Търсене

Начало Новини
Новини
Национална олимпиада „Знам и мога“
24 April 2017

Тази година в Националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“ участва Надежда Емилова Михова от 4 „а“ клас на ОУ „Отец Паисий“ - Разград. Тя се класира седма и само 5 точки я разделиха от първото място.

Продължава...
 
Хор „Железни струни“ с песен на Елвис Пресли на концерт в Г. Оряховица
24 April 2017

В дните от 21 до 23 април в различни градове в страната се проведе второто издание на „България пее“, иницирано от Българския хоров съюз под мотото „заедно“ с акцент „Да подкрепим българската музика”. Тези прояви дават възможности не само за представянето на местни формации, но и за гостуване на колективи от други населени места, което е и един своеобразен тест за творческото им развитие. Макар че концертите нямат конкурсен характер всеки колектив се старае да се изяви в най-добрата си светлина.

Продължава...
 
Пролетен концерт на Разградската филхармония
24 April 2017

С Пролетен концерт утре вечер от 18 часа Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ с диригент Красен Иванов ще зарадва почитателите на класическата музика. Програмата включва две произведения на Моцарт – Увертюра към операта „Отвличане в сарая“ и Концерт за цигулка и оркестър №3. Освен това оркестрантите ще изпълнят Концерт за цигулка и оркестър от Макс Брух, „Пролетни гласове“ от Й. Щраус и „Размишление“ от Масне.

Продължава...
 
155 са участниците в Х национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат
24 April 2017

Двойно повече са участниците в Десетия национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. Свои творби са изпратили 155 автори от цялата страна. Сред тях са и трима души от Турция - традиционният участник и бивш жител на Кубрат Кяшиф Юмер от Истанбул, Мехмет Кахраман и Халит Айтослу от Бурса.

Продължава...
 
Първа среща на служилите във военните поделения в Разград
24 April 2017

В събота на обяд на озвучения с военни маршове и възрожденски песни площад „Възраждане“ в Разград пред паметника на загиналите военни се събраха запасни офицери и сержанти, техни близки и приятели. За събитието бяха дошли приятели от Шумен, Исперих и Русе. Идеята за тази обществена проява е на СОСЗР-Разград и по-точно възниква от снимката на корицата на книгата на Александър Сертов, където се вижда казармата в Разград.

Продължава...
 
Лидери на Международната награда на Херцога на Единбург представиха програмата
24 April 2017

Лидерите на Международната награда на Херцога на Единбург - учители в ОУ „И. С. Тургенев“ организираха първа среща с младежи, проявяващи интерес за участие в Наградата. Гост на срещата бе Любомира Велчева, национален директор на програмата за България.

Продължава...
 
Маратон на четенето в НАП – Разград
24 April 2017

Традиционната среща на библиотечни специалисти и служители на НАП – Офис Разград премина в приятелска среда. Лично директорът на офиса Цанка Тъмнишка се погрижи за организирането и осъществяването на инициативата. Тази година Маратонът на четенето в нашия град преминава под наслов „Магията на книгите”. Всяка година в кампанията участват различни служители – за един час те се откъсват от рутинните си задължения и споделят удоволствието от четенето.

Продължава...
 
Инвестиция за 2 000 000 лева в бизнес зона „Перистър“
21 April 2017

Още една фирма е заявила намерение за голяма инвестиция в разградската бизнес зона „Перистър“, става ясно от докладната записка на зам.-кмета Галина Георгиева, която ще се гласува на предстоящото заседание на Общинския съвет. „Атлас Глобъл Мениджмънт Инвест“ ЕООД иска да му бъде учредено право на строеж на едноетажна сграда с площ 1500 кв.м. върху парцел от 4659 кв.м, където дружеството смята да произвежда храни - полуфабрикати.

Продължава...
 
Мъж звънна на 112 с фалшива заплаха за живак във водоизточниците
21 April 2017

64-годишен мъж беше задържан от полицията, след като подаде фалшив сигнал на телефон 112, че „в Разград и областта ще бъде поставен живак във всички водоизточници“.

Анонимното обаждане е записано около 17.30 часа в сряда, съобщиха от ОД на МВР. За зла участ на автора му обаче, гласът му бил разпознат от дежурните, тъй като не за първи път звънял със сигнал за извършени „престъпления“.

Продължава...
 
Д-р Нигяр Джафер от Цар Калоян – зам.-председател на парламента
21 April 2017

Д-р Нигяр Джафер от Цар Калоян /по-известна в Лудогорието като д-р Нигяр Сахлим/ беше избрана за заместник-председател на 44-то Народно събрание от квотата на ДПС. Сред основните аргументи на партията да я номинира за този висок държавен пост е успешната й работа като председател на здравната комисия в 42-я парламент.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 12136