Търсене

Начало Новини
Новини
Специалност "Машинен инженер" разкриват във Филиал - Разград
21 August 2017

По идея на местния бизнес, през учебната 2017/2018 година Филиал – Разград на Русенския университет "Ангел Кънчев" разкрива нова специалност - "Машинен инженер". Споразумението бе постигнато след срещата между председателя на Индустриален клъстер "Лудогорие" и изпълнителен директор на завод "Дружба" д-р инж. Румен Костов и декана на Машинно-технологичния факултет на университета проф. Бранко Сотиров.

Продължава...
 
Бивш собственик на зеленчукова борса е хванатият с 90 кг дрога
21 August 2017

След първоначалното 72-часово задържане, в петък съдът остави за постоянно в ареста заловените на 16 август при полицейска акция за наркотрафик 48-годишен мъж и 24-годишна жена от Разград.

Задържаният мъж е добре познатият в Разград Ивайло Иванов – собственик на затворената вече зеленчукова борса „Ивайло Иванов-Ини“, който от известно време се занимавал с внос на коли и техника, втора употреба, от Западна Европа.

Продължава...
 
Вечерните разходки в парка на Разград не са безопасни
21 August 2017

За разградския парк "Екип 7" е писал многократно, но основната тема винаги е била застаряващите дървета и необходимостта от засаждане на нови.

Освен този проблем обаче има и друг, с който се сблъскват всяка вечер жителите и гостите на града, които решат да се поразходят на чист въздух. Подсказаха ни го наши читатели.

В края на миналата седмица проверихме сигнала.

Продължава...
 
Тридневен празник в Цар Калоян, пее фолкдивата Андреа
21 August 2017

С футболна среща, която ще започне от 18 часа в петък, 25 август, на градския стадион започват проявите, посветени на празника на Цар Калоян - "Калоянови дни". На следващия ден от 10 часа на същото място стартират конните състезания "Конкур-ипик". Те се провеждат традиционно в памет на почетния гражданин на Цар Калоян, олимпийския вицешампион по конен спорт от Москва 1980 година Петър Мандаджиев. Спонсор на проявата е Централна кооперативна банка.

Продължава...
 
Помогнете ни, по „Добровска“ е „мармалад“!...
21 August 2017

Възмутени сме от /не/поддържането на чистотата на разградската улица „Добровска“ искаме чрез „Екип 7“ да предупредим за опасността, която дебне нас и нашите съграждани, заявиха пред нашия екип живеещи в района. Всеки ден майки с колички, деца и възрастни минават по стръмната улица, за да слязат до центъра на града.

Продължава...
 
Утвърдиха средищните учебни заведения
21 August 2017

На извънредното си заседание преди няколко дни Общинският съвет в Исперих прие списъците с имената на детските градини и училища, които ще бъдат със статут на средищни през учебната 2017/2018 година.

Според решението малчуганите от общинския център и 23-те населените места ще посещават четири детски градини. Това са ДГ "Първи юни" - Исперих, ДГ "Кокиче" - Вазово, ДГ "Дора Габе" - Лудогорци и ДГ "Щастливо детство" - Малък Поровец.

Продължава...
 
В средата на август прозвуча стилна поезия в Библиотеката
21 August 2017

За да се насладят на поетичното майсторство на гостуващата поетеса Стефания Цанкова в Регионалната библиотека в края на миналата седмица дойдоха много ценители на художественото слово, между тях разградски поети. Хубаво е когато местните поети се срещат и подкрепят своя поетична сестра или поет.

Продължава...
 
Здравната каса обсъжда предложения на областния управител
21 August 2017

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса обсъжда две от предложенията, изпратени от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен след провеждането на работна среща по проблемите на болничните заведения на тема: „Обсъждане на мерки за подобряване на здравеопазването в област Разград и на въпроси, относно финансирането на болничните заведения в областта“.

Продължава...
 
Разградчанин е предложен за награда от Главното мюфтийство
21 August 2017

80-годишният почетен гражданин на Разград, дългогодишен религиозен деец и радетел за работеща духовна общност Ахмед Махмуд от Разград е един от номинираните за новоучредената годишна награда на Главното мюфтийство ,,Ходжазаде Мехмед Мухийддин ефенди“. Наградата, която ще се раздава всяка година на 8 декември – датата на основаване на духовната институция, - носи името на първия главен мюфтия на България - Мехмед Мухийддин ефенди, и се състои от плакет, удостоверение и сума от 500 лева.

Продължава...
 
Протест в понеделник, подготвя се извънредна сесия
17 August 2017

Вчера 11 разградски съветници от различни политически сили инициираха свикването на извънредно заседание на Общинския съвет, чиято единствена тема ще бъде проблемът с неприятните дразнещи миризми с неизвестен характер, които години наред жителите и гостите на града са принудени да търпят.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 12718