Търсене

Начало Новини
Новини
Над 500 еленови рога от шест стопанства показаха във „Воден – Ири Хисар“
24 April 2017

Над 500 паднали еленови рога от ловните стопанства „Несебър“, „Каракуз“, „Правец“, „Росица“, „Сеслав“ и „Воден – Ири Хисар“ бяха представени на изложба в петък.

Домакин на станалото вече традиционно събитие бе ловна резиденция „Втори дом“ във Воденската гора и събра стотици любители на лова и дивеча от цялата страна, горски служители и туроператори, с които ДЛС „Воден – Ири Хисар“ работи.

Продължава...
 
Бившият кмет на Гецово поиска да възобновят делото му
24 April 2017

Бившият вече кмет на Гецово Пламен Пантлиеев поиска от Апелативен съд-Варна да възобнови производството по делото му.

В процеса той бе привлечен като обвиняем за шофиране в нетрезво състояние, след като около 1.00 часа на 24 август миналата година бе засечен да управлява личния си „Ситроен Берлинго“ с 1.57 промила алкохол, отчетени с дрегер.

Продължава...
 
Задържаха рецидивист с 22 криминални регистрации, обрал магазин „Ками“
24 April 2017

Полицаи установиха и задържаха мъж, съпричастен към взломна кражба от хранителен магазин в Разград, при която са били задигнати неустановен брой различни марки цигари.

Сигналът за нея е получен малко след 4.50 часа в четвъртък.

Продължава...
 
Пиян шофьор се заби с колата си в гараж на къща в Липник
24 April 2017

Пиян шофьор не успя да вземе завоя и се заби с колата си в металните гаражни врати на частен дом. Инцидентът стана в събота около 19.40 часа по улица „Никола Й.Вапцаров“ в Липник.

Продължава...
 
350 самодейци участваха в 16-ото издание на фолклорния фестивал „Божурите“
24 April 2017

За шестнадесети път се проведе фолклорният фестивал "Божурите". Домакин на събитието, което традиционно се провежда в природозащитена местност Мющерека край Беловец, този път бе големият салон на читалището в Кубрат. Причината бе лошото време, което не позволи проявата да се състои на открито.

Продължава...
 
Над 300 млади таланти в Пролетен благотворителен спектакъл
24 April 2017

Въпреки снега и дъжда, които се редуваха през деня, в четвъртък вечерта в Общинския културен център в Разград цареше пролетно настроение. В контраст със студа навън, сцената грейна от пъстрия букет от танци и песни на над 300 млади таланти на Разград по време на Пролетния благотворителен спектакъл, организиран от Сдружение „Бъдеще за Европа“ и Общински културен център – Разград. Той се проведе благодарение на ЕТ „Порше“ и ЕТ „Борник“.

Продължава...
 
По испански модел правят стая за стрес за най-малките ученици на ОУ „Ив.С.Тургенев“
24 April 2017

„Стая за стрес“, взаимствана от испанския образователен модел ще бъде обособена в ОУ „Ив.С.Тургенев“. В нея децата от първи и втори клас ще могат да преодоляват напрежението и агресията, натрупали се у тях по различни поводи в ежедневния учебeн процес.

Продължава...
 
Продават бивш военен обект до Островче
24 April 2017

Бивш военен обект до Островче, използван в миналото от Българската народна армия за свързочни цели, ще бъде продаден на търг, съобщиха от Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол.

Продължава...
 
Ученици от гимназия „Мария Кюри“ засадиха 45 туи на Пчелина
24 April 2017

С екоакция отбелязаха Деня на Земята учениците от ПГХТБТ „Мария Кюри“. В местността Пчелина те засадиха 45 туи. Инициативата бе част от проекта „Заедно за зелено Лудогорие“ на гимназията, който се финансира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в общината с подкрепата на Ротари клуб-Разград и училищни превантивни клубове от други училища.

Продължава...
 
Обучиха библиотекарите да разпознават вкусовете на читателите
24 April 2017

В РБ „Проф. Боян Пенев“ се проведе двудневен обучителен курс с библиотекари от библиотеки и читалища от областта на тема: „Изследване потребностите на читателите и местните общности“. Лектор на обучението бе Люба Деветакова, която е редовен докторант по Политически науки към НБУ, магистър по социология и социална антропология с 15 години изследователски опит.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 12136