Търсене

Начало Новини
Новини
„Живот без дрога“ стана на 18 с жици, джаз, поп и хип-хоп
28 April 2017

Яки жици, джаз, поп и хип-хоп озвучиха пълнолетното издание на конкурса „Живот без дрога“ в сряда. Стотици младежи от цялата област и този път се стекоха в Общинския културен център в Разград, за да чуят посланията на своите връстници срещу наркотиците и да се насладят на качествена музика.

15 инидивидуални изпълнители и дуети, две вокално-инструментални и три вокални групи се включиха в 18-то издание на инициативата с кауза.

Продължава...
 
Гласят психолога Биляна Асенова за шеф на Общинския културен център?
28 April 2017

Общинският културен център в Разград отново остана без директор, след като досегашният шеф Имрен Шефкет подаде оставка. Той беше назначен за временно изпълняващ длъжността в началото на февруари. При встъпването в длъжност на 24-годишния младеж се изля вълна от обществено недоволство, тъй като той е току-що завършил агроном и е син на общинския съветник от групата на ДПС Емине Хасан.

Продължава...
 
Изложба за „Сборяново“ в Женева
28 April 2017

При голям интерес в Женева бе открита изложбата „Келти в Тракия?“, на която чрез постери със снимки и графики бяха представени резултати от проучванията в Историко-археологическия резерват „Сборяново“ край Исперих, реализирани от Българо-швейцарски екип. Показан бе и първият 3D модел на откритата през 2013 година от проф. Диана Гергова уникалната находка с келтската колесница.

Продължава...
 
Диана Мирчева – Рахнева е новият общински съветник от БСП
28 April 2017

Диана Добромирова Мирчева – Рахнева е новото попълнение в Общински съвет – Разград. На вчерашното заседание на местния парламент тя положи клетва като общински съветник от БСП. Попълването на групата на социалистите се наложи след като съветничката Петя Петкова загина в автомобилна катастрофа.

Продължава...
 
Осигуриха 18 рокли и костюми за абитуриенти в нужда
28 April 2017

Петнадесет бални рокли и три официални мъжки костюма са събрани в рамките на благотворителната кампания „Усмивка“. Акцията в подкрепа на абитуриенти в неравностойно положение стартира преди два месеца по инициатива на младата офроуд състезателка Мерлин Мехмедова от Кубрат.

Продължава...
 
Зрелостник от Езиковата заминава за престижен форум в Полша
28 April 2017

Илиян Коджахристов от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград ще участва в международна младежка среща по повод отбелязването на Деня на Европа. Престижният форум под наслов „Младежи, образование, демокрация“ ще се проведе от 4 до 7 май в полската столица Варшава.

Продължава...
 
Театър на английски и улични танци представиха в СУ „Христо Ботев“
28 April 2017

Серия от изложби, танцови и театрални демонстрации, спортни занимания и интерактивни уроци се проведоха в Деня на отворените врати на СУ „Христо Ботев“ в Разград. В поредица от инициативи децата от школото представиха знанията и уменията, които са придобили по време на извънкласните форми на занимания.

Продължава...
 
931 деца ще се явят на външното оценяване след четвърти клас
28 April 2017

931 деца от 44 училища в Разградска област се очаква да се явят на националното външно оценяване след четвърти клас, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Атанас Дончев. Той уточни, че учениците, които реално ще положат четирите изпита ще са по-малко на брой, защото децата със специални образователни потребности не са длъжни да се явят на малките матури.

Продължава...
 
Над 1000 нарушения засякла Инспекцията по труда за три месеца
28 April 2017

1051 нарушения са констатирали служители на Дирекция „Инспекция по труда”- Разград само за първите три месеца на тази година. 632 от тях са били по линия на здравословните и безопасни условия на труд, останалите 419 – по трудови правоотношения. Това стана ясно вчера на заседание на Областния съвет по условия на труд, което се проведе по повод днешния Световен ден за безопасност и здраве при работа.

Продължава...
 
Десет състава участват в първия фестивал за танцов театър в Разград
28 April 2017

Десет театрални и танцови състава от страната участват в първото издание на фестивала „Театър в движение“, който се провежда в Разград, съобщи Виолета Антонова – главен експерт в общинската дирекция „Култура спорт и туризъм“. Тя посочи, че това е първият форум на танцовия театър, който се организира в България по инициатива на община Разград и ТТФ „Пулс“. Фестивалът няма конкурсен характер, целта му е да стимулира творческия импулс на младите артисти и да ги запознае с най-новите тенденции в съвременното танцово изкуство.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 12136