Търсене

Начало Новини
Новини
Проверяват фирмата, която строи сградата на МВР
26 June 2009

 

Имаме сигнал, че фирмата, която довършва сградата на МВР до кооперативния пазар в Разград, бави заплатите на работниците и назначихме проверка по случая.

Това каза вчера изпълняващият длъжността директор в Областната инспекция по труда Евгени Драганов.

До 2 юли „Строител ВД“ ООД - Стара Загора трябва да представи в инспекцията ведомости за изплатени заплати на своите работници.

Продължава...
 
Откриха разширението на Общината и Дневен център за възрастни с увреждания
26 June 2009

 

В присъствието на трима депутати, кметове на населени места, общински съветници и граждани в сряда в Кубрат бяха открити разширението на административната сграда на общинската администрация и Дневен център за възрастни с увреждания.

Лентата пред Общината прерязаха д-р Хасан Адемов, д-р Нигяр Сахлим, Даут Осман и кметът Ремзи Халилов. Разширението представлява двуетажна сграда с обща застроена площ от 310 квадратни метра. Има подземни гаражи за служебните автомобили. На първия етаж е обширното фоайе с фронт-офиса за административно обслужване на населението и шест работни кабинета за служители, които най-често работят пряко с гражданите.

Продължава...
 
13 се отказаха от математиката
26 June 2009

 

13 от седмокласниците се отказаха от изпита по математика вчера. От записаните 484 деца, в СОУ „Христо Ботев“ в Разград, за да решават задачи дойдоха 471.

Отново Вариант N3 беше изтеглен в просветното министерство. За три астрономически часа седмокласниците трябваше да решат всичките 50 задачи.

Изпитът мина без проблеми, спокойно и на ниво, каза началникът на образователния инспекторат Веселина Станчева.

Продължава...
 
Кой кара "Бентли"
24 June 2009

 

Всичко е предизборен шум. Проверката не е отсега. Тя започна през август 2008 г. по лично разпореждане на тогавашния директор на Националната агенция за приходите /НАП/ Мария Мургина. Мен лично ме провериха последователно три екипа – от Разград, Търговище и Варна. Не знам защо все още никой не ме е информирал за резултатите. Предоставил съм цялата необходима документация – всичко е осчетоводено и изрядно и не се притеснявам.

Това заяви за „Екип 7“ бизнесменът Марин Петров, единствен собственик в Лудогорието на луксозен лек автомобил „Бентли“.

Продължава...
 
82-годишен знаел формулата за по-евтина вода в Разград
24 June 2009

 

Водата в Разградско е най-скъпа в страната. В същото време съседни региони, като Шуменско, примерно, страдат от липса на питейна течност и са заплашени от воден режим. Това последното го чух по радиото завчера, което е и поводът да потърся вестника. Знам как може да се решат и двата проблема – в Шуменско да имат постоянно вода, а нейната цена да падне, включително и в Разградско.

С тези думи в редакцията дойде 82-годишният строителен техник от Разград Павел Павлов. Той извади пожълтяла строителна карта на водопреносната система „Дунав“.

Продължава...
 
Ожънаха 60% от ечемика, 356 кг е средният добив
24 June 2009

 

Близо 60% от всички 136 817 дка с ечемик в Разградска област вече са ожънати. От 80 000 дка са прибрани 28 400 т зърно при среден добив 356 кг. Това съобщи директорът на ОД „Земеделие“ Анчо Хараламбиев. Почти на приключване е жътвата на ечемик в Кубратско – там комбайните са минали през 98 на сто нивите. Прибраната продукция е 13 200 т или средно 328 кг от декар. Последна по ожънати площи е община Лозница – там са прибрани 12% от нивите с ечемик. От тях са добити 660 тона зърно или средно 410 кг/дка.

Отчетеният до момента среден добив за областта е почти равен с прогнозирания и с около 17-18% по-нисък от миналогодишния, уточни Хараламбиев.

Продължава...
 
Безработицата бавно пълзи нагоре
24 June 2009

 

Регистрираните безработни лица в трите бюра по труда в областта към края на май са 8162, съобщават от службата по заетостта в Русе. В сравнение с края на април техният брой се е увеличил с 16. Равнището на безработица за региона е изчислено на 11.05 процента, като най-високо е в община Самуил – 22.15 на сто, следват общините Исперих – 14.73, Лозница – 13.85, Кубрат – 11.99%, Цар Калоян – 11.35%, Завет – 9.13%, Разград – 7.55%.

През май в трите бюра по труда на областта са се регистрирали общо 764 безработни лица /745 новорегистрирани и 19 с възстановена регистрация/. Техният брой е с 311 по-малък в сравнение с този през април.

Продължава...
 
Българското училище – подиум за „модно ревю“ и арена за „кеч“
24 June 2009

 

Позабравената практика от соцвремето се завръща постепенно в българското образование и ученическите униформи ще бъдат въведени. На този етап училищата са свободни сами да избират дали искат да облекат еднотипно децата и да кандидатстват за финансиране от Министерството на образованието и науката.
Въпросът за униформите не трябва да се разглежда само от морална гледна точка. Ако едно момиче е решило да се гримира в час по литература, очевидно това занимание е най-интересното нещо в този час. Жалко!

Продължава...
 
С цигара – най-малко на 100 метра от реколтата
24 June 2009

 

Най-малко на 100 метра от житните посеви ще трябва да се отдалечите, ако ви се припуши цигара или ви се наложи да запалите огън. Ограничението важи от настъпването на восъчна зрялост на житните посеви до окончателното прибиране на реколтата от полето, предупредиха от областното звено „Пожарна безопасност и спасяване“ - Разград.

При наличието на складиран фураж, минималната дистанция, която трябва да се спази, е 50 метра. Абсолютно забранено през този период остава използването на огнестрелно оръжие и сигнални ракети в района на неожънати масиви и фуражни площадки, както и изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи.

Продължава...
 
Седем деца от Осенец в „Пеперудена магия“
24 June 2009

 

Седемте деца от Дома за деца, лишени от родителска грижа в Осенец, бяха на фестивал на радостта в село Ковачевци през първата половина на юни. Форумът събира заедно всички хлапета от 3 до 7-годишна възраст от цялата страна, които са изоставени от семействата си и растат в институции.

Али Байрамов, Ахмед Нериманов, Алекс и Енчо Антоанетови, Атанас и Тодор Йорданови и Зехра Елмирова от Осенец ще говорят за лагера дълго. Децата участваха във всичките му разнообразни клубни форми. Включиха се в занятията по приложно изкуство, тренираха аеробика, пяха и танцуваха.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1401 1402 1403 1404 1405 1406 1407 1408 1409 1410 Следваща > Последна >>

Резултати 14091 - 14100 от 15424