Търсене

Начало Новини
Новини
Атрактивни общински търговски имоти стоят затворени месеци и години
14 August 2018

Разградчани, живеещи по ул. "Васил Левски", се обърнаха към вестника с молба да установим и информираме защо хранителният магазин "Македония", от който дълги години са си пазарували удобно, от есента на 2017 година стои затворен. Хората недоумяват как търговски обект с такова отлично местоположение е с "хлопнали кепенци" и месеци наред не носи никакви приходи на Общината, която е негов собственик.

Продължава...
 
Бум на сватби в събота
14 August 2018

Суеверието е присъщо на хората откакто съществуваме на земята и нищо не се променило даже и в информационния 21-ви век. Признаваме или не, но всички подсъзнателно вярваме, че дадено събитие, явление, предмет и дори цифри могат да ни донесат късмет и да направят живота ни по-добър.

Продължава...
 
Общината този път действа бързо, браво!
14 August 2018

В броя от 6 август писахме /по сигнали от граждани/ за избуелите от дъждовете диви орехи по поречието на река Бели Лом до Панчоолу моста в Разград.

Продължава...
 
Нова възможност за устойчива заетост на хората с увреждания
14 August 2018

От 15 август 2018 г. Агенцията по заетостта /АЗ/ започва да набира заявки за обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания. Заявките ще се приемат по новия компонент II на проект „Обучения и заетост за младите хора“ – за безработни лица с трайни увреждания до 29 години включително, и по новия компонент II на проект „Обучения и заетост“ – за безработни лица с трайни увреждания на възраст над 29 години.

Продължава...
 
Младежи отговарят на поставените въпроси в „Изповедалнята“
14 August 2018

„Изповедалнята“ е проект, финансиран от Младежка банка-Разград, който дава възможност на деца и възрастни да споделят своите проблеми чрез анонимни писма. Участниците пускат своите въпроси в кутии, поставени в градинката до Народно читалище „Развитие 1869“, в централната сграда и детския отдел на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и в Център за извънучилищна подготовка „Резонанс“.

Продължава...
 
Д-р Надие Карагьозова участва в курс за превенция на агресията в училище
14 August 2018

Как изглежда агресията днес през погледа на учениците, родителите, педагозите и специалистите – тези въпроси бяха на фокус във втория модул на организирания от сдружение „Професионален форум“ квалификационен курс за работещите в педагогическите и образователни организации,

Продължава...
 
Интелектуалецът Юксел Чаушев пое по своя последен път
14 August 2018

Напусна ни актьорът и режисьорът Юксел Чаушев.

Кончината му дойде ненадейно - малко след като в прекрасно настроение чества семеен празник с най-близките си.

Той е роден на 16 октомври 1939 година в село Острово. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Владимир Трендафилов и постъпва на работа в Разградския театър.

Продължава...
 
Aвтори от Разградско включени в двуезична антология
14 August 2018

Селвер Алиева и Пламен Панчев са авторите от Разградско, включени в двуезичната антология „Съвременна българска поезия“. Книгата е публикувана от издателство „Алп“ - град Бурса.

Съставител и преводач е Ахмет Емин Атасой, който през май представи в Разград своята поетична книга „Премълчаното на два езика“.

Продължава...
 
Пенсионерси състави от Лудогорието се представиха на събор в Тутракан
14 August 2018

Над 600 певци, танцьори и музиканти от Североизточна България се включиха със своите изпълнения на откритата сцена на събора на пенсионерите „Един ден в Дунавския край“ в Тутракан. 32 самодейни колектива и над 30 индивидуални изпълнители от Силистренска, Русенска, Разградска, Добричка, Шуменска област представиха своя програма.

Продължава...
 
Спор за назначаването на новия главен архитект на Община Разград
12 August 2018

„Камарата на архитектите в България поиска от кмета на Разград д-р Валентин Василев информацията и документите за назначаването на новия главен архитект на община Разград.

Искането по Закона за достъп до обществена информация бе направено по сигнал, че новият главен архитект на Разград е определен без конкурс в нарушение на Закона за устройство на територията.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 14634