Търсене

Начало Новини
Новини
И аптеките в Разградско затворили за час
09 January 2008

Двайсетина аптеки в областта затвориха за час вчера по обяд в отговор на призива на Българския фармацевтичен съюз за национален протест, каза шефката на регионалната структура на фармацевтите Румяна Ковачева. В центъра на Разград малките аптеки продължаваха да работят.
 

Продължава...
 
Смразяващи новини от "Топлофикация" - сметки по над 500 лв. за декември
09 January 2008

Шоков скок на сметките за парно за декември отчитат в „Топлофикация Разград“ ЕАД.В сравнение с ноември сумите, които имат да плащат сега абонатите на дружеството, са средно с 49% по-високи, съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Свилен Маринов.
 

Продължава...
 
Ще строят вятърни електроцентрали в Самуил
07 January 2008

В Самуил подготвяме проект за изграждането на вятърни електроцентрали и на електроцентрали, използващи биогориво. Това съобщи в интервю за БТА новоизбраният кмет на общината Бейтула Сали.
В момента се събира статистическа информация, въз основа на която ще бъдат направени необходимите изчисления и ще се подготви нужната документация. Изпратени са и специалисти, които да изследват почвите в региона.
 

Продължава...
 
Хората пак се върнаха към традиционните картички
07 January 2008

Хората започват да се връщат към традиционните форми на поздравления. Във века на глобалната мрежа, GSM-те и скайпа все повече стават тези, които избират пощенската картичка, за да си пожелаят здраве, благоденствие и щастие.
 

Продължава...
 
Поскъпват шофьорските курсове, кандидат-водачите се множат
07 January 2008

С наредба на Министерството на транспорта, обнародвана в последния за миналата година брой на "Държавен вестник", часовете по кормуване за кандидат-шофьорите бяха увеличени от 24 на 31. По този повод в петък председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев прогнозира, че и цената на шофьорските курсове ще скочи от 400-500 лв. на 600 лв.
 

Продължава...
 
Отвориха пътищата, следва заледяването им
07 January 2008

От полунощ на 5 срещу 6-ти януари и последната община – Исперих, отмени бедственото положение. По-рано това сториха кметовете на Кубрат и Самуил. До всички населени места вече има достъп, нормализирано е захранването с ток и вода, снабдяването с хляб.
 

Продължава...
 
Разград - опикан и задръстен с боклуци
07 January 2008

Разград затъна в боклуци. Сметището се премести между блоковете, котки, кучета и клошари разкъсват торбите и търсят „плячка“. Белият сняг е опикан от кучета и „мъжкари“ и не около кофите, а в градинките – пред прокуратурата, около часовника, пред галерията.
Гражданите хвърлят торбите и отминават, даже не мърморят. Така свикнахме с неуредиците, че забравихме и да се възмущаваме.
 

Продължава...
 
500 000 лева от бюджетния излишък за болницата в Разград
07 January 2008

500 000 лева получи МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград от бюджетния излишък за 2007-ма. Парите са на два транша и идват в региона чрез Министерството на здравеопазването.
 

Продължава...
 
Пиратки отнесоха пръсти
04 January 2008

37-годишна жена се раздели с два пръста от ръката си, плащайки висока цена за безразсъдството си в новогодишната нощ. Превъзбудена от празника, купонджийката замахнала да хвърли запалена пиратка, която избухнала преждевременно и откъснала кутрето и безименния пръст на дясната й ръка.
 

Продължава...
 
Случаят „Куйович – Илиев - ОДП-Разград...“
04 January 2008

С шест дисциплинарни наказания завърши вътрешна проверка в ОД“Полиция“-Разград, разпоредена от министър Румен Петков във връзка с издадените фалшиви документи на сръбския наркобос Будимир Куйович. Първоначалната неофициална информация по случая беше, че служители на ОДП-Разград стоят в основата на тайната оперативна комбинация, заради която главният секретар на МВР Илия Илиев си подаде оставката. Разградски полицаи поискали от Илиев да разпише разрешително за пребиваване в България на Куйович.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1601 1602 1603 1604 1605 1606 Следваща > Последна >>

Резултати 16041 - 16050 от 16051