Търсене

Начало Новини
Новини
Работниците отказват да съдействат при проверки
09 April 2008

 

Само един сигнал е получен на горещия телефон на областната инспекция по труда за миналата година. Той се отнася за неизплатени трудови възнаграждения на работници от ЕТ „Георги Петров – Камен“ - Перник – мандрата в Дянково. В резултат на извършената проверка исканията на работниците са били удовлетворени и заплатите са изплатени.

Продължава...
 
Уволниха Севдалин Йорданов
07 April 2008

 

Два месеца след разкритията на „Екип 7“ как лицето на Сметната палата в Разград - Севдалин Йорданов си осигурява един постоянен доход от общините в областта, като сключва фалшиви и формални договори за изготвянето на „анализ на управление на общинското имущество“ ,председателят на Сметната палата е уволнил дисциплинарно своя подчинен „колега“ в Разград.

Продължава...
 
60 проекта от високите технологии се състезаваха в Лозница
07 April 2008

 

За втора поредна година Лозница бе домакин на национално състезание по уеб дизайн и интернет програмиране. Уникалната проява започна в петък и завърши вчера.

Общо шестдесет проекта в двете категории бяха регистрирани за участие във форума.

Категорията „уеб дизайн“ представя фирмени сайтове, теми като глобалното замърсяване, курортите на България, природни забележителности, а „интернет програмиране“ акцентира върху операционни системи, онлайн борси и множество съвременни теми и разработки.

Продължава...
 
Още три училища в Разградско под въпрос
07 April 2008

 

Съществуването на още три училища от Разградска община е поставено под въпрос, каза зам.-кметът по социалните въпроси Кина Дякова.

Заради близостта си с областния център, децата от Стражец пътуват, за да учат. Затова най-вероятно до края на май школото там ще бъде предложено за закриване.

Продължава...
 
Последният да затвори вратата...
07 April 2008

 

В петък рано сутринта бях на автогарата. Разградската. Изпращах майка си за чужбина. За не помня кой път в последните 12 години. Но сега буцата в гърлото ми беше по-голяма. По-горчива. Непоносима. Способността ми да гледам от хубавата страна на нещата се разпадна на съставните си части. В петък пред очите ми Разград напуснаха още трима души, които аз познавам. Нищо хубаво не намерих в този факт. Заедно с майка за чужбина тръгна още една образована жена, бивша нейна колежка.

Продължава...
 
131 минаха през отворените врати на болницата
07 April 2008

 

131 болни минаха през отворените врати на Многопрофилната болница за активно лечение „Свети Иван Рилски“ в Разград в петък. Инициативата за безплатни прегледи бе във връзка с днешния световен ден на здравето, който отбелязват всички хора, ангажирани и тясно свързани с проблема за здравето.

Продължава...
 
Гюлтен Еминова – на тест за работа в Гражданска защита
07 April 2008

 

Трима души са кандидатствали за длъжността “главен инспектор по подготовка на органите за управление силите и населението” в “Гражданска защита ” - Разград. Това показва наша справка в сайта на аварийното министерство.

До конкурсния тест, насрочен за идния петък, не е допуснат Младен Аспарухов. Две дами остават в надпреварата – Валентина Чанкова и бившият секретар на Община Разград Гюлтен Еминова.

Продължава...
 
Предстои поредното ялово залесяване?
04 April 2008

 

В понеделник стартира традиционната Седмица на гората, чието мото тази година е „Да посадиш дърво, да отгледаш надежда“. Тя е и професионалният празник на лесовъдите в страната. До това време на годината обикновено професионалните лесничеи вече отчитат колко са декарите с новопосадени фиданки.

Продължава...
 
27 250 лв. за пролетното хигиенизиране
04 April 2008

 

Пролетното хигиенизиране на Разград и 21 населени места в общината ще се проведе от 7 до 20 април, съобщи кметът Денчо Бояджиев. Вече са идентифицирани проблемните територии, които ще бъдат обект на по-масирано почистване. Разпратени са писма до ръководителите на фирми с призив да се почистят прилежащите им територии. Създадена е организация за извозване на отпадъците.

Продължава...
 
45 инвалиди и самотници ще разчитат на 8 асистенти и 7 помощници
04 April 2008

 

От май 45 хора с увреждания и самотноживеещи лица имат шанса в продължение на 1 година да разчитат на социален асистент или домашен помощник. Това стана възможно, след като Община Разград спечели проект по оперативна програма „Човешки ресурси“. Той е на обща стойност 82 005 лв, от които безвъзмездната помощ е 78 551 лв, а останалите осигурява Община Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Следваща > Последна >>

Резултати 12071 - 12080 от 12284