Търсене

Начало Новини
Новини
Съдът в Кубрат – с нов стар председател
10 July 2019

Албена Великова е новият стар председател на Районния съд в Кубрат.

Във втория си мандат като шеф на институцията тя встъпи официално вчера.

Припомняме че при стартирането на конкурсната процедура документи за поста освен нея подаде и бившият ръководител на РС-Кубрат Диана Енева.

Продължава...
 
Кокошки се разхождат по спортна площадка, направена с европари
10 July 2019

Построената по европейски проект спортна площадка в лознишкото село Студенец се руши. Вместо детска глъч, игри и спортни занимания, по модерния терен на съоръжението се разхождат патки и кокошки. Вратите за футбол отдавна са разпрани, а „настилката“ е осеяна с животински фекалии.

Продължава...
 
В Кубратско започна ремонт на уличната мрежа
10 July 2019

В Кубратско започна ремонт на уличната мрежа в населените места в общината. Рехабилитацията на компрометираните отсечки започна от село Севар. Финансовите средства са осигурени от Община Кубрат и Министерския съвет, който с постановление отпусна сумата от 700 000 лева. Фирмата изпълнител е „Пътперфект“ - Силистра.

Продължава...
 
Общественият дарителски фонд за Разград набира нови свежи проекти
08 July 2019

Нова възможност за развитие се открива пред активните и креативни хора в Разград.

В началото на миналата седмица фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ обяви, че набира проекти, насочени към подобряване условията на живот, удовлетвореността и реализацията на местната общност.

Продължава...
 
Замърсяването на язовир „Липник“ продължава
08 July 2019

В четвъртък следобед арендаторът на язовир „Липник“ Васил Василев ни изпрати снимки, от от които се вижда, че във водоема се е вляла бяла течност. Според Василев това отново е суроватка от близката мандра на съпругата на бившия депутат Даут Осман.

В броя от 28 юни отразихме сигнала на арендатора за подобен инцидент. Тогава на място дойдоха експерти на РИОСВ-Русе и Басейнова дирекция „Дунавски район“, които извършиха проверка и взеха проби от водата, резултатите от които все още не са оповестени.

Продължава...
 
Започва узаконяването на историческия светофар до авгогарата
08 July 2019

Към края на този кметски мандат има шанс на кръстовището до автогарата в Разград да заработи законен светофар. Това става ясно от уведомлението на Общината за инвестиционно предложение „Изграждане на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Пета“ /така се оказа, че се казва улицата към моста/.

Продължава...
 
Двама бивши полицаи влязоха в редиците на прокуратурата
08 July 2019

Двама бивши полицаи влязоха в редиците на прокуратурата в Разградски съдебен район този месец.

С решение на ресорната колегия във Висшия съдебен съвет, прието на заседанието на 3 юли, 38-годишната разградчанка Зорница Цветкова ще подсили Районната прокуратура в Кубрат.

Както е известно, от пролетта на 2017-та досега там работеше само един обвинител – шефът на институцията Пламен Пенчев.

Продължава...
 
40 деца се правиха на детективи
08 July 2019

В Регионална библиотека гостува „Щура лаборатория“ - студио за анимация с определена насоченост – химически експерименти и детективски разкрития. За час и половина над 40 деца, под ръководството на главния аниматор и научен ръководител Марина Василева, се забавляваха с интересни задачи за разрешаване.

Продължава...
 
Започва самолетно заснемане на част от територията на Разградска област
08 July 2019

Министерство на земеделието, храните и горите съобщи, че от днес започва предвиденото за 2019 година ново самолетно заснемане. То ще обхване около една четвърт от територията на страната и е последната част от изпълнението на четиригодишен проект за изготвяне на нова цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на цялата страна.

Продължава...
 
Кубратски бизнесмен съгради чешма в памет на жена си
08 July 2019

Известният кубратски бизнесмен, а така също и изявен дарител на различни прояви и инициативи - Лютфи Дахилов, направи ново добро дело за хората от района. Той изгради чешма в местността Кокар пунар край село Беловец, община Кубрат.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 16294