Търсене

Начало Новини
Новини
Откриха обновеното училище в Ясеновец
09 December 2009

 

В понеделник кметът на община Разград Денчо Бояджиев официално откри изцяло обновеното основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в село Ясеновец. Школото има нов облик благодарение на спечелен и реализиран от Община Разград проект по програма ФАР „Реконструкция и ремонт на сградата на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Ясеновец, предоставящо интегрирано обучение на ученици от ромски произход“. Усвоената сума е близо 300 000 лв. Целта на проекта – осигуряване на по-добри и привлекателни условия за образование и интегриране на ученици от малцинствените групи със специфичен фокус върху ромите е постигната. Училището има нов облик - и отвън, и отвътре.

Продължава...
 
Разградските майки пак събират парички за децата от дома в Просторно
09 December 2009

 

Майките от сдружение „Протегната ръка” отново готвят благотворителен коледен базар за децата от дома в с.Просторно. Той ще се проведе в дните от 14 до 17 декември в рамките на градския коледен базар. Сергията е срещу магазин „Русия” /шатра 2/, както миналата зима. Търговската площ за благотворителната инициатива е предоставена безплатно от Общината.

Там ще се продават ръчно изработени сувенири и коледни украси, дело на майките и на деца от разградските училища „Васил Левски”, „Христо Ботев” и училище „Христо Ботев” в Исперих.

Продължава...
 
Учат децата от училището в Стражец на безопасен интернет
09 December 2009

 

Миналата седмица стартира третият етап от кампанията за безопасност на децата в интернет „Ти избираш“. Инициативата е на евродепутатите Филиз Хюсменова и Илияна Йотова и се осъществява съвместно с Националния център по безопасен интернет и фондация „Партньори – България“. Тя ще продължи до края на декември.

Според организаторите мерките за безопасно сърфиране в мрежата са грижа не само на семействата, а и на училището. В същото време в учебните заведения от 5-ти клас има редовни часове по информационни технологии, но по темата за безопасност са предвидени само 2 часа годишно. В тях, обаче, се говори главно за кабели и вируси.

Продължава...
 
В Разград стартира втора трапезария, ще хранят още 50 души
09 December 2009

 

Втора обществена трапезария ще отвори врати в Разград в началото на следващата седмица. Договорът за това беше подписан на 1 декември и е по проект на „Акансу“ ООД на Адем Чакалов. Неговата фирма е единствената в областта ни, регистрирана като доставчик на социални услуги. С проекта си за трапезария той е кандидатствал пред Фонд „Социално подпомагане“ на Министерство на труда и социалната политика. Разработката е на стойност 7850 лв. и ще покрие нуждата от топъл обяд на 50 души. Храната ще им бъде предоставяна от 15 декември до 31 март следваща година в ресторант „Акансу“.

Продължава...
 
Започнаха работа по екологичен проект
09 December 2009

 

От тази година България е пълноправен участник в глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност /SPARE/. В нея вече участват над 4500 училища от 17 държави. Мрежата включва създаването и разпространението на образователни материали в училищата и местните общества, които са свързани с изменението на климата, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. За България проектът се изпълнява от екологичното сдружение „За Земята“.

Продължава...
 
Холандeцът ФЛЕРС: В България открих нетърсеното щастие
09 December 2009

 

През последните години Разградско става привлекателен център за холандците. Те купуват къщи из Лудогорието, заселват се по нашите ширини, препродават, развиват бизнес.

Паул Флерс е на 50 години. През август 2007-ма на черен път между селата Ломци и Помощица той се запознава с 56-годишния Мехмед Хафузов от Разград.

Хафузов е живял и работил двадесет години в Холандия и когато вижда насреща си кола с холандска регистрация, пресветва няколко пъти с фарове за поздрав. Паул от своя страна разчита знака и спира. Двамата мъже се разговарят, а като виждат, че си допадат, се канят на гости.

На следващия ден Хафузов е поканен на парти в Черковна, където вече Паул си е купил къща от друг холандец - от Том Хансен. После пък Хафузов връща визитата на Флерс – кани него и семейството му в собствения си дом.

Продължава...
 
Следствието тръгва по следите на парите, отпуснати за джамии и църкви
07 December 2009

 

Досъдебно производство образува в петък Окръжната прокуратура в Разград по случая с отпуснатите 735 671 лв. за ремонт на църкви и джамии в десет села от областта. То е срещу длъжностни лица от Областна администрация, които ще бъдат разследвани за извършени две престъпления.

На този етап говорителят на Окръжната прокуратура Милена Пенчикова отказа да съобщи за кои лица от бившата областна управа става дума. Тя уточни, че разследването е възложено на Окръжен следствен отдел. Образуваното производство е по чл.254а, ал.1 и чл.212, ал.2 от Наказателния кодекс.

Продължава...
 
Наско АНАСТАСОВ и Бехчет СЮЛЕЙМАН:Клеветят ни, не сме нарушили закона
07 December 2009

 

Свидетели сме на една организирана кампания от държавата и някои медии за нашето оклеветяване и на безпрецедентен натиск върху прокуратурата. Става дума за отпуснатите средства по бедствия и аварии, където нашите две имена бяха замесени. Появиха се няколко обвинения срещу нас. Според закона наистина нямаме право да получаваме пари по това направление, но е смешно да се криминализира фактът, че сме ги поискали. Ние се обърнахме към тогавашния министър на държавната администрация Николай Василев, който ни подкрепи с писмо до междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Продължава...
 
БЧК-Разград ще зарадва 228 деца в риск от областта
07 December 2009

 

228 деца в риск от Разградска област ще получат хранителни пакети със здравословна храна на стойност 10 лв. Това съобщиха от Областния съвет на БЧК тук. Раздаването на помощите ще започне днес и ще приключи в петък. Списъците на децата, които са в най-тежко социално положение са подготвени от Регионална дирекция „Социално подпомагане“- Разград, а 228 от тях са избрани от Областния съвет на червенокръстката организация. Решението на БЧК да бъдат подпомогнати децата от социално слаби семейства е поради настъпилата финансова и икономическа криза в страната.

Продължава...
 
320 деца се включиха в конкурса за картички на „Амета холдинг“
07 December 2009

 

Общо 320 картички, рисувани от деца от Разградска област се включиха в тазгодишното, седмо издание на конкурса „Пиле, пиле аз те знам“, организиран от „Амета холдинг“. Този път той бе за картичка на тема „Весели празници с „Лудогорско пиле”. За първа година конкурсът доби областен обхват, тъй като към традиционно присъстващите деца от Разград, Просторно, Осенец, Побит камък, се включиха и деца от Лозница и Самуил. Картичките, които те създадоха впоследствие ще бъдат подарени за Коледа на партньорите на „Амета холдинг“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 Следваща > Последна >>

Резултати 13281 - 13290 от 15105