Търсене

Начало Новини
Новини
15% е данъкът за ЕТ, които не упражняват патентни дейности
14 January 2009

 

Крайният срок на кампанията за подаване на годишните декларации за реализираните обороти и получени доходи от дейности през 2008 г., както и внасянето на дължимите данъци и осигуровки е 30 април, припомниха от ТД на НАП. Платилите до 10 февруари, както и тия, които подадат формулярите и се издължат до 30 април по интернет, ще се възползват от 5-процентна отстъпка от налога. Двата вида облекчения обаче не могат да се ползват едновременно.

Продължава...
 
Хаос с нощната тарифа на тока
14 January 2009

 

Часовниците на електронните електромери в двата входа на нашия блок, а и в повечето останали сгради в града, където са монтирани, не отчитат точното астрономическо време. В това нямаше да има нещо чак толкова лошо, ако не сме ощетявани като абонати на Е.он, но сме. Аз считам, че нощната тарифа трябва да се отчита през нощта, както си е било винаги. В тази ситуация чакам да стане почти полунощ, за да включа акумулиращата печка по нощната тарифа, защото тогава електромерът ми се превключва автоматично.

Продължава...
 
Земеделците вече ще се регистрират и по Интернет
14 January 2009

 

До 25 март ще продължи стартиралата вече кампания по пререгистрация на земеделските производители. Формулярите за това от днес могат да се подават и по Интернет. Това съобщи шефът на ОД „Земеделие“ в Разград Анчо Хараламбиев и припомни, че само фермерите с валидна регистрация могат да кандидатстват за национални доплащания, субсидии, кредити и възстановяване на акциза за дизеловото гориво.

Продължава...
 
“Българската Коледа” не е облечена в лицемерие
14 January 2009

 

Откакто синът се сдоби с нов и ми подари стария си мобилен телефон, аз си купих самочувствие. Самочувствие можеш да си купиш с много пари, с мъжественост или с кьорфишек от трибуна, но аз си го купих с мобилния. Крача си тържествено в квартала с наклони ту наляво, ту надясно съгласно командата на дисковата, а телефонът току звънне в затопления ми джоб: “Какво става бе, къде се загуби!".

Продължава...
 
Татковците с право на отпуск при раждане на бебе
14 January 2009

 

Вече и татковците имат възможност да ползват отпуск при раждане на бебе. От това право могат да се възползват всички бащи, работещи по трудово правоотношение, както и държавните служители. Почивката е голяма петнадесет календарни дни, считано от деня на изписването на детето от родилното отделение.

Продължава...
 
200 лева за първото бебе в Исперих
14 January 2009

 

По традиция всяко първо новородено бебе за годината от община Исперих получава от общинското ръководство парична сума от 200 лева.

Зам-кметът Турхан Абтулов посети дома на Атче Хасан от Печеница, която роди в разградското АГ шестата си рожба.

Продължава...
 
Договорите ни с Общината максимално защитават интересите на гражданите
14 January 2009

 

Уважаема редакция,

Възползвам се от правото си на отговор, искам да поясня пред вашите читатели, че фирма „.А.С.А.ШЕЛЕ“ ЕООД , която работи на територията на община Разград от м.септември 2001 год., целенасочено се злепоставя и в статията от г-н Милков се правят неверни твърдения относно:

1. Договорите, сключени с Община Разград, са на база обществена поръчка и в максимална степен са защитени интересите на общината и гражданите.

Продължава...
 
Георги Милков: И при Узунов, и при Бояджиев договорът със Scheele изгоден само за Scheele
12 January 2009

 

Трите договора с „Шеле“ са непрецизни, подговяни са изцяло в интерес на фирмата. Те не са изгодни за общината и не защитават интересите на гражданите, за сметка на гарантираната висока печалба на „Шеле“. А до момента са изплатени около 10 милиона лева от нашите пари на данъкоплатци.

Продължава...
 
Коминът на „Топлофикация Разград“ запуши по-силно
12 January 2009

 

След близо три денонощия студуване, около обяд в петък абонатите на „Топлофикация Разград“ ЕАД започнаха да усещат повече топлина в домовете си. В 10.40 ч. най-сетне към мрежата бе включен и котел на мазут, което бе видно и от по-плътния дим, излизащ от комина на дружеството. Така, заедно с котела на газ, те станаха два, които според шефа на ТЕЦ-а Свилен Маринов ще са достатъчни за нормално топлоподаване, тъй като течното черно гориво е значително по-калорично от синьото.

Продължава...
 
Четирима наши управници укрили имущество
12 January 2009

 

Четирима души от Разградска област, заемащи висши държавни длъжности, през 2008 г. са подали неверни декларации в Сметната палата. Това става ясно от списъка, публикуван в Интернет - страницата на институцията. Имената в него са 174 – на 20 депутати, трима зам.-министри и един бивш министър, 41 съдии, 20 прокурори, 7 следователи, един областен управител, 4 зам.-областни, 32 кметове, зам.-кметове и председатели на общински съвети.

От Лудогорието най-солидно присъствие в „черния списък“ има председателят на Общинския съвет в Исперих Бейсим Басри.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 Следваща > Последна >>

Резултати 12261 - 12270 от 13179