Търсене

Начало Новини
Новини
Община Завет предоставя свои имоти за центрове за професионално обучение
19 June 2017

 

 

Свободни общински помещения да бъдат предоставени за безвъзмездно ползване като материално-техническа база на центрове за професионално обучение, реши на последната си сесия Общинският съвет в Завет.

Решението е продиктувано от факта, че Общината периодично кандидатства по програми и проекти, финансирани по ОП „Развитие на човешките ресурси“, които осигуряват временна или постоянна заетост, както и обучение на фокус групите.

 

Продължава...
 
Арестуваха много почерпена шофьорка
19 June 2017

 

 

34-годишна жена беше задържана за 24 часа в полицията, след като бе хваната доста почерпена зад волана.

Управляваният от Силвия Л. „Фолксваген Голф“ бил спрян за проверка в четвъртък около 23.45 часа до питейно заведение в Лозница. Последвала проба с дрегер, която отчела 2.11 промила алкохол в издишания въздух.

 

Продължава...
 
Съдът уважи иск на „Кушлев“ за 234 000 лева
19 June 2017

 

 

Окръжният съд в Разград уважи иск за 233 575.33 лева на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, известна и като „Кушлев“, срещу семейство от Ясеновец.

Претенцията срещу 27-годишната Назмие Басри и 31-годишния Кадрин Исуфов беше предявена на базата на влязла в сила присъда по наказателно данъчно дело от типа „алоджийски“.

 

Продължава...
 
Ученици от ОУ „Васил Левски“ - най-добрите по роботика в страната
19 June 2017

 

 

Отборът на ОУ „Васил Левски“-Разград се класира на първо място в националното състезание „Роботика за България“-2017. Домакин на събитието, което се проведе в събота, бе сграда „Експериментариум“ на София Тех Парк, а участие в него взеха 24 тима от ученици от 1 до 12 клас от цялата страна.

 

Продължава...
 
Ученици от Механото се запознаха с производството на стъклени изделия
19 June 2017

 

 

Разградската фирма за производство на изделия от стъкло и стъкларски услуги „Булкорп“ ООД организира за първи път в своята 22-годишна история Ден на отворените врати за ученици.

В петък управителят на фирмата инж. Марияна Господинова представи пред единадесетокласниците от ПТГ „Шандор Петьофи“ произведени от „Булкорп“ стъклени изделия за различни обекти из цялата страна.

 

Продължава...
 
Дечица се преобразиха като приказни герои и филмови звезди
19 June 2017

 

 

Дечица от 6 до 10-годишна възраст се потопиха в света на изобразителните, приложните и сценичните изкуства по време на лятна академия, организирана от Регионален център – Разград. В продължение на 15 дни подрастващите изявиха талантите си, спортуваха и се забавляваха с дейностите от подготвения приказен календар.

 

Продължава...
 
Как държавата Вануату стана Винету по телевизията
19 June 2017

 

 

Сборника „Етнокалейдоскоп“, включващ малцинствените етнически групи в България, и интерактивна карта на етническите групи и техните локализации на страната представиха ученици от 11 „г“ клас на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ на научна конференция в отдел „Изкуство“ на Регионална библиотека „Боян Пенев“.

 

Продължава...
 
С кръгла маса завърши проект за насилието и тормоза в училище
19 June 2017

 

 

В деня, в който Сдружение „Център на неправителствените организации в Разград“ отбелязва 20 години от създаването си, станаха ясни постигнатите резултати от шестмесечния проект „Агресия, тормоз, насилие... в нашето училище?“, реализиран от Сдружението.

 

Продължава...
 
Окончателно осъдиха служител на „Технополис“ за длъжностно присвояване
19 June 2017

 

 

Окръжният съд в Разград окончателно потвърди условната присъда на 31-годишен бивш служител на „Технополис“.

В началото на март 31-годишният Добромир Димов беше признат за виновен на първа инстанция в това, че от 7 октомври до 1 ноември 2016 г. в качеството си на длъжностно лице и при продължавано престъпление е присвоил чужди движими вещи на обща стойност 2327 лева, които са му били поверени да пази и управлява.

 

Продължава...
 
Доброволци засаждат дървета в парка
19 June 2017

 

 

Наскоро при разходка в разградския парк случайно установихме, че малко под Ронда, може би преди месец-два на два голи участъка са засадени 20-30 малки дръвчета. От табелите на всяко едно от тях стана ясно, че това добро дело е свършено доброволно от служители на фирма „Амилум – България“ и от ученици от основните училища „Никола Икономов“ и „Ив.С.Тургенев“.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 12497