Търсене

Начало Новини
Новини
„БГ Агро“ откри нова зърнобаза в Разград
27 June 2008

 

„БГ Агро“ - група водещи български компании – лидери на зърнения пазар, откри вчера най-новата си зърнобаза на площ от 8 дка с капацитет около 20 000 тона. Направената инвестиция в Разград е за над 4 млн.лева.

Продължава...
 
И санаториумите станаха скъпичко удоволствие
27 June 2008

 

И санаториумите, които работят на договор с Националният осигурителен институт, станаха скъпичко удоволствие. Заради поскъпването на живота центровете за рехабилитация и профилактика вдигнаха таксата за храна, като НОИ поема четири лева от нея. На хората им се налага да доплащат по 15-17 лева за ежедневната си прехрана.

Продължава...
 
Кандидат-гимназистите този път мислят в жълто
27 June 2008

 

Този път осем деца се уплашиха от изпита и не дойдоха в СОУ „Христо Ботев“ вчера да решават задачи. Да се съревновават за всичките 503 места в елитните гимназии вече останаха 431 ученици.

Продължава...
 
Разградчани понасят жегата, засега
27 June 2008

 

Засега разградчани понасят жегите стоически. При нормални обороти работят и линейките в областния център, и спешното отделение към областната болница. Пациентите са предимно възрастни хора с хипертонични заболявания или сърдечни оплаквания. На почти петнайсет повиквания реагират в денонощие линейките в Разград, почти толкова пациенти минават и през спешното отделение.

Продължава...
 
Спорът за вида избирателна система е на 100 години
27 June 2008

 

В последно време отново оживено се коментира в политическите кръгове промяна в избирателната система. Предлага се сегадействащата пропорционална система да се подобри като се приложат към нея някои мажоритарни елементи.

Точно преди сто години темата за избирателната система пак занимава политиците.

Дотогава, съгласно избирателния закон в България, е в действие мажоритарна избирателна система.

Продължава...
 
Ще изграждаме изцяло нова сиренна система за оповестяване на бедствия
27 June 2008

 

Всяка година на 2 юни точно в 12.00 ч. сиренен вой спира хиляди хора по улиците на Разградска област. В продължение на три минути оставаме по местата си и почитаме Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Това се случва и във всяка една точка на страната. Едновременно. Едва ли някой се е замислял обаче, откъде идва сигналът и как той се задейства навсякъде по едно и също време.

Продължава...
 
Уволняват шефовете на пазара и обредния дом
25 June 2008

 

Изпълнителният директор на „Общински пазари - Разград“ ЕАД Йордан Атанасов и управителят на „Обреден дом - Разград“ ЕООД Евгени Драганов ще бъдат освободени от постовете си. Това стана ясно по време на заседанието на постоянната комисия по управление на общинската собственост към Общинския съвет в понеделник. Предложението е формулирано в проекта за решение на докладна записка на председателя на комисията Иво Димитров от група „Обединени демократи“.

Продължава...
 
ДНА-то става церемониална зала
25 June 2008

 

Бившият Дом на народната армия /ДНА/ в Разград има шанс да възвърне старата си слава на център за светски събития като се превърне в нова съвременна зала за весели ритуали и обществени церемонии. Идеята е на общинската администрация, която ще поиска от държавата стилната сграда на ул. „Кирил и Методий“ със застроена площ 338 кв. м и прилежащ терен от 710 кв.м.

Продължава...
 
Намалява общинският жилищен фонд в Разград
25 June 2008

 

11 семейства са приютени в жилища, собственост на Община Разград през 2008 г. Остават още 43, които отговарят на условията, но чакат ред, той като няма свободни домове. В същото време с решение на Общинския съвет на 6 наематели е разрешено да закупят имотите, в които са били настанени преди време, на цени, вече доближаващи се до пазарните.

Продължава...
 
Премахват таксата за регистрация на търговски обекти
25 June 2008

 

Практиката да се плаща такса за издаване на удостоверение за регистрация на търговски обект скоро ще отпадне в Община Разград. По време на заседанието на бюджетната комисия в понеделник бе прието от Наредба №14 да отпадне тази точка в чл. 57, която регламентира това. Зам.-кметът Любомир Цонев уточни, че стойността на услугата в момента е 25 лв., а средногодишните постъпления в бюджета от нея са около 7000 лв. „Лишаваме се от тези пари, за да бъдем в крак с новите изисквания“, заяви той.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 Следваща > Последна >>

Резултати 14431 - 14440 от 14827