Търсене

Начало Новини
Новини
Без малко по 500 лева тринайста заплата за учители
19 December 2008

 

По близо 500 лева получиха учители от областта за тринайста заплата. Допълнителното трудово възнаграждение за педагозите възлиза на 254 лева. Отделно те са си поделили по 217 лева да си купят работно облекло.

Лелките, параджиите и другият обслужващ персонал получава по 189 лева за заплати и още по 208 лева за дрехи и обуща.

С допълнителни средства пък за храна са се сдобили и повечето държавни училища в структурата на министерството на образованието и министерството на земеделието. Техните ваучери за провизии възлизат на по петдесет лева.

Продължава...
 
Вдигнаха хляба в Самуилско
19 December 2008

 

Повечето пекарни в областта работят и на ишлеме, като срещу сто килограма жито осигуряват около 90 купона за хляб от по 500 грама. Така бе и в самуилската хлебопекарна. В края на жътвата там взеха от стопаните стотици тонове жито. Офертата тогава беше да се доплатят по десет стотинки за всяка бройка самун.

Продължава...
 
Шестима се тестваха за СПИН
19 December 2008

 

Шестима се изследваха безплатно и анонимно в РИОКОЗ за СПИН. Пет от тестваните са жени, докато мъжът е един. Най-младият пациент е на възраст 24 години, а най-възрастният – на 58. Всички изследвани са с отрицателен резултат.

Здравната инспекция обяви седмица на отворените врати в първата седмица на декември. Тогава в лабораторията на РИОКОЗ безплатно имаха възможност да се изследват всички желаещи.

Продължава...
 
Проверка в „Месокомбинат-Разград“ заради измами по САПАРД
17 December 2008

 

Проверка, свързана със злоупотреби по САПАРД, започна в „Месокомбинат-Разград“. Малко след 8.00 ч. вчера в завода влязоха служители от ОД на МВР и Окръжната следствена служба, видя „Екип 7“.

Ще изискаме документация от предприятието за минал период. Ако ни бъде отказана, ще направим обиск и изземване. Това става по разпореждане на Софийски градски съд във връзка с дело за САПАРД, каза пред нашия екип следовател Иван Йорданов.

Продължава...
 
Зърнопроизводителите пак изкараха тракторите на асфалта
17 December 2008

 

С 80 тежки земеделски машини и над 120 души вчера зърнопроизводителите от Лудогорието изразиха протеста си срещу недостатъчните средства, които са предвидени в бюджет 2009 за национално съфинансиране за единица площ и настояха незабавно да започне изплащането на директните плащания и националните доплащания за 2008 г. С включени фарове, развети знамена и плакати от типа „Силната власт подкрепя земеделието, слабата го краде!“ колоната потегли от бензиностанция „Шел“, мина покрай бензиностанцията в посока Шумен и се отправи по околовръстния път в посока Русе.

Продължава...
 
Елхите - дефицит!
17 December 2008

 

Броени дни преди Рождество Христово все още липсва яснота ще могат ли разградчани да украсят домовете си с неизменния коледен символ – елхата. Досега по това време на няколко места в града вече се продаваха свежи дръвчета. Миналата година те вървяха от 5 до 15 лв. за брой в зависимост от височината.

По наши наблюдения обаче, от година на година предлагането на живи елхи намалява. От общинско предприятие „Разградлес“ заявиха, че разполагат с достатъчно иглолистна растителност, но нямат практика да секат и продават.

Продължава...
 
И жалбата на кмета срещу ОбС-Разград - недопустима
17 December 2008

 

Състав на Разградския окръжен съд прекрати делото на кмета Денчо Бояджиев срещу решението на Общинския съвет за промените в „Общински пазари“ и „Обреден дом“.

Припомняме ви, че през септември градоначалникът внесе в съда искова молба за отмяна на акта на местните парламентаристи, с който бяха освободени ръководствата на двете общински дружества. Решението на ОбС-Разград беше обжалвано и от областния управител Наско Анастасов, но пред Административния съд.

Продължава...
 
2 лв./ч. „такса джогинг“ на градския стадион
17 December 2008

 

Времето, когато градският стадион в Разград можеше да се ползва от всички желаещи, за да спортуват безплатно, влиза в историята. Това става ясно от готвените промени в Наредба №14 за определяне и администриране на местните данъци и такси, които ще бъдат гласувани на предстоящото заседание на местния парламент. Сред тях има и няколко нови такси за ползване на общинско имущество, в частност стадионът, в ремонта на който Община Разград е вложила досега 100 000 лв. и ежемесечно погасява текущите разходи за ток, вода и всичко останало.

Продължава...
 
Социални услуги за хора с увреждания и самотници в Разград
17 December 2008

 

В понеделник бяха връчени сертификатите на седем социални асистенти и осем домашни помощници, които се грижат за 45 нуждаещи се от община Разград. Те са обучени в рамките на проект да извършват почасови услуги като пазаруване, медицинско обслужване, плащане на сметките за ток, вода, данъци и т.н., помощ за поддържане на личната хигиена в жилищните помещения на потребителя и в поддържане на социални контакти.

Продължава...
 
Министерството на Емел Етем предупреди за много дъжд
17 December 2008

 

За силни валежи днес и утре предупреди вчера ръководството на Министерството на извънредните ситуации (МИС) териториалните си дирекции. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН днес и утре страната ни ще бъде под влияние на средиземноморски циклон. Ще се създаде валежна обстановка – на много места в страната ще вали дъжд, само във високите части на планините – сняг. На отделни места валежните количества се очаква да достигнат до 20-30 л/кв.м.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 Следваща > Последна >>

Резултати 13131 - 13140 от 13985