Търсене

Начало Новини
Новини
Дарителството, свързано с Разград в миналото
07 December 2017

До Втората световна война в България работи добре развита дарителска традиция и практика. Благотворителността е била масово явление, много уважавано от всички членове на обществото. Учители, учени, чиновници, военни, духовници и много други прослойки са дарявали според възможностите си. Всички дарителски организации и фондове са били ликвидирани или закрити чрез национализиране в периода 1944-1953 година. Енциклопедия Дарителството поднася обемна историческа информация за дарителите и техните благотворителни жестове в периода 1878-1951 година, както и подробни факти за изразходването на средствата.

Продължава...
 
При голям интерес представиха изследване за историята на Дряновец
07 December 2017

Представянето на книгата за историята на Дряновец „Завръщане към корените“ се превърна в празник за селото. Читалището оживя от вълнуващи срещи, разговори, всеки искаше да се докосне до книгата и да получи автограф от авторката на историята Калинка Тодорова и редакторката Димка Бабова. За големия интерес говори броят на присъстващите - от 150 жители, на срещата присъстваха 120, разбира се, имаше и гости.

Продължава...
 
45 вълнени творби показа майсторката Донка Иванова
07 December 2017

Усещане за градски фолклор от 30-те години на XX век създадоха художествените изделия на майсторката Донка Иванова, които изпълниха пространството на галерия „Проф. Илия Петров“.

В стъклената зала на културната институция бяха експонирани 45 вълнени творби, сред които икона на Свети Георги, уникални шалове, шапки, ръкавици, болера, терлици, пана, елеци, капански китки, тъкани торби, чанти, колиета, гривни и сувенири.

Продължава...
 
Край на „Диамант“, заличиха го от правния мир
06 December 2017

След 16-годишна сага производството по несъстоятелност на „Диамант“ АД най-после беше прекратено, а съдът постанови дружеството да бъде заличено от Търговския регистър.

Образуваното още през 2001 година дело е приключило окончателно в края на ноември, тъй като е била изчерпана масата на несъстоятелността.

Продължава...
 
Над 6 000 000 лева могат да влизат в общините в Лудогорието
06 December 2017

По време на представянето на изследването "Регионални профили 2017" /б.р. "Екип 7" публикува пълния доклад за област Разград/ Институтът за пазарна икономика /ИПИ/отново предложи държавата да преотстъпи 1/5 от приходите от подоходното облагане на общините.

Продължава...
 
Десислава АТАНАСОВА: Откакто съм избрана, в Лудогорието са инвестирани 7 000 000 лева
06 December 2017

Проекти за общо 7 000 000 лева са финансирани във всички общини на Разградска област за изминалите месеци откакто нашият екип от ГЕРБ /в законодателната, изпълнителната и местната власт/ работи за региона. Имам уверението на АПИ, че през следващата година ще бъдат завършени ремонтите на пътя Разград - Търговище и пътя Разград - Кубрат - Тутракан.

Продължава...
 
Отличиха доброволци със званието „Рицар на добрата воля“
06 December 2017

49 млади хора грабнаха призовете „Рицар на добрата воля“ и „Доброволец за 2017 в област Разград“. Церемонията по награждаването се проведе навръх Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Отличия получиха момичета и момчета, които активно са участвали в проектите и инициативите на „Център на НПО – Разград“ и „Младежки форум 2001“.

Продължава...
 
Ученик от Цар Калоян – първи в международния конкурс „С очите си видях бедата“
06 December 2017

17-годишният възпитаник на СУ „Христо Ботев“ - Цар Калоян Драгомир Друмев стана победител в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Церемонията по награждаването се проведе вчера в Националния дворец на децата, а на нея присъстваха заместник министрите на вътрешните работи и на образованието Стефан Балабанов и Таня Михайлова, зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Лиляна Станкова – Пройчева, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов и други високи гости, както и педагози, директори на училища, участници и родители.

Продължава...
 
Коледен сребрист смърч ще заблести на площада в Разград
06 December 2017

Хиляди лампички, електрически гирлянди, светеща шейна с Дядо Коледа и 11-метров сребрист смърч ще създават празнично настроение на разградчани, това съобщи Виолета Антонова – главен експерт „Култура“ в община Разград.

Коледното дърво тази година ще бъде украсено с 12 000 лампички и 95 светещи елемента. Около елхата ще бъде разположена шейна с Белобрадия старец от Лапландия, а на площад „Ларго“ ще има коледен кът със светещо дърво, елен и брезова пейка, както и специален кът за деца.

Продължава...
 
Китайски и африкански песни звучат в коледната пиеса на театъра
06 December 2017

Коледни песни на индийски, китайски, южноафрикански, английски и руски език ще чуят зрителите на празничния спектакъл „Най-хубавият подарък за Коледа“.

Премиерата на представлението на Театрално-музикалния център ще бъде на 8 декември от 11.30 часа в залата на Общинския културен център. Следващите дати, на които ще се играе пиесата са 13, 19 и 21 декември.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 13326