Търсене

Начало Новини
Новини
Багерът стъпи на асфалта, бизнесът в стрес
01 October 2014

 

Вторник, 30 септември, бе ден първи на големия ремонт на централната част в Разград.

В първия участък, който ще бъде преобразен - бул. „България“ в отсечката от блок „Пеперуда“ до Търговския дом, вчера влезе багер. Сутринта на мястото вече имаше работници, които се готвеха да започват след указанията на техническия ръководител Лютфи Салиев от фирма „Антора“, която е едно от четирите разградски дружества, влизащи в състава на консорциум „Разградски строител“ - изпълнител на проекта за над 5 000 000 лева.

Продължава...
 
Производители от Разград продават в Гюргево
01 October 2014


До подписване на търговски договори между български и румънски фирми от област Разград и румънския окръг Гюргево се стигна след провеждането на бизнес форум в град Гюргево в рамките на проект „Мерки и инструменти в подкрепа на трансграничното бизнес сътрудничество между област Разград и окръг Гюргево“ по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007 –2013 г., с водещ партньор Областна администрация - Разград в партньорство с Търговска, индустриална и земеделска камара Гюргево и Регионална търговско-промишлена и земеделска камара - Разград.

Продължава...
 
ГЕРБ и Синята коалиция поискаха контрол на качеството на образование в маломерните и слети паралелки
01 October 2014

 

На вчерашното си заседание общинският съвет в Разград отхвърли внесената по извънредния способ докладна записка на ръководителя на групата съветници от ГЕРБ Милена Орешкова. Нейният проект за решение предвиждаше да се определи състав на временна комисия, която да наблюдава качеството на образователно-възпитателния процес в училищата, където има маломерни и слети паралелки. С 12 гласа „за“ /ГЕРБ и „Синята коалиция“, 1 „против“ и 12 „въздържал се“ / БСП и ДПС/ документът не се прие.

Малко след това гласуване бе приета рутинната докладна записка на кмета Денчо Бояджиев, с която се узаконява въпросните паралелки, основната причина за което е намаляващият брой на децата, особено в селата.

Продължава...
 
Проекти за над 8 500 000 лева спечели община Завет
01 October 2014

 

Три проекта на обща стойност над 8 500 000 лева реализира едновременно община Завет. Инициативите са спечелени от местната администрация по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007-2013. Това бе съобщено на стартовата пресконференция в понеделник.

Първият проект е „Изграждане на зала за спорт и три броя комбинирани спортни площадки на територията на община Завет“. Той включва изграждането на четири подобекта:самостоятелна спортна зала в централната част на града с капацитет 339 места и комбинирани спортни площадки в общинския център и селата Брестовене и Острово. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 4 195 742 лева.

Продължава...
 
С „Шоуто на центъра“ откриха учебната година в ЦРД
01 October 2014

 

С импровизирано телевизионно предаване Центърът за работа с деца в Разград вчера откри новата учебна година.

„Шоуто на центъра“ се излъчи на живо от Средношколското общежитие в града, където се събраха всички възпитаници на извънучилищното звено.

Водещ на шоуто бе вокалният педагог Свилена Дечева, която излезе на сцената с артистичния псевдоним – Сисия Трифонова.

Продължава...
 
Две обществени трапезарии отварят врати днес
01 October 2014

 

От днес отварят врати две обществени трапезарии, едната в сградата на Домашния социален патронаж, а другата в ресторант „Акансу“ в Разград.

Услугата се предоставя по проект „Обществени трапезарии“ на стойност 7 245 лева. Той се финансира чрез фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Продължава...
 
Експертът по религия Илиян Чолев напуска инспектората
01 October 2014

 

Илиян Чолев напуска поста си на старши експерт по религия в Регионалния инспекторат по образованието в Разград.

Мотивът му да подаде оставка е лошата политика, която провеждат църквата и държавата в областта на религиозното обучение.

Неговото мнение се потвърждава от факта, че от шестимата експерти по религия, назначени в образователните инспекторати в страната през 2006 година, към днешна дата остава само един служител на тази длъжност в РИО-Русе.

Продължава...
 
Що е преференция и как тя може да пренареди листите
01 October 2014

 

Най-интересното нещо на тези избори ще са преференциите. Възможно е чрез тях да се пренаредят основно листите, може да се стигне до генерална промяна в начина, по който ще се редят листите занапред.

Всъщност вече на Евроизборите се видя колко много неща могат да се променят като се гласува преференциално. Доказаха го например избирателите основно на Реформаторския блок, които гласуваха с преференция 2 и изпратиха в европарламента втория в листата – Светослав Малинов, а не първия – Меглена Кунева. Подобни изненади може да има и сега в много райони.

Продължава...
 
Разградачани се заканиха да отклонят движението през разбитата си улица
01 October 2014

 

Ако общината спешно не запълни дупките по ул. „Родопи“, ще затворим съседната главна улица и ще отклоним движението по нашата. Каним и кмета Денчо Бояджиев да мине с личния си автомобил от тук, за да се увери, че шофирането е не само трудно, но и опасно. Следващият път ще потърсим и националните медии.

С тези думи се обърнаха към редакцията на „Екип 7“ живеещите по улиците „Родопи“ и „Криволак“, непосредствено зад СОУ „Христо Ботев“ в Разград. Хората от района търсят съдействието ни за трети пореден път от февруари 2013 година насам, тъй като положението пред вратите им, както се казва вместо да се влошава става все по-критично.

Продължава...
 
Утре почва големият ремонт на центъра в Разград
30 September 2014

 

Утре, 30 септември, започва големият ремонт, предвиден по проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централната градска част на Разград“, съобщиха от общинската администрация. Първият участък, в който ще навлязат работниците и техниката на консорциум „Разградски строител“ /„Строймонтаж“, „Антора“, „Валли – 10“, „САВ“/ ще бъде булевард „България“ в отсечката между блок „Пеперуда“ и Момина чешма.

Поне месец южният тротоар няма да се пипа, за да не се пречи на бизнеса на магазините и заведенията с летни градини. След това и този тротоар става строителна площадка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7863