Търсене

Начало Новини
Новини
Мащабно учение на пожарната и спешните служби ще се проведе в Разград
16 September 2018

Мащабно пожаро-тактическо учение на огнеборците и частите на Единната спасителна система ще се проведе в сряда в Разград. Ако чуете сирени, не се притеснявайте, просто по време на занятието специализираните автомобили ще се движат като в реален работен режим - с включена светлинна и звукова сигнализация.

Продължава...
 
170 първокласници ще прекрачат училищния праг в Исперихска община
16 September 2018

170 първокласници ще чуят за първи път училищния звънец и ще овладяват знанията в Исперихско. Най-много, осемдесет, са те в ОУ „Васил Априлов“, което е най-голямото училище в Разградска област.

Продължава...
 
Творческа ваканция на изявени млади таланти
16 September 2018

,,Хайде да творим заедно“ - това бе мотото на творческа ваканция тази година в Кранево, която бе организирана по програма на Националния дворец на децата за изявени и наградени млади таланти от цялата страна.

Продължава...
 
Започва читателска надпревара „Една година приключения“
16 September 2018

Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Разград инициират читателска надпревара „Една година приключения“. Кампанията започва в първия учебен ден и е адресирана до всеки приключенец, мечтател, любител на животни и барбаронец!

Продължава...
 
„Фортисимо Фест“ поднесе симфония от емоции в Разград
14 September 2018

В сряда вечер Разград се превърна в първата сцена от турнето на фестивала за класическа музика под звездите „Фортисимо Фест“. На площад „Момина чешма“ се събраха ценителите на симфонични изпълнения, любителите на стойностно поднесеното развлечение, както и любопитните да узнаят какво представлява най-големият фестивал за класическа музика на открито.

Продължава...
 
Започва строителството на физкултурен салон на Езиковата
14 September 2018

След близо деветмесечно закъснение най-сетне дълго чаканото строителство на физкултурен салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и ОУ „Н.Вапцаров“ започва. В понеделник, 17 септември, от 10 часа ще бъде направена първа копка.

От декември досега Община Разград два пъти открива процедура за избор на фирма изпълнител, но желаещи все нямаше.

Продължава...
 
Кметът на Разград обеща да се отдели имот за детска площадка
14 September 2018

Кметът Валентин Василев пое ангажимент пред граждани за стартиране на процедура по отделяне на имот от бившето СПТУ по строителство, за да бъде изградена детска площадка за нуждите на живущите в квартал „Добровски“. До това се стигна поради липса на общински терен в този квартал, тъй като същият е за индивидуално жилищно застрояване и няма общински имоти за озеленяване, а също и за отдих и детски площадки.

Продължава...
 
Посланикът на Турция ще направи дарение за областта
14 September 2018

Посланикът на Турция Хасан Улусой ще е на посещение в Разградска област в понеделник, 17 септември.

В 10.30 часа дипломатът заедно с областния управител Гюнай Хюсмен ще бъде на откриването на учебната година в ОУ „Христо Ботев“ - Исперих, в 11 часа – в ОУ „Васил Априлов“ в същия град, а в 12 часа в залата на Общински съвет-Исперих двамата ще дадат пресконференция.

Продължава...
 
Областният управител стана „пожарникар“
14 September 2018

Областният управител на Разград стана „пожарникар“ за кратко вчера. Това се случи по време на демонстрациите, които огнеборците направиха в центъра на града по повод професионалния си празник – 14 септември.

Гюнай Хюсмен се прояви като най-активният гост на шоуто, като седна зад волана на специализирания автомобил за гасене на горски пожари.

Продължава...
 
Ремонтират тротоари в Разград и почистват речни корита по селата
14 September 2018

Кметът Валентин Василев провери на място започването на рехабилитация на поредните тротоари в града. Ремонтът е по ул. „Васил Левски“ в участъка от ул. „Г. Кръстевич“ до „Северен булевард“, от източната страна ,и по ул. „Бели Лом“ – от ул. „Васил Левски“ от страната на Български пощи. В момента се премахват старите настилки и се подготвя теренът за монтиране на нова тротоарна настилка.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 14827