Търсене

Начало Новини
Новини
48 са на хемодиализа, крачката до нея е малка
13 March 2009

 

Бъбречните заболявания са безсимптомни, опасни и лечими. Така започна вчерашната пресконференция завеждащият диализния център в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Евгений Стаменов. Повод за неговото изявление бе днешният Световен ден на бъбрека.

Най-младият пациент на доктора е едва 23-годишен мъж. Че е с бъбречна недостатъчност, той не е подозирал никога до мига, в който на строеж във Варна, където е работил, му прилошава. Още на следващия ден момчето се озовава до диализния апарат, благодарение на който сега живее.

Статистиката на бъбречните заболявания е ужасяваща.

Продължава...
 
Осем гурбетчии искат да им се плати лечение в чужбина
13 March 2009


Осем гурбетчии са поискали от Районната здравноосигурителна каса в Разград да им възстанови разходи по оказана медицинска помощ в чужбина през миналата година.

Разходите са направени в Белгия, Дания, Германия, Австрия, Франция и Чехия, като заболяванията на пациентите и получените медицински услуги попадат в категорията спешни състояния – получен припадък, счупена тазобедрена става, възпаление на ръка, кръвоизлив, счупване на лакътна кост и попадане на чуждо тяло в окото.

Продължава...
 
На трима ученици квестор в Разград
13 March 2009

 

1296 са зрелостниците в областта /община Завет - 47, община Исперих - 175, община Кубрат - 88, община Лозница - 83, община Разград - 847, община Самуил - 26, община Цар Калоян – 30/. Всички те ще бъдат консултирани и наблюдавани от 400 квестори по време на матурите.

Регионалният образователен инспекторат в Разград предложи в националните комисии за оценяване по съответните учебни предмети имената на 52 учители от Лудогорието.

Продължава...
 
В почти всяко разградско училище си имат ЕМО деца
13 March 2009

 

В Разград нищо не е както в света, Европа или както в България. Така е и с ЕМО децата в Лудогорието. За щастие. Засега.

Педагогически съветници и неправителствени организации, работещи с ученици, твърдят, че ЕМО модата напира и към Разград, но още не е достигнала онези измерения, познати в големите градове.

ЕМО деца има в почти всяко местно училище. Малкото случаи обаче са спорадични и нетипични. Често психолозите по места и педагогическите съветници виждат проблема овреме и започват своевременна работа и консултации. Затова специалистите засега квалифицират своята работа като успешна.

Продължава...
 
Спират парното на блоковете-длъжници
11 March 2009

 

За част от абонатите на „Топлофикация Разград“ ЕАД отоплителният сезон наистина може да приключи предсрочно. Това е видно от разлепените бележки по входовете на жилищни блокове в града. На практика се случва това, което преди време изпълнителният директор на дружеството инж.Свилен Маринов предупреди. Бележките са там, където 3/4 от живущите не си плащат сметките.

Продължава...
 
Д-р Владимир Заимов пое БЧК в областта
11 March 2009

 

Новият председател на Областния съвет на БЧК е д-р Владимир Заимов. Той смени д-р Красимир Манолов, който пък не се кандидатира за този пост.

Решението стана ясно вчера по време на отчетно-изборно събрание на червенокръстката организация в региона. Форумът избра за заместник-председател на БЧК д-р Мария Пеева.

Продължава...
 
21 лепнаха туберкулоза през миналата година
11 March 2009

 

21 човека се заразиха с туберкулоза само през миналата година, казаха от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Заразените през 2007-ма пък са били с един повече.

Заболяемостта от туберкулоза за 2008-ма в Лудогорието е под средната за страната. В региона тя е 12.76 промила при средна за страната от 26 промила.

Продължава...
 
Търсят проектанти за предстоящи ремонти на пътища
11 March 2009

 

Предварителни обяви за обществени поръчки, свързани с рехабилитацията на различни пътни участъци в Разградска област бяха публикувани в Държавен вестник в края на миналата седмица. В електронното му издание НА „Пътна инфраструктура“ съобщава за предстоящ избор на фирми, които да изготвят технически проекти за основен ремонт на седем отсечки. Между тях са път ІІ-49 Разград-Каменово-Кубрат и Търговище-Разград-Кубрат-Старо село (Русе-Тутракан), път ІІІ-2102 Черешово-Бисерци и път ІІІ-7002 Венец-Борци-Ясенково- Хърсово-Голям извор.

Продължава...
 
Водопроводни аварии никнат като гъби в Разград
11 March 2009

 

Аварийни екипи на „Водоснабядване – Дунав“ разкопаха най-малко на три различни места в Разград за по-малко от едно денонощие, видя „Екип 7“. В резултат от ремонтните дейности зейнаха дупки, а водоподаването беше временно преустановено в блоковете от „Металик“ до битака, автогарата и до пощата в жк „Орел“. За да разберем причините, вчера потърсихме шефа на „Водоснабдяване – Дунав“ инж. Огнян Хинов. Пред „Екип 7“ той заяви, че ежедневно работят 20 аварийни екипа на дружеството, като средно около четири от тях са в рамките на града.

Продължава...
 
Руснаци купуват "Тифани"
09 March 2009

 

Хотелски комплекс „Тифани“ в местността Пчелина се продава, видя „Екип 7“ в сайта www.imot.bg. Обявата в Интернет-страницата за недвижими имоти е качена на 23 февруари. Посочената там цена е 2 500 000 евро за 2280 кв.м. Апетитната оферта гласи следното: „Комплексът е построен в Еврозоната за отдих Пчелина, която включва велоалея 10 км, екопътеки за пешеходен туризъм, два язовира за спортен риболов и ловен туризъм.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Следваща > Последна >>

Резултати 12581 - 12590 от 13656