Търсене

Начало Новини
Новини
12-годишно момиченце се удави в „Аква Холандия“
17 July 2009

12-годишно момиченце се удави вчера в басейна на хотел „Аква Холандия“ в Разград. Нелепата смърт застигна Ива Христова към 16.30 часа. Заедно със свои другарчета детето се къпало в по-плитката част на водоема, където нивото на водата е едва 1.20 м. Никой от многобройните посетители не подозирал какво може да се случи точно на това място. Според очевидци в един момент момичето потънало и даже не извикало за помощ. Нямало я и обичайната в такива моменти паника.


Продължава...
 
Диана Гергова откри уникален гробищен комплекс
17 July 2009


В източния елинистичен могилен некропол на Историко-археологическия резерват "Сборяново" при археологически проучвания на могила 20 екипът на д-р Диана Гергова разкри тракийско гробно съоръжение от четвърти-трети век пр.н.е.

Продължава...
 
Внукът на Иван Багрянов по следите на дядо си
17 July 2009

Внукът на Иван Багрянов – Асен Михайлов Багрянов от Шумен, бе в сряда Разград. Поводът – нови факти за неговите предци, открити от разградски историци. Уредничките в Регионалния исторически музей Марина Босева и Нели Николова са на път да докажат окончателно с автентични документи, че родното място на 60-я министър-председател на България е Разград, а не както дълги години се твърдеше - село Хюсеин Баба теке /Воден/.


Продължава...
 
Разград сред най-добрите градове за правене на бизнес
17 July 2009

Разград разделя четвъртото място по условия за правене на бизнес сред всички 28 областни градове, показват резултатите от изследване на Института за пазарна икономика, резултатите от което бяха оповестени в сряда. Проучването се прави за първи път в страната и е изготвено в периода януари–май 2009 г. по специална методология и след социологическо проучване.

Основните критерии за изготвянето на индекса са нивото на местните данъци и такси, регулиране на стопанската дейност на местно ниво, електронно управление, административни услуги и корупция в местната власт.


Продължава...
 
Децата – полицейски академици
17 July 2009

Десетата Полицейска академия се проведе в сряда на градския парк в Разград. В нея децата, участващи в инициативата еколято, бяха разделени на секции, за да се сдобият с академични познания по безопасност.

В секцията КАТ полицаи обясняваха правилата за движение, кога децата могат да се возят на предната седалка, как трябва да пресичат платното за движение....

В секцията по пожарна безопасност пръскаха струи вода, разгледаха пожарните автомобили, включваха сигнализацията.

Продължава...
 
Младок отъркаля „BMW” за 170 000 край “Дервента”
15 July 2009

В късния неделен следобед едно „BMW М6“, последен модел, на приблизителна цена от 170 000 лева, лети по пътя Разград – Русе. По надолнището към комплекс “Дервента” следва широк десен завой. Платната са три. Място има, но 19-годишният софиянец губи управление на наводнения от дъжда асфалт. Скоростта е висока и никоя от съвременните системи на „бавареца“ не може да помогне срещу аквапланинга.


Продължава...
 
Тодор Димитров – зам.-председател на ПГ на ГЕРБ
15 July 2009

Депутатът на ГЕРБ от Разградски многомандатен избирателен район Тодор Димитров е вече заместник-председател на парламентарната група на партията в 41-то Народно събрание. Групата ще има още двама заместници: Красимир Велчев и Искра Фидосова, решиха на първата си сбирка народните представители от ГЕБР онзи ден. Временно шеф на групата е Цветан Цветанов. „Само докато го взема в МВР“, мотивира предложението си Бойко Борисов.


Продължава...
 
Лъжлив светофар два дни тормози шофьори в Разград
15 July 2009

Повреден светофар на кръстовището на бул.„Априлски въстание“ и бул.„България“ в източната част на Разград опъна нервите на водачите на МПС, които преминаваха оттам в началото на седмицата. Съоръжението редуваше само червена и жълта светлина и много рядко пускаше зелената. По тази причина много често, особено в пиковете часове, на това възлово място се образуваха задръствания и хаос. Чист късмет е, че все още там не е станал пътен инцидент.


Продължава...
 
Пострадал при побой в Лудогорци дядо почина
15 July 2009

Почина 87-годишният дядо от село Лудогорци, който пострада при побой на 14 май тази година . Около 12.30 часа той и 86-годишната му сестра бяха открити в безпомощно състояние в дома си от съседа им. Завчера около 17 часа в Районното управление в Исперих е получен сигнал от 46-годишна жена от Лудогорци, че тежко болният Осман Хюсеин е починал. Адресът е посетен от дежурна група и съдебен лекар. Трупът е откаран за аутопсия в Разградската болница.


Продължава...
 
И с увеличението пенсиите в Разград най-ниски в държавата
15 July 2009

196.48 лева е средният размер на пенсия в Лудогорието при среден за страната 260.97 лева. И след последното увеличение възрастните в региона продължават да се разписват върху най-малко пари.

39 034 са пенсионерите в областта. Те вземат 46 741 пенсии.

С дата 1 юли всички пенсии са осъвременени с 9 процента. За първи път сега е възприето индексирането по т.нар. златно швейцарско правило 50 на 50 – т.е. 50 на сто от индекса на инфлацията при потребителските цени и 50 процента от ръста на осигурителния доход от предходната година, каза директорът на РУ „Социално осигуряване“ в Разград Веселин Николов.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Следваща > Последна >>

Резултати 12581 - 12590 от 13967