Търсене

Начало Новини
Новини
Защо Общината не иска да спази Закона за етажната собственост?
23 June 2017

 

 

Задръстена тръба на мръсния канал вгорчава живота на обитателите на вход „Г“ на триетажния блок на ул. „Никола Пенев“ 46 в Разград. Проблемът е от известно време, но сега е нетърпимо, особено в апартаментите на първия етаж, в тоалетните на които направо избиват фекалии. Течове има и в мазите, които са постоянно наводнени.

 

Продължава...
 
Деца от различни школи отбелязаха в Разград Деня на музиката
23 June 2017

 

 

Песни и музика от различни инструменти огласяха детската площадка до Библиотеката в Разград в Деня на лятното слънцестоене. Клоуни забавляваха публиката, състояща се от случайни минувачи и хора, дошли специално за празника, организиран от СНЦ „Приятели на Франция“ и РБ „Проф. Боян Пенев“. Поводът за празнуване – Международния ден на музиката, чието начало датира от 21 юни 1982 г. във Франция, а от 1985 година се отбелязва и в други държави.

 

Продължава...
 
Пуснаха поляците побойници
21 June 2017

 

Двамата полски туристи, които в неделя по обяд нанесоха побой на служител на бензиностанцията в Цар Калоян, вече са на свобода. 25-годишният Кристиян Валигура и 17-годишният Матеуш Заяч ще бъдат съдени по бързото производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Именно това, че не могат да бъдат подведени под отговорност по по-тежката квалификация – за средна телесна повреда, стана причина и Районната прокуратура в Разград да не поиска удължаване на срока на задържането им под стража.

Продължава...
 
Пет фирми искат да проектират ремонта на ул. „Странджа“ в Разград
21 June 2017

 

 

Вчера комисия с председател арх. Петър Сергев започна отваряне на офертите на фирмите-кандидати за възлагане на обществената поръчка с предмет „Изготвяне на инвестиционен проект за реконструкция на ул. „Странджа“ и прилежащите й кръстовища в Разград и авторски надзор по време на строително-монтажните работи“ с обща прогнозна стойност 30 162 лева без ДДС.

 

Продължава...
 
Общински съветници заседаваха в Дома за стари хора
21 June 2017

 

 

Общинските съветници от ПК по социална политика, трудова заетост и здравеопазване на Общински съвет – Разград проведоха заседание в Дома за възрастни хора. Това се случи по инициатива на председателя на на ОбС Разград Надежда Радославова и председателя на комисията Янка Георгиева. На заседанието присъстваха и вносителите на докладните д-р Валентин Василев – кмет на Община Разград и заместниците му – Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

 

Продължава...
 
Актьори от „Импулс“ с награди от театрален фестивал в Русе
21 June 2017

 

 

Двама актьори от МТФ „Импулс“ в Разград спечелиха индивидуални награди от XXI Национален театрален фестивал на училищните театри „Климент Михайлов“, който се проведе в Русе.

Младите любители на сценичното изкуство, с ръководител Веселин Керемедчиев, представиха спектакъла „Женско царство“ от Стефан Костов.

 

Продължава...
 
Млади историци с награди от конкурс за Първата световна война
21 June 2017

 

 

Трима ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ бяха отличени в Националния ученически конкурс „България и Първата световна война. Места на памет“. Възпитаниците на елитната гимназия получиха своите награди преди дни в Добрич, където се проведе научна конференция по темата. Във форума участваха млади историци от цяла България – Варна, Шумен, Пловдив, Русе, Исперих, Разград, Тутракан, Монтана, Тервел, които представиха своите разработки пред публиката.

 

Продължава...
 
Община Разград се фокусира върху детските площадки
21 June 2017

 

 

Както „Екип 7“ съобщи, предприемачите Йордан Тачев и Юлиян Топалов предоставят безвъзмездно на Община Разград две чисто нови детски съоръжения. Едната площадка е до механа „Лятно кино“ в парка, а другата ще бъде монтирана до пицарията „СТОП Моцарела“ в градинката пред Административния съд.

 

Продължава...
 
Две жени са пострадали при катастрофата с румънски ТИР
21 June 2017

 

 

Две жени пострадали при катастрофата, която румънски ТИР предизвика на пътя Русе – Разград в неделя следобед.

Инцидентът стана около 14.40 часа, когато товарното „Волво“, управляван от 52-годишния Ю.Ч. от Румъния, се усука на пътното платно, прикаченото му полуремарке навлезe в лентата за насрещно движение и удари „Ланчия“, шофирана от 36-годишната М.Б. жена от Завет.

 

Продължава...
 
Музикалният педагог Етиен Леви в Разград за фестивала „Звезден път“
21 June 2017

 

 

За десети юбилеен път Разград става сцена на националния детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки, обединени под мотото „Детско изкуство за безопасност на движението“. Той ще се проведе на 23 и 24 юни в новия театър. Организатори на събитието са Община Разград, Сдружение „Бъдеще за Европа“, ОД на МВР и Общински културен център.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 12497