Търсене

Начало Новини
Новини
Краси Георгиев и Христо Червенски – пак в тройката на най-добрите физици у нас
04 November 2009

„Още се учудват, че в Разград има такива таланти

Тези физици са сред най-добрите в страната, затова показват с такава гордост плакет с образа на най-известния си „колега” Алберт Айнщайн.

Красимир Георгиев от ПМГ „Акад. Н. Обрешков” - Разград стана трети в страната на Есенното национално състезание по физика на 31 октомври – 1 ноември. Успех, за който бе награден с почетна грамота и неговият дългогодишен преподавател по физика Христо Червенски. Учителите на Краси определят като „Божия дарба” таланта му, защото той е на първите места в България и по предметите математика и информатика.


Продължава...
 
Обучават хората с увреждания как да се защитават при бедствия
04 November 2009


Вчера в Разград стартира вторият етап на Националната информационна кампания за обучение за защита при бедствия на хора с увреждания под мотото „Близо до теб“. Тя е насочена към деца и учащи в масови детски градини и училища, специализирани институции и дневни центрове, към лични асистенти на хора с увреждания, социални работници, пeдагози, психолози, лекари и представители на местната власт.


Продължава...
 
Учителка от Самуил с годишната награда „Константин Величков“
04 November 2009

Учителка от Разград е сред десетте педагози в цялата страна, удостоена с годишната награда на образователното министерство „Константин Величков“ за 1 ноември. Стоянка Димитрова Иванова е начален учител в СОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Самуил.

На свое заседание педагогическият съвет на училището единодушно е гласувал номинацията на колежката си.


Продължава...
 
Парното стартира с авария
02 November 2009

С традиционните аварии стартира пускът на централното парно отопление в Разград в петък. Тази година дежурният теч се появи първо по топлопровода в района на Филхармонията, а след това и на още няколко места по трасето.

„Не сме изненадани. Така е всяка година при пълнене на инсталациите. Стари тръби, ръждясват, оправяме авариите и всичко тръгва по обичайния начин“, обясни поредния фалстарт изпълнителният директор на дружеството инж. Свилен Маринов.


Продължава...
 
Баби ще чатят в интернет
02 November 2009

В петък областният управител д-р Валентин Василев дари две компютърни конфигурации на Дома за стари хора в Разград. Подаръкът е от марката „DELL“ и на стойност 2 679 лв., уточниха от пресцентъра на областната управа. Всъщност това е изпълнено обещание на губернатора, което той направи по време на посещението си в дома на 1 октомври - Ден на възрастните хора. Тогава част от побелелите мъже и жени изразиха желанието си да имат възможност да контактуват с близките и приятелите си, които живеят в различни части на страната и в чужбина.


Продължава...
 
Пак ще нарежат асфалта до кръстовището-убиец край Трапище
02 November 2009

Асфалтът по пътя Разград-Търговище преди знаците „STOP“ близо до опасното кръстовище край Трапище отново ще бъде нарязан. Затова са се договорили ръководствата на „Пътна полиция“-Разград и Областното пътно управление. За да се заостри допълнително вниманието на шофьорите, на фаталното място ще се поставят и нови светлоотразителни знаци с т.нар. перлен кант, съобщи в петък шефът на „Пътна полиция“ Добрин Добрев.


Продължава...
 
В „Емилиян“събират пари за електростимулатор
02 November 2009

Ще се събират пари за електростимулатор за дечица с физически у

Нищо, че празникът Хелоуин не е част от българската традиция, екипът на център „Емилиян” и доброволците от ПГИ „Р. Шуман” му придадоха нов жив смисъл. Голямата веселба започна още около обяд в петъчния ден, 30 октомври. Красиви каки и батковци от Икономиката дойдоха нарисувани, маскирани и помогнаха на децата и младежите от ЦРСИ „Емилиян” да си изберат костюми. Всички бяха маскирани – и директорът на центъра Милкана Михайлова, и социалните работници, и педагогическият съветник на ПГИ Ники Симеонова, та даже и журналистите.


Продължава...
 
Дянково плаши с неподчинение, обещават им път до 20 ноември
02 November 2009

С гражданско неподчинение заплашват жителите на село Дянково, заради протакането на проекта за рехабилитация на пътя Побит камък-Дянково-Разград. В момента хората пътуват с 5 км повече, тъй като пътят от областния център до селото е затворен, а на мястото работят машини на фирмата-изпълнител. Обиколният маршрут към Дянково минава чак през жп-гарата и покрай „Амилум“. Така, разбира се, пътят е по-дълъг и хората от селото негодуват. Неудобството можеше да се преглътне по-лесно, ако поне от бившия свинекомплекс до Дянково беше асфалтирано.


Продължава...
 
Емил МАНЧЕВ: Кметът на Лозница ми дължи пари
02 November 2009


Сключих договор с Община Лозница за ремонт на детската градина в село Каменар. В уговорения срок изпълних своите ангажименти, но възложителят ми дължи пари за работата, която съм извършил, в размер на 12 158 лева.

Това твърди Емил Славчев Манчев, собственик на ЕТ „Преси – Емил Манчев“ от Лозница.

Договорът между него и кметът на общината Айхан Хашимов е сключен на 6 август тази година за сумата от 5112 лева. Уговореният срок за изпълнение на ремонтните дейности е бил два месеца, считано от датата на подписване на документа.

Продължава...
 
Евгения Кочанова и Бехчет Сюлейман - шампиони по кръшкане от работа
30 October 2009

 

В унисон с осъждането от парламентарното мнозинство на безпричинните отсъствия от Народното събрание на депутатите и партийни лидери Сергей Станишев и Ахмед Доган, вчера областният управител д-р Валентин Василев представи справка за присъствието на бившите зам.-областни управители Евгения Кочанова и Бехчет Сюлейман на работните им места от началото на годината. Разпечатките, които публикуваме, са въз основа на данните от електронното устройство за влизане в сградата на общинската и областна администрация, което става с магнитна карта.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 Следваща > Последна >>

Резултати 12261 - 12270 от 13967