Търсене

Начало Новини
Новини
Бунт на "Гурко" заради огромните дупки
04 September 2015

След дълги години напразни надежди вчера хората от разградската улица "Гурко" изригнаха срещу неглижирането на проблема им от общината. Около 300-400-метровата сравнително тясна и наклонена уличка се намира в югоизточната част на града над булевард "Априлско въстание" и започва от района на Изчислителния център.

Продължава...
 
Официално бе открит реновираният парк в Исперих
04 September 2015

Исперихчани вече от месец се радват на обновен градски парк, който се превърна в любимо място за отдих за деца и възрастни. Той бе реновиран по проект „Рехабилитация и благоустрояване на градски парк – град Исперих“ на стойност 369 675 лева финансиран по мярка 322 от Стратегията за местно развитие на Исперих на местния МИГ.

Продължава...
 
Отново цяла седмица панаир в Разград
04 September 2015

За 24-та поредна година от 9 до 15 септември Разград ще бъде домакин на традиционния есенен панаир, съобщи вчера зам.-кметът Ценка Таракчиева. В продължение на една седмица градският парк отново ще бъде най-посещаваното от малки и големи място.

Продължава...
 
Театърът открива новия сезон с пиесата „Луната всяка сутрин“
04 September 2015

С пиесата „Луната всяка сутрин“ Драматичният театър „Антон Страшимиров“ в Разград ще открие новия творчески сезон. Постановката от драматурга Иван Странджев ще се играе на 8 септември от 19 часа на сцената на Общинския културен център.

Своя дебют в спектакъл ще направят новите актьори от трупата на театъра – Антония Божинова и Петьо Горанов, които са партньори и живота и на сцената. В пиесата, която ще бъде в камерен състав, двамата млади артисти изпълняват главните роли.

Продължава...
 
Две певици с награди поп-рок феста в Несебър
04 September 2015

Две талантливи певици от Разград се завърнаха с престижни награди от Националния „Поп-рок фест“, който се проведе от 28 до 30 август в Несебър. Изданието се организира за осемнадесета поредна година от общинското ръководство и Народно читалище „Яна Лъскова – 1905“ в курортния град.

Продължава...
 
Самодейци от Сейдол обраха наградите на фолклорен събор
04 September 2015

Самодейците при сейдолското читалище с ръководители Васвие Чолакова и Радослав Чолаков участваха в XIX Национален фолклорен събор „И си носим песента“ в село Голямо Новково, община Омуртаг.

Двете групи от Сейдол – мъжка и женска, бяха наградени с 5 грамоти и 1 плакет за отличното си представяне.

Продължава...
 
Близо 1400 са сключените еднодневни трудови договори
04 September 2015

От 17 юли 2015 година до момента са сключени 1393 трудови договора за краткотрайна сезонна селскостопанска работа за един ден по реда на чл. 114а от Кодекса на труда, съобщи шефът на областната инспекция по труда Катя Филипова. Тя уточни, че работодатели са 18 земеделски стопани от общините Лозница, Разград, Цар Калоян и Завет.

Продължава...
 
Зрелостниците от Разградско – на дъното по успех от дипломите
02 September 2015

Зрелостниците от Разградска област са на последно място в страната по успех от дипломите за средно образование. Резултатът на учениците от 4.44 се покачва едва с пет стотни в сравнение с миналата учебна година, сочат оповестените данни от регистъра на дипломите за средно образование на Министерството на образованието и науката.

Продължава...
 
Павел Матеев – финалист в надпреварата за Детската Евровизия
02 September 2015

13-годишният Павел Матеев от Разград е един от финалистите в националната селекция за избор на участник в тазгодишното издание на Детската Евровизия.

В полуфиналния кръг на шоуто в понеделник чаровният певец се конкурираше с пет даровити деца. Възпитаникът на музикалните педагози Марияна и Иванна Дучеви, очарова публиката и журито с изпълнението на песента „Никой“ на Владимир Ампов – Графа.

Продължава...
 
Граждани: Изнудват ни! Има картел между държавата и общините
02 September 2015

Видимо афектиран в редакцията дойде 55-годишният разградчанин Пенко Димитров. Мъжът, който е бивш служител на МВР, заяви, че малко преди да ни посети е бил в автосервиза в Гецово с намерение да бъде извършен годишен технически преглед на лекия му автомобил "Мерцедес С 220". Само че това не станало, тъй като му изискали бележка за платен данък МПС за 2015 година, което било регламентирано в специална наредба на ДАИ. Така е и в останалите пунктове за технически прегледи, казаха ни и други граждани, сблъскали се с подобен проблем.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 9312