Търсене

Начало Новини
Новини
Слагат фенер върху Момина чешма
21 November 2014

Преди да бъде преместена на кръстовището на булевард „България“ и улица „Иван Вазов“, статуята на Момина чешма ще бъде реставрирана от същия екип, който реставрира паметника на Цар Освободител в София. Подготвяме и изненада за разградчани – правим всичко възможно да възстановим предишния й вид, когато върху главата на момата е имало фенер.

Продължава...
 
Предлагат: Шефът на МБАЛ – Исперих да получава 1% от годишните приходи на болницата
21 November 2014

На съвместното си заседание днес постоянните комисии към общинския съвет в Исперих ще разгледат и докладната записка на кмета Бейсим Басри относно определяне на допълнително възнаграждение на управителя на „МБАЛ – Исперих“ ЕООД д-р Абдулах Заргар. Проектът за решение предвижда поради особени заслуги назначеният през лятото на 2013 година за шеф на общинската болница хирург освен заплатата си, която е в размер на 400% от средномесечното възнаграждение в МБАЛ – Исперих /в момента то е около 600 лева/, да получава и 1% от годишните приходи на здравното заведение.

Продължава...
 
Всеки втори шофьор в нарушение
21 November 2014

68 шофьори бяха проверени в сряда преди обед по холандския модел за широкообхватен контрол, като няколко полицейски екипа спираха за едновременна проверка по 4-5 автомобила. Операцията се проведе на ул. „Странджа“ до пиацата на товарните таксита в Разград и продължи от 9.00 до 12.30 часа.

Продължава...
 
Променят бюджета на община Разград с + 87 500 лева
21 November 2014

Заради възникнали неотложни разходи за пореден път предстои промяна на бюджета на община Разград за 2014 година, става ясно от докладната записка на и.д.кмет Любомир Цонев, която ще бъде гласувана на заседанието на общинския съвет във вторник. Проектът за решение на документа предвижда корекция с 87 500 лева, след което приходно-разходната част на макрорамката става 36 828 991 лева.

Продължава...
 
Само един от 11 свидетели се яви по делото срещу Владимир Бонев
21 November 2014

Неявяване на свидетели стана причина да бъде отложено за следващата годината данъчното дело срещу бившия собственик на разградската строителна фирма „Вива инженеринг“ ЕООД Владимир Бонев.

За насроченото за вчера заседание бяха призовани 11 души, в залата на съда обаче се яви един единствен свидетел – Ася Ангелова от Видин. Пред съда тя разказа, че за около пет месеца преди няколко години без нейно знание на името й била регистрирана и функционирала фирма „Денил и Ко“ ООД.

Продължава...
 
739 лева е средната заплата през ІІІ тримесечие
21 November 2014

739 лева е била средната месечна заплата на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в Разградска област през третото тримесечие на 2014 година, сочат данните на Националния статистически институт. През юли тя е най-висока – 767 лева, през август и септември припечелените доходи са спаднала на 726 лева.

Продължава...
 
Ученички от ГПЧЕ се завърнаха с бронза от национално състезание
21 November 2014

Две ученички от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград спечелиха бронза в Националното състезание по природни науки и екология.

Изданието се провежда за тринадесета поредна година, негови организатори са Регионалния инспекторат по образованието във Видин и ПМГ „Екзарх Антим І“.

Продължава...
 
Осъдиха условно поръчител на куриерска пратка с наркотици
21 November 2014

20-годишен поръчител на куриерска пратка с наркотици беше осъден условно от Окръжен съд-Разград в сряда.

Срещу Кристиян Иванов Цвятков беше повдигнато обвинение за това, че на 6 февруари тази година направил опит да придобие и държи с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Сухата тревиста маса, която реагирала положително на метаамфетамин, била засечена в пратка, доставена до офис на куриерска фирма в Разград.

Продължава...
 
Удостоверение от данъчното отложи дело срещу алоджия
21 November 2014

Удостоверение от данъчното стана причина първото в областта дело срещу алоджия отново да бъде отложено.

Производството срещу 45-годишния Боян Конов от Вазово влезе в Окръжен съд-Разград в края на септември. Според повдигнатото му от прокуратурата обвинение, в периода от 2009 до 2011 година той заработил над 59 000 лева, не ги декларирал обаче пред ТД на НАП в Разград, както се изисква по Закона за облагане на доходите на физическите лица.

Продължава...
 
Ученици от Езиковата участваха в научен форум
21 November 2014

Трима ученици от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград участваха в Националния фестивал „Наука на сцената”, който се проведе в Севлиево.

Изданието се провежда за пета поредна година, негови организатори са Министерството на образованието и науката и община Севлиево.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 8079