Търсене

Начало Новини
Новини
Водят принудително в съда майката на момчето с откраднатия лотариен билет
17 March 2017

Делото срещу възпитателя от ВУИ-Завет Ергин Хасан, който е обвинен, че е откраднал от свой ученик лотариен билет с печалба от 100 000 лева, пак се отложи.

Петото поред заседание в Районен съд-Кубрат беше насрочено за вчера, в залата обаче отново не се явиха майката на 15-годишния потърпевш Иван Асенов, както и негов съученик, ключов свидетел по делото, който вече не учи във ВУИ-Завет. Те са последните неразпитани в процеса, за пореден път обаче не дойдоха в съдебната зала.

Продължава...
 
Делото за убийството в Брестовене изглежда все по-заплетено
17 March 2017

Все по-заплетено, и то на финалната права, започва да изглежда делото за убийството в Брестовене. Множество противоречия между отделни групи свидетели внесоха допълнителни неясноти по фактологията около инцидента и съпричастността на един от обвиняемите към тежкото престъпление.

Продължава...
 
Шуменски проститутки и сводници засякоха криминалисти в Разград
17 March 2017

Три жени и двама мъже, които са ги склонявали към проституция, са установени от криминалисти в квартира в Разград. При полицейска проверка, извършена около 7.30 часа във вторник в жилище на ул.„Тимок“ са открити 23-годишната Ю.С, 27-годишните А.Х. и Р.В., както и сводниците им Е.А. на 37 години и М.С. на 29 години, всички от Шумен.

Продължава...
 
Създаването на център за наблюдение на зубри планират във Воден
15 March 2017

Изграждането на посетителски център за наблюдение на зубри се планира да бъде изграден на територията на резервата „Воден-Ири Хисар“. За целта ще бъде изготвен проект, с който държавното ловно стопанство ще кандидатства по Програмата за развитие на селските райони. Това разкри директорът на държавното ловно стопанство инженер Кирил Колев.

Продължава...
 
Калпав тротоар петни имиджа на Автогара – Разград
15 March 2017

Сравнително новият тротоар до автобусната спирка зад Автогара – Разград е некачествен и това личи както през зимата, така и през топлите месеци на година. Заради вдлъбнатината от 20-30 кв.м, когато температурата е под нулата мястото става ледена пързалка, а когато е топло и вали дъжд се образува голяма локва. И в двата случая калпавото строителство създава неудобства за гражданите.

Продължава...
 
18 медала за разградски ученици от „Математика без граници“
15 March 2017

Златни, сребърни и бронзови медали спечелиха ученици от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ и ОУ „Васил Левски“ от Международния турнир „Математика без граници“. В състезанието се включиха от ученици от 1 до 12 клас от България, Русия, Турция, Македония, Румъния, САЩ, Китай, Франция, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Афганистан, Малайзия, Мексико, Швейцария и Корея.

Продължава...
 
Организираха безплатни прегледи за кубратски пенсионери
15 March 2017

Скринингова кампания организира в началото на март Сдружение „Диабет – Кубрат“, с председател Христо Антонов. Доброволците Ваня Михова, Наджие Османова, Анюшка Антонова и Марияна Пеева посетиха пенсионерския клуб в кубратското село Мъдрево. Там те измериха нивата на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане на всички желаещи.

Продължава...
 
До 20 март раздават хранителни помощи на най-бедните
15 March 2017

В Разградска област вече са раздадени над 86% от хранителните продукти от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщиха от Областния съвет на Българския червен кръст.

Продължава...
 
Десет награди от конкурс грабнаха талантите от „Илия Бърнев“
15 March 2017

Даровитите певци, пианисти и цигулари от Музикална школа „Илия Бърнев“ се завърнаха с десет награди от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“ в Шумен.

Творческата надпревара се организира за втора поредна година от Средно училище СУ „Сава Доброплодни“ и Община Шумен. В изданието участваха над 800 деца от цялата страна, които се конкурираха в разделите – музика, изобразително изкуство и хореография.

Продължава...
 
Изложба с над 30 портрета представи Пролетеса Дончева
15 March 2017

Експозиция с 32 портрета на художничката Пролетеса Дончева откриха в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград. Изложбата, посветена на красотата, нежността и изяществото на жената, откри директорът на културната институция Тодор Тодоров.

„Авторката представя една колекция от портрети и композиции, които се характеризират с една изключителна откровеност и наивност – в добрия смисъл на думата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 11932