Търсене

Начало Новини
Новини
Разградски консорциум подби цената с 1 000 000 лева
13 October 2017

С до над 1 000 000 лева по-ниска цена от останалите кандидати предложи Консорциум "Разградски строители" /"ВАЛЛИ - 10" ЕООД и "Строймонтаж" ЕАД" при отварянето на офертите за избора на изпълнител по първа позиция от проекта за благоустрояването на жк "Орел". Това стана ясно на второто публично заседание на комисията с председател зам.-кмета на Община Разград Галина Георгиева. 

Продължава...
 
Изрисуваха с цинизми снимка на църквата
13 October 2017

Среднощни безделници „дорисуваха“ с цинизми огромната снимка на разградската църква „Св. Николай Чудотворец“, с която е декорирана автобусната спирка на бул „Априлско въстание“.

Продължава...
 
Център за кастриране на кучета изгражда Община Разград
13 October 2017

Община Разград прави реална стъпка към решаването на наболелия проблем с увеличаващата се популация на безстопанствени кучета. Това става ясно от обявената обществена поръчка за избор на фирма, която да построи Кастрационен център за кучета и котки, каквото намерение обяви още през януари 2016 година кметът Валентин Василев.

Продължава...
 
Кметът обеща на "Четири лапи" по-добри условия за лъвовете
13 October 2017

Представители на Фондация „Четири лапи“ посетиха зоокъта в градски парк в Разград по покана на кмета Валентин Василев, съобщиха от пресслужбата на администрацията му.

В писмо до единствената лицензирана неправителствена организация, която има опит в работата с големи котки, градоначалникът е поискал съдействие за лъвовете в парка.

 

Продължава...
 
Делото за откраднатия лотариен билет пак се отложи
13 October 2017

За 29 ноември беше отложено в сряда делото за откраднатия лотариен билет с печалба от 100 000 лева.

Обвиняем в процеса, който се гледа в Кубратски районен съд, е възпитателят от ВУИ-Завет Ергин Хасан. Той отговаря пред Темида за това, че е измамил ученика си Иван Асенов като регистрирал на свое име неговия печеливш билет.

Продължава...
 
"Мениджър за един ден" в Разград
13 October 2017

Под надслов "Вдъхнови бъдещето" вчера за 16-та поредна година се проведе инициативата за кариерно развитие на "Джуниър Ачийвмънт България" - "Мениджър за един ден". По традиция в нея се включват ученици и студенти от цялата страна, които прекарват един ден в различни институции и добиват реална представа за естеството на работа, което нерядко им служи за бъдещото им професионално ориентиране.

Продължава...
 
Галена Радославова - вр.и.д. директор на РИМ - Разград
13 October 2017

До провеждане на конкурс за временно изпълняващ длъжност директор на Регионален исторически музей – Разград ще бъде назначена Галена Недкова Радославова – Чобанова, съобщиха от Община Разград.

Продължава...
 
Ученици от „Тургенев“ ще търсят меча на крал Артур
13 October 2017

Учениците от всички класове на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград ще се потопят в английската история, търсейки меча на крал Артур, разказа директорът на учебното заведение Милена Орешкова.

 

Интерактивните дейности, които провокират изследователския и приключенски дух на децата, са част от цялостната концепция за развитие на школото, което в продължение на четири години ще получава допълнително държавно финансиране като иновативно училище.

Продължава...
 
Над 2000 деца имат силанти, които предпазват зъбите от кариеси
13 October 2017

2095 деца от Разградска област са минали през стоматологичните кабинети за поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби. За последните седем години денталните специалисти от региона са сложили 6 748 защитни покрития на зъбките на деца от 5 до 8-годишна възраст. Дейностите се реализират в изпълнение на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст, съобщи националният координатор на програмата д-р Виктория Жекова на кръгла маса в Разград.

Продължава...
 
Безплатни очни прегледи за деца
13 October 2017

Във връзка със Световния ден на зрението - 13 октомври, и в изпълнение на заложените профилактични дейности в Общинска програма за закрила на детето за 2016/2017 г., отдел „Здравеопазване“ към дирекция „Хуманитарни дейности“ при Община Разград организира скрининг за очни заболявания при децата от IV подготвителна група в детските заведения и училищата на общината, който се извършва от специалист – офталмолог по график.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 12957