Търсене

Начало Новини
Новини
Уволненията на Атанасов и Драганов - незаконни!
11 July 2008

 

Възползвам се от вмененото ми от закона право и връщам за ново обсъждане в Общински съвет – Разград решение №207 от 1 юли 2008 г. за уволненията на ръководителите на общинските търговски дружества и преобразуването на общински предприятия. Нека бъда правилно разбран – нямам нищо против усъвършенстването на управлението на общинските фирми, но всички тези промени трябва да стават законно, за да не бъдат после събаряни в Административния съд.

Продължава...
 
Работниците следят в мрежата дали им плащат осигуровки
11 July 2008

 

Всеки работещ на трудов договор може да си направи справка дали работодателят го осигурява, върху каква сума, колко често и т.н. Извлечението може да е лесно и достъпно чрез персоналния компютър вкъщи от интернет страницата на Националния осигурителен институт.

За справката е необходимо въвеждането на ЕГН и ПИК /персонален идентификационен код/. Номерът е личен и се получава от РУ „Социално осигуряване“ чрез подаване на заявление по образец. Заявлението е безплатно.

Продължава...
 
Спортното няма вина за борчетата, нарушенията са в клуба
11 July 2008

 

Нарушения в спортното училище в Разград няма. Предстоят още няколко разговора с треньори, но според проверките ни до момента проблемите, доколкото има такива, са в клуба по борба. Това съобщи вчера за „Екип 7“ Живка Димитрова. Тя оглавява комисията в РИО на МОН, която проверява случая със заключените без храна и вода борчета отпреди месец.

Децата не са били затворени в училището, а в базата на клуба.

Продължава...
 
Бум на заявления от репресирани граждани, искат обезщетения
11 July 2008

 

По 10-15 заявления по Закона за политическата и гражданска реабилитация на репресирани лица се подават всеки ден в областната администрация в Разград. Големият наплив от желаещи да бъдат обезщетени се забелязва особено през последните две седмици. Повечето от тези хора обаче явно не са добре запознати с условията на закона и ще останат с нереализирани надежди. Те само харчат излишни пари за нотариална заверка на декларации и други документи, които няма да им свършат работа.

Продължава...
 
2/3 от кандидат-шофьорите са потенциални убийци на пътя
11 July 2008

 

2832 кандидат-шофьори са се явили на изпит за най-масовата категория „B“ от началото на година досега в Разград. Едва 759 от тях са го издържали, алармира директорът на РД „Автомобилна администрация“ /РДАА/ Иван Караиванов. Според него силно смущаващи са професионалните качества и умения на водачите и от по-горните категории – C, D и C+E. От 340 водачи, които са се явили на прекатегоризация, изпита са издържали едва 128.

Продължава...
 
През лятото трудовите злополуки са повече
11 July 2008

 

През сезона на лятото стават най-много трудови злополуки. Заради жегите или плановете около отпуските хората стават по-разсеяни и невнимателни, каза директорът на РУ „Социално осигуряване“ Веселин Николов.

За първото шестмесечие на настоящата година 35 са декларираните в управлението инциденти на работното място, но са признати 29.. Смъртните случаи са три - във фирмите „Логис“ ЕООД и „Мактур“ ООД.

Продължава...
 
Отварят частен социален патронаж и обществена трапезария
11 July 2008

 

След две седмици в Разград отваря врати частен социален патронаж и обществена трапезария. На относително атрактивни цени възрастни, болни, инвалиди, уязвими или самотници ще могат да разчитат на топла и прясно приготвена храна всеки делничен или почивен ден.

Фирмата, която изрично има лиценз за извършване на социалната услуга, е „Акансу“ на Адем Чакалов. Тя притежава специални термофорни съдове за разнос на готвени ястия, за да обслужва хората по домовете. Схемата е проста – клиентите си избират от месечната и седмична листа желания порцион, за който плащат, когато той им бъде доставен вкъщи. Транспортната услуга е безплатна.

Продължава...
 
По двайсетина квадрата за всеки в Лудогорието
11 July 2008

 

20.10 кв.м е била средната жилищна площ на човек от населението в Разградска област към края на 2007 г. С близо квадрат по-малко – 19.17 кв.м, са разполагали живеещите в градовете, докато хората в селата са се ширели малко повече – 20.90 кв.м.

Продължава...
 
По 282.50 лева ще вземат бедните
11 July 2008

 

282.50 лева ще бъде целевата помощ за отопление за предстоящата зима. Бедните ще вземат по 56.50 лева месечно, определени със заповед на министъра на труда и социалната политика.

Това е левовата равностойност на 350 кВтч електроенергия, от които 250 кВтч дневна и 100 кВтч нощна.

Продължава...
 
Учителите заформят заплати от 655 лв.
09 July 2008

 

655.40 лева е вече средната брутна работна заплата на учителите в ОУ „Никола Й.Вапцаров“ в Разград, говорят предадените в Регионалния образователен инспекторат отчети след въвеждането на делегираните бюджети. Пръв своите документи в просветното ведомство е представил директорът Кольо Дончев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Следваща > Последна >>

Резултати 15751 - 15760 от 16191