Търсене

Начало Новини
Новини
Крисия представя България на детското издание на Евровизия
28 July 2014

9-годишната Крисия Тодорова от Разград ще представи България на финала на Детската Евровизия 2014, който ще се проведе на 15 ноември в Малта.

Информацията беше съобщена на живо в петък в „Шоуто на Слави”, където специален гост беше талантливата изпълнителка. Продуцентът на предаването Слави Трифонов заяви, че участието на Крисия ще бъде нейният следващ трамплин, като неговият екип вече е подготвил песента, с която ще се яви.

Продължава...
 
Деца подпалиха възрастна жена
28 July 2014

С изгаряния втора степен и с опасност за живота в русенската болница е настанена възрастна жена от кубратското село Беловец. По информация от Областната дирекция на МВ – Разград се оказва, че причината за състоянието й не е битов инцидент, а умишлено подпалване.

Към 13 часа в четвъртък в дома на 89-годишната С.Н. проникнали двама братя на 10 и 13 години. Намерението им обаче не било прозаичното – да крадат, а пъклено.

Продължава...
 
Побратими от Витенберге помагат на „Водоснабдяване - Дунав“
28 July 2014

По време на срещата си с делегацията от град Витенберге, Германия областният управител Стоян Ненчев не пропусна да запознае своите гости със сериозната необходимост от осигуряване на комбинирана каналочистачна машина втора употреба – с функции за изсмукване на водата от ревизионните шахти и за отпушване на канализацията за отпадни води с високо налягане. Основната причина да търси съдействие е, че единственият за цялата област специализиран автомобил е амортизиран.

Продължава...
 
Младежи върнаха изгубеното портмоне на възрастен мъж
28 July 2014

„Благодаря сърдечно на тримата ученици, които намериха изгубеното ми портмоне и ме потърсиха у дома, за да го върнат“. Това каза 78-годишният Христо Христов от Разград.

Преди седмица възрасният мъж отишъл до кварталния магазин на улица „Костур“, купил си нужните продукти и се прибрал вкъщи.

Продължава...
 
Дават по 250 лева еднократна помощ за първокласници
28 July 2014

53 молби за отпускане на целева помощ за първокласници са подадени до момента в дирекциите „Социално подпомагане“ в Разградска област.

Размерът на помощта е 250 лева. С тези средства родителите на бъдещите ученици ще могат да им купят дрехи и учебни пособия, необходими за новата учебна година.

Продължава...
 
Двама младежи от Езерче загинаха в автокатастрофа
28 July 2014

Двама младежи от Езерче загинаха на място в тежка катастрофа рано сутринта в събота на пътя между Разград и Гецово. На прав участък лек автомобил „Фолксваген 3“ навлязъл в насрещното платно, напуснал пътното платно и се ударил в крайпътно дърво.

На място загинали возещите се на предната и задна дясна седалка Ахмед Кадовлуев на 18 години и 22-годишният Исмаил Зюлкифов.

Продължава...
 
Загадъчен ритуал в потайна доба за чуждестранните гости на панаира
28 July 2014

Абритус на светлината на факли се разкри пред очите на мексиканци, индонезийци, руснаци, индийци, румънци и украинци, а иззад древните колони се появиха весталки, жреци и римляни. Уникалното преживяване бе подарено от община Разград на художествените състави и гостуващите делегации на Панаира на киселото мляко. Само час след края на концерта през втория панаирен ден, танцьорите, музикантите и съпътстващите ги делегации бяха организирано превозени до Археологическия резерват „Абритус”.

Продължава...
 
45 деца с увреждания развиха уменията си за общуване
28 July 2014

С тържество под наслов „Детско утро“ Центърът за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ отбеляза приключването на програмата „Аз и моето място в Разград“.

В рамките на четири седмици 45 деца с увреждания обогатиха своите знания за заобикалящата ги среда и развиха своите умения за общуване в градски условия. Те посетиха множество обществени сгради, паметници, мостове, културни институции, развлекателни и спортни обекти. Подрастващите научиха как да се държат в заведение за хранене, зоомагазин, фризьорски салон и шивашко ателие.

Продължава...
 
Десетки малчугани играха игрите на мама и татко
28 July 2014

Десетки малчугани играха игрите на мама и татко по време на организираната за тях едноименна проява в събота следобед в Разград.

Площадът пред Общинския културен център бе разделен на няколко сектора, така че всяко едно дете да има поле за изява и да се убеди лично, че без компютър или мобилен телефон също може да е забавно, завладяващо и много интересно.

Продължава...
 
Седем делегации от побратимените градове гостуваха в Разград
28 July 2014

Ръководството на община Разград се срещна с официалните делегации от побратимените градове, гостуващи в Разград по време на Панаира на киселото мляко. В областния град пристигнаха кметовете на румънския град Слобозия и турския Одунпазаръ, зам.-кметовете на Орел, Русия; Витенберге, Германия и Кълъраш, Румъния; общински съветници от Авджълар, Турция; Арма, Северна Ирландия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7621