Търсене

Начало Новини
Новини
Община Кубрат обяви бедствено положение
21 May 2018

Бедствено положение във връзка с нарастващата криза със сметосъбирането и сметоизвозването обяви в петък Община Кубрат.

Кметът Алкин Неби уточни, че бедственото положение е обявено за седем дни и е уведомил за това областния управител на Разград и министъра на вътрешните работи, така както се изисква по закон.

Продължава...
 
4665 жители на Лознишка община гласуваха за кмет
21 May 2018

Освен обичайните занимания в градините и нивите, през вчерашния неделен ден хората в Лознишко имаха възможност да избират и нов кмет на своята община. Мястото бе овакантено, след като дългогодишният титуляр Айхан Хашимов от ДПС бе отстранен заради влязла в сила присъда за неправомерно изразходвани средства за ремонт на обществени сгради, пострадали от мними бури.

Продължава...
 
7 абитуриенти от селскостопанската гимназия влизат без изпит в РУ "А.Кънчев"
21 May 2018

7 дванадесетокласници от ПГССХВТ „Ангел Кънчев” - Разград участваха в организираното от Русенски университет „Ангел Кънчев” младежко състезание „Знания в земеделието”. В резултат на успешното им представяне абитуриентите получиха покани за записване държавна поръчка в редовна форма на обучение във Висшето учебно заведение без полагане на кандидатстудентски изпити.

Продължава...
 
Мъж получи удар с мотика заради окосена трева
21 May 2018

Инцидентът между 67-годишния Ф.М. и 54-годишния Г.И. възникнал около 17.20 часа на 17 май на коларски път в землището на кубратското село, в посока изхода към Бисерци.

По данни на пресцентъра на ОД на МВР-Разград по-възрастният нанесъл удар с мотика в лявата ръка на опонента и го заплашил със законно притежаван газ-сигнален пистолет „Blow“, 9 мм.

Продължава...
 
Озеленяват по поречието на Бели Лом в центъра на града
21 May 2018

Акция по възстановяване на зелените площи на булевард „Бели Лом“ в Разград започна в края на миналата седмица. Работата беше инспектирана и лично от кмета на общината д-р Валентин Василев.

От четвъртък по северното платно в участъка от Панчоолу моста до моста до Пощата площите се подготвят със засипване на почва.

Продължава...
 
Мустафа КАРАДАЙЪ: Длъжни сме да защитим демокрацията
21 May 2018

"Призвани сме да бъдем на висотата на 89-та година - единни да защитим демокрацията в нашата Родина и да преодолеем всякаква опасност пред нея", заяви вчера председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който участва във възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба теке край Исперих. Той бе категоричен, че всички тези, които сеят противопоставяне и разделяне, както и омраза нямат място под знамето на демокрацията.

Продължава...
 
Младите огнеборци от ЦУТНТ-Разград са най-добрите в областта
21 May 2018

Седем ученически отбора от общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Цар Калоян и Лозница в петък премериха сили, бързина и умения на спортна база „Гнездо на орли“ в

ХIX областно състезание на младежките противопожарни отряди. То бе организирано от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Клуба по пожароприложен спорт и Регионалното управление по образование, а в него се включиха 70 млади огнеборци.

Продължава...
 
Безработни и работодатели се срещнаха в Исперих
21 May 2018

В разгара на майските празници, провеждани ежегодно от Община Исперих, местната Дирекция „Бюро по труда“ организира трудова борса по проект „Готови за работа“.

Целта на мероприятието бе да се установи ефективен пряк контакт между търсещите работа лица и работодателите, като приоритетно се отчете присъствието на младежи до 29 години, които са една от рисковите групи на пазара на труда.

Продължава...
 
Изложба "Любим приказен герой" подредена в библиотеката
21 May 2018

Ученици със специални образователни потребности посетиха детския отдел на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. Във връзка с Националната библиотечна седмица децата получиха покана да участват в конкурс за рисунка на тема „Любим приказен герой“. Малчугани от цялата област с желание и старание рисуваха.

Продължава...
 
Ученичка от Езерче спечели първа награда в национален конкурс
21 May 2018

Второкласничка от ОУ „Св. П. Хилендарски“ – Езерче беше отличена с престижна награда

в Националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев” - 2018.

Той се провежда под егидата на Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата и е за есе, приказка, разказ или стихотворение по мотиви от творчеството на известния български писател.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 14145