Търсене

Начало Новини
Новини
Три фирми „за“ система за наблюдение на въздуха в Разград
09 October 2017

Фирмите, които обявиха експертна и финансова подкрепа за инициативата на областния управител Гюнай Хюсмен за изграждане в Разград на система за мониторинг на качеството на въздуха, вече станаха три.

Идеята бе обявена от Хюсмен през септември на работна среща с представители на четири от големите фирми в региона - „Биовет“, „Амилум“, „Балканфарма“ и „Пилко“.

Продължава...
 
Поетът Иван Дойнов представи своята антология „Баща ми в мен“ в София
09 October 2017

Разградският поет Иван Дойнов представи антологията си „Баща ми в мен” в София миналата сряда. След премиерата на книгата през юли в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград, поетът напълни залата в столичния Унгарски културен институт. Сред присъстващите бяха автори, чиито творби са включени в антологията, както и поетът доц. Пламен Дойнов, литературният историк проф. Михаил Неделчев и литературният критик д-р Митко Норков.

Продължава...
 
Кметът инспектира ремонта на улици в Разград
09 October 2017

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев инспектира ремонта на улиците в града. Приключи рехабилитацията на улици по договор 205 от 25 септември 2017 г. – асфалтирани са „Бузлуджа“ /паркингът зад Окръжна прокуратура/ и бул. „Бели Лом“ в участъка от ул.„Бузлуджа“ до ул.„Паркова“, както и ул.„Мелник“.

Продължава...
 
Наръчник предупреждава за опасните наргилета
09 October 2017

Наръчник за родители /Наркотиците, алкохолът и младите хора/ и превантивни материали за пушенето на наргиле – „Най новата мода сред тийнейджърите“ разпространиха Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него във всички училища на територията на град Разград.

Продължава...
 
Станьо СТАНЕВ: Пчелите ми измират
09 October 2017

Станьо Станев живее в Русе, но от ранна пролет до късна есен си е в родното село Дянково. В този период отглежда плодове и зеленчуци и се занимава с пчеларство. Постепенно кошерите му стигат до девет.

Всичко върви добре до миналия понеделник. Като се връща от Разград, където ходил по лична работа, 69-годишният мъж бил неприятно изненадан.

Продължава...
 
93 камери за видеонаблюдение следят Разград денонощно
06 October 2017

93 камери за видеонаблюдение следят сигурността на Разград денонощно, като една трета от тях са монтирани през последните няколко месеца. Мониторингът се осъществява от служители на Областната дирекция на МВР, излъчването от част от точките за контрол е дублирано и в специално оборудвана стая в сградата на общината. Там се извършва още наблюдение на района около 11-етажната администрация.

Продължава...
 
Пробите за антракс на овцевъда от Трапище са положителни
06 October 2017

Положителни са пробите за антракс , взети от 45-годишния овцевъд от Трапище, както и на две от умрелите животни във фермата му, в която се отглеждат 560 овце. До момента там е констатирана смъртта на 10 животни, но са били взети проби само на две от тях, съобщиха вчера от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Продължава...
 
Американци обучават тридесет директори и учители от Североизтока
06 October 2017

Трима преподаватели от колеж „Банк Стрийт“ в Ню Йорк запознават български педагогически специалисти с прогресивни образователни практики. Домакин на четиридневния семинар е ОУ „Васил Левски“ в Разград. Квалификационната програма е част от Академия за лидери в образованието, финансирана от Фондация „Америка за България“.

В обучението участват тридесет директори и преподаватели от десет училища в Търговище, Силистра, Шумен, Добрич и Разград.

Продължава...
 
От КНСБ дават днес безплатни консултации на гражданите за правата им
06 October 2017

Днес Регионалният съвет на КНСБ в Разград организира ден на отворените врати. Работещите, които не са членове на синдиката, могат да получат консултации в офисите на профсъюза от 10 до 12 и от 14 до 16 часа. Утре пък експерти от конфедерацията ще запознават гражданите с техните социални, трудови и осигурителни права като им раздават брошури.

Продължава...
 
Стартира гласуването за "кметските Оскари"
06 October 2017

За пета предната година стартира конкурсът "Кмет на годината 2017", който се организира от единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 общини в страната - Портала на българските общини КМЕТА.bg. Всеки може да даде онлайн гласа си в специалната платформа kmetnagodinata.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 12970