Търсене

Начало Новини
Новини
Препъникамък в програмата за безплатно саниране
26 January 2015

Разградчани проявяват голям интерес към националната програма за саниране чрез многобройни обаждания в общината и въпроси как точно ще се кандидатства и какви документи са необходими. Всички домоуправители и живущи в 136-те блока в града, които отговарят на условията, ще могат да получат конкретна информация на срещата, която организираме на 4 февруари от 18 часа в залата на филхармонията.

Продължава...
 
Юристи от други градове с интерес към Адвокатска колегията в Разград
26 January 2015

94 адвокати членуват в разградската колегия, девет от тях са новоприети. Това стана ясно в събота на годишното отчетно събрание на браншовата организация.

Сред новите попълнения имало юристи от Ловеч и други градове на страната. Интересът им се дължал на това, че в Разград таксата за вписване в колегията е 1000 лева, докато на повечето места варирала от 2000 до 4000 лева.

Продължава...
 
Център „Емилиян“ получи дарение от Армаа
26 January 2015

Центърът за рехабилитация и социална интеграция „Емилиян“ получи дарение – микробус от побратимения на Разград северноирландски град Армаа. Средствата за купуване на превозното средство са събрани от жители на града, благотворителната кампания е организирал бившият кмет на общината и кандидат за почетен гражданин на Разград Робърт Търнър.

Продължава...
 
ГЕРБ с нови общински ръководства в Разградско
26 January 2015

В събота депутатът и областен лидер на ГЕРБ д-р Валентин Василев представи новите общински ръководства на партията в Разградски регион, чийто мандат ще бъде четири години.

Председател на структурата в община Разград е директорът на ОУ "Иван С.Тургенев" и ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ в местния парламент Милена Орешкова. За организационен секретар е избран общинският съветник Димитър Стефанов.

Продължава...
 
В Кубрат честваха 25-годишнината на ДПС
26 January 2015

На многолюдно тържество в Кубрат бе чествана 25-годишнината от създаването на ДПС. В него взеха участие депутатите Хасан Адемов и Ахмед Ахмедов, кметът на Кубрат Ремзи Халилов, председателят на общинския съвет Ибрахим Яхов, заместник-кметът Осман Чауш, секретарят на общината Хюсние Мустафова. Присъстваха още общински съветници и кметове на села, основатели на движението в общината, много членове и симпатизанти на партията от цялата община.

Продължава...
 
Осъдиха условно шофьор, опитал да подкупи полицаи с 5 евро
26 January 2015

Условна присъда постанови състав на Окръжен съд-Разград за 51-годишен шофьор, опитал да подкупи полицаи с 5 евро.

На 12 февруари миналата година Осман Хасанов от Бисерци бил спрян от двама катаджии за проверка в Кубрат, тъй като шофирал мерцедеса си без да е включил късите светлини.

За да не бъде санкциониран, шофьорът им предложил рушвет, Николай Николов и колегата му Николай Славов обаче не приели и го задържали.

Продължава...
 
Иновации в ОУ "Отец Паисий" - Разград
26 January 2015

Повече от половината класни стаи в ОУ „Отец Паисий” - Разград са оборудвани с проектори, което прави преподаването лесно, а ученето – интересно и достъпно. Презентациите присъстват във всички учебни предмети и учебните часове стават желани и изключително занимателни.

Училището разполага и с интерактивна дъска, която е на разположение на всички ученици.

Продължава...
 
Поредна демонстрация на нагъл шофьор
26 January 2015

Нагъл шофьор в петък преди обяд беше паркирал автомобила си „Дачия Сандеро“ точно върху тротоара срещу ДНА в Разград. Това е поредното демонстративно нарушаване на закона, което се случва на метри от сградата на Областната дирекция на МВР.

Очевидно водачът на този автомобил не признава законно установените норми, освен това начинът, по който е спрял затруднява движението на пешеходците, които минават по този натоварен участък.

Продължава...
 
Инвалиди плащат „синя зона“ заради здрави шофьори, които заемат местата им
26 January 2015

Жертва на изключително некоректно отношение стават ежедневно шофьорите инвалиди в Разград. Това алармира в редакцията на „Екип 7“ нашият читател Христо Колев.

По негови думи нетолерантност към хората в затруднено положение проявявали както останалите водачи на автомобили, така и общинските власти.

Здравите шофьори масово спират на местата, обозначени за инвалиди.

Продължава...
 
Библиотеката отказа карта на кандидат-читател, не казал къде работи
26 January 2015

С пълен абсурд се сблъска 39-годишен разградчанин при опит да се сдобие с читателска карта за Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. Отивайки да се регистрира за новата година, Тунчай Реджеб представил на служителя личната си карта, дал и телефон за връзка. Оказало се обаче, че тези данни не са достатъчни, за да стане читател на библиотеката.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 8342