Начало Новини
Новини
Служителки от Дирекция „ТСУ“ фалшифицират документи, главният архитект нехае
09 June 2008

 

Уважаеми съграждани, отново се обръщам към вас да ви предпазя от беда. Апелирам при никакви обстоятелства да не се доверявате на общински служители от службите, ръководени от главния архитект на Община Разград.

Накратко ще ви припомня моята история, вече с тригодишна давност, която изложих на страниците на вестника на 8 август 2005 г.


Продължава...
 
Сътрудничката на "Екип 7" Пламена Минева покри норматива за Оксфорд
06 June 2008

 

Нашето най-ново и свежо попълнение Пламена Минева показа завидни резултати на изпита TOEFL. Тя калкулира в своя полза 103 точки при максимум 120.

Повечето английски университети изискват 90, за да кандидатстваш там като студент, чийто майчин език не е английски. Само за “University of Oxford” минимумът е 100 точки за прием.

Всичко това показва, че Пламена чака сериозни предложения от сериозни вузове по света, където да продължи образованието си.

Продължава...
 
Общините неправомерно изсмуквали пари от малкия бизнес
06 June 2008

 

До края на този мандат ще се работи за преустановяване на досегашната практика общините да вземат пари за регистрация и лицензиране на нови търговски обекти, заведения за обществено хранене или при пререгистрация след преустройства и разширения на вече съществуващи магазини, ресторанти и други подобни. Това съобщи вчера областният управител Наско Анастасов.

Продължава...
 
Канят в Лудогорието специалисти по транслитерация
06 June 2008

 

Специалисти по транслитерация на българските географски имена на латиница ще бъдат поканени в Разградски регион, за да внесат яснота по този немаловажен в момента въпрос, съобщи вчера на пресконференция областният управител Наско Анастасов.

Продължава...
 
В Тертер гласуват за кмет
06 June 2008

 

Утре 233-та регистрирани гласоподаватели в Тертер ще избират между двама кандидати за кмет на кубратското село. Както и през октомври 2007 г., за поста спорят същите двама кандидати - 30-годишният Николай Костов, подкрепен от политическа партия ГЕРБ и 54-годишният Кръстьо Николов от политическо движение „Социалдемократи“.

Продължава...
 
Д-р Анатоли Стойнов - главсек на РИОКОЗ
06 June 2008

 

Д-р Анатоли Стойнов е назначен за главен секретар на РИОКОЗ-Разград с дата 1 юни. Мястото в структурата на инспекцията и досега съществуваше като позиция, но беше вакантно заради липса на подходящи желаещи. Кандидатурата на д-р Стойнов е одобрена лично от главния държавен здравен инспектор д-р Тенчо Тенев.

Продължава...
 
Гафове на матурите
06 June 2008

 

Сигнали за гафове по време на държавните зрелостни изпити стигнаха до редакцията. Въпреки че и за двете матури бе изтеглен синият вариант 2, оказа се, че не малко ученици от Разград са започнали да работят по жълтия. Натъкнахме се и на случай, при който неотразимо и безспорно умен ученик е решил безупречно всички задачи, но не от нужния вариант.

Продължава...
 
Нова 4,6 километра газоразпределителна мрежа в Кубрат
06 June 2008

 

„Овергаз Инженеринг” започна изграждането на 4,6 километра газоразпределителна мрежа и монтирането на 30 броя съоръжения в Кубрат, на обща стойност 488 хиляди лева, съобщиха за „Екип 7“ от централата на фирмата.

Продължава...
 
Кирил КИРИЛОВ, човек на количка:Катастрофите произвеждат инвалиди постоянно
06 June 2008

 

Бай Кириле, вносител си на предложение към Общинския съвет за изграждането на още подстъпи за инвалиди. На пръв поглед се създава впечатление, че Разград е достъпен за хора с увреждания.

 

Действително в Разград е направено много, но има да се прави още. Налагало ми се е да ходя в съда. Ами не мога да вляза вътре. Омъжих и двете си дъщери, а стоях пред църквата, не можах да вляза в храма, той остава недостъпен за мен. Има и мюсюлмани на количка, които, най-вероятно, също имат потребност да влязат в джамия. Техният храм също не е достъпен за тях. Нека духовните водачи да помислят върху този въпрос.

Продължава...
 
Парното скача с 21 %
04 June 2008

 

Парното в Разград вероятно ще поскъпне с още 21% , стана ясно след заседанието на ДКЕВР в понеделник. На този етап одобрената от държавната комисия цена е 97.52 лв./мвтч без ДДС при досегашна 80.39 лв./мвтч. По наша информация, от „Топлофикация – Разград“ ЕАД са поискали по-голямо увеличение, базирано на конкретни калкулации. От регулатора обаче са сложили таван, предпазващ от надвишаване цената на нощната ел.енергия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Следваща > Последна >>

Резултати 15411 - 15420 от 15754