Търсене

Начало Новини
Новини
Две разградски звезди изгряха на конкурса „Песен от извора“
26 April 2017

Две млади изпълнителки от Разград се завърнаха с награди от Националния конкурс за изпълнители на забавна песен и танц на българска фолклорна основа „Песен от извора“. Музикалният форум се проведе за втора поредна година по инициатива на Народно читалище „Св. Климент Охридски“ и Община Стара Загора.

Продължава...
 
Николай Николаев – трети на олимпиадата по техническо чертане
26 April 2017

Осмокласникът Николай Николаев от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Разград се класира на трето място на Национална олимпиада по техническо чертане. Тридесет и третото издание на надпреварата се проведе от 21 до 23 април в Професионалната техническа гимназия във Варна. В рамките на три дни 120 ученици от цялата страна, разделени в три възрастови групи от 8 до 12 клас, мериха сили в чертането.

Продължава...
 
Трето място за Александра Любомирова на олимпиадата по история
26 April 2017

Седмокласничката Александра Любомирова от ОУ „Васил Левски“ в Разград се завърна с трето място от участието си в Националната олимпиада по история и цивилизация, която се проведе преди дни в града на стоте войводи. Възпитаничката на преподавателката Таня Коцева е единствената ученичка от Разградска област, която се класира за участие във финалния етап на надпреварата.

Продължава...
 
Една ефективна присъда по-малко по делото за банковата измама
26 April 2017

С една по-малко станаха ефективните присъди по делото срещу тримата съучастници в дръзката банкова измама, която беше извършена на 5 август 2014 година в офиса на „УниКредит Булбанк“ в магазин „Технополис“ в Разград.

Обвиняеми за това, че в различно съучастие са присвоили чужди пари в големи размери бяха Силвия Димитрова от Разград, Теодора Цанкова от Търговище и Владислав Гоцев от Габрово.

Продължава...
 
Падна един от последните „символи на комунизма“ в Разград
26 April 2017

Един от последните обекти за безплатно масово ползване от малки и големи граждани в Разград от времето на комунизма – бившата обществена тоалетна до автогарата, от няколко дни вече не съществува. Нает от новите собственици на Автогара Разград багер с доста напъни успя да разруши здравия социалистически бетон, подсилен без никакви икономии от безброй здрави нишки арматурно желязо.

Продължава...
 
Проект стимулира четенето
26 April 2017

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ – Разград, съвместно с партньора Асоциация ИНТЕГРО – Разград, реализира проект в рамките на „Библиотеката – активен участник в обществения живот“ със заглавие „Мобилна библиотека: Мисия чета и разбирам“. Проектът е финансиран от Фондация „Глобални библиотеки - България“.

Продължава...
 
Ученици от Автото и общински шефове засадиха 100 дървета
26 April 2017

Вчера зам.-кметът на община Разград Ердинч Хасанов и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова с ученици от IX, X и XI клас от ПГПТС „Христо Смирненски“ се включиха в акция по залесяване.

Продължава...
 
Разградският филиал се включи в „Маратон на четенето“
26 April 2017

За втора поредна година Филиал – Разград участва в Националната кампания „Маратон на четенето“. С книга и чаша кафе студенти, преподаватели и библиотечни специалисти четоха свои любими текстове. Срещата започна с ведро настроение от поучителните и вечно актуални епиграмки на Радой Ралин.

Продължава...
 
Съдебен изпълнител продава имоти на Йордан Панчев за над 1.7 млн. лева
24 April 2017

Частен съдебен изпълнител обяви за публична продан 24 имота на разградския бизнесмен Йордан Панчев. Началните им тръжни цени варират от 1316 лева до 667 280 лева, а общата им първоначална стойност е 1 712 310.30 лева.

В списъка влизат петнайсет сгради - складове, гаражни клетки, работилници, халета, зърносушилни, цехове за производство на фураж и други в стопанския двор в землището на Топчии, както и девет ниви в района.

Продължава...
 
Общински съветник пострада при катастрофа
24 April 2017

Общински съветник от Разград пострада при катастрофа в петък сутринта, след като колата с която пътуваше бе блъсната от автобус.

Инцидентът е станал на кръстовището на пътищата Русе - Разград и Исперих – Разград. Сигналът за него е получен в 7.00 часа на телефон 112.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 12136