Търсене

Начало Новини
Новини
Задържаха двама, изнудили мъж да им даде 2000 лева
12 February 2018

Двама мъже са били задържани в събота за изнудване.

Около 10.40 часа същия ден в градинката до хотел „Централ“ в Разград 41-годишният С.А. бива принуден със заплахи за физическа саморазправа да даде 2000 лева. Нападателите му се заканили, че ще му отрежат ухото и ще го убият.

Продължава...
 
8-годишно момиченце подари 3D макет на Детския отдел на библиотеката
12 February 2018

8-годишната Яна Иванова Василева живее в София, но в Разград има баба и дядо и често им гостува.

По време на междусрочната си ваканция, която прекара тук, тя посети Детския отдел на РБ „Проф. Боян Пенев“ и подари изработен от нея 3D макет на Московския храм „Свети Василий Блажени”.

Продължава...
 
Благотворителен концерт изнасят танцьорите от клуб „Фея-Данс“
12 February 2018

Благотворителен концерт организира Клубът по спортни танци „Фея-Данс“ в Разград, съобщиха ръководителите на формацията Октай Осман и Десислава Мазнева. Събитието ще се проведе тази вечер от 19.30 часа в салона на Народно читалище „Развитие 1869“.

Продължава...
 
От две години домашното насилие е във фокуса на разградската общественост
12 February 2018

Отбелязаха две години от създаването на първия в страната Областен съвет за превенция на домашното насилие към областния управител на област Разград.

Структурата беше учредена през 2016 година по предложение на Сдружение „Център на НПО в Разград“ с председател Георги Милков.

Продължава...
 
С изложби и концерт отбелязват празника на виното и любовта
12 February 2018

Двойният празник на любовта и виното ще бъде отбелязан с редица културни събития в Разград и Исперих. На 14 февруари ще бъде отворена за посещение изложба на любовни картички от XX век от фонда на Регионалния исторически музей в Разград. Експозицията под наслов „За мен ти си морска сирена…“ ще бъде подредена в къща музей „Акад. Анание Явашов“ .

Продължава...
 
Кметът получи плакет за принос към развитието на автомобилния спорт
12 February 2018

В петък, 9 февруари, кметът д-р Валентин Василев получи плакет за принос на Община Разград към развитието на автомобилния спорт през 2017 година.

Продължава...
 
Конкурс на кукерска тематика организират в Исперих
12 February 2018

Конкурс „Кукери – живото наследство на България“ ще се проведе за първи път в Исперих. Инициатори на събитието са Община Исперих, Централна общинска библиотека „Петя Йорданова“ и Народно читалище „Съзнание – 1891“.

Продължава...
 
Областният управител писа до здравния министър за нуждата от Спешен център в Завет
12 February 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен изпрати писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев в подкрепа на искането на жителите на община Завет за откриване на местен филиал на „Спешна медицинска помощ“.

Реакцията му идва дни след като Инициативен комитет от Завет внесе в областната администрация гражданска подписка с настояване да бъде създаден спешен център в града, както и писмо с аргументи за това.

Продължава...
 
Търговец осъди Община Цар Калоян за 53 000 лева, освободиха снаха му от работа
12 February 2018

Търговец осъди Община Цар Калоян да му плати 53 440.78 лева, за назидание кметът освободи снаха му от работа.

Че в Хлебарово правата и свободите на хората не са нищо повече от думички на партиен плакат и че местната власт винаги се е старала да поддържа огъня на страха у населението, за да си разиграва както иска коня, това добре го знаем. Последното разчистване на сметки е поредният пример за стила на работа на управляващите там.

Продължава...
 
Отвориха "Завет към бъдещото поколение" от 1975 година
09 February 2018

С чук и длето вчера бе извадена вградена в стена на бившата шивашка фабрика "Хърсате" в Разград бутилка с послание към бъдещото поколение. Капсулата е поставена на 1 август 1975 година от тогавашния началник на производството и председател на профсъюзната организация Иван Тодоров. Тогава предприятието е било под името ДПП "Васил Коларов" и е чествало 25-годишен юбилей.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 13636