Търсене

Начало Новини
Новини
Валентин ВАСИЛЕВ: Настоявам прокуратурата да провери всичко за премахването на тополите
16 July 2018

Бях информиран, че Сдружение „Защита на животните в Лудогорието“-Разград е изпратило сигнали за отстраняване на тополите в града към министъра на околната среда и водите, министъра на земеделието и храните и до Окръжна прокуратура-Разград.

Продължава...
 
Ученички от Гимназията по икономика стажуваха в ОИЦ - Разград
16 July 2018

През първата половина на юли четири възпитанички на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“ проведоха учебната си практика в Областния информационен център (ОИЦ) – Разград. Рефие, Севинч, Севда и Селинай са ученици в 11в клас и се обучават по специалността „Банково дело”. Ръководител практиката им бе техният преподавател Димитричка Петрова.

Продължава...
 
Читалищата трябва да бъдат гъвкави при проектно кандидатстване
16 July 2018

Среща с представители на неправителствения сектор, читалища, библиотечни специалисти и младежи се проведе в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ по инициатива на Областния информационен център в Разград.

В подготовката и провеждането на събитието взеха участие стажанти от Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман“ Разград, които провеждат учебната си практика в ОИЦ.

Продължава...
 
Деца от клуб „Емпатия“ се срещнаха с областния управител
16 July 2018

Деца от клуб „Емпатия“ в Кубрат и ръководителят им д-р Надие Карагьозова се срещнаха в петък с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Александра, Никол и Симеон подариха на губернатора специално изработени плакати със снимки от техни занимания и обръщение към областния управител.

Продължава...
 
Над 70 деца бяха полицаи и пожарникари за час
16 July 2018

В петък над 70 деца се докоснаха до едни от най-интересните и атрактивни професии – тези на полицая и пожарникаря. Това стана възможно благодарение на организираната от ОД на МВР-Разград за 18-та поредна година Детска академия по безопасност.

Продължава...
 
Нехранимайко ограби пенсионер на улицата
16 July 2018

Вместо да се хванат на работа, млади, здрави и прави нехранимайковци започнаха все по-често да посягат на беззащитни възрастни хора с цел да си набавят парични средства. Такъв е и случаят отпреди няколко дни в кубратското село Каменово. Малко след като излязъл от местния пощенски клон, откъдето си взел пенсията, 78-годишният Г.Г. бил нападнат на улицата от младеж.

Продължава...
 
Почна голямото местене на Математическата
12 July 2018

Започна голямото преместване на Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, която от новата учебната година ще дели една сграда със СУ „Христо Ботев“ в Разград. Само за четири дни всички чинове, столове, маси, техническо оборудване и документация от старата сграда са изнесени в новата, коментира директорът на училището Мануел Василев.

Продължава...
 
Съдът отмени заплатите на зам.-шефовете на ОбС- Разград
12 July 2018

Административният съд отмени заплатите на заместник-председателите на Общинския съвет в Разград.

Текстът от Правилника за организацията и дейността на ОбС-Разград, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация Мандат 2015-2019 г., с който бе въведено възнаграждението, беше оспорен от Окръжната прокуратура.

Продължава...
 
Община Кубрат стартира кампания за разделно събиране на стара електроника
12 July 2018

Община Кубрат, със съдействието на „Трансинс Технорециклираща Компания“ АД и „Трансинс Батери“ ООД, стартира кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съобщиха от местната управа.

В рамките на инициативата ще се приемат също негодни за употреба батерии и акумулатори от населението на територията на общината.

Продължава...
 
Ще ремонтират улици в три населени места
12 July 2018

Община Завет обяви обществена пръчка с предмет: "Извършване на СМР за ремонт на общинска улична мрежа в населените места на територията на община Завет". Избраната фирма изпълнител ще трябва да извърши ремонтни дейности на приблизително 6 395 улична мрежа.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 14496