Начало Новини
Новини
Британска хитрост праща праща жп гарата далеч от Разград
13 March 2019

 

 

Първата железопътна линия в днешните български земи е линията Русе-Варна. Решението за построяването ѝ е взето през септември 1861 г. Построена е от английска компания с главни акционери братя Хенри и Тревор Бъркли (компания „Баркли Брадърс“, в която концесионер е и Уилям Гладстоун /британски политик, премиер, известен с подкрепата си за българите след потушаването на Априлското въстание/. Компанията получава концесия за линията от османското правителство през 1863 г. Проектант е инж. Хенри Бъркли. Строителството започва едновременно в Русе и Варна.

 

Продължава...
 
По 25 случая на домашно насилие установяват в Спешна помощ на година
13 March 2019

 

 

Средно по 24-25 случая на домашно насилие се установяват в Центъра за спешна медицинска помощ на година. Това съобщи ръководителят на институцията д-р Николай Йоцов на заседание на оперативния екип към Областния съвет за превенция на домашното насилие в Разград.

 

Продължава...
 
Дистрикт гуверньорът на Ротари България се срещна с властта в Разград
13 March 2019

Дистрикт гуверньорът на Ротари България Веселин Димитров се срещна с властта в Разград по време на своя визита в областта.

Придружаван от помощника си Атанас Милев и от председателя и секретаря на Ротари клуб тук Янко Киров Симеон Симеонов, той посети областното и общинското ръководство.

Продължава...
 
Апелативният съд остави в ареста задържаните за наркооранжерията
13 March 2019

Апелативният съд във Варна потвърди постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража“ за петимата обвиняеми, съпричастни към промишленото отглеждане на марихуана в наркооранжерия, базирана в помещение под спортния салон на бившия завод „Диамант“.

След като се запознаха материалите по делата на разградчаните Иван Иванов /23 г./, Мирослав Костадинов /31 г./ и Сунай Алиев /38 г/, както и на Пламен Колев /34 г./ от Сливен и Пламен Ковачев /32 г./ от село Казашко, Варненско, магистратите прецениха че основанията за ареста им са налице.

Продължава...
 
Исперих се включи в кампанията за събиране на пластмасови капачки
13 March 2019

Община Исперих се включва в благотворителната инициатива на Сдружение „Аз вярвам и помагам“. Целта на кампанията е да събере огромно количество ненужни пластмасови капачки, които ще се предадат за рециклиране и със събраните средства ще бъдат закупени животоспасяващи медицински апарати. Тази година те ще бъдат дарени на най-голямото отделение по неонатология в СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна“ и на отделението по детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна – Варна“.

Продължава...
 
Ученички направиха краеведски проект за Тетово и хърцоите
11 March 2019

Третото издание на конкурса „Пространство и време“ се състоя с участието на две училища от Разградска област – Математическата гимназия и Гимназията по облекло.

Голямата награда спечелиха две деветокласнички от ППМГ – близначките Ася и Симона Росенови. Те са с оценка 6.00 и са на единственото първо място от шестте възможни позиции в класацията.

Продължава...
 
Течаща мръсотия от шахта залива оживено място в „Орел“
11 March 2019

Тонове мръсотия се изляха от преливаща шахта на едно от най-оживените места в „Орел“ през почивните дни, за което ни сигнализираха възмутени жители на квартала. „Щом е за първи копки или рязане на ленти, тук е пълно с началници, журналисти, фотографи, пиари и всякакви костюмари, а когато имаме проблем, не можеш откри никого“, жалваха се хората докато снимахме.

Продължава...
 
Областният управител подари цветя на 2000 дами за Осми март
11 March 2019

2000 дами от седемте общини на Разградска област получиха в петък подарък от областния управител Гюнай Хюсмен. Част от тях губернаторът връчи лично, останалите бяха раздадени от служители на областната администрация, представители на местната власт по населени места и приятели на Хюсмен.

Продължава...
 
Фелдшерката на ОД на МВР-Разград – отново с най-точен мерник
11 March 2019

Десетина дами премериха точен мерник в ежегодния турнир по стрелба, посветен на Международния ден на жената – 8 март. В организираното от ръководството на ОД на МВР – Разград състезание се включиха представителки на сектор „Български документи за самоличност“, Областната дирекция, Районното управление в Исперих и администрацията.

Продължава...
 
Кметът на Исперих – с жест към приемните майки по случай 8 март
11 March 2019

По случай Международния ден на жената – 8 март, кметът на Исперих Бейсим Руфад посрещна в кабинета си приемните майки от общината, за да изрази своята съпричастност и подкрепа към отговорната професия, на която са се посветили.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 15745