Начало Новини
Новини
Исперих и селата му светват като „Лудогорец Арена“ за близо милион лева
15 March 2019

Цяла Исперихска община ще светне като „Лудогорец арена“, след като за цялостната подмяна на уличното осветление са осигурени 900 000 лева.

Броят на осветителните тела, които ще бъдат заменени с нови LED-лампи по проекта, е 4500, информираха от пресцентъра на Областна администрация. Изпратиха и снимки от посещение на областния управител Гюнай Хюсмен в Йонково, който в сряда бил там за пилотното инсталиране на модерните съоръжения.

Продължава...
 
Паметникът на Пенчо Кубадински засега си остава на мястото
15 March 2019

Паметникът на Пенчо Кубадински, който на 6 септември миналата година бе открит на централния площад в Лозница при спорни обстоятелства, засега си остава на мястото.

С акт от началото тази седмица Административен съд - Разград уважи жалбата на инициаторите на поставянето на бюста - Сдружение с нестопанска цел „Лозница 2016“.

Продължава...
 
Започва ремонтът и на детска ясла „Слънчево детство“
15 March 2019

Вчера бе даден официален старт на ремонта на детска ясла „Слънчево детство“ в жк „Орел“ в Разград. Символичната първа копка направиха кметът Валентин Василев, заместникът му Ердинч Хасанов и зам.областният управител Евгени Драганов.

Продължава...
 
Концесионер планира инвестиции в язовир „Осенец“
15 March 2019

 

Концесията на язовир „Осенец“ да бъде удължена с 5 години е поискала от Община Разград фирма „БУЛ-РИБ“ ООД, която стопанисва водоема, става ясно от докладната записка на кмета Валентин Василев, внесена в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент. Срокът на настоящия концесионния договор е до 20 юни 2025 година.

Продължава...
 
Исперих, Завет и Цар Калоян търсят помощ за възрастните със социални проекти
15 March 2019

Община Исперих подаде проектно предложение по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“ в рамките на ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Продължава...
 
Търговищка бригада си изхвърли строителните отпадъци на полигона край Разград
15 March 2019

Водач на камион с регистрационен номер Т 1839 СТ, натоварен с 25-килограмови торби цимент с изтекъл срок на годност, реши да ги изхвърли на зелените поляни край бившия полигон за обучение на шофьори на изхода на Разград в посока Търговище.

Продължава...
 
Министър Бисер Петков ще участва в Национален форум в Разград
15 March 2019

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще участва в Национален форум „Инвестиция в кадрите – инвестиция в бъдещето на социалните услуги“, който ще се проведе на 21 март в хотел „Cartoon“ в Разград. Това стана ясно на пресконференция вчера

по повод Световния ден на социалната работа и социалния работник, която ще бъде отбелязана с богата програма /публикуваме я отделно/.

Продължава...
 
Асоциацията по ВиК – Разград се обяви против поскъпването на водата
15 March 2019

Бизнес планът за развитие на дейността на „Водоснабдяване – Дунав“ ЕООД за периода 2017-2021 година не се приема, реши на своето Общо събрание на Асоциацията по ВиК – Разград. „За“ беше само областният управител Гюнай Хюсмен в качеството си на председател на структурата и представител на държавата, която има дял от 35%.

Продължава...
 
Ученици от Механото с отлично представяне на национално състезанието
15 March 2019

За двадесети път в Горна Оряховица се проведе Националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“, а НПТГ „Ш. Петьофи“ - Разград за пореден път се представи достойно в състезанието.

Кристиян Михайлов от 11 д клас и Руфи Руфи от 12 д клас, специалност „Мехатроника“, в съревнование с 65 участници от 35 отбора от цялата страна, показаха завидни знания и в крайното класиране и училищният отбор зае достойното 5 място.

Продължава...
 
Децата на Исперих – с две награди от национален фестивал
15 March 2019

Престижно представяне в XIV Национален танцов фестивал „Магията на танца“ записаха децата на Исперих.

Възпитаниците на Школата за хип-хоп танци с ръководител и хореограф Гергана Карлос Мануел бяха отличени сред 600 участници от цялата страна, които стъпиха на сцената на Общинския младежки дом в Шумен.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 15754