Търсене

Начало Новини
Новини
И в Разград протестираха срещу поскъпването на тока за бизнеса
31 July 2015

Около 1000 работници и служители от двайсетина фирми в региона протестираха в сряда в Разград срещу бъдещото повишение на цената на тока за индустрията. Сборният пункт бе пред фирмите "Биовет" и "Антибиотик", откъдето дългата колона пое към града. Шествието премина по централните улици и спря пред областната администрация.

Продължава...
 
Разградски общински съветници на семинар в Турция
31 July 2015

Група от 19 души - основно общински съветници, от всички групи, - гостува в побратимената на Разград истанбулска община Авджълар. Поводът е семинар за обучение и за обмяна на практики, свързани с местното самоуправление и най-вече за взаимодействието на местната и законодателната власт.

Продължава...
 
Ръководството на „Воден Ири Хисар“ и ловните сдружения – на поход срещу бракониерите
31 July 2015

Първа по рода си среща между представители на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово и шефове на ловни сдружения в региона се проведе вчера във „Воден Ири Хисар“.

Инициативата бе на новия директор на стопанството инж. Кирил Колев, а на него присъстваха председателите ловно-рибарските сдружения, граничещи с резервата – Разград, Кубрат, Исперих, Тутракан и Завет.

Продължава...
 
Жители на Китанчево скочиха срещу безводието в селото
31 July 2015

Десетки разгневени жители на Китанчево се събраха вчера пред сградата на ВиК - Исперих, за да изразят своето недоволство срещу нарушеното водоподаване в селото. По думите на кмета Фикрет Атаула, проблемът е от десетилетия, но в последно време се задълбочил, като водата в чешмите идвала само по 2-3 часа в денонощие и то със слабо налягане.

Продължава...
 
Асфалтират улици, но оставят разбити тротоари
31 July 2015

"Наскоро асфалтираха улицата ни, сложиха нови бордюри. Дотук добре, но защо оставиха тротоара пред къщата ни разбит. Елате да видите за какъв проблем става въпрос". Това заяви пред нас разградчанката Иванка Цонева, живуща на ул. "Гаврил Кръстевич" 56 В.

Продължава...
 
В Лозница бе чествана годишнина на Пенчо Кубадински
31 July 2015

На 27 юли 2015 г. в Лозница бяха отбелязани 97 години от рождението на Пенчо Кубадински. Присъстваха със свои спомени, мисли и чувства десетки хора.

Продължава...
 
Ирен Кривошиева и Николай Николов си тръгнаха с богати впечатления и много приятели от Разград
31 July 2015

В Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ на разградската публика гостуваха актрисата Ирен Кривошиева и операторът на документални филми и риалити шоу Николай Николов /родом от Разград/. Двамата /интервю с тях публикувахме в броя от понеделник/ представиха общата си книга „Заключена в другия“.

Продължава...
 
Денчо Бояджиев поиска четвърти мандат
29 July 2015

Денчо Бояджиев отново ще се кандидатира за кмет на община Разград и отново по същата формула - независим, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от партии и организации. Това обяви пред журналисти в понеделник самият градоначалник часове преди началото на общинската конференция на БСП, която го подкрепи официално.

Продължава...
 
С 20% поскъпна паркирането в синята зона
29 July 2015

Заради влязлата в сила нова разпоредба на Националната агенция по приходите, според която всички търговци и институции, които издават билети и талони, трябва да отчитат своите услуги с касови апарати, от понеделник паркирането в централната част на Разград поскъпна с 20% заради начисляването на ДДС.

Продължава...
 
Деца събраха 225 лева с благотворителен концерт за център „Емилиян“
29 July 2015

За втора поредна година няколко разградски деца показаха, че добротата все още има почва у нас, а благородните каузи могат да успеят дори единствения ти ресурс да е ентусиазмът.

Десетки малчугани и родителите им уважиха в неделя Благотворителния концерт под наслов „Да помогнем на Центъра за рехабилитация и интеграция „Емилиян“, иницииран от 10–годишните Антония Тодорова, Благовеста Велчева, Таня Калоянова и Христина Йорданова и 9–годишната Джанет Ерхан.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 9183