Търсене

Начало Новини
Новини
Върнаха на поправителен отчетите на „Паркстрой“ и „Разградлес“
25 April 2008

 

Три часа продължи в сряда извънредното заседание на Постоянната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол към Общинския съвет в Разград. Единствената точка в дневния ред бе разглеждане на финансовите отчети на общинските предприятия и търговските дружества с общинско участие, които бяха докладвани от техните шефове.

Продължава...
 
Замислят всеобща стачка за здравеопазването
25 April 2008

 

Много вероятно е да се стигне до единен национален протест в подкрепа на българското здравеопазване. След празниците ще се реши точно как лекари от доболничната и болничната помощ, медицински сестри, фармацевти и пациентски организации ще стачкуват.

Това каза завчера в Разград председателят на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов малко преди среща с доктори от съсловието в региона.

Продължава...
 
Косьо го няма вече година
25 April 2008

 

Днес е Разпети петък. На обяд ще поплача, не пред разпятието, а пред последния дом на един мой много добър приятел. Няма да бъда сам в скръбта. До мен, не за да си го спомним, а за да сме заедно с него точно година след като ни напусна, ще бъдат много мои и негови приятели. От близо и далеч. Което нямаше никакво значение докато Косьо Рангелов беше жив.

Продължава...
 
Страхил от Разград ще представя България на световното по биология
23 April 2008

 

Страхил Пантев от Разград заминава догодина на международна олимпиада в Испания. Форумът се организира между държавите, членки Европейския съюз, а страната ни ще вземе участие за първи път в него.

Продължава...
 
Човек на Генджев станал мюфтия с документи – менте
23 April 2008

 

В края на миналата седмица Халил Хасан от Бели Лом се е регистрирал като районен мюфтия в Разградски окръжен съд с фалшиви документи. Това съобщи на нарочен брифинг вчера титулярят на поста Мехмед Аля.

Халил Хасан е от хората на бившия главен мюфтия Недим Генджев. Това става ясно и от внесената в съда документация. За да се регистрира, Хасан представил удостоверение за актуално съдебно състояние на мюсюлманското изповедание, издадено от Софийски градски съд. В него обаче последната страница е подменена с част от документ, издаден през 2005 г. на Недим Генджев, в качеството му на главен мюфтия.

Продължава...
 
Али Якуб събаря „Горски кът“, строи хотел във възрожденски стил
23 April 2008

 

Али Якуб Али, единият от тримата съдружници в „Евроинвест България“, които онзи ден направиха първата копка на нов жилищен комплекс в Разград, е собственикът на легендарното някога заведение „Горски кът“ в Пчелина и има много амбициозен план за неговото бъдеще. За да станат ясни мащабите на идеите му, трябва да започнем от това, че сегашната сграда ще бъде напълно разрушена.

Продължава...
 
Отпуснаха допълнителен щат за Гражданска защита – Разград
23 April 2008

 

С 333 броя ще се увеличат щатните спасители в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за цялата страна. Новите бройки са отпуснати за дирекциите „Гражданска защита“ в пет областни града, между които и Разград. Информацията за това беше качена на Интернет-страницата на ведомството на Емел Етем. Там е уточнено, че част от щатните бройки ще отидат за доокомплектоване на съществуващите вече спасителни отряди на „Гражданска защита“ в останалите райони на страната.

Продължава...
 
Тротоарите и зелените площи се превръщат в автокъщи
23 April 2008

 

Читатели сигнализираха, че в жк „Орел“ има поне две незаконни автокъщи - „Южен булевард“38 и „Дончо Сумпаров“68. Живеещите наоколо се жалваха, че около къщите им е шумно и мръсно и в крайна сметка зелените площи не са предназначени за струпване на коли и правене на бизнес. Докато си стоиш вкъщи, продаваш някоя и друга кола, като свърши стоката, пак тръгваш и пак зареждаш.

Продължава...
 
Жилищен комплекс "Хръзград" от 200 апартамента до спортна зала "Абритус"
21 April 2008

 

Пет жилищни сгради с около 200 апартамента общо ще изникнат за три години в карето между реката, бл.“Чавдар“, шивашкия цех от север и новата спортна зала „Абритус“ в Разград. Инвестицията е първата у нас за „Евроинвест България“ ООД със седалище в столицата на Лудогорието. Стартът на невижданото по мащабите си в последните години строителството бе направена много тържествено в събота по обяд с водосвет и жертво приношение в присъствието на депутати, държавни мъже от национален, областен и общински мащаб, партньори, колеги, приятели.

Продължава...
 
"Шеле" изкупена от австрийци
21 April 2008

 

Базираната в малкото австрийско градче Химберг /5423 души/, окръг Виена, компания „А. С.А. Интернешънъл Енвайрментал ГмбХ“ е новият собственик на 100% от дяловете на „Шеле България“ ЕООД, бе съобщено по време на заседанието на Комисията по ТСУ към Общинския съвет в Разград в петък. Така жителите на 14 общини в страната, сред които и Разград, ще свързват свършеното и несвършеното по отношение на чистотата не с „Шеле, а вече с А.С.А.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Следваща > Последна >>

Резултати 12581 - 12590 от 12841