Търсене

Начало Новини
Новини
Бинарен урок по музика и история се проведе в ПГТС „Хр. Смирненски“
14 January 2019

В ПГТС“Христо Смирненски“ се проведе бинарен урок по музика и история, посветен на предстоящия Ден на Разград - 28 януари. На събитието за пръв път бе представен проектът на маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова „Разград – музика и кадър“.

Продължава...
 
Бездомните кучета превзеха Разград, гладни са
11 January 2019

Сряда сутрин. Студено е. Около хипермаркет „Т Макс“ в западната част на Разград обикаля голяма глутница бездомни кучета. Очевидно обединени от една и съща първосигнална цел – намирането на храна, техният брой този път беше внушителен - цели 15 екземпляра.

След като обиколиха района и се увериха, че строителните материали и замръзналата поляна не стават за ядене, четириногите се отдалечиха в посока града при „най-добрите си приятели“.

Продължава...
 
Тежко обгорелият при взрива издъхна от раните си
11 January 2019

Фатални се оказаха последствията от пожара, който миналия понеделник избухна в къща на ул. „Вардар“№18 в Разград. Денонощие след инцидента, по-тежко пострадалият Ертан Ахмед, е издъхнал от раните си.

47-годишният мъж бе с втора степен изгаряния и опасност за живота, което наложи транспортирането му в русенската болница. Въпреки положените от лекарите усилия обаче във вторник Ертан е починал.

Продължава...
 
Цяла година безплатен обяд за бедни разградчани
11 January 2019

Община Разград продължава предоставянето на социалната услуга „Обществена трапезария“ до края на 2019 година, съобщиха от местната администрация. На база на подписания в края на миналата година договор между Общината и Фонд „Социална закрила“ 50 бедни граждани ще получават безплатен топъл обяд в рамките на работните дни.

Продължава...
 
Идва ред да се подават декларации за доходите
11 January 2019

За първи път вместо от първия работен ден на новата година, данъчната кампания стартира на 10 януари. От разградския офис на НАП вчера съобщиха, че за поредна година първа в областта е подала декларацията си 80-годишна жена от Кубрат. От данъчния формуляр става ясно, че достолепната изрядна дама отдава имот под наем. Вторият данъкоплатец, подал декларацията си в първия ден на кампанията, е тийнейджър от Разград на име Лъчезар, който е роден през 2005 година.

По-долу публикуваме информация, от която нашите читатели могат да получат подробна и полезна информация по темата.

Продължава...
 
Кметовете вече ще могат да разполагат с министерски заплати
11 January 2019

„Въвежда се нов подход за определяне на заплатите в местните власти и на ръководителите на областните администрации, държавните комисии и агенциите, като се цели да бъде изравнен съществуващият към момента дисбаланс между различните органите на власт. Дава се по-голяма свобода на общинските съвети да определят заплатите на кметовете на общини, райони и кметства, като се фиксира единствено максималният размер до заплатата на министър“, посочиха в сряда от правителствената пресслужба в съобщение до медиите.

Продължава...
 
44 092 000 лева е проектобюджетът на Община Разград
11 January 2019

За 14 януари /понеделник/ от 11 часа в зала 102 на администрацията е насрочено публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Разград за 2019 година. Прави впечатление, че това отново се прави чисто формално, за което и друг път сме обръщали внимание. Основната причина за нашите съмнения е, че обсъждането на публичните средства, с които Общината ще оперира цяла година, пак се прави през работно време и на място с пропускателен режим.

Продължава...
 
Телефонни измами за 65 000 лева са извършени в Разградско през 2018-та
11 January 2019

Още една възрастна жена е паднала в капана на телефонните измамници по време на новогодишните празници. В сряда от пресцентъра на ОД на МВР-Разград съобщиха, че

10 дни след като била измамена, 81-годишна кубратчанка се е жалвала в Районното управление.

Продължава...
 
Напрежение в Осенец заради струпани в реката камъни
11 January 2019

Жители на Осенец сигнализираха, че в реката, която минава през селото, в участъка до моста край читалището, завчера са изсипани камъни, които биха могли да създадат проблеми при обилни валежи.

Вчера посетихме мястото и се уверихме, че по склона и коритото на реката наистина има стоварени дялани камини. За да разберем подробности, се срещнахме с кмета на Осенец Димитър Димитров, който е избран от квотата на БСП. Той ни разказа следното.

Продължава...
 
Делото за измама срещу д-р Мичев тръгна с искания за отводи
11 January 2019

С искания за отводи премина вчерашното разпоредително заседание по делото срещу д-р Бранимир Мичев, в което той е обвиняем за подбуждане към престъпление на вещото лице д-р Диана Василева и за измама.

Процесът стартира повторно в Районен съд-Разград, след като Окръжният съд отмени наложената му в края на 2017-та ефективна присъда и върна делото за ново разглеждане от друг състав.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 15424