Търсене

Начало Новини
Новини
Вандали обърнаха наопаки пчелин с 35 кошера
18 February 2019

Неизвестни вандали обърнаха с краката нагоре пчелин с 35 кошера и опропастиха дългогодишния труд на собственика им Иван Ганев.

Наказателна акция се е състояла на 12 срещу 13 февруари в двора на имота му на ул. „Хан Аспарух“ 9 в Раковски, в който по принцип не живее никой. Потърпевшият обаче разказа, че го посещава редовно, тъй като се грижи за пчелите.

Продължава...
 
Стартира обновяването на детска градина „Райна Княгиня“
18 February 2019

В петък кметът Валентин Василев и областният управител Гюнай Хюсмен направиха символична първа копка, с която бе даден старт на строително-ремонтните дейности в детска градина „Райна Княгиня“ в Разград. На официалната церемония присъстваха ръководствата на Общината и Областната администрации, както и целият колектив на градината.

Продължава...
 
Празник по плуване на басейна на „Тургенев“
18 February 2019

Над 50 деца между 7 и 18 години участваха в спортен празник по плуване в комплекс „Амфибия“ в разградското училище „И.С.Тургенев“, медалисти от държавни и международни състезания от клуба по плуване „Триатлон-Далян“ от Русе демонстрираха различни плувни стилове.

Продължава...
 
Нов директор на дирекция започна работа в Областната администрация
18 February 2019

Орхан Бедиханов започна работа в петък, след спечели обявения в началото на годината конкурс за длъжността „Директор на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в Областна администрация Разград“.

Областният управител Гюнай Хюсмен, заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров приветстваха новия директор на дирекция и му пожелаха успешна работа.

Продължава...
 
Вдигат леко наемите на имотите на Община Разград
18 February 2019

Девет докладни записки включва дневният ред на февруарското заседание на Общинския съвет в Разград. Предвижда се допълнения в Програмата за управление и разпореждане с общински имоти, като в нея ще бъдат включени мери и пасища в землищата на Пороище, Дряновец, Дянково, Мортагоново, Ушинци, Побит камък, Радинград и Раковски, които ще бъдат предоставен под наем и аренда. В другата си докладна кметът Валентин Василев предлага на вниманието на съветниците Годишна програма за развитие на читалищната дейност.

Продължава...
 
От днес се плащат на местните данъци и такси
18 February 2019

Днес в Община Разград стартира кампанията за плащане на дължимия данък върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху превозните средства, съобщиха от администрацията. В сравнение с предходната 2018 година има промяна само в последния налог, поради новата методика при изчисляването му, за което „Екип 7“ подробно писа.

Продължава...
 
Две номинации за наградата „За принос към развитието на социалните услуги“
18 February 2019

В Общински съвет – Разград са депозирани две предложения на инициативни комитети за удостояване с почетния знак „За принос към развитието на социалните услуги в община Разград“.

Първата номинация е на Росен Аврамов – директор на Център за обществена подкрепа /ЦОП/ в Разград. В мотивите подробно са изложени заслугите му в социалната сфера. Една от тях, например, е, че е основоположник на приемната грижа като алтернативна грижа в община Разград.

Продължава...
 
С „лекция“ за Трифон Зарезан приключи посещението на студенти от Одрин
18 February 2019

Със забавно междучасие в СУ „Христо Ботев“ - Разград, в което се запознаха с традициите за празниците Трифон Зарезан и Свети Валентин, приключи седемдневното посещение в областта на група от 25 студенти от Тракийския университет в Одрин, Турция. Домакин на визитата на младите участници в доброволчески проект бе областният управител Гюнай Хюсмен съвместно със Сдружение „Младежки форум 2001“ и Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“.

Продължава...
 
Съвместна инициатива между училищата и Комисията за борба срещу противообществени прояви
18 February 2019

Родителите искат децата да получат добро възпитание в училище, учителите искат семейството да не абдикира от възпитанието. Но и родители, и учители са прекалено уморени, за да разберат какви са наистина проблемите на децата, за да ги възпитат да се справят с тях.

Продължава...
 
Младежите на БЧК обучиха над 900 свои връстници в Разградско за Свети Валентин
18 February 2019

Доброволци от седемте клуба на Българския младежки червен кръст в Разградска област проведоха информационна кампания „Бъди влюбен безопасно“.

Инициативата бе по повод Свети Валентин и се реализира в партньорство с „TUXIDO“.

Младите червенокръстци се срещнаха с повече от 900 свои връстници и ги информираха за превенцията на полово предавани инфекции, включително ХИВ/СПИН.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 15614