Търсене

Начало Новини
Новини
Две жертви и един пострадал взели пожарите миналата зима
09 November 2018

Двама души са загинали, а един човек е пострадал при пожарите миналата зима.

На 10 и на 15 март 2018 година огънят е взел жертви в Разград и Осенец, на 3 декември 2017 година жена е получила травми при пожар в село Юпер.

От 1 ноември 2017 г. до 31 март 2018 г. в областта са настъпили 68 пожара. 37 от тях са били с материални загуби, останалите – без значителни щети, предимно в коминни тела, припомнят от РДПБЗН-Разград.

Продължава...
 
Зрелищна демонстрация за децата на Разград направиха полицаите на празника си
09 November 2018

Зрелищна демонстрация за децата на Разград направиха вчера навръх професионалния си празник 8 ноември полицейските служители от Районното управление и областната дирекция на МВР.

Над 120 хлапета от детските градини „Митко Палаузов”, „Славейче”, „Зорница” и „Шестте ястребинчета” имаха възможност да наблюдават отблизо служебните кучета, полицейските автомобили и снаряжение и да се запознаят лично с възможностите на подвижната криминалистична лаборатория на ОД на МВР.

Продължава...
 
Пожарникари „спасиха“ деца след мощно „земетресение" в Кубрат
09 November 2018

„Земетресение“ с магнитуд от 7.5 по Рихтер разтърси Община Кубрат. Този сценарии се разигра в лудогорския град на демонстративна акция по спасяването на пострадали граждани в града и населените места в общината. Демонстрацията се осъществи в Спортната зала в Кубрат, чрез пожарникарите от Кубрат и Разград, екипите на „Спешна помощ“, полицията и доброволческите формирования към Гражданска защита в Община Кубрат.

Продължава...
 
Талантите от формация „Пулс“ представиха „Когато си готов да полетиш...“
09 November 2018

По идея на Театрално-танцова формация „Пулс“ бе представен спектакъл по стихове с музика и пластика в РБ „Проф. Боян Пенев“ от възпитаниците на Катя Лапатова пред отбрана публика. За този проект трупата е с намерение да стане устойчив и да се превърне в традиция - всяка година по това време да бъдат показвани достиженията в съчетан комплекс от изкуства на талантливите деца.

Продължава...
 
Рестартират подготовката за модернизация на пречиствателната станция
09 November 2018

След като стана ясно, че няма да има европейско финансиране за модернизация на Градската пречиствателна станция, Община Разград предприема мерки, които целят съоръжението да бъде обновено със средства от държавния бюджет. За тази цел вече е обявена обществена поръчка с предмет „Актуализация на Идеен проект за Реконструкция на съществуваща пречиствателна станция за отпадни води гр.Разград“.

Продължава...
 
Появиха се пукнатини по ремонтирания първи етап на пътя за Островче
09 November 2018

Наш читател, който се представи като редовно пътуващ до Островче, се обади в редакцията с молба да проверим състоянието на асфалтовата настилка, в участъка от разклона за селото по пътя Разград – Търговище до мястото, където наскоро започна и бе завършен втория етап от ремонта на пътя за селото.

Продължава...
 
Предприемачи искат учениците да посещават фирмите в часа на класа
09 November 2018

Заместник областният управител Евгени Драганов откри работната среща „Професионалното образование и обучение в училищната система в област Разград“, която се проведе в Областната администрация. Форумът се организира от Регионалното управление на образованието в Разград, в него участваха директорите на професионални училища в Разград, представители на работодателски организации, на РУ „Ангел Кънчев“, на Бюрото по труда в Разград, работодатели.

Продължава...
 
„Една година дъжд“ - за новия роман на Иван Джебаров и майсторството на повествователя
09 November 2018

Това е битов роман, но не съвсем. Това е социален роман, но не съвсем. Това е психологически роман, но не съвсем. Това е роман за съдбата на една жена, но не съвсем. И всички тези неща едновременно са част от характеристиките на новия роман на Иван Джебаров „Една година дъжд“.

Продължава...
 
Днес награждават победителите във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“
09 November 2018

Петчленна комисия определи победителите във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград. Конкурсът се организира от Областна администрация-Разград.

Общо 182 снимки са получени в обявения срок. 17 са държавите в Европа, които жителите на област Разград са посетили и са пожелали да споделят спомените си от тях. Най-много – 47, са снимките от Италия, от Великобритания са 24, от Румъния – 18, от Испания – 16.

Продължава...
 
Кметът на Разград бе в Хелзинки на среща с кандидат за председател на Европейската комисия
09 November 2018

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кметове на областни градове, избрани от листата на ГЕРБ, сред които и кметът на Разград д-р Валентин Василев, се срещнаха с претендента за кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на следващата Европейска комисия и настоящ председател на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. Срещата се проведе в рамките на конгреса на ЕНП в Хелзинки, Финландия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 15130