Търсене

Начало Новини
Новини
Ученици от Разград с медали от „Математика без граници“
06 July 2015

Ученици от Разград се завърнаха със сребърни и бронзови медали от финалния кръг на Международния турнир „Математика без граници“, който се проведе в Несебър.

В състезанието участваха 865 деца първи до дванадесети клас от Азербайджан, Беларус, Казахстан, Китай, Мексико, Узбекистан, Молдова, Русия, Турция и България.

Продължава...
 
Непопълнени остават седем паралелки в гимназиите в областта
06 July 2015

Непопълнени остават седем профилирани и професионални паралелки след седми клас в училищата в Разградска област. Това показват данните от второто класиране на кандидат-гимназистите, изнесено от Регионалния образователен инспекторат.

След като не се осъществи приема в шест специалности в училищата в региона, останаха четиринадесет паралелки с 372 места.

Продължава...
 
Кметът на Завет гостува в Италия по покана от колега
06 July 2015

Кметът на Завет Ахтер Велиев се завърна от Италия, където бе на посещение по покана на Луиджи Помпильо, кмет на община Сан Джовани Ротондо, област Пулия, провинция Фоджа.

Заедно с кмета бе и Росен Богданов, хореограф на ТА „Завет“, председател на Федерацията на българските фолклорни групи, главен секретар на Международната асоциация на националните фолклорни федерации.

Продължава...
 
„Биовет“ пак спечели турнира по стрелба на МВР
06 July 2015

Традиционният турнир по стрелба с боен пистолет „Макаров“ се проведе в петък в Разград по случай професионалния празник на МВР – 5 юли. В него се включиха 15 състезатели от пет отбора – на „Амилум“, „Биовет“, Областна администрация, Областната дирекция по безопасност на храните и Община Разград. „Виновниците“ за турнира – служителите на полицията, тази година се отказаха от участие, за да дадат по-добра възможност за изява на гостите на празника.

Продължава...
 
Среща при областния заради замърсяване на питейната вода
06 July 2015

В петък областният управител Петър Василев проведе работна среща, на която присъстваха - кметът на Завет Ахтер Велиев, на Самуил - Бейтула Сали, зам.-кметът на Исперих Илиян Дочков и представители на РЗИ в Разград, Басейнова дирекция-Плевен и ВиК асоциациите в областта. Целта на срещата, която бе по инициатива на инж. Айдън Мехмед – управител на „Водоснабдяване и канализация” ООД в Исперих, бе да се обсъди проблемът със завишените стойности на нитрати в питейната вода в областта.

Продължава...
 
Исперихски деца обраха наградите в Несебър
06 July 2015

На проведения тазгодишен 16-ти международен фестивал - конкурс "Слънце, радост, красота" в Несебър участниците от Исперих обраха първите места. Децата от читалище "Съзнание-1891" Ана-Мария Ивайлова и Дейвид Илиянов спечелиха първо място в дуетни изпълнения за забавна музика. В соловите изпълнения Дейвид взе първо, а Ана-Мария - трето място.

Продължава...
 
Депутатът Гюнай Хюсмен раздава помощи на сиромаси за Байрама
06 July 2015

Независимият депутат от Разградски район Гюнай Хюсмен раздаде хранителни пакети в навечерието на мюсюлманския празник Рамазан байрям в селата Тодорово, Лудогорци, Бърдоква, Белинци, Духовец, Драгомъж, Старо селище, Средоселци, Малко Йонково, Голямо Йонково, Шишманово, Яким Груево, Вазово, Владимировци, Здравец, Китанчево, Подайва.

Продължава...
 
Обвиняемият Боян Бонев: Истината беше подменена
03 July 2015

Истината за фаталния взрив на газостанцията на „Социалнивест“ в Разград беше подменена.

Редица документи изчезнаха, за други се доказа, че са подправени, но в производството срещу мен тези факти не бяха взети под внимание. В тройна експертиза по делото участва служител на институция, която е пуснала съоръженията в експлоатация във вида, в който са били към момента на инцидента.

Продължава...
 
Апелативният съд увеличи присъдата за фаталния взрив на „Социалинвест“
03 July 2015

По-високо наказание за фаталния взрив на газостанция „Социалинвест“ постанови състав на Апелативен съд-Варна, пред който всички страни в процеса обжалваха присъдата, определена от Окръжен съд-Разград.

Срещу 42-годишния ръководител на обекта Боян Бонев, когото прокуратурата посочи като единствен виновник за инцидента, бяха повдигнати две обвинения.

Продължава...
 
Теодор Ролев ще се кандидатира за кмет на Разград
03 July 2015

Бизнесменът и общински съветник от Синята коалиция Теодор Ролев ще се кандидатира като независим кандидат за кмет на предстоящите местни избори в Разград. Това обяви вчера самият той на пресконференция пред журналисти.

Общинският лидер на ДСБ уточни, че е избрал да декларира намеренията си на 2 юли, защото е убеден, че само след четири месеца на тази дата ще се яви на балотаж. В отговор на журналистически въпрос призна, че от Реформаторския блок са настоявали да бъде издигнат за поста като тяхна номинация, но е отказал, тъй като смята, че отговорността трябва да бъде лична.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 9085