Търсене

Начало Новини
Новини
Доктори в Спешното отказаха преглед на дъщеря ми
17 September 2008

Сериозно се замислям дали да не спра да финансирам здравната каса с личните си вноски, след като не получих адекватна и навременна помощ от Спешен център-Разград, заяви за в.“Екип 7“ Бюлент Кяшифов от с.Бели Лом.

Младият арендатор и бизнесмен усетил цялата тежест и несъвършенство на здравната ни система след като в петък вечерта завел дъщеря си в Спешен център-Разград.


Продължава...
 
Балкански за малко не пламна
15 September 2008

Като по-чудо, но и с решаващата помощ на пожарникари и местни жители, в петък разградското село Балкански се размина с много голяма беля. Точно по обяд хората от крайните къщи чуват характерния пукот на горяща трева. Излизат от домовете си и ужасът е пред очите им - мощни талази огнени езици, подпомагани от вятъра, бързо напредват към близката и до тяхното имущество борова гора. Всичко наоколо е в дим и пепел.


Продължава...
 
400 деца поеха към чужбина
15 September 2008

400 деца поеха към чужбина и вече няма да ходят на училище в Лудогорието. Това става ясно от анализ на Веселина Станчева, началник на просветния инспекторат, който тя представя пред директори на училища в навечерието на новата учебна година.

Общо 514 ученици са напуснали класните стаи, като социални причини за решението си посочват 384 деца. Заради неизвинени отсъствия с училището се сбогуват 126, а заради слаб успех – четири.


Продължава...
 
Токов удар погуби служител на Е.он
15 September 2008

Токов удар погуби 44-годишния Ивайло Радев Кръстев от Разград. Инцидентът станал в петък около 14 часа. Тогава бригада от четири човека, служители на енергийната компания Е.оn, извършвала профилактика на трафопоста до областната многопрофилна болница в Разград.


Продължава...
 
Митко Ханчев е новият областен лидер на ДСБ
15 September 2008

Бившият главен редактор на вестник „Екип 7“ и настоящ частен предприемач Митко Ханчев е новият областен координатор на ДСБ в Разград. Той бе избран единодушно на проведеното през уикенда регионално събрание. Освен лидер на привържениците на партията в Лудогорието, Ханчев стана и член на Националния предизборен щаб на ДСБ.


Продължава...
 
РИОСВ-Русе взе проби от язовира в Липник
15 September 2008

Малко след 13.00 ч. в петък експерти от РИОСВ-Русе пристигнаха в Липник, за да вземат проби от язовира, в който се отичат отпадните води на мандрата на депутата Даут Осман. Вероятно заради натрупаните наноси от суроватка и препарати, в четвъртък на повърхността на водоема отново започнаха да изплуват 2-3-килограмови мъртви толстолоби. Това се случва за втора поредна година.


Продължава...
 
Вече без термометри с живак
12 September 2008

 

От 3 април догодина Министерство на здравеопазването забранява използването на живака във всички измервателни уреди - термометри за установяване показанията на телесната температура, манометри, барометри, сфигроманометри и т.н.

Депешата е разпратена до всички регионални инспекции за опазване и контрол на общественото здраве.

Продължава...
 
Идват над 5 милиона лева за пътища и улици
12 September 2008

 

Още 5 039 822 лв. са одобрени за асфалтирането на улици и пътища в община Разград, съобщи кметът Денчо Бояджиев. По-голямата част от парите - 3 984 822, 22 лв., са за рехабилитация на 16 км от четвъртокласния път Побит камък – Дянково – Разград, който в момента е в окаяно състояние. Средствата са по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа на устойчивото и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинската пътна мрежа" по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.“

Продължава...
 
Регионалното депо за отпадъци – вече с разрешително
12 September 2008

 

В края на миналата седмица Община Разград получи от Министерството на околната среда и водите комплексното разрешително за дейността на регионалното депо за твърди битови отпадъци, съобщи вчера кметът Денчо Бояджиев. В момента се подготвят документите за насрочване на комисия за приемане на обекта по реда на Закона за устройство на територията от дирекция "Национален строителен контрол" към МРРБ. Очакванията са след нова година депото да започне да функционира като регионално.

Продължава...
 
Върнаха осем учители на работа
12 September 2008

 

Осем от всички 23-ма учители, които останаха без работа при закриването на училищата в Мортагоново, Благоево и Гецово вече са устроени. Други трима се очаква да бъдат назначени, съобщи ресорният зам.-кмет Кина Дякова.

Тази година в общината в 254 паралелки от 1-ви до 12-ти клас ще учат 5482 деца. Първокласниците са със 161 по-малко от миналата година – едва 470. За извозването на ученици от селата Община Разград е получила още три училищни автобуси, така те стават общо пет.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 Следваща > Последна >>

Резултати 12261 - 12270 от 12852