Търсене

Начало Новини
Новини
Хотел "Cartoon" в Разград отваря врати
29 July 2016

Утре вечер официално отваря врати най-изисканият хотел в Лудогорието - "Картоон".

Повече от трийсет години комплексът в подстъпите на жк "Орел" носеше името "Разград" и постепенно затъваше в огромни дългове, най-вече заради неплатени налози. Преди година-две към него бе проявен сериозен инвеститорски интерес от страна на четирима предприемачи - трима от Истанбул и един от Търговище, които купиха цялата застроена част, заедно с прилежащия терен.

Продължава...
 
Зам.-министър Даниела Везиева ще се срещне с представители на бизнеса в Разград
29 July 2016

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще се срещне с представители на бизнеса в Разград. Срещата е по покана на „Индустриален клъстер - Лудогорие“ и на нея ще бъдат обсъдени теми, свързани с бизнес средата в региона и с възможностите за кандидатстване на предприятия по ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

Продължава...
 
1 560 000 лева отпусна правителството за 4 общини в областта
29 July 2016

На заседанието си в сряда Министерският съвет отпусна 1 560 000 лева за Разградска област. 400 000 лева са за изграждане на градски пазар в Завет, толкова ще бъдат преведени и за основен ремонт и рехабилитация на улична мрежа в с. Езерче и Цар Калоян, 360 000 лева за рехабилитация на улична мрежа и изграждане на спортни площадки в Самуил и още 400 000 лева за канализационна система на град Лозница и изграждане на колекторно-помпена станция.

Продължава...
 
Германски иглолистни дървета украсиха района около новата спортна зала в Кубрат
29 July 2016

След като преди месец премиерът Бойко Борисов откри новата многофункционална спортна зала в Кубрат, вече започна и благоустрояването на района около нея. Това стана с много подходящо дарение от бившия жител на града Халил Елмазов, който от известно време живее в Германия.

Продължава...
 
Съдът отмени незаконна такса в община Кубрат
29 July 2016

Незаконен текст от Наредба №11 за определянето и администрирането на местни такси и цени на територията на община Кубрат беше отменен с решение на Административен съд-Разград.

Производството е било образувано по протест на Окръжната прокуратура с довода, че въведената през 2012 година разпоредба е незаконосъобразна, тъй като е приета в противоречие с материални закони от по-висока степен – Закона да опазване на земеделските земи, Правилника за приложението му и Закона за местните данъци и такси.

Продължава...
 
ТИР блъсна кола до жп прелез и се преобърна
29 July 2016

ТИР, натоварен с 20 палета с плочки от завода за фаянс в Исперих, блъсна кола и се преобърна в канавката до жп прелеза преди Ясеновец. По чудо катастрофата се размина без пострадали.

Зрелищният инцидент стана около 16.00 часа вчера и събра на мястото екипи на полицията, Областно пътно управление, Областния отдел „Автомобилна администрация“ и „Железопътна инфраструктура“.

Продължава...
 
Дечица преминаха обучение „Приятели с водата“
29 July 2016

Деца с увреждания от общините Разград и Цар Калоян преминаха обучение „Приятели с водата“, организирано от Областния съвет на Българския червен кръст.

„Тази година идеята е да съчетаем полезното с приятното – децата да получат начални знания и умения за безопасно поведение около водните басейни и във водата“, заяви секретарят на червенокръстката организация д-р Милена Кехайова.

Продължава...
 
Работна среща, свързана с новия Закон за образованието
29 July 2016

Вчера в Областната администрация в Разград се състоя работна среща във връзка с прилагането и сроковете за изпълнение на разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование, които влизат в сила от първи 1 август. Срещата, която бе водена от зам.-областния управител Виолета Тодорова, бе по инициатива на Регионалния инспекторат по образованието.

Продължава...
 
Кметът Валентин Василев обсъди бъдещо сътрудничество със зам.-кмет на Димитровград, Сърбия
29 July 2016

Зам.-кметът на община Димитровград, Република Сърбия, Зоран Джуров се срещна с кмета на община Разград Валентин Василев и с председателя на Общинския съвет Надежда Радославова. Посещението им в града бе във връзка с награждаване на деца от клуб „Репортери“ в ЦУТНТ, отличени във фестивал „Арлекин“, който се проведе във Варна през юни.

Продължава...
 
Клуб „Репортери“ от ЦУТНТ с две международни отличия от младежки медиен фестивал
29 July 2016

Специални награди, връчени от специални гости - така може да се определи визитата в Центъра за ученическо техническо и научно творчество на Драган Йовичич - председател на журито на Международен фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин 2016“, проведен във Варна, и зам.-директор на телевизията на Димитровград – Република Сърбия, който пристигна със Зоран Джуров - зам.-кмет на сръбския град и с оператор от телевизията.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 10780