Търсене

Начало Новини
Новини
Камион се обърна на кръстовището за Търговище
20 April 2018

Разград се размина на косъм от трагедия, след като вчера сутринта 15-тонен камион-гондола, натоварен с над 25 тона чакъл, се обърна на метри от кръстовището на „Априлско въстание“ и пътя за Търговище.

При каскадата едрогабаритната машина, която се е спускала към града, отнесе стълб за улично осветление, след което се отърколи пред мебелния магазин срещу „Технополис“, а целият й товар заля тротоара.

Продължава...
 
На нов протест срещу разбитите улици излиза Исперих
20 April 2018

На нов митинг-протест срещу разбитите улици ще излязат във вторник жителите на Исперих.

От инициативния комитет обявиха, че очакват в демонстрацията да се включат около 300 души. Проявата е насрочена за 11.30 часа и ще се тръгне от Войнишкия паметник в града, като се предвижда и затваряне на главна пътна артерия в града.

Продължава...
 
Завод "Дружба" се включва в ремонта на градския часовник
20 April 2018

Вчера кметът на община Разград д-р Валентин Василев се срещна с изпълнителния директор на „Дружба“ АД д-р инж.Румен Костов. Поводът бе довършване на ремонта на градския часовник. На срещата присъства и часовникарят Георги Милчев, който обясни, че оригиналните тежести на часовника са заменени с двойно по-тежки преди години и за да бъде работата му безпроблемна е необходимо да се изработят нови, които са по-леки.

Продължава...
 
"Лудогорец" докара 44 000 лева ръст на приходите на хотелиерите за месец
20 April 2018

123 000 лева са приходите от нощувки в хотелите и другите места за настаняване в Разградска област през февруари, от които 46 000 лева са платени от чуждестранни гости, съобщиха от Националния статистически институт. В сравнение с предходния месец е налице общ ръст на постъпленията в размер на 44 000 лева, като гражданите на други държави са платили на рецепциите 21 000 лева повече в сравнение с първия месец на годината.

Продължава...
 
Фотографът Драго Богомилов с поредна изява в САЩ и у нас
20 April 2018

Събитието отвъд Океана се състоя в Прово, който е трети по големина град в щата Юта. В модерния Covey Center For The Arts американецът Браян Бейти и родният фотограф Драгомир Богомилов показаха общо 40 снимки с уловени мигове от нашата страна. „България – два погледа“ бе съпроводена с представяне и на шедьоври от гравирани яйца под надслов

„Eggstravaganza“, дело на Браян Бейти, а самата експозиция е посетена от над 2 000 души до момента - сред тях кметът на града, университетски преподаватели и много българи, живеещи в САЩ, които написаха послания в книгата за впечатления.

Продължава...
 
Делото срещу д-р Мичев за измамените пациенти тръгна отново
20 April 2018

Със своеобразен съдебен маратон започна във вторник новото разглеждане на делото срещу д-р Бранимир Мичев, в което той отговаря за обсебване на болнични лекарства и измама на пациенти. За деня бяха призовани над 20 души, в това число и вещи лица и макар част от тях да не се явиха, разпитите продължиха до 21.30 часа.

Продължава...
 
Съдът отказа да пусне от ареста Ивайло Иванов-Ини
20 April 2018

Окръжният съд в Разград отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на задържания за контрабанда и притежание на наркотици Ивайло Иванов.

Молбата му беше разгледана на заседание в сряда следобед и въпреки десетките доводи, които адвокатът му Димитър Марковски изложи, за да убеди магистратите, че трябва да го пуснат от ареста, това не се случи.

Продължава...
 
Бебе на два месеца почина в дома си
20 April 2018

Двумесечно бебе почина в дома си в самуилското село Здравец, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Сигналът е подаден около 04.25 часа в сряда от 39-годишната майка, която заварила момиченцето бездиханно в креватчето му.

Продължава...
 
Решено: Няма да има Филиал за спешна помощ в Завет
20 April 2018

Филиал за спешна помощ в Завет няма да бъде разкрит, тъй като изграждането и поддържането на такъв център е икономически необосновано. Това става ясно от писмо на здравния министър Кирил Ананиев, получено преди дни в Община Завет.

Отказът е аргументиран и с конкретни изчисления, направени от Министерството на здравеопазването.

Продължава...
 
Младежи от ВУИ-Завет станаха съдии и прокурори
20 April 2018

Уникалната възможност да застанат от другата страна на барикадата и да вземат за кратко закона в свои ръце получиха младежите от Възпитателното училище – интернат в Завет.

В сряда те гостуваха на Окръжен съд – Разград по повод организирания Ден на отворените врати в институцията.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 13952