Търсене

Начало Новини
Новини
Наплив от изселници пред НОИ, вадят документи за стаж
15 August 2008

Местното териториално поделение на НОИ отчита напоследък наплив от изселници в Турция. Хора с двойно гражданство атакуват институцията, за да си вадят документи за трудов стаж, трупан от времето, преди да тръгнат за южната ни съседка и да получат гражданство там.

Напливът е резултат от приетото от турския осигурителен институт решение, според което изселниците от България, установили се в Турция след 1 януари 1989 година, могат да откупят годините, които не им достигат за пенсия срещу минимална сума.


Продължава...
 
Казан за ракия подпали сайвант
15 August 2008

Пожар лумна вчера по обяд в стопанска пристройка на къща на ул. „Илинденско въстание“ в Разград. За броени минути на място пристигнаха два пожарни автомобила. Огнеборците, ръководени лично от шефа на районната противопожарна служба Славчо Иванов потушиха стихията, която в жежкия ден се разпространяваше много бързо и бе в опасна близост до съседните къщи и сайванти.


Продължава...
 
Чакаме до сряда и затваряме Шипка
15 August 2008

След седемчасовия национален протест в сряда пред Министерството на земеделието и храните решихме, че е разумно да дадем още малко време на министър Валери Цветанов за адекватна реакция на исканията ни, каза за „Екип 7“ председателят на Регионалната асоциация на млеко- и месопроизводителите в Разград Филип Калоянов. Вече на всички е ясно, че министърът не може да реши всичко сам, време е лидерите на тройната коалиция да се съберат още тия дни и да сложат нещата в бранша в ред. Имат време до идната сряда.


Продължава...
 
Осем се нуждаят от присаждане на бъбрек
15 August 2008

Ако до март пет човека от областта са се нуждаели от спешна трансплантация на бъбрек, то сега за присаждане чакат осем болни. Всички те са включени в регистър към здравното министерство и се надяват на подходящ донор по медицински, имунологични и биологични параметри.


Продължава...
 
След по-малко от две години новата галерия трябва да работи
15 August 2008

На 1 юли 2010 година разградската художествена галерия „Проф.Илия Петров“ трябва да работи. След голяма реконструкция и разширение, за която вече има финансиране по спечелен проект от Министерството на регионалното развитие.

По проект галерията се надстроява с един етаж, като се запазва архитектурният облик на сегашната сграда със съществуващите пиластри, корнизи и прозоречни рамки. В контраст с екстериора, сградата ще бъде със стилен, съвременен интериор с изчистена линия и модерен дизайн.


Продължава...
 
ТВ „Лудогорие“ организира кастинг за изпълнители на турски песни
15 August 2008

От 18 до 28 август в офиса на ТВ „Лудогорие“ на ул. „Перистър“ 2Е ще се приемат заявления за участие в конкурса на турската национална телевизия ТRТ за обогатяване на турската народна музика и фолклор с нови изпълнители, съобщи вчера собственикът на електронната медия Ахмед Кулиджи. Разградската телевизия е пълноправен партньор на ТRТ в резултат на подписано споразумение за сътрудничество.


Продължава...
 
Тракторист изрови снаряд по време на оран
13 August 2008

Снаряд за минохвъргачка бе открит рано сутринта вчера в нива в местността Карабунар край Разград. В една от първите бразди, които прави на разсъмване, тракторист забелязва, че плуговете са изровили опасна находка. След като от безопасно разстояние се уверява, че това е снаряд, той сигнализира полицията.

Към 8 часа за охрана на района пристига дежурен униформен екип. Мястото е в опасна близост до газстанция в източната част на Разград.


Продължава...
 
Фермерите днес са на жълтите павета
13 August 2008

Достойно разградско участие ще има днес на организирания от млекопроизводителите

мирен национален протест пред Министерството на земеделието и храните.

С плакати, от които ще е видно съпричастието на фермерите от Лудогорието към огромния проблем в сектора, те ще бъдат на стъпалата на ресорното министерство.


Продължава...
 
Младите хора на Разград боядисваха и освежаваха
13 August 2008

Младежи при Центъра за ученическо техническо и научно творчество, участващи в „Еколято 2008“, посветиха тази седмица на Международния ден на младежта – 12-ти август. Мотото на този ден за 2008 година бе „Младите хора и климатичните промени – време за действие”. Начинът за действие, който беше избран от организаторите, е да бъдат освежени повече детски площадки – в жк „Орел” и в централната част на града.


Продължава...
 
Пясъчниците – без пясък
13 August 2008

Децата ни няма къде да играят с пясък. И ако нямаме възможност да ги заведем до морето, напълно са лишени от възможността да развиват фантазията си върху него, оплакаха ни се майки от Разград.

Целенасочено обходихме площадките в областния център и установихме, че жените наистина са прави. Пясъчниците по детските площадки са в трева и следа няма, че там някога е имало насипи.

Виждали сме как по тъмно хора си гребват пясък от детските площадки, вероятно за да си забъркат строителна смес за неотложен ремонт вкъщи, казва баба на внуче.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 Следваща > Последна >>

Резултати 13441 - 13450 от 13952