Търсене

Начало Новини
Новини
„Амета“ купи птицекомбината в Завет
01 August 2008

Компания от групата на „Амета Холдинг“ придоби контролния пакет акции във фирмата за производство на яйца „Авис“ ЕООД и така стана собственик на птицекомбината в Завет.

Проектът ни е дългосрочен, реализацията му ще продължи поне до 2010 г. Става дума за близо 4 милиона лева инвестиции, които планираме да вложим в базата и в производството в рамките на следващите две години. Това съобщи главният изпълнителен директор на „Амета Холдинг“ Любо Лозанов.


Продължава...
 
Осъдиха условно полицаите по случая Куйович
01 August 2008

Условни присъди за тримата разградски полицаи постанови вчера Варненският военен съд по секретното дело за фалшивия паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Най-голямо е наказанието за бившия зам.-директор на ОД “Полиция“ - Разград Тодор Димов – 1.6 г. лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Едногодишна присъда получи началникът на група “Български документи за самоличност” в ОДП-Разград Емилиян Георгиев. Колегата му Продан Георгиев, който е технолог-администратор в пункта за персонализация в същата група, беше осъден на шест месеца. Изтърпяването на техните наказания също се отлага за срок от три години.


Продължава...
 
Показаха на зам.-министър слънчогледите на Стефан Пенев
01 August 2008

Зам.-министърът на земеделието и храните проф.Светла Бъчварова бе специален гост на вчерашния открит ден на слънчогледа, организиран от крупния лознишки арендатор Стефан Пенев, ОД „Земеделие и гори“ и Главна дирекция „Апробация и семеконтрол“ към МЗХ. На полето бяха още проф. д-р Костадин Желев – изп.директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, областният управител Наско Анастасов, агроспециалисти и земеделски производители.


Продължава...
 
Уволниха целия екип на телевизия „Лудогорие“ воглаве с директора
01 August 2008

Целият екип на разградската телевизия „Лудогорие“ - 28 човека е уволнен. Журналисти, оператори и технически персонал воглаве с директора на телевизията са получили едномесечни предизвестия за прекратяване на трудовите договори.

Собственикът на телевизията, известният предприемач Ахмед Кулиджи, имал намерение да извърши реорганизация, да разшири обхвата на медията, като предаванията се излъчват и в част от селищата в Русенска и Шуменска община.


Продължава...
 
„Техномаркет“ влиза в дискотека „Спартак“
01 August 2008

В понеделник строителна фирма влиза в подземието на Търговския дом в Разград, за да префасонира дискотека „Спартак“ в просторен магазин за бяла и черна техника от веригата „Техномаркет“. По наша информация, вчера представител на „Техномаркет“, собственикът на помещението и изпълнителят на преустройството са договори в детайли преобразяването на пространството по изискванията на инвеститора.


Продължава...
 
Цар Калоян е почти възстановен
01 August 2008

Вчера кметът на Цар Калоян Ахмед Ахмедов даде специална пресконференция за извършените строителни и възстановителни дейности една година след наводнението. Опустошителното природно бедствие разруши 70 процента от инфраструктурата, изцяло са съборени 40 къщи, 520 жилищни сгради са засегнати в различна степен.

Една година по-късно 90 процента от строителните работи за извършени, въпреки че крайният срок по договорите за изпълнение е 30 септември, каза г-н Ахмедов.


Продължава...
 
Отмениха такси за търговци и пчелари в Завет
01 August 2008

Две такси отмени на последната си сесия Общински съвет – Завет. С решение на местните парламентаристи вече няма да се заплаща издаването на удостоверение за регистрация на търговски обект. Отпадна още таксата при регистриране на пчелни кошери.

Промените в Наредба №9 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на община Завет бяха направени по заповед на областния управител Наско Анастасов.


Продължава...
 
Резнаха 250 000 лв. от парите за училищните ремонти
30 July 2008

 

Парите по Програмата за оптимизация на училищната мрежа в община Разград ще бъдат намалени от 1 000 000 лв. на 750 000 лв. Това стана ясно от докладната записка на кмета Денчо Бояджиев, която бе внесена по извънредния способ на вчерашното заседание на Общинския съвет. Причина за голямото редуциране на сумата е жалбата, подадена до ВАС от четири учителки срещу заповедта на министъра на образованието за закриване на ОУ „Хр.Ботев“ в Дряновец, поради което се налага спиране на изпълнението й.

Продължава...
 
932.50 лв./кв.м достигна средната цена на апартаментите в Разград
30 July 2008

 

932.50 лв./кв.м средна цена на апартаментите старо строителство в Разград отчете в края на второто тримесечие Териториалното статистическо бюро. Към 31 март цената бе 880 лв./кв. м, което означава, че за три месеца един квадратен метър жилищна площ е поскъпнал с 52.50 лв. или с 6%.

Продължава...
 
„Тлъста“ опашка за тлъсти сметки за ток
30 July 2008

 

„Тлъста“ опашка от близо четиридесет добросъвестни клиенти на Е.он от Разград се бе извила в понеделник предиобед пред централните каса на дружеството в сградата на „Български пощи“ /пощите в случая са само хазяин - б.р./. Повечето от хората стоически чакаха да им дойде редът. Други с право мърмореха и сипеха хули върху местното ръководство на Енергото.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15701 - 15710 от 16191