Търсене

Начало Новини
Новини
Съдът решава след седмица дали да върне иска на комисията „Кушлев“
27 February 2015

До седмица Окръжен съд-Разград ще излезе с решение за това дали да върне на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, по-известна като „Кушлев“, исковата молба срещу Иван Стойчев.

Това стана ясно вчера на заседание по гражданското дело, в което Комисията претендира от Стойчев, съпругата му Мария и фирмите им пари и имоти на обща стойност 6 378 608 лева.

Продължава...
 
Разградската полиция – първа по разкриваемост в страната
27 February 2015

Областната дирекция на МВР – Разград е на първо място по разкриваемост на криминалните престъпления за 2014 година. Това стана ясно вчера по време на традиционния отчет на институцията, на която присъстваха окръжният прокурор Огнян Дамянов и директорът на ТД на ДАНС Милен Минчев.

Продължава...
 
Христо Григоров даде изключителна оценка на БЧК-Разград
27 February 2015

Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров оцени като изключително добра работата на разградската червенокръстка организация. Заедно с генералния секретар Красимир Гигов, той участва в годишното отчетно събрание на областния съвет на БЧК в областния град.

Продължава...
 
151 650 лева глоби за нарушения на трудовото законодателство
27 February 2015

151 650 лева е общата сума на глобите и имуществените санкции, наложени в региона през 2014 година заради нарушения на трудовото законодателство. От отчета на Инспекцията по труда /ИТ/ в Разград е видно, че миналата година са извършени 839 инспекции /17 в рискови призводства и дейности/, при които са проверени 627 предприятия.

Продължава...
 
Ученици отбелязаха Деня за борба с тормоза
27 February 2015

Ученици от Разградска област отбелязаха Международния ден за борба с тормоза, известен още като Деня на розовата фланелка.

Много млади хора подкрепиха инициативата, подета през 2007 година от двама канадски ученици в провинция Нова Скотия. Тогава две момчета се подигравали на един деветокласник, че носи розово поло.

Продължава...
 
Второкласничка с първо място от международен конкурс за Левски
27 February 2015

Второкласничката Емилия Василева от СОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Самуил взе първо място на Третия международен конкурс за рисунки, посветени на Васил Левски. За графиката си Емилия, която е от село Голям извор, е наградена с грамота и медал.

Над 800 ученици са представили свои творби.

Продължава...
 
Двама мъже са в ареста след бой заради „бързи кредити“
27 February 2015

Двама събирачи на взимания от типа „бързи кредити“ бяха арестувани по обед във вторник след сбиване с клиенти в Голям извор.

Според официалната информация от пресцентъра на полицията около 12.00 часа четирима мъже от Разград нанесли побой с юмруци и ритници на трима мъже от самуилското село. Случката се разиграла на кръстовището на улиците „Васил Левски” и „Еделвайс” в Голям извор. Поводът за хулиганската проява бил дължими пари по взет „бърз кредит”.

Продължава...
 
Обучават специалисти да помагат на жертвите на домашно насилие
27 February 2015

Съдии, прокурори, съдебни служители, социални работници, полицаи и журналисти ще бъдат обучени в рамките на проекта „За силата на закона и гласа на жертвите на домашно насилие“. Той се реализира в рамките на десет месеца от Сдружение „Център на неправителствените организации в Разград“. Финансирането в размер на 45 480 лева се осигурява от Министерство на правосъдието.

Продължава...
 
Интерaктивни терминали ще помагат на безработни при търсене на работа
27 February 2015

 

Информационна среща по проект „Модернизиране на системата за представяне на услуги” на Агенцията по заетостта се проведе вчера в Разград.

Информационната среща е част от мащабна разяснителна кампания, която има за цел да представи възможностите за гъвкаво информационно обслужване, тип „едно гише”, на всички хора, търсещи работа посредством електронни услуги, които предлага Агенцията по заетостта.

Продължава...
 
Ученици се включиха в инициативата „Мартеничка за книжка“
27 February 2015

Петокласници от СОУ „Христо Ботев“ в Разград се включиха в инициативата „Мартеничка за книжка“. Децата изработват мартеници и ги продават, за да помогнат на осмокласника Георги Пламенов да осъществи своята мечта. Момчето има сърдечен проблем и е на индивидуално обучение, то рисува много добре, но боите и платната са много скъпи.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 8503