Търсене

Начало Новини
Новини
Единият от задържаните полицаи е от Разград
18 October 2017

 

 

Разградчанинът Александър Цонев е един от двама полицаи от софийското 7-мо Районно управление, които в неделя вечерта бяха задържани при спецоперация на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

27-годишният оперативен работник и колегата му Еджевит Осман вече са с повдигнати обвинения за разпространение на дрога и получаване на подкупи. Двамата са били разузнавачи именно по линия на наркотиците.

 

Продължава...
 
Гюнай Хюсмен нави работодател да търси персонал от Исперихско
18 October 2017

 

 

Хора без препитание от четири села в община Исперих се запознаха с възможностите за работа в завода за производство на домакинско стъкло „Пашабахче“ в Търговище. Условията за кандидатстване в дъщерното дружество на „Шишеджам“ представи директорът на отдел „Човешки ресурси“ Гюлчин Кючукова, която лично посети селата Йонково, Малко Йонково, Лудогорци и Голям Поровец.

 

Продължава...
 
Хакер разби профила на общинска съветничка, иска пари от нейно име
18 October 2017

 

 

Неизвестен хакер разби фейсбук профила на независимата общинска съветничка в разградския парламент Фатме Селим и разпраща от нейно име зов за парична помощ.

За измамата сигнализира самата потърпевша и предупреди близките и познатите си да внимават и да не изпращат пари на никого.

Продължава...
 
Арх. Радан Донев ще бъде новият носител на наградата "Никола Икономов"
18 October 2017

 

 

По традиция всяка година по повод 24 май и 1 ноември - Ден на народните будители, Общинският съвет в Разград връчва наградата на името на местният възрожденец Никола Икономов. С нея се удостояват изявени местни творци и дейци на културата и образованието, научни работници, юристи.

 

Продължава...
 
Атанас Дончев предаде щафетата на новия началник на РУО Ангел Петков
18 October 2017

 

 

Ангел Петков официално встъпи в длъжност като началник на Регионалното управление на образованието в Разград. Новият шеф получи заповедта си за назначаване от областния управител Гюнай Хюсмен, който го представи официално пред двадесетте служители в държавната институция.

 

Продължава...
 
Децата от „Хорце“ с две награди от фестивала „Мисионис пее и танцува“
18 October 2017

 

Танцьорите от ДТШ „Хорце“ към Центъра за работа с деца се завърнаха с две награди от второто издание на Детско-юношески фолклорен фестивал „Мисионис пее и танцува“ в Търговище.

В надпреварата се включиха над 450 участници от цялата страна, които се състезаваха в категориите – „Вокални групи, хорове, камерни формации и групи за автентични песни“, „Индивидуални изпълнители“ и „Детско-юношески танцови състави“.

Продължава...
 
Деца от деветте ученически превантивни клуба участваха в пътуващ семинар
18 October 2017

 

 

37 членове и ръководители на сформираните училищни превантивни клубове в 9 училища в община Разград участваха в пътуващ семинар, който премина през София и Габрово. Целта бе обмяна на опит, повишаване на информираността и мотивацията на учениците-лидери на превантивни кубове, изграждане на умения за работа с връстници и в екип. Семинарът се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и на Общинския съвет за наркотични вещества в /ОбСНВ/.

 

Продължава...
 
Разградски ученици посетиха Военния университет във Велико Търново
18 October 2017

 

 

Във връзка със задължителната военна подготовка, ученици от деветите и десетите класове на ПГТС „Христо Смирненски“ в Разград посетиха Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Младите хора разгледаха изложеното въоръжение и техниката на Строевия плац и наблюдаваха генерална репетиция на тържествения ритуал по полагане на клетва от курсантите и първокурсниците на Военния университет.

 

Продължава...
 
Започнаха проверки на язовирите в област Разград
18 October 2017

 

 

Назначена със заповед на областния управител Гюнай Хюсмен междуведомствена комисия за обследвания на техническото и експлоатационното състояние на язовирните стени започна работата си от община Исперих.

 

Продължава...
 
Учителка от ПТГ „Шандор Петьофи“ участва в конференция в Абу Даби
18 October 2017

 

 

Преподавателката по английски език в ПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград Светла Йорданова участва в Световна конференция за образование, която се проведе в Абу Даби.

Учителският форум „Кудва“ се организира под патронажа на Негово Височество Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахян, коронован принц на Абу Даби. Срещата на учители от цял свят премина под егидата на Службата по образованието към Кралския двор в столицата на Обединените арабски емирства

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 12990