Търсене

Начало Новини
Новини
Уволниха целия екип на телевизия „Лудогорие“ воглаве с директора
01 August 2008

Целият екип на разградската телевизия „Лудогорие“ - 28 човека е уволнен. Журналисти, оператори и технически персонал воглаве с директора на телевизията са получили едномесечни предизвестия за прекратяване на трудовите договори.

Собственикът на телевизията, известният предприемач Ахмед Кулиджи, имал намерение да извърши реорганизация, да разшири обхвата на медията, като предаванията се излъчват и в част от селищата в Русенска и Шуменска община.


Продължава...
 
„Техномаркет“ влиза в дискотека „Спартак“
01 August 2008

В понеделник строителна фирма влиза в подземието на Търговския дом в Разград, за да префасонира дискотека „Спартак“ в просторен магазин за бяла и черна техника от веригата „Техномаркет“. По наша информация, вчера представител на „Техномаркет“, собственикът на помещението и изпълнителят на преустройството са договори в детайли преобразяването на пространството по изискванията на инвеститора.


Продължава...
 
Цар Калоян е почти възстановен
01 August 2008

Вчера кметът на Цар Калоян Ахмед Ахмедов даде специална пресконференция за извършените строителни и възстановителни дейности една година след наводнението. Опустошителното природно бедствие разруши 70 процента от инфраструктурата, изцяло са съборени 40 къщи, 520 жилищни сгради са засегнати в различна степен.

Една година по-късно 90 процента от строителните работи за извършени, въпреки че крайният срок по договорите за изпълнение е 30 септември, каза г-н Ахмедов.


Продължава...
 
Отмениха такси за търговци и пчелари в Завет
01 August 2008

Две такси отмени на последната си сесия Общински съвет – Завет. С решение на местните парламентаристи вече няма да се заплаща издаването на удостоверение за регистрация на търговски обект. Отпадна още таксата при регистриране на пчелни кошери.

Промените в Наредба №9 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на община Завет бяха направени по заповед на областния управител Наско Анастасов.


Продължава...
 
Резнаха 250 000 лв. от парите за училищните ремонти
30 July 2008

 

Парите по Програмата за оптимизация на училищната мрежа в община Разград ще бъдат намалени от 1 000 000 лв. на 750 000 лв. Това стана ясно от докладната записка на кмета Денчо Бояджиев, която бе внесена по извънредния способ на вчерашното заседание на Общинския съвет. Причина за голямото редуциране на сумата е жалбата, подадена до ВАС от четири учителки срещу заповедта на министъра на образованието за закриване на ОУ „Хр.Ботев“ в Дряновец, поради което се налага спиране на изпълнението й.

Продължава...
 
932.50 лв./кв.м достигна средната цена на апартаментите в Разград
30 July 2008

 

932.50 лв./кв.м средна цена на апартаментите старо строителство в Разград отчете в края на второто тримесечие Териториалното статистическо бюро. Към 31 март цената бе 880 лв./кв. м, което означава, че за три месеца един квадратен метър жилищна площ е поскъпнал с 52.50 лв. или с 6%.

Продължава...
 
„Тлъста“ опашка за тлъсти сметки за ток
30 July 2008

 

„Тлъста“ опашка от близо четиридесет добросъвестни клиенти на Е.он от Разград се бе извила в понеделник предиобед пред централните каса на дружеството в сградата на „Български пощи“ /пощите в случая са само хазяин - б.р./. Повечето от хората стоически чакаха да им дойде редът. Други с право мърмореха и сипеха хули върху местното ръководство на Енергото.

Продължава...
 
Мемориал, курбан и молебен за жертвите на потопа в Цар Калоян
30 July 2008

 

Висок метър и половина паметник ще бъде открит на централния площад „Демокрация“ в Цар Калоян идната сряда. Така на 6 август в 13.30 ч. градът ще отбележи първата годишнина от трагичното наводнение, взело осем жертви. Мемориалът от бял русенски камък, направен в тяхна памет, е дело на скулптора Зюхтю Калит от Русе. Представлява композиция на майка и дете, фигурата на жената наподобява Богородица. На постамента има надпис „От жителите на Цар Калоян с благодарност за сърцатите дарители“.

Продължава...
 
И първолаците поемат към Варна
30 July 2008

 

Три паралелки с първокласници напускат Лудогорието и мигрират със своите родители към големите градове на страната. Тази есен първият ученически звънец в Разградско ще проехти едва за 1210 малки момичета и момчета. През миналия 15 септември първолачетата бяха 1306, а преди две години много повече – 1440.

Продължава...
 
Тръгва ремонтът на жп гара Разград
30 July 2008

 

Тръгнаха процедурите за предстоящия ремонт на жп гара Разград. Готов в работна фаза е инвестиционният проект на обект „Преустройство и ремонт на приемното здание на гара Разград“, изготвен от Консорциум „Брутарх“ - София. През миналата седмица бяха отворени офертите на явилите се участници в открития конкурс за избор на консултант, който трябва да прецени дали проектът отговаря на съществените изисквания към строежите според Закона за устройство на територията.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15721 - 15730 от 16208