Търсене

Начало Новини
Новини
Зам.областният управител ходи на лозето със служебната кола
18 August 2014

За втори път в рамките само на пет дни възмутени граждани ми сигнализират, че заместник областният управител Иван Борисов ходи до лозето си да си бере реколтата със служебния джип „Хюндай“ с регистрационен № РР 0001 АТ.

Това се случва в работно време, за сметка на гражданите и в момент, в който той трябва да изпълнява функциите на областен управител, тъй като Стоян Ненчев е в отпуск.

Продължава...
 
Кремена Петкова ще се бие за световна титла пред погледите на Кличко и Кобрата
18 August 2014

Спортният свят тръпне в очакване да разбере кой ще е новият световен шампион в професионалния бокс в тежката категория и по-точно дали българинът Кубрат Пулев ще отнеме титлата на феноменалния украинец Владимир Кличко.

Преди тяхната среща обаче ще има и един свиреп мач, важен за всички българи и специално за разградчани.

Разградчанката Кремена Петкова, току пред погледите на загряващите Кличко и Пулев, ще се бие също за световна титла, но при жените.

Продължава...
 
Бронзови монети и фрагменти от амфори откриха в Абритус
18 August 2014

Стотици бронзови монети, стени на жилищни сгради и фрагменти от амфори, датиращи от IV-VI век, са открити в района на Археологическия резерват „Абритус“, това съобщи научният ръководител на разкопките Галена Радославова.

Проучванията тази година са били съобразени с реализацията на проекта „Абритус – мистика и реалност“, който е на стойност 6 219 000 лева.

Продължава...
 
Джанан Родоплу ще ръководи РИК-Разград и на парламентарните избори
18 August 2014

Джанан Родоплу оглави Районната избирателна комисия /РИК/ - Разград за парламентарните избори на 5 октомври. Дългогодишната активистка на ДПС в Исперих, която бе начело на РИК и по време на евровота, е назначена за председател с решение на ЦИК от 14 август.

Ръководните позиции в 15-членния състав и този път бяха разпределени служебно, след като на проведените консултации представителите на политическите сили в региона за пореден път не успяха да постигнат консенсус.

Продължава...
 
По два проекта за над 7 200 000 лева ще работят в Лозница
18 August 2014

С първа копка в петък в община Лозница започнаха изпълнението на нов проект - „Рехабилитация на общински пътища и водоснабдителна мрежа в Лозница“, финансиран с 3 542 978 лева по Програмата за развитие на селските райони.

По проекта ще се подмени водопроводната мрежа в село Студенец, която е с дължина 405 метра и ще се ремонтират три пътни участъка на територията на общината с обща дължина почти единадесет километра.

Продължава...
 
Най-апетитният имот на Иван Стойчев става пицария
18 August 2014

Най-апетитният имот на Иван Стойчев в Разград става пицария.

Построеното преди няколко години заведение в градинката пред Административния съд е взето под наем от силистренската фирма „Стоп“ ООД и ще отвори врати най-късно в началото на септември.

Собственикът й Юлиян Топалов, който държи веригата пицарии „STOP Mozzarella“ в Добрич и Силистра, е сключил петгодишен договор за наем на сградата със Стойчев.

Продължава...
 
17-годишна в кома след катастрофа
18 August 2014

17-годишно момиче е в кома и с опасност за живота в интензивното отделение на разградската болница след катастрофа малко преди полунощ в петък срещу събота.

Зад волана на лекия автомобил „Мерцедес“ е бил 21-годишен младеж от Разград.

Продължава...
 
Проектът за ремонт на центъра няма да се провали
18 August 2014

Проектът за ремонт на централната част на Разград няма да се провали, независимо от това че Комисията за защита на конкуренцията е отменила избора на изпълнител. Това увери заместник-кметът инж.Любомир Цонев. За „Екип 7“ той съобщи, че не е обжалвал решението на КЗК, тъй като евентуалните съдебни дела ще създадат опасност от изпускане на крайните срокове за реализация.

Продължава...
 
Ремонтират и оборудват 16 училища от Разградска област
18 August 2014

16 учебни заведения от Разградска област ще бъдат ремонтирани и оборудвани по Националната програма „Модернизация на материалната база в училище“ на МОН, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Илиян Дочков.

Заведенията ще получат финансиране по модула „Подобряване на училищната среда“.

Продължава...
 
Търсят фирма да ремонтира покрива на Здравната каса
18 August 2014

Районната здравноосигурителна каса в Разград обяви процедура за възлагане на обществена поръчка за ремонт на покрива на сградата.

Фирмата, която спечели конкурса, ще трябва да направи хидроизолация, да изчисти покрива, за да го подготви за грундиране.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7701