Търсене

Начало Новини
Новини
433 лв. станала средната заплата в Разградско
22 August 2008

 

433 лв. е средномесечната работна залата в Разградска област през второто тримесечие на тази. Това съобщиха вчера информационните сайтове news.bg и econ.bg, като се позоваха на Националния статистически институт.

Продължава...
 
Майката на бебето с аномалии била епилептичка
22 August 2008

 

Майката на бебето, родено без крайници, е била епилептичка, научи „Екип 7“. Тя е от ромски произход, живее в Разград и е майка на още две деца. Жената е продължила да пие силните антиконвулсантни лекарства и след като е забременяла, но е преустановила да гълта илачите веднага, щом е разбрала, че в утробата си носи рожба.

Продължава...
 
Малко дете лепна тения
22 August 2008

 

Тригодишно дете от Веселец, община Завет, лепна говежда тения. Детето било хранено със сурова телешка кайма, домашно производство. Това е вторият случай за 2008-ма, коментират от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве, а всяка година тении развиват средно по петима човека.

Продължава...
 
Смъртта на кръстовището до Трапище – в ръцете на държавата
22 August 2008

 

Във вторник вечер пак снимах смърт на пътя. Правил съм го десетки пъти. С това не се свиква. Трудно можеше да се разбере на мъж или жена е смазаното тяло в купчината безформено желязо... Поредната жертва на „черното“ кръстовище край Трапище.

Общо взето всички са съгласни с факта, че пресечната точка между главния път от София към Варна и този от Разград за Търговище е сред най-опасните места в цялата област.

Продължава...
 
Да знаеш или да не знаеш
22 August 2008

 

Понякога си мисля предимство или недостатък е да познаваш историята. Защото по различен начин преценяваш съвременната действителност, когато познаваш само нея в рамките на своя живот и тогава, когато познаваш фактите и живота на десетки поколения назад в миналото. Това, обаче, не те прави по-щастлив.

Продължава...
 
Завърналите се от Европа българи мигом се превръщат в балканци
22 August 2008

 

Ние, неемигриралите от България, сме се наслушали на хвалебствия от наши сънародници, живеещи в Западна Европа и Америка, какви добре уредени градове и села обитават, каква чистота, ред и дисциплина царуват там.

Същите тези наши сънародници, като се върнат в България, се държат повече от безобразно по отношение на обществения ред.

Продължава...
 
652 поеха към балнеосанаториумите
22 August 2008

 

652-ма от Лудогорието са поели към балнеосанаториумите, за да лекуват досадни болежки. Първенец за областта са заболяванията на периферната нервната система – дископатии, неврити, радикулити. Тези болести са пратили по профилакториумите почти половината от всички, подали заявка.

Продължава...
 
При пожар вкъщи – затворете прозорците, кислородът храни огъня
22 August 2008

 

В списъка с регионите в страната, най-засегнати от природни бедствия през последната година, Разград безспорно се нарежда на челните места. Само за една година Лудогорието беше ударено няколко пъти от трудно преодолими бедствия - наводнения, снегове, и дори торнадо. Някои от тях бяха с фатален или разрушителен край. Други не чак толкова - люляха ни и няколко леки земетресения.

Продължава...
 
Кой какво открадна – пише по масите в барчетата
22 August 2008

 

Ефикасен начин за изпълнение на съдебните актове, постановяващи „обществено порицание“ прилагат находчиви служители от кметството в Беловец. Отскоро решенията на магистратите с подробно описание на престъплението и съответния извършител могат да бъдат прочетени на най-посещаваните места в селото – кафенетата и кръчмите.

Продължава...
 
Роди се бебе без крайници
20 August 2008

 

Вчера в разградската болница се появи бебе без крайници, научи „Екип 7“. Това се случва за пръв път в цялата история на болничното заведение. Детето незабавно е прието в недоносеното отделение на лечебното заведение, където ще се борят то да живее. Това не е невъзможно, коментират специалисти, стига вътрешните му органи да не са увредени.

Теглото на малкото човече е близо три килограма. То е трета рожба на майка си.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Следваща > Последна >>

Резултати 12071 - 12080 от 12600