Търсене

Начало Новини
Новини
Срещи на областния и кмета на Разград с генералния консул на Русия в Русе
16 March 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен и екипът му се срещнаха с генералния консул на Русия в Русе Андрей Громов.

Г.Хюсмен представи на дипломата накратко Разградска област с икономиката и букета от етноси, които живеят в нея, и предложи, ако има възможност, тези отношения да се развият по начин, подобен на отношенията между Разград и Одрин, между които стартираха разменни визити на представители на различни сфери от обществения живот.

Продължава...
 
Парите са важни – една тема, споделена от ученици от Гимназията по облекло
16 March 2018

На 14-ти март по покана на „Джуниър Ачийвмънт България“ в Професионалната гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина“ в бе отбелязана Световната седмица на парите, която тази година се провежда от 12 март до 18 март.

Продължава...
 
Община Исперих започва ремонт на улици в града
16 March 2018

Община Исперих обяви обществена поръчка за рехабилитация на две улици в града. Предвижда се да се извършат строително-ремонтни работи на настилките на ул "Ахинора" и ул. "Александър Стамболийски",с което да се преустанови процеса на разрушаването им и да се гарантира носимоспособността, равността и отводняването им от повърхностните води. Освен асфалтиране на уличните платна, поръчката включва и подмяна на бордюрите и изграждане на пешеходен тротоар.

Продължава...
 
Разследват стрелба по две домашни кучета в Кубратско
16 March 2018

52-годишен мъж от кубратското село Савин сигнализира в полицията, че е намерил немската си овчарка простреляна в лявото ухо. Той открил животното ранено около 20.30 часа в неделя.

Продължава...
 
Цялата седмица отбелязват Световния ден на социалната работа
16 March 2018

Със седмица на отворените врати, кръгли маси, дискусии, концерти, спектакли и изложби в Разград ще бъде отбелязан Световният ден на социалната работа и социалния работник – 20 март.

Продължава...
 
Възрастни хора вървят по 30-40 метра, за да си хвърлят боклука
16 March 2018

Възрастни хора вървят по 30-40 метра, за да си изхвърлят боклука. За живеещите на ул.“Скопие“ в Разград това неудобство е сезонно – заради зимата фирмата, която е ангажирана със сметосъбирането мести контейнерите им на перпендикулярната ул. „Дъбрава“. Обяснението е, че заради снега камионите не могат да стигнат до ул. „Скопие“.

Продължава...
 
Ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ се евакуираха заради „пожар“
16 March 2018

Пожар в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ горя наужким във вторник следобед.

„Инцидентът“ стана в 14.50 часа и бе част от практическо занятие на тема „Евакуация при пожар“ с участието на огнеборци от РСПБЗН- Разград и учениците от 9 и 10 клас.

Продължава...
 
Седем полуфиналисти от Езиковата в международното състезание „HIPPO“
16 March 2018

Седем ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград се класираха за участие в полуфиналния кръг на Международното състезание по английски език „HIPPO“. Форумът се организира за шеста поредна година от „Global Hippo Association“, разказа старши учителят по английски език Татяна Байчева.

Продължава...
 
Почна кърпеж на разбитите разградски улици
14 March 2018

В началото на седмицата кметът на Разград Валентин Василев инспектира полагането на студена асфалтова смес на разбити пътни участъци в Разград. Четири тона студена асфалтова смес бе положена от служители на ОП „Ремонтстрой“ в участъците на две улици в Разград – „Перистър“ и „Странджа“.

Продължава...
 
Ораторски умения на английски език показаха ученици от Езиковата
14 March 2018

Ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград участваха в Пролетен източен регионален турнир по реч и дебати на английски език, който се проведе в Добрич. Състезанието се организира от фондация „БЕСТ“, създадена от помощник-учители по английски език по програма „Фулбрайт“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 13763