Търсене

Начало Новини
Новини
Четирима кандидат-депутати са бивши агенти на ДС
19 September 2014

Двама агенти и двама щатни служители на някогашната Държавна сигурност фигурират в кандидатдепутатските листи в 18 МИР -Разград, показват резултатите от проверката на Комисията по досиетата, които бяха оповестени в сряда.

Според изнесените данни в периода 1985-1989 година като секретен агент в VІ управление на ДС е вербуван Владимир Иванов Матеев с псевдоним „Филип“, който е кандидат за народен представител от Реформаторския блок от квотата на БЗНС. Вербовчик и водещ офицер му е бил Георги Здравков.

Продължава...
 
Лютви Местан ще бъде гост на спортния празник в Исперих
19 September 2014

Председателят на ДПС Лютви Местан е потвърдил, че ще присъства утре на спортния празник на община Исперих, който по традиция включва конни състезания и народни борби.

Началото на мероприятието е предвидено за 10 часа, като организаторите съобщават за шест гари при кушиите и четири възрастови групи при борбите, като всяка група е разделена 5 отделни категории, докато при мъжете категориите са четири.

Продължава...
 
Над 200 зърнопроизводители от Североизтока се събраха в Разград
19 September 2014

Над 200 души от Попово, Русе, Плевен, Силистра, Шумен, Генерал Тошево, Крушари и Разград в сряда взеха участие в семинар, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите. Форумът се проведе в сградата на стария театър в Разград, а на него бяха дискутирани новостите по схемите и мерките за директни плащания общата селскостопанска политика за периода 2015-2020 година.

Продължава...
 
Разградски ученици изработиха компютър за наводнена гимназия в Мизия
19 September 2014

Ученици от ПГТ „Шандор Петьофи“ изработиха компютърна станция, за да подпомогнат възстановяването на учебната база на гимназия в Мизия, засегната от големите наводнения.

По този начин младите хора се включиха в кампанията „Да върнем вярата в доброто“, инициирана от Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Продължава...
 
Осъдиха условно шофьор, ранил тежко двама в катастрофа
19 September 2014

Условна присъда наложи състав на Районен съд-Разград на 27-годишен мъж, ранил тежко двама души в катастрофа.

Срещу Виджай Реджеб от силистренското село Искра бе повдигнато обвинение за това, че на 12 ноември 2013 година, шофирайки с несъобразена скорост „Опел Астра“, по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 22-годишния Белгин Яха и средна телесна повреда на брат си Тунджай. Инцидентът станал около 7.30 часа сутринта на Исперихския път.

Продължава...
 
С три ефективни присъди приключи делото за убийството в Дряновец
19 September 2014

С три ефективни присъди и в рамките на едно заседание приключи вчера делото за убийството на 60-годишния Добрин Русев от Дряновец.

Подсъдими в процеса бяха 52-годишният Станю Станев и синовете му Иван /21 г./ и Димитър /30 г./. Срещу тях бяха повдигнати три идентични обвинения – за това, че на 16 септември 2013 година в съучастие като съизвършители умишлено са умъртвили съселянина си Добрин.

Продължава...
 
300 лева събра детска градина за пострадалите от наводненията
19 September 2014

ЦДГ№14 „Славейче“ в Разград събра 300 лева в подкрепа на пострадалите учебни заведения и детски градини в наводнените райони на страната. По този начин забавачницата се включи инициативата „Да върнем вярата в доброто“ на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Продължава...
 
Стартира четвъртата кампания по приемната грижа
19 September 2014

Доброволците от Българския младежки червен кръст в Разград за четвърта поредна година се включиха в Националната информационна кампания в подкрепа на приемната грижа.

В сряда младите червенокръстци привлякоха вниманието на разградчани като танцуваха под различни ритми пред Общинския културен център. В импровизацията се включиха и дечица от публиката.

Продължава...
 
До 2 октомври стопаните могат да заявят компенсации на загубите от „син език“
19 September 2014

2 октомври 2014 година е крайният срок, в който стопаните могат да поискат компенсации на загубите в следствие на болестта „син език“, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“.

Опцията се отнася за животновъдите - кандидати по схемите за национални доплащания и за специфично подпомагане за кампания' 2014.

Продължава...
 
Болен мъж разчита само на Божията помощ и на политиците покрай предизборната кампания
19 September 2014

,,Напълно съм забравен от държавата, общината и местната власт . Като ненужна и изхвърлена вещ съм - болен и непотребен, а много скоро политиците ще ме ухажват да дам гласа си на предстоящите избори”, каза за „Екип 7“ 45-годишният Янко Ангелов Андреев. Мъжът, който е от исперихското село Бърдоква, допреди няколко години водел относително нормален живот.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7825