Начало Новини
Новини
Започва ремонтът на детска градина „Славейче“ в Разград
08 March 2019

Вчера кметът Валентин Василев и областният управител Гюнай Хюсмен направиха символична първа копка на строително-ремонтните дейности на детска градина „Славейче“ в жк „Орел“ в Разград. Те се финансират по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Продължава...
 
Как се съвместява семейният живот с работата обсъждаха в КНСБ
08 March 2019

Кръгла маса на тема „Съвместяване на семейния живот със служебните задължения“ организира Регионален съвет на КНСБ - Разград в навечерието на 8 март. На нея присъстваха жени, председателки на синдикални организации. Бяха обсъдени европейски разпоредби, въведени в българското законодателство за равни възможности на мъжете и жените, чрез прилагане на мерки за съчетаване на професионален, семеен и личен живот.

Продължава...
 
Семинар на тема „Производство на биологична продукция“ се проведе в Разград
08 March 2019

Семинар на тема „Производство на биологична продукция“ събра миналата седмица в Дома на науката и техниката в Разград 30 стопани от региона, поели ангажимент за биологично производство.

Безплатната информационна среща бе организирана съвместно от Териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието и Аграрен университет - Пловдив.

Продължава...
 
Рецидивист влезе в затвора, държал хероин с цел разпространение
08 March 2019

62-годишен мъж от исперихското село Подайва влезе в затвора, след като сключи споразумение с прокуратурата и се призна за виновен в притежание на наркотици.

Рецидивистът Мюстеджеб Ахмед беше обвинен в това, че на 7 юли миналата година в землището на Здравец и в Подайва, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 99.9478 грама хероин с 64 тегловни процента активно действащ компонент и 18.9366 грама хероин с 18 тегловни процента диацетилморфин, всичко на обща стойност 17 222.53 лева.

Продължава...
 
Закрива 5 маршрутни разписания в община Кубрат
08 March 2019

По предложение на кмета на Кубрат Алкин Неби на заседание на Областната комисия по транспорт бе одобрено закриването на 5 маршрутни разписания.

Заседанието бе открито и ръководено от заместник областния управител Нурие Црънгалова. Заместник-кметът на Кубрат Орхан Мехмед представи мотивите на местната управа за оптимизацията на маршрутните разписания.

Продължава...
 
Ще ремонтират улици и пътища в Самуилско
08 March 2019

Община Самуил обяви две обществени поръчки за ремонт на улици в населени места и на общински пътища на общата стойност 445 778.92 лева, като средствата са от републиканския бюджет, предоставени чрез Постановление на Министерския съвет.

Продължава...
 
Армията попълва редиците на Сухопътни войски
08 March 2019

Българската армия продължава да попълва редовете си с кадрови военнослужещи, става ясно от поредната заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Този път обявените вакантни длъжности са в щата на сухопътните войски, за които до 22 март 2019 година могат да кандидатстват лица, завършили висши и средни учебни заведения в страната и чужбина.

Продължава...
 
Ще ремонтират улица „В. Левски“ в Исперих
08 March 2019

Община Исперих обяви обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на строително-ремонти дейности на обект: „Рехабилитация на улична мрежа на град Исперих, подобект улица „Васил Левски – І етап “. Основната цел на инициативата е да се ремонтира компрометираната уличната настилка с дължина 390 метра, което стана при изпълнението на проекта за водния цикъл на града. Участъкът от улицата, която ще бъде рехабилитирана е от ул. „Хан Аспарух“ до ул.“Арда“.

Продължава...
 
Нагли шофьори тормозят с дрифтове и гонки Разград
06 March 2019

Свръхнагли шофьори започнаха ежедневно и денонощно да тормозят с дрифтове и гонки Разград. Без да им пука дали е обяд или полунощ, „състезателите“ - в преобладаващата си част мургави, нискограмотни младежи, летят с над 100 километра в час по централните улици и булеварди на града, и си играят с живота на хората.

Продължава...
 
Комарджия убил таксиметровия шофьор за 20 лева, проиграл ги веднага в казиното
06 March 2019

На 20-ия час след зверското убийство на 63-годишния таксиметров шофьор Красимир Иванов, около 17 часа миналия четвъртък полицията в Разград установи и задържа извършителя на тежкото престъпление.

В рамките на по-малко от две денонощия, след като тялото на жертвата бе открито в гората край пътя за Дянково, криминалистите успяха да съберат два тома с доказателства, уличаващи като автор на деянието 22-годишния Сали Салиев Пембеев от село Каменар.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 15745