Търсене

Начало Новини
Новини
Мтел стартира своята 4G мрежа. Тя покрива 75% от населението на България
27 April 2016


Мтел стартира своята 4G мрежа от днес. Максималната скорост, която може да бъде достигната в нея към момента, е 86 Mbps. Това е двойно по-бързо от досегашната 3G мрежа. Тази скорост ще нарасне до 130 Mbps, след като компанията получи необходимите честоти от Комисията за регулиране на съобщенията, което се очаква до една-две седмици.

Продължава...
 
Осъдиха условно кандидат-кмета с фалшивата диплома
27 April 2016

Условна присъда постанови в понеделник състав на Районен съд-Русе по делото за фалшивата диплома срещу неуспелия кандидат-кмет на ДПС в Кубрат Гюнан Халил.

Първото и последно заседание по процеса премина изключително интересно, след като обвиняемият направи изненадващи изявления в залата.

Пред магистратите той обяви, че сам фалшифицирал дипломата си за завършено средно образование, тъй като имал комплекс вследствие на Възродителния процес.

Продължава...
 
Читалище "Делиорман" се уреди с имот на чаршията
27 April 2016

С 22 гласа "за" /ГЕРБ, ДПС, "Кауза Разград", Рейхан Вели от Реформаторски блок и независимите Милена Орешкова и Фатме Селим/ и 5 "против" /Реформаторски блок - Митко Ханчев, д-р Красимир Петров, Веселин Спасов, Иво Димитров, Джипо Джипов/ вчера общинският съвет в Разград отдаде под наем за пет години на народно читалище "Делиорман 2014" помещение с площ 384 кв.м на втория етаж в сградата на Битовия комбинат в идеалния център на града срещу символичната сума 38.40 лева на месец.

Продължава...
 
С 1807 души се стопи Лудогорието за година
27 April 2016

С 1807 човека е намаляло населението на Разградска област в сравнение с 2015 година и вече наброява 117 241 души, което представлява едва 1.6% от общия брой на живеещите в България. Лудогорието е едно от малкото области в страната, където преобладават хората в селата, а на 1000 мъже се падат 1045 жени. Продължава тенденцията за застаряване, като в края на миналата година относителният дял на лицата над 65 години е 20.1% или 23 590 души. Децата до 15 години са 13.5 /16 109/. Хората в трудоспособна възраст 71 557 или 61% от цялото население в региона.

Това сочат последните данни на отдел "Статистически изследвания -Разград" към Териториално статистическо бюро - Север на НСИ.

Продължава...
 
Осенец си върна поп Цоньо
27 April 2016

Блага вест донесе Благовещение на християните в Осенец. След повече от две години на жалби, бунтове и совалки на миряните от селото до Разград, Русе и София, русенският митрополит Наум изпълни волята им и възстанови на служба в местния храм „Св.Петър и Павел“ отец Цоньо Цонев.

Принос за дългоочакваната развръзка има и „Екип 7“, който неведнъж отразява напрежението срещу назначения през 2014 година поп Атанас и опитите на вярващите да си върнат в църквата поп Цоньо.

Продължава...
 
Владиката дядо Наум ще служи в Разград следващия вторник
27 April 2016

Три дни остават до най-големия християнски празник Възкресение Христово и е време да припомним тези църковни свещенодействия, които се извършват само в навечерието на Великден. Утре сутринта се прави общ маслосвет – тайнство, който се извършва веднъж годишно. На Велики петък след утренята се изнася плащаницата, която цял ден ще бъде достъпна за поклонение в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.

Продължава...
 
Бехчет Сюлейман съди прокуратурата за 46 500 лева
27 April 2016

Граждански иск за общо 46 500 лева заведе срещу прокуратурата бившият заместник-областен управител Бехчет Сюлейман. Претенцията е по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди и е по повод воденото срещу Сюлейман наказателно дело в Търговище, по което той бе оправдан.

Продължава...
 
"Магазинче за надежда" отвори врати в Разград
27 April 2016

В понеделник архиерейският наместник отец Георги Георгиев освети и благослови "Магазинче за надежда", което се помещава в бизнес сградата на ул. "Грънчарска" 2 . Всъщност това е офисът на Сдружението с нестопанска цел "Да бъдем хора" с ръководител 24-годишната Полина Иванова.

В "магазинчето" се приемат дрехи, обувки, играчки и други вещи, които се набавят основно чрез дарения. Приходите от продажбата им формират фонд, предназначен за благотворителни цели.

Продължава...
 
Ученичка от Икономиката влезе в Топ 10 на национално състезание за бармани
27 April 2016

В София се проведе Националното състезание "Най-добър млад барман". Според журито, то е най-силното в историята на асоциацията.

Най-добрите 17 млади бармани от професионални гимназии по туризъм и ресторантьорство от цялата страна демонстрираха умения и се състезаваха за овациите на публиката и одобрението на престижното жури с председател световният шампион Васил Колев.

Продължава...
 
Разград става столица на българското хоро
27 April 2016

За седми път Разград ще бъде домакин на Националния фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора - "Капанска китка", съобщи главният организатор на проявата Кънчо Върбанов - председател на Народно читалище "Бузлуджа 2010" и художествен ръководител на танцов клуб "Абритус". Той уточни, че проявата е под патронажа на кмета д-р Валентин Василев, който ще връчи и най-голямата награда на най-добре представилия се клуб.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 10358