Търсене

Начало Новини
Новини
За трети път отсрочиха дела срещу д-р Мичев, представял болничен
15 July 2019

За трети пореден път две от делата, водени срещу д-р Бранимир Мичев, не можаха да стартират в Окръжния съд в Разград.

По информация от заместник окръжния прокурор Емилиян Грънчаров, причината за отсрочване на заседанията по производствата, които не успяха да се състоят и миналата седмица, е болничен лист, представян от хирурга.

Продължава...
 
Проф. Диана Гергова с висше държавно отличие на Япония
15 July 2019

Япония отличи с висшата си държавна награда орден „Изгряващо слънце - Златни лъчи с розетка“ един от нашите световноизвестни археолози - проф. Диана Гергова.

Орденът беше връчен от посланика на Япония у нас Масато Ватанабе на церемония миналата седмица в София за насърчаване на академичния обмен и взаимното разбирателство между Япония и България в областта на археологията.

Продължава...
 
Община Разград стартира нов проект за патронажна грижа
15 July 2019

Община Разград подписа нов договор за финансиране изпълнението на проект „Създаване на звеното за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж - Разград“.

Общият размер на безвъзмездната помощ е 337 969 лева , като средствата ще бъдат осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г., приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“.

Продължава...
 
В Хирургията на Разград вече правят безкръвни операции
12 July 2019

В хирургичното отделение на МАБЛ „Св. Иван Рилски“ - Разград вече се извършват безкръвни операции. Това съобщи д-р Евгени Генев, който преди няколко месеца отново оглави отделението.

Операционният блок е напълно окомплектован, като са закупени два ултразвукови скалпела на „Johnson&Johnson“, което позволява при необходимост и в двете операционни едновременно да се работи по модерната технология.

Продължава...
 
„Амилум“ прави второ разширение за милиони, държавата – нищо за инфраструктурата
12 July 2019

Пълно безхаберие и най-вече неуважение демонстрира държавата към чуждите фирми, които инвестират у нас.

„Екип 7“ неведнъж е заострял вниманието към състоянието на инфраструктурата в индустриалните зони на Разград. Темата обаче доби нова актуалност, след като „Амилум България“ стартира нова програма за разширение на мощностите на завода си.

Продължава...
 
Общински служители помагаха за ремонта на градинка в Исперих
12 July 2019

След като работници към Общината почистиха буйната растителност и отстраниха опасни за малчуганите клони и храсти в градинката пред блок „Изгрев“ в Исперих, служители от дирекциите „ТСУ“ и „Хуманитарни дейности“ боядисаха възстановените беседка, пейки и люлки. Комбинираното детско съоръжение за игра и оградата на площадката светнаха в пъстрите тонове на дъгата.

Продължава...
 
Мащабни безплатни медицински прегледи в Самуилско
12 July 2019

Мащабни безплатни медицински прегледи и изследвания на здравно неосигурени лица организира Община Самуил. Инициативата на общинското ръководство, което се оглавява от лекаря Бейтула Сали, е похвална, тъй като се знае, че в този район от години „бушува“ най-голямата в Лудогорието безработица и голяма част от хората трудно се прехранват, камо ли да отделят средства за здравни осигуровки.

Продължава...
 
Синдикалисти от МВР дариха оборудване на Неонатологията в Разград
12 July 2019

Изключително благороден жест направи Синдикалната федерация на служителите от МВР към болницата в Разград. Със средства от благотворителна кампания, инициирана между членовете на Синдиката, на Отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ беше закупено и дарено съвременно оборудване.

Продължава...
 
Преливащ контейнер със смет вони от месеци в Гецово
12 July 2019

Преливащ контейнер със смет вони вече месеци наред в Гецово. За това алармираха живеещи на ул. „Патриарх Евтимий“ в селото.

Камарата с боклук расте необезпокоявана точно под табела с надпис: „Забранява се изхвърлянето на строителни и битови отпадъци. Нарушителите ще бъдат глобени“, като вече е заринала и част от зелените площи наоколо.

Продължава...
 
От завист ли, от глупост ли, но в Благоево като че ли не искат да си имат детска градина
12 July 2019

Сигнал от жителка на Благоево ни отведе в детска градина „Георги Димитров“ в селото. Възрастна жена, която пожела анонимност, но уточни, че нейно внуче посещава детското заведение, дойде в редакцията, за да сигнализира, че от доста време тревата в двора на градината не е окосена и децата стоели затворени вътре през целодневния си престой. Освен това тя ни „подшушна“, че за шест деца имало четири души персонал.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 16294