Търсене

Начало Новини
Новини
Близо 2 000 000 лева ще струва ремонтът на голямата джамия в Разград
12 October 2018

На 17 октомври ще бъдат отворени офертите на фирмите кандидати, които желаят да ремонтират джамията „Ибрахим паша“, съобщи областният управител Гюнай Хюсмен пред турски журналисти, които посетиха Разград.

Продължава...
 
Ивайло Енчев вече официално е гросмайстор
12 October 2018

В навечерието на 24 май съобщихме радостната новина, че в много силен турнир в Германия разградският международен майстор Ивайло Енчев покри третия си гросмайсторски бал. Така той изпълни всички изисквания, за да бъде удостоен с най-високото шахматно звание.

Това вече е факт!

Продължава...
 
Окончателно - „Биовет“ ще плати още 55 000 лева заради миризмите
12 October 2018

„Биовет“ ще плати още 55 000 лева заради миризмите, това реши окончателно тричленен състав на Административен съд-Разград.

Дружеството бе санкционирано от Регионалната инспекция по околната среда и водите с наказателно постановление от 13 април, което през юли Районен съд-Разград потвърди.

Продължава...
 
Читалище „Развитие 1869“ прави съботно „Детско утро“ за най-малките
12 October 2018

Разградското читалище „Развитие 1869“ ще възстанови една позабравена традиция – съботно „Детско утро“ за най-малките. Инициативата ще стартира на 20 октомври, от 10 часа, в театралната сграда на читалището с представлението на силистренския Драматично-куклен театър „Юнакът Келчо, принцесата и змеят“.

Продължава...
 
„Капанци“ от Гецово със злато от национален фестивал
12 October 2018

Ансамбълът за автентичен фолклор „Капанци“ от село Гецово спечели златен медал и диплом от Националния фолклорен фестивал „С хоро и песен във Водица всяка есен“, провел се за шести път на 6 и 7 октомври в село Водица, Поповско.

Фестивалът е с конкурсен характер. Негови организатори са местното читалище и Община Попово.

Продължава...
 
Ползването на пешеходните светофари е задължително, иначе - глоба
12 October 2018

При наличието на пешеходен светофар с ръчно регулиране, пресичащите са длъжни да го използват и да преминат на зелена светлина. В противен случай подлежат на санкция по Закона за движение по пътищата, като глобата за пресичане на червено или извън пешеходните зони е 20 лева.

Продължава...
 
Турски журналисти от Одрин и Текирдаг гостуваха на разградските си колеги
12 October 2018

17 журналисти от Одрин и Текирдаг бяха на посещение в Разград и региона по проект за обмен на журналисти. Инициативата за журналистически обмен се реализира от Генералното консулство на България в Одрин и Дирекцията по информация и печат към президента на Турция. С журналистическата делегация бяха и нашият консул в Одрин Андон Андонов, Сюрейбе Касап от ръководството на турската Дирекция по информация и печат, специалистът „Връзки с обществеността“ във валийството в Одрин Ендер Айдън.

Продължава...
 
Почистиха дерета в Раковски и Побит камък
12 October 2018

Вчера кметът на Разград Валентин Василев, общински служители и кметовете на Раковски и Побит камък инспектираха механизираното почистване на речните легла в двете села.

В село Раковски дългогодишното затлачване на дерето, което сега бе обект на превантивно почистване, бе причина да бъдат наводнявани къщите около него.

Продължава...
 
Само един кандидат за сметопочистването в община Разград
12 October 2018

Само един е кандидатът за възлагане на обявената от Община Разград обществена поръчка с предмет: „Събиране и транспортиране на битови отпадъци, разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци, лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване“. В понеделник пред комисията с председател шефът на дирекция „Програми и околна среда“ Недим Тахиров имаше само един плик с документи.

Продължава...
 
В Разград се проведе безплатно обучение по програмиране за деца
12 October 2018

Разград за първи път се включи в Европейската седмица на програмирането и бе едно от 29-те селища в България, които реализират събития по този повод в България.

В НЧ „Делиорман“ в Разград се проведоха редица дейности по повод на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ - семинар на тема „Интернет на нещата“, занимателна викторина и интерактивни компютърни игри с награди, курс по програмиране на Scratch, както и предизвикателството всеки да програмира своя игра на Ѕсrаtсh за конкурс с награди за най-добрите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 14930