Начало Новини
Новини
С фадрома изринаха боклуците на клошар
22 February 2010

За няколко часа в петък част от улица „Ангел Кънчев“ в Разград се превърна в сметище. От сутринта до ранния следобед работници към Общината изнасяха всевъзможни боклуци от къщата с №6. За този дом, превърнат във „филиал“ на регионалното депо за твърди битови отпадъци и неговия обитател, писахме подробно в броя от 11 ноември 2009 г. Сигналът беше от живущи на тази улица. Те се жалваха от това, че собственикът Димо Николов от няколко години трупа в къщата и около нея всякакви непотребни вещи, за които можем да се сетим. Събирал ги основно от контейнерите за отпадъци.


Продължава...
 
Юрист стана шеф на ДАНС в Разград
22 February 2010

За пръв път начело на ДАНС в Разград застана човек, който няма нищо общо със структурите на Държавна сигурност от времето на комунизма и след това.

От средата на миналата седмица на горещия стол е 46-годишният Милен Минчев. Да го представят на колегите му, в Разград дошли лично председателят на ДАНС Цветлин Йовчев и заместникът му Иван Драшков, научи „Екип 7“.


Продължава...
 
GSM-одисеята на един председател на кооперация
22 February 2010

С дебела папка в редакцията дойде Неждет Басриев Вейсалов от кубратското село Беловец. 52-годишният мъж е председател на местната потребителна кооперация „Подкрепа“. Оказа се, че проблемът, за който той пожела да разкаже, не са обичайните злоупотреби с кооперативно имущество и пари, а са в съвсем друга сфера. Папката пък съдържа цялата кореспонденция в безуспешните му опити да го разреши.


Продължава...
 
Божидар Божков - шеф на Охранителна полиция
22 February 2010

Със заповед на министър Цветанов, с дата 18 февруари 2010 година, за временно изпълняващ длъжността началник отдел „Охрана на обществения ред и превенция“ /ООРП/ в Областна дирекция на МВР-Разград е назначен Божидар Божков. 46-годишният служител е започнал кариерата си като командир на мотострелкови полк във Вътрешни войски през 1985 година. През 1998 година става началник група ООРП в сектор „Охранителна полиция“ в РДВР-Разград. Семеен, с едно дете.


Продължава...
 
59-годишна от Цар Калоян с трихинелоза
22 February 2010

59-годишна от Цар Калоян заболя от трихинелоза. Жената се заразила, хапвайки домашно приготвени недобре изсушени суджуци от диво прасе в смес с домашно.

Заболяването на пациентката било регистрирано от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Русе, където жената потърсила лечение при специалист. Сега пък от регионалната инспекция в Разград издирват всичките близо петнадесет човека от ловната дружинка в Цар Калоян, отстреляла болния дивеч. Ловците ще бъдат прегледани и изследвани за заразата.


Продължава...
 
5000 подписа бранят болницата в Кубрат
19 February 2010

Подписка с 5000 имена в защита на кубратската многопрофилна болница бяха депозирани в Министерски съвет и в Министерството на здравеопазването. Така Кубрат се присъедини към Национална подписка под наслов „В защита на нашата болница", в която се включиха близо 130 000 човека от цялата страна.


Продължава...
 
100 евро джобни от кмета за най-добрия млад преводач в България
19 February 2010

100 евро джобни и букет цветя получи от кмета на Разград 17-годишната ученичка в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Илина Георгиева. В сряда Денчо Бояджиев прие в кабинета си победителката за България в конкурса „Млад преводач“, който за трети път се организира от Европейската комисия. На срещата присъства и нейната класна Татяна Байчева.


Продължава...
 
КНСБ стана на 20 години
19 February 2010

В понеделник Регионалният съвет на КНСБ проведе тържествено заседание, посветено на 20-годишнината от основаване на конфедерацията. Доклад, проследяващ пътя на синдикалната организация от създаването й до наши дни, прочете нейният областен председател Иван Димитров.


Продължава...
 
След поликлиниката и в изложбения салон заваля
17 February 2010

След като миналата седмица поликлиниката в Разград плувна във вода, в понеделник същата участ споходи и изложбения салон на бул.“България“ 5, където временно се подслони Художествената галерия.


Продължава...
 
По една чисто нова улица във всяко село на Исперихска община
17 February 2010

Вчера Община Исперих представи нови два свои проекта. „Рехабилитация на обществени зелени площи в град Исперих" е на стойност 1 513 722 лева. По него ще се работи в парковите и занемарените междублокови пространства предимно в жк."Васил Априлов" и по бул."6-ти септември", където е концентрирано 2/3 от населението на града. Предвидено е изграждане на алеи и алейно осветление, обособяване на сектори за отдих и детски площадки.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1371 1372 1373 1374 1375 1376 1377 1378 1379 1380 Следваща > Последна >>

Резултати 13731 - 13740 от 15745