Търсене

Начало Новини
Новини
Съветниците в Завет въведоха нов вечерен час за шумните тържества
14 November 2018

Нов вечерен час за шумните тържества гласува на последното си заседание Общинският съвет в Завет. Това стана с приемане на промени в Наредба №1 за обществения ред, при изготвянето на която не били взети предвид някои изисквания на Закона за защита от шума в околната среда. Според чл.16а от него „Не се допуска озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения, разположени в жилищни зони и курорти, за времето между 23.00 и 7.00 ч.“.

Продължава...
 
Въвеждат нов вид месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител
14 November 2018

„На 23 октомври 2018 г. бе публикуван Законът за изменение и допълнение на Закона за семейни помощи за деца. В него се добавя нов вид месечна помощ за дете, чийто родител/родители са починали и което няма право на наследствена пенсия – чл.8 е от ЗСПД“, съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

Продължава...
 
Съдът задържа под стража дрогирания шофьор, който вилня в Исперих
14 November 2018

Районният съд в Исперих постанови задържане под стража за мъжа, който в петък посред бял ден вилня в града.

Най-тежката мярка за неотклонение е наложена на 39-годишния Емил С. по искане на Районна прокуратура-Исперих.

Продължава...
 
Община Исперих търси фирма за зимно поддържане на пътища и улици
14 November 2018

И Община Исперих се готви да се справи с предизвикателствата на зимния сезон и да осигури нормална инфраструктура на своята територия.

Това става ясно от обявената обществена поръчка за избор на изпълнител за зимно поддържане и снегопочистване на пътната и уличната мрежа.

Продължава...
 
Пенсионерски клубове в Разград благодарят на кмета
14 November 2018

Кметът на Разград Валентин Василев получи благодарствен адрес от председателя на областния и общински съвет на Съюза на пенсионерите Иванка Добрева и от председатели на пенсионерски клубове в града. Поводът бе посещението на кмета в пенсионерските клубове в общината.

Продължава...
 
Филм на разградски продуцент – с награда от международния „Sydney Indie Film Fest“
12 November 2018

Късометражен филм, чиито продуцент е разградчанинът Петрослав Душков, спечели голямата награда за главна женска роля на международния фестивал „Sydney Indie Film Fest“.

В тазгодишното издание на най-големия форум за независимо кино в Австралия, който се проведе от 22 октомври до 1 ноември, са се състезавали 131 филма от цял свят.

Продължава...
 
Свършиха грипните ваксини
12 November 2018

За първи път от много години в разгара на имунизационната кампания противогрипните ваксини се изчерпаха от аптечната мрежа в Разград и желаещите да се предпазят от коварното заболяване нямат възможност да го направят.

Продължава...
 
Над 300 души блокираха пътя Русе – Варна
12 November 2018

Над 300 души протестираха вчера в Разград срещу високите цени на горивата. Недоволните се събраха на паркинга на музей „Абритус”, организирани по Фейсбук. Въпреки че събитието бе предварително обявено като събитие на кафе, то се превърна в истински граждански протест. След като хората се събраха, те тръгнаха в шествие по булевард „Априлско въстание” и блокираха главния път Русе-Варна от 11.30 до 12 часа. Бяха пропускани само колите, в които имаше бебета.

Продължава...
 
Летящият диригент Рамиро Ариста изпълни театъра с публика и латино ритми
12 November 2018

Мисията на маестро Ариста е да разказва за радостта от живота. Направи го в Разград на неделна Латинофиеста в залата на Театрално-музикален център.

С музика по популярни европейски и латиноамерикански песни той накара публиката да ръкопляска, да танцува и да бъде щастлива в топлия неделен ден.

Продължава...
 
Разследват смъртта на психично болен, починал докато му слагат белезници
12 November 2018

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебното производство за смъртта на психично болен пациент. Това съобщиха в петък от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Инцидентът станал същия ден в МБАЛ „Св. Иван Рилски“, когато 54-годишният мъж заедно с още един пациент трябвало да бъдат отведени за лечение в психиатрична болница.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 15130