Търсене

Начало Новини
Новини
И разградските полицаи утоляваха "жажда"
22 December 2008

 

Въпреки лошото време над 100 полицаи в 11.00 ч. вчера се събраха на метри от Областната дирекция на МВР в Разград и така се включиха във втория за последните 10 дни национален протест. След „голямото пушене“ миналата събота, сега на пл.„Независимост“ пред театъра те дойдоха с по бутилка минерална вода. Мотото на символичната проява на недоволство в цялата страна бе „да пием по една студена вода”.

Продължава...
 
Зърнопроизводителите успяха!
22 December 2008

 

Твърдата решимост на зърнопроизводителите да отстояват докрай правата си даде резултат. В 17.15 часа в петък председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов и неговият заместник – разградчанинът Васил Петров, бяха приети лично от премиера Сергей Станишев.

За „Екип 7“ Петров съобщи, че преговорите с министър-председателя са довели до постигане на компромисен вариант.

Продължава...
 
Вместо до Пловдив, счупен автобус ни дотътри само до Петолъчката
22 December 2008

 

Преди няколко дни преживях кошмарно, злополучно пътуване по дестинацията Разград – Пловдив с автобус на фирма „Муртаза Ферад“. На около двадесет километра след Котел, рейсът се счупи. Шофьорът не можа да каже дали ще отстрани повредата и дали всички пътници ще продължим да пътуваме. Спомена само, че от Разград ще бъде изпратен автобус, на който хората да бъдат прехвърлени и извозени до Пловдив.

Продължава...
 
Организират курсове за шивачки в „Маги-Ка“
22 December 2008

 

Тридесет безработни ще минат курс, за да придобият професионална квалификация „шивач“. Ще ги учи организацията ЕТ „Певик Ваян – Виктория Георгиева“ по проект на шивашката фирма „Маги-Ка“, спечелен по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

Курсът ще трае седем месеца, през които безработните ще получават стипендия от 100 евро.

След като усвоят тънкостите на занаята, двадесет от безработните ще бъдат наети от „Маги-Ка“ на трудов договор на изпитателен срок, а дванадесет от най-добрите ще останат на работа минимум година.

Продължава...
 
Живи фазани и пуйка – в коледната томбола на кмета
22 December 2008

 

По станала вече традиция, в Кубрат се проведе празнична среща на кмета на общината Ремзи Халилов с кметове на села, общински съветници, ръководители на фирми, учреждения, учебни заведения и бизнесмени. Коледарска група от малки танцьори към читалището в града, водена от Здравко Вутов, пожела здраве и късмет на всички.

Продължава...
 
Тракторите тръгнаха към София
19 December 2008

 

След два дни символични протести по пътя Русе – Варна, вчера зърнопроизводителите от Разградско се присъединиха към националната акция. Точно в 12 часа от района на Селскостопанската гимназия за София потеглиха 8 големи земеделски трактора. По-късно към колоната се присъединиха още 3 машини.

Председателят на Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието Васил Петров потвърди твърдото намерение хората и техниката да останат пред парламента докато не се удовлетворят исканията на работещите в бранша.

Продължава...
 
Парното скача с 19.33%
19 December 2008

 

Сред новогодишните си пожелания разградските потребители на централно парно отопление вече трябва да включат и топла зима. Защото, ако сезонът е студен /което по принцип е по-вероятният вариант/, осигуряването на топлина в домовете ще разклати сериозно семейните бюджети.

Това встъпление се налага от предложението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ за служебно повишаване на цената на парното в цялата страна от януари.

Продължава...
 
Съветник-фабрикант намалява таксата за смет на бизнеса
19 December 2008

 

11.5 промила такса смет вместо предложените от Община Разград 12.8 ще плащат догодина фирмите и организациите, за чийто имоти данъчната оценка е отчетната стойност на активите. Това реши на заседанието си в сряда комисията по бюджет и финанси към Общинския съвет. Предложението, което членовете на комисията приеха единодушно, направи съветникът от БСП и шеф на фабриката за детски играчки и други изделия „Микро 67“ Миле Милев.

Продължава...
 
Петима наши пожарникари ще се борят за националния приз
19 December 2008

 

Петима служители на „Пожарна безопасност и спасяване“ от областта ще вземат участие в националния конкурс „Пожарникар на годината“. Това съобщи на пресконференция вчера директорът на ОЗПБС към ОД на МВР-Разград комисар Боян Великов. В различните раздели на националния кръг областта ще представят трима служители на РСПБС-Разград: началникът й гл.инсп.Славчо Иванов, инсп.Радослав Христов от група „Пожарогасене и аварийно-спасителни дейности“ /ПГ и АСД/ и инсп.Красимир Димитров от група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ /ДПК и ПД/.

Продължава...
 
Въвеждат доплерово изследване
19 December 2008

 

В МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград вече имат специалист по доплерова диагностика. Това е завеждащият хемодиализния център д-р Евгений Стаменов.

Доплеровата ехография е ултразвуково изследване с висока степен на прецизност. В областната болница то ще бъде използвано за диагностициране на заболявания на бъбреците и черния дроб. От догодина лечебното заведение ще кандидатства за финансиране на доплеровото изследване от здравната каса по клинична пътека, за да може от него да се възползват нуждаещите се от него пациенти.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 Следваща > Последна >>

Резултати 13281 - 13290 от 14145