Търсене

Начало Новини
Новини
Новата камера на КАТ улови 140 нарушители за 120 минути
22 June 2018

Стотици шофьори от региона ще бъдат неприятно изненадани с фишове за превишена скорост, след като новата ултрамодерна камера на „Пътна полиция“ - Разград беше въведена в експлоатация с ударен дебют.

Продължава...
 
Римляни мериха сили в пентатлон в чест на император Деций Траян
22 June 2018

Млади римляни от 11 училищни отбора участваха в „Забавен пентатлон“, с който беше открит двудневният исторически фестивал „Античният Абритус“. Спортните игри в осъвременен вариант се проведоха в изградения Римски военен лагер в чест на император Деций Траян и жрицата Кибела – покровителка на Абритус.

Продължава...
 
Задържаха разградчанин с над половин килограм дрога
22 June 2018

30-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Разград е бил задържан за притежание на наркотици. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха, че при извършено претърсване в апартамент, обитаван от Л.Б., са намерени и иззети 580 грама суха зелена тревиста маса, която при тестване реагира на метаамфетамин.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа от 17.00 часа във вторник, а по случая се води досъдебно производство.

Продължава...
 
Ремонтът на "Билла" ни изтормози
22 June 2018

Завчера в редакцията получихме писмо от разградчани, чиито домове са в непосредствена близост до супермаркет "Билла". Вече от доста време в магазина се извършват преобразувания, като се променя цялостната визия както на интериора, така и на екстериора.

Продължава...
 
Открита 30 тона липа в база на билкозаготвител в Кубрат
22 June 2018

Огромно количество цвят и листа от липа бяха открити на регистрирана площадка на билкозаготвител в Кубрат. Проверката е извършена от екипи на Регионалната инспекция по околната среда и водите заради постъпили множество сигнали, включително и от държавни институции, за нерегламентирано добиване на големи количества липов цвят и унищожаване на дървесни видове.

Продължава...
 
Половинвековен юбилей чества Професионалната гимназия в Кубрат
22 June 2018

Отбелязаха тържествено 50 години от създаването на Професионалната гимназия в Кубрат.

На празника присъстваха заместник-кметът Орхан Мехмед, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ към общината Стефан Калинов, началникът на отдел „ПКТУО“ Здравко Вутов, бивши директори и учители от гимназията, представители на училища и фирми от общината и Разград, ученици, учители, граждани.

Продължава...
 
Жена счупи ръката на мъжа си при семеен скандал
22 June 2018

60-годишен мъж се озова в Спешния център на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, след като пострада при семеен скандал.

Драмата се разиграла около 20.00 часа във вторник в къщата в Пороище, в която Й.Й. живее с 54-годишната си съпруга М.Й. Двамата се скарали, при което жена му взела лозарската ножица и му нанесла удар по дясната ръка.

Продължава...
 
Деца от Разград и Исперих обраха наградите от национален фестивал
22 June 2018

Децата от Разград и Исперих обраха отличията на зоналния етап на Националния фестивал за руска поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, който се проведе в Шумен.

Във форума се изявиха 12 индивидуални изпълнители и състави, 11 от които заеха призови места в отделните конкурсни и възрастови категории.

Продължава...
 
79 места за бъдещи инженери предлага Филиал-Разград
22 June 2018

До 28 юни кандидат-студентите могат да подават документи за прием в инженерните специалности на Филиал-Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“, съобщи директорът на местната Алма матер доц. д.н Станка Дамянова. До края на следващата седмица дипломираните ученици следва да заявят желанието си да се обучават професионалните направления „Биотехнологии“, „Технология на храните“ и „Химични технологии“.

Продължава...
 
Бойлер гръмна до Математическата гимназия, рани двама учители
20 June 2018

Електрически бойлер в приземен етаж на къща, намираща се на метри от оградата на Математическата гимназия в Разград, гръмна и рани двама учители.

Инцидентът на ул. „Йордан Чобанов“ 21 стана около 13.30 часа в понеделник, за радост в този час собствениците на имота Цанко и Нора Димитрови са отсъствали.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 14331