Търсене

Начало Новини
Новини
Наско АНАСТАСОВ: Ако общините не спрат да рекетират бизнесмените, спираме парите за пътища!
11 June 2008

 

Правителството е твърдо решено да санкционира местните администрации, които не спрат да искат от бизнеса заплащане на такси за регистрация и пререгистрация на търговски обекти. Тази масов способ за пълнене на хазните не е регламентиран законово, затова трябва да отпадне. Една от ефективните мерки за премахване на режима ще бъде блокирането на средствата от държавния бюджет, предвидени за ремонт на четвъртокласните пътища, за тези общини, които не изпълнят изискването на централната власт.

Продължава...
 
Озверяло куче пак вилнее из Ясеновец
11 June 2008

 

По-малко от три месеца след като беше гръмнато кучето-кръволок от Ясеновец, селото пропищя от нови набези. Рано сутринта вчера Джелял Кемалов намери двора си, пълен с перушини и 23 натръшкани и изкормени кокошки и петли. Никой не е чул кога се е промъкнало при тях озверялото куче. Около дупката в мрежата, през която е влезнало обаче, все още има снопове козина.

Продължава...
 
Делото за паспорта на Куйович влиза в съда
11 June 2008

 

Делото за издадения в Разград фалшив паспорт на сръбския наркобос Будимир Куйович ще се гледа идния вторник от 10.00 ч. Това показва справка в секцията „Насрочени дела“ в Интернет-страница на Военен съд-Варна.

Продължава...
 
Рекордни 6500 лв. от данък „куче“, досега
11 June 2008

 

Над 6500 лв. са досегашните постъпления от таксата за притежаване на куче, съобщи началникът на отдел „Местни данъци и такси“ в Община Разград Пешо Димитров. В сравнение с общите годишни суми, плащани досега от собственици на четириноги – 300 - 400 лв., това е абсолютен рекорд. Таксата за Разград е 15 лв. за животно, а в селата – 5. За първа година особено масово се плаща в селата.

Продължава...
 
Д-р Хасан АДЕМОВ: Болниците ще имат проблеми, ако подпишат колективния договор
11 June 2008

 

Областните и общинските болници ще имат проблеми, ако приложат подписания преди няколко дни Колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване", коментира в понеделник пред журналисти депутатът от Разград и председател на социалната комисия в парламента д-р Хасан Адемов.

Продължава...
 
Лекарите - малко, предлагат на Пчелина да се появи частна болница
11 June 2008

 

Лекарите в Разградска област не достигат, джипитата трябва да обслужват максимум 1641 пациенти, а имат записани по средно 2188. Най-малко петима общопрактикуващи лекари са нужни на община Разград, за да обезпечи доболничната помощ, от петима медици се нуждае и Исперихско, от четирима – Кубратско, по двама – в Лознишко, Цар-Калоянско и Самуилско, трима – в Заветско. Моментното състояние сочи, че единадесет села на областта нямат лекари и хората, живеещи в тях, са с нарушени права.

Продължава...
 
Министерството на Емел Етем направи сайт за деца
11 June 2008

 

На територията на Разградска област периодически възникват стихийни бедствия и промишлени аварии, които причиняват различни по размер щети и водят до човешки жертви. Най-характерни са земетресения, снегонавяване и обледяване, наводнения, горски и полски пожари, а от авариите, тези в обектите, работещи с промишлени отрови и агресивни течности.

Продължава...
 
Вдигат пенсиите
11 June 2008


От 1 юли минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст става 113.49 лева при 102.65 лева сега, а социалната пенсия за старост се увеличава от 76.23 на 84.12 лева.

Продължава...
 
Исперихските ученици по-знаещи от разградските
09 June 2008

 

Разград е на девето място сред областните градове на страната по среден успех, постигнат от учениците в четвърти клас от т.нар. външно оценяване.

В класацията участват 267 общини. Къде сме ние?

Продължава...
 
Трима ДПС-лидери от областта се срещнаха с Греъм Уотсън
09 June 2008

 

23-ма общински председатели и съветници на ДПС от Североизточна България посетиха в сряда и четвъртък Европейския парламент. Визитата се организира по покана на Метин Казак, който е член на ЕП от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). В групата имаше трима представители на Разградска област – общинският председател на ДПС-Кубрат д-р Ибрахим Яхов и колегите му от Исперих и Лозница Гюнай Хюсмен и Ибрахим Ахмедов.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 Следваща > Последна >>

Резултати 13281 - 13290 от 13636