Търсене

Начало Новини
Новини
„Потомци на Дуло“ подкрепиха животновъдите в Шарково
18 July 2018

Със сблъсък между униформени и протестиращи започна блокадата на кошари в село Шарково. Десетки протестиращи от цялата страна, сред които и представители на кубратското сдружение „Потомци на Дуло“, се опитаха рано сутринта да ограничат достъпа на ветеринари и униформени до последните две кошари в селото.

Продължава...
 
40 деца за един месец се потопиха в „В страната на чудесата“
18 July 2018

Над 40 деца в продължение на месец учиха есперанто, твориха в работилници по приложно и изобразително изкуство, участваха в образователни и спорни игри в рамките на Лятната школа „В страната на чудесата“. Заниманията бяха организирани от Народно читалище „Делиорман 2014“, Есперантско дружество „Д-р Л. Л. Заменхоф“, Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Съюз на художниците – Разград и Етнографски музей.

Продължава...
 
Областната епизоотична комисия заседава днес заради Африканската чума
18 July 2018

Областният управител на Разград е насрочил за днес заседание на Постоянната областна епизоотична комисия.

Заседанието е във връзка с влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете в Румъния и опасността от навлизането на българска територия.

Продължава...
 
Отново ще се проведе Илинденски събор в Сборяново
18 July 2018

Инициативен комитет и тази година организира традиционния Илинденски събор на 22 юли в живописната местност Сборяново край Исперих. От 8 до 10 часа ще се състои литургия в църковния храм в село Малък поровец. От 12 часа до хижа „Ахинора“ ще започне водосвет в чест на пророк Свети Илия и освещаване на курбаните.

Продължава...
 
Задигнаха камери за видеонаблюдение на резервата „Воден – Ири Хисар“
18 July 2018

С пълна сила продължава войната между бракониерите и управата на ДЛС „Воден – Ири Хисар“. След като преди няколко месеца системата за видeонаблюдение на резервата засече поредния нарушител и това доведе до задържането му, сега неустановени лица посегнаха именно на техниката, с която се документират и идентифицират незаконните набези.

Продължава...
 
Екзотични състави от Коста Рика, Филипините и Мексико завладяват Разград
18 July 2018

Състави от Коста Рика, Филипините, Мексико, Черна Гора, Беларус и България ще потопят разградчани в магията на своята култура, национални танци и обичаи по време на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Това обяви главният експерт „Култура“ в общинската администрация Виолета Антонова.

Продължава...
 
Управници и спортни деятели гледаха Къркпънарските борби в Одрин
18 July 2018

Делегация от Разград, водена от областния управител Гюнай Хюсмен, посети Одрин по време на една от най-мащабните спортни прояви в Турция - 657-то издание на традиционните Къркпънарски борби.

Състезанието продължава няколко дни, групата от Разград бе на стадиона, когато се играха най-атрактивните срещи - от полуфиналната и финалната фаза.

Продължава...
 
Близначки от Разград заминават за летен лагер на „Майкрософт“
16 July 2018

Близначките Ася и Симона Андрееви от Разград получиха покана от „Майкрософт“ за участие в международен летен лагер за изкуствения интелект, който ще се проведе от 26 до 31 август в столицата на Гърция.

В събитието ще участват 150 момичета от Азербайджан, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Грузия, Гърция, Унгария, Казахстан, Косово, Латвия, Литва, Малта, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна.

Продължава...
 
Илин Солаков е новият главен архитект на Община Разград
16 July 2018

Със заповед на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, считано от 2 юли, 36-годишният Илин Солаков е новият главен архитект на Община Разград. Същият заемаше длъжността директор на дирекция „ТСУ, общинска собственост и контрол по строителството“ в Община Разград през периода 25 май 2016 г. до настоящия момент и до навършване на придобито право на пенсия на досегашния главен архитект Петър Сергев.

Продължава...
 
Пак търсят фирма за строеж на физкултурен салон на Езиковата
16 July 2018

След неуспешния първи опит, когато нито една фирма не прояви интерес, Община Разград отново обяви обществена поръчка за изграждането на физкултурен салон към ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф". Въпреки очакванията за промяна в параметрите от местната администрация уточниха, че те се запазват същите с идеята да не се правят компромиси и дълго чаканата придобивка за Езиковата гимназия да бъде построена качествено.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 14480