Търсене

Начало Новини
Новини
Гражданите: махнете опасната растителност докато не е паднала на главите ни!
14 August 2017

Старо сухо дърво на улица „Грънчарска“ 5 е не само ненужно, но и опасно, тъй като на близката беседка редовно сядат деца. За потенциалните рискове, които сухото и нацепено от липсата на влага дърво носи, ни обърнаха внимание живeeщи в блок „Знаме на мира“. Техният сигнал е провокиран от зачестилите нещастни случаи с паднали дървета и клони в столицата.

Продължава...
 
Десетки деца се забавляваха и обучаваха на „Еко лято 2017“
14 August 2017

За двадесета поредна година разградските деца и младежи осмислиха летните ваканционни дни чрез участие в инициативата „Еко лято 2017“, организирана от Община Разград и ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество. В общинската програма за екологично възпитание на подрастващите участваха ученици от пети до десети клас, разпределени в осем групи на три смени в периода от 3 юли до 11 август.

Продължава...
 
Избраха Тодор Мадолев за шеф на Театрално-музикалния център
11 August 2017

Тодор Мадолев е новият директор на Театрално-музикалния център в Разград, съобщиха от Министерството на културата. Той спечели конкурса в битка с трима кандидати за поста – потомствения цигулар Хари Ешкенази, актрисата от Драматичен театър „Антон Страшимиров“ Марияна Бранкованова и бившия директор на театъра Неделчо Стойчев-Дежо.

Продължава...
 
Община Разград почна ремонт на разбити улици
11 August 2017

Вчера започна временно затваряне на улици в Разград, което ще продължи и днес, тъй като се запълват дупки по пътното платно с гореща асфалтова смес.

Служители от Общинското предприятие „Ремонтстрой“ вчера работиха по улица „Васил Левски“ от 7.30 до 12.00 часа. В този период в участъка от ул. „Княз Борис“ до ул. „Дунав“ временно бе преустановено движението на автомобили.

Продължава...
 
Готови сме да поддържаме партньорството си с Разград
11 August 2017

Кметът на Разград Валентин Василев се срещна с Василий Иконников, член на Съвета на Федерацията и член на Комитета на Съвета на Федерацията по бюджет и финансови пазари в Руската федерация. Двамата проведоха разговори за отношенията на Разград с руския град Орел и за развитието им. Наскоро от Русия се завърна официална тричленна делегация от Разград, която участва в тържествата, посветени на празника на побратимения руски град.

Продължава...
 
Градска среда
11 August 2017

Наши читатели сигнализираха, че над тротоарите в централната част на Разград на много места има провиснали клони, които създават неудобства на пешеходците. Проверката ни установи, че до голяма степен това е така.

Продължава...
 
Военното окръжие търси кандидати за гвардейци
11 August 2017

Със заповед на министъра на отбраната са обявени 50 вакантни длъжности в Националната гвардейска част за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина, съобщи капитан Пламена Николова от Военно окръжие - Разград.

Продължава...
 
Заловиха телефонен измамник, завлякъл старци с над 50 000 лева
11 August 2017

След оперативно издирвателни действия полицията е задържала за участие в телефонни измами 47-годишният З. Х. от град Исперих. Мъжът е събирал и предавал на извършителите на измамата хвърлените парични средства от въведените в заблуда жертви при няколко случая през последните месеци. При всички случаи хората са въведени в заблуждение, че уж се провежда операция по залавянето на телефонни измамници, за което трябва да дадат на „полицаите“ парите, с които разполагат, та да бъдат уличени и разкрити престъпниците.

Продължава...
 
Изследват два обекта в резервата „Сборяново“
11 August 2017

Екип от специалисти, студенти и стажанти проучват ранносредновековното селище в местността Петрова нива в резервата „Сборяново“, където има множество вкопани жилища, тип „землянки“. Тук археолозите, ръководени от гл.асистент Елена Пенчева, изследват данни за обитаване от късната античност, а находките им са предимно от елинистическия и праисторическия период.

Продължава...
 
Разправия на сесията в Разград заради мръсния въздух
11 August 2017

Извънредната августовска сесия в Разград приключи за час, след като съветниците поотделно гласуваха за включване на всяка предложена докладна в дневния ред и четири от общо десет отпаднаха. Шестте останали докладни бяха одобрени, като най-съществените от тях бяха за управлението на имоти, общинска собственост, както и на предложението за определяне на средищни училища. На миналата сесия заради липса на кворум 7-те средищни училища не бяха определени и имаше риск те да не получат финансиране от МОН.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 12709