Търсене

Начало Новини
Новини
Казаните за ракия - най-работещите фабрики в Лудогорието
16 July 2008

 

Пребогатата земеделска реколта е едно от немногото хубави неща, които се случват това лято в Лудогорието. Но като че ли рекордните добиви от пшеница вълнуват по-малко хората, отколкото изобилието от кайсии. Една от причините сигурно се корени във факта, че тоновете ожънато жито със сигурност няма да намалят цената на хляба. Това, което истински радва населението е, че освен за компоти, сокове и мармалади, сочните жълти плодове сега са предостатъчно и за производство на домашна ракия.

Продължава...
 
Ломът плаче някой да го почисти, но кой?
14 July 2008

 

Горещото и сушаво време снижи нивото на водата в река Бели Лом до обичайния за сезона минимум. Зеленясалото тинесто дъно, обилно гарнирано с различни затлачени боклуци, е обичайната гледка за преминаващите по разградските мостове граждани. Погледите надолу привлича и крякането на увеличаващата се в геометрична прогресия жабешка популация, което си е добър знак от екологична гледна точка.

Продължава...
 
Учениците с най-висок бал напускат Разград
14 July 2008


Три паралелки след седми клас в Разград ще бъдат закрити заради липса на кандидати за тях. Това са „музикалната“ в ГПЧЕ, „технологии в биопроизводството“ в професионалната гимназия по биотехнологии и „моден дизайн“ в „облеклото“.

След първо класиране незапълнени - с 24 деца, е „френската“ паралелка в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Тя трябва да е с капацитет 29. С осем незаети места се оказа и „математика“-та в ПМГ „Акад.Н.Обрешков“.

Продължава...
 
И в Разград монтират модерни „легнали полицаи“
14 July 2008

 

Модерни „легнали полицаи“, каквито сме виждали по кръстовища и най-оживени места в големите градове, започнаха да се монтират и на рискови за пешеходците участъци в Разград. В петък работници от фирма „САВ“ забиваха огромните пластмасови кабърчета върху ярко жълта лента напреко на бул.„Априлско въстание“.

Продължава...
 
Почна ремонтът на половината от ул.„Бели Лом“
14 July 2008

 

С хора и техника на фирма „Строймонтаж“ миналата седмица стартира основен ремонт на ул.„Бели Лом“ в отсечката от „Панчоолу моста“ до паркинга на следствието /бившия хотел „Абритус“/. Общата стойност на парите, които ще бъдат усвоени, е 80 000 лв., като на по-късен етап ще се асфалтира и разстоянието по улицата до блок „Миньор“, който е съсед на общинската администрация.

Продължава...
 
Хаос цари на Кооперативния пазар
14 July 2008

 

Трийсетина собственици на павилиони и маси на Кооперативния пазар в Разград са се подписали под открито писмо до кмета, председателя на Общинския съвет, началниците на РИОКОЗ, ДВСК, пожарната. Те споделят тревогата си, че поради извършващото се в момента строителство част от павилионите и масите са разместени, тоест скупчени една до друга.

Продължава...
 
РУСО начете фирми за 74 363 лева
14 July 2008

 

196 проверки и ревизии са извършили от РУ „Социално осигуряване“ през първото полугодие. Констатирани са нарушения в 36 осигурителя, а 38 от проверките са завършили с ревизионни записи. Сумата за начет е висока, по-висока от цялата минала година, и възлиза на 47 363 лева. Средната сума на ревизионен акт е 1316 лева, като лани е била 296.

Продължава...
 
Съседка метна болонка от покрива на блок „Млади семейства“
14 July 2008

 

Сряда, 20.00 ч. Елитна бяла болонка пада зад блок „Млади семейства“ в Разград сякаш от небето. Наоколо е оживено. Аварийна група на „ВиК“ работи на ул“Велико Търново“23 на метри от мястото. Аксел Иванов, който живее на адреса, помага в ремонта. Синът му го вика да види умиращото животно. Чул, когато кучето тупнало на земята.

Продължава...
 
Синдикатите отдавна не са това, което трябва
14 July 2008

 

Позатихне ли медийният шум около двата профсъюзни колоса в България и веднага единият от тях готви стачка, за да излъска имиджа и славата си.

Оказва се, че този път народното недоволство ще оглави „Подкрепа“. Като евентуални съмишленици в борбата те щели да привлекат СДС, ГЕРБ, „Атака“ и ВМРО, както и дългогодишния си партньор КНСБ.

Продължава...
 
И Разград ще си има МОЛ?
11 July 2008

 

„Моята информация е, че с продажбата на терена на бившия Домакински порцелан в Разград всъщност се създава съвместно предприятие за бъдещото изграждането на МОЛ. Нямам коментар за самата сделка, но знам, че по принцип „Виа Пропъртис“ не работи сама и за да изгражда нещо ново винаги търси партньор.“

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15741 - 15750 от 16191