Търсене

Начало Новини
Новини
С детски куклен театър откриха „Читалня под небето“
21 June 2017

 

 

С куклена драматизация на приказката „Кума Лиса кръстница“ от Ран Босилек откриха седмото издание на лятната инициатива „Читалня под небето“. Импровизираната сценка се разигра на детската площадка в градинката до централната сграда на Регионална библиотеката „Проф. Боян Пенев“.

 

Продължава...
 
ОП „Паркстрой“ се зае с ниските клони по улиците в Разград
21 June 2017

 

 

Успоредно с косенето на тревните площи в Разград, от ОП „Паркстрой“ започнаха и оформяне на дърветата и повдигане на короните им, където е необходимо да бъде извършена интервенцията, съобщиха от общинската администрация. Това се налага заради клони, които пречат на придвижването на гражданите по тротоарите, както и заради надвиснали над пътните платна, които затрудняват видимостта на шофьорите.

 

Продължава...
 
Изграждат фитнес площадка в гимназията по облекло
21 June 2017

 

 

Започна изграждането на модерна фитнес площадка в двора на Професионална гимназия по облекло „Станка Николица Спасо-Еленина“ в Разград, съобщават от училищното ръководство.

Условия за спорт на открито се създават по проект „Обичам природата – и аз участвам“ от Национална кампания „За чиста околна среда – 2017“ към ПУДООС.

 

Продължава...
 
Пътешествие към града на Богородица и към самите себе си
21 June 2017

 

 

Да пътуваш до свещени места с лечебни извори и чудотворни икони; да носиш славата на разградската певческа традиция по всички краища на България – това прави вече много години Църковният хор към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. Пътешествието, водено от архиерейския наместник отец Георги Георгиев (9 до 11 юли т.г.), бе към Хасково, където се издига най-високата в света статуя на Богородица с Младенеца, вписана през 2004 в книгата на рекордите на Гинес.

 

Продължава...
 
Пострадал при трудова злополука осъди работодателите си за 60 000 лева
21 June 2017

 

 

Тежко пострадал при трудова злополука мъж осъди бившите си работодатели да му платят солидно обезщетение.

В гражданско дело пред Районен съд-Разград 47-годишният Нихат Ахмедов претендираше 80 000 лева, тъй като в резултат от инцидент в разградската фирма „Интеко–индустриал“ ООД е с четири ампутирани пръста.

 

Продължава...
 
Училищно състезание „Млад счетоводител“ се проведе в Икономиката
21 June 2017

 

 

По повод на своя 50-годишен юбилей ПГИ „Робер Шуман“ организира състезание по обща теория на счетоводната отчетност. В съревнованието „Млад счетоводител – 2017“, което се проведе за първа година, се включиха паралелки от деветите класове.

 

Продължава...
 
Физическите лица вече могат да проверяват извънтрудовите си доходи
21 June 2017

 

 

Вече функционира новата електронна услуга на НАП - „Справка за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица“, съобщи Йордан Йорданов, началник на отдел „Услуги за клиенти“ в разградския офис на приходната агенция. Той уточни, услугата е достъпна както с ПИК, така и с електронен подпис.

 

Продължава...
 
Започна ремонтът на пътя Разград – Търговище
19 June 2017

 

 

Започна рехабилитацията на близо 21 км от път Търговище - Разград. Основният ремонт на отсечката се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. На символичната първа копка на обекта в събота присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, областният управител на Търговище Митко Стайков, народни представители, кметовете на Разград и Търговище д-р Валентин Василев и д-р Дарин Димитров, кметове на населени места, граждани.

 

Продължава...
 
Майстор от Габрово ще ремонтира Часовниковата кула
19 June 2017

 

 

Майстор от Габрово ще ремонтира повредения механизъм на 153-годишната Часовникова кула в Разград, съобщи главният експерт в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Камен Кулев. Проблемът с един от символите на града датира от лятото на миналата година, когато часовникът спря да показва точното астрономическо време и започна да дава отклонения при звуковото отброяване на всеки кръгъл час.

 

Продължава...
 
Разградската болница чака 1 000 000 лева от държавата
19 June 2017

 

 

МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград е едно десетте лечебни заведения в страната, които са пред фалит, обяви народният представител д-р Нигяр Джафер по време на дискусия за здравеопазването.

По думите й, сериозни финансови затруднения изпитват болниците в Шумен, Търговище, Разград и Силистра. Натрупаните дългове се дължат основно на орязани дейности от спрени клинични пътеки и на неизплатена дейност, която надхвърля бюджетните рамки, договорени между лечебните заведения и Здравната каса.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 12497