Търсене

Начало Новини
Новини
Трима мъже оперирани
14 March 2008

 

Трима души с простатна хиперплазия са оперирани в урологичното отделение на разградската болница. Такава е равносметката от организираните от Федерацията на жените прегледи за мъже от Разградска община с уролога д-р Марин Керчев.

Продължава...
 
Наско АНАСТАСОВ:Има опасност още в нашия живот Разград да изчезне като област
14 March 2008

 

В сряда след обяд главните редактори на трите разградски вестника бяхме при областния управител по негова покана. Формалният повод – отчет за свършеното от Областната администрация през миналата година, стратегическите цели за 2008 г. и с какво може и трябва да се разширят правомощията на представителя на правителството в областта.

Динамиката на политическите и обществените процеси на национално и местно ниво неусетно, но категорично прехвърлиха акцента на разговора в друг коловоз.

Според нас новините дойдоха именно „извън протокола“.

Какво е сторила Областната администрация през 2007 година ние сме следили и отразили детайлно на страниците на „Екип 7“. Акцентите в отчета на Наско Анастасов и как той точно си представя разширените си правомощия ще представим в следващи наши броеве.

Продължава...
 
Крупни фермери от областта пред фалит заради САПАРД
12 March 2008
 

Не ни е виновен ЕС, нито редовите фермери са виновни за създалата се ситуация около стопирането на пари по програма САПАРД, мярка 2. По информация, доколкото може да се нарече хаосът информация от Държавен фонд "Земеделие", 49 фермери ще пострадат от въпросното стопиране. Но от ведомството на Тадаръков така и не ни предоставиха информация колко са фирмите от Разградска област. Нямали такава разбивка. Затова без капка колебание можем да посочим виновника за създалата се ситуация.

Продължава...
 
Разград захранва Вечния град с 30 000 агнета
12 March 2008
 

Светлият празник, православният Великден, наближава. Тази година той е на 27 април. Седем дни по-рано, на Цветница-Връбница, пък католиците празнуват Възкресение Христово. В тази пазарна ниша не къде да е, а в сърцето на католицизма Рим успя да пробие представител на православния свят "Месокомбинат - Разград" АД. За празника на римляните фирмата ще достави 25 000- 30 000 агнета.

Продължава...
 
Стартира работата на най-голямата консултантска мрежа в Европа
12 March 2008
 

В петък в Разград ще стартира работата за Северен Централен район на най-голямата информационно-консултантска мрежа в Европа - Ентърпрайз Юръп Нетуърк /ЕЮН/, съобщи на пресконференция вчера кметът Денчо Бояджиев. Съорганизатор на регионалната среща е „Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе", който е единствената организация на Северен централен район, член на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса. Нейната дейност официално бе открита в началото на февруари в Брюксел от комисар Гюнтер Ферхойген.

Продължава...
 
С най-модерна апаратура правят безкръвни операции в урологията
12 March 2008
 

Ако на международен форум в Милано в края на март предстои презентация на най-модерната апаратура за безкръвни урологични операции, то в Разград вече работят с нея. Техниката е „Олимпус" и с нея успешно се премахват карциноми на простатата, на пикочния мехур, оперират се проблемни зони от цялата отделителна система въобще.

Това казаха вчера пред журналисти д-р Тома Томов - началник на отделението, и д-р Марин Керчев.

Продължава...
 
Вместо олелия разградчани подпалиха купища автомобилни гуми
12 March 2008
 

В неделя беше Сирни Заговезни. Освен всички ритуали на искане на прошка и заговяване, на този ден де палят огньове, наричани олелия, урбалки, сирница. „През цялата седмица се събират дърва и се оформят високи клади около селището. Щом се смрачи, ергените и по-малките момчета ги палят, като стремежът е пламъкът да се извисява много нависоко, за да бъде предпазена земята и реколтата от градушка. Когато огънят прегори, момчетата и ергените го прескачат за здраве..." Така описва традицията етноложката Мария Проданова

Това помним и ние, по-възрастните, от детството си.

Продължава...
 
Кучета-убийци вилнеят в Ясеновец
10 March 2008
 

Разтревожен мъжки глас ни повика в петък след обяд в Ясеновец. Огромен пес разкъсал в двора му предната нощ две овце и яре. Когато го погнал, звярът прескочил обратно двуметровия тухлен зид с агне на гърба си. При вида на гледката онемяхме. Съдейки по остатъците от убитите животни, свирепото куче е имало много време за обилна вечеря и Хасан Сюлейман не е размахал сопата веднага. Той казва, че поразията е сторило куче на съсед, което се било развързало.

Продължава...
 
1300 кг брашно на 130 бедстващи семейства
10 March 2008
 

Някои биха нарекли раздаването на 1300 кг брашно на най-сериозно пострадалите от миналогодишното наводнение в Цар Калоян семейства умела реклама, други биха казали - акт на състрадание и съпричастност. Вероятно и едните, и другите ще намерят аргументи в подкрепа на твърденията си. Фактът, обаче, си е неоспорим. Фирма "Скалмат" стори в събота дарителски акт.

Продължава...
 
Лицензират регионалното сметище до края на април
10 March 2008
 

До края на април ще бъде издадено комплексно разрешително за ползване на Регионалното депо за твърди битови отпадъци край Разград, стана ясно по време на петъчната среща на общинските кметове и областния управител Наско Анастасов с министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Дотогава трябва да минат всички задължителни процедури, сред които и обществено обсъждане.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Следваща > Последна >>

Резултати 16061 - 16070 от 16208