Търсене

Начало Новини
Новини
Местят такситата до старата спортна зала
27 March 2015

След 13-годишно съществуване таксиметровата стоянка до Момина чешма в Разград се закрива с решение на общинския съвет от 24 март. Мотивите в докладната записка на кмета Денчо Бояджиев са, че проектът за ремонт на централната част на града предвижда премахването на локалното платно, северно от бул. "България" между ул. "Хр.Балкански" и ул. "Искър" и превръщането му в зелена площ и част от нов паркинг.

Продължава...
 
Откриха официално новите социални заведения в Разград
27 March 2015

Откриха официално двата нови Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Разград. Жилищата от резидентен тип се намират в жилищен комплекс „Орел“, в тях са настанени общо 21 подрастващи. Така с откритото през януари Защитено жилище на улица „Петра“, децата, които са изведени от специализираните институции в региона, стават 27.

Продължава...
 
Зам.-министър: Граждани, не купувайте незаконна дървесина!
27 March 2015

Всички трябва да се включим в борбата срещу незаконната сеч на горите. Използвам случая да призова всички граждани да не купуват дърва за оглед със съмнителен произход.Зная, че много от нас живеят трудно, но спестявайки 10-15 лева от незаконна дървесина, ние създаваме лоша среда за бъдещите поколения. Ако това нещо няма пазар, то никой няма да има стимул да го прави.

Продължава...
 
"Пътно строителство" и "Строймонтаж" искат да ремонтират улиците в селата
27 March 2015

Добре познатите разградски фирми "Пътно строителство" АД и "Строймонтаж" ЕАД са единствените кандидати за възлагане на обществената поръчка за ремонт на улици в всичките 21 села на територията на общината. В сряда комисия с председател зам.-кметът Любомир Цонев започна отварянето на офертите, като първият етап е проверка на документацията за допустимост. След това ще бъдат отворени и ценовите предложения на участниците, като основният критерий за определяне на изпълнителя е икономически най-изгодната оферта.

Продължава...
 
Задължиха общините да предупреждават кога и къде ще се пръскат ниви
27 March 2015

По време на вчерашната среща в областната администрация , която се проведе във връзка с прилагането на мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, бе взето решение общините в областта да публикуват на своите сайтове уведомления за авиационно и наземно третиране с инсектициди.

Продължава...
 
29 ученици от областта станаха мениджъри за един ден
27 March 2015

29 ученици от Разградска област поеха управленски постове във фирми и институции в рамките на инициативата инициативата „Мениджър за един ден“.

Изключително активни бяха възпитаниците на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“. Седемнадесет ученици от гимназията оглавиха МБАЛ „Свети Иван Рилски“, Регионалната здравна инспекция, Хидрометеорологичната обсерватория, Общинското радио и Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Продължава...
 
Учредиха наградата „Студент на годината“ в Разград
27 March 2015

Наградата „Студент на годината“ ще се присъжда всяка година на изявен възпитаник на Филиал-Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Това стана ясно след като на

съветниците от местния парламент измениха Правилника за символите, почетните звания, наградите и паметните знаци на община Разград.

Продължава...
 
До месец съдът решава прокуратурата ли е поболяла кмета на Завет
27 March 2015

До месец съдия Валентина Димитрова от Окръжен съд-Разград ще излезе с решение по делото, заведено от Ахтер Велиев срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

През февруари кметът на Завет внесе граждански иск срещу обвинението за общо 59 000 лева.

50 000 лева от претендираната сума е обезщетение за неимуществените вреди, които е претъпял от воденото срещу него три години наказателно дело за измами с държавни пари.

Продължава...
 
Пак с година условно наказание завърши делото за катастрофата до „Кауфланд“
27 March 2015

С една година условно наказание завърши и повторното разглеждане на делото срещу 19-годишния Цветан Миленов Димов от Разград, обвиняем за фаталната катастрофа до „Кауфланд“.

На 28 февруари 2014 година младият шофьор мина с бясна скорост и на червен светофар на кръстовището до хипермаркета и уби 44-годишен баща на две деца.

Продължава...
 
Съдят мъж, харчил парите на германец след компютърна измама
27 March 2015

33-годишен мъж от Исперихско се изправи пред Окръжен съд-Разград по обвинение, че извършвал финансови операции с пари, за които е предполагал, че са придобити от тежко умишлено престъпление.

Средствата били собственост на 41-годишния немски гражданин Андреас Дьоп.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 8637