Търсене

Начало Новини
Новини
Деца от Разград участваха в курс по „Горска педагогика“
18 July 2018

Служители на Държавните ловни стопанства „Воден-Ири Хисар“, „Росица“ - м. Лъгът и на Държавното горско стопанство - Разград участваха в кратък курс по „Горска педагогика“, организиран от ДЛС „Воден-Ири Хисар“ със съдействието на Изпълнителна агенция по горите. Обучението се проведе от инж. д-р Анна Петракиева – експерт в ИАГ и преподавател в Лесотехническия университет в София.

Продължава...
 
Защо барчето до колодрума не работи?
18 July 2018

Наши читатели, сред които /както се представиха/ и родители с малки деца, се обадиха в редакцията с молба да разберем защо това лято сезонното заведение "Спринт" под зоокъта и до колодрума в парка все още не работи. Според тях това никога досега не се е случвало. През годините това барче е нещо като оазис в горещините, тъй като е под дебела сянка.

Продължава...
 
Нови началници имат вече пожарните служби в Кубрат и Исперих
18 July 2018

Нови началници имат вече районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кубрат и Исперих.

Със заповед на министъра на вътрешните работи, от 12 юли тази година начело на огнеборците в Кубрат застава главен инспектор Ивайло Иванов.

Продължава...
 
Две глоби за общо 17 000 лева потвърди съдът за „Маклер Комерс“
18 July 2018

Две глоби за общо 17 000 лева е потвърдил Кубратският районен съд за млекопреработвателното предприятие „Маклер Комерс“, срещу което в началото на този месец жители на Брестовене излязоха на бунт. Решенията на магистратите са постановени именно тогава – едното е от 6 юни, когато се проведе гражданския протест, а другото е от 9 юни.

Продължава...
 
Разградски криминалисти разкриха за часове телефонна измама
18 July 2018

Криминалисти от Районно управление - Разград разкриха за часове телефонна измама и успяха да върнат парите на потърпевшата, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 10.00 часа в понеделник неизвестно лице се обадило на домашния телефон на 81-годишната Ш.И. от Разград.

Продължава...
 
Окръжният съд решава делото за откраднатия лотариен билет
18 July 2018

Оправдателна присъда за Ергин Хасан или връщане на делото за ново разглеждане на друг състав на Кубратския районен съд, поиска адвокатът на възпитателя от ВУИ-Завет Димитър Марковски.

Това става в понеделник по време на заседанието в Окръжен съд-Разград, където и обвиняемият, и прокуратурата обжалваха условното наказание на Хасан.

Продължава...
 
„Потомци на Дуло“ подкрепиха животновъдите в Шарково
18 July 2018

Със сблъсък между униформени и протестиращи започна блокадата на кошари в село Шарково. Десетки протестиращи от цялата страна, сред които и представители на кубратското сдружение „Потомци на Дуло“, се опитаха рано сутринта да ограничат достъпа на ветеринари и униформени до последните две кошари в селото.

Продължава...
 
40 деца за един месец се потопиха в „В страната на чудесата“
18 July 2018

Над 40 деца в продължение на месец учиха есперанто, твориха в работилници по приложно и изобразително изкуство, участваха в образователни и спорни игри в рамките на Лятната школа „В страната на чудесата“. Заниманията бяха организирани от Народно читалище „Делиорман 2014“, Есперантско дружество „Д-р Л. Л. Заменхоф“, Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Съюз на художниците – Разград и Етнографски музей.

Продължава...
 
Областната епизоотична комисия заседава днес заради Африканската чума
18 July 2018

Областният управител на Разград е насрочил за днес заседание на Постоянната областна епизоотична комисия.

Заседанието е във връзка с влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете в Румъния и опасността от навлизането на българска територия.

Продължава...
 
Отново ще се проведе Илинденски събор в Сборяново
18 July 2018

Инициативен комитет и тази година организира традиционния Илинденски събор на 22 юли в живописната местност Сборяново край Исперих. От 8 до 10 часа ще се състои литургия в църковния храм в село Малък поровец. От 12 часа до хижа „Ахинора“ ще започне водосвет в чест на пророк Свети Илия и освещаване на курбаните.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 14496