Търсене

Начало Новини
Новини
Представяне днес на Мадлен Алгафари в Библиотеката
20 September 2018

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ - Разград ще представи днес от 17.30 часа Мадлен Алгафари. Тя ще разкаже за написването на сборника със стихове „Пътят на сърцето“ по време на поклонничеството по пътя „Камино“ и преживяванията си там, за срещите с интересни хора с невероятни съдби и поуките от това.

Продължава...
 
Националното шоу „ТУРНЕТООО“ гастролира в Разград
20 September 2018

Във вторник вечерта млади и изгряващи звезди на музикалния бизнес в България заедно с познати лица от сцената сътвориха дискотека под звездите на площад „Момина чешма“. Вълнуващо преживяване предложиха участниците в националното турне на „Хоанг пикчърс“ - София.

Продължава...
 
Дянковлии се оплакват от висока цена на автобусните билети
20 September 2018

Жители на село Дянково сигнализираха, че след провеждането на новия конкурс за автобусните линии по общинската транспортна схема новият стар превозвач ЕТ „Муртаза Ферад“ е вдигнал цената на билата от 2 на 3 лева. Според ползващите обществения транспорт това е несправедливо и нелогично и дават за сравнение пътуването до Русе, което струвало 4.50-5 лева, но за близо 70 километра. Докато разстоянието до Дянково е 12 километра.

Продължава...
 
Разградчани участваха в първия Национален събор на запасното войнство
20 September 2018

Делегацията от Разград се включи първия Национален събор на запасното войнство.

Той се проведе през уикенда в местността Крънска кория край Казанлък, а участие в него взеха над 1200 генерали, офицери, сержанти, войници, асоциирани членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ и на други родолюбиви организации.

Продължава...
 
Спасените от катастрофата до Пчелина благодариха на лекарите и пожарникарите ни
20 September 2018

Спасените от тежката катастрофа на Пчелина, при която се сблъскаха ТИР и микробус с 18 души, изпратиха благодарствено писмо за оказаната им помощ. То е адресирано до изпълнителния директор на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков и до директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Разград комисар Емилиян Станев.

Продължава...
 
Стартира процедурата за изграждане на детска площадка в квартал „Добровски“
20 September 2018

Няколко дни след като кметът на Разград Валентин Василев се срещна с граждани от квартал „Добровски“ и им обеща терен и изграждане на детска плщадка, това вече се случва. В сряда в двора на бившето СПТУ по строителство /където беше и Спортното училище/ трима общински служители вече извършваха заснемане на границите на парцела, с което се полагат основите на процедурата по изготвянето на урегулиран поземлен имот /УПИ/.

Продължава...
 
Разградчанин сигнализира за неуредици около блока му
20 September 2018

Разградчанинът Иван Витанов живее в синия блок до пазара. Завчера той дойде в редакцията, за да изрази възмущението си от някои неща, които отдавна го терзаят. Проблемите, за които той сигнализира за концентрирани зад блока и според него са мини модел на хала в държавата ни.

Продължава...
 
Тържествата за Независимостта почнаха от Осенец
20 September 2018

Кметът на община Разград д-р Валентин Василев бе гост на тържество, посветено на Независимостта на България, което се проведе вчера в село Осенец. Събитието бе организирано от пенсионерския клуб в селото.

Продължава...
 
Ветеринарен лекар дарява детска площадка на Разград
19 September 2018

Още една детска площадка ще бъде изградена върху общински терен в Разград чрез частно дарение. Този път благодетелят е д-р Красен Пенчев, собственик на ветеринарната клиника за домашни любимци „Ветконсулт“. Той отскоро е купил сградата от източната страна на Изчислителния център, където след преустройство ще бъде преместена клиниката, която сега е на ул. „Добровска“. От южната страна на постройката, откъм главния път има празен терен, който е собственост на Община Разград.

Продължава...
 
Стотици разградчани подкрепиха родителите на деца с увреждания
19 September 2018

Стотици разградчани подкрепиха с подписи родителите на деца с увреждания от областта, които в понеделник излязоха на протестна акция в градинката до Часовниковата кула в града.

Инициативата е част от националните протести „Системата ни/ги убива“ и ще продължи до края на месеца, съобщиха Елена Пенчева и Севгюл Осман, които са сред организаторите тук.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 14827