Търсене

Начало Новини
Новини
„Университет за родители“ организира читалище „Делиорман 2014“
18 May 2018

По покана на Народно читалище „Делиорман 2014“ – Разград, секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат д-р Надие Карагьозова беше първият гост-лектор в образователната инициатива „Университет за родители“ .

Продължава...
 
Ще ремонтират сградата на Община Кубрат
18 May 2018

Предстои реконструкцията на сградата на Община Кубрат с цел подобряване на енергийната й ефективност. Проектът е по Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Местната администрация вече обяви обществена поръчка за изготвяне на технически проект и осъществяване на авторски контрол по време на строителството.

Продължава...
 
До месец съдът решава делото на „Четири лапи“
18 May 2018

До месец Административният съд ще се произнесе с решение по делото за казуса с лъвчетата от разградския зоопарк. Производството бе образувано по жалба на фондация „Четири лапи“ – София, техен представител обаче не се яви на нито едно от заседанията в съдебната зала.

Неправителствената организация оспори Решение № 491 от 26 януари 2018 г. на Общински съвет – Разград, с което бе дадено съгласие да се прехвърли на Община Пазарджик чрез дарение правото на собственост върху двете лъвчета Терез и Масуд.

Продължава...
 
910 лева е средната заплата в Лудогорието според Статистиката
18 May 2018

През първото тримесечие на 2018 година средната месечна работна заплата за област Разград нараства с 12.2% спрямо същия период на 2017 година и достига 910 лева. Спрямо предходните три месеца увеличението е с 0.9%. В обществения сектор получават средно 884 лева, а в частния – 921 лева. Това съобщиха от отдел "Статистически изследвания" към ТСБ - Север с уточнението, че това са предварителни данни.

Продължава...
 
Конкурс за рисунка на асфалт в Исперих
18 May 2018

Конкурсът беше организиран в рамките на провежданите традиционни майски празници от Читалище „Съзнание – 1891“ и Централна общинска библиотека „Петя Йорданова“. Участниците бяха разделени на две групи – деца от детски градини и ученици до VII клас. На конкурса за рисунка за ученици съорганизатор беше Областният информационен център в Разград, който осигури наградния фонд.

Продължава...
 
Засилени проверки и полицейско присъствие ще има по баловете
18 May 2018

Засилени проверки и полицейско присъствие се готвят за абитуриентските балове. В Областната дирекция на МВР и районните управления във Разград, Исперих, Кубрат и Лозница е създадена организация за осигуряването на обществения ред, пожарната безопасност и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите тържества, както и за честванията по повод 24 май.

Продължава...
 
Служител на Община Исперих върна намерени пари и документи
18 May 2018

Служителят в Община Исперих Антон Димитров Христов на 15 май около 15.30 часа намерил портфейл с лични документи – лична карта, шофьорска книжка и парична сума и веднага ги предал в Районното управление на полицията.

Продължава...
 
Бейсим Басри влезе в затвора
16 May 2018

Пет години след като по време на бракониерски лов стреля по служители на ДЛС „Воден-Ири Хисар“, бившият кмет на Исперих Бейсим Басри влезе в затвора.

В понеделник около 14.30 часа той сам се яви при служителите от ОЗ „Охрана“ - Разград, които го конвоираха до следствените арести. Специализираният автомобил спря директно във вътрешния двор на сградата и така задържането на екскмета остана скрито за минувачи и репортери.

Продължава...
 
Задава се втори опит за преврат
16 May 2018

Докладната записка на групата съветници от ПП ГЕРБ за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общински съвет - Разград Стоян Ненчев отново е включена в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент. Сред мотивите за свалянето му са, че не създавал добра организация на работа в ОбС, че не бил в състояние да изпълнява функциите си пълноценно и при спазването на нормативните изисквания...

Продължава...
 
Кметицата на Бели Лом стана подсъдима
16 May 2018

След като кметът на Лозница Айхан Хашимов наскоро бе отстранен от длъжност заради влязла в сила присъда, сега пред Темида ще се изправи и още един кмет от общината.

На съд е предадена 57-годишната Мейнур Али, която вече пореден мандат държи властта в едно от най-големите лознишки села – Бели Лом.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 14145