Търсене

Начало Новини
Новини
Потребителите на Дневен център „Подай ръка“ поздравиха библиотекарите
20 May 2019

По традиция потребителите на Дневен център за пълнолетни с увреждания „Подай ръка“ в Разград през месец май посещават Регионалната библиотека, за да поздравят служителите й с прекрасните празници.

Продължава...
 
Дечица мериха граматични знания в Библиотеката
20 May 2019

В навечерието на 24 май началният педагог от ОУ „Ив. С. Тургенев“ Сийка Маринова проведе в РБ „Проф. Боян Пенев“ състезание на тема „Как се пише“. Характерното за класният ръководител на ІІІ а клас е използването на иновативни методи, умело съчетани с традиционните. По увлекателен начин Маринова „разходи“ децата из целия учебен материал и те доказаха колко много знания са натрупали през годината.

Продължава...
 
Валентин Василев в надпревара за кмет на месец май при средните общини
20 May 2019

Продължава онлайн гласуването за конкурса на кмет на месеца, който по традиция се организира от интернет портала на българските общини KMETA.bg.

Темата за месец май е „Модерни в клас“. Гласуването се провежда в три категории: общини с население над 50 000 души, общини между 20 и 50 000 и такива под 20 000.

Продължава...
 
Община Завет получава 1 153 000 лева за ремонт на улици
16 May 2019

Община Завет ще получи над един милион лева за ремонт на улици. Финансирането вече е гарантирано, след като в началото на седмицата кметът Ахтер Велиев подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“. Безвъзмездните средства ще бъдат предоставени по Подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“. Точният размер на сумата, осигурена по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, е 1 152 716. 33 лева без ДДС.

Продължава...
 
22 абитуриенти от Разград с дарения от Федерацията на жените
16 May 2019

В навечерието на абитуриентските балове двадесет и двама социално слаби абитуриенти от община Разград бяха подпомогнати от Федерацията на жените с по 140 лева. Всички те бяха предложени от педагогическите съвети на своите училища.

Продължава...
 
Влошаване на пътнотранспортната обстановка през април отчетоха от полицията
16 May 2019

Влошаване на пътнотранспортната обстановка през април отчетоха от Областната дирекция на МВР на редовния си месечен брифинг.

По данни на началника на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Теодор Тодоров от 1 до 30 април на територията на областта са станали 32 произшествия, от които осем тежки с трима загинали и десет ранени. Инцидентите са с 10% повече сравнено със същия период на 2018 година, когато са настъпили 29 катастрофи. Останалите цифри са идентични със сегашните, разлика има обаче при броя на жертвите – тогава е била само една.

Продължава...
 
Празник на книжовността в Дома за пълнолетни с деменция
16 May 2019

Тържество по повод на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, се състоя в Дома за пълнолетни лица с деменция в Разград.


Продължава...
 
Общината в Исперих зарадва ученици с безплатни кинопрожекции и театър
16 May 2019


В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на Исперих Бейсим Руфад предостави възможност за безплатно посещение на кинопрожекции и театрална постановка на всички ученици от общинските училища.

Срещата със седмото изкуство беше вълнуваща за децата на града. В два поредни дни в читалището бяха прожектирани филмите „Чудо“ и „XI а“.

Продължава...
 
В Кубрат наградиха призьорите в конкурса „Ученик за пример“
16 May 2019

Сред море от балони се състоя тържествената церемония по награждаването на учениците, отличени с приза „Ученик за пример“ в организирания конкурс от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат. В ритуалната зала на местното читалище 38 ученици от 6 общински училища получиха своите грамоти и награди. Училищата, участници в конкурса, са СУ „Христо Ботев“ - Кубрат, ПГ - Кубрат, ОУ „Христо Смирненски“ - Кубрат, ОУ „Свети Климент“ - Юпер, ОУ „Н. Й. Вапцаров“ - Бисерци и ОУ „Васил Левски“ - Беловец. Грамоти и предметни награди бяха осигурени от местната комисия за всички отличени, а ръководствата на училищата получиха благодарствени писма.

Продължава...
 
Международен екип ще търси къде е убит император Траян Деций
15 May 2019

Регионалният исторически музей в Разград, съвместно с Националния археологически институт с музей към БАН, Софийският университет и Виенският университет започват подготовка на съвместен международен проект. Инициативата предвижда извършване на мащабни геофизически и археологически проучвания, чиято крайна цел е установяване с максимална точност на мястото, където са убити римският император Траян Деций и синът му.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 16074