Търсене

Начало Новини
Новини
Ученик намери и върна портфейла на Светослав Дяков
22 April 2019

В петък сутринта ученикът от 8 „б“ клас в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград Драгомир Златев Атанасов минава по тротоара между сградата на НАП и цветарските магазини.

Продължава...
 
Вандали вече трошат изграденото в „Орел“
22 April 2019

Тепърва има още да се строи и ремонтира по проекта за благоустрояване на „Орел“ в Разград, но докато от една страна се гради, от друга почна да се руши.

На детската площадка, която бе изградена до блок 23, вече има счупени пейки, изтръгната е и част от оградата. Купчините с боклуци, които „културното“ гражданство оставя след себе си, също са навсякъде.

Продължава...
 
Пенсионери от две области направиха концерт в Осенец
22 April 2019

Концерт в деня на големия християнски празник Цветница се проведе пред пълна зала в читалище „Съгласие 1891“ в Осенец. Участие в него, освен местните хора, взеха и гости от пенсионерските клубове в Ново село и Тетово, Русенско. Гости и домакини поздравиха населението на Осенец с колоритни песни и стихове.

Продължава...
 
И Кубрат Пулев впечатлен от Абритус и туристическите забележителности на района
22 April 2019

Награда за атрактивно представяне на туристическата дестинация „Абритус“ завоюваха Община Разград и Регионалният исторически музей. Призът беше връчен на Виолета Антонова - директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“, от кмета на Велико Търново, по на церемония на 19-ти април в Двореца на културата и спорта в историческата и духовна столица на България.

Продължава...
 
Над 1 тон еленови рога показаха във „Воден – Ири Хисар“
22 April 2019

Домакин на четвърти поред преглед на паднали еленови рога беше в петък Държавното ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“.

Тази година в подножието на Ловна резиденция „Първи дом“ бяха подредени над 750 екземпляра от сезон 2019 година, а както винаги изложбата мина при голям интерес от страна на любители и ценители на природата и дивеча.

Продължава...
 
Разградчани си премериха знанията в игра за умни хора
22 April 2019

Тръгналата отскоро игра „Куизмания“ - терен за знаещите и умни разградчани, отново събра десетки любознателни млади хора, които мериха сили в сферата на познанието в края на миналата седмица. Водещ и организатор на състезанието беше Свилен Огнянов - трикратен победител в „Минута е много“ и десетократен победител в онлайн играта „QUIZUP“.

Продължава...
 
Такси и велосипед се сблъскаха до частния СОД в Разград
22 April 2019

Таксиметров автомобил и колело си пресякоха пътя в петък по обед, по чудо обаче пострадали при инцидента няма.

Катастрофата стана на кръстовището до частния „СОД-РЗ“, като по първоначални данни от полицията зад волана на жълтата „Киа“ е бил 54-годишен мъж от Разград.

Продължава...
 
Деца получиха 600 торбички с лакомства срещу предадени чували с отпадъци
22 April 2019

Стотици разградски деца се включиха в тазгодишната инициатива „Бонбони за смет“. На 20 април, срещу всеки чувал с отпадъци, кметът Валентин Василев и заместничката му Галина Георгиева раздаваха торбички с лакомства на няколко места в града: в квартал „Орел“, до сградата на Общината, в градинката до хотел „Централ“ и в градинката до обръщалото на „Водна централа“.

Продължава...
 
Училищна конференция за българския принос в науката
22 April 2019

Областна ученическа конференция на тема „Известни български учени и техните постижения“ бе организирана от клуба по Гражданско образование към НПТГ„Шандор Петьофи“ в Разград със съдействието на РУО – Разград, областния управител и работодатели.

Продължава...
 
Определиха победителите в конкурса „Великден през моите очи“
22 April 2019

Петчленно жури определи победителите в петото издание на конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“, който се провежда под патронажа на областния управител Гюнай Хюсмен.

Рекорден брой – 970 творби, бяха представени за участие в художническата надпревара. Статистиката сочи двойно завишаване на интереса на малките художници към конкурса. През 2015 г. участниците са били 439, през 2017 г. са 421, през 2018 г. – 488.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 15958