Търсене

Начало Новини
Новини
Отново матури по български за 124 ученици
27 August 2008

 

В понеделник 124 зрелостници ще държат наново матура по български език и литература. Една значителна част от учениците имат двойки от редовната сесия, а другите са се уплашили през юни и не са се явили на задължителния изпит.

67 отиват на препитването в ГПЧЕ – Разград, 31 ще мислят в земеделската гимназия в Исперих, 7 – в професионалната гимназия в Кубрат, 13 – в заветското СОУ. Петима ще се явят на поправката в лознишката гимназия по ветеринарна медицина и двама – в самуилското СОУ.

Продължава...
 
Наемат санитари в болниците
27 August 2008

 

По петима санитари наемат многопрофилните болници в Разград и Исперих. Работните места са по програма „Ескулап“ на социалното министерство, стартирала пилотно в Разград, Силистра, Пазарджик и Ямбол, където по данни на здравното министерство има недостиг на кадри в лечебниците.

По програмата се търсят още лекари, медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, лаборанти, масажисти.

Продължава...
 
В шивашките фирми вече имали климатици
27 August 2008

 

Работещите в шивашките и обувните фирми вече си имат климатици. Там, където бялата разхлаждаща техника липсва, разчитат на вентилатори за комфорта си през лятото.

През втората половина на август Областна инспекция по труда е проверила 22 предприятия на обувната и шивашката индустрия. Констатираните нарушения надхвърлят 147, заради които са съставени седем акта за установяване на административни нарушения.

Продължава...
 
Учат сервитьори и хотелиери да печелят клиенти
27 August 2008

 

Общо 61 души от ресторантьорския и хотелиерски бизнес в Разград ще преминат обучение за повишаване на квалификацията и уменията си. Проектът за това е на стойност 47 724.22 лв. Средствата са по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, направление „Повишаване на производителността и адаптивността на заетите“.

Продължава...
 
Пак дрешки за първокласниците вместо пари
27 August 2008

 

Първокласниците от бедни семейства пак ще получат дрехи вместо пари за първия учебен ден. Помощта ще е в размер на 150 лева, като за тази равностойност се очакват дрешки и помагала.

Молбите се приемат в дирекциите „Социално подпомагане“, след като детето е записано на училище. Срокът е до края на септември. Право на помощта имат домакинства, чиито доход на член от семейството е по-нисък от 300 лева.

Продължава...
 
Разпределят десет лаптопа и десет мултимедии
27 August 2008

 

Десет лаптопа и десет мултимедии пристигнаха в Регионалния образователен инспекторат от министерството. Отделно МОН е проводило скъпа техника и по училища. Преди пратката да бъде разпределена между учебните заведения, от просветното ведомство ще изготвят справка кой с колко преносими и стационарни компютъра разполага.

Продължава...
 
Започнаха да прибират царевицата
27 August 2008

 

Сеитбата на зимна маслодайна рапица в Разградска област стартира в понеделник. Тази година с културата ще се засеят с около 10 % повече площи или близо 80 000 дка. В ход е и предсеитбената подготовка на площите за пшеница и ечемик. Очаква се с есенници да бъдат засети общо 850 000 дка, съобщи директорът на ОД „Земеделие и гори“ в Разград Анчо Хараламбиев.

Продължава...
 
В сезона на туршиите оцетът скочил с 14%
27 August 2008

 

С 14% е скочила от юни до юли, точно в сезона на туршиите, цената на винения оцет в Разград. Това показват изчисленията на Националния статистически институт.

Увеличение до 5 на сто има при цените на свинското месо, скумрията и сиренето.

От 10 до 30% са намалели средните цени на сезонните продукти, като дини, пъпеши, патладжани, краставици, праскови и картофи.

Продължава...
 
Първите 5 минути – от решаващо значение за ранените в катастрофи
27 August 2008

 

Пътнотранспортните произшествия са в категорията кризисни ситуации, които могат да причинят смъртта на много хора, а за нас вече са се превърнали в ежедневие. Възможността човек да загине при катастрофа е много по-голяма, отколкото при природни бедствия.

Този анонс е от секция „Катастрофи“ в Интернет-страницата на Министерството на извънредните ситуации. Като произшествия, които често водят до човешки жертви, те също са включени инициативата на министерството „Азбуката на оцеляването“. Разградска област се нарежда сред първите в страната по пътнотранспортен травматизъм. Затова вижте какво трябва да направите, за да помогнете на ранен в катастрофа.

Продължава...
 
Училище „Васил Левски“ спечели проект за 50 000 лв.
27 August 2008

 

Проект на стойност 49 199.44 лв. спечели ОУ ”Васил Левски”- Разград пред Европейския социален фонд чрез оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, модул ”Да направим училището привлекателно за младите хора“. Разработката се нарича „Децата – европейското бъдеще на Разград” и има за цел да превърне училището в най-доброто място за обучение и изява.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 Следваща > Последна >>

Резултати 14281 - 14290 от 14827