Търсене

Начало Новини
Новини
Почнаха да хранят 85 бедни деца
05 December 2008

 

85 деца от социално слаби семейства, които учат в ОУ „Христо Ботев“ на лознишкото село Гороцвет, от понеделник се радват на топъл обяд. Милосърдната идея е на най-хуманитарната организация Български червен кръст и ще продължи до края на март догодина.

Шестдесет от общо 85-те деца в Гороцвет пътуват ежедневно от съседните села Студенец и Каменар, за да се учат. Част от малчуганите живеят само с по един родител, по презумпция социално слаб. А заради недостиг на средства, учениците нямат възможност да се хранят пълноценно.

Продължава...
 
Специалист по електронните везни разкри - на пазара лъжат масово и нагло
03 December 2008

 

Търговците на пазара масово и нагло мамят гражданите при тегленето на закупените плодове и зеленчуци. Преди да сложат стоката на електронната везна, с добре отработено, почти незабележимо за клиента движение, те натискат бутона „Тара“ /изписан по различни начини на различните марки уреди/, който е откъм тяхната страна и така везната вече не е занулена. Така тегленето започва с включената тара – в случая тасът /поставката/ на везната, чието средно тегло е около 400 грама.

Продължава...
 
Всички вкупом погват незаконните таксита
03 December 2008

 

Ограничаване на явлението „незаконни таксита“ бе една от основните теми на последната за годината среща на областния управител Наско Анастасов с общинските кметове и ръководители на различни контролни институции.

В изказването си кметът на Разград Денчо Бояджиев заяви, че проблемът е изключително сериозен. Той е в такива мащаби, че превозвачите, които работят по направленията за Дянково, Раковски, Гецово, Ясеновец били на път да прекъснат договорите си.

Продължава...
 
26 000 т асфалт по пътя Побит камък-Дянково-Разград
03 December 2008

 

20 временни и четири постоянни работни места се създават по проекта „Рехабилитация на общински път RAZ 1113 /III-4902/ Побит камък-Дянково-Разград в подкрепа на развитието на икономическия и туристически потенциал на градския ареал BG 161 PO 001/2.1.-2007/015“ по Оперативна програма „Регионална развитие“ 2007-2013. Това съобщи в понеделник в Дянково на пресконференция за старта на проекта ръководителят му Йордан Митев.

Продължава...
 
3 декември, Ден на хората с увреждания - проблемите с достъпността, образованието и работата
03 December 2008

 

Основните проблеми пред себе си хората с увреждания групират в няколко области - достъпна градска среда, образование на деца в масови училища и трудова реализация.

Според инвалидите в Разград е направено много за достъпната среда, но има да се прави още. Тера инкогнита за тях остава, например, съдебната палата, духовните храмове, магазинната мрежа, офиси и ведомства. Не на малко места подстъпи отвън има, но те не вършат никаква работа като вход към учреждения. Типичен е примерът за подстъпът край профсъюзния дом в Разград.

Продължава...
 
90% от кубратските ученици – с GSM и компютри
03 December 2008

 

В СОУ „Хр.Ботев“ в Кубрат, по инициатива на училищното ръководство, беше проведена интересна анкета. Участие взеха 634 от общо 662 ученици от 1-ви до 12-ти клас, което прави данните от нея и представителни, и любопитни. Оказва се, че в днешно време 91% от учениците имат мобилни телефони, 85% - компютри, интернет - 76%, а MP3 – 51%. Наред с това, много от тях – 85 на сто, имат и лични велосипеди.

Продължава...
 
11 души отиват в Мека за Курбан байрама
03 December 2008

 

Общо 11 правоверни мюсюлмани от Лудогорието са пожелали и се записали на Хадж в Мека и Медина в Саудитска Арабия, където да посрещнат Курбан байрама, съобщиха за в-к "Екип 7" от районно мюфтийство в Разград.

Нашенските духовници и кандидат-хаджии ще се влеят в групата от 720 души от цяла България, които Главно мюфтийство праща по Светите за мюсюлманите земи и места.

Продължава...
 
Сменяме джипи пак
03 December 2008

 

До края на декември здравноосигурените отново могат да сменят личния си лекар като се регистрират при нов. Пациентите си купуват от здравната каса талон за нов избор. С попълнения формуляр той трябва да отиде при предпочетения медик и да му представи още здравноосигурителната си книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус.

За пререгистрацията не е нужно пациентът сам да се отписва от листата на досегашния си личен лекар. Това, както и включването в пациентската листа на новоизбрания лекар, се извършва по служебен път от районната здравноосигурителна каса (РЗОК).

Продължава...
 
И в Кубрат отбелязаха Световния ден за борба със СПИН
03 December 2008

 

В антиСПИН кампанията се включиха и младежите от най-голямото учебно заведение в Кубратска община – СОУ „Хр.Ботев“ в града. Проявите бяха съвместна инициатива на училищното ръководство и общинското дружество на БЧК.

В училището бе оформен кът с информационни материали. В рамките на часа на класа бяха изнесени здравни беседи, в които активно се включиха и учениците.

Продължава...
 
Направиха 18 000 кв.м кръпки по улиците
03 December 2008

 

17 979 кв.м асфалтови кръпки са направени по пътищата в Разградско от началото на тази година. Това показва справка за извършените дейности по линия на ремонт и текущото поддържане от „Пътно строителство“ на територията на Областното пътно управление. Стойността на „пришитото“ е 452 511 лв.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 Следваща > Последна >>

Резултати 11891 - 11900 от 12701