Търсене

Начало Новини
Новини
Разградските пианисти – отново с фурор на конкурса „Панчо Владигеров“
16 May 2018

Истински фурор на IX състезание за млади пианисти и цигулари – Шумен' 2018 направиха децата от класовете по пиано на Галина Георева и Нина Георгиева към ДМШ „Илия Бърнев“.

Домакин на престижния конкурс за изпълнители до 12 години бе камерната зала на музейния комплекс „Панчо Владигеров“, а в него се включиха над 30 млади таланти от Шумен, Разград, Варна, Попово и Търговище.

Продължава...
 
Близначки станаха втори на национална олимпиада по информационни технологии
16 May 2018

Ася Росенова Андреева и Симона Росенова Андреева от 8 „а“ клас на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Разград се класираха на второ място в Националната олимпиада по информационни технологии - V-VIII клас, категория „Мултимедия“ с проект на тема „Хърцойски мотиви“.

Продължава...
 
17-годишна разградчанка издаде втора книга
16 May 2018

Втората книга на Патриция Колева очаква своя творчески полет с крилете на младостта, докоснати от философията на живота! Представянето на „Химера“ е утре от 17.30 часа в Регионалната библиотека в Разград.

Продължава...
 
Трети парад на ретро автомобили готвят в Кубрат
16 May 2018

III парад на ретро автомобили готвят „Авто-мото-ретро клуб Кубрат“ и Община Кубрат. Проявата е следваща събота, 26 май, от 10.00 часа на площад „Възраждане“ в града, съобщи за „Екип7“ председателят на клуба Христо Антонов.

Организаторите отправят покана към всички любители на ретро автомобилите от цялата страна да посетят грандиозното събитие в лудогорския град или да участват в него.

Продължава...
 
Капанският ансамбъл изнесе концерт за празника на Дулово
16 May 2018

Капанският ансамбъл бе специален гост на 14 май – празника на Дулово – част от традиционните Дни на културата през май в добруджанския град.

Продължава...
 
Пясъчни рисунки в библиотеката
16 May 2018

Особен интерес предизвикват заниманията в творческия кът на РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград. Сега те са фокусирани върху хитовите пясъчни рисунки.

5-годишната Ния Паскалева, възпитаник на ДГ „Здравец“ село Гецово, 3-годишният Николай Николаев от ДГ „Незабравка“ в Разград и 11-годишната Преслава Колева от ОУ „Васил Левски” станаха първите художници на пясъчни рисунки.

Продължава...
 
Федерацията на жените организира профилактични прегледи за жени
16 May 2018

„В заключителния етап на инициативата на Федерация на жените – Разград, свързана с прегледите на рак на шийката на матката, които се проведоха от 19 март до 31 март, искам да изразя радостта си, че броят на прегледалите се жени тази година е сравнително голям.

Продължава...
 
Мажоретки и музиканти се завърнаха от 5-дневно посещение в Одрин
16 May 2018

Фотоколаж от своите красиви спомени от Одрин подариха на областния управител момичетата от Градския мажоретен състав и момчетата от Младежкия духов оркестър към ЦПЛР-Център за работа с деца в Разград.

Продължава...
 
Майски празници във Филиал Разград на Русенския университет
16 May 2018

Програмата на Майските празници вчера стартира с разговор за Европа и Българското председателство на Съвета на Европа. Откри го директорът на Филиала доц. д.н. Станка Дамянова, а го води директорът на Европейски информационен център Велико Търново доц. Теодора Калейнска, която е разградчанка. Пред студентите, преподавателите и гостите на събитието говори и проф. Даниела Тасевска от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, която коментира темата за организационната култура и ситуационното лидерство.

Продължава...
 
Дискусия за демографските и социални проблеми организират Областната администрация и МТСП
16 May 2018

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова ще участва в среща-дискусия в областта на демографските и социални проблеми, която ще се проведе в Областната администрация утре от 15 часа. Организатори на събитието са Областната администрация и Министерството на труда и социалната политика.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 14145