Търсене

Начало Новини
Новини
В новата сграда на ППМГ – ново математическо състезание
12 November 2018

ППМГ „Акад. Н. Обрешков” - Разград инициира ново състезание за малки математици от 2 до 7 клас, а първото му издание бе на 31 октомври, в навечерието на Деня на народните будители. По едно съвпадение това бе и първото състезание, проведено в новата сграда на Профилираната природоматематическа гимназия.

Продължава...
 
И в Разград яли от спанака с татул
09 November 2018

Спанакът, който Българската агенция по безопасност на храните спря от разпространение в търговската мрежа заради съмнение, че е примесен с листа от татул, се е продавал и в Разград.

Пакет от 500 грама, сорт „Горила“, произведен във ферма „Ивайло Малджански“ в пловдивското село Златитрап, семейство от града си е закупило от „Кауфланд“. За това, че е опасен, хората научили от новините.

Продължава...
 
Валентин Василев е финалист в „Кмет на годината“
09 November 2018

Кметът на Разград Валентин Василев е финалист след първия етап на надпреварата „Кмет на годината“ - ежегодна инициатива на портала на българските общини kmeta.bg.

След проведеното онлайн гласуване, което започна на 22 октомври, Василев е един от тримата кметове на средни общини, които са оценени най-високо в категорията „Smart Siti.

Продължава...
 
Ловци от три области обсъждаха проблема с африканската чума по свинете
09 November 2018

В сряда Ловно-рибарско сдружение „Сокол“ - Разград беше домакин на регионална среща на ръководствата на ловните организации от областите Русе, Търговище и Разград. Гост и водещ на съвещанието беше председателят на Съюза на ловците и риболовците в България инж. Васил Василев.

Продължава...
 
Дечица гостуваха в Районното в Исперих
09 November 2018

По повод на предстоящия професионален празник на българската полиция на 8 ноември, в обявените дни на отворени врати, деца от целодневна детска градина "Мечо Пух" от Исперих посетиха районното управление на полицията в града.

Продължава...
 
Две жертви и един пострадал взели пожарите миналата зима
09 November 2018

Двама души са загинали, а един човек е пострадал при пожарите миналата зима.

На 10 и на 15 март 2018 година огънят е взел жертви в Разград и Осенец, на 3 декември 2017 година жена е получила травми при пожар в село Юпер.

От 1 ноември 2017 г. до 31 март 2018 г. в областта са настъпили 68 пожара. 37 от тях са били с материални загуби, останалите – без значителни щети, предимно в коминни тела, припомнят от РДПБЗН-Разград.

Продължава...
 
Зрелищна демонстрация за децата на Разград направиха полицаите на празника си
09 November 2018

Зрелищна демонстрация за децата на Разград направиха вчера навръх професионалния си празник 8 ноември полицейските служители от Районното управление и областната дирекция на МВР.

Над 120 хлапета от детските градини „Митко Палаузов”, „Славейче”, „Зорница” и „Шестте ястребинчета” имаха възможност да наблюдават отблизо служебните кучета, полицейските автомобили и снаряжение и да се запознаят лично с възможностите на подвижната криминалистична лаборатория на ОД на МВР.

Продължава...
 
Пожарникари „спасиха“ деца след мощно „земетресение" в Кубрат
09 November 2018

„Земетресение“ с магнитуд от 7.5 по Рихтер разтърси Община Кубрат. Този сценарии се разигра в лудогорския град на демонстративна акция по спасяването на пострадали граждани в града и населените места в общината. Демонстрацията се осъществи в Спортната зала в Кубрат, чрез пожарникарите от Кубрат и Разград, екипите на „Спешна помощ“, полицията и доброволческите формирования към Гражданска защита в Община Кубрат.

Продължава...
 
Талантите от формация „Пулс“ представиха „Когато си готов да полетиш...“
09 November 2018

По идея на Театрално-танцова формация „Пулс“ бе представен спектакъл по стихове с музика и пластика в РБ „Проф. Боян Пенев“ от възпитаниците на Катя Лапатова пред отбрана публика. За този проект трупата е с намерение да стане устойчив и да се превърне в традиция - всяка година по това време да бъдат показвани достиженията в съчетан комплекс от изкуства на талантливите деца.

Продължава...
 
Рестартират подготовката за модернизация на пречиствателната станция
09 November 2018

След като стана ясно, че няма да има европейско финансиране за модернизация на Градската пречиствателна станция, Община Разград предприема мерки, които целят съоръжението да бъде обновено със средства от държавния бюджет. За тази цел вече е обявена обществена поръчка с предмет „Актуализация на Идеен проект за Реконструкция на съществуваща пречиствателна станция за отпадни води гр.Разград“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 15105