Търсене

Начало Новини
Новини
Среднощна заря-тормоз събуди италианците, полицията издирва местните „патриоти“
16 February 2018

 

 

Въпреки положените усилия от местната власт, бизнеса и ПФК „Лудогорец“ да направим добро впечатление на „Милан“ и феновете му като чист и спокоен европейски град, пак се намериха няколко идиоти, които да оцапат метеното.

Мощен и продължителен тътен в нощта срещу мача събуди футболистите от италианския гранд, целия им екип и половината Разград. Около 3.20 часа неизвестни местни „патриоти“ запалиха в подножието на хотел „Cartoon“ пиробатерии и избягаха в тъмното.

 

Продължава...
 
Не достигат 250 ученици за попълване на планираните паралелки след VII клас
16 February 2018

 

 

58 профилирани и професионални паралелки след VII клас са заложени в държавния план-прием за учебната 2018/2019 година, обяви началникът на Регионалното управление на образованието в Разград – Ангел Петков.

Необходими са 1320 ученици, за да бъдат попълнени планираните паралелки, а децата, които предстои да завършат основното си образование са 1073, от които 64 със специални образователни потребности.

 

Продължава...
 
Заявиха нова инвестиция в Разград на гъбена основа
16 February 2018

 

 

След като стана окончателно ясно, че мегапроектът за създаването на завод за производство и преработка на гъби кладница в бившето жандармерийско поделение в Разград няма да се случи, се появи ново инвестиционно намерение, свързано с гъби.

За предстоящото заседание на Общинския съвет е внесена докладна записка с вносител зам.-кмета Галина Георгиева за учредяване право на строеж в терен, който се намира в бизнес зона "Перистър".

 

Продължава...
 
909 лева е била средната заплата в Лудогорието според статистиката
16 February 2018

 

 

909 лева е била средната заплата в Разград през четвъртото тримесечие на 2017 година, като към сумата са включени и годишните премии на работещите, сочат данните на Националния статистически институт /НСИ/. Конкретно по месеци възнагражденията са били: октомври - 909 лева, ноември - 888 лева и декември - 910 лева.

 

Продължава...
 
Изпълнителите на водния цикъл в Исперих обещаха ремонт на ремонта
16 February 2018

 

 

При изключително голям интерес във вторник вечерта в залата на община Исперих се проведе обещаното от кмета Бейсим Руфад общоградско събрание, свързано с разбитата в резултат от водния цикъл пътна инфраструктура в града.

 

Продължава...
 
Хамкане на халва и кукерски игри в ОУ „Никола Икономов“
16 February 2018

 

 

Кукери с автентични костюми съживиха обичая за прогонване на злите сили в Основно училище „Никола Икономов“ в Разград. Децата се потопиха в духа на народните традиции и обичаи за Сирни Заговезни, които представиха техните връстници от ДТШ „Хорце“, с ръководители Румен и Жулиета Иванови.

 

Продължава...
 
Обсъдиха проекта за Общ устройствен план на община Разград
16 February 2018

 

 

Кметът на Разград д-р Валентин Василев откри вчерашното обществено обсъждане на Общия устройствен план на община Разград и Доклада за екологична му оценка.

Община Разград има сключен договор с „Национална агенция за териториално устройство“ ООД - София за изработването на проекта и доклада. На 13 май 2016 година е подписано и споразумение с МРРБ за финансово подпомагане изработването на Общ устройствен план на общината (ОУПО).

 

Продължава...
 
Разградчани си избраха Цар на виното за 2018-та - Цоньо Цонев
16 February 2018

 

 

В разградско заведение „Капитан Блъд“ 17 винопроизводители представиха 38 вина, от хубави по-хубави - 22 червени, 11 бели и 6 розета. Това бе 18-то поредно състезание, организирано от Сдружението на дребните винопроизводители в Разград, за определяне на най-хубавото вино, произведено от гроздовата реколта през 2017 г.

 

Продължава...
 
Вандали пак потрошиха беседката на улица „Васил Левски“
16 February 2018

 

 

Вандали отново потрошиха беседката на ъгъла на ул. „Васил Левски“ и „Панега“ в Разград.

Посегателството идва само месец, след като съоръжението бе възстановено от предишния зулум.

 

Продължава...
 
Отличиха с грамоти най-добрите уебдизайнери в Математическата
16 February 2018

 

 

С конкурс за „Най-добър уебсайт“ приключи кръжокът по динамичен уебдизайн от проект „Твоят час“ с ръководител инж. Христо Терзиев в ППМГ „Акад.Никола Обрешков“ в Разград. Младите уебдизайнери изработиха оригинални сайтове, отличаващи се с креативни идеи и индивидуалност в детайлите.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 13636