Търсене

Начало Новини
Новини
Предстои разпределението на 1118 дка държавни мери и пасища
16 March 2009

 

1118 дка мери и пасища от държавния поземлен фонд ще бъдат предоставени за нуждите на фермерите, съобщи директорът на ОД „Земеделие“-Разград Анчо Хараламбиев. От земите ще могат да се възползват и сдружения, и частни стопани на овце, крави и кози. Те ще бъдат утвърдени с решения на съответните общински съвети. Предложенията за това кой да ползва земята ще се внасят от самите стопани, след като се определи на събрания по места. При липса на кворум, предложенията ще се правят директно от местния парламент.

Продължава...
 
Германци искат да правят ток от разградското слънце
13 March 2009

 

Слънчева електроцентрала ще бъде изградена върху 250-те дка южен склон между „Диамант“ и старото сметище на бившия стъклозавод, известно като „Белия боклук“. Това съобщи на пресконференция кметът на Разград Денчо Бояджиев. За „Екип 7“ той уточни, че до момента интерес към актуалното производството на електрически ток от възобновяеми енергийни източници, в случая слънчевата енергия, са проявили германска компания и българска фирма, но поради добрата пазарна ниша, те биха станали повече след финализиране на всички процедура по обособяването на терена.

Продължава...
 
Над 100 полицаи отиват в София "да попушат"
13 March 2009

 

Силно разградско присъствие ще има на предстоящия национален полицейски протест в неделя в София, научи „Екип 7“. По предварителна информация, близо 100 души от стачкуващите ще бъдат от нашата област. Този път те ще се съберат в градинката пред посолството на Чехия, в качеството й на ротационен председател на ЕС.

За столицата със сигурност заминават 25 служители на Районното управление в Кубрат, един представител на Полицейския участък в Завет, както и 15 полицаи от РУ на МВР - Лозница.

Продължава...
 
Разградска делегация гостува в Армаа
13 March 2009

 

На официално посещение в град Армаа, Северна Ирландия, днес заминава тричленна делегация от Община Разград, водена от кмета Денчо Бояджиев. Освен него в групата са включени председателят на Общинския съвет Стоян Стоянов и Сабрие Мустафова от отдел „Международна дейност“.

Продължава...
 
48 са на хемодиализа, крачката до нея е малка
13 March 2009

 

Бъбречните заболявания са безсимптомни, опасни и лечими. Така започна вчерашната пресконференция завеждащият диализния център в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Евгений Стаменов. Повод за неговото изявление бе днешният Световен ден на бъбрека.

Най-младият пациент на доктора е едва 23-годишен мъж. Че е с бъбречна недостатъчност, той не е подозирал никога до мига, в който на строеж във Варна, където е работил, му прилошава. Още на следващия ден момчето се озовава до диализния апарат, благодарение на който сега живее.

Статистиката на бъбречните заболявания е ужасяваща.

Продължава...
 
Осем гурбетчии искат да им се плати лечение в чужбина
13 March 2009


Осем гурбетчии са поискали от Районната здравноосигурителна каса в Разград да им възстанови разходи по оказана медицинска помощ в чужбина през миналата година.

Разходите са направени в Белгия, Дания, Германия, Австрия, Франция и Чехия, като заболяванията на пациентите и получените медицински услуги попадат в категорията спешни състояния – получен припадък, счупена тазобедрена става, възпаление на ръка, кръвоизлив, счупване на лакътна кост и попадане на чуждо тяло в окото.

Продължава...
 
На трима ученици квестор в Разград
13 March 2009

 

1296 са зрелостниците в областта /община Завет - 47, община Исперих - 175, община Кубрат - 88, община Лозница - 83, община Разград - 847, община Самуил - 26, община Цар Калоян – 30/. Всички те ще бъдат консултирани и наблюдавани от 400 квестори по време на матурите.

Регионалният образователен инспекторат в Разград предложи в националните комисии за оценяване по съответните учебни предмети имената на 52 учители от Лудогорието.

Продължава...
 
В почти всяко разградско училище си имат ЕМО деца
13 March 2009

 

В Разград нищо не е както в света, Европа или както в България. Така е и с ЕМО децата в Лудогорието. За щастие. Засега.

Педагогически съветници и неправителствени организации, работещи с ученици, твърдят, че ЕМО модата напира и към Разград, но още не е достигнала онези измерения, познати в големите градове.

ЕМО деца има в почти всяко местно училище. Малкото случаи обаче са спорадични и нетипични. Често психолозите по места и педагогическите съветници виждат проблема овреме и започват своевременна работа и консултации. Затова специалистите засега квалифицират своята работа като успешна.

Продължава...
 
Спират парното на блоковете-длъжници
11 March 2009

 

За част от абонатите на „Топлофикация Разград“ ЕАД отоплителният сезон наистина може да приключи предсрочно. Това е видно от разлепените бележки по входовете на жилищни блокове в града. На практика се случва това, което преди време изпълнителният директор на дружеството инж.Свилен Маринов предупреди. Бележките са там, където 3/4 от живущите не си плащат сметките.

Продължава...
 
Д-р Владимир Заимов пое БЧК в областта
11 March 2009

 

Новият председател на Областния съвет на БЧК е д-р Владимир Заимов. Той смени д-р Красимир Манолов, който пък не се кандидатира за този пост.

Решението стана ясно вчера по време на отчетно-изборно събрание на червенокръстката организация в региона. Форумът избра за заместник-председател на БЧК д-р Мария Пеева.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 Следваща > Последна >>

Резултати 11891 - 11900 от 12970