Търсене

Начало Новини
Новини
Емилия Пройнова – януарски гост в „Любов – най-нужната илюзия...“
15 January 2019

В месечната поредица „Любов – най-нужната илюзия… поредният гост е разградската поетеса с редица награди от национални и международни поетични конкурси Емилия Пройнова. Тя е автор на три поетични книги: „В гъстите вежди на здрача” /1999 г./, „Изкачване по спадовете”/2001 г./ и „В точката на жажда” /2016 г./.

Продължава...
 
Обърнахме си селата на сметища – няма контрол, няма глоби, няма ред...
15 January 2019

Пространството около сградата на закритата преди няколко години бензиностанция на „Петрол“ под Стражец започва да се превръща в селско сметище. Живеещите в селото изхвърлят ненужните си вещи и вече има натрупани сериозни количества стари автомобилни гуми, счупени телевизори и друга битова техника, всякаква домашна смет.

Продължава...
 
160 км/ч е най-високата скорост, засечена в Разградско миналата година
15 January 2019

160 км/ч е най-високата скорост, засечена по пътищата в Разградска област през миналата година. Тя е документирана с един от мобилните радари на полицията на 23 април, когато по пътя към Исперих, в участък с ограничение от 60 км/ч, покрай патрулката прелита „БМВ“. Шофьорът е санкциониран солидно – стоте километра в повече са му стрували 1100 лева.

Продължава...
 
Откриха три вида наркотици в къща в Исперихско
15 January 2019

В резултат на продължителна оперативна работа на полицията, мъж от Китанчево беше уличен и задържан за притежание на наркотици.

Според официалната информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, в понеделник около 14.00 часа в Исперих бил спрян за проверка „Фолксваген Шаран“, управляван от 36-годишен мъж с постоянен адрес в София.

Продължава...
 
Наградиха с подаръци първото бебе на община Кубрат
15 January 2019

Кметът на Кубрат Алкин Неби връчи подаръци на рoдителите на първото новородено за 2019 година бебе в общината.

Бебето се пoяви на бял свят в 13.13 часа на 5 януари в АГ отделението към Многопрофилната болница в града. Мoмченцетo се роди с тегло 3,500 кг и ръст 51 см.

Продължава...
 
Обществената трапезария на „Акансу“ ще храни 120 души
15 January 2019

Разградската фирма „Акансу“, с управител Зекие Чакалова, е една от малкото частни фирми в Лудогорието, регистрирани като доставчици на социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика.

Продължава...
 
За 5 години и похарчени 837 400 лева - спортна зала няма
14 January 2019

Три години са били необходими на строителните групи от Великобритания и Франция да прокопаят 50-километровия тунел под Ла Манша и да се срещнат под пролива. За още три години и половина успяват да изградят железопътните линии в него и влаковете да тръгнат.

Далеч по-сложно от това да се построи транспортна връзка с подобни мащаби и то под морското дъно, се оказа реновирането на спортна зала „Абритус“ в Разград.

Продължава...
 
Две номинации за почетен гражданин на Разград
14 January 2019

На 28 януари за 25-ти път официално ще бъде честван Денят на Разград. На този ден преди 141 година градът е освободен от османско иго по време на Руско-турската война.

По традиция, чието начало е поставено през 1994 година, празникът се чества с разнообразни инициативи. Една от най-значимите от тях е удостояването с най-високото местно звание „Почетен граждани на Разград“.

Продължава...
 
Прокуратурата оспори задължителната такса за детските градини в Заветско
14 January 2019

Да бъде отменена постоянната такса за детските градини в община Завет иска прокуратурата.

В протест до Административен съд-Разград /РАС/ се настоява да бъдат отменени като незаконосъобразни разпоредбите на Приложение № 2, раздел ІІІ, т. 1 и т. 2 от Наредба № 9 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Завет, приета с решение на Общински съвет – Завет.

Продължава...
 
Пожар изпепели къщата на възрастна жена в Исперихско
14 January 2019

Насред зима възрастна жена от исперхското село Китанчево остана без дом.

По обяд в събота пламва пожар от печката на твърда гориво, с която 69-годишната Анифе Юсуфова се отоплявала. За кратко време огънят се пренася в непочистения комин и пламъците обхващат целия имот.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 15460