Търсене

Начало Новини
Новини
Млади американци гостуваха на езиков семинар с чеверме в Черковна
15 May 2019

11 май 2019 година се оказа един хубав ден. Независимо че неотдавна разградското село Черковна получи отказ за побратимяване от кмета на Чикаго, този ден то бе посетено от 11 млади американци, единият от които все пак бе от Чикаго. Тук, по линия на образователния обмен, бе проведен изнесен квалификационен семинар, съвместно с катедра „Английски език“ на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“.

Продължава...
 
Отличия за деветокласници от Математическата гимназия
15 May 2019

Деветокласниците Петър Петров и Павел Дамянов от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ са единствените от Разградска област, които се класираха на националната олимпиада по информационни технологии, където се състезаваха с много по-големи от тях във възрастова група 9-12 клас. Националният кръг на олимпиадата по се проведе във Враца за 17-ти пореден път. Петър и Павел от 9 „а“ клас се класираха след сериозна конкуренция на областно ниво

Продължава...
 
Крадат оградата на детската градина в Липник
15 May 2019

Ден след ден, част по част, оградата на детската градина в Липник изчезва, въпрос на време е да бъдат измъкнати катерушките, люлките и вратите за футбол.

Забавачницата хлопна врати преди време заради липса на деца в селото, персоналът беше освободен, а малкото местни малчугани бяха разпратени в детските градини в Разград.

Продължава...
 
Разградски студенти с успешно представяне на научни форуми
15 May 2019

Студенти от Филиал – Разград участваха в поредните Майски празници на науката и IV иновативно младежко експо в Русенския университет. Студентският клуб "Microbio art" под ръководството на доц. д-р Севдалина Тодорова бяха много атрактивни и привлякоха интереса на посетителите. С много ентусиазъм и майсторство те показаха как се създава изкуство с микроорганизми.

Продължава...
 
Увеличиха наказанието на осъден за фатална катастрофа с две жертви
15 May 2019

След дълга разходка между инстанциите, дело за фатална катастрофа край Исперих, приключи повторно в Апелативен съд – Варна с по-висока присъда за обвиняемия.

За тежкото произшествие, при което през лятото на 2015 година загинаха разградски полицай и негов приятел, пред Темида отговаря 48-годишният Васил Генов.

Продължава...
 
Панорама на средното образование в Кубрат
15 May 2019

В спортната зала в Кубрат се състоя Панорама на средното образование. Организатори бяха Професионалната гимназия и СУ "Христо Ботев", с подкрепата на община Кубрат. Присъстваха заместник-кмета на общината Орхан Мехмед, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, старши експертът по организация на средното образование в Разград Атанас Дончев, директорът на Дирекция "Специализирана администрация" Стефан Калинов, началникът на отдел "ПКТУО" в общината Здравко Вутов.

Продължава...
 
Със състезание по химия отбелязаха 150-ия рожден ден на Менделеевата таблица
15 May 2019

Състезание по химия, организирано от ПГХТБ „Мария Кюри“ - Разград и посветено на 150 години от създаването на периодичната таблица, събра в понеделник ученици от основни училища от областта.

Седмокласници от пет училища, разпределени в тричленни отбори, се включиха в образователната надпревара.

Продължава...
 
Областният управител ходи на освещаването на църквата „Свети Георги“ в Одрин
15 May 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен присъства на тържественото освещаване на новото златно кубе и златен кръст на българската църква „Свети Георги“ в Одрин. Посещението му бе по покана на Генералния консул на Република България в Одрин Васил Вълчев.

 

Продължава...
 
Ученици се обучаваха на разплащане с криптовалута
15 May 2019

В седмицата на Европа учениците от ПГИ „Робер Шуман“ в Разград се запознаха с новите начини за разплащане с криптовалута в глобалния свят. Екип от РУ „Ангел Кънчев“, ръководен от проф. д.н. Дянко Минчев – ръководител на катедра „Икономика“, проведе беседа на тема „Криптовалутите – временен хит или бъдещето на финансовата система“.

Продължава...
 
Община Цар Калоян закъса финансово
13 May 2019

Най-малката /състояща се само от три населени места/ и най-изстрадалата /наводнението през 2007 година/ община в Разградска област - Цар Калоян, е сред 17-те в България, които са в списъка на общините с финансови затруднения, сочи анализ на Министерството на финансите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 16074