Търсене

Начало Новини
Новини
Според Кирчо Атанасов медиите виновни за хала на образованието
16 June 2008

 

Три социални чадъра е разперила държавата над училищата, каза в петък пред директори зам.-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов. Веднъж 21 000 000 лева заделила държавната хазна в помощ на въведените делегирани бюджети. От тях училищата ще получат до два процента средства финансова помощ.

Продължава...
 
Другата седмица почват да раздават храните на бедните
16 June 2008

 

Бедните от Разград ще започнат да получават пакетите си с храни от другата седмица, съобщиха от БЧК. Раздаването на помощите ще продължи до 7 юли по предварително изготвен график.

Продължава...
 
Министърът на земеделието и храните Валери ЦВЕТАНОВ: Има толкова много пари, длъжни сме да ги усвоим
16 June 2008

 

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов посети в събота зърнобаза, свинекомплекс и житни масиви, собственост на исперихския агробизнесмен Иван Крачунов. Както по-късно сам сподели, познанството му с Крачунов датира от 1974 г., когато като студент Цветанов е бил на производствена практика в бившия АПК в Исперих.

Министърът се срещна и със земеделски производители от Лудогорието.

Продължава...
 
Искат промени в Закона за защита срещу домашно насилие
16 June 2008

 

За спешни законодателни промени в Закона за защита срещу домашното насилие /ЗЗДН/ призова Гражданска коалиция за промени в ЗЗДН, в която влизат пет организации – разградските Център на НПО, Младежки форум 2001 и Център за подкрепа на жени в село Стражец, Център Отворена врата – Плевен и Фондация за превенция на престъпността ИГА – Пазарджик.

Продължава...
 
Г.МИЛКОВ: Дисциплинарно уволнение за директора на Спортното училище и треньора по бобра
16 June 2008

 

Пиша тези редове като граждански активист, експерт и ръководител на Консултативния център по проблемите на домашното насилие. Професионалният ми опит е в две основни професии: бях учител и социален работник повече от 14 години. От няколко години работя по проекти за деца и семейства в риск.

Последният случай с нечовешкото заключване на трите непълнолетни момчета в спортна зала в Разград показва страшна диагноза.


Продължава...
 
37-килограмово борче 16 часа заключено жадно и гладно зад решетки, отслабва!
13 June 2008

 

Близо 16 часа престоя в заключена стая с решетки без храна и без вода 15-годишният Хасан Ерсан. 37-килограмовото момче е възпитаник на паралелката по борба в разградското спортно училище. Заради наднормено тегло – 2 кила повече от допустимите за категорията му, във вторник надвечер Хасан е заключен от треньора си в 6-8 кв.м стаичка в спортната зала на клуба по борба. В сряда около 11.00 ч. при него, от родното му село Ясенково, Шуменско, идва чичо му.

Продължава...
 
Домът за медико-социални грижи няма да става детска ясла
13 June 2008

 

Домът за медико-социални грижи в Разград няма да става общинска детска ясла, научи „Екип 7“. Приютът запазва досегашния си институционален статут – ще подслонява изоставени от родителите си бебета и болни деца, а в дневния център по индивидуални рехабилитационни програми специалисти ще помагат на хлапета с увреждания.

Продължава...
 
60 755 лв. изплатени на граждани, мачкани от държавната машина
13 June 2008

 

60 775 лв. обезщетения са изплатени в Разградски регион по Закона за политическата и гражданска реабилитация на репресираните лица. От 2006 г., когато стартира паричното компенсиране на потърпевшите през периода от 12 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., досега в Областна аминистрация са подадени 201 заявления от хора, търсещи справедливо възмездие за преживяните страдания и разбития си живот.

Продължава...
 
Разградски регион – шести в страната
13 June 2008

На 9 и 10 юни се проведоха Деветите републикански състезания на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец". За поредна година домакин бе курортен комплекс "Албена".

В надпреварата взеха участие 300 млади огнеборци от 28 отбора. Регион Разград бе представен от МПО на ОУ"В.Априлов" – Исперих. Възпитаниците на треньора Н.Николов от РСПБЗН и педагогическия ръководител Р.Минкова са неизменни участници в последните пет издания на турнира с актив от една вице- и две шампионски титли.

Продължава...
 
Наско АНАСТАСОВ: Ако общините не спрат да рекетират бизнесмените, спираме парите за пътища!
11 June 2008

 

Правителството е твърдо решено да санкционира местните администрации, които не спрат да искат от бизнеса заплащане на такси за регистрация и пререгистрация на търговски обекти. Тази масов способ за пълнене на хазните не е регламентиран законово, затова трябва да отпадне. Една от ефективните мерки за премахване на режима ще бъде блокирането на средствата от държавния бюджет, предвидени за ремонт на четвъртокласните пътища, за тези общини, които не изпълнят изискването на централната власт.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 1559 1560 Следваща > Последна >>

Резултати 15571 - 15580 от 15935