Начало Новини
Новини
Аналог на „Минута е много“ готви разградачнин
11 March 2019

Състезание за интелектуалци и любители на науката, подобно „Минута е много“ и „Стани богат“, готви нашумелият с участията си в умни игри Свилен Огнянов от Разград.

Надпреварата „Куизмания“ ще включва въпроси на спортна тематика и такива от различни области на човешкото познание. Проявата ще се състои в ресторант „Бохеми“ на 14 март от 19.30 часа.

Продължава...
 
Ново изследване: Разград диша чист въздух заради газта
11 March 2019

С близо 1 300 тона са намалели емисиите на вредни вещества във въздуха в Разград през 2018 година, съобщиха от „Овергаз Инк“ АД. Според данните на екологичния отдел на компанията, като са заменили неекологичните горива, сред които дърва и въглища, с природен газ, битовите и стопански клиенти са ограничили замърсяването в града с фини прахови частици, серни и азотни оксиди, въглероден оксид и летливи органични съединения.

Продължава...
 
Пътят за жп гара Разград тъне в мрак
11 March 2019

Наши читатели пожелаха чрез „Екип 7“ да научат докога пътят от Разград до жп гарата и особено в участъка от Стария порцелан до ел. подстанцията ще бъде без осветление. Това според тях е срамота, тъй като оттук в тъмните часове на денонощието преминават стотици автомобили.

Продължава...
 
Общоградски празник организира Федерацията на жените
11 March 2019

„Красивите празници се превръщат в още по-красиви дни, когато някой се грижи за някого“ – каза кметът на Разград Валентин Василев в поздравителния си адрес към Федерацията на жените на общоградския празник, организиран от тях и посветен на Деня на жената. С благодарност към дамите от Федерацията за техния ентусиазъм, за това, което правят, за помощта, която оказват на хората в затруднено положение, той поднесе букет цветя на председателя на управителния им съвет Любка Стоянова.

Продължава...
 
Концерт и много гости зарадваха жените от Дома за възрастни хора
11 March 2019

Концерт и много гости зарадваха жените от Дома за възрастни хора в Разград в петък.

По случай 8 март с музикални поздрави пред домуващите излязоха малчуганите от Детска танцова школа „Хорце“ с ръководител Румен Иванов и група от пенсионерски клуб „Островче“.

Продължава...
 
Сдружение е раздало 713 000 лева кредити на свои членове
11 March 2019

В Кубрат се проведе годишно отчетно-изборно събрание на СНЦ "Сдружение за учителска взаимопомощ". То е правоприемник на Взаимно спомагателна каса при учителите, която е учредена през 1978 г.

Една от основните цели на сдружението винаги е била взаимопомощта.

Продължава...
 
Бившата детска градина в Раковски стана сборище на клошари
11 March 2019

Закритата заради липсата на деца и ниската раждаемост детска градина в Раковски вече е тотално изтърбушена и се е превърнала в сборище на бездомници.

Всички метални части и кабели от сградата, та дори и оградата на забавачницата, са откраднати, а играчки, дюшеци, възглавниците и учебници се въргалят по пода.

Продължава...
 
Младежи катастрофираха тежко докато бягат от полицията
08 March 2019

Три момчета пострадаха тежко при катастрофа в село Ловско при опит да избягат от полицията.

Инцидентът е станал около 2.00 часа в сряда, малко преди това младежите, чиито инициали от пресцентъра на ОД на МВР-Разград не съобщиха, са безчинствали в Лозница.

Патрул на местното Районно управление се отзовал на сигнал, че трима души чупят стъкла и огледала на автомобили, паркирани по главната улица на града.

Продължава...
 
Николай НАНКОВ: Има шанс Водният цикъл в Разград да се случи
08 March 2019

„Консолидацията на ВиК операторите в Разградска област все още не се случва заради една община – Исперих. Този процес не е насилствен, а на осъзнат избор. За съжаление заради една община цяла област страда от липсата на европейско финансиране и възможността да се реализират големи инвестиционни проекти, какъвто е Водния цикъл в Разград.

Продължава...
 
Обявиха конкурс за шеф на дирекция „Култура, спорт, туризъм“
08 March 2019

Община Разград обяви конкурс за длъжността директор на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ в местната администрация. Сред минималните изисквания към кандидатите са да са с висше образование – магистър с професионално направление социология, антропология и науки за културата или педагогика, и да са били поне 4 години на ръководни длъжности.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 15745