Търсене

Начало Новини
Новини
Пак съдят Никола Николов за „Диамант“
24 September 2008

 

За пореден път вчера делото срещу бившия СДС-депутат Никола Николов влезе в залата на Окръжния съд в Разград. Срещу него са повдигнати обвинения чл.203 и чл.206 от Наказателния кодекс за длъжностно присвояване и безстопанственост в особено големи размери, представляващи особено тежък случай. Според обвинителния акт, в качеството си на управител на „Диамант“ в периода 1992-1995 г. Николов е присвоил над 10 милиона неденоминирани лева от фалиралия през 2001 г. стъкларски завод.

Продължава...
 
Потвърдиха присъдите по делото за паспорта на Куйович
24 September 2008

 

Присъдите на тримата разградски полицаи по делото за фалшивия паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович в края на миналата миналата седмица бяха потвърдени от Военно-апелативния съд в София.

Обвиняеми в процеса са бившият зам.-директор на ОД на МВР-Разград Тодор Димов, шефът на група „Български документи за самоличност“ Емилиян Георгиев и колегата му Продан Георгиев.

Продължава...
 
Управниците в Разград бранят статуквото
24 September 2008

 

Редовните читатели на „Екип 7“ са проследили сагата около смяната на ръководствата на двете общински фирми – пазара и Обредния дом. Още при първото решение на Общинския съвет областният управител върна решението за ново обсъждане. Общинските съветници се съобразиха с препоръките на областния управител и коригираха решението в следващо заседание. И след уверение от Наско Анастасов, че след корекцията той няма причини да атакува валидността на решението.

Продължава...
 
Здравният министър пристига с целия си екип
24 September 2008

 

В петък Разград ще бъде домакин на разширено и изнесено заседание на комисията по здравеопазване в Народното събрание. За него тук пристигат всички депутати, членове на комисията, здравният министър д-р Евгений Желев и заместниците му д-р Емил Райнов и д-р Валери Цеков, както и цялото ръководство на Министерството на здравеопазването.

Продължава...
 
Четири средищни училища ще има в Разград
24 September 2008

 

ОУ ”Отец Паисий”, ОУ ”Никола Икономов”, ОУ ”Иван С.Тургенев” и СОУ ”Христо Ботев” в Разград да бъдат определени за средищни училища. Това предложение на зам.-кмета Кина Дякова бе одобрено вчера от постоянната комисия по образование към Общинския съвет - Разград.

Продължава...
 
Старите учебници като топъл хляб за разградчани
24 September 2008

 

В повечето книжарници в Разград се продават учебници втора ръка на по-сносни цени, които зависят от качеството на свитъка.

Макар и втора ръка, учебниците са предпочитани заради чувствително по-ниската цена от новите. Например комплект за 10-и клас с помагала по основните предмети в сравнително добро състояние тук излиза около 50 лева, а може да излезе и чувствително по-тънко, ако учебниците не са съвсем запазени.

Продължава...
 
Новата цена на газа спира "Биовет"?
19 September 2008

Предстоящото поскъпване на природния газ, дори и с половината от исканите от „Булгаргаз“ 36.5%, ще е най-големият удар за бизнеса от години насам, става ясно от вчерашните публични изявления на крупни български индустриалци. Един от тях – шефът на „Биовет“ Кирил Домусчиев, който е член на КРИБ и БТПП, в интервю за столичен вестник заявява, че ако увеличението на цената на синьото гориво стане факт, има предприятия, които просто ще бъдат принудени да затворят.


Продължава...
 
Бехчет СЮЛЕЙМАН: КАТ да контролира и „ония“ шофьори
19 September 2008

Във всяко населено място има по няколко постоянни нарушители на Закона за движение по пътищата. Хората казват: „Всички ги знаят кои са, само КАТ - не“. Призовавам органите на „Пътна полиция“ да засилят контрола върху тази безнаказана категория шофьори, които фучат всеки ден по улиците като за последно и създават реална опасност за гражданите.


Продължава...
 
Кубратчанин почва национална инициатива за инвалиди
19 September 2008

Кубратчанин започва национална акция за хора с увреждания. В специален сайт, създаден от свои по съдба, всеки инвалид ще може да посочи недостъпните обществени сгради и места от своя град, като ги обозначи със специални стикери. Стикерът може да бъде изтеглен от www.network-hv.com.


Продължава...
 
Лекарите запазват стачната си готовност
19 September 2008

Ако парламентът не гласува исканите от нас средства, ще затворим лекарските кабинети. На този етап запазваме стачната си готовност.

Това каза д-р Селиме Карагьозова – председател на съсловната организация на общопрактикуващите лекари в региона. За 320 000 000 лева настояват джипитата в страната с бюджетната 2009-та година.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 Следваща > Последна >>

Резултати 11891 - 11900 от 12497