Търсене

Начало Новини
Новини
Шумен най-предпочитан от кадровите военни
08 August 2008

Липса на кандидати за кадрови военнослужещи отчита Регионалният военен сектор в Разград. Затова започва широка информационна кампания под мотото „Стани един от нас”. При близо 2000 свободни места в българската армия, документи да служат в нея са подали едва 70 младежи и девойки.

Параметрите на кампанията бяха разяснени на среща с кметовете от община Разград завчера. Въпреки че вече няма наборна военна служба, Законът за българската армия остава, подчерта новият шеф на сектора подполковник Чорлев.


Продължава...
 
Виетнамци идват да шият за разградска фирма?
06 August 2008

До няколко месеца двадесет-двадесет и петима работници от Виетнам, Китай или Шри Ланка се очаква да пристигат и в Лудогорието. Вносът на работна ръка е по заявка на шивашкото дружество „Маги - Ка“ в Разград, ситуирана в бившата хуманитарна гимназия в областния град.

От стотина човека се нуждаят производствените халета на фирмата, за да разгърнат потенциала си, но хората, които искат да се трудят в бранша, не достигат. Фирмата е принудена да търси помощ отвън.


Продължава...
 
Дават по 10 лева за декар съсипана царевица и слънчоглед
06 August 2008

От вчера държавен фонд „Земеделие“ започва предоставянето на държавна помощ за компенсиране на загуби на земеделски производители за напълно пропаднали площи от царевица за зърно и маслодаен слънчоглед, реколта 2007-ма.

Земеделските производители от областта имат ангажимент да предоставят във фонда само заверена регистрационна карта за миналата и тази година и констативен протокол за съсипаните площи, а юридическите лица представят и анкетни формуляри, удостоверяващи актуално състояние.


Продължава...
 
Една година от кошмара в Цар Калоян
06 August 2008

Ако има статистика за най-пострадалите от природно бедствие селища в България през миналата година, първото място завинаги е запазено за Цар Калоян. Не знаем кой е най-

празничният ден, който честват в лудогорския градец, но безспорно най-черната дата в историята му завинаги ще си остане 6 август. Точно преди една година в следобедните часове на днешния ден потоп, познат ни само от библейските сюжети, буквално удави градчето.


Продължава...
 
Джипитата въстават
04 August 2008

Сдружението на общопрактикуващите лекари в региона внесе писмо до областния управител на Разград Наско Анастасов. В пакета от документи гилдията отправя няколко искания към местния представител на държавната власт, с чието удовлетворяване ще подобри обслужването на пациентите и своята собствена работа.

Принудени сме повече да пишем, отколкото да преглеждаме, превърнати сме в счетоводители, вместо в лекари, каза за „Екип 7“ шефката на съсловната организация от Лудогорието д-р Селиме Карагьозова.


Продължава...
 
Смущаващ позив разлепен из Разград - дебелашка шега или вид отмъщение?
04 August 2008

Шокираща, меко казано, като съдържание и оформление обява откриха на електрически стълб в Разград репортерите на „Екип 7“. В текст и снимка „Фондация „Здраве и щастие“ /кавичките са наши – б.а./ съобщава, че мъжът на снимката вероятно е болен от СПИН и вече е заразил двама мъже от Попово. За да се спрат многобройните му сексуални отношения с мъже, авторът или авторите на позива умоляват гражданите, които разпознаят мъжа от обявата, да се свържат с тях на конкретен мобилен телефон.


Продължава...
 
Една трета от паркингите в Разград са заети от коли за бракуване
04 August 2008

Преди четири месеца на паркинга пред блока ни закъса трабант. Възрастният шофьор направи множество опити да го подкара, но не успя и го заряза. След седмица пак се появи, пак не успя и заряза возилото окончателно. Човекът не живее в нашия блок, но колата заема едно място от без това недостигащите паркоместа.

Това беше поводът да проверим как стоят нещата със старите недвижещи се коли в останалата част на града. Допускахме, че има много ръждясали таратайки, но пък че са чак толкова, не мислехме.


Продължава...
 
„Амета“ купи птицекомбината в Завет
01 August 2008

Компания от групата на „Амета Холдинг“ придоби контролния пакет акции във фирмата за производство на яйца „Авис“ ЕООД и така стана собственик на птицекомбината в Завет.

Проектът ни е дългосрочен, реализацията му ще продължи поне до 2010 г. Става дума за близо 4 милиона лева инвестиции, които планираме да вложим в базата и в производството в рамките на следващите две години. Това съобщи главният изпълнителен директор на „Амета Холдинг“ Любо Лозанов.


Продължава...
 
Осъдиха условно полицаите по случая Куйович
01 August 2008

Условни присъди за тримата разградски полицаи постанови вчера Варненският военен съд по секретното дело за фалшивия паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Най-голямо е наказанието за бившия зам.-директор на ОД “Полиция“ - Разград Тодор Димов – 1.6 г. лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Едногодишна присъда получи началникът на група “Български документи за самоличност” в ОДП-Разград Емилиян Георгиев. Колегата му Продан Георгиев, който е технолог-администратор в пункта за персонализация в същата група, беше осъден на шест месеца. Изтърпяването на техните наказания също се отлага за срок от три години.


Продължава...
 
Показаха на зам.-министър слънчогледите на Стефан Пенев
01 August 2008

Зам.-министърът на земеделието и храните проф.Светла Бъчварова бе специален гост на вчерашния открит ден на слънчогледа, организиран от крупния лознишки арендатор Стефан Пенев, ОД „Земеделие и гори“ и Главна дирекция „Апробация и семеконтрол“ към МЗХ. На полето бяха още проф. д-р Костадин Желев – изп.директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, областният управител Наско Анастасов, агроспециалисти и земеделски производители.


Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15711 - 15720 от 16208