Търсене

Начало Новини
Новини
Експертиза отложи делото за „Диамант“
26 September 2008

 

За края на ноември беше отложено в сряда от Разградски окръжен съд делото срещу бившия СДС-депутат Никола Николов. Причина за това станаха непълноти в изготвената за процеса съдебно-счетоводна експертиза. В нея самите вещи лица са посочили, че липсват документи, необходими за обективността на заключението им. В рамките на следващите два месеца те трябва да бъдат набавени, а експертизата – допълнена. За заседанието през ноември ще бъдат призовани и двама допълнителни свидетели.

Продължава...
 
Безработни ще ловят кучета и ще чистят тротоари
26 September 2008

 

От догодина наемат безработни да ловят бездомни кучета и да чистят улици и тротоари. Проектът за кучетата е на община Кубрат. Ако той получи финансиране от Министерството на труда и социалната политика в размер на 63 000 лева, по него ще намерят препитание двадесет човека. Те ще бъдат разпределени в мобилни групи по съставните на общината села и ще имат за цел да залавят четириногите и да ги отвеждат до специализирания приют в Кубрат.

Продължава...
 
Разград най-засегнат от Чернобил!?
24 September 2008

 

Екологична програма, внесена за съгласуване между отделните министерства, отрежда на Разград и областта челни позиции по болести. Разград е водещ в класация по социално значими заболявания, сърдечно-съдови, злокачествени новообразувания, болести на нервната система, сетивните органи и психични разстройства, увреждания на дихателната система, аномалии на кръвта, захарен диабет, болести на пикочната и половата система, заболявания, имащи отношение към възпроизводството на населението.

Продължава...
 
Пак съдят Никола Николов за „Диамант“
24 September 2008

 

За пореден път вчера делото срещу бившия СДС-депутат Никола Николов влезе в залата на Окръжния съд в Разград. Срещу него са повдигнати обвинения чл.203 и чл.206 от Наказателния кодекс за длъжностно присвояване и безстопанственост в особено големи размери, представляващи особено тежък случай. Според обвинителния акт, в качеството си на управител на „Диамант“ в периода 1992-1995 г. Николов е присвоил над 10 милиона неденоминирани лева от фалиралия през 2001 г. стъкларски завод.

Продължава...
 
Потвърдиха присъдите по делото за паспорта на Куйович
24 September 2008

 

Присъдите на тримата разградски полицаи по делото за фалшивия паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович в края на миналата миналата седмица бяха потвърдени от Военно-апелативния съд в София.

Обвиняеми в процеса са бившият зам.-директор на ОД на МВР-Разград Тодор Димов, шефът на група „Български документи за самоличност“ Емилиян Георгиев и колегата му Продан Георгиев.

Продължава...
 
Управниците в Разград бранят статуквото
24 September 2008

 

Редовните читатели на „Екип 7“ са проследили сагата около смяната на ръководствата на двете общински фирми – пазара и Обредния дом. Още при първото решение на Общинския съвет областният управител върна решението за ново обсъждане. Общинските съветници се съобразиха с препоръките на областния управител и коригираха решението в следващо заседание. И след уверение от Наско Анастасов, че след корекцията той няма причини да атакува валидността на решението.

Продължава...
 
Здравният министър пристига с целия си екип
24 September 2008

 

В петък Разград ще бъде домакин на разширено и изнесено заседание на комисията по здравеопазване в Народното събрание. За него тук пристигат всички депутати, членове на комисията, здравният министър д-р Евгений Желев и заместниците му д-р Емил Райнов и д-р Валери Цеков, както и цялото ръководство на Министерството на здравеопазването.

Продължава...
 
Четири средищни училища ще има в Разград
24 September 2008

 

ОУ ”Отец Паисий”, ОУ ”Никола Икономов”, ОУ ”Иван С.Тургенев” и СОУ ”Христо Ботев” в Разград да бъдат определени за средищни училища. Това предложение на зам.-кмета Кина Дякова бе одобрено вчера от постоянната комисия по образование към Общинския съвет - Разград.

Продължава...
 
Старите учебници като топъл хляб за разградчани
24 September 2008

 

В повечето книжарници в Разград се продават учебници втора ръка на по-сносни цени, които зависят от качеството на свитъка.

Макар и втора ръка, учебниците са предпочитани заради чувствително по-ниската цена от новите. Например комплект за 10-и клас с помагала по основните предмети в сравнително добро състояние тук излиза около 50 лева, а може да излезе и чувствително по-тънко, ако учебниците не са съвсем запазени.

Продължава...
 
Новата цена на газа спира "Биовет"?
19 September 2008

Предстоящото поскъпване на природния газ, дори и с половината от исканите от „Булгаргаз“ 36.5%, ще е най-големият удар за бизнеса от години насам, става ясно от вчерашните публични изявления на крупни български индустриалци. Един от тях – шефът на „Биовет“ Кирил Домусчиев, който е член на КРИБ и БТПП, в интервю за столичен вестник заявява, че ако увеличението на цената на синьото гориво стане факт, има предприятия, които просто ще бъдат принудени да затворят.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Следваща > Последна >>

Резултати 12581 - 12590 от 13190