Търсене

Начало Новини
Новини
БТК опрости надписаните сметки в Костанденец
18 April 2008

 

Тези дни БТК зарадва трийсетината възрастни жители на село Костанденец, като им опрости надписаните телефонни сметки за януари. Като съобщихме в броя от 20 февруари 2008 г., вместо обичайните суми, най-често равняващи се на самата абонаментна такса, за първия месец на годината те достигаха до половин пенсия.

Продължава...
 
Садят още 70 000 стръка цветя
18 April 2008

 

Започва вторият етап от кампанията „Разград – град на цветята“, съобщи на пресконференция вчера кметът Денчо Бояджиев. Той уточни, че тази година дейностите ще бъдат разширени с нови терени за зацветяване – градинките на пл.„Ст.Стамболов“ /пред бившия хотел „Абритус“/, пл.„Възраждане“, пред хотел „Централ“, пред Радио Разград, нова зелена площ от 1080 кв.м до „БИЛА“.

Продължава...
 
Мерал почна да се лекува
18 April 2008

 

13-годишното дете от самуилското село Владимировци започна да лекува коварната си болест.

Мерал Зия Юмер вече приема прескъпи ампули, които да й помогнат да порасне. Лекарството е осигурено от исперихския агробизнесмен Иван Крачунов.

Продължава...
 
Разградчанки вече прибягват до ваксини срещу рак на маточната шийка
18 April 2008

 

Една нищо неподозираща пациентка е изпратена на спешна операция във Варна заради рак на маточната шийка. Още две са с открити миоми, две са с кисти и девет са с тежко разраняване.

Такива са резултатите от последната кампания на „Федерацията на жените“, организирана за превенция на здравето на нежния пол.

Продължава...
 
Матури и за четвърто-, и петокласници
18 April 2008

 

След месец, между 13 и 20 май, хлапетата от четвърти и пети клас ще държат национални изпити. Препитването ще е под формата на тестове.
Знанията на четвъртокласниците ще бъдат проверявани по четирите предмета - български език, математика, човек и природа и човек и общество, каза началникът на Регионалния образователен инспекторат Веселина Станчева след среща с образователния министър завчера.

Изпитите ще са по 40 минути и в тестова форма от двадесет въпроса. Четвъртокласниците ще пишат и диктовка на изпита по български език.

Продължава...
 
Дават пари за чистене на дерета и озеленяване
18 April 2008

 

Общини, кметства, неправителствени организации, училища, детски градини и читалища имат право да се включат в Националната кампания „За чиста околна среда“. Темата тази година е „Почистване на населените места и облагородяване на почистените площи“.

За всеки одобрен проект Министерството на околната среда и водите ще предостави средства в размер до 10 000 лв. за общините и до 3000 лв. за училищата и читалищата.

Продължава...
 
Залесяването остави половин квартал без ток
16 April 2008

 

Последното залесяване, организирано от Община Разград, бе в петък и отново бе посветено на Седмицата на гората. То беше покрай околовръстния път за жк „Орел“

- в участъка от бензиностанция „Шел“ до самото подножие на квартала. За разлика от друг път, сега акцията започна с фалстарт.

Продължава...
 
В „Орел“ усетиха земетресението
16 April 2008

 

Регистрираното вчера в 6.43 ч. земетресение с магнитуд 4.2 по Рихтер беше усетено и в Разградска област. Припомняме ви, че по данни на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, епицентърът на земетресението е бил в района на габровските села Донино и Велковци, на около 170 км източно от София.

Продължава...
 
Хиляди неджибовци чакат или работа, или пенсия
16 April 2008

 

Неджиб Ибрям Мурад с години върви пеш по относително дълги дестинации. Мъжът е от самуилското село Владимировци и сегиз-тогиз „пътува“ до общинския център или областния град с надеждата за работа или пенсия.

Той е беден. В класическия смисъл на думата, да не казваме несретник. Въпреки че е на 64 години, не получава пенсия. Причината е проста – не му достигат „точки“, за да взема пари. „Точките“ му наброяват деветдесет, а са му нужни сто. За да се класира за пенсия, трябва да натрупа стаж.

Продължава...
 
„Илия Бърнев“ обра наградите при малките в Търговище
16 April 2008

 

Малките възпитаници на детска музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие“ в Разград обра наградите в първа възрастова група в Търговище. Градът бе домакин на Шестия национален конкурс за млади изпълнители на популярни парчета „Магията на песента“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 Следваща > Последна >>

Резултати 11891 - 11900 от 12136