Търсене

Начало Новини
Новини
Арестуваха двама в Разград за близо 90 килограма дрога
17 August 2017

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство срещу двама души за трафик на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Срещу 48-годишния И.И. и 24-годишната Л.Я. са повдигнати обвинения за престъпление по член 354 а, ал. 2 от Наказателния кодекс, извършено в съучастие.

Двамата са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Разград за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Разградския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължава...
 
Кубратчанин смая ретро парад с мерцедес отпреди век
17 August 2017

Във Видин се проведе първият автомобилен ретро парад за стари автомобили и мотоциклети. В него се включи и авто-мото ретро клуб „Хан Кубрат“ от Кубрат с председател Христо Антонов. Клубът получи купата за второ място за масово участие.

Продължава...
 
839 лева е средната заплата в Разградска област
17 August 2017

839 лева е била средната месечна заплата в Разградска област през второто тримесечие на годината, сочат данните на Националния статистически институт. Спрямо същия период на 2016 година е налице ръст от 9.2%, а в сравнение с предходното тримесечие увеличението е с 3.5%. От април до юни заетите в обществения сектор са получавали средно по 832 лева, а в частния - 842 лева.

Продължава...
 
Глобяват разградчанин за автонарушение на място, където не е бил, и с кола, която няма
17 August 2017

На 5 юли 2016 година разградчанинът Константин Иванов Костадинов получава писмо от Пътна полиция - Велико Търново, в което го уведомяват, че е нарушил правилата за движение по пътищата. Конкретното нарушение е, че вместо допустимата скорост от 60 километра в час, той е шофирал с 82 км. Радарът го е засякъл в района на Стражица. В писмото е упоменато още, че Костадинов е бил зад волана на „Фолксваген Пасат“ с шуменска регистрация Н 35 45 ВК. За провинението си трябва да заплати глоба в размер на 100 лева.

Продължава...
 
Ще санират още два блока в жк "Орел"
17 August 2017

Община Разград обяви обществена поръчка за санирането на още две жилищни сгради в жк "Орел" - блоковете 5 и 6, по Националната програма. Тя обхваща проектирането, изпълнението на строително-ремонтните дейности и извършване на авторски надзор по време на работата.

Продължава...
 
Разградчани се обучаваха за привличане на евросредства
17 August 2017

Вчера заинтересовани представители на местната общност в Разград се обучаваха в Областния информационен център (ОИЦ) за това как се кандидатства с проекти за европейско финансиране..

Продължава...
 
Задържаха трима за закана за убийство на полицаи и горски
17 August 2017

Районната прокуратура в Исперих задържа за срок до 72 часа 41-годишния Райко Г., 46-годишния Пенко П. и 32-годишния Алекси А. и внесе искания в Исперихския районен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата, които бяха уважени. Срещу тримата обвиняеми са образувани три бързи производства, наблюдавани от Районната прокуратура в Исперих.

Продължава...
 
Назрява протест срещу мръсния въздух
16 August 2017

Заради зловонието, което продължава да трови жителите и гостите на Разград, в социалните мрежи започна активна подготовка за организиране на протест срещу продължаващото бездействие на държавните и общинските институции за решаване на проблема.

Продължава...
 
Вонята в Разград стигна до премиера и главния прокурор
16 August 2017

Вчера общинският съветник от „Кауза Разград“ и зам.-председател на местния парламент в Разград Калоян Монев изпрати повторен писмен сигнал до премиера Бойко Борисов и до главния прокурор Сотир Цацаров. Той е във връзка с появилите се отново неприятни дразнещи с неизвестен характер миризми.

Продължава...
 
Ще ремонтират улици и паркинги в Разград
16 August 2017

Община Разград обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за ремонт и рехабилитация на улици и прилежащи асфалтови паркинги и уширения в града.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 12718