в общинския съвет
08 February 2016

В петък, 5 февруари, община Разград и ПФК "Лудогорец" подписаха анекс към договор №41 от 8 февруари 2011 година за стопанисването на стадион "Лудогорец арена", който се удължава до 30 юни 2017 година. Както "Екип 7" писа в броя от 27 януари, по време на заседанието на общинския съвет бе съобщено, че изтичането на крайния срок на договора е установено случайно. С това на практика е избегнат потенциален гаф - лишаване на стадиона от лиценз, което би поставило под въпрос участието на "Лудогорец" в пролетния дял на първенството на "А" група.

Продължава...
 
Община Исперих обяви обществена поръчка за 3 000 000 лева
08 February 2016

Община Исперих обяви обществена поръчка с предмет "Изпълнение на основен ремонт, текущ ремонт и превантивно и текущо поддържане на общинските пътища и улиците в населените места на територията на община Исперих". Прогнозната стойност на тази първа инвестиционна инициатива на новото ръководство на местната администрация е 3 000 000 лева без ДДС, а срокът за изпълнението й е 31 декември 2019 година.

Продължава...
 
Боян Минчев – пак с осъдителна присъда
08 February 2016

Осъдителна присъда по транспортното дело получи управителят на „Автобустранс“ Боян Минчев при повторното разглеждане на производството в Апелативен съд-Варна.

Процесът, който бе от така наречената серия VIP, стартира в Окръжен съд-Разград още през септември 2012 година, а пътуването му между висшестоящите инстанции продължава и до днес.

Продължава...
 
Преизбраха д-р Левент Апти за общински лидер на ДПС в Разград
08 February 2016

Д-р Левент Апти бе преизбран единодушно за председател на общинската организация на ДПС в Разград. Той получи подкрепата на всичките присъствали 79 делегати на състоялата вчера Девета редовна общинска отчетно-изборна конференция.

Д-р Апти бе единствен кандидат за поста. Избрано бе и ново ръководство на Общинския съвет на ДПС от 33 души.

Продължава...
 
Още две баби дадоха пари на телефонни измамници
08 February 2016

Още две възрастни жени от Разградско клъвнаха на въдицата на телефонните измамници през последните дни.

В петък между 19.30 и 20.00 часа 78-годишна жена от областния град получила обаждане, че дъщеря ѝ е причинила катастрофа, при която има починало дете и са нужни пари, за да не бъде осъдена. Малко по-късно Г.Д. предала на непознат пред дома си 3000 лева.

Продължава...
 
Криминално проявен нападна дете от социален дом
08 February 2016

16-годишно момче от Дом „Лудогорие“ в Исперих стана жертва на грабеж в четвъртък следобед.

Тийнейджърът бил нападнат от 21-годишен местен рецидивист на ул. „Родопи“, близо до офиса на „Еконт експрес“ в града.

Криминално проявеният и осъждан Янко С. ударил юмрук на момчето и го накарал насила да влезе в автомобил. Там под заплаха го принудил да си съблече блузата и му я отнел.

Продължава...
 
Пропадна таванът на новата пристройка към Филхармонията
08 February 2016

Пропадна част от тавана на новата пристройка към Разградската филхармония „Димитър Ненов“, за това сигнализираха работещите в културната институция.

Проблемът се появил преди две седмици, когато след обилните снеговалежи и последващото покачване на температурите се просмукала вода, която нанесла сериозни поражения върху окачения таван. Вследствие от натиска една част от него пропада, а влагата води до образуване на мухъл.

Продължава...
 
До месец Апелативният съд решава делото срещу Панчев за убийството на Добри
08 February 2016

В срок до един месец Апелативният съд във Варна ще се произнесе с решение по делото за за убийството на футболиста Добрин Добрев.

Обвиняеми за тежкото престъпление са бизнесменът Йордан Панчев, Белин Матев от Бургас, Данаил Христов от Лозница и разградчаните Ерхан Еюб, Стефан Иванов и Марин Маринов.

През юни 2014 година Окръжният съд в Разград постанови шест ефективни присъди от по шест години затвор, които да бъдат изтърпени при първоначален строг режим.

Продължава...
 
75-годишен шофьор помете пешеходка
08 February 2016

75-годишен шофьор помете пешеходка в Кубрат. Инцидентът станал около 16.00 часа в четвъртък на кръстовището между улиците„Стара планина“ и „Цар Симеон“.

По данни на полицията, А.А. управлявал „Субару Импреза“ с несъобразена скорост, на десен завой на кръстовището той изгубил контрол над колата и ударил движещата се по улица „Стара планина“ 64-годишна жена.

Продължава...
 
Над 130 000 лева дали пенсионери от Разградско на телефонните измамници
05 February 2016

Всеки път, когато от полицията съобщят за поредната жертва на телефонна измама, си задавам два въпроса – първо, докога хората ще продължават да се връзват на глупавите „схеми“ с радиатори, климатици, освобождаване на пратки и роднини в беда, и второ, откъде аджеба бедните български пенсионери имат по няколко хилядарки под ръка.

На последния въпрос намерих смислено обяснение, проверката ми показа, че голяма част от старците взимат пари назаем, за да платят на измамниците или вадят от спестяванията си за погребение.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 9968