Търсене

Начало Новини
Новини
Таксите за детски градини на кандидат-първокласниците незаконни
11 June 2010

Административният съд в Разград разгледа в сряда жалбата на разградчанката Калинка Начева срещу събирането на такси за храна за деца в предучилищна възраст.
Адвокатът й заяви в съдебната зала, че решението на местния парламент от края на миналата година за въвеждането на такса от 2.20 лeва на ден за храна противоречи на Конституцията,


Продължава...
 
Змии плъзнаха из Разград
11 June 2010

Змии плъзнаха из Разград, алармират наши читатели. Завчера заранта родители видели голямо влечуго да пъпли из неокосената трева край детска градина „Зорница“ в областния център и веднага информирали директорката. Тя, от своя страна, се обадила на „Гражданска защита“, която след близо едночасово търсене не открила опасността. От община Разград изпратиха екип да маха бурените.


Продължава...
 
Генералният консул на Турция гостува на кмета и областния управител
11 June 2010

Денчо Бояджиев се срещна с Генералния консул на Република Турци

В сряда на кратко делово посещение в Разград бе генералният консул на Република Турция в Бургас. Сибел Еркан първо се срещна с кмета Денчо Бояджиев. Новоназначеният дипломат бе тук на опознавателна визита, за да заяви добрите си намерения за сътрудничество. Кметът Бояджиев запозна г-жа Еркан със социално- икономическото развитие на общината и перспективите за развитието на Разград.


Продължава...
 
Намалиха присъдата на садиста, убил с боздуган шурея си
11 June 2010

13 години затвор за садистичното убийство с боздуган, присъда

Навръх рождения си ден 51-годишният Мехмед Мехмедов от Разград получи първата за Разградския окръжен съд намалена с една трета присъда, тъй като делото се гледа по съкратеното производство и той направи пълни самопризнания.


Продължава...
 
Болницата дава на съд длъжниците си
09 June 2010

Напълно реално е и МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Разград да даде на съд свои длъжници, коментира за „Екип 7“ изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Иван Петров. Да предприемат драстичната мярка вече се заканиха от „Пирогов“, задето обслужват голям процент от хора без здравни осигуровки, разградските медици сигурно ще бъдат принудени да последват столичните си колеги.


Продължава...
 
Жена по чудо не потъна в асансьорна шахта
09 June 2010

Млада жена по чудо не потъна в асансьорна шахта отново, след като само преди месец служителка от общината в Разград падна от шестия етаж и загина. За щастие, този път жената „изтеглила“ асансьора, погледнала в краката си и не направила фаталната крачка. Асансьорът не е в административна сграда, а в жилищен блок.


Продължава...
 
Жена от Балкански се удави в педя вода
09 June 2010

Труп на 54-годишна жена бе намерен в понеделник сутринта в тресавище в Балкански. При извършения оглед следи от насилие не са открити и единствената версия за причината за смъртта на Мюзеям Исмаилова Мехмедова е нещастен случай. Тя се подкрепя не само от всички разследвани обстоятелства, но и от информацията, която получихме от местните хора.


Продължава...
 
Разбунтуваха се шивачките на „Маги - Ка“, експлоатирали ги
09 June 2010

Над 100 жени и мъже от разградската шивашка фабрика „Маги - Ка“ ООД напуснаха вчера работните си места в знак на протест срещу нередовното изплащане на заплатите. Пред репортер на „Екип 7“ шивачките заявиха, че фирмата има много поръчки, работят от сутрин до вечер, често в събота и неделя и дори през нощта. Всяка седмица продукцията се товари и изпраща в чужбина. В същото време заплащането е мизерно и заработените средства, най-често под и около минималната заплата, не стигат за нищо. „Кризата при нас се изразява не в липсата на работа, а на пари за свършената работа. И това е още отпреди световната криза.“, каза млада шивачка, която по разбираеми причини не си каза името.


Продължава...
 
Кърлежи и трева в Разград
09 June 2010

„В неделя решихме да си приготвим храна и да отидем да хапнем сред природата на Пчелина. В местността тревата стигаше човешки ръст и навярно поради тази причина там да липсваха други посетители освен нас.

Поехме към градския парк, където също се натъкнахме на неокосени тревни площи. Имахме намерение децата ни да се позабавляват на колодрума, но и той бе обрасъл до непристъпност. Впоследствие разбрахме също, че на Пчелина не е пръскано срещу кърлежи, а нахапаните тази година са стотици. Нека от общината дадат отговор на въпроса къде могат да играят децата ни безопасно и на воля“.


Продължава...
 
Учениците от СОУ-то в Лозница - с най-нисък успех
07 June 2010

 

СОУ „Христо Ботев" - Лозница e на опашката в цялата страна по успех на тазгодишните матури, стана ясно в петък след пресконференция, дадена от Министерството на образованието, младежта и науката. Учениците от учебно заведение са изкарали успех едва 2.66 и заемат последната позиция в класацията на просветното ведомство.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 Следваща > Последна >>

Резултати 11891 - 11900 от 14135