Търсене

Начало Новини
Новини
Инж. Илия Илиев е новият управител на „В и К“ в Исперих
01 April 2009

 

Вчера се проведе Общо събрание на акционерите на „В и К“ ООД – Исперих.

В него участие взеха Владимир Кавдански от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, който представлява държавата, притежаваща 51 на сто от капитала на дружеството, зам.-кметът на Исперих Бейсим Руфат, кметът на Завет Ахтер Велиев и упълномощеният представител на община Самуил Недим Мустафов.

Продължава...
 
Ученици създават филм
01 April 2009

 

„Филмът е забранен за лица до 12-годишна възраст поради наличието на нецензурни кадри” – така започва творбата на Стоян Илиев и Искрен Йорданов от ПТГ „Шандор Петьофи”, която бе класирана на първо място в конкурса „Наркотиците в нашия град – моето мнение и наблюдение”. Конкурсът бе иницииран от Областния съвет по наркотични вещества, за да накара младите да поговорят откровено за зависимостите и своето отношение към тях.

Продължава...
 
Деца от Исперих „се спасяваха“ при земетресение пред очите на Емел Етем
01 April 2009

 

На занятие в ОДЗ „Първи юни“ в Исперих деца от трета група показаха как се действа при земетресение. На демонстрацията присъстваха вицепремиерът Емел Етем - министър са извънредните ситуации, областният управител Наско Анастасов, началникът на РИ на МОН Веселина Станчева, директорът на ОД „Гражданска защита“ Петко Петков, кметът на Исперих Адил Решидов и други.

Ситуацията с деца бе от образователно направление „Социален свят“. Задачата на организаторите да затвърдят знанията на децата при земетресение. Звукова картина засилваше ефекта от бедствието и необходимостта от бърза реакция и обаждане на тел.112.

 

Продължава...
 
Частници започнаха да продават ток на "E.он"
30 March 2009

 

След близо 2 години бумащина и ходене по мъките, собственици на малки фотоволтаични електроцентрали в община Исперих започнаха да продават ток на „E.он“. Първият в областта ни договор за покупко-продажба на екологично чиста електроенергия е сключен между „Е.он. България Продажби“АД и управителя на „БулСпейс“ ЕООД Петър Атанасов. За находчивия 29-годишен исперихчанин „Екип 7“ писа още през ноември 2007 г. Тогава Атанасов вече беше подписал и предварителен договор, и договор за присъединяване с монополистите.

Продължава...
 
„Kaufland“ расте с часове
30 March 2009

 

Строителството на бъдещата нова придобивка за разградчани – хипермаркет за хранителни и промишлени стоки от веригата „KAUFLAND“, върви с бързи темпове и по всичко личи, че ще се спази пусковият срок – края на август. В четвъртък плановият ремонт на основния водопровод, захранващ града, бе съчетан и подвързване на обекта до КАТ към „Водоснабдяване – Дунав“. От централата на „Кауфланд България“ ЕООД потвърдиха за „Екип 7“, че разградският магазин ще бъде построен на площ от 2600 кв.м, а паркингът ще поема над 200 автомобила. Размерът на цялата инвестиция е 10 млн. лв.

Продължава...
 
Продават на търг пет общински имота в Разград
30 March 2009

 

Пет общински поземлени имота ще бъдат обявени за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване, става ясно от докладните записки на зам.-кмета Любомир Цонев. Те ще бъдат внесени за разглеждане на утрешното заседание на местния парламент в Разград.

Три от терените са съседни и с адрес ул. „Търговищко шосе“ и са в близост до „Енергомонтаж“ и полигона на СБА /срещу ТЕЦ-а/. С най-висока начална тръжна цена, определена от оценителя на имоти „РЕГПАЛ“ ЕООД е парцелът с площ от 1299 кв.м - 75 039 лв. без ДДС. Първоначалната стойност на съседния имот от 922 кв.м тръгва от 53 261 лв., а на третия /843 кв.м./ - от 48 698 лв.

Продължава...
 
Венелин УЗУНОВ:За 10 години не съм взел дори стотинка от ЦИР
30 March 2009

В сборника „Мъдростта на вековете“ има една мисъл: „Глупак е този, който винаги преследва дадена цел по един и същ начин, а очаква да получи резултат, различен от предходния“. Вече над 15 години, зададат ли се избори, някои хора продължават да ме мерят с аршина на собствената си порочност. Те не вложиха усилия да проумеят, че ценностната система на Венелин Узунов е различна от тяхната и не е свързана с далавери. Богатството за мене се мери не с това, което си взел, а с това, което си дал. Защото това, което човек прави за себе си, умира заедно с него, а това, което прави за хората, остава и след него.

Продължава...
 
Петдесетина проявиха интерес към Русенския университет в Разград
30 March 2009

 

Петдесетина кандидат-студенти проявиха интерес към специалностите на РУ „Ангел Кънчев“ в Разград по време на организираната специализирана борса в петък.

Мултимедии, рекламни и информационни материали, дипляни и брошури получиха всички заинтересовани от региона, за да направят правилния избор при кандидатстване във ВУЗ.

През новата 2009-2010 година обучението на студентите тук ще се провежда в образователно квалификационна степен „бакалавър“.

Продължава...
 
Производствена авария в "Тракция"-Самуил, трима обгазени
27 March 2009

 

Трима работници на Вагоно-ремонтния завод „Тракция“-Самуил бяха приети в ОАИЛ на разградската болница вчера предиобед, след като пострадаха при производствена авария. 50-годишният Реджеб Мехмед, 47-годишният Стойчо Събев и 30-годишният Феим Феим са с различна степен на обгазяване, но без опасност за живота. Те обаче ще останат под медицинско наблюдение за 24 часа, тъй като са възможни странични ефект от натравянето.


Продължава...
 
Обвиняват Узунов в далавери за 1 000 000 лв.!
27 March 2009

 

„Бомбата“ хвърли на пресконференция вчера председателят на Антикорупционния център към Центъра на неправителствените организации в Разград Георги Милков. В писмо до министър-председателя Сергей Станишев, Бойко Великов - председател на Комисията за борба с корупцията в НС, Стоян Стоянов - председател на ОбС - Разград, Огнян Дамянов - окръжен прокурор на Разград, Селиме Карагьозова-Шакир - председател на ПК за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси в ОбС - Разград и Шакир Шакиров - директор на ТД на НАП - Разград той настоява за проверка къде са отишли 1 000 000 лева от наеми, които бившият кмет Венелин Узунов и настоящият Денчо Бояджиев събират чрез Сдружение „Център за икономическо развитие“. Милков иска отговор на въпроса защо Община Разград не си събира сама наемите и защо този милион не е влязъл в общинския бюджет.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Следваща > Последна >>

Резултати 12071 - 12080 от 13190