Търсене

Начало Новини
Новини
Проф. д-р Пламен Радев връчи стипендия на ученик от Езиковата
05 October 2015

Проф. д-р на педагогическите науки Пламен Радев връчи за първи път академичната стипендия на негово име на изявен ученик от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград.

На официална церемония в гимназията разградчанинът, който е преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, поздрави първия стипендиант Атанас Груев.

Продължава...
 
4 376 лева събраха от концерт за лечението на Павел
05 October 2015

4 376 лева. Това е равносметката от благотворителния концерт „Заедно за Павел“ на Центъра за работа с деца в Разград. Събраните средства вече са преведени по сметката на шестгодишния Павел Мирославов Гуцало, който има рядка форма на тумор в гръбначния мозък.

Чрез концерта преподавателите и децата от извънучилищното звено подкрепиха семейството на бившата директорка на центъра Иванка Цонева, която е баба на болното момче.

Продължава...
 
Прокуратурата чака сигнали за търговия с гласове
05 October 2015

Прокурори ще дежурят в деня за размисъл и на целия 25 октомври във връзка с провеждането на местните избори. Указанията за това са спуснати от главния прокурор Сотир Цацаров.

Окръжната и районните прокуратури в Разградска област ще приемат сигнали за нарушения, свързани с изборното законодателство и на 31 октомври и 1 ноември в случай на балотаж.

Продължава...
 
Над 1000 първолачета от областта ще получат подаръци от полицията
05 October 2015

И тази година над 1000 първолачета от Разград, Кубрат, Лозница, Исперих, Завет и Цар Калоян ще получат традиционните подаръци от полицията – карти на града и учебни програми. Инициативата стартира от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ в Разград, където за първи път прага на класните стаи са прекрачили 68 деца.

Продължава...
 
С филм за Разград и интервюта с футболисти ЦУТНТ откри учебната година
05 October 2015

Разград с неговите забележителности и личности бяха в основата на програмата, подготвена по случай откриването на учебната година на Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Стартът бе даден с песента „Разград – любим и вечен“ от Патриция Колева – репортерка от ЦУТНТ, която учи пеене при Свилена Дечева от Центъра за работа с деца. Представен бе филмът „Разград – минало и съвременност“, с който Фатме Соколова от клуб „Репортери“ спечели голямата награда в четвъртото издание на Международен фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“.

Продължава...
 
Съдът отхвърли жалбата на онкоболен срещу здравното министерство
05 October 2015

Административният съд в Разград отхвърли жалбата на онкоболен мъж срещу заповед на здравното министерство, с която му е било отказано скъпоструващо лечение в чужбина.

Делото започна в началото на юни тази година, два месеца по-късно 31-годишният Ивайло Димитров почина от болестта си, а борбата му в съда продължи съпругата му Катерина.

Продължава...
 
Русенският митрополит не върна отец Цоньо на служба в Осенец
05 October 2015

Надеждите на осенчани Русенският митрополит Наум да върне енорийския свещеник Цоньо Цонев на служба в храма „Св. св. Петър и Павел“ се оказаха напразни.

По време на посещението си в Осенец висшият духовник заяви, че няма основателни причини да бъде ревизирано решението за преместването на свещеника в друга енория.

Продължава...
 
С апаратура от ново поколение оборудваха Гастрото
02 October 2015

С модерна апаратура е оборудван новият гастродиагностичен център на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Керчев.

Звеното разполага с видеосистема за ендоскопски диагностични и терапевтични интервенции, предоставена от фирма „Олимпус“ за временно ползване и тестване в следващите три месеца.

Продължава...
 
Парното в Разград поевтинява със 17%
02 October 2015

От 1 октомври парното в Разград поевтинява с 3.85%, реши в сряда Комисията за енергийно регулиране /КЕВР/. Така към момента цената, която "Топлофикация Разград" ЕАД ще калкулира от новия отоплителен сезон на абонатите си, е 69.63 лв./MWh без ДДС. Според решението на комисията най-голямо е понижението в София - 4.30%, следвана от Враца - 3.91% и Разград.

Продължава...
 
Скандална обществена поръчка за близо 5 000 000 лева в Кубрат
02 October 2015

Извънредно заседание на общинския съвет в Кубрат е насрочено за понеделник от 10.30 часа. Поводът за подобно нетрадиционно приключване на мандата е възлагането от администрацията в лицето на зам.-кмета и временно изпълняващ длъжността кмет Осман Чауш на обществена поръчка за сметопочистването на общината на стойност 4 897 991 лева без ДДС без конкурс и без знанието на местния парламент.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 9416