Търсене

Начало Новини
Новини
Патриция Колева представи втората си книга
21 May 2018

На 17-ти май, не случайно избрана дата - „Св. Дух”, младото дарование на Разград Патриция Колева представи втората си книга с поезия наречена „Химера”. Събитието бе в РБ "Проф.Б.Пенев", а в залата присъстваха поети и писатели, общественици, учители и ученици от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” начело с директора си Пейчо Георгиев.

Продължава...
 
Мъж гледа над 15 кучета в двора си, съседите му пропищяха
21 May 2018

Денонощен мощен лай, непрекъснат страх от нападение, ръмжащи озъбени кучета. Не едно, а петнадесет. Без ваксини, без паспорти, без каишки и намордници. В тази обстановка са принудени да живеят вече години наред Петър Петров и 75-годишната му майка Денка.

Продължава...
 
Дискусия за демографските проблеми в Разград
21 May 2018

В Разград се състоя среща-дискусия, в която бяха обсъдени демографските и социалните проблеми в Лудогорието. Събитието бе организирано от Областната администрация и Министерството на труда и социалната политика и е част от поредица подобни дискусии в различните региони.

Продължава...
 
Гладна смърт за бездомните кучета и глоби за хранещите ги планира Община Исперих
21 May 2018

Няма кучета, няма проблем - така гражданите на Исперих биха озаглавили начина, по който Общината решава проблема с популацията на безстопанствените животни.

В проект за Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета Общинският съвет заплашва със солени глоби в размер от 50 до 400 лева жителите, които си позволяват  да хранят бездомните кучета и котки.

Продължава...
 
Слагат ново осветление в Разград
18 May 2018

От два дни служители на ОП „Ремонтстрой“ подменят старите осветителни тела с нови LED тела в Разград. Вчера нови лампи бяха поставени по цялата улица „Дунав“. Общо 150 лампи са закупени, но ще бъдат взети допълнителни осветителни тела, докато се подмени осветлението и на бул. „България“, „Априлско въстание“ до „Перистър“, „Княз Борис“, „Васил Левски“, а също така и на други малки улици.

Продължава...
 
В неделя в Лознишко избират кмет
18 May 2018

В неделя, 20 май, ще се проведат частичните местни избори за кмет на община Лозница. Както вече съобщихме, за мястото на отстранения от длъжността заради влязла в сила присъда дългогодишен титуляр Айхан Хашимов от ДПС претендират трима кандидати. По реда на тяхната регистрация това са: Ниязи Ниязиев - ГЕРБ, Севгин Шукри - ДПС и Цветомир Савов - БСП.

Продължава...
 
Над 1000 хищника са отстреляли ловджиите на ЛРС „Сокол“ за година
18 May 2018

Над 1000 хищника са отстреляли ловджиите на ЛРС „Сокол“ - Разград за през 2017 година.

Това стана ясно годишното отчетно събрание на сдружението.

При борбата с вредния дивеч под точните мерници на дружинките са паднали 445 чакала, 557 лисици и 287 скитащи кучета. Отличници в острела на хищница са ловците от Сейдол, Лозница и Цар Калоян.

Продължава...
 
Пратиха полицаи за зелен хайвер
18 May 2018

Анонимно телефонно обаждане от мъжки глас, че пред магазин в Ясеновец се продават наркотици, прати полицаи за зелен хайвер. Сигналът постъпил около 13.00 часа в сряда на телефон 112, като на място веднага бил изпратен екип за проверка. Служителите обаче установили, че информацията е невярна. Разкрили и кой е подателят на сигнала - 64-годишният Н.М. от Ясеновец.

Продължава...
 
Активът на ГЕРБ се разходи до Брюксел
18 May 2018

Група на активисти на партия ГЕРБ от Разград посети Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Асим Адемов. Общински ръководители и съветници от областта, съпроводени от народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, имаха възможността да се запознаят от близо с работата на Европейския парламент.

Продължава...
 
Над 60 млади хора се срещнаха очи в очи с потенциалните си работодатели
18 May 2018

Над 60 безработни младежи и девойки се включиха в трудовата борса, организирана вчера от Бюрото по труда в Разград. Инициативата е по проекта "Готови за работа", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 14145