Търсене

Начало Новини
Новини
Г.Милков извади документи, разкриващи конфликт на интереси
18 February 2009

 

В понеделник се проведе заключителното заседание на бюджетната комисия към Общински съвет - Разград, на което окончателно бяха приети отчетът за изпълнението на бюджета за 2008 г. и проектът на макрорамката за 2009 г. Изненадващо /и очевидно неприятно за част от присъстващите/ в зала №102 влезе председателят на Центъра на НПО в Разград Георги Милков, който раздаде на всички лист хартия, озаглавен като обръщение. В него се призовават съветниците, кметът и заместниците му да обявят конфликт на интереси преди започване на обсъжданията на Бюджет 2009, като не участват в дискусиите.

Продължава...
 
Ветеринарите тръгнаха на проверки
18 February 2009

 

Проверки на документацията в обектите за производство на мляко и млечни продукти стартирахме в Разградска област в началото на тази седмица, съобщи директорът на РВМС д-р Ибрахим Яхов.

Вчера комисия, с участието на новия шеф на ДВСК д-р Маргарита Костадинова, влезе в „Пилко“ - второто в графика на ветеринарите месопреработвателно предприятие.

Продължава...
 
Дават субсидии за продаденото през януари мляко
18 February 2009

 

Прием на документи за отпускане на целева субсидия за произведено и продадено през януари качествено краве, биволско, овче и козе мляко стартира в началото на тази седмица в Разград. Това съобщи директорът на областното поделение на ДФ „Земеделие“ Бейти Бекир. Крайният срок за подаване на заявления е 27 февруари.

Според указанията фермерите ще получат по 20 ст. за всеки литър продадено краве и козе мляко. Малко повече – 25 ст., е размерът на субсидията за биволско и овче мляко.

Продължава...
 
Обявиха защитена зона „Лудогорие“
18 February 2009

 

С публикуваната в „Държавен вестник“ заповед за обявяване на защитена зона „Лудогорие“ приключиха процедурите по обявяване на 11 зони по Директивата за птиците от Общоевропейската екологична мрежа „Натура 2000“ на територията на Регионална инспекция по околната среда и водите - Русе.

Защитена зона „Лудогорие“ се простира на територията на областите Русе, Разград и Силистра. Общата й площ е 914 365,180 дка (по имотни регистри).

Продължава...
 
Писмо от затвора събира три деца заедно
18 February 2009

 

Епистоларна кореспонденция обръща живота на три деца. След години, в които живеят в раздяла, братчета и сестричето се събират под общ покрив, намират семейство и домашен уют.

Писмото е писано в отделение 5 на сливенския затвор, килия 505. А негов автор е Мария Спасова Асенова.

Мария е майка поне на пет деца и е родена някъде из Южна България. За нея се знае, че последно е живяла в Завет, а в момента излежава присъда за кражба в женския затвор край Карандила.

Продължава...
 
Кой и защо бави парите на "Диамант" за разплащане с работниците му?
16 February 2009

 

Забавеното изплащане на заплатите на бившите работници и служители в „Диамант“ поражда все по-голямо напрежение, но най-вече съмнение у хората, които имат да получават пари, заработени преди десетина години. Но съмнения, вече не толкова дали ще си получат „изядените“ от инфлацията трудови възнаграждения, а по-скоро защо всичко продължава да се бави.

Продължава...
 
Синдиците имаха и имат полза да забавят изплащането на заплатите в „Диамант“
16 February 2009

 

Да, дами и господа, фирма „Диамант“, макар и ликвидирана, съществува. Всеки бивш служител се радва на този факт с надеждата, че ще си вземе дължимите пари. Но защо всичко това става толкова бавно, мудно и под информационно затъмнение от страна на синдиците, управляващи и остатъците на тази, просперираща някога фирма. Ами, защото господа синдиците имаха и имат полза от това. С платените за продажбата на „Диамант“ над 8 млн.лева от май 2007 се „захранват“ със заплати именно те. С нашите пари се заплаща наемът, телефони, служебна кола. Затова и се забавя процедурата по приключване, за да продължават да си вземат заплатите, а те, трябва да ви кажа, никак не са малки.

Продължава...
 
Очаква се намаление в цените на автобусните билети
16 February 2009

 

Предстоящи промени в общинската транспортна схема се очаква да доведат до намаление на цените на автобусните билети. Помощна комисия, назначена от кмета Денчо Бояджиев, миналата седмица е събрала на една маса ресорните експерти, превозвачите и кметовете на населени места в Разградска община. Целта на срещата е била да се разгледат и съгласуват предложения за промени в настоящата транспортна схема.

Продължава...
 
Адвокат Румен МОНЕВ:От „Шеле“ казват неистини
16 February 2009

 

По повод материала ни „Шеле заплашва да не чисти“, публикуван в петъчния брой, ни се обади известният разградски адвокат Румен Монев. Той изрази съмнения в достоверността на някои от фактите, изложени в писмото на сметопочистващата фирма „А.С.А. Шеле“ ЕООД до кмета Денчо Бояджиев, където се съобщава, че ако не се вдигнат план-сметките, драстично ще се намали обемът на работа.

Продължава...
 
Упоени кучета се озовали в яма вместо в приюта
16 February 2009

 

Читателско писмо по електронната поща, подписано от Траян Траянов и адресирано до редакцията на „Екип 7“ твърди, че на 10 февруари тази година в село Бисерци, община Кубрат, е била организирана хайка за прибиране на бездомни кучета с упойващи средства.

Жителите на населеното място обаче, с очите си видели как животните били захвърлени в дълбока яма до гората. Отишлите до нея хора били изумени от гледката и почнали да вадят и спасяват оцелелите видове.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 Следваща > Последна >>

Резултати 13441 - 13450 от 14463