Търсене

Начало Новини
Новини
Виктор ПЕНКОВ: Църквата в Разград - разочарование, болка, огорчение и обида
21 November 2008

 

Открито писмо до митрополит Неофит относно: извращенията в разградската църква

Ваше Високопреосвещенство,

При реализирано от Ваша страна посещение по случай патронния празник на разградския православен храм “Св. Николай Чудотворец” на 6 декември 2001 година бях подстриган лично от Вас по предложение на бившия архиерейски наместник отец Кънчо Бояджиев за иподякон.

Продължава...
 
370 собственици на жилища и сгради искат намаление на такса смет
21 November 2008

 

370 декларации за намаление на такса битови отпадъци за 2009 г. са подали до момента физически и юридически лица. Формулярите са по чл. 18 „а“ от Наредба 14 на Общинския съвет, който предвижда освобождаване в размер на 2/3 от дължимата такса, ако имотът – неосновно жилище или друга сграда, няма да се обитава и ползва целогодишно.

Продължава...
 
Лектори от Варна обучават Младежкия съвет по наркотични вещества
21 November 2008

 

„Видове психоактивни вещества и рисковете от тяхната употреба“ и „Какво да направим, ако проблемът е налице“. Тези две теми се дискутират вчера и днес на семинар, организиран от Областния съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационния център в Разград.

Продължава...
 
60 семейства в Завет ще произвеждат биотор
21 November 2008

 

Модерна екологична инициатива беше въведена в Завет по проект на Общината. Разработката, чиято реализация вече стартира, се нарича „Компостиране на биоразградими битови отпадъци в община Завет в пластмасови компостери” и се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Тя е с продължителност 8 месеца и е на обща стойност 15 280 лв.

Продължава...
 
Безплатни консултации за пострадали при катастрофи
21 November 2008

 

Български червен кръст - Разград и Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи /БАЗК/ ще консултират безплатно пострадали при ПТП хора за правата, които имат и процедурите, които е необходимо да предприемат.

Приемната е днес от 12:00 часа в БЧК – Разград на ул."Кракра" 14.

Продължава...
 
Епидемия от хепатит в Стражец
19 November 2008

Жълтеница пламна в разградското село Стражец. Вирусния хепатит лепват петима човека, а контактни се оказват близо петдесет.

Болестта тръгва от дома на Албена Данаилова. В четвъртък нейният 19-годишен син Данаил внезапно получава разстройство и повръщане. За няколко часа симптомите се проявяват при още четирима от фамилията, сред които и две малки деца – на десет и на осем години.

Семейството на Албена обитава подобие на къща, приличащо на коптор. По ирония на съдбата, адресът им в Стражец е улица „Слънчев бряг“ 8.


Продължава...
 
Мащабна инвентаризация на общинските имоти в Разград
19 November 2008

Стартира първият етап от мащабна пълна инвентаризация на общинско недвижимо имущество в Разград, който ще обхване сегмента на земеделските земи. Решението бе взето на заседанието на постоянната комисия по управление на общинската собственост, приватизация и следприватизационен контрол към Общинския съвет. Инициативата е на председателя на комисията Иво Димитров. За „Екип 7“ той уточни, че предоставената от Общината справка през предишния мандат за общинския поземлен фонд била много обща.


Продължава...
 
„Пътно строителство“ – данъкоплатец №1 в Разградско
19 November 2008

„Пътно строителство“ АД е най-големият данъкоплатец сред юридическите лица в областта според годишната класация на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите /ТД на НАП/ в Разград. В периода 2007-2008 г. фирмата е внесла в хазната 4 517 000 лв., за което на церемония вчера неин представител получи от областния управител Наско Анастасов специална грамота. Второто място в тази категория печели „Месокомбинат Разград“ АД с внесени данъци 2 320 000 лв., а третото - „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД с 2 002 000 лв.


Продължава...
 
Превозвачи отказват линии, пътниците намалели
19 November 2008

Имаме сериозен проблем с осигуряването на превозвачи за автобусните линии от квотата на община Разград. Това призна в понеделник зам.-кметът Любомир Цонев.

Част от линиите вече били губещи, потокът от пътници намалял и фирмите отказвали да ги изпълняват. В края на миналата седмица са внесени искания за прекратяване на договорите за превоз на пътници до Бургас и село Балкански.


Продължава...
 
Уличката срещу „Замъка“ - пиаца
19 November 2008

Местата за таксита в локалното платно на централната пиаца в Разград остават 14, а посоката на подреждане – запад. Други 10 коли ще могат да изчакват клиентите си на изток на ул.“Христо Балкански“ - срещу изгорелия ресторант „Замъка“. За целта загражденията на паркинга до джамията ще бъдат преместени до тревните площи.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Следваща > Последна >>

Резултати 15411 - 15420 от 16179