Търсене

Начало Новини
Новини
Ултрамодерен мол искат да строят в Разград
24 June 2016

Идеен проект за нов търговски и развлекателен център в Разград бе представен от 40-годишния предприемач Свилен Александров. Той е родом от Разград, завършил е Механотехникума, после икономика в Свищов, работил е известно време в Англия, но решил да се върне със семейството си в България.

Продължава...
 
Музеят не се възползвал от предложената от чужди археолози помощ за Абритус
24 June 2016

 

Ден след публикацията ни "Не достигат пари за разкопките на Абритус" от френския град Страсбург се обади разградчанката Ива Обретенова.

Тя живее там със съпруга си френски канадец Доминик Моро, който е доктор по късноримска история от Университет Сорбона и е доцент в Университета в град Лил.

 

 

Продължава...
 
Скача границата за достъп до семейните помощи за деца
24 June 2016

От 1 юли границата за достъп до семейните помощи за деца се увеличава от 350 на 400 лева, съобщи Татяна Костова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ в Разград.

По този начин повече семейства ще имат право на месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование. Към края на май такъв вид подпомагане са получили 8 763 семейства от региона, в общ размер на 559 699.81 лева.

Продължава...
 
55 болнични легла по-малко ще финансира Здравната каса
24 June 2016

55 легла в трите болници в Разградска област няма да се финансират по клинични пътеки от Районната здравноосигурителна каса. Към момента лечебните заведения в региона разполагат с 549 легла, за 450 от тях имат сключен договор с РЗОК-Разград.

Продължава...
 
Избират изпълнител за ремонта на пътя Търговище - Разград
24 June 2016

Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ стартира процедурата за избор на изпълнители на строително-ремонтни работи за рехабилитация на общо 238 километра пътища, включени в първия етап на Оперативна програма "Региони в растеж".

Продължава...
 
Певици от Исперих с медали от международен фестивал
24 June 2016

С медали се завърнаха талантливи изпълнители от ОУ „Васил Априлов“ в Исперих, от участие в XVII международен детски фестивал „Слънце, радост, красота“ в Несебър.

Подготвени от музикалния педагог Виолета Чикова, ученичките изпяха своите песни и спечелиха аплодисментите на публиката.

Продължава...
 
Осем награди за разградските деца от фестивала „Пусть всегда будет солнце“
24 June 2016

Талантливи деца от Разградска област спечелиха осем награди от областния кръг на Националния фестивал-конкурс на руската и славянска песен, танц и поезия „Пусть всегда будеть солнце 2016“. Това съобщиха организаторите на проявата от Национално движение „Русофили“.

Продължава...
 
Готвят областен план за превенция на престъпността
24 June 2016

Представители на държавни институции и местната власт се събраха вчера на работна среща при областния управител Манол Кившанов, за да координират работата си по изготвянето на областен план за превенция на престъпността за периода 2016-2018 година.

Продължава...
 
Съдът намали наполовина обезщетенията на служителите на дома в Просторно
24 June 2016

Окръжният съд в Разград намали наполовина присъдените от първата инстанция обезщетения на двама служители на дома в Просторно.

Фелдшерът Петър Петков и сестра Саля Османова са сред медиците, които по-рано съдът оправда по обвинения за причиняване на телесна повреда на дете от социалната институция.

Продължава...
 
Христо Кьосев: На склада ми има табела, че работим с клиенти след 14.00 часа
24 June 2016

По повод на публикацията в броя на „Екип 7“ от 20 юни, която бе озаглавена „Търговец ме изгони от магазина си, не трябвало да пазарувам толкова рано“, искам да уточня както за авторката й Кремена Кръстева, така и за читателите, че, първо, това не е магазин, а склад на едро.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 10615