Търсене

Начало Новини
Новини
Математическата гимназия най-сетне се сдоби със собствена сграда
19 September 2018

За учениците и учителите от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград тази година първият учебен ден беше много вълнуващ и различен, защото го отбелязаха в новия си дом - просторната и ремонтирана сграда в съседство със СУ „Христо Ботев“. Както учениците, така и учителите бяха нетърпеливи заедно да поемат по нов път в новия си дом. Началото бе поставено в деня на св. София, Вяра, Надежда и Любов, символ на премъдростта, което за всички присъстващи бе знак за благополучие.

Продължава...
 
Дипломира се поредният випуск разградски студенти
19 September 2018

Освен за децата и за юношите, първият учебен ден донесе трепетни емоции и за абсолвентите, както и за първокурсниците във Филиал Разград на Русенския университет в Разград. Докато някои за първи път в понеделник се потопиха в академичната среда, то други получиха своите дипломи и сложиха край на студентския живот.

Продължава...
 
Първа копка на физкултурния салон на Езиковата
19 September 2018

В понеделник, 17 септември, в двора на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград бе направена първа копка на строителството на дълго очаквания физкултурен салон, който ще се ползва от Езиковата гимназия и съседното ОУ „Н. Й. Вапцаров“. Копката с права лопата извърши кметът на разградска община Валентин Василев, а депутатката Десислава Атанасова лисна менче с вода.

Продължава...
 
Турският посланик раздава подаръци в Исперих
19 September 2018

В рамките на работно посещение в Разградска област посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе на на откриването на новата учебна година и първия учебен ден в град Исперих.

Продължава...
 
Десетки ями за загробване на останки от дивите прасета изградиха ловците
19 September 2018

Десетки ями за загробване на останки от отстреляни диви прасета изградиха ловджиите в Разградско.

Със заповед на министъра на земеделието, горите и храните дружинките бяха задължени да направят бетонни съоръжения с масивни трудно отварящи се капаци, в които да се заравят кожите, вътрешностите и другите остатъчни продукти при улов на свиня.

Продължава...
 
Учителка от ОУ „Васил Левски“ с награда за иновации в образованието
19 September 2018

Началната учителка Елка Колева от разградското ОУ „Васил Левски“ мотивира своите ученици да попиват знанията по лесен, интересен и достъпен за тях начин, като използва иновативни методи на обучение в клас. За своя стремеж да доближи образователната система максимално близо до нуждите и нагласата на новото поколение, на първия учебен ден учителката получи награда от проекта „Teaching Alpha“.

Продължава...
 
Мирише ли ви? Излезте на протеста – вторник, 25 септември
19 September 2018

Мирише ли ви? Тогава не мрънкайте във фейсбук, а другата седмица излезте на площада.

Инициативният комитет за прекратяване обгазяването на града с остри задушливи миризми взе решение да организира митинг – протест под надслов „Стоп на геноцида в Разград - искаме чист въздух“.

Продължава...
 
Музаффер Мустан - една колоритна личност на лудогорската борба
19 September 2018

В неделя, 16-ти септември, на 55 години почина, а в понеделник бе изпратен от близки и приятели в Разград, Музаффер Мустан Хамид, известен в близкото минало състезател по борба и сумо, активен спортен деятел, общественик. Той е роден в исперихското село Тодорово, където Зекерие Махмуд го насочва към борбата.

Продължава...
 
Разградчани обраха наградите в конкурс за творчески изяви на хора с увреждания
19 September 2018

Редица награди спечелиха потребители на три социални услуги от Разград в Приморско по време на XI конкурс за творчески изяви за хора с ментални увреждания „Неоткрити, красиви надежди“, организиран от сдружение „Сияйна зора“, Шумен, който се проведе от 12 до 13 септември 2018 г.

Продължава...
 
Рекорден брой нарушения на пътя засече полицията за седмица
19 September 2018

Рекорден брой нарушения по Закона за движение по пътищата засечени полицията за седмица.

По данни от пресцентъра на ОД на МВР-Разград от 10 до 16 септември екипите на „Пътна полиция“ са констатирали общо 637 нарушения, като са съставили 425 фиша и 103 акта.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 14827