Търсене

Начало Новини
Новини
ДНА-то става церемониална зала
25 June 2008

 

Бившият Дом на народната армия /ДНА/ в Разград има шанс да възвърне старата си слава на център за светски събития като се превърне в нова съвременна зала за весели ритуали и обществени церемонии. Идеята е на общинската администрация, която ще поиска от държавата стилната сграда на ул. „Кирил и Методий“ със застроена площ 338 кв. м и прилежащ терен от 710 кв.м.

Продължава...
 
Намалява общинският жилищен фонд в Разград
25 June 2008

 

11 семейства са приютени в жилища, собственост на Община Разград през 2008 г. Остават още 43, които отговарят на условията, но чакат ред, той като няма свободни домове. В същото време с решение на Общинския съвет на 6 наематели е разрешено да закупят имотите, в които са били настанени преди време, на цени, вече доближаващи се до пазарните.

Продължава...
 
Премахват таксата за регистрация на търговски обекти
25 June 2008

 

Практиката да се плаща такса за издаване на удостоверение за регистрация на търговски обект скоро ще отпадне в Община Разград. По време на заседанието на бюджетната комисия в понеделник бе прието от Наредба №14 да отпадне тази точка в чл. 57, която регламентира това. Зам.-кметът Любомир Цонев уточни, че стойността на услугата в момента е 25 лв., а средногодишните постъпления в бюджета от нея са около 7000 лв. „Лишаваме се от тези пари, за да бъдем в крак с новите изисквания“, заяви той.

Продължава...
 
Училищата дават на общината 8 000 лева
25 June 2008

 

7 999 лева са допълнителните, но не планирани приходи, реализирани от училищата през отминалата учебна година. Парите ще бъдат събрани от учебните заведения, реши завчера постоянната комисия по образование към местния парламент, а след гласуване на общинска сесия на заседание на 1 юли, отново ще бъдат върнати на училищата.

Продължава...
 
Некоректни фирми били виновни за забавените болнични
25 June 2008


Всяко едно забавяне на „болнични“ е по чужда, а не по наша вина, каза вчера пред журналисти директорът на РУ „Социално осигуряване“ Веселин Николов. При коректно подадени документи, обезщетенията за болест се плащат до 15 дни от депозирането им в териториалното поделение на НОИ.

Продължава...
 
Солени глоби чакат изтървалите графика фирми
25 June 2008

 

Досега една фирма можеше да си стои регистрирана с години, без да има някаква дейност и без да се знае нещо за нея. А за да получи човек информация, трябваше "да плати една таксичка" и "да почака мъничко", за да му дадат актуално състояние. Освен това, информацията се съхраняваше само в съда по регистрация на търговеца и ако някой искаше да получи информация за старозагорска фирма, например, просто му се налагаше да отиде до Стара Загора.

Продължава...
 
Маринка и Ицо подслониха още две сирачета
25 June 2008

 

Че едно от удоволствията на света се казва сладолед Павлин научава на прага на първи клас. Все пак Павлин е в изгодна позиция. Мнозина негови връстници още не знаят за студената лятна сладост.

Павлин наесен ще тръгне на училище. Затова влага много старание, за да научи буквите, числата, часовника.

Продължава...
 
За катастрофалното наводнение в Цар Калоян няма виновни!
23 June 2008

 

Дознанието внесе преписката по делото за миналогодишното наводнение в Цар Калоян с мнение за прекратяване, съобщи за „Екип 7“ заместник-окръжният прокурор на Разград Антония Донева. До края на месеца прокуратурата ще реши дали разследването да влезе в съда.

Продължава...
 
Седем деца пропуснаха паметния ден
23 June 2008

 

Седем деца, подали заявления за изпита по български език и литература, не дойдоха за паметния си ден в петък. Да се съревновават за 18 паралелки и 503 места в елитните гимназии след седми клас останаха 439 ученици.

По вариант номер три, оцветен в червено в тестовата книжка, мислиха седмокласниците. За три часа време те трябва да отговорят на 50 въпроса и да напишат преразказ на разказа „Заложна къща“ от съвременния автор Деян Енев.

Продължава...
 
562 лева събраха разградските майки за сираците
23 June 2008

 

562 лева събраха разградските майки в подкрепа на децата от Просторно. Отделно 150 лева за хлапетата събраха единадесетокласниците от ГПЧЕ „Е.Йосиф“ и техните приятели от ПМГ „Н.Обрешков“ в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1501 1502 1503 1504 1505 1506 1507 1508 1509 1510 Следваща > Последна >>

Резултати 15071 - 15080 от 15460