Търсене

Начало Новини
Новини
Базата на спасителите - преди и сега
07 January 2009

 

Малко повече от два месеца след като заснехме порутената бившата база на ГУСВ край Разград, която бе отредена за нуждите на отдел „Аварийно-спасителни дейности“ /АСД/, наш екип отново влезе вътре с фотоапарат.

Още на входа, от мястото на олющената преди решетка ни посрещна снежнобяла ограда. Старият надпис „ГУСВ“ е свален и е поставена огромна табела, указваща на български и английски език, че влизаме в имот на отдел „АСД“ на ТД „Гражданска защита“ - Разград към Министерството на извънредните ситуации.

Продължава...
 
Едва 40 диви свине при норма 90 гръмнаха ловците от областта
07 January 2009

 

Отминаха ловните вълнения по отстрела на едрия дивеч. За нашите гори това е свинският лов. Време е за равносметки. Кратък обзор на изминалия ловен сезон за едър дивеч направи специалистът по лова и риболова в сдружение „Сокол“:

Трийсетте дружинки в състава на ловно сдружение „Сокол“ успяха да отстрелят едва 40 диви прасета при план 90. Трябва веднага да поясним, че не всичките ловуваха на глиган. Излети предприемаха редовно около 18 дружини.

Продължава...
 
Изгорелият "Замък" става хотел
05 January 2009

 

Бизнесменът Йордан Тачев е изкупил дяловете на петимата собственици на имота, в който се помещаваше ресторант „Замъка“. Емблематичната сграда в центъра на Разград, на която той беше наемател 9 г. изгоря до основи при зрелищен пожар в ранните часове на 11 януари миналата година.

Трима софиянци и две дами – от Русе и от Разград бяха наемодатели на реституирания бивш Дом на българо-съветската дружба. Близо година коства на бизнесмена Тачев да ги убеди да му продадат имота, което беше задължително условие, за да инвестира средства в него.

Продължава...
 
Новата година закъсня в Разград с 40 минути
05 January 2009

 

Навръх Нова година отново бяхме свидетели на неистова канонада в небето над Разград. Хората ту любопитно излизаха на терасите си, за да гледат или да хвърлят по някоя пиратка, ту страхливо се прикриваха, уплашени от звука на съвременните пиротехнически средства, наподобаващ свистенето на осколки.

В тази дива, приета за празнична, атмосфера, повечето разградчани се ослушваха или ако прозорците им позволяваха, се вглеждаха с чаши в ръце за сигнала от площад „Независимост“, известяващ, че старата година се е изнизала и е дошла новата.

Продължава...
 
Развалиха договора с „Ер София“ за концесията на яз. „Папаз чешма“
05 January 2009

 

Община Разград прекрати едностранно договора с фирмата на космонавта Георги Иванов - „Ер София“ ООД за концесия на язовир „Папаз чешма“ в землището на с. Благоево. Решението бе взето на последното заседание на Общинския съвет за 2008 г. Причините за него са неизпълнение на основни договорни задължения от страна на концесионера, сред които просрочени и неизплатени концесионни задължения.

Продължава...
 
3-месечно бебе от Каменар почина
05 January 2009

 

3-месечно момиченце от Каменар беше донесено мъртво от баба си в медицински център «Вита» в Разград ден преди Нова година, съобщиха от полицията. При извършения оглед следи от насилие по трупчето не са установени, причините за смъртта са в процес на изясняване, се казва в прессъобщението на ОД на МВР-Разград.

Починалата Пламена Петева Екатеринова е била четвърто дете на 25-годишната си майка Петя. Бронхопневмония е причинила смъртта й, показват резултатите от приключилата вече аутопсия.

Продължава...
 
Регионален център на агроминистерството отваря врати в Разград
05 January 2009

 

Регионален център за поддържане на базите данни на Системата за идентификация на земеделските парцели /СИЗП/ отваря врати в Разград. Той ще обслужва цяла Източна България и е създаден с промени в Устройствения правилник на Министерството на земеделието и храните по решение на правителството. Другият такъв център ще е ситуиран във Враца и ще обслужва Западна България.

Продължава...
 
2008 година – в резюме
05 January 2009

 

4 януари – В Разградска област беше обявено бедствено положение, след като средната височина на снежната покривка достигна 30 см/кв.м, а скоростта на вятъра 22 м/сек. Заради големите навявания, голяма част от междуселищните пътища в Лудогорието останаха затворени.


4 януари - С шест дисциплинарни наказания завърши вътрешна проверка в ОД „Полиция“-Разград, разпоредена от тогавашния министър Румен Петков заради издадените фалшиви документи на сръбския наркобос Будимир Куйович. До приключване на дисциплинарното производство, от длъжност беше отстранен зам.-директорът на ОДП-Разград Тодор Димов.

Продължава...
 
Росен Лицов на 65 години
05 January 2009

 

Хич не му е лесно на журналиста, уважаеми читатели, да пише за някого, когото не познава достатъчно. Още по-трудно е да пише за някой, когото познава добре, а направо си е живо предизвикателство, когато неговият обект на описване е познат не само на читателите на вестника, но и на целия град! За извън града и неговите околности да не говорим!

А кой не знай Росен Лицов, кой не е чувал за него?

Продължава...
 
Несретник среща празниците в шахта на ТЕЦ-а
31 December 2008

Коледните и новогодишни празници 53-годишният Валентин Ганчев Ганчев от Разград посреща в разпределителна шахта от магистралния топлопровод на ТЕЦ-а срещу Икономическата гимназия в Разград.

До незавидната си съдба разградчанинът стигнал след като наивно и необмислено заложил апартамента си да прави бизнес и загубил. Голяма била вината и на световната финансова криза, смята нашенецът.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1501 1502 1503 1504 1505 1506 1507 1508 1509 1510 Следваща > Последна >>

Резултати 15071 - 15080 от 15958