Търсене

Начало Новини
Новини
Художничка изрисува детското отделение на болницата
17 October 2014

26-годишната художничка Александра Николова изрисува двата приемни кабинета в детското отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. В рамките на две седмици тя безвъзмездно обнови белите стени на помещенията, които вече греят в свежи цветове.

Инициативата е на лекарите от отделението Атанас Станчев и Евгения Керчева, които сами са купили нужните материали и бои.

Продължава...
 
Връщат Валентина Френкева като шеф на ОД „Земеделие“
17 October 2014

Нов директор има от вчера областната дирекция „Земеделие“ в Разград, научи „Екип 7“.

Ресорното министерство върна на поста Валентина Френкева, която оглавяваше институцията до август миналата година.

Вчера екип от София дойде да връчи заповед за освобождаване на настоящия директор Юзджан Алиев.

Продължава...
 
„Топлофикация Разград“ ЕАД очаква нормален сезон
17 October 2014

Нямаме притеснения за новия отоплителен сезон и очакваме той да премине нормално. Готови сме при трайно застудяване да пуснем парното на нашите абонати. Това може да стане и по-рано при тяхно желание, каквото вече проявиха детската ясла в центъра на града и един жилищен блок.

Продължава...
 
Вдовица получи дарение от мебелен магазин
17 October 2014

Нови мебели получи 56-годишната Димитричка Цонева, която от осем месеца е вдовица и живее с двамата си синове, които имат психични проблеми.

Дарението е от мебелен магазин „Виденов“, то е на стойност 700 лева.

Преди две седмици жената изпраща писмо до разградското представителство на фирмата с молба за помощ, тъй като се намира в затруднено положение.

Продължава...
 
Йълдъз ИБРАХИМОВА: Талантът без образование не е достатъчен
17 October 2014

Неповторимата джаз певица Йълдъз Ибрахимова изнесе грандиозен концерт в Разград с кларинетиста Иво Папазов-Ибряма. Те излязоха на сцената с музикантите от Разградската филхармония „Димитър Ненов“ и оркестър „Тракия“.

Преди самия концерт гост-солистите се срещнаха с инициатора на проекта Пламен Панев – директор на Театрално-музикалния център.

Продължава...
 
220 пожара са горели за последните четири зими в Разградско
17 October 2014

220 пожара са горели в Разградско през изминалите четири отоплителни сезона, сочи статистиката на областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ . Огънят е взел живота на един 81-годишен старец в Побит камък, газ от отоплителна печка пък задуши 22-годишно момче от Цар Калоян. С обгаряния по лицето след пожар в дома си се размина 48-годишен мъж от Завет.

Продължава...
 
Ученици от Механото направиха демонстрация на роботи
17 October 2014

С демонстрация на роботи ПГТ „Шандор Петьофи“ в Разград отбеляза Седмицата на програмирането, която се провежда от 11 до 17 октомври във всички европейски страни.

Автоматизираните машини са дело на възпитаници на гимназията, които усъвършенстват своите технически компетенции в клуба „Robo Builders“, създаден по проект „Успех“.

Продължава...
 
Строим законно след като 13 години нямахме достъп до имота си
17 October 2014

Не Кадрие Хюсеин, а ние сме жертвите в казуса със строителното разрешително за магазин „Битова химия“. Решението на съда за подялба на имота и обособяването му на два самостоятелни обекта датира от 2010 година. Оттогава досега ние сме изкарали всички необходими документи, разрешителни, технически и инвестиционни проекти, а Кадрие Хюсеин нито един.

Продължава...
 
Воня в Цар Калоян
17 October 2014

За пореден път отводнителната канализация по ул. „Черни Лом“ се е задръстила и включените към нея мръсни води от къщите се стичат в откритата канавка по ул. „Марица“, поради което целият район миреше ужасно. Елате да се уверите сами.

С тези думи се обадиха в редакцията живущи в Цар Калоян. В понеделник посетихме посоченото място. Още с приближаването ни лъхна смесен мирис на тиня и урина.

Продължава...
 
Ново съкровище намериха край Свещари
15 October 2014

В източния царски некропол на гетското селище в резервата „Сборяново“ известният траколог проф. Диана Гергова разкри изключително богато погребение и златни дарове. При проучване на мястото екипът попада на две погребални ями.

В първата камера се откроява един голям каменен къс като надгробен камък, а цялата яма е запълнена с пет слоя едри варовикови камъни.

При последния пласт е намерена малка квадратна яма, с горени кости и керамични фрагменти.

Във втората погребална яма, която достига дълбочина над 5 метра от нивото на терена, екипът се натъква на типичния за гетите глинен олтар с цветна украса и близо 180 златни предмета.

Открити са и много други съдове, нож, фигурки, украшения...

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7917