Търсене

Начало Новини
Новини
Абитуриенти останаха без „средно“
02 September 2009

 

Шестнадесет абитуриенти не дойдоха за поправителната матура по български език и литература в понеделник, още толкова пък не се явиха на втория задължителен държавен изпит по предпочитана дисциплина вчера.

139 ученици държаха поправителен по български, 268 – бяха на препитването по избор.

Вчера най-пълни по традиция бяха залите по география с 202 ученици, седемнадесет писаха по история, петима - по математика, по четирима – по физика, химия и английски, двадесет по биология, единадесет по философия и един – по руски.

Продължава...
 
Всеки трети в Лудогорието – инвалид
02 September 2009

 

Всеки трети в Лудогорието е на инвалидна пенсия, сочат данни от РУ „Социално осигуряване“. Пари заради заболявания получават 32.5 на сто от всички пенсионери.

Със структурираните преди три години медицински комисии към РУСО инвалидните пенсии се прецизират, каза директорът на ведомството Веселин Николов. От началото на 2009-та комисията е разгледала 1044 експертни решения на ТЕЛК и 48 на НЕЛК.

Продължава...
 
Domestic violence in Bulgaria *
02 September 2009

 

Годината е 1996-та. Мястото е Минесота, Съединени американски щати. Организацията е неправителствена и се нарича “Минесотските защитници на човешките права”. От нейно име на американския книжен пазар се издава малко книжле, в чието съдържание се крие дълбоко размишление върху един значителен и всепоглъщащ по мащаб глобален проблем, наречен: Домашно насилие. А в случая минесотските защитници на човешките права засягат конкретно домашното насилие в България.


Продължава...
 
Повече чревни инфекции регистрирани в Разградско
02 September 2009

 

Увеличават се чревните заразни заболявания в Разградска област, съобщи директорът на институцията д-р Йорданка Николова. Общата заболеваемост от началото на юли досега е 128 на 10 хиляди, при 105 болни за същия период на 2008 г. Най-много са случаите на ентероколити. С най- висока заболеваемост е община Цар Калоян, следвана от община Исперих.

Случаите на колиентерити са 5 при липса на такива заболявания през лятото на 2008-ма, а на дизентерия – 3 срещу 1 за периода на миналата година.

Продължава...
 
Андрей и Димитър:Колев лъже!
31 August 2009

 

В интервюто, което инж.Николай Колев ви е дал, е излъгал. Изпълнителният директор на „Месокомбинат – Разград“ заблуждава хората с твърденията си, че заплати в завода се изплащат редовно. Няма такова нещо!

Така твърдят Димитър Андреев и Андрей Спасов – бивши работници във фирмата.

И двамата са сред четиридесетте човека, съкратени през последните два – три месеца от „Месокомбината“. Димитър е бил оператор на хладилна инсталация, а Андрей товаро-разтоварач.

Продължава...
 
Битка за портфейлите на разградчани
31 August 2009

 

За чудесата в резултат на конкуренцията се знае от веки веков. Да се случат тук чакаме отдавна. Но, както се казваше в една популярна преди време реклама: „Първо в София, после и в други градове...“.

Доживяхме. От петък „Кауфланд“ бори „Била“. Вероятно водени от чистото си любопитство, подклаждано от наситената реклама, в петък пред „Кауфланд“ почти нямаше свободно паркомясто. И обратното - пред „Била“.

Продължава...
 
Тъща утешава овдовелия си зет
31 August 2009

 

Менажерът на разградския зоокът бай Бехчет удържа на думата си да не жали нито сили, нито средства докато не намери женска за овдовелия преди две седмици лъв. Както тогава единствен „Екип 7“ писа, лъвицата си отиде от този свят след неколкомесечно тежко боледуване, а видно даже и от снимката в публикацията ни царят на животните бе просто съсипан от скръб.

Продължава...
 
69-ма си купиха стаж
31 August 2009

 

69 жители на Разградска област са откупили тази година осигурителен стаж, за да се пенсионират, съобщи директорът на РУ”Социално осигуряване” Веселин Николов. Само един от тях се е възползвал от възможността да внесе тази сума еднократно. Той си е купил осигурителен стаж за придобиване право на пенсия за две години и половина, внасяйки осигурителни вноски върху минималния осигурителен доход за времето, през което е учил във висше учебно заведение.

Останалите 68 души, на които не им е достигнал осигурителен стаж за пенсиониране, са сключили погасителни планове с РУ”Социално осигуряване” и си плащат осигуровките разсрочено.

Продължава...
 
Оставиха болна баба без асистент
31 August 2009

 

Стоянка Димитрова Донева от Разград е на 86 години, неподвижна е и почти неадекватна от заболяванията, от които страда. Освидетелствана е пожизнено в първа група инвалидност с придружител – има инсулти, инфаркти и се нуждае от помощник, който да се грижи за нея.

Месец и половина бабата е ползвала социален асистент почасово, който я е обслужвал и я хранил. През юни договорът на назначената за помощница жена е прекратен с уговорката, че след кратко прекъсване ще бъде възобновен скоро. Минават три месеца в напразно чакане, заради което внукът на баба Стоянка се обърна към нас за съдействие.

Продължава...
 
„Kaufland“ отвори врати с водосвет и ниски цени
28 August 2009

 

Ако чакате повече от 5 минути на опашка в „Kaufland“, ще получите 1 левче като извинение за неудобството. Също с толкова ще ви се извинят, ако сте попаднали на стока с изтекъл срок на годност. Това обеща вчера в Разград генералният мениджър на фирмата за България Димитър Спасов.

Ако за продукт, обозначен с надпис „най-ниска цена“, платиш по-скъпо отколкото си го видял в конкурентна верига същия ден, „Kaufland“ ти дава разликата. Табели с такава атрактивна гаранция висят на няколко места в огромния магазин.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1371 1372 1373 1374 1375 1376 1377 1378 1379 1380 Следваща > Последна >>

Резултати 13731 - 13740 от 15257