Търсене

Начало Новини
Новини
Библиотека „Проф. Б.Пенев“ вече работи „нонстоп“ от понеделник до петък
06 January 2010

 

От началото на 2010 г. Регионална библиотека „Проф. Б.Пенев“ в Разград вече работи на още по-пълни обороти - без прекъсване и гражданите могат да ползват услугите й от 9 до 18 часа всеки ден от понеделник до петък, съобщи нейният директор Мирослава Кацарова. Тя уточни, че досега в петък библиотеката отваряла врати едва в 13 часа заради задължителния до миналата седмица и година санитарен полуден.

Продължава...
 
Аплодисменти, дами и господа!
06 January 2010

 

„Здравей, Любо,

от дълго време мислех да те „посетя” с няколко реда, но нямаше как. Имам право на месец да получавам и пиша до 2 писма, а тези писма изпращах на близките си и на Д. Повод да ти пиша беше вчерашното свиждане с майка ми, която слава Богу излязла след тежка операция от болницата – решила да ме види и да се наплаче едно хубаво! А на Д. за този месец писах, така че „щастието” спря на теб...”

 

Продължава...
 
Защо така бе, господин Маринов?
06 January 2010

Вече не съм подвластен на твоята (извинявайте за формата на обръщение, но Вие имате лична заслуга за фактите и събитията) обсебваща и задушаваща монополна прегръдка, а и няма как да заведеш дело за недължими суми, но няма да престана да доказвам, че демонстративно не спазваш законите на тази страна и лъжеш клиентите на дружеството, което смяташ за свое.

Просто дружеството, което управляваш, директно нарушава моите права на потребител. Не вярвате ли, господине?

Продължава...
 
Разградчанката Яна Златарева отгледа 650-грамови лимони
04 January 2010

 

Въпреки че е зима, българинът не се отказва от различните плодове, които растат в топлите страни. Сега повечето си купуват портокали, банани, грейпфрути, лимони от кооперативния пазар и хипермаркетите.

Но има и хора, които си ги отглеждат в дома и могат да се наслаждават на вкуса им през което си време поискат. Това се отнася и за разградчанката Яна Златарева. В дома си тя гледа лимон, чиито плодовете стигнаха 650 грама парчето.

Продължава...
 
От днес започва регистрацията на земеделските производители
04 January 2010

 

Ежегодната регистрация на земеделските производители от областта по Наредба №3 на Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ стартира от днес. Това съобщи директорът на ОД „Земеделие“ в Разград Валентина Френкева. Кампанията и тази година ще продължи до 31 март. Очаква се обаче броят на регистрираните земеделци и фермери да намалее, заради вдигнатия осигурителен праг на работещите в бранша. През 2009 г. вписаните по Наредба №3 производители от Разградска област са били около 3800 души.

Продължава...
 
С над 7% поскъпна парното в Разград
04 January 2010

 

Новата 2010 г. започна с нови цени на централното парно отопление в страната. Според решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ от 30 декември, наложено от поскъпването от 1 януари на природния газ с 10.4%, най-голям скок има при „Топлофикация Разград“ ЕАД – 7.25 на сто.

Новата цена, която абонатите на разградското дружество ще плащат, е 76.72 лв. за 1 Мвтч. без ДДС. Изпълнителният директор на местната „Топлофикация“ инж.Свилен Маринов уточни, че процентният скок е най-голям, защото само калкулациите на разградската ТЕЦ и на „Доверие Енергетика“ АД са правени при цени на газа 374.13 лв./куб.хнм, а при останалите топлофикации при 382.63 лв./куб.хнм.

Продължава...
 
И в Завет вдигнаха такса смет
04 January 2010

 

Таксата за битови отпадъци през тази година скача и в община Завет. Решението за това беше взето на последната за 2009 г. сесия на Общинския съвет. Увеличението е от 3.7 на 4.8 промила, като съветниците одобриха и план-сметката за приходите и разходите от такса за битови отпадъци.

На заседанието си местните парламентаристи подкрепиха Програмата за управление на отпадъците в община Завет, която е до 2014 г. Одобрено беше и участието на Общината като партньор на местно ниво по програма „Българските библиотеки – място за достъп до информация и комуникация“.

Продължава...
 
Трудовата инспекция помогна на 143-ма да си вземат заплатите
04 January 2010

 

296 проверки в 225 предприятия, в които са работили 3664 човека, е извършила Областната инспекция по труда през ноември и декември. Констатираните нарушения наброяват 1176, за които са дадени 41 устни разпореждания за отстраняване на нередностите, а за други 1150 са издадени предписания със срок на изпълнение.

Най-честите нарушения касаят неизплатени заплати и регламентираното време за труд и почивка. След намесата на инспекцията само през декември са изплатени 88 153 забавени възнаграждения от шестима работодатели, дължими на 143 работници от Разград, Исперих, Кубрат, Завет и Търговище.

Продължава...
 
Хаос с паркирането зад Дома за услуги
04 January 2010

 

Паркингът зад Дома за услуги в Разград се използва безконтролно от десетки и стотици водачи на МПС, част от които са недисциплинирани и създават истински хаос, сигнализира ни нашият читател Йордан Георгиев, живущ в близкия блок. Той уточни, че шофьорите масово не спазват забраната да се влиза в паркинга откъм ул.„Цар Симеон“. Така те се срещат с тия, които излизат и създават предпоставки за инциденти. Никак не са малко и тия, които паркират автомобилите си точно зад колите на хората, които живеят в съседство и по правило са с предимство да ползват паркинга. Така, дори и да имат спешна нужда, тези хора не могат да ползват возилата си.

Продължава...
 
ЕТ „Певик Ваян – Виктория Георгиева“ стартира нов проект
04 January 2010

 

Стартира проектът „Моята професия – моето европейско бъдеще“, по който 77 работници от две фирми в региона ще бъдат обучени по предприемачество и инициативност, съобщи неговият ръководител Пейчо Георгиев. Той уточни, че инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз“.

Проектът се реализира от ЕТ „Певик Ваян - Виктория Георгиева“ по договор №ESF-2102-07-08001 и е на стойност 75 000 лв.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Следваща > Последна >>

Резултати 12071 - 12080 от 13967