Търсене

Начало Новини
Новини
Малко по-добри са добивите на зърно в Лудогорието тази година
16 July 2019

Малко по-добри добиви на зърно в Лудогорието отчитат това лято от Областната дирекция „Земеделие“ в Разград.

Вече окончателно е приключила жътвата на ечемик, съобщават от ведомството. От общо 47 233 дка площи са прибрани 25 893 тона зърно или 548 кг/дка. За сравнение през 2018 година с културата са били засети 37 086 дка, които са дали 19 463 тона продукция или средно 525 кг/дка.

Продължава...
 
Социални услуги участваха в кулинарно състезание
16 July 2019

На 15 юли бе отбелязана поредната съвместна проява на социални услуги в община Разград. Проведен беше кулинарен конкурс с участието на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Подай ръка“, Комплекс от ЦНСТ за деца и младежи с увреждания - Разград, Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания - с. Просторно, и домакините Дом за пълнолетни лица с деменция - Разград.

Продължава...
 
Заличиха знак за винетка по пътя за жп гарата в Разград
16 July 2019

Разградчани не приемат решението отсечката от града до жп гарата да се квалифицира като републикански път и съответно за пътуване по нея да се изисква винетка. Реакцията е обяснима, предвид факта, че гарата е част от Разград, макар и да се намира на 5 км извън пределите на населеното място.

Продължава...
 
И в Разградско имало къща за гости, ползвана като лична вила
15 July 2019

И в Разградска област има къща за гости, финансирана с пари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., която е ползвана като лична вила.

Това стана ясно от изявление на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която представи резултатите от проверките на обектите на съвместна пресконференция с ръководството на Държавен фонд „Земеделие“.

Продължава...
 
Спряха автобусите от Разград до Попово
15 July 2019

От началото на юли фирма „Метеор“ се отказа от обслужването на автобусната линия от Попово до Разград и обратно и ни лиши от възможността да пътуваме, съобщиха наши читатели от Благоево. Досега разписанието е било три курса на ден и хората, ползващи обществен транспорт увериха, че винаги е имало пътници. Така че причината не би могла да е липсата на такива.

Продължава...
 
За трети път отсрочиха дела срещу д-р Мичев, представял болничен
15 July 2019

За трети пореден път две от делата, водени срещу д-р Бранимир Мичев, не можаха да стартират в Окръжния съд в Разград.

По информация от заместник окръжния прокурор Емилиян Грънчаров, причината за отсрочване на заседанията по производствата, които не успяха да се състоят и миналата седмица, е болничен лист, представян от хирурга.

Продължава...
 
Проф. Диана Гергова с висше държавно отличие на Япония
15 July 2019

Япония отличи с висшата си държавна награда орден „Изгряващо слънце - Златни лъчи с розетка“ един от нашите световноизвестни археолози - проф. Диана Гергова.

Орденът беше връчен от посланика на Япония у нас Масато Ватанабе на церемония миналата седмица в София за насърчаване на академичния обмен и взаимното разбирателство между Япония и България в областта на археологията.

Продължава...
 
Община Разград стартира нов проект за патронажна грижа
15 July 2019

Община Разград подписа нов договор за финансиране изпълнението на проект „Създаване на звеното за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж - Разград“.

Общият размер на безвъзмездната помощ е 337 969 лева , като средствата ще бъдат осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г., приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“.

Продължава...
 
В Хирургията на Разград вече правят безкръвни операции
12 July 2019

В хирургичното отделение на МАБЛ „Св. Иван Рилски“ - Разград вече се извършват безкръвни операции. Това съобщи д-р Евгени Генев, който преди няколко месеца отново оглави отделението.

Операционният блок е напълно окомплектован, като са закупени два ултразвукови скалпела на „Johnson&Johnson“, което позволява при необходимост и в двете операционни едновременно да се работи по модерната технология.

Продължава...
 
„Амилум“ прави второ разширение за милиони, държавата – нищо за инфраструктурата
12 July 2019

Пълно безхаберие и най-вече неуважение демонстрира държавата към чуждите фирми, които инвестират у нас.

„Екип 7“ неведнъж е заострял вниманието към състоянието на инфраструктурата в индустриалните зони на Разград. Темата обаче доби нова актуалност, след като „Амилум България“ стартира нова програма за разширение на мощностите на завода си.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 16289