Търсене

Начало Новини
Новини
Тракторите тръгнаха към София
19 December 2008

 

След два дни символични протести по пътя Русе – Варна, вчера зърнопроизводителите от Разградско се присъединиха към националната акция. Точно в 12 часа от района на Селскостопанската гимназия за София потеглиха 8 големи земеделски трактора. По-късно към колоната се присъединиха още 3 машини.

Председателят на Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието Васил Петров потвърди твърдото намерение хората и техниката да останат пред парламента докато не се удовлетворят исканията на работещите в бранша.

Продължава...
 
Парното скача с 19.33%
19 December 2008

 

Сред новогодишните си пожелания разградските потребители на централно парно отопление вече трябва да включат и топла зима. Защото, ако сезонът е студен /което по принцип е по-вероятният вариант/, осигуряването на топлина в домовете ще разклати сериозно семейните бюджети.

Това встъпление се налага от предложението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ за служебно повишаване на цената на парното в цялата страна от януари.

Продължава...
 
Съветник-фабрикант намалява таксата за смет на бизнеса
19 December 2008

 

11.5 промила такса смет вместо предложените от Община Разград 12.8 ще плащат догодина фирмите и организациите, за чийто имоти данъчната оценка е отчетната стойност на активите. Това реши на заседанието си в сряда комисията по бюджет и финанси към Общинския съвет. Предложението, което членовете на комисията приеха единодушно, направи съветникът от БСП и шеф на фабриката за детски играчки и други изделия „Микро 67“ Миле Милев.

Продължава...
 
Петима наши пожарникари ще се борят за националния приз
19 December 2008

 

Петима служители на „Пожарна безопасност и спасяване“ от областта ще вземат участие в националния конкурс „Пожарникар на годината“. Това съобщи на пресконференция вчера директорът на ОЗПБС към ОД на МВР-Разград комисар Боян Великов. В различните раздели на националния кръг областта ще представят трима служители на РСПБС-Разград: началникът й гл.инсп.Славчо Иванов, инсп.Радослав Христов от група „Пожарогасене и аварийно-спасителни дейности“ /ПГ и АСД/ и инсп.Красимир Димитров от група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност“ /ДПК и ПД/.

Продължава...
 
Въвеждат доплерово изследване
19 December 2008

 

В МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград вече имат специалист по доплерова диагностика. Това е завеждащият хемодиализния център д-р Евгений Стаменов.

Доплеровата ехография е ултразвуково изследване с висока степен на прецизност. В областната болница то ще бъде използвано за диагностициране на заболявания на бъбреците и черния дроб. От догодина лечебното заведение ще кандидатства за финансиране на доплеровото изследване от здравната каса по клинична пътека, за да може от него да се възползват нуждаещите се от него пациенти.

Продължава...
 
Без малко по 500 лева тринайста заплата за учители
19 December 2008

 

По близо 500 лева получиха учители от областта за тринайста заплата. Допълнителното трудово възнаграждение за педагозите възлиза на 254 лева. Отделно те са си поделили по 217 лева да си купят работно облекло.

Лелките, параджиите и другият обслужващ персонал получава по 189 лева за заплати и още по 208 лева за дрехи и обуща.

С допълнителни средства пък за храна са се сдобили и повечето държавни училища в структурата на министерството на образованието и министерството на земеделието. Техните ваучери за провизии възлизат на по петдесет лева.

Продължава...
 
Вдигнаха хляба в Самуилско
19 December 2008

 

Повечето пекарни в областта работят и на ишлеме, като срещу сто килограма жито осигуряват около 90 купона за хляб от по 500 грама. Така бе и в самуилската хлебопекарна. В края на жътвата там взеха от стопаните стотици тонове жито. Офертата тогава беше да се доплатят по десет стотинки за всяка бройка самун.

Продължава...
 
Шестима се тестваха за СПИН
19 December 2008

 

Шестима се изследваха безплатно и анонимно в РИОКОЗ за СПИН. Пет от тестваните са жени, докато мъжът е един. Най-младият пациент е на възраст 24 години, а най-възрастният – на 58. Всички изследвани са с отрицателен резултат.

Здравната инспекция обяви седмица на отворените врати в първата седмица на декември. Тогава в лабораторията на РИОКОЗ безплатно имаха възможност да се изследват всички желаещи.

Продължава...
 
Проверка в „Месокомбинат-Разград“ заради измами по САПАРД
17 December 2008

 

Проверка, свързана със злоупотреби по САПАРД, започна в „Месокомбинат-Разград“. Малко след 8.00 ч. вчера в завода влязоха служители от ОД на МВР и Окръжната следствена служба, видя „Екип 7“.

Ще изискаме документация от предприятието за минал период. Ако ни бъде отказана, ще направим обиск и изземване. Това става по разпореждане на Софийски градски съд във връзка с дело за САПАРД, каза пред нашия екип следовател Иван Йорданов.

Продължава...
 
Зърнопроизводителите пак изкараха тракторите на асфалта
17 December 2008

 

С 80 тежки земеделски машини и над 120 души вчера зърнопроизводителите от Лудогорието изразиха протеста си срещу недостатъчните средства, които са предвидени в бюджет 2009 за национално съфинансиране за единица площ и настояха незабавно да започне изплащането на директните плащания и националните доплащания за 2008 г. С включени фарове, развети знамена и плакати от типа „Силната власт подкрепя земеделието, слабата го краде!“ колоната потегли от бензиностанция „Шел“, мина покрай бензиностанцията в посока Шумен и се отправи по околовръстния път в посока Русе.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1401 1402 1403 1404 1405 1406 1407 1408 1409 1410 Следваща > Последна >>

Резултати 14091 - 14100 от 14950