Търсене

Начало Новини
Новини
Задигнаха камери за видеонаблюдение на резервата „Воден – Ири Хисар“
18 July 2018

С пълна сила продължава войната между бракониерите и управата на ДЛС „Воден – Ири Хисар“. След като преди няколко месеца системата за видeонаблюдение на резервата засече поредния нарушител и това доведе до задържането му, сега неустановени лица посегнаха именно на техниката, с която се документират и идентифицират незаконните набези.

Продължава...
 
Екзотични състави от Коста Рика, Филипините и Мексико завладяват Разград
18 July 2018

Състави от Коста Рика, Филипините, Мексико, Черна Гора, Беларус и България ще потопят разградчани в магията на своята култура, национални танци и обичаи по време на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти. Това обяви главният експерт „Култура“ в общинската администрация Виолета Антонова.

Продължава...
 
Управници и спортни деятели гледаха Къркпънарските борби в Одрин
18 July 2018

Делегация от Разград, водена от областния управител Гюнай Хюсмен, посети Одрин по време на една от най-мащабните спортни прояви в Турция - 657-то издание на традиционните Къркпънарски борби.

Състезанието продължава няколко дни, групата от Разград бе на стадиона, когато се играха най-атрактивните срещи - от полуфиналната и финалната фаза.

Продължава...
 
Близначки от Разград заминават за летен лагер на „Майкрософт“
16 July 2018

Близначките Ася и Симона Андрееви от Разград получиха покана от „Майкрософт“ за участие в международен летен лагер за изкуствения интелект, който ще се проведе от 26 до 31 август в столицата на Гърция.

В събитието ще участват 150 момичета от Азербайджан, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Грузия, Гърция, Унгария, Казахстан, Косово, Латвия, Литва, Малта, Черна гора, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна.

Продължава...
 
Илин Солаков е новият главен архитект на Община Разград
16 July 2018

Със заповед на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, считано от 2 юли, 36-годишният Илин Солаков е новият главен архитект на Община Разград. Същият заемаше длъжността директор на дирекция „ТСУ, общинска собственост и контрол по строителството“ в Община Разград през периода 25 май 2016 г. до настоящия момент и до навършване на придобито право на пенсия на досегашния главен архитект Петър Сергев.

Продължава...
 
Пак търсят фирма за строеж на физкултурен салон на Езиковата
16 July 2018

След неуспешния първи опит, когато нито една фирма не прояви интерес, Община Разград отново обяви обществена поръчка за изграждането на физкултурен салон към ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф". Въпреки очакванията за промяна в параметрите от местната администрация уточниха, че те се запазват същите с идеята да не се правят компромиси и дълго чаканата придобивка за Езиковата гимназия да бъде построена качествено.

Продължава...
 
Областният управител бе гост на приема за Националния празник на Франция
16 July 2018

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествен прием по случай Националния празник на Франция - 14 юли. Домакини на събитието бяха Н.Пр. Ерик Льобедел - посланик на Република Франция в България и почетният консул на Франция във Варна Недялко Неделчев.

Продължава...
 
Ремонтираха пътя Кубрат - Тутракан
16 July 2018

Изпълнени са 100% от строително-монтажните работи при рехабилитацията на 9.77 км от път II-49 Кубрат - Тутракан, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Основният ремонт на второкласния път се финансира от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. За обекта вече има подписан Акт 16 и предстои издаването на разрешението за ползване.

Продължава...
 
Болницата няма право да сключи договор с касата за образна диагностика
16 July 2018

„Искаме да извършваме образна диагностика по здравна каса, но болницата се ръководи от Националния рамков договор, който ни ограничава в извършването на дейности от извънболничната помощ“. Това коментира директорът на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков по повод изявлението на Иванка Гуцало от Разград, която изрази недоволството си, че в лечебното заведение рентгенографията на дебелото и правото черво е платено изследване.

Продължава...
 
Американец с гръцки корени ще преподава в Езиковата
16 July 2018

21-годишният американец с гръцки корени Уйлям Теодору ще преподава английски език и литература от новата учебна година в Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Младият учител ще се присъедини към педагогическия колектив на база сключено споразумение между учебното заведение и Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 14496