Търсене

Начало Новини
Новини
Жена почина, докато институциите умуват дали е жертва на домашно насилие
21 April 2017

Жена от Разград почина, докато институциите умуват дали е жертва на домашно насилие.

За случая с 51-годишната Татяна Трифонова* в сряда съобщиха председателят на Центъра на неправителствените организации Георги Милков и адвокатът на сдружението Димо Борисов.

За същия ден в Районен съд – Разград бе насрочено за разглеждане делото по Закона за защита от домашното насилие, производството по него обаче бе прекратено от съдия Константин Косев.

Продължава...
 
Служителка в Община Разград става временен кмет на Гецово
21 April 2017

Три дни преди предсрочните избори за кмет на Гецово, които са насрочени за 30 април, Общинският съвет в Разград ще избере временно изпълняващ дейността кмет на селото на заседанието си на 27 април. За длъжността е определена Недялка Андреева, която е старши специалист в отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване на населението“ в общинската администрация.

Продължава...
 
Близо 60 нарушения на пътя засече полицията за денонощие
21 April 2017

Близо 60 нарушения по пътищата в областта засякоха служители на „Пътна полиция“ по време на 24-часова операция за контрол на скоростта. Тя стартира в сряда сутринта и бе част от акцията по линия на ТИСПОЛ, която върви от 13 април в страните от Европейския съюз. Акцентът на полицейските операции бе върху скоростните режими и агресивното поведение на пътя, което създава предпоставки за произшествия.

Продължава...
 
Наркодилъри блъснаха полицейска кола при спецоперация за дрога
21 April 2017

Наркодилъри от Исперих бяха задържани, след като блъснаха полицейска кола при провеждана специализирана операция за дрога и избягаха с автомобила си.

Екшънът се е разиграл около 8.00 часа в сряда в района на село Голяма вода, когато служители на едно от КПП-та подали сигнал със стоп-палка на движещо се с висока скорост мощно „Ауди А4“.

Продължава...
 
Ученици от Езиковата спечелиха обучение в САЩ
21 April 2017

В конкурс, организиран от посолството на САЩ в България, участваха и ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. В резултат от България са избрани двама ученици, които ще участват в едноседмичен международен летен космически лагер в САЩ. Единият от учениците, които ще представят България, е от разградската гимназия – осмокласничката Божидара Светославова Цонева.

Продължава...
 
28 разградски абитуриенти ще получат по 140 лева помощ
21 April 2017

За деветнадесета поредна година се проведе традиционната Великденска изложба базар за събиране средства на социалнослаби разградски абитуренти, организирана от Федерацията на жените съвместно с Община Разград. Тази година базарът бе във фоайето на Филхармонията.

Продължава...
 
Картини на Петър Арнаудов са включени в две национални изложби
21 April 2017

Картини на разградския художник Петър Арнаудов са включени едновременно в две национални изложби. След предварителна селекция в традиционния национален конкурс „Алианц България“ са допуснати 105 произведения от 58 автори от областите в Северен централен район. Живописните платна, скулпторите и графиките са подредени в залите на Художествената галерия в Русе.

Продължава...
 
Със състезание „Земята – наш дом“ ОУ „И.С.Тургенев“ отбеляза Деня на Земята
21 April 2017

Мотото на кампанията тази година е „Повишаване на знанията за околната среда и климата“ и има за цел ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до Деня на Земята през 2020 г.

Убедени, че всеки млад човек по света трябва да има достатъчно знания за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна, петокласниците от ОУ „И.С.Тургенев“ в Разград се включиха в кампанията, като организираха състезание по знания.

Продължава...
 
Лесопарк „Пчелина“ ще озеленяват гимназистите от „Мария Кюри“
21 April 2017

Учениците от професионалната гимназия съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ в Разград ще засадят 45 туи в Деня на Земята, съобщиха от училищния превантивен клуб. Инициативата е свързана с проект „Заедно за зелено Лудогорие“ на ПГХТБТ „Мария Кюри“ и МКБППМН, подкрепен и от Ротари клуб в Разград.

Продължава...
 
8368 лева за ремонт на военни паметници в Лудогорието догодина
21 April 2017

Вчера се проведе заседание на Областната комисия „Военни паметници“, председателствано от зам. областния управител Цанка Иванова. Дневният ред включваше отчет за дейността през 2016 г.; информация за финансовите заявки за ремонт на военните паметници през 2018 г. и усвояването на отпуснатите финансови средства за област Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 12136