Търсене

Начало Новини
Новини
Ученици от „Тургенев“ ще търсят меча на крал Артур
13 October 2017

Учениците от всички класове на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград ще се потопят в английската история, търсейки меча на крал Артур, разказа директорът на учебното заведение Милена Орешкова.

 

Интерактивните дейности, които провокират изследователския и приключенски дух на децата, са част от цялостната концепция за развитие на школото, което в продължение на четири години ще получава допълнително държавно финансиране като иновативно училище.

Продължава...
 
Над 2000 деца имат силанти, които предпазват зъбите от кариеси
13 October 2017

2095 деца от Разградска област са минали през стоматологичните кабинети за поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби. За последните седем години денталните специалисти от региона са сложили 6 748 защитни покрития на зъбките на деца от 5 до 8-годишна възраст. Дейностите се реализират в изпълнение на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст, съобщи националният координатор на програмата д-р Виктория Жекова на кръгла маса в Разград.

Продължава...
 
Безплатни очни прегледи за деца
13 October 2017

Във връзка със Световния ден на зрението - 13 октомври, и в изпълнение на заложените профилактични дейности в Общинска програма за закрила на детето за 2016/2017 г., отдел „Здравеопазване“ към дирекция „Хуманитарни дейности“ при Община Разград организира скрининг за очни заболявания при децата от IV подготвителна група в детските заведения и училищата на общината, който се извършва от специалист – офталмолог по график.

Продължава...
 
Ангел Петков е новият шеф на просветата
11 October 2017

Ангел Петков е новият началник на Регионалното управление на образованието в Разград. Досегашният директор на Междуучилищния център по трудово-политехническо обучение спечели конкурса за ръководния пост, за който се конкурира с Албена Добрева от Попово.

Двамата кандидати се явиха на писмен изпит и на интервю, като по-висок резултат постигна претендентът от Разград.

Продължава...
 
600 ученици видяха на живо истински оръжия и боеприпаси
11 October 2017

600 момичета и момчета от четири училища в Разградска област видяха отблизо пистолет, автомат, боеприпаси, шокова палка, боен колан, бронежилетка, белезници, макети на мини и оборудване за снемане на отпечатъци. Това се случи по време на комплексно занятие, което е част от задължителната военна подготовка на ученици от 9 и 10 клас.

Продължава...
 
Собственик на казино в Исперих съди Прокуратурата
11 October 2017

Бизнесмен от Исперих съди Прокуратурата на България с искане да му бъде платено обезщетение от малко над 8500 лева. Претенцията на 43-годишния Христо Ганчев е по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди и е по повод водено срещу наказателно дело, по което в крайна сметка е бил оправдан.

Продължава...
 
Омбудсман на Разград на общинска издръжка
11 October 2017

Да бъде разкрита длъжността "обществен посредник" /омбудсман/ към Община Разград и приемане на Правилник за организацията и дейността му предлагат в докладна записка общинските съветници Милена Орешкова /независима/ и Джипо Джипов /Реформаторски блок/. В документа, който вече е внесен за разглеждане в Общинския съвет, се посочва, че демократичните европейски държави отдават все по-голямо значение на извънсъдебните способи за разрешаване на възникнали конфликти между гражданите и администрацията и поради това институцията "омбудсман" набира все по-голяма актуалност.

Продължава...
 
За промяна на делегираните бюджети настоява проф. Анелия Клисарова
11 October 2017

„Очаква се през 2020 година децата билингви да станат 42% от общия брой на учениците, затова трябва да се въведат допълнителни мерки за тяхното ограмотяване“. Това обяви депутатът от БСП и заместник-председател на парламентарната комисия по образование и наука проф. Анелия Клисарова при посещението си в Разград.

Продължава...
 
Павел Матеев на крачка от големите концерти в „X Factor“
11 October 2017

16-годишният Павел Матеев от Разград е сред двадесет и четирите изпълнители, които ще се борят за участие в големите концерти в музикалното предаване „X Factor“.

Младият певец премина успешно голямата селекция по време на тренировъчните лагери и се класира в групата на момчетата, чиито ментор стана Кристиан Талев – Криско.

Продължава...
 
Пуснете ни отново линията от Балкански до Разград, останахме без превоз до града
11 October 2017

Здравейте, пише ви редовен читател на „Екип 7“.

Искам от страниците на вестника да помоля да бъде пусната отново автобусната линия Разград – Балкански – Разград.

Близо месец това китно селце няма никакъв превоз към града и обратно. Дряновец имат поне автобус, който преминава през населеното място.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 12970