Търсене

Начало Новини
Новини
И блок 6 в „Орел“ ще се санира
18 January 2019

Вчера кметът на Разград д-р Валентин Василев подписа договор за инженеринг с управителя на „Сити Билд Студио“ ООД от София Тодор Митев, във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на община Разград.

Продължава...
 
Ветераните от войните проведоха областна конференция
18 January 2019

Кметът на Община Разград Валентин Василев поздрави участниците в Областната конференция на Съюза на ветераните от войните, която се проведе вчера. Друг гост на събитието бе и заместник областният управител Евгени Драганов, който също поздрави ветераните.

Продължава...
 
Всички детски градини в Исперихско получиха интерактивни дъски
18 January 2019

Всички 14 детски градини в община Исперих получиха ново мултимедийно оборудване – интерактивна дъска, късофокусен прожектор, микрокомпютър, мишка и клавиатура, рутер. През есента на миналата година Община Исперих кандидатства по Национална програма „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“, в резултат на което всички детски градини бяха успешно класирани.

Продължава...
 
"Лудогорец" докара 44 000 лева ръст на приходите на хотелиерите за месец
18 January 2019

123 000 лева са приходите от нощувки в хотелите и другите места за настаняване в Разградска област през февруари, от които 46 000 лева са платени от чуждестранни гости, съобщиха от Националния статистически институт. В сравнение с предходния месец е налице общ ръст на постъпленията в размер на 44 000 лева, като гражданите на други държави са платили на рецепциите 21 000 лева повече в сравнение с първия месец на годината.

Продължава...
 
На протест пред съда кметица си строши крака
15 January 2019

С нелеп инцидент започна вчера делото по жалбата на исперихската фирма „Агротайм“ срещу мълчаливия отказ кмета на Община Самуил д-р Бейтула Сали да издаде разрешително за проектиране на торохранилище в землището на село Хърсово. Както и при първото заседание на 4 декември, пред сградата на Административния съд с плакати и знамена дойдоха да протестират десетки жители от почти всички населени места в Самуилско.

Продължава...
 
Ловците от ЛРС „Сокол“ събориха 254 прасета в борбата с африканската чума
15 January 2019

Силно рамо в борбата с африканската чума по прасетата удариха дружините от ЛРС „Сокол“ - Разград.

По време на лова на дива свиня, който стартира на 29 септември и официално приключи тази неделя, са били отстреляни общо 254 екземпляра. От тях 246 са паднали на мушката на авджиите по време на групов лов, а останалите осем - при индивидуален.

Продължава...
 
Само шепа граждани дойдоха на публичното обсъждане на бюджета на Община Разград
15 January 2019

В 11.10 часа в понеделник в зала 102 на местната администрация започна т.нар. публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Разград за 2019 година. В изказването си общинският съветник от БСП Стоян Димитров заяви, че то е „отбиване на номер“, като аргументира крайното си твърдение с факта, че обсъждането за поредна година е в работно време в малка зала.

Продължава...
 
Набират желаещи за военна подготовка
15 January 2019

За поредна година в изпълнение на Закона за резерва на въоръжените сили Министерството на отбраната започва процедурата по набиране на граждани, които желаят да придобият начална и специална военна подготовка, съобщиха от Военното окръжие в Разград. Това ще стане чрез организирани курсове в специализирани учебни центровe в Плевен, Шумен, Велико Търново и Варна.

Продължава...
 
Дете прогледна с помощта на благотворители, събраха пари за операцията му за дни
15 January 2019

В дните преди Коледа едно дете получи шанса да види с очите си света, който го заобикаля.

Митко Василев Стоилов е ученик в I клас в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ в исперихското село Вазово.

По време на часовете класната му ръководителка Нуртен Мюзекяр забелязала, че детето има проблем със зрението. Споделила на директора и заедно със свои колеги завели момчето на преглед, на който се установило, че има катаракта на двете очи и за да се възстанови зрението му, макар и частично, се нуждае от спешна операция.

Продължава...
 
Проект за подкрепа на предприемачеството изпълняват в Исперих
15 January 2019

Първият договор за изпълнение на проект „Предприемачество - перспектива за успешно развитие“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ беше подписан от Даниел Димитров, председател на УС на СНЦ „МИГ Исперих“, и Галина Иванова представляващ бенефициента СНЦ „Зорница”. Проектът е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“ чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група Исперих.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 15460