Търсене

Начало Новини
Новини
Пак обгазяване! Разпоредиха извънредни проверки...
21 October 2016

Силна задушлива миризма на сероводород и фекалии събуди в сряда Разград.

Заради носещата се над целия град нетърпима смрад гражданите загряха телефоните на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, бомбардирана беше и електронната й поща.

Продължава...
 
Изследват наново кръвта на гецовския кмет
21 October 2016

Сагата с делото срещу кмета на Гецово Пламен Пантилеев, който през август беше хванат да шофира пиян, продължава с пълна пара.

Процесът започна още в началото на септември, а след като на три пъти го отлага съдията по него Доротея Иванова излезе в болничен. Това наложи производството да започне отначало при друг магистрат и беше разпределено на Светлана Чолакова.

Продължава...
 
Ученици направиха демонстрация с ръчно конструирани роботи
21 October 2016

Учениците от ОУ „Васил Левски“ в Разград демонстрираха своите умения за създаване на компютърен код с помощта на ръчно конструирани роботи. Това се случи вчера в театралната зала на училището, където се проведе събитието под наслов „Роботът Робчо и неговите братче и сестриче“. Поводът за демонстрацията бе Европейската седмица на програмирането – EU Code week, която се провежда от 15 до 23 октомври.

Продължава...
 
Община Разград започна почистването на река Бели Лом
21 October 2016

От началото на седмицата служители на ОП „Паркстрой“ почистват дървесна и тревна растителност по поречието на река Бели Лом. Почистването е от района на Автогарата до района на бившия месокомбинат. Този превантивен процес ще осигури нормална проводимост на реката.

Продължава...
 
18-годишна катастрофира по пътя за Завет
21 October 2016

18-годишни момичета катастрофираха по пътя Сушево – Завет около 11.30 часа в сряда.

Автомобилът „Нисан Примера“, с който те са пътували, е бил управляван от 18-годишната Д.Д. от Завет.

На прав участък колата се е завъртяла и се ударила в крайпътно дърво, като задната й част буквално се е увила около ствола.

Продължава...
 
Осъдиха бивш кмет за лъжесвидетелстване по дело за буря менте
21 October 2016

Бивш селски кмет беше осъден за това, че е лъжесвидетелствал по делото за буря-менте, в което обвиняеми бяха ексградоначалникът на Исперих Адил Решидов и проектантът Данислав Дочев.

Илия Тодоров, който до есента на миналата година беше кмет на Малък поровец от квотата на ДПС, е бил свидетел в наказателния процес.

Продължава...
 
Близо 15 000 лева измъкнаха измамници от трима възрастни
21 October 2016

Ловки телефонни измамници измъкнаха от трима възрастни разградчани близо 15 000 лева само за едно денонощие. Те са се представяли за прокурори, които ръководят полицейска операция по залавянето на извършители на телефонни измами. След това използвали добре познатите сценарии за пострадали родственици, за чиято операция са нужни средства. Убедени, че помагат на властите, пенсионерите им дали всичките си спестявания.

Продължава...
 
Съдят задочно шофьора, който уби двама в зверската катастрофа до Дянково
21 October 2016

Шофьорът, който причини зверската катастрофа по пътя Побит камък – Дянково на 4 юни тази година и уби двама свои приятели, ще бъде съден задочно.

Делото срещу 51-годишния постоянно пребиваващ у нас турски гражданин Гьокхан Йокшен стартира вчера в негово отсъствие, тъй като се е укрил още по време на разследването и макар да е обявен за общодържавно издирване е с неизвестно местонахождение.

Продължава...
 
Издават удостоверения за гласуване и в деня на вота
21 October 2016

С увеличено натоварване в седмицата преди изборите за президент и вицепрезидент и националния референдум, както и в деня на вота 6 ноември ще работят звената на „Български документи за самоличност“ към ОД на МВР-Разград. Целта е да се окаже максимално съдействие на хората, които желаят да гласуват, а нямат лична карта или не притежават валидни документи, поради изгубване, кражба, повреда, унищожаване или изтекъл срок.

Продължава...
 
11-годишен се оплака, че е бит от съсед
21 October 2016

11-годишно момче от Разград се оплака, че е бито от съсед. Мариян Христов дойде в редакцията на „Екип 7“ с майка си Иванка, която обясни, че иска историята да стане публично достояние, за да не се потули случаят.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 11165