Търсене

Начало Новини
Новини
Всеки 4-ти е здравно неосигурен
18 January 2017

Всеки четвърти жител на Разградска област, избрал общопрактикуващ лекар, е здравно неосигурен, съобщи директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Камелия Станева.

Данните на ведомството показват, че към началото на годината броят на хората от региона, които са избрали личен лекар, е 130 618 души. От тях 97 618 пациенти плащат редовно вноските си за здраве, а останалите 33 000 са с прекъснати права.

Продължава...
 
Вътрешният министър обеща пет нови автомобила за полицията в Разград
18 January 2017

Пет нови оборудвани полицейски автомобила ще получи Областната дирекция на МВР.

Това съобщи в понеделник в Разград вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя бе тук на работна среща с ръководния състав на дирекциите и районните управления в Разград, Шумен и Търговище и бе придружавана от заместник- главния секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Продължава...
 
Прокуратурата започна разследване заради обгазяванията
18 January 2017

Районната прокуратура в Разград образува досъдебно производство за замърсяването на река Бели Лом и въздуха в Разград. Това съобщиха вчера от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Разследващите ще проверяват близо едногодишен период - от 7 октомври 2015 до 3 ноември 2016 година, като до образуването на производството се стигнало след публикации в медиите за неприятни миризми на територията на града, уточнява се в прессъобщението.

Продължава...
 
Първи положителни проби за грип в Разград
18 January 2017

Излязоха първите положителни проби за грип в Разград, съобщи д-р Рени Кирякова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция.

Резултатите от изследванията в Националната референтна лаборатория показват, че двама души имат грипен вирус от тип А/Н3N2, известен като „Хонконг“.

Продължава...
 
28 януари да стане неприсъствен ден – подписката продължава
18 January 2017

Идеята Денят на Разград – 28 януари, да стане неприсъствен, е получила подкрепата на необходимия брой съветници, за да бъде внесена като докладна записка, съобщи нейният автор депутатът от ГЕРБ Михаил Тодоров. Той обаче уточни, че резултатите от инициираната от него подписка не го удовлетворяват, тъй като са събрани едва 500 подписа.

Продължава...
 
Гилдията в региона – с мощна подкрепа за кандидатурата на Тихомир Тодоров
18 January 2017

Ясен фаворит сред тримата кандидати за шеф на Окръжната прокуратура в Разград има мнозинството от прокурорската гилдия в областта. След като становище до Висшия съдебен съвет в подкрепа на Тихомир Тодоров изпратиха прокурорите в Районната прокуратура-Разград, включително и заместник-районният прокурор Веселин Якимов, сега с тях се солидаризираха и колегите им от Районна прокуратура - Исперих.

Продължава...
 
Петима бездомни са настанени временно в Дома за стари хора
18 January 2017

Петима бездомни и скитащи хора са настанени временно в Дома за стари хора, съобщи началникът на отдел „Социални дейности“ в община Разград Росица Бончева. В града няма Кризисен център, затова е обособена стая в социалното заведение, където през най-мразовитите зимни дни отсядат хората, останали без покрив на главата.

Продължава...
 
След като се освободи от снега, Разград остава в плен на боклука
18 January 2017

От началото на миналата седмица контейнерите за смет на ул. „Неофит Рилски“ и „Марин Дринов“ са в този вид. Днес /б.ред.- понеделник/ в това състояние е целият ни квартал.

Докога ще чакаме и за какво плащаме такса смет, попита в писмо до редакцията на „Екип 7“ разградчанинът Стоян Дончев. Мъжът е изпратил и снимки на боклукчийското бедствие.

Продължава...
 
В Балкански искат да ремонтират уникален 120-годишен храм
16 January 2017

Започна кампания за набиране на средства за ремонт на храма „Свети Димитър“ в село Балкански по инициатива на църковното настоятелство. Необходими са 10 000 лева за подмяна на старата дървена дограма на божия храм, който е построен през 1897 година. През изминалите 120 години климатичните промени са оставили своя отпечатък върху състоянието на уникалната сграда.

Продължава...
 
ДПС - Разград отбеляза своя рожден ден с парти
16 January 2017

ДПС в Разград отбеляза своя 27-ми рожден ден със стилен коктейл в ресторанта на хотел „CARTOON“ в областния град.

Близо 500 членове и симпатизанти отпразнуваха заедно празника, на който специален гост бе председателя на партията Мустафа Карадайъ.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 11614