Търсене

Начало Новини
Новини
Нов случай на вирусен хепатит в Стражец
26 November 2008

 

Нов, шести поред случай на вирусен хепатит откриха в разградското село Стражец. Заболяло от тежката зараза се оказва седемгодишно момче, ученик във втори клас на местното училище. Двайсет и четири деца в учебното заведение са били инжектирани с гамаглобулин заради пламнала в селото жълтеница.

Продължава...
 
Кризата - здравословна за бизнеса в Лудогорието!
24 November 2008

 

Световната финансово-икономическа криза може би ще има положителен ефект върху бизнеса в Разградска област. Този изненадващ на пръв поглед извод се налага след анкетата ни с шефовете на някои от фирмите – най-големи данъкоплатци и осигурители в региона, които миналата седмица бяха наградени от ТД на НАП. Повечето от мениджърите заявиха, че предприятията им изпитват недостиг на кадри. Те смятат, че сегашната ниска безработица не е здравословна.

Продължава...
 
Младежи ще представят Европарламента по селата си
24 November 2008

 

Абитуриенти-отличници от Разградско е срещнаха с евродепутата Мариела Баева в петък. С нейно съдействие те получават помощи по програмата за интеркултурно обучение на ученици в етнически смесени общини. Общо 20 деца с успех над 5.00 пътуват безплатно от своите населени места до разградските училища. За покриване на разходите всеки месец от Брюксел се превеждат по 700 лв. по банковата сметка на Федерацията на жените, която реализира инициативата, с подкрепата на Баева.

Продължава...
 
Безплатни консултации на пострадали при катастрофи
24 November 2008

 

Безплатни консултации на лица, пострадали при катастрофи, се проведоха в петък в къщата на Българския червен кръст в Разград. Те са организирани от Българската асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи.

Продължава...
 
В Лознишко заедно честват Коледа и Байрама
24 November 2008

 

В община Лозница православни и правоверни заедно ще честват предстоящите декемврийски празници с концертни прояви. По повод християнските и мюсюлмански чествания общината е разделена на два подрайона. Първият включва селата Веселина и Каменар.

Продължава...
 
Нашето поколение ли кове ковчега на един от най-хубавите български градове
24 November 2008

 

Преди броени дни беше публикувана класацията на "Дарик радио" и в-к "24 часа" за най-добрия град за живеене. Сравнени са 40 български градове по 44 критерия. Разград е класиран на осмо място. Всичко това би било много хубаво, ако нямаше едно голямо НО...

НО, Разград преживява поредната и може би най-тежката през последното столетие икономическа и социална криза.

Продължава...
 
Жп гара – Исперих отпразнува 60 години
24 November 2008

 

60 години от посрещането на първия влак на жп гара - Исперих бяха отбелязани тържествено в петък. Официални гости на събитието бяха директорът на Регионалното управление на движението на влаковете и гаровата дейност към Национална компания „Железопътна инфраструктура“ в Горна Оряховица инж. Пенчо Събев и ръководството на предприятието.

Продължава...
 
Румен Ганев ще следи колегите си в МВР
21 November 2008

 

Няколко минути след седем сутринта вчера ранобудна телевизионна зрителка попита в ефир нормално ли е по време на световна финансова криза МВР да структурира нова дирекция „Вътрешна сигурност“ и оправдано ли е това. Жената знаеше името на новия шеф Румен Ганев от интернет пространството. Името ми се стори твърде познато. Минута след това съмненията ми отпаднаха. Румен Ганев е добър приятел на „Екип 7“ много отдавна, много преди да влезе в системата на МВР. Негови снимки и коментари на баскетболна тема сме публикували десетки пъти.

Продължава...
 
Венелин Маринов „възкръсна“, отново е шеф в ДФ „Земеделие“
21 November 2008

 

Разградчанинът Венелин Маринов е назначен за шеф на Държавен фонд „Земеделие“ в София – град, потвърди самият той пред „Екип 7“. 46-годишният агроспециалист бе познат в Лудогорието като директор на областната дирекция на фонд „Земеделие“, откъдето бе уволнен от правителството на НДСВ през 2002 г. След което се пресели в София. Там той бе издигнат от квотата на БЗНС-НС за шеф на популярния столичен „Женски пазар“.

Продължава...
 
Идва вятър 25 м/сек, студ до -8 градуса
21 November 2008

 

Опасно силен вятър се очаква утре в Източна България, предупредиха от "Гражданска защита" -Разград. Информацията е по данни на Министерството на извънредните ситуации.

Днес ще започне увеличение на облачността, а по-късно и през нощта вятърът ще се усили. Очаква се в утрешния ден скоростта му да достигне до 25 м/сек, което ще създаде опасност от летящи предмети.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Следваща > Последна >>

Резултати 12071 - 12080 от 12852