Търсене

Начало Новини
Новини
Турция достроява „до ключ“ новата църква в Разград
15 August 2019

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, в сряда бе възобновено изграждането на църквата „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“. Както вече писахме, дострояването на храма става възможно благодарение на финансовата помощ на ТИКА – Турската агенция за координация и сътрудничество. Нейният размер ще бъде съобщен през септември, когато в Разград ще дойдат представители на агенцията, която вече даде парите за ремонта на сградата на НЧ „Развитие 1869“ /Стария театър/.

Продължава...
 
Хлапета и пенсионер потрошиха беседка по европроект
15 August 2019

Граждани сигнализираха за пореден погром над имущество за обществено ползване в Разград. Става дума за беседката, разположена в новоизградената по европейски проект детска площадка в жк „Освобождение“ - пространството между строителния хипермаркет „Т Макс“ и „кръчмата на Юлския“.

Продължава...
 
Започнаха ремонти в Окръжния съд
15 August 2019

Текущ ремонт започна на втория етаж в Окръжен съд - Разград. Договорът с фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка - „САВ-Разград“ ООД, бе подписан вчера от председателя на съда Лазар Мичев и управителя на фирмата Светослав Петров.

Инвеститорският контрол по време на изпълнението на ремонта в правораздавателната институция ще бъде осъществяван от „Проекто-строй контрол-99“ ООД - Разград.

Продължава...
 
Футболисти, чиновници и учители вдигат нивото на заплатите в Разградско
15 August 2019

Основно работещите в дейността „Култура, спорт и развлечения“ и най-вече в ПФК „Лудогорец“, в системата на държавното управление /на разговорен език - чиновниците/ и учителското съсловие вдигат нивото на средния размер на възнагражденията на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в Лудогорието.

Продължава...
 
Намалиха текущата месечна екосанкция на „Биовет“ от 4004 на 568 лева
15 August 2019

32 000 лева от глоби и наложени санкции е събрала през юли Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ, а по еднократни и текущи санкции сумата е в размер на 4278.83 лева, съобщава в месечния си отчет екоинспекцията.

В предходния месец по разпореждане на РИОСВ е закрит склад за съхраняване на негодни за употреба пестициди в Разград по проект „Екологосъоразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“ по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

Продължава...
 
Тъкачна работилница и склад за вино, зехтин и зърно са новите открития в Абритус
15 August 2019

Приключи археологическото лято в Абритус. В рамките на 21 работни дни екипът ни проучи сграда с едно помещение, намираща се до южната крепостна стена, западно от входа към кула № 17. Това е теренът, проучването на който започна още през 2014 година във връзка с реализацията на инвестиционния проект „Абритус – мистика и реалност“. Целта ни през този сезон беше да проучим плана на сграда, чийто източен зид бяхме разкрили през 2014 г.

Продължава...
 
Исперихско училище получи 10 компютъра от Медицинския университет във Варна
15 August 2019

10 компютърни конфигурации бяха предоставени на ОУ „Васил Априлов“ в Исперих. Това дава възможност на учебното заведение да оборудва трети компютърен кабинет за възпитаниците си.

Дарението е от Медицинския университет във Варна, където всяка година подменят компютрите си.

Продължава...
 
Възпоменание за разградчанин, загинал за църковна свобода
15 August 2019

Днес в 10.30 часа ще бъде отслужена заупокойна панихида в памет на загиналия в борбите за независима Българска църква разградчанин Атанас Попкръстев. Събитието ще се състои на лобното място на разградския родолюбец, намиращо се над Хаджикостовата чешма в града /района на Старите гробища/.

Продължава...
 
Разградчанин създава българско неделно училище в английския град Крю
14 August 2019

В началото на новата учебна година врати ще отвори първото Неделно българско училище „Българче“ в английския град Крю. Негов основател е роденият и израснал в Разград Тезджан Исмаил Сабри.

Идеята за родолюбивото начинание се заражда още преди четири години, когато Тезджан произвежда български закуски и доставя типичната родна училищна закуска – банички, милинки, кренвиршки, до българските учебни заведения в градовете Манчестър, Нотингам, Бирмингам, Ковънтри и Честър.

Продължава...
 
С пари от Турция довършват градежа на новата църква в Разград
14 August 2019

След много дълга пауза, днес отново ще бъде рестартирано строителството на новата църква в Разград „Св. Цар Борис – Михаил Покръстител“, съобщиха от настоятелството на храма.

Възобновяването на градежа става възможно благодарение на поредния жест на Турската държавна агенция за сътрудничество и координация и лобирането на областния управител Гюнай Хюсмен. Преди това със средства на агенцията беше ремонтирана сградата на читалище „Развитие – 1869“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 16366