Търсене

Начало Новини
Новини
Удостоверенията за наличие или липса на задължения - вече само по електронен път
07 August 2017

Националната агенция за приходите /НАП/ и Асоциацията на банките в България се споразумяха удостоверенията за наличие или липса на задължения за клиентите на банките при предоставянето на кредити да се заявяват и получават изцяло електронно. Очаква се електронният обмен да започне в близките месеци. Това съобщи за "Екип 7" Йордан Йорданов, началник отдел "Услуги за клиенти" в разградския офис на приходната агенция.

Продължава...
 
Деца усетиха опиянението от спиртни напитки с алкоочила
07 August 2017

Деца участваха в симулативни игри с алкоочила, с които усетиха как се променят човешките възприятия след употребата на алкохол. Подрастващите направиха стандартен тест за трезвеност като се опитаха да вървят по права линия с очилата, които симулират състояние на алкохолно опиянение. По този начин разбраха какво въздействие оказват спиртните напитки върху равновесието, зрението, способността за адекватна преценка и реакция.

Продължава...
 
За разкриване на две нови резидентни услуги кандидатства община Разград
07 August 2017

За разкриване на две нови услуги от резидентен тип и ремонт на два социални центъра ще кандидатства Община Разград. Подготвено е проектно предложение по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“ по една от приоритетните оси на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Продължава...
 
Млади червенокръстци преминаха обучение за превенция на СПИН
07 August 2017

Доброволци от Български младежки червен кръст в Разград участваха в областно обучение „Сексуално рисково поведение и превенция на ХИВ/СПИН“.

Целта бе да се повишат знанията на новите членове на младежката организация по темата, което ще подпомогне провеждането на здравно-просветна дейност и успешното реализиране на антиСПИН кампании през годината.

Продължава...
 
Стефан Петракиев помогна за операцията на Василка от Гецово
07 August 2017

Собственикът на ресторант „Капитан Блъд“ Стефан Петракиев за пореден път прояви човечност и съпричастност като дари средства за лечението на млада жена от Гецово.

Преди една седмица ви разказахме за безизходицата, в която се намира 34-годишната Василка Василева от Гецово. След битов инцидент тя получава фрактура на дясната глезенна става и в отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград гипсират пострадалия крак.

Продължава...
 
Семейство Гюлвер и Халил ХАСАН: Община Цар Калоян пренебрегва решение на Върховния касационен съд
07 August 2017

Може ли общинска администрация и общински кмет да неглижират решение на най-висша съдебна инстанция и да прави каквото си иска? Въпросът изглежда абсурден, но се оказва, че може. И се оказва, че поговорката, която леко перифразираме, "Царят не дава, пъдарят дава!", важи с пълна сила и в наши дни.

Продължава...
 
„Лудогорец“ - зарядното на изтощената батерия Разград
04 August 2017

И за най-големите скептици, и за най-неизкушените от футболната магия разградчани вече няма съмнение, че появата на феномена „Лудогорец“ действа като катализатор на града. Че мало и голямо вече става и си ляга с мисълта за отминалите и предстоящите мачове на любимия отбор и че това е постоянната градска тема, коментирана по улици и кафенета – почти всеки го вижда, пък и е и потенциален участник в това „пиянство на народа“. Както е казано – зрелищата са налице.

Продължава...
 
Популацията на бездомните кучета в Разград излезе от контрол
04 August 2017

Наши читатели алармираха, че в последно време по улиците на Разград, особено в по-хладните вечерни часове, се появяват все повече бездомни кучета. Четириногите се придвижват на групи и на пръв поглед са безобидни. Често обаче, най-вече в тъмните часове те лаят агресивно, вероятно при среща на „конкуренти“ до боклукчийските кофи.

Продължава...
 
Община Разград внедри система за по-добро качество на административното обслужване
04 August 2017

Експертите от отдел „Териториално и селищно устройство, кадастър и търговия“ и от отдел „Общинска собственост и земеделие“, преминаха обучение за използването на внедрения софтуерен продукт GIS Explorer /Географска информационна система/, съобщиха от общинската администрация в Разград.

Продължава...
 
Продължава почистването на коритото на Лома
04 August 2017

ОП „Паркстрой“ предприе подготвителни действия за продължаване на почистване на поречието на река Бели Лом, съобщиха от общинската администрация в Разград.

Дейността започна в частта на реката до автогарата, където терена бе огледан от кмета и директора на предприятието Валентин Стоянов.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 12709