Търсене

Начало Новини
Новини
Пуснаха поляците побойници
21 June 2017

 

Двамата полски туристи, които в неделя по обяд нанесоха побой на служител на бензиностанцията в Цар Калоян, вече са на свобода. 25-годишният Кристиян Валигура и 17-годишният Матеуш Заяч ще бъдат съдени по бързото производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Именно това, че не могат да бъдат подведени под отговорност по по-тежката квалификация – за средна телесна повреда, стана причина и Районната прокуратура в Разград да не поиска удължаване на срока на задържането им под стража.

Продължава...
 
Пет фирми искат да проектират ремонта на ул. „Странджа“ в Разград
21 June 2017

 

 

Вчера комисия с председател арх. Петър Сергев започна отваряне на офертите на фирмите-кандидати за възлагане на обществената поръчка с предмет „Изготвяне на инвестиционен проект за реконструкция на ул. „Странджа“ и прилежащите й кръстовища в Разград и авторски надзор по време на строително-монтажните работи“ с обща прогнозна стойност 30 162 лева без ДДС.

 

Продължава...
 
Общински съветници заседаваха в Дома за стари хора
21 June 2017

 

 

Общинските съветници от ПК по социална политика, трудова заетост и здравеопазване на Общински съвет – Разград проведоха заседание в Дома за възрастни хора. Това се случи по инициатива на председателя на на ОбС Разград Надежда Радославова и председателя на комисията Янка Георгиева. На заседанието присъстваха и вносителите на докладните д-р Валентин Василев – кмет на Община Разград и заместниците му – Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

 

Продължава...
 
Актьори от „Импулс“ с награди от театрален фестивал в Русе
21 June 2017

 

 

Двама актьори от МТФ „Импулс“ в Разград спечелиха индивидуални награди от XXI Национален театрален фестивал на училищните театри „Климент Михайлов“, който се проведе в Русе.

Младите любители на сценичното изкуство, с ръководител Веселин Керемедчиев, представиха спектакъла „Женско царство“ от Стефан Костов.

 

Продължава...
 
Млади историци с награди от конкурс за Първата световна война
21 June 2017

 

 

Трима ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ бяха отличени в Националния ученически конкурс „България и Първата световна война. Места на памет“. Възпитаниците на елитната гимназия получиха своите награди преди дни в Добрич, където се проведе научна конференция по темата. Във форума участваха млади историци от цяла България – Варна, Шумен, Пловдив, Русе, Исперих, Разград, Тутракан, Монтана, Тервел, които представиха своите разработки пред публиката.

 

Продължава...
 
Община Разград се фокусира върху детските площадки
21 June 2017

 

 

Както „Екип 7“ съобщи, предприемачите Йордан Тачев и Юлиян Топалов предоставят безвъзмездно на Община Разград две чисто нови детски съоръжения. Едната площадка е до механа „Лятно кино“ в парка, а другата ще бъде монтирана до пицарията „СТОП Моцарела“ в градинката пред Административния съд.

 

Продължава...
 
Две жени са пострадали при катастрофата с румънски ТИР
21 June 2017

 

 

Две жени пострадали при катастрофата, която румънски ТИР предизвика на пътя Русе – Разград в неделя следобед.

Инцидентът стана около 14.40 часа, когато товарното „Волво“, управляван от 52-годишния Ю.Ч. от Румъния, се усука на пътното платно, прикаченото му полуремарке навлезe в лентата за насрещно движение и удари „Ланчия“, шофирана от 36-годишната М.Б. жена от Завет.

 

Продължава...
 
Музикалният педагог Етиен Леви в Разград за фестивала „Звезден път“
21 June 2017

 

 

За десети юбилеен път Разград става сцена на националния детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки, обединени под мотото „Детско изкуство за безопасност на движението“. Той ще се проведе на 23 и 24 юни в новия театър. Организатори на събитието са Община Разград, Сдружение „Бъдеще за Европа“, ОД на МВР и Общински културен център.

 

Продължава...
 
С детски куклен театър откриха „Читалня под небето“
21 June 2017

 

 

С куклена драматизация на приказката „Кума Лиса кръстница“ от Ран Босилек откриха седмото издание на лятната инициатива „Читалня под небето“. Импровизираната сценка се разигра на детската площадка в градинката до централната сграда на Регионална библиотеката „Проф. Боян Пенев“.

 

Продължава...
 
ОП „Паркстрой“ се зае с ниските клони по улиците в Разград
21 June 2017

 

 

Успоредно с косенето на тревните площи в Разград, от ОП „Паркстрой“ започнаха и оформяне на дърветата и повдигане на короните им, където е необходимо да бъде извършена интервенцията, съобщиха от общинската администрация. Това се налага заради клони, които пречат на придвижването на гражданите по тротоарите, както и заради надвиснали над пътните платна, които затрудняват видимостта на шофьорите.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 12475