Търсене

Начало Новини
Новини
Паника в Кубрат, запасяват се с вода
12 December 2018

След като в понеделник „Енерго Про“ дръпна шалтера на административната сграда на ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат заради неплатен дълг от над 3 000 000 лева, в града и 17-те населени места в общината настана паника. Тъй като от електроразпределителното дружество предупредиха, че следващата мярка е прекъсване на електрозахранването на ВиК съоръженията, което бе анонсирано за днес, 12 декември, населението започна да се запасява с питейна вода. Бъдещото евентуално безводие посред зима бе основната тема на разговорите между хората.

Продължава...
 
Млада жена дари оборудване на отделението по неонатология в Разград
12 December 2018

Млада жена от Видин дари кислородни бутилки за нуждите на Отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Разград. Оборудването ще даде възможност в експлоатация да бъде въведен съвременен транспортен кувьоз с респиратор. С него недоносените бебета ще могат да бъдат превозвани както между етажите в болницата, така и до линейка или друго лечебно заведение.

Продължава...
 
Съдът остави в ареста задържан с дрога шофьор
12 December 2018

Състав на Разградския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и остави в ареста 20-годишен мъж, който миналата седмица бе заловен с наркотици.

Владимир Ив. е привлечен като обвиняем за две престъпления – държане с цел разпространение на 88.70 г амфетамини на стойност 2660 лева и шофиране след употреба на наркотични вещества.

Продължава...
 
Среща за превенция на трафика на хора организира Община Разград
12 December 2018

В понеделник по покана на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към Общината в Разград гостува Александър Киров – PR мениджър на фондация А21, глобална неправителствена организация, посветена на борбата с трафика на хора по целия свят.

Продължава...
 
Над 19 000 000 лева струва санирането на жилищни блокове
12 December 2018

На 15 сгради в Разградски регион са издадени удостоверения за въвеждане в експлоатация след извършване в тях на ремонти по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщиха от областната администрация.

Пет от блоковете са в Разград: ул. „Свети Климент“ №46; ул. „Абритус“ №15; бул. „Бели Лом №60; бл. Кольо Фичето“; жк „Снежанка“, бул. „Априлско въстание“ № 37.

Продължава...
 
Отиде си от този свят Дочно Вестникаря от Исперих
12 December 2018

На 73-годишна възраст внезапно си отиде от този свят Дончо Петков Дончев от Исперих. Той е добре познат в своя град като Дончо Вестникаря и е една от емблематичните личности за градчето. В продължение на 27 години той продаваше вестници и списания в трите си павилиона. Читателите си купуваха централни и регионални издания и бяха доволни от неговото обслужване.

Продължава...
 
Приключи отчетно-изборната кампания на БМЧК в Разградска област
12 December 2018

На 7 декември със събранието на клубовете от ППМГ „Акад. Н.Обрешков“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград приключи отчетно-изборната кампания на Българският младежки червен кръст в областта.

На осемте форума на клубовете на организацията присъстваха членове, гости-учители, представители на общинските организации на БЧК.

Продължава...
 
Ученици се учиха да оказват долекарска помощ
12 December 2018

Младите доброволки от областната червенокръстка организация в Разград Мариета Иванова и Виктория Петрова проведоха второто поред обучение по първа долекарска помощ в ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, по програма „Детско полицейско управление“.

Продължава...
 
„Коледно пътешествие“ на картички на третокласници от СУ „Христо Ботев“
12 December 2018

С радост и вълнение децата от III „б“ клас на СУ „Христо Ботев“ в Разград се включиха в своеобразно коледно пътешествие, съвместно с техни връстници от Пловдив. Но пътешестваха не самите те, а техните картички. Всяко дете изработи картичка, която достигна до непознато дете от III „е“ клас от СУ „Константин-Кирил Философ“ в Пловдив, а след това пък картичките на децата от града на тепетата пристигнаха при малките възпитаници на средното училище в Лудогорието.

Продължава...
 
В Химията отпразнуваха атрактивно патронния си празник
12 December 2018

На 10 декември Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“ в Разград отбеляза патронния си празник. Тържеството премина в духа на химията и приятелството.

Тържественият ден бе открит от директора на гимназията Стойчо Стоев, който приветства всички ученици, учители и служители на училището.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 15277