Търсене

Начало Новини
Новини
Община Разград кандидатства с проект за 9 000 000 лв.
29 December 2008

 

Община Разград ще кандидатства с проект по оперативна програма „Регионално развитие“, става ясно от докладната записка на зам.-кмета Любомир Цонев, която ще бъде разгледана на днешното заседание на Общинския съвет. Всъщност местният парламент трябва само да декларира, че предназначението на обект „Подобряване на физическата среда на жилищните квартали извън центъра на Разград в подкрепа на устойчивото и интегрирано градско развитие“, обхващаш кварталите „Абритус“, „Лудогорие“, „Майстор Манол“, „Млади семейства“, „В.Левски“, няма да бъде променяно за период не по-малко от 5 г. след приключването му.

Продължава...
 
Боклуците от областта поемат към регионалното депо
29 December 2008

 

Най-вероятно от март 2009 г. боклукчийските камиони на всички общини в областта вече ще започнат за извозват твърдите битови отпадъци на регионалното депо край Разград. Дотогава съоръжението между селата Липник и Ясеновец трябва да бъде прието официално от компетентните институции, за което се подготвя съответната документация.

Продължава...
 
4050 килограма храни за бедни
29 December 2008

 

120 пенсионери, 100 инвалиди и 50 представители на ромската организация “Кармен” получиха коледния подарък от Федерацията на жените в Разград.

Всеки от всичките 270 подаръци тежеше по петнадесет килограма и съдържаше боб, леща, ориз, захар, брашно, олио, вино, колбаси, русенско варено и халва.

Продължава...
 
Девет бебета по празниците в Разград
29 December 2008

 

Девет бебета проплакаха по празниците в родилното отделение на разградската болница „Свети Иван Рилски“. На Бъдни вечер своята първа глътка въздух поеха две дечица. Навръх Коледа към хора на новородените се присъедини още едно човече.

Най-благодатен се оказа вторият ден от Рождество.

Продължава...
 
Разградските майки събраха още 622 лева за болни деца
29 December 2008

 

Едно милосърдно движение пак подава ръка на онеправдани. Движение на разградските майки „Протегната ръка“ с общи усилия отново събра сумата от 622 лева от благотворителния коледен базар в центъра на Разград. С парите предстои да бъде подменена подовата настилка на физкултурния салон на дома в Просторно. Ръководството на приюта ще реши дали да сложи там балатум или ламиниран паркет.

Продължава...
 
Караджов обра наградите „Предприемач на годината“
24 December 2008

За трета поредна година по инициатива на областния управител Наско Анастасов бяха отличени най-добрите компании, развиващи бизнес в Разградски регион. Безспорният победител е „Амилум България“ ЕАД, което спечели първите награди в три от общо четири категории. Председателят на Управителния съвет на дружеството Светлозар Караджов първо получи приз за „Предприемач на годината“ за фирми с персонал над 50 души.


Продължава...
 
Ортопедът д-р Мичев напусна разградската болница
24 December 2008

Ортопедът д-р Георги Мичев напусна разградската болница МБАЛ „Свети Иван Рилски“. С дата 17 ноември той престана да посещава работното си място в областната лечебница.

Мотивът за моето решение е прост. Бях кандидат за шефското място в ортопедичното отделение, но комисията излезе със становище, че съм недостоен за него. Бе преценено, че проектът на моя колега, на бившия и настоящ завеждащ „Ортопедия“ д-р Иван Петров, е по-добър от моя.


Продължава...
 
120 000 лв. за смъртта на 14-годишния Халил
24 December 2008

По 60 000 лв. ще трябва да платят на всеки от родителите на 14-годишния Халил Хасанов майката и бащата на Хюсеин Насуфов. В наказателен процес той самият вече бе осъден на 3 г. пробация за смъртта на съученика си.

Припомняме ви, че на 11 декември миналата година Халил почина след сбиване с Хюсеин в двора на ОУ ”Никола Икономов” в Разград в резултат от нанесената му средна телесна повреда.


Продължава...
 
Приемат заявки за десетия конкурс „Живот без дрога“
24 December 2008

В началото на тази седмица стартира приемът на заявки за участие в Х юбилейно издание на областния конкурс за най-оригинално послание “Живот без дрога”, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград. Документите ще се приемат в Центъра за работа с деца до 16 февруари 2009 г., концертът е месец по-късно - на 19 март от 18.00 ч.

И този път в конкурса могат да вземат участие деца и младежи от V до ХІІ клас на училищата в Разградска област. Те трябва да изразят своето послание с авторска песен по темата – индивидуално или групово.


Продължава...
 
И разградските полицаи утоляваха "жажда"
22 December 2008

 

Въпреки лошото време над 100 полицаи в 11.00 ч. вчера се събраха на метри от Областната дирекция на МВР в Разград и така се включиха във втория за последните 10 дни национален протест. След „голямото пушене“ миналата събота, сега на пл.„Независимост“ пред театъра те дойдоха с по бутилка минерална вода. Мотото на символичната проява на недоволство в цялата страна бе „да пием по една студена вода”.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 Следваща > Последна >>

Резултати 14431 - 14440 от 15304