Търсене

Начало Новини
Новини
БМЧК в Разград с нови доброволци
23 September 2009

 

Елица Колева, Полина Василева и Ваня Пецева са младите доброволци на Български младежки червен кръст /БМЧК/, участвали в „Академия за доброволци“ на БЧК тази година.

Петдневният лагер бе съчетание от обучения и нови запознанства. Младите момичета, доказали вече възможностите си като обучители по основни знания за Българския червен кръст, предпазване от СПИН, превенция трафика на жени и деца, получиха нови знания, които са готови да споделят с връстниците си.

Продължава...
 
Родителите подават молби, за да не изгубят детските добавки
23 September 2009

 

Родителите, които получават детски надбавки на основание на правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, трябва да подадат удостоверение в дирекциите „Социално подпомагане“ от учебното заведение, че детето им е записано на училище за настоящата учебна година, уведомяват от там. Срокът за това е до 30 октомври, а за първокласниците – 30 септември.

Продължава...
 
Холандец потроши колата си на легналия полицай в Гецово
23 September 2009

 

Холандец потроши скъпия си автомобил на легналия полицай на входа на Гецово и възмутен дойде да се оплаче в редакцията на „Екип 7“. Това не е първият неприятен инцидент у нас за Мартин Денбуер, който от около година живее в Разград. Само преди три месеца брат му беше обран на тенискортове в градския парк докато спортуваше. Тогава полицаите бързо установиха автора на кражбата. Сега, обаче, Мартин е сигурен, че няма да получи подкрепата на нито една институция.

Продължава...
 
Търговия по „разградски“
23 September 2009

 

Може и да няма голям ефект от тези редове, но съвестта ми ме притиска да ги напиша, защото ние, българите, най-много си патим от овчедушието си и от примирението: „Какво да се прави? Така ще е тя!“.

Абе, хора, няма да е така тя! Кога ще разберем, че за да заприличаме на „ония“ от Запада, трябва първо ние да се променим, а не само да им завиждаме на чашка и да си псуваме правителството.

За какво съм толкова възмутен?

Продължава...
 
Телефонните измамници - с нови схеми
23 September 2009

 

С нови и много актуални схеми започнаха да мамят в Лудогорието телефонните мошеници, алармираха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград. Най-разпространената през последните месеци измама се е видоизменила. Досега на жертвата се съобщаваше, че трябва да плати определена сума, за да спаси от ареста свой близък роднина, причинил катастрофа с пострадал. Отскоро измамниците вече се представят за лекари. Обаждат се на случаен номер и обясняват на “жертвата”, че неин близък е участвал в катастрофа. Вместо заплахата за арест, обаче, се появява спешна нужда от животоспасяваща операция, за която трябват пари. В противен случай роднината им ще умре.

Продължава...
 
С униформа на училище
23 September 2009

 

СОУ „Св.св. Кирил и Методий” е първото училище в община Завет, в което се въвеждат униформи след спечелен проект към МОМН. Учениците от І до ХІІ клас получиха по един комплект униформа, включваща бяла риза, червена вратовръзка, син суитчер, син панталон за момчетата и червена карирана пола за момичетата.

Училището вече ще си има вътрешни тоалетни, чието построяване е по проект на община Завет.

Продължава...
 
Дворът на яслата до пазара заприлича на бунище
23 September 2009

 

Безобразна мръсотия цари в двора на детска ясла „Звездици“ до кооперативния пазар в Разград. Това алармира възмутена читателка в писмо до електронната поща на „Екип 7“.

Имейлът беше подкрепен и с линк към клип, който е качен в най-големия сайт за видеосподеляне vbox7.com. Няколко дни, след като ние видяхме кадрите от мястото на http://vbox7.com/play:82461331 решихме да проверим лично дали става дума за инцидентен случай или дворът на детското заведение изобщо не се почиства. За жалост, видима промяна не открихме. На метри от входа на яслата и от бебешката кухня по тревата в задния двор видяхме боклуци с всякаква големина и произход.

Продължава...
 
БЧК в кампания за деца със специфични нужди
23 September 2009

 

Български червен кръст обявява национална кампания за набиране на средства за насърчаване на творческите способности на деца със специални нужди, съобщават от организацията. В Разградска област плакати и флаери ще бъдат разпространявани в училищата и учреждения от младежи от БМЧК. Кампанията продължава до 30 септември. А всеки, закупил продукт на „Фабер Кастел“, помага на дете с увреждане да намери своето призвание.

От 1974 г. насам Българският младежки червен кръст организира на всеки две години Международната изложба за деца с увреждания „Ще Ви хареса ли моето творчество?”. В нея участват деца с физически и умствени увреждания на възраст от 5 до 15 г. от цял свят.

Продължава...
 
Съдия-изпълнители тръгнаха да събират парите от ВиК-длъжници
18 September 2009

 

Търговете за разпродажба на имущество на длъжници на „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД – чрез съдия-изпълнител вече са факт и ще станат практика, защото няма друг законен начин да си съберем вземанията, съобщи на първата си пресконференция новият управител на дружеството Красимир Стоянов. След спазване на цялата процедура, първо се раздели с покъщнината си разградско семейство, живеещо в жк „В.Левски“, бл.„Дунав“, което от 5-6 години не плащало сметките си за вода.

Продължава...
 
Завет ще кандидатства с проект за рехабилитация на пътната мрежа
18 September 2009

 

Решение да се кандидатства с проект по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ беше прието на последната сесия на Общински съвет-Завет. Разработката все още няма точни параметри, но предвижда рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа. Средства за подобен тип проекти се отпускат по Мярка 321 на ПРСР „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Следваща > Последна >>

Резултати 12071 - 12080 от 13656