Търсене

Начало Новини
Новини
Осъдиха четирима мъже за отвличането на непълнолетно момче
19 September 2018

Четирима мъже от Варна бяха осъдени за отвличането на непълнолетно момче от самуилското село Здравец.

Хюсмен Реджеб, Стефан Иванов, Ивалин Иванов и Борис Сакъзов са се признали за виновни в това, че на 4 март 2016 година в съучастие са отвлекли Сали М. За освобождаването му поискали от брат му Фикрет да върне 600 лева на Хюсмен.

Продължава...
 
Инвестиция за над 8 000 000 лева в Дянково
16 September 2018

Единствената по рода си в България и в Европа фабрика за производство на булгур ще бъде в Дянково. През 2014 година Ахмед Мехмед и баща му Мехмед Ахмед купуват бившия цех за пили в края на селото чрез фирмата си „Амер“ ООД. Тъй като се занимават със зърнопроизводство, тяхната бизнес идея също е свързана с бранша, като го надграждат с преработката на пшеница.

Продължава...
 
Откриха басейна в ОУ „И. С. Тургенев“
16 September 2018

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, в петък официално бе открит реновираният плувен басейн в ОУ „И.С.Тургенев“ в Разград. Това е единственият закрит басейн в областта, който ще се ползва целогодишно от всички желаещи.

Продължава...
 
Нов шеф на отдел „Образование“ в Община Разград
16 September 2018

В края на миналата седмица след провеждане на конкурс за началник на отдел „Образование“ в Община Разград е назначена Красимира Танасова Кирчева.

Продължава...
 
„Железни струни“ с втора награда на международен конкурс в Гърция
16 September 2018

Разградският хор „Железни струни“ към НЧ „Развитие“ бе удостоен с втора награда в международния хоров конкурс „Музика и море“ в гръцкия курорт Паралия. Музикалният фестивал се състоя от 10 до 14 септември 2018 г. с участието на 11 хора и няколко танцови състава от Източна Европа и Балканите.

Продължава...
 
Баби разобличиха мотористи, полицията неглижира усилията им
16 September 2018

Възмутени и изнервени от почти денонощния шум от мотоциклети по улиците на града, пет разградски баби се захванаха с мъжката задача да решат проблема. Преди да сигнализират полицията, възрастните жени, предвождани от 78-годишната Златка Дечева, решили първо да съберат доказателства и тогава да обвиняват.

Продължава...
 
Наше дете спечели Берлинския маратон
16 September 2018

6-годишната Елла Велкова победи в детското издание на тазгодишния Берлинския маратон – един от най-силните и най-реномираните в света. Малката бегачка, която от тази есен е първокласничка в Берлин, финишира с двадесетина метра преднина пред второто дете в най-малката група, до шест години.

Продължава...
 
Празник „В шепите на Демир баба“ край Исперих
16 September 2018

В Историко-археологическия резерват „Сборяново“, близо до Исперих се проведе първият празник за съвременно изкуство и култура „В шепите на Демир баба“.

В програмата участваха артисти от различни възрасти, етноси и направления в съвременното българско изкуство. Те представиха музика, поезия, литературна и социална критика, дервишки танц /„Мевляанска сема“/, беседи за местността.

Продължава...
 
2480 доброволци чистиха от боклуци областта
16 September 2018

2480 доброволци от седемте общини в областта участваха в тазгодишното осмо издание на организираната от bTV Media Group инициатива „Да изчистим България заедно“. Представители на 69 ведомства и фирми, 36 учебни заведения, 30 сдружения и неформални групи се включиха в инициативата.

Продължава...
 
Родители на деца с увреждания днес излизат на протест в Разград
16 September 2018

Родители на деца с увреждания излизат на протест в Разград в подкрепа на националните протести „Системата ни/ги убива“.

Проявата е насрочена за днес от 14.00 часа и ще се проведе в градинката до Часовниковата кула в града, съобщи майка на дете с увреждане. Тя призова, ако има съпричастни на проблемите им граждани също да се присъединят към инициативата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 14827