Търсене

Начало Новини
Новини
Мъже под пагон най-често откупуват точки за пенсия
18 June 2008

 

Откупуването на точки преди пенсиониране става все по-популярен прийом в Разград. От него могат да се възползват както висшисти, на които не им достига стаж и възраст за пенсия, така и хора, които имат навършени години, но нямат достатъчен осигурителен стаж.

Продължава...
 
Разградските майки организират благотворителен концерт за Просторно
18 June 2008


Разградските майки продължават подкрепата си за онеправданите. Капанският ансамбъл, младежките групи „Violentory“, „Afterlive“, „Nismo“, „Параноя“ и други ученическите състави към Детска музикална школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие“ в Разград ще участват в благотворителния концерт в подкрепа на децата от дома в село Просторно.

Продължава...
 
Наско Анастасов взе на служба Добринка Монева
16 June 2008

 

От началото на този месец лидерът на БСП в региона и общински съветник Добринка Монева е на работа в областната администрация, научи „Екип 7“. Формата на трудовите взаимоотношения е граждански договор, а длъжностната характеристика - връзка с Общинските съвети в Лудогорието.

Продължава...
 
Според Кирчо Атанасов медиите виновни за хала на образованието
16 June 2008

 

Три социални чадъра е разперила държавата над училищата, каза в петък пред директори зам.-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов. Веднъж 21 000 000 лева заделила държавната хазна в помощ на въведените делегирани бюджети. От тях училищата ще получат до два процента средства финансова помощ.

Продължава...
 
Другата седмица почват да раздават храните на бедните
16 June 2008

 

Бедните от Разград ще започнат да получават пакетите си с храни от другата седмица, съобщиха от БЧК. Раздаването на помощите ще продължи до 7 юли по предварително изготвен график.

Продължава...
 
Министърът на земеделието и храните Валери ЦВЕТАНОВ: Има толкова много пари, длъжни сме да ги усвоим
16 June 2008

 

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов посети в събота зърнобаза, свинекомплекс и житни масиви, собственост на исперихския агробизнесмен Иван Крачунов. Както по-късно сам сподели, познанството му с Крачунов датира от 1974 г., когато като студент Цветанов е бил на производствена практика в бившия АПК в Исперих.

Министърът се срещна и със земеделски производители от Лудогорието.

Продължава...
 
Искат промени в Закона за защита срещу домашно насилие
16 June 2008

 

За спешни законодателни промени в Закона за защита срещу домашното насилие /ЗЗДН/ призова Гражданска коалиция за промени в ЗЗДН, в която влизат пет организации – разградските Център на НПО, Младежки форум 2001 и Център за подкрепа на жени в село Стражец, Център Отворена врата – Плевен и Фондация за превенция на престъпността ИГА – Пазарджик.

Продължава...
 
Г.МИЛКОВ: Дисциплинарно уволнение за директора на Спортното училище и треньора по бобра
16 June 2008

 

Пиша тези редове като граждански активист, експерт и ръководител на Консултативния център по проблемите на домашното насилие. Професионалният ми опит е в две основни професии: бях учител и социален работник повече от 14 години. От няколко години работя по проекти за деца и семейства в риск.

Последният случай с нечовешкото заключване на трите непълнолетни момчета в спортна зала в Разград показва страшна диагноза.


Продължава...
 
37-килограмово борче 16 часа заключено жадно и гладно зад решетки, отслабва!
13 June 2008

 

Близо 16 часа престоя в заключена стая с решетки без храна и без вода 15-годишният Хасан Ерсан. 37-килограмовото момче е възпитаник на паралелката по борба в разградското спортно училище. Заради наднормено тегло – 2 кила повече от допустимите за категорията му, във вторник надвечер Хасан е заключен от треньора си в 6-8 кв.м стаичка в спортната зала на клуба по борба. В сряда около 11.00 ч. при него, от родното му село Ясенково, Шуменско, идва чичо му.

Продължава...
 
Домът за медико-социални грижи няма да става детска ясла
13 June 2008

 

Домът за медико-социални грижи в Разград няма да става общинска детска ясла, научи „Екип 7“. Приютът запазва досегашния си институционален статут – ще подслонява изоставени от родителите си бебета и болни деца, а в дневния център по индивидуални рехабилитационни програми специалисти ще помагат на хлапета с увреждания.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 Следваща > Последна >>

Резултати 12261 - 12270 от 12628