Търсене

Начало Новини
Новини
Благоустрояването на жк „Орел“ ще се случи, при това без да струва и един лев на разградчани!
15 December 2017

Абсолютни спекулации са твърденията на общинските съветници Джипо Джипов, Иво Димитров и Милена Орешкова, че на разградчани ще се наложи да платят над 1 милион лева повече за благоустрояване на жк „Орел“ в Разград. Целенасочено или поради некомпетентност се пропуска централният момент, че става дума за безвъзмездна финансова помощ по ОПРР на ЕС, с нула лева съфинансиране от страна на община Разград.

Продължава...
 
Над 300 деца обедини през годината МКБППМН в Кубрат
15 December 2017

С коледни срещи, богата превантивна програма, кръгли маси по значими теми и отличия от национални конкурси Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Кубрат изпраща 2017 година.

Продължава...
 
Бивш полицай върна 3000 лева на банка, превели ги погрешка
13 December 2017

Ден след раздаването на декемврийските пенсии бившият началник на служба „Въоръжение“ в Областната дирекция на МВР в Разград Христо Цветков решил да си изтегли 200 лева от банкомата на Банка ДСК. Въпреки че много рядко си взема разписката, този път той прибрал хартийката, за да провери колко пари му остават - все пак идват празници.

Продължава...
 
Окончателно осъдиха общинския съветник от ГЕРБ да плаща 535 000 лева
13 December 2017

Решението, с което през февруари Апелативен съд-Варна постанови да бъдат отнети в полза на държавата пари и имоти от Гюлвер Хасан и семейството му на стойност 535 624 лева, вече окончателно е в сила.

Адвокатите на разградския общински съветник от ГЕРБ оспорваха акта пред Върховния касационен съд и претендираха, че съдът във Варна е дал „отговор на правни въпроси, които са разрешени в противоречие с практиката на ВКС, разрешавани са противоречиво от съдилищата и са от значение за точното приложение на закона и развитие на правото“.

Продължава...
 
Общински съветници: 1 000 000 лева ще потънат някъде
13 December 2017

Заради заложения субективен и с най-голяма тежест критерий „Организация на изпълнението“ за възлагане на обществената поръчка за благоустрояването на жк "Орел" ще се похарчат над 1 000 000 лева повече отколкото може да се свърши работата. Преди няколко месеца предупредихме, че тази поръчка е направена за някого и тя ще се реши не на пазарен принцип, а в някой кабинет. И това се случи“.

Продължава...
 
Общински съветник оспори решението от извънредната сесия в Разград
13 December 2017

Общински съветник опита по съдебен ред да оспори решението от бойкотираната извънредна сесия на местния парламент в Разград.

Заседанието, което се проведе на 23 ноември, бе с една-единствена точка в дневния ред и касаеше инвестиционния проект на „Общински пазари - Разград“ ЕАД за строителство на нова търговско-административна сграда.

Продължава...
 
Даряваме двете малки лъвчета на Пазарджик
13 December 2017

Двете най-малки лъвчета, които се родиха през септември тази година в разградския зоокът и в момента са в София, скоро ще си имат свой нов постоянен уютен дом. Преди седмица деловодството на Община Разград е получено заявление от кмета на община Пазарджик, в което се изявява желание двете лъвчета да бъдат бъдат предоставени чрез дарение на тамошния зоопарк "Острова". В документа се посочва, че лъвчетата ще бъдат отглеждани при изключително добри условия.

Продължава...
 
Ще ремонтират 25 улици в Цар Калоян и Езерче
13 December 2017

Община Цар Калоян обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши основен ремонт, реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в две от трите населени места в общината.

В общинския център, улиците, които ще бъдат обновени са 6: "Петър Берон", "Преслав", "Климент Охридски", "Сан Стефано", "Плиска" и "Преспа".

Продължава...
 
Кметът на Разград награден от Боби Михайлов за сътрудничеството с БФС и УЕФА
13 December 2017

На официална церемония в Национална футболна база „Бояна“ в София в понеделник президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов връчи на кмета на Разград Валентин Василев плакет с признателност за ползотворното сътрудничество на Общината с БФС и УЕФА.

Продължава...
 
Спортната асоциация на МВР отличи младите огнеборци от ОУ „Никола Икономов“
13 December 2017

Поредно признание за постиженията си получи младежкият противопожарен отряд „Млад огнеборец“ от ОУ „Никола Икономов“ – Разград.

Възпитаниците на инспектор Красимир Иванов от районната РСПБЗН и педагогически ръководител Цветан Цанев получиха годишната награда на Спортната асоциация на МВР за за най-добро представяне.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 13338