Търсене

Начало Новини
Новини
Почнаха ремонти на улици във всички села на община Разград
29 May 2015

Започнаха ремонтите на улици в селата на община Разград.

Те ще се изпълняват поетапно от „Строймонтаж” ЕАД и „Пътно строителство” АД.

Първите населени места, където вече се работи, са село Дянково и село Мортагоново. Следват селата Побит камък и Гецово.

Продължава...
 
Пенсионерка по болест изкарала 110 000 лева от алоджийство
29 May 2015

Пенсионерка по болест, спечелила 110 000 лева от алоджийство, се изправи пред Окръжен съд-Разград по обвинение, че е укривала данъците от доходите си.

Според прокуратурата в периода 1 януари 2012 до 30 април 2013 година 48-годишната Лейля Юзеир от Вазово избегнала установяването и плащането на налози в големи размери – 9288.34 лева. Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление чрез неподаване на данъчни декларации пред ТД на НАП – офис Разград.

Продължава...
 
Посланикът ни във Великобритания откри изложба на Драго Богомилов
29 May 2015

Българският културен институт в Лондон и посолството ни на Острова организираха културна вечер със съдържателна програма посветена на 24-ти май. В галерия „София“ посланикът ни във Великобритания Константин Димитров откри изложбата „Тракийското съкровище от „Сборяново“ и представи автора на фотографиите Драгомир Богомилов, пресаташе на администрацията в Исперих и кореспондент на „Екип 7“ в района.

Продължава...
 
Совалка на комисията по ТСУ в селата
29 May 2015

В сряда по идея на председателя на постоянната комисия по устройство и развитие на територията и транспорт към местния парламент в Разград Иво Димитров започнаха изнесените приемни в населените места. Първата среща бе с жители на село Гецово, на която освен членове на комисията, присъстваха председателят на общинския съвет Милена Цанева, зам.-кметът Ценка Таракчиева и главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" Михаил Балтаджиев.

Продължава...
 
Разградчани проверяваха колко са зависими от никотина
29 May 2015

Пораженията върху белите дробове на пушачите демонстрираха здравни експерти чрез куклата Сю. Това се случи в рамките на информационно-скринингова кампания „СТОП на тютюнопушенето“ по повод Световния ден без тютюнев дим – 31 май. Тя се организира от Регионалната здравна инспекция, Областния съвет на БЧК, Общинския съвет по наркотични вещества, отдел „Здравеопазване“ към община Разград и Църквата на адвентистите от седмия ден.

Продължава...
 
Арестуваха посредник на телефонни измами, измъкнал 8000 лева от пенсионер
29 May 2015

Мъж от великотърновското село Камен беше задържан малко след като успя да измъкне няколко хилядарки от 75-годишен пенсионер от Кубрат.

В сряда неизвестно лице заблудило възрастния Х.Н.П., че ще му бъдат изпратени 38 000 евро от негов роднина в чужбина. За да получи паричната пратка обаче, той трябвало да предаде сумата от 8000 лева.

Продължава...
 
Депото за строителни отпадъци продължава да набъбва
29 May 2015

 

Преди месец "Екип 7" алармира, че закритото преди няколко години депо за строителни отпадъци край Разград продължава да се ползва на пълни обороти и да набъбва. Наши читатели отново сигнализираха, че изхвърлените само през последните дни тонове пръст, асфалт и бетон за затрупали стария коларски път за Пороище, което вече е неизползваем.

Продължава...
 
Студенти от Разград участваха в научен семинар
29 May 2015

14 доклада с актуална тематика в областта на химичните технологии, биотехнологиите и хранителните технологии изнесоха студенти от местната Алма матер. Това се случи в рамките на научната сесия, която се проведе тази седмица във Филиал-Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Продължава...
 
Нощ на китарите в Исперих
29 May 2015

Талантливи китаристи и романтичен лагерен огън – Нощта на китарите беше необичайната инициатива в рамките на майските празници в Исперих. Събитието, организирано от община Исперих и читалище „Съзнание 1891” с подкрепата на Историческия музей, събра ценители на хубавата музика в градския парк „Владимир Друмев” вечерта на 27 май.

Продължава...
 
Денчо Бояджиев се срещна с представители на фондация „Заедно в час“
29 May 2015

Вчера кметът на Разград Денчо Бояджиев се срещна с представители на фондация „Заедно в час“ и с млади специалисти от цялата страна, които са одобрени да работят като учители към организацията. Кметът запозна младите хора със социално-икономическото развитие на Разград, с културната и образователната инфраструктура и заяви пълната си подкрепа за програмата. Той сподели, че е останал приятно изненадан, че присъстват млади хора, свързани с Разград и желаещи да се върнат в него.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 8924