Търсене

Начало Новини
Новини
Откриха жертвено огнище на гетите в „Сборяново“
25 August 2008

 

Проучванията на гетската столица в Историко-археологически резерват „Сборяново” край Исперих продължават и тази година. През това археологическо лято акцентите са в продължаване на проучванията на укрепителната система в западната част на града /Западен квартал/ и довършване на проучванията на два жилищни комплекса в централната част на града /Цитаделата/.

Продължава...
 
Тодор ДИМОВ: Каквото и да реши съдът, напускам полицията
25 August 2008

 

Изчаквам Софийски военно-апелативен съд да се произнесе по делото ми. Каквото и да е решението на по-горната инстанция обаче, аз ще напусна полицията. Това съобщи за „Екип 7“ бившият зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов.

Продължава...
 
Линейките на спешния център ходиха на шест катастрофи
25 August 2008


Мобилният екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Разград, осигуряващ дежурства по републиканската пътна мрежа, ходи на шест катастрофи от началото на месеца. Екипите спасяваха осем пострадали, които транспортираха до областната многопрофилна болница. Двама от ранените обаче загинаха, въпреки медицинските грижи.

В цялата страна екипите са оказвали неотложна помощ на 46 пострадали в 24 пътнотранпортни произшествия.

Продължава...
 
Приемат проекти за социален и домашен асистент
25 August 2008

 

До 28 октомври тече срокът за набирането на проектни предложения по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ за дейности „Социален асистент“ и „Домашен помощник“. Средствата за реализирането им се осигуряват с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез европейския социален фонд.

Продължава...
 
Цаконски нажежи разградските фермери
22 August 2008

 

20 разградски фермери се включиха в националния протест на Шипка вчера. „Фитила“ им запали лично председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в България Андриан Цаконски, който в сряда беше в Разград. Срещата с него беше инициирана от регионалния лидер на организацията Филип Калоянов. Тя продължи близо два часа, в които фермерите споделиха проблемите и състоянието на стопанствата си и се обединиха около решението за общи протестни действия.

Продължава...
 
433 лв. станала средната заплата в Разградско
22 August 2008

 

433 лв. е средномесечната работна залата в Разградска област през второто тримесечие на тази. Това съобщиха вчера информационните сайтове news.bg и econ.bg, като се позоваха на Националния статистически институт.

Продължава...
 
Майката на бебето с аномалии била епилептичка
22 August 2008

 

Майката на бебето, родено без крайници, е била епилептичка, научи „Екип 7“. Тя е от ромски произход, живее в Разград и е майка на още две деца. Жената е продължила да пие силните антиконвулсантни лекарства и след като е забременяла, но е преустановила да гълта илачите веднага, щом е разбрала, че в утробата си носи рожба.

Продължава...
 
Малко дете лепна тения
22 August 2008

 

Тригодишно дете от Веселец, община Завет, лепна говежда тения. Детето било хранено със сурова телешка кайма, домашно производство. Това е вторият случай за 2008-ма, коментират от Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве, а всяка година тении развиват средно по петима човека.

Продължава...
 
Смъртта на кръстовището до Трапище – в ръцете на държавата
22 August 2008

 

Във вторник вечер пак снимах смърт на пътя. Правил съм го десетки пъти. С това не се свиква. Трудно можеше да се разбере на мъж или жена е смазаното тяло в купчината безформено желязо... Поредната жертва на „черното“ кръстовище край Трапище.

Общо взето всички са съгласни с факта, че пресечната точка между главния път от София към Варна и този от Разград за Търговище е сред най-опасните места в цялата област.

Продължава...
 
Да знаеш или да не знаеш
22 August 2008

 

Понякога си мисля предимство или недостатък е да познаваш историята. Защото по различен начин преценяваш съвременната действителност, когато познаваш само нея в рамките на своя живот и тогава, когато познаваш фактите и живота на десетки поколения назад в миналото. Това, обаче, не те прави по-щастлив.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1401 1402 1403 1404 1405 1406 1407 1408 1409 1410 Следваща > Последна >>

Резултати 14091 - 14100 от 14625