Търсене

Начало Новини
Новини
Камион със слънчоглед омазни пътя за Самуил, последваха три катастрофи
22 October 2014

Три катастрофи станаха в понеделник по пътя за Самуил само за няколко часа, след като преминаващ камион разсипа 5 тона маслодаен слънчоглед и превърна участъка буквално в пързалка.

Най-тежкият от инцидентите стана около 11.45 часа на около 500 метра от разклона за село Мортагоново. При него пострада 55-годишен служител на „СОД-Разград“. Пенко Димитров пътувал със „Сузуки Витара“ към гара Самуил по сигнал от охраняван банкомат.

Продължава...
 
Деница Дилова спечели конкурс за нов български роман
22 October 2014

Деница Дилова-Маркова е победителят в Националния конкурс за нов български роман, обявен от издателство „Сиела“.

Редакторът на разградския „Лудогорски вестник“ заслужи парична премия от

3 000 лева и издаване на ръкописа „Порочна практика“.

Романът е избран сред 400 други произведения на автори от цялата страна.

Продължава...
 
Спипаха афганистанец на покрива на ТИР
22 October 2014

Нелегално влязъл в страната ни афганистанец беше спипан в неделя вечерта на покрива на ТИР, преминаващ през Разград.

До задържането на бежанеца се стигнало, след като шофьорът получил обаждане от колега, пътуващ зад него с друг товарен автомобил, че върху камиона му има някой. Той го предупредил да не намалява скоростта и да не спира, след което позвънил за помощ на телефон 112.

Продължава...
 
„Сосиете Женерал Експресбанк“ май ще отпусне 7 000 000 лева заем на община Разград
22 October 2014

Сосиете Женерал Експресбанк“ АД е най-вероятният победител в обществената поръчка „Избор на банкова институция за предоставяне на дългосрочен инвестиционен кредит в размер на 7 000 000 лева на община Разград“, това стана ясно в понеделник по време на отварянето на ценовите оферти на четирите финансови институции, които участват в надпреварата.

Продължава...
 
Разград стана за ден столица на Северен централен район
22 October 2014

Вчера Разград бе домакин на редовно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Северен централен район /СЦР/. Форумът бе ръководен от председателя на ротационен принцип, областния управител д-р Илиян Драмалиев. Присъстваха ръководствата на областните и общински администрации на Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград, представители на министерства, на работодателски, синдикални и социални организации и на университетите на територията на СЦР.

Продължава...
 
9-годишно дете се напи с вино
22 October 2014

Деветгодишно момченце беше прието в болницата, след като се прибра пияно у дома и му прилоша.

Случката се разиграла в неделя следобед в Каменово. Същия ден малкият Ц.Т. заедно с братята си отишъл да работи в къщата на човек от селото. Когато момчетата приключили със задачите за деня, домакинът решил да ги почерпи за хубавата работа и им налял вино.

Продължава...
 
Над 100 асансьора в Разградско возят на доверие
22 October 2014

С малко изключение, каквото е строителството на нови жилищни и други сгради, почти всички асансьори в Разград и областта са въведени в експлоатация преди 30-40 и дори повече години. Но това не е най-големият проблем. Въпреки зачестилите нещастни инциденти, включително и с фатален край, какъвто беше случаят през май 2010 година в сградата на община Разград, от общо над 400 асансьорни съоръжения в Лудогорието, все още за около 100 няма сключени договори за поддръжка с лицензирана фирма.

Продължава...
 
Всички номинирани за „Никола Икономов“ минаха през ситото на комисиите
22 October 2014

В понеделник се проведе съвместно заседание на комисиите по култура и образование към общинския съвет в Разград и с участието на представители на общинската администрация, на РИО на МОН и на инициативен комитет за учредяване на наградата на името на Никола Икономов. Поводът бе разглеждане на докладната записка на кмета Денчо Бояджиев за удостояване с наградата по случай 1 ноември – Ден на народните будители на шестима номинирани за нея.

Продължава...
 
Решават съдбата на Селското и Автото в съда
22 October 2014

В рамките на 9-минутно заседание Върховният административен съд изслуша страните по делото за сливане на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ и ПГТС „Христо Смирненски“.

Решението за обединяване на двете гимназии взе бившият министър на образованието и науката Анелия Клисарова, то бе мотивирано от непрекъснато намаляващия брой на учениците, с цел да се оптимизира мрежата от държавни професионални училища.

Продължава...
 
Радослав Пенев-Ачо продължава делото срещу прокуратурата
22 October 2014

В поредна съдебна схватка влязоха вчера Радослав Пенев-Ачо и окръжната прокуратура в Разград. Осъденият на доживотен затвор обжалва пред Окръжния съд решение на районните магистрати, с което му е присъдено обезщетение от 4000 лева за това, че преди 20 години е бил задържан незаконосъобразно.

Недоволството му се дължи на това, че първата инстанция не е уважила гражданския му иск в първоначално предявения пълен размер от 10 000 лева. Сумата от 4000 лева не била достатъчна да покрие нанесените му вреди.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 7940