Търсене

Начало Новини
Новини
В Кубрат доставиха 48 контейнера за смет
12 July 2019

Нови 48 пластмасови контейнери, тип „Бобър“, бяха доставени от Германия за община Кубрат. Контейнерите са купени със средства от местния бюджет и вече започна тяхното сглобяване и поставяне в централната част на града. „Новите контейнери са по-ефективни и екологосъобразни.

Продължава...
 
Над 1 000 000 лева за ремонт на две улици
12 July 2019

Община Кубрат обяви обществена поръчка за избор на фирми изпълнители на основен ремонт на две улици. Тя е в две обособени позиции и включва строително-ремонтни работи за реконструкция на ул. „Назъм Хикмет“ в общинския център с дължина 1213.82 метра и на ул. „Цар Симеон“ - Етап 1, в село Савин с дължина 894.71 метра.

Продължава...
 
Деца играят около отворена ел.кутия в жк „Орел“
12 July 2019

На метри от най-голямата детска площадка в централната част на жк „Орел“ в Разград, в близост да пазара зее отворена електрическа кутия на улична лампа, алармираха разтревожени майки. От съоръжението висят кабели и стърчи фасонка, след като най- вероятно някой е откраднал капака на кутията.

Продължава...
 
Обновяват парк „Омол“ в Кубрат
12 July 2019

С нови кошчета за отпадъци ще се сдобие парк „Омол“ в Кубрат, съобщиха от общинската администрация. От местната управа увериха, че ще бъдат взети незабавни мерки за подмяната и на много изпочупени пейки, липсващи осветителни тела и счупени съоръжения за игра.

Продължава...
 
Дисководещ и пишман политик арестуван за шумна сватба
10 July 2019

Шумен дисководещ изкара цяло денонощие в ареста на Районното управление в Разград, след като прекали на няколко пъти с децибелите по време на сватбено тържество.

Купонът край басейна на хотел „Мимоза“ бил поверен в ръцете на 41-годишния бивш общински съветник, после кандидат за кмет, а сега DJ Мустафа от Раковски.

Продължава...
 
Седмокласниците отсрамиха образованието
10 July 2019

Лъч надежда за образованието дадоха резултатите от националното външно оценяване на учениците от 7 клас в Разградска област. На фона на катастрофалното представяне на зрелостниците на тазгодишните матури, бъдещите гимназисти са показали много добро ниво на изпитите по математика и български език и литература.

Продължава...
 
Спад на престъпността в Разградско отчетоха от полицията
10 July 2019

Спад на престъпността в Лудогорието през първите шест месеца на годината спрямо същия период на 2018-та отчетоха от областната дирекция на МВР в Разград.

За полугодието са били регистрирани общо 550 криминални престъпления, което с 16,52% по-малко. Нараснала е обаче разкриваемостта – 64,55 на сто срещу 58,66% за 2018 г.

Продължава...
 
Препълнени контейнери разнасят зловоние в детска градина
10 July 2019

В сряда граждани се обадиха в редакцията и сигнализираха за една фрапираща, според тях нередност. Става дума за кофите за отпадъци до оградата на детска градина „Шестте ястребинчета“ в Разград, които почти винаги били препълнени.

Продължава...
 
Обвиниха двама братя в разпространение на дрога
10 July 2019

Двама братя от Разград бяха привлечени като обвиняеми за придобиване, държане с цел разпространение и за разпространение на наркотични вещества. Юлиян и Сергей М.

са прибрани в ареста в неделя за срок до 72 часа, предстои Окръжната прокуратура да поиска от съда вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължава...
 
Обсъждат да дават награда от 50 лева за отстрелян глиган
10 July 2019

На заседание на Постоянната областна епизоотична комисия вчера областният управител Гюнай Хюсмен представи превантивните мерки срещу Африканската чума по свинете, обсъдени на работната среща в Министерството на земеделието, храните и горите - провеждане на широка информационна кампания, засилване отстрела на дива свиня и предвиждане на заплащане от 50 лева на отстреляно животно в рисков район, периодично почистване на отбивките по основните пътища, по които минават превозни средства от държави с възникнали случаи на заболяване.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 16294