Търсене

Начало Новини
Новини
Има ли въобще Комисия за защита на потребителите и кого защитава тя?
23 January 2008

На пълен абсурд се натъкнахме при опитите си да подплатим с факти информация за дейността на Комисията за защита на потребителите в Разград, отчетена за миналата година. Шефката на звеното в областния център Албена Ташева отказа да бъде снимана, защото такива били „указанията от София“?! Вместо да популяризират дейността си и да се покажат пред потребителите, за да знаят те на свой ред кога, къде и към кого могат да се обърнат с оплаквания, т.нар. им защитници се крият. От кого, не е ясно. Едва ли е от съображения за сигурност. Апропо, хората които работят в служба „Сигурност“ и другите цивилни звена на полицията, по-лесно могат да бъдат идентифицирани. Макар при тях наистина да се налага секретност.
 

Продължава...
 
Д-р Сахлим:Нужна е държавна политика за борба с рака на шийката на матката
23 January 2008

Народният представител от Разград д-р Нигяр Сахлим е съорганизатор на голям национален форум, посветен на рака на шийката на матката. Кръглата маса ще се проведе утре под егидата на председателя на Народното събрание Георги Пирински, който е и домакин на проявата.
 

Продължава...
 
Назначиха и уволниха Некитова за 5 минути
23 January 2008

Не с един, а с двама началници започна работната седмица за Регионалния образователен инспекторат. На едно бюро една до друга се озоваха сегашната шефка Веселина Станчева и спечелилата делото за връщане във ведомството Виолета Некитова.
Въпреки конфузната ситуация, видимо напрежение между двете дами нямаше, пийваха си сутрешно кафе, разговаряха за проблемите на образованието и чакаха знак от министъра.
 

Продължава...
 
Бившият цех за пили в Дянково става модерна мебелна фабрика
23 January 2008

В понеделник бе финализирана сделката за продажбата на бившия цех за пили в Дянково, дългогодишен филиал на завод „Дружба“. Купувач е 45-годишният турски предприемач Мехмед Хакан Унджу от Истанбул. Достигнатата цена за имота, разположен на площ от 36 дка с прилежащи 4000 кв. м застроена площ, е 300 000 лв.
 

Продължава...
 
В Хърсово камбаната бие на умряло през четири дни
21 January 2008

Хърсово е едно от 14-те села в Самуилска община. Намира се на 27 км североизточно от Разград, на осем километра от Самуил и на 19 - югозападно от Исперих.
 

Продължава...
 
Виолета Некитова се връща днес в образователния инспекторат
21 January 2008

Виолета Некитова днес се връща на поста началник на образователния инспекторат. Със свое решение Върховният касационен съд я възстановява на работа.
За връщането на Некитова още преди една година се бе произнесъл Софийският градски съд, но министърът обжалва.

Продължава...
 
Разград стачкува с лентички
21 January 2008

Лекарите от трите болници в областта слагат лентички днес в деня на национален протест. Решението на Управителния съвет на Районната лекарска колегия е гилдията да се включи в стачката в защита на здравеопазването, но на този етап със символични и знакови действия.
 

Продължава...
 
Звъним на тел.: 11800 вместо на 144
21 January 2008

От утре телефонът за справки на БТК „144“ ще бъде заменен от нов петцифрен номер. За да получат информация, клиентите на Българска телекомуникационна компания, вече ще трябва да набират тел.: 11800. Цената на услугата не се променя - колкото един градски разговор от цялата страна.
 

Продължава...
 
Дават до 7500 евро за фураж на млекопроизводители
21 January 2008

От днес ОД “Земеделие и гори”, общинските агрослужби и областното поделение на ДФ “Земеделие” приемат заявления за подпомагане по Регламент 1535 на ЕС от 2007 г. – de minimis. Всеки регистриран млекопроизводител, който подаде документи, ще има право да получи левовата равностойност на максимум 7500 евро.
 

Продължава...
 
Диабетик на хемодиализа кара зимата във фургон
21 January 2008

Преди три години бедствие подгони Ремзи от Лозница. 42-годишният мъж тогава живееше в своята къща в покрайнините на градчето. Но постройката заплашително се килна. Започна да хлътва и покривът. Тогава по инициатива на кмета Айхан Хашимов Гражданска защита му докара един фургон от контингента на прочулите се по-късно като фургоните на Емел Етем. Зимата на 2005 година Ремзи игнорира тази “аванта” на държавата и си зимува в къщата.
 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 Следваща > Последна >>

Резултати 14281 - 14290 от 14331