Търсене

Начало Новини
Новини
Общината да разпореди монтирането на „изчезналата“ паметна плоча
14 January 2019

В броя от 21 ноември 2018 година съобщихме, че паметната плоча , указваща посрещането на 28 януари 1878 година на ХІІІ армейски корпус на княз Дондуков – Корсаков в Разград, която дълги години бе на фасадата на бившето кино „Развитие“ липсва. Проверката ни тогава установи, че „изчезналата“ плоча, се съхранява от народно читалище „Развитие 1869“.

Продължава...
 
Здравко Душков отбеляза своята 70-годишнина
14 January 2019

В петък вечер в ХГ „Проф. Илия Петров“ на юбилейна среща на Здравко Душков по случай 70-годишнината му бе представен сборникът „Отблизо и далеч“. Книгата съдържа статии, впечатления и пътеписи, публикувани през годините в местния печат и други национални медии.

Продължава...
 
Данаил Цонев откри самостоятелна изложба в РБ „Проф.. Б.Пенев“
14 January 2019

В РБ „Проф. Боян Пенев“ бе открита самостоятелна изложба на Данаил Цонев „Любов земна и неземна“. Този път талантливият разградски художник се представя с 25 маслени платна живопис и 6 икони. Офиицални гости на събитието бяха Петко Антонов – председател на Представителство Разград към СБХ и зам.-председателят Орхан Исмаил.

Продължава...
 
Общината ще финансира приоритетно училищни проекти, в които участват родители
14 January 2019

Среща с директори, преподаватели и ученици от превантивните клубове към училищата организира Община Разград в Международния ден на думата „Благодаря“ - 11 януари.

Домакини на събитието бяха кметът Валентин Василев и заместниците му Ердинч Хасанов и Галина Георгиева.

Продължава...
 
Абтула Абтула и забележителната му книга „Панорамен поглед на огузките миграции“
14 January 2019

Абтула Мехмед Абтула е роден през 1966 г. в с. Владимировци, Разградска област. Дипломиран е от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Велико Търново като учител по български език и история. Работил е в сферите на образованието, социалните дейности, местното самоуправление и НОИ. Автор е на две изследвания по краезнание – „История на община Самуил“ (2007 г.) и „История на село Владимировци“ (2013 г.).

Продължава...
 
Разградчанин стана десетократен световен шампион в международна онлайн игра
14 January 2019

Популярният със солидните си знания и бърз ум разградчанин Свилен Огнянов, който е и неколкократен победител в телевизионното предаване „Минута е много“, вече е десетократен световен шампион в енциклопедичната онлайн игра „QUIZUP“. През декември 2018 година ерудитът стана първи в раздела „Космически изследвания“ като натрупа актив от 421 000 точки и изпревари най-титулувания състезател и многократен световен шампион на САЩ, познат под псевдонима Viper 059.

Продължава...
 
Бинарен урок по музика и история се проведе в ПГТС „Хр. Смирненски“
14 January 2019

В ПГТС“Христо Смирненски“ се проведе бинарен урок по музика и история, посветен на предстоящия Ден на Разград - 28 януари. На събитието за пръв път бе представен проектът на маестро Красен Иванов и цигуларката Мила Иванова „Разград – музика и кадър“.

Продължава...
 
Бездомните кучета превзеха Разград, гладни са
11 January 2019

Сряда сутрин. Студено е. Около хипермаркет „Т Макс“ в западната част на Разград обикаля голяма глутница бездомни кучета. Очевидно обединени от една и съща първосигнална цел – намирането на храна, техният брой този път беше внушителен - цели 15 екземпляра.

След като обиколиха района и се увериха, че строителните материали и замръзналата поляна не стават за ядене, четириногите се отдалечиха в посока града при „най-добрите си приятели“.

Продължава...
 
Тежко обгорелият при взрива издъхна от раните си
11 January 2019

Фатални се оказаха последствията от пожара, който миналия понеделник избухна в къща на ул. „Вардар“№18 в Разград. Денонощие след инцидента, по-тежко пострадалият Ертан Ахмед, е издъхнал от раните си.

47-годишният мъж бе с втора степен изгаряния и опасност за живота, което наложи транспортирането му в русенската болница. Въпреки положените от лекарите усилия обаче във вторник Ертан е починал.

Продължава...
 
Цяла година безплатен обяд за бедни разградчани
11 January 2019

Община Разград продължава предоставянето на социалната услуга „Обществена трапезария“ до края на 2019 година, съобщиха от местната администрация. На база на подписания в края на миналата година договор между Общината и Фонд „Социална закрила“ 50 бедни граждани ще получават безплатен топъл обяд в рамките на работните дни.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 15460