Търсене

Начало Новини
Новини
Новата цена на газа спира "Биовет"?
19 September 2008

Предстоящото поскъпване на природния газ, дори и с половината от исканите от „Булгаргаз“ 36.5%, ще е най-големият удар за бизнеса от години насам, става ясно от вчерашните публични изявления на крупни български индустриалци. Един от тях – шефът на „Биовет“ Кирил Домусчиев, който е член на КРИБ и БТПП, в интервю за столичен вестник заявява, че ако увеличението на цената на синьото гориво стане факт, има предприятия, които просто ще бъдат принудени да затворят.


Продължава...
 
Бехчет СЮЛЕЙМАН: КАТ да контролира и „ония“ шофьори
19 September 2008

Във всяко населено място има по няколко постоянни нарушители на Закона за движение по пътищата. Хората казват: „Всички ги знаят кои са, само КАТ - не“. Призовавам органите на „Пътна полиция“ да засилят контрола върху тази безнаказана категория шофьори, които фучат всеки ден по улиците като за последно и създават реална опасност за гражданите.


Продължава...
 
Кубратчанин почва национална инициатива за инвалиди
19 September 2008

Кубратчанин започва национална акция за хора с увреждания. В специален сайт, създаден от свои по съдба, всеки инвалид ще може да посочи недостъпните обществени сгради и места от своя град, като ги обозначи със специални стикери. Стикерът може да бъде изтеглен от www.network-hv.com.


Продължава...
 
Лекарите запазват стачната си готовност
19 September 2008

Ако парламентът не гласува исканите от нас средства, ще затворим лекарските кабинети. На този етап запазваме стачната си готовност.

Това каза д-р Селиме Карагьозова – председател на съсловната организация на общопрактикуващите лекари в региона. За 320 000 000 лева настояват джипитата в страната с бюджетната 2009-та година.


Продължава...
 
Първи сме по първолаци на глава от населението
17 September 2008

1235 деца от Разградска област за първи път прекрачиха училищния праг. Първолаците тази година са с 96 по-малко от миналата учебна година, което е редуцирало паралелките общо с пет.

Броят на първокласниците в Разград е 475, със 161 по-малко.

Независимо от това обаче, националните медии оповестиха проучване, според което Разград е на първо място по брой първокласници на глава от населението.


Продължава...
 
Разград - най-добрият град за живеене!?
17 September 2008

За втора поредна година „Дарик радио“ и „24 часа“ обявяват конкурс за най-добрия град за живеене в България. Миналата година в надпреварата участваха 35 български града, а победител стана Варна.

През тази година в конкурса се включват пет нови града - Гоце Делчев, Троян, Нова Загора, Карлово и Разград.


Продължава...
 
Тържествено отбелязаха 90-годишнината от рождението на Пенчо Кубадински
17 September 2008

Вчера в Разград тържествено бе отбелязана 90-годишнината от рождението на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП Пенчо Кубадински. На проявите, организирани от инициативен комитет с председател депутата Венелин Узунов, присъстваха синът Пламен със съпругата си, дъщерята Боряна, както и племенникът на влиятелния преди 1989 г. висш партиен функционер. В ранния следобед всички те се поклониха пред паметната плоча на Пенчо Кубадински в родния му град Лозница.


Продължава...
 
Проектът за млякото – без мляко
17 September 2008

От днес децата от начален курс в Разградска община ще получават безплатни закуски по проекта за топлото мляко. Тази година цената на сутрешната порция ще е 35 стотинки, което ще лиши хлапетата от млечната напитка. За посочената ниска цена те ще получават четири вида сандвичи, предимно студени, и няколко вида тестени закуски. Филийка с пастет или лютеница, питка с извара или кренвирш или мекица ще е седмичният асортимент за учениците от първи до четвърти клас.


Продължава...
 
РАЗГРАД/ен/ двор ли е „историческото” настояще?
17 September 2008

Този „мъченик” е обобщен и синтезиран образ на голям процент от средностатистическата човекопанелна единица /е, не знам колко процента/. Той е продукт на щедрите и безкрайни обещания за благоденствие, достоен живот, светло бъдеще и т.н. Продукт на безкрайния преход. Той продължава да мечтае и въпреки всичко успява да оцелява с надеждата това да се случи. И така ден след ден, доживя времето, в което „…миналото е ненужно, настоящето - историческо, а бъдещето - светло - само за управляващите и семействата им” / виж lubamanolova.info /.


Продължава...
 
Доктори в Спешното отказаха преглед на дъщеря ми
17 September 2008

Сериозно се замислям дали да не спра да финансирам здравната каса с личните си вноски, след като не получих адекватна и навременна помощ от Спешен център-Разград, заяви за в.“Екип 7“ Бюлент Кяшифов от с.Бели Лом.

Младият арендатор и бизнесмен усетил цялата тежест и несъвършенство на здравната ни система след като в петък вечерта завел дъщеря си в Спешен център-Разград.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1371 1372 1373 1374 1375 1376 1377 1378 1379 1380 Следваща > Последна >>

Резултати 13731 - 13740 от 14331