Търсене

Начало Новини
Новини
Трафопост в Разград - престъпно изоставен
14 April 2008

 

Трафопостът, който захранва с ток района около местността Арменски лозя над градския парк в Разград, е оставен на произвола. Съоръжението до тенис кортовете е потенциално опасно, тъй като учудващо не се стопанисва от никого и е напълно разградено. Нашата проверка доказа, че достъпът до него е изключително улеснен. Всеки може да се доближи, да си го отвори и да си дърпа на воля шалтерите. Но и без да иска да се докосне фатално до проводниците с напрежение, достигащо страшните 380 волта. Това може да е възрастен, но най-вече дете, тъй като мястото се посещава и от подрастващи.

Продължава...
 
Е.он ме отказа да започна бизнес в Разград
14 April 2008

 

Във връзка с публикуваната в „Екип 7“ статия от 09.04.2008 г. “Случайно ли са без ток стотици във вилната зона” - аз съм един от долуподписалите се потърпевши. Преди шест години купих имот в Разград с намерението да започна собствен бизнес, което неминуемо щеше да доведе до назначаването на работа на местни граждани. За съжаление се оказа, че дълго време не получавах необходимото захранване /от 200 волта/ за трифазния ток, което доведе до изгарянето на голяма част от домакинските ми електроуреди и техническото ми оборудване. Това бе и причината, поради която се отказах да започна бизнес.

Продължава...
 
Бивш затворник съди исперихски полицаи
14 April 2008

 

Бивш затворник, лежал три години и половина за общо девет кражби, съди четирима полицаи от РПУ-Исперих за побой. Това са Христо Христов, Иван Банков, Малчо Панайотов и Пламен Пенев, показва наша справка в Интернет-страницата на Военен съд-Варна.

За делото, което трябваше да започне в Шумен в четвъртък, са били призовани 42 свидетели. Процесът, обаче, се е отложил за 27 май, тъй като един от обвинените полицаи получил инфаркт.

Продължава...
 
Младежката организация на БЧК създаде клуб в Самуил
14 April 2008

 

На 12 април в Самуил беше поставено началото на тазгодишната кампания за набиране на доброволци на Български Младежки Червен кръст – Разград, посветена на 130-годишнината от създаването на организацията. Там беше проведено и обучение „Общи знания за Българския Червен кръст и Българския Младежки Червен кръст“.

Продължава...
 
Пазачи в „Била“ набедиха разградчанка за крадла
11 April 2008

 

„Такова унижение не съм преживявала никога досега – да ме изкарат крадла пред погледите на много хора и най-вече пред детето ми. Потънах от срам. Най-малко пък съм очаквала това да ми се случи в такъв модерен магазин като „Била“.

С тези думи в сряда в редакцията видимо разстроена влезе разградчанката Богданка Христова. С нея беше и синът й – първокласник в ОУ „Н.Икономов“. Със сълзи на очи тя разказа какво е преживяла.

Продължава...
 
Агитират разградски зрелостници да учат във военни ВУЗ-ове
11 April 2008

 

Вчера преподавателите от Националния военен университет /НВУ/ „В.Левски“ и Висшето военноморско училище /ВВМУ/ „Н.Й.Вапцаров“ о.р. полк. Бойко Влахов и майор Ивайло Александров посетиха две разградски училища. Заедно с тях бе началникът на отдел „Военен“ в Община Разград о.р. подп. Красимир Малчев.

Продължава...
 
Издевателствата над собствениците на магазини на пазара продължават
11 April 2008

 

През декември 2006 година собствениците на магазини на пазара излязоха на протест срещу решението на Общинския съвет в Разград да плащат наем за земята. След като при строителството на обектите хората са платили по 1000 лв. на кв.метър, строителството е монолитно, касае се за недвижими имоти, трайно прикрепени към терена, постройките са узаконени и са включени в градоустройствения план. Двайсетте собственици са платили по около 20 000 лв. за магазин и още изплащат кредити.

Продължава...
 
„Българската Коледа“ помогна на Разград
11 April 2008

 

Отделението за недоносени бебета в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ получава нова апаратура от благотворителната инициатива „Българската Коледа“. За малките човечета ще има нови кувьози от най-съвременен клас, монитори, които да следят жизнените им показатели, реанимацонни маси...

Продължава...
 
70 000 протестираха за българското образование
11 April 2008


Близо 70 000 човека от 27 страни протестираха в Любляна в подкрепа на българското образование. На 5 април столицата на Словения бе домакин на протест, организиран от Европейската конфедерация на синдикатите. Датата неслучайно съвпадна със срещата на финансовите министри на страните-членки на Европейския съюз.

Продължава...
 
Дават грамота на най-толерантните ученици
11 April 2008

 

Дни на толерантността, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Младежкият консултативен съвет към нея стартираха вчера в Разград. Кампанията е част от общинската програма за превенция на агресията и насилието сред подрастващите и ще продължи до 9 май.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Следваща > Последна >>

Резултати 16041 - 16050 от 16271