Търсене

Начало Новини
Новини
25 румънски фирми участват в Панаира на киселото мляко
23 July 2014

За първи път в историята си започващият днес традиционен Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти в Разград има шанс да изпълни в пълен смисъл предназначението си. Към богатата палитра от забавни и атракционни прояви, международното участие добива и делови характер, което се свързва с първоначалната идея на проявата.

Продължава...
 
Чужденци и спонсори финансират основно разкопките в Сборяново
23 July 2014

Археологическите проучвания в резервата „Сборяново“ тази година ще започнат след 10 септември. Този път в разкопките на Голямата Свещарска могила, където преди две години бе открито уникално златно съкровище, ще се включат студенти и специалисти от Швейцария и доброволци от Япония. Само за тази година по договор с Националния археологически институт с музей към БАН, университетът в Женева осигурява 50 000 лева.

Продължава...
 
Забраняват нелегалния джамбазлък и превозването на животни
23 July 2014

Да бъдат предприети спешни мерки за недопускане на болестта „син език“ по преживните животни на територията на целия Разградски регион, реши на вчерашното си извънредно заседание Областната епизоотична комисия. То бе свикано поради възникнали огнища на заболявания на овце, кози и говеда в пет области на страната – Хасково, Кърджали, Бургас, Смолян и Ямбол. Болестта, която не се предава на хората, но носи огромни стопански загуби, се предава чрез ухапвания от комари, чиято популация тази година е нараснала от многото дъждове.

Продължава...
 
Непопълнени остават две паралелки в гимназии в областта
23 July 2014

Няма достатъчно кандидати за две профилирани паралелки след седми клас в гимназии в Разградска област. Това показват резултатите от третия етап на класиране на кандидат-гимназистите от региона, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

Продължава...
 
Телефонни измамници измъкнаха 3000 лева от 80-годишна баба
23 July 2014

Истински удар направиха в Завет телефонни измамници тази неделя.

По познатата, но сполучлива схема с пострадалия при катастрофа роднина, те успяха да измъкнат от 80-годишна жена от града цели 3000 лева.

Телефонът на Иванка И. звъннал около 14.30 часа, а непознат глас й съобщил лошата новина.

Тъй като децата на старицата живеели в Англия, а тя не можела да се свърже с тях, повярвала на казаното и скоро след това предала крупната сума на непознат мъж пред дома си.

Продължава...
 
Клон се стовари на детска площадка на метри от играещи хлапета
23 July 2014

Изсъхнал клон се стовари вчера върху детска площадка в градския парк на Разград. Притеснени майки се обадиха в редакцията на „Екип 7“ и разказаха, че по същото време на метри от мястото са играели децата им.

Продължава...
 
Учат децата с айфоните да играят на народна топка и ластик
23 July 2014

„Младежки форум 21 век“, Сдружение с нестопанска цел „ЖАНЕТА“, разградската организация на Съюза на пенсионерите и парти агенция „Слънце“ провокират съвременните деца, техните родители, баби и дядовци за истински, но позабравени веселия.

Продължава...
 
Почнаха разкопки в столицата на гетите
23 July 2014

Започнаха археологическите проучвания на гетската столица в историко-археологическия резерват „Сборяново“ край село Свещари, Разградска област.

Те се осъществяват от екип от археолози и специалисти от СУ „Св.св. Климент Охридски“ и Историческия музей в Исперих, под ръководството на доц.Тотко Стоянов /СУ/ и Мария Николаева от музея.

Продължава...
 
Награди за членове и приятели на сдружение „Лудогорие 2012“
23 July 2014

Много изненади беше подготвил Валентин Димов за членовете на сдружение „Лудогорие“, на което е председател, както и за приятелите на сдружението, които го подкрепят. Всички те се събраха, за да обсъдят отминалото трето издание на събор „Лудогорие 2012“. С вълнение Димов направи една ретроспекция – върна се назад във времето на създаването на танцова формация „Лудогорие“, сдружение „Лудогорие 2012“, Национален събор „Лудогорие“, провеждането на благотворителните концерти, благодари на членовете на сдружението и на тези, които не членуват в него, но помагат с каквото могат.

Продължава...
 
Осъдиха шофьор на 2500 лева глоба за челен удар с двама ранени
23 July 2014

Парична санкция и временно лишаване от право да управлява автомобил е наказанието, което състав на Районен съд-Разград наложи на шофьор, причинил челен удар с двама ранени на пътя.

Срещу 61-годишния Деню Андреев бе повдигнато обвинение за това, че на 18 август миналата година, докато управлявал личния си „Фолксваген Рабит“, по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на повече от едно лице.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7601