Търсене

Начало Новини
Новини
Разградски студенти с успешно представяне на научни форуми
15 May 2019

Студенти от Филиал – Разград участваха в поредните Майски празници на науката и IV иновативно младежко експо в Русенския университет. Студентският клуб "Microbio art" под ръководството на доц. д-р Севдалина Тодорова бяха много атрактивни и привлякоха интереса на посетителите. С много ентусиазъм и майсторство те показаха как се създава изкуство с микроорганизми.

Продължава...
 
Увеличиха наказанието на осъден за фатална катастрофа с две жертви
15 May 2019

След дълга разходка между инстанциите, дело за фатална катастрофа край Исперих, приключи повторно в Апелативен съд – Варна с по-висока присъда за обвиняемия.

За тежкото произшествие, при което през лятото на 2015 година загинаха разградски полицай и негов приятел, пред Темида отговаря 48-годишният Васил Генов.

Продължава...
 
Панорама на средното образование в Кубрат
15 May 2019

В спортната зала в Кубрат се състоя Панорама на средното образование. Организатори бяха Професионалната гимназия и СУ "Христо Ботев", с подкрепата на община Кубрат. Присъстваха заместник-кмета на общината Орхан Мехмед, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, старши експертът по организация на средното образование в Разград Атанас Дончев, директорът на Дирекция "Специализирана администрация" Стефан Калинов, началникът на отдел "ПКТУО" в общината Здравко Вутов.

Продължава...
 
Със състезание по химия отбелязаха 150-ия рожден ден на Менделеевата таблица
15 May 2019

Състезание по химия, организирано от ПГХТБ „Мария Кюри“ - Разград и посветено на 150 години от създаването на периодичната таблица, събра в понеделник ученици от основни училища от областта.

Седмокласници от пет училища, разпределени в тричленни отбори, се включиха в образователната надпревара.

Продължава...
 
Областният управител ходи на освещаването на църквата „Свети Георги“ в Одрин
15 May 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен присъства на тържественото освещаване на новото златно кубе и златен кръст на българската църква „Свети Георги“ в Одрин. Посещението му бе по покана на Генералния консул на Република България в Одрин Васил Вълчев.

 

Продължава...
 
Ученици се обучаваха на разплащане с криптовалута
15 May 2019

В седмицата на Европа учениците от ПГИ „Робер Шуман“ в Разград се запознаха с новите начини за разплащане с криптовалута в глобалния свят. Екип от РУ „Ангел Кънчев“, ръководен от проф. д.н. Дянко Минчев – ръководител на катедра „Икономика“, проведе беседа на тема „Криптовалутите – временен хит или бъдещето на финансовата система“.

Продължава...
 
Община Цар Калоян закъса финансово
13 May 2019

Най-малката /състояща се само от три населени места/ и най-изстрадалата /наводнението през 2007 година/ община в Разградска област - Цар Калоян, е сред 17-те в България, които са в списъка на общините с финансови затруднения, сочи анализ на Министерството на финансите.

Продължава...
 
Над 115 000 000 лева са договорени в Лудогорието
13 May 2019

Към 30 април в Лудогорието са одобрени общо 243 проекта по Оперативните програми на Европейския съюз 2014-2020, включително и по Програмата за развитие на селските райони за същия период, съобщиха от Областния информационен център в Разград. Общата стойност на договорените средства са 115 243 781.13 лева.

Продължава...
 
Продължава обновяването на Съдебната палата в Разград
13 May 2019

След като миналата година официалният вход на Съдебната палата в Разград доби нова европейска визия и витраж с герба на България, а сградата бе оборудвана с робот за асистирано изкачване на стълби, това лято ремонтите ще продължат със свежа сила.

Със свое решение в четвъртък Пленумът на Висшия съдебен съвет уважи искането на председателя на Окръжен съд-Разград Лазар Мичев за отпускане на средства в размер на 86 500 лева с ДДС.

Продължава...
 
Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители в Ловеч
13 May 2019

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители, която се проведе в Ловеч в петък и събота. В дискусиите се включи и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 16051