Търсене

Начало Новини
Новини
Чиновете на 161 ученици – празни
13 February 2009

 

161 ученици от региона отпаднаха от училище от началото на учебната година. Най-многобройни по численост са хлапетата, заминали за чужбина с родителите си – 52, а поради бедност, недоимък или безпаричие с класните стаи се разделят 31 деца. Нито едно от отказалите да учат не е било принудено да напусне училище поради слаб успех.

Най-уязвими от отпадане са учениците от първи до осми клас. Седем са първокласниците, преустановили с ученето, малко преди да го започнат. От втори, трети и четвърти са съответно четири, осем и четиринайсет. Анализът сочи още, че 26 деца напускат пети клас, 18 – шести и 13 – седми.

Продължава...
 
Проверките на млекопроизводителите – през март
13 February 2009

 

Сроковете и механизмите за извършване на съвместни проверки в обектите за производство на мляко и млечни продукти в областта са били уточнени на среща между представители на Окръжна прокуратура, сектор „Икономическа полиция“ в ОД на МВР и РВМС в Разград, по указания на Апелативна прокуратура – Варна.

Тъй като в момента се инспектират месопреработвателните предприятия, проверките ще започнат на 4 март.

Продължава...
 
„Кауфланд“ започва да строи днес в Разград
13 February 2009

 

Строителството на магазин от германската веригата „Кауфланд“ започва днес в Разград. За това вече има издадено и строително разрешение, съобщиха от пресцентъра на кметската управа.

Хипермаркетът за хранителни и промишлени стоки ще бъде разположен на площ от 4570 кв.м на мястото на бившия товарен ДАП, до сградата на РУ на МВР в Разград. Проектът за него предвижда безплатен паркинг за 234 автомобила. Шест от местата ще за хора в неравностойно положение.

Продължава...
 
Сърдити коментари: Птиче на терасата
13 February 2009

 

На терасата ни се настани птиче. Едно такова пъстро, с преобладаващо розово на крилцата и оранжево на пухкавата гушка. Челцето му на тъмносини правоъгълници, разцепени от мощни червени линии така, че да се получи удебелен червен кръст и няколко малки триъгълничета. Като знамето на Великобритания, което, не знам защо, англичаните именуват гальовно „Юниън Джак“. /Ако го именуваха „Джюниър Джак“, щеше да е същото като да наречем нашия трицвет например „Младият Ганю“./

Продължава...
 
Децата, автори на престъпления, най-често крадат
13 February 2009

 

Децата от Разградска община, автори на престъпления, намаляват, сочи отчет на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, представен пред членовете на социалната и на комисията по образование към Общинския съвет.

През 2008-ма комисията е работила с над осемдесет хлапета, 59 от които нямат рецидив и прегрешават за първи път. През 2001г. децата с асоциални проявления наброяват 78, а през следващите две години са съответно 102 и 119.

Продължава...
 
Детска учителка написа стихотворение за тел.112
13 February 2009

 

Състезание на тема „Природни бедствия и какво знаем за тях” с участието на деца и родители беше организирано в ЦДГ „Славейче“ в Разград. Инициатор на състезанието бе учителката Младенка Ботева, която е и автор на стихотворение за деца за единния европейски номер за спешни повиквания 112.

Продължава...
 
Биг брадър на кооперативния пазар
11 February 2009

 

„Неприятно е по цял ден да бъдем наблюдавани като в реалити шоуто „Биг Брадър“. Възмутени сме. Да не сме банкомат или банка, че да ни пазят“. Това заявиха в редакцията група търговци, работещи на централния кооперативен пазар в Разград. Поводът за тяхното недоволство е монтираната преди няколко дни на висок пилон наблюдателна камера. Съоръжението е точно в центъра на пазара - там, където беше елхата – на тротоара пред новопостроените частни павилиони.

Продължава...
 
Съкращения в "Биовет" засега няма да има
11 February 2009

 

Във връзка с ширещите се тези дни из Разград слухове, че в „Биовет“ предстои съкращаване на около 60 служители и работници потърсихме за информация управителя на местния клон на пещерското дружество Теменуга Газдова. За „Екип 7“ тя категорично отрече, че се готвят каквито и да са масови уволнения и заяви, че засега предприятието няма проблеми и удържа на неблагоприятните финансово-икономически условия. Единичните случаи на напускане било нормално за всяко предприятие.

Продължава...
 
Катаджиите ни – без радари
11 February 2009

 

Работата на пътните полицаи в Разградска област е затруднена. Три от всички налични седем трафик-радара са извън експлоатация, поради повреда. Първият от тях се счупил още през октомври 2008 г. Заради прекратен договор между МВР и фирмата, която е извършвала ремонтите обаче, негодните за ползване устройства продължават да събират прах. Очакванията са те да бъдат поправени най-рано през април.

Продължава...
 
Отсъствията на учителите - с оправдателен документ
11 February 2009

 

4530 са учебните часове, в които учителите от областта са отсъствали през януари, показва справка от образователния инспекторат в Разград. Дисциплините, за които не е било осигурено заместване през първия месец на годината, наброяват 1157. В останалите 3373 случая отсъстващият титуляр е бил покрит от свой колега.

Всичките 188 липсващи от училище педагози имат оправдания, казват от Регионалния образователен инспекторат. В платен отпуск са били тридесет, а в неплатен 14, боледувалите наброяват 121, а командированите – 12.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 Следваща > Последна >>

Резултати 14281 - 14290 от 15290