Търсене

Начало Новини
Новини
Директорките на ГПЧЕ и ПМГ в пенсия, обявяват конкурси
18 June 2010

Четиринайсет учебни заведения от областта си търсят нови директори и за местата им е обявен конкурс. Нови шефове чакат и разградските елитни гимназии ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ПМГ „Акад.Никола Обрешков“. Титулярите им Йорданка Господинова и Венета Станчева са навършили пенсионна възраст и ще се отдадат на заслужен отдих.


Продължава...
 
Панаир на науката в Кубрат
18 June 2010

На проведения за пръв път в СОУ „Хр.Ботев“ в Кубрат Панаир на науката бяха представени постиженията на учениците от общината по природни науки. Участваха над 60 деца от СОУ „Хр.Ботев“ и от селата Беловец, Севар, Бисерци, Сеслав, както и от Общинския детски комплекс в града.


Продължава...
 
Жени ГЕРБ дариха книги на две училища
18 June 2010

На 2 април – Международен ден на детската книга и рожден ден на писателя Ханс Кристиян Андерсен, Жени ГЕРБ в Разград обявиха кампания„Дари книга, сътвори магия!“. Събраха се произведения с непреходна стойност – класически приказки и романи на всички времена. Дамите избраха двe училища за финала на дарителската кампания - Помощно училище интернат „Христо Ботев” в село Осенец и училище „Виделина“ в село Сейдол.


Продължава...
 
Хем хазната празна, хем общината не си събира парите
16 June 2010

Едва 53 231 лева са постъпили в местния бюджет от неустойки и задължения по договори с инвеститори, става ясно от справката, която получихме от Комисията за следприватизационен и следдоговорен контрол към община Разград с председател зам.-кметът Любомир Цонев.


Продължава...
 
Умирисаха Пороище с фекалии
16 June 2010

Ужасен от непоносимата воня на селски нужник пред дома си, вчера в редакцията звънна Цанко Дяков с горещата молба в може би най-горещия юнски ден да отидем до Пороище и документираме една смърдяща безумица.


Продължава...
 
Областната болница почти национализирана
16 June 2010

Областната болница МБАЛ „Свети Иван Рилски“ беше почти национализирана, след като акциите на държавата в лечебното заведени бяха увеличени от 51 процента на 76.68.

Това стана по време на годишното събрание на акционерите в понеделник, на което представителят на Министерството на здравеопазването, юристката Стойкова, предложи увеличение на капитала на държавата на база направени инвестиции от 1 362 000 на 2 862 000 лева.


Продължава...
 
Петима припаднаха заради жегите
16 June 2010

Петима колабираха в Разград заради жегите. Един припадна на кооперативния пазар на центъра, друг – на пазара в квартал „Орел“, а трети – пред КАТ. Другите двама припаднаха вкъщи.


Продължава...
 
Преглеждат безплатно за туберкулоза до края на юни
16 June 2010

До края на юни пневмофтизиатричното отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ организира дни на отворените врати и ще преглежда безплатно за туберкулоза. Пациентите първо ще попълват тест и съобразно резултатите от него ще бъдат насочени към манту или снимка.


Продължава...
 
Защо общината не разрешава строеж на църква?
14 June 2010

Създаденото преди пет години Сдружение с нестопанска цел „Нов православен храм в Разград“ не се е отказало от намерението си за строеж на църква в града, но не голяма, а скромен, но много стилен параклис с площ 150 кв.м, съобщиха от управителния съвет на организацията, чиито основатели са 28 видни разградчани.


Продължава...
 
Юперските лазарки – живи човешки съкровища
14 June 2010

Проектът на читалище „Напредък“ от кубратското село Юпер „Срещнали са два буенца – питали се“ е тазгодишното регионално предложение за надпреварата в национален мащаб по програмата на ЮНЕСКО “Живи човешки съкровища”. Проектът пресъздава много стария обичай „Лазаруване“ с уникални песни и обредни персонажи "булка" и "буенец".


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Следваща > Последна >>

Резултати 12071 - 12080 от 14331