Търсене

Начало Новини
Новини
Зима няма, има бедствие
29 October 2014

Зима няма, има бедствие. Така накратко може да се обобщи актуалната обстановка в Разградска област. Още с падането на първите незначителни количества сняг през почивните дни, положението излезе извън контрол. Близо 40 населени места в Лудогорието поетапно останаха без ток заради аварии по мрежата на „Енерго Про“, преустановеното електрозахранване пък стана причина да спре и водоподаването към част от населените места.

Продължава...
 
Избраха новите съдебни заседатели за Районен съд – Разград
29 October 2014

На вчерашното си заседание местният парламент избра новите съдебни заседатели за Районен съд – Разград, мандат 2014 – 2019 година, които предстои да бъдат утвърдени от Окръжния съд. Бъдещите помощници на магистратите, чиито имена изброяваме по-долу, са предложени от временна комисия от общински съветници в състав: Добринка Монева – председател и членове: Нюсрет Селим, Михаил Тодоров и Иво Димитров.

Продължава...
 
Осъдиха родители, уморили бебето си от глад и мръсотия
29 October 2014

Мъж и жена от Беловец получиха условни присъди от Районен съд-Разград по обвинение, че са причинили смъртта на двумесечното си бебе.

27-годишната Назмие Саметова и мъжът й Стефан Хасанов бяха признати за виновни в това, че за времето от 26 април до 25 юни 2013 година в Беловец, Кубрат и Разград, в условията на независимо съпричиняване по непредпазливост са причинили смъртта на детето си Асан Назмиев.

Продължава...
 
Неучебни дни обявиха в училища в областта заради аварии
29 October 2014

Неучебен ден обявиха вчера в разградското село Ясеновец, заради липсата на ток и вода. Това съобщи Живка Димитрова, която временно изпълнява длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието в Разград.

По думите й, причина за аварията са прекъснати кабели на електропроводите и след отстраняване на повредата се очаква днес образователните звена да възстановят работата си.

Продължава...
 
Продават на търг трите разградски лъвчета
29 October 2014

Трите мъжки лъвчета, които майката лъвица Рая роди на 14 юли в разградския зоокът, ще бъдат продадени на публичен търг с тайно наддаване. Това официално решиха на вчерашното си заседание общинските съветници. Вносител на докладната записка бе зам.-кметът Ценка Таракчиева. Тя бе подкрепена от 22 съветници, само Иво Димитров от Синята коалиция гласува „против“.

Продължава...
 
Две фирми искат да изработят общ устройствен план на Разград
29 October 2014

В понеделник комисия с председател зам.-кметът Ценка Таракчиева пристъпи към отваряне на офертите на участниците в обществената поръчка с предмет: „Изработване на общ устройствен план на община Разград, включващ екологична оценка и оценка за съответствие“. Кандидатите са двама - софийските фирми ДЗЗД „Консорциум „Урбан Груп“ и ЕТ „Форум Александров“.

Продължава...
 
Представиха сборник за Ботевия четник от село Благоево
29 October 2014

Сборник за живота и дейността на единствения Ботев четник от Лудогорието представиха официално в Разград.

В понеделник в конферентната залата на хотел „Централ“ се събра част от авторския колектив на краеведското издание – проф. д.ф.н. Георги Бърдаров, гл. ас. д-р Евгения Грънчарова и Мирослава Кацарова. Съставители са проф. Бърдаров и Мирослава Кацарова.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл – с две номинации „Кристална лира“
29 October 2014

Капанският ансамбъл е с две номинации за тазгодишната „GRAND PRIX“ на Съюза на музикалните и танцови дейци в България „Кристална лира 2014”, съобщи Георги Тодоров, експерт „Маркетинг и реклама“ към формацията.

Ансамбълът е номиниран в категориите „Танцов фолклор“ и „Музикален фолклор“ за спектакъла „Великден“, който представи на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство в Пазарджик.

Продължава...
 
Мажоретките – втори на танцовия конкурс „Търновска царица“
29 October 2014

Момичетата от Градския мажоретен състав в Разград се завърнаха със сребърна купа от Международния танцов конкурс „Търновска царица“. Това съобщи техният ръководител – Емилия Борисова.

Балканската танцова спартакиада се провежда за трета поредна година, нейни организатори са Община Велико Търново, спортен клуб „ЗОКИ“, Българската федерация по спортни танцови дисциплини и Сдружения за изкуства, спорт и образование „ЕРА – 3000“.

Продължава...
 
Апелативен съд увеличи наказанието на д-р Добрин Папуров
29 October 2014

Не за две, а за пет години ще бъде лишен от право да упражнява дейност като управител на клиниката си търговищкият лекар Добрин Папуров. Това реши състав на Апелативен съд-Варна, пред който медикът и прокуратурата оспориха решението на Окръжен съд-Разград.

Срещу хирурга беше повдигнато обвинение за това, че от февруари 2005 до декември 2006 г. в условията на продължавано престъпление е получил неправомерно 211 570 лева от НЗОК. Сума, която се явява вреда в особено големи размери.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7972