Търсене

Начало Новини
Новини
Таланти участваха в майсторски клас по пеене в Разград
04 August 2017

„Изключителни, бих казала уникални“, каза вокалният педагог и поп-рок и джаз продуцент в БНР Мая Райкова за младите участници в заключителния концерт на майсторския клас, воден от нея от 27 юли до 2 август в Разград. Концертът се състоя в ресторант „Акцент“. Там бе проведен и майсторският клас, но докато миналата година неговата продължителност бе пет дена, тази година бе увеличен на седем. Повече бяха и участниците в него. Миналото лято те бяха шест и само от Разград, тази година бяха общо дванадесет – седем от Разград, четири от Варна и един от Ямбол.

Продължава...
 
Майки обсъдиха раждането, кърменето и грижите за новороденото
04 August 2017

Десетки майки участваха в отворената дискусия „Да поговорим за кърменето заедно“, която се проведе в градината на механа „Лятно кино“ в Градския парк в Разград.

Безплатната беседа беше организирана от Регионалната здравна инспекция в партньорство в партньорство с училище „Родители“ – Русе. Срещата беше посветена на Световната седмица на кърменето, която се отбелязва ежегодно от 1 до 7 август в над 170 страни в света.

Продължава...
 
Разградска делегация обмени опит с 300 колеги от български училища по света
04 August 2017

Представители на ОУ „Васил Левски“ в Разград участваха в честването на 10-годишнината от основаването на Асоциацията на българските училища в чужбина, която има за цел да пази националната идентичност и да обединява чрез образование българите, живеещи зад граница.

Продължава...
 
Обучиха 11 доброволци за работа с уязвими деца
04 August 2017

11 доброволци от Българския младежки червен кръст в Разград участваха в обучение по социално-помощна дейност и работа с деца от уязвими групи. Лектор на осемчасовото обучение бе Жана Калинова – доброволец от БМЧК в София.

Продължава...
 
Община Разград губи 35 000 000 лева?
02 August 2017
 

За пореден път Общинският съвет в Исперих отказа официално присъединяването на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Исперих към Асоциацията по ВиК на територията, обслужвана от „Водоснабдяване – Дунав“ ЕООД – Разград. На заседанието на местния парламент, което се проведе през миналата седмица, бе внесена докладна записка от съветничката от ГЕРБ Росица Митева, чийто проект за решение предвиждаше именно подобно присъединяване.

Продължава...
 
Започнаха разкопките на Абритус
02 August 2017

С оскъден бюджет в понеделник започнаха археологическите проучвания в Абритус. Тази година Министерството на културата е превело 14 800 лева, а Община Разград едва 5000 лева.

Научният ръководител на разкопките Галена Радославова съобщи, че средствата ще стигнат само за около месец. Тя допълни, че отпуснатите от местния бюджет пари са изключително малко и уточни, че почти всички общини около Разград дават за тази дейност средно по 30 000 лева на сезон.

Продължава...
 
Общинският съвет в Разград ще заседава извънредно на 10 август
02 August 2017

За 10 август е насрочено извънредно заседание на Общинския съвет в Разград, съобщи неговият председател Надежда Радославова. Тя уточни, че сесията се свиква в разгара на отпускарския сезон, тъй като заседанието на 27 юли беше прекратено заради липса на кворум. В същото време има няколко докладни записки, които неотложно трябва да бъдат гласувани.

Продължава...
 
Три ще бъдат средищните училища в община Кубрат
02 August 2017

При отсъствието на кмета на община Кубрат Алкин Неби се проведе поредното заседание на общинския съвет. По време на отпуска неговите функции изпълнява заместник-кметът Орхан Мехмед.

С двете допълнителни докладни записки, общият брой стана 12. Първо бе направено изменение на Наредба № 11 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

Продължава...
 
141 инвалиди и възрастни хора получиха социални услуги в Самуил
02 August 2017

141 уязвими хора са получили интегрирани социални услуги в рамките на проекта „Подобряване на качеството на живот на хора с увреждания и хора над 65-годишна възраст в община Самуил“. Това обяви заместник-кметът по образование, социални дейности и култура в община Самуил Бехра Зюлкяр, която е ръководител на проекта. На заключителна пресконференция тя представи постигнатите резултати от реализираните дейности през последните 18 месеца.

Продължава...
 
Българските мюфтии взеха да си търсят мюсюлмани в...Турция
02 August 2017

Иновативен и много предприемчив ход използваха служителите на Главно мюфтийство в София, съвместно с районните мюфтийства, при набирането и изпращането на мюсюлмани на хаджилък в Мека и Медина в Саудитска Арабия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 12709