Търсене

Начало Новини
Новини
Над 115 000 000 лева са договорени в Лудогорието
13 May 2019

Към 30 април в Лудогорието са одобрени общо 243 проекта по Оперативните програми на Европейския съюз 2014-2020, включително и по Програмата за развитие на селските райони за същия период, съобщиха от Областния информационен център в Разград. Общата стойност на договорените средства са 115 243 781.13 лева.

Продължава...
 
Продължава обновяването на Съдебната палата в Разград
13 May 2019

След като миналата година официалният вход на Съдебната палата в Разград доби нова европейска визия и витраж с герба на България, а сградата бе оборудвана с робот за асистирано изкачване на стълби, това лято ремонтите ще продължат със свежа сила.

Със свое решение в четвъртък Пленумът на Висшия съдебен съвет уважи искането на председателя на Окръжен съд-Разград Лазар Мичев за отпускане на средства в размер на 86 500 лева с ДДС.

Продължава...
 
Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители в Ловеч
13 May 2019

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители, която се проведе в Ловеч в петък и събота. В дискусиите се включи и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

Продължава...
 
Откриха изложба „Реализирана спонтанност“ за 60-та годишнина на Таня Грозева
13 May 2019

В петък в Етнографския музей бе открита изложбата „Реализирана спонтанност“ на Таня Грозева. Поводът бе рожденият ден на художничката, която навърши 60 години.

Изложбата е част от културния календар на Разград за месец май и постави символично начало на седмицата на музеите и галериите в България.

Продължава...
 
Наградиха победителите в Националния хумористичен конкурс в Кубрат
13 May 2019

За дванадесети път втората столица на хумора в България след Габрово - Кубрат посрещна хумористи, сатирици и карикатуристи от цялата страна и Турция. На тържеството бяха наградени победителите в Дванадесетия национален хумористичен конкурс "Кубрат 2019". Той бе организиран от Община Кубрат, Българско национално радио - програма "Христо Ботев", НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" и Клуб на хумориста "Жарава" в Кубрат.

Продължава...
 
Ученици от ОУ „И. С. Тургенев“ проведоха специален урок за 9 май
13 May 2019

В часа по гражданско образование учениците от IV „б“ клас на ОУ „И. С. Тургенев“ - Разград отбелязаха Деня на Европа по интересен и атрактивен начин. Димитър Петров от Регионална библиотека проведе часа със специално направена презентация за случая. В него имаше игра, викторина и отговори на представените предварително интересни факти за годините, през които отделни страни или група държави са влизали в Евросъюза.

Продължава...
 
В Разград отбелязаха Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец
13 May 2019

В градската художествена галерия доброволци червенокръстци от Разград и областта, отбелязаха Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец- 8 май. Председателят на Областният съвет на БЧК –Разград д-р Мария Пеева поздрави присъстващите и с кратко експозе ги запозна с историята на възникването му през 1953година. Датата е свързана с годишнина от рождението на Анри Дюнан, основател на Международното червенокръстко движение в основата на което е хуманитарната дейност и модерното съвременно международно право.

Продължава...
 
Проведе се ХХХ областно състезание на Ученически екипи по първа помощ
13 May 2019

ХХХ областно състезание на Ученически екипи по първа помощ се проведе в петък в Разград.

Надпреварата, организирана от Областната организация на Български червен кръст, се състоя в спортна зала „Лудогорец“. Участие в нея взеха отбори от ученици от 5-6 клас от шест от седемте общини в областта: ОУ „Васил Априлов“ - Исперих, ОУ „Н.Й.Вапцаров“ - Разград, СУ „Христо Ботев“ - Лозница, СУ “Христо Ботев“ - Кубрат, СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ - Самуил и СУ „Христо Ботев“ - Цар Калоян.

Продължава...
 
Връчиха наградите от пролетното хигиенизиране в Разград
13 May 2019

Кметът Валентин Василев и зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов връчиха наградите на класираните в кампанията за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград. Тя се проведе в следните категории: „Населени места“, „Училища“, Детски градини“, „Организации и фирми“ и „Гражданско участие“.

Продължава...
 
Отиде си Дон Кихот от Разград...
13 May 2019

Преди години, когато почина разказвачът и сценаристът на някогашния разградски карнавал Борис Борисов, Дулинко написа в негова памет материал под заглавие „Отиде си неразбран и Борис Борисов“. Сега, часове след като ни напусна и Дулинко, мисълта ми тревожно ме пита: „А разбран ли си отива Дон Кихот от Разград?“. Който си бе надянал ръждясала броня, бръснарски леген вместо шлем и меч, с който се опитваше да победи поне една вятърна мелница.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 16074