Търсене

Начало Новини
Новини
Ще изготвят проект за Общ устройствен план на община Исперих
26 June 2017

 

 

Община Исперих обяви обществена поръчка с предмет: „Изработване на проект за Общ устройствен план на община Исперих, включващ екологична оценка и Оценка за съвместимост“, която е на прогнозна обща стойност 182 884.61 лева.

 

Продължава...
 
Създават Наблюдателна комисия към Общински съвет – Разград
26 June 2017

 

 

Създаването на Наблюдателна комисия към Общински съвет – Разград ще гласуват съветниците на предстоящото си заседание. Предметът на работа на новия обществен орган ще бъде упражняване на контрол на местата за лишаване от свобода; подпомагане на ресоциализацията на лишените от свобода, включително чрез иницииране на социални услуги на територията на общината;

 

Продължава...
 
Половин Разград се срина без ток вчера
23 June 2017

 

 

Освен горещините, първите дни на тазгодишното лято поднесоха и друга, още по-голяма неприятност за жителите на Разград – липсата на ток. Първите прекъсвания на ел. захранването бяха в сряда, 21 юни. От централата на „Енерго – Про“ във Варна обясниха това с ремонт на въздушен електропровод 110 кВ. Това е наложило предприемането на оперативни превключвания, за да не останат клиенти без ток по време на ремонтните дейности. „Тези манипулации са свързани с кратки смущения на електрозахранването, но чрез тях се избягва трайно прекъсване на електричеството“, обясниха от електропреносното дружество.

 

Продължава...
 
Учениците от Спортното и Автото – последни на матурите
23 June 2017

 

 

ПГТС „Христо Смирненски“ и Спортното училище в Разград имат най-ниски резултати от държавните зрелостни изпити, показват официалните данни, изнесени от Регионалния инспекторат по образованието.

Възпитаниците на двете учебни заведеният имат общ бал от матурите 3.07, с който се нареждат на дъното на класацията по успех в областта. Добрата новина е, че въпреки високият процент на слаби оценки в тези учебни заведения, сега завършващите имат среден успех над 3.00 за разлика от предходни години.

 

Продължава...
 
Велосипедист е с опасност за живота, помете го кола
23 June 2017

 

 

63-годишен велосипедист е в тежко състояние, след като в сряда около 19.00 часа беше блъснат от автомобил по бул. „Априлско въстание“ в Разград, преди отбивката за Пчелина.

Пейко Белчев от Благоево се прибирал с колело към селото, когато бил застигнат и пометен от „Опел Вектра“. В резултат от удара мъжът е настанен в кома, с черепно-мозъчна травма и опасност за живота в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на областната болница.

 

Продължава...
 
В понеделник младежки хепънинг ще каже „Не на дрогата“
23 June 2017

 

 

На 26 юни от 17 часа пред Общински културен център в Разград ще бъде организиран младежки хепънинг под мотото „Не на дрогата! Има и друг път!“. В проявата ще вземат участие деца от Музикална школа „Илия Бърнев“, ЦПЛР-Център за работа с деца,Танцова формация към ОУ „Васил Левски“, Айкидо-клуб Разград със свои демонстрации, ще има още демонстрации с алкоочила, забавни снимки с рамка, на която е изписано посланието, викторина с награди и пускане на балони с послания.

 

Продължава...
 
Полицията: Внимание! Започна сезонът на катастрофите!
23 June 2017

 

 

Започна сезонът на катастрофите, бъдете внимателни и спазвайте правилата за безопасност, апелираха от полицията. Изнесоха и смущаващи данни за регистрираните през миналото лято пътнотранспортни произшествия. Черната статистика сочи, че само от 1 юни до 31 август 2016 година по пътищата на страната са станали 2283 тежки катастрофи, при които са загинали 223 души, други 2975 са бил ранени.

 

Продължава...
 
Мошеници обраха инвалид в поликлиниката
23 June 2017

 

 

Мошеници, лишени от всякакви скрупули, обраха инвалид в градската поликлиника на Разград. Наглото посегателство е станало във вторник между 11.00 и 11.30 часа, когато 66-годишният С.С. от лознишкото село Градина дошъл на медицински преглед в инвалидната си количка.

 

Продължава...
 
Филиал-Разград привлича студенти от Одеската академия по хранителни технологии
23 June 2017

 

 

От Филиал-Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ проучват възможността по програма „Еразъм+“ да привлекат студенти от Одеската академия по хранителни технологии. Това обяви директорът на метната Алма матер доц. д.н. Станка Дамянова по време на срещата си със заместник областния управител на Разград Евгени Драганов.

 

Продължава...
 
Малка писателка от Разград с приз от литературния конкурс „Искри“
23 June 2017

 

 

12-годишната Колийн Господинова от Разград получи награда от Националния детски литературен конкурс „Искри“, организиран от Българското национално радио.

Възпитаничката на Центъра за ученическо техническо и научно творчество бе сред отличените 22 деца, които получиха грамоти и ваучери за книги на стойност 50 лева от книжарници „Хеликон“.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 12497