Търсене

Начало Новини
Новини
Нагли шофьори съсипват новите тротоари
30 November 2015

Нагли шофьори масово паркират върху току-що ремонтираните тротоарни площи в центъра на Разград. Ако това продължи, плочките скоро ще се натрошат и ще се окаже, че парите за ремонта са хвърлени на вятъра, алармира читател на „Екип 7“, който изпрати и няколко снимки на автомобили нарушители.

Продължава...
 
Алпинисти са гръбнакът на разградските рамбовци
30 November 2015

Доброволното формирование за действия при природни бедствия и промишлени аварии в Разград включва и група от седем алпинисти и един лекар. То е единственото по рода си с такъв специфичен личен състав. Идеята е, че поради наличието на много административни и високи сгради в областния град тези хора биха били изключително полезни.

Продължава...
 
34 887 000 лева е проектобюджетът на община Разград
30 November 2015

Днес, 30 ноември, от 10 часа в зала 102 в административната сграда ще започне публично обсъждане на проекта за бюджет на община Разград за 2016 година.

Заложеният общ обем на приходната част е в размер на 34 887 000 лева, от които 18 450 000 лева за държавни дейности и 16 437 000 лева за общински дейности и дофинансиране на държавните дейности. Делът на делегираните от държавата дейности е 52.9%.

Продължава...
 
Общинските съветници от ДПС в Кубрат поискаха да работят без заплати
30 November 2015

Интересно премина първото работно заседание на новоизбрания общински съвет в Кубрат. Първо имаше малка суматоха кой общински съветник къде точно да седне, тъй като нямаше предварително разпределение. Това бързо бе преодоляно и сесията бе открита.

В началото клетва положиха двама нови общински съветници - Душка Петрова от ГЕРБ, която заема мястото на новоназначения заместник-кмет на община Кубрат Красимир Великов, и Ива Димитрова от Реформаторския блок, на мястото на другия заместник-кмет на общината Нина Цонева.

Продължава...
 
Деца си направиха свой Ден на семейството
30 November 2015

Второкласниците и техните родители от СОУ „Христо Ботев“ решиха да се позабавляват заедно – да си направят свой Ден на семейството. Това се случи в Читалище „Напредък“. Водещ на купона беше Катя Лапатова - ръководител на Театрално-танцова формация „Пулс“, а нейни помощнички - класните ръководители Емилия Дечева и Маргарита Неделчева.

Продължава...
 
Затвор за мъж, нападнал екип на Спешна помощ в Исперих
30 November 2015

Ефективна присъда постанови състав на Районния съд в Исперих за 50-годишния Светлозар Атанасов, който през декември миналата година нападна екип на Спешна помощ в града.

Инцидентът стана в първите минути на 7 декември пред дома на Атанасов, където медиците бяха отишли по негов сигнал.

Мъжът бил пиян и се нахвърлил с обидни думи срещу 46-годишния фелдшер Георги Георгиев и 64-годишния д-р Енчо Величков.

Продължава...
 
Съветниците от „Кауза Разград“ откриха виртуални приемни
30 November 2015

С новаторско решение започнаха работата си представителите на „Кауза Разград“ в Общинския съвет. Дни след встъпването си в местния парламент Калоян Монев и Божинел Христов откриха свои виртуални приемни.

Във фейсбук „кабинетите“ си те ще очакват предложения и препоръки за работата на Общински съвет Разград за мандат 2015-2019 година, както и сигнали от граждани.

Продължава...
 
19-годишен е блъснал пешеходката в центъра на Разград
30 November 2015

19-годишен разградчанин е бил зад волана на колата, която в сряда вечерта помете 81-годишна пешеходка в центъра и напусна местопроизшествието, съобщиха от областната дирекция на МВР.

М.Й.Б. е управлявал тъмносин „Фолксваген Поло“ с немски регистрационни табели, са установили разследващите случая.

Продължава...
 
Има недостиг на невролози, които обслужват епилептиците
30 November 2015

Специалисти консултираха деца и възрастни с епилепсия от Разградска област. Това се случи по време на пътуващия семинар под наслов „Епилепсията между отчаянието и оптимизма“, организиран от Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

Председателят на неправителствената организация Веска Събева заяви, че болните от по-отдалечените градове на страната често нямат достъп до социални и здравни консултации.

Продължава...
 
Кой дава право на скулптора Любомир Добрев да съди архитектурни решения?
30 November 2015

В интервю от 27 ноември 2015 година, във връзка с обновения център на Разград, скулпторът „проектант“ Любомир Добрев обвини дипломирани архитекти в престъпления, направи произволни тълкувания, използва обидни и неверни квалификации, урони авторитета на много хора, накърни самочувствието на разградчани, даде оценки на архитекти, без да си дава сметка, че за да имаш мнение по такива въпроси, се изискват големи специални познания и образование архитект, което той няма.

Кой му дава това право? Кой е той?

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 9659