Търсене

Начало Новини
Новини
Историци и археолози от цялата държава отбелязаха 130 години музейно дело в Разград
06 October 2017

Археолози, историци, етнолози и музейни работници от цялата страна се събраха в Разград, за да отбележат 130 години музейно дело в града и начало на първите археологически разкопки на територията на античния град Абритус. По повод юбилея се проведе Национална научна конференция „Културно-историческо наследство – памет за бъдещето“, която премина под ръководството на проф. д.и.н Диана Гергова.

Продължава...
 
Наемат 53 млади висшисти по програмата „Старт в кариерата“
06 October 2017

53 -ма млади висшисти от Разградска област ще бъдат назначени на работа по програма „Старт в кариерата“.

Седемте общини от областта са подали 21 заявки по програмата, а областната администрация е обявила две работни места.

Продължава...
 
Съдът в Разград проведе видеоконферентен разпит
06 October 2017

За първи път в правораздавателната практика на Окръжен съд-Разград беше проведен разпит чрез видеоконферентна връзка. Това се случи вчера на поредното заседание по делото „Филков“. За снемането на онлайн показания помощ оказаха службите в Германия, където се намира свидетелят по производството.

Продължава...
 
39-годишен мъж е в кома, катастрофира до „Технополис“
06 October 2017

39-годишен мъж е с опасност за живота, след като катастрофира по бул. „Априлско въстание“ срещу магазин „Технополис“ в Разград.

Сигналът за тежкия инцидент е получен около 23.40 часа в сряда, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Продължава...
 
Съдът отмени текстове от общински наредби на Разград и Завет
06 October 2017

Административният съд отмени като незаконосъобразни текстове от действащи наредби в общините Разград и Завет по протест на Окръжна прокуратура.

Пред магистратите е бил оспорен чл.11 от Наредба №1 за обществения ред на територията на Община Разград от 2004 година, като противоречащ на Конституцията на Република България и Закона за вероизповеданията.

Продължава...
 
Художник от Исперих учи деца и възрастни да рисуват
06 October 2017

Художникът Емил Иванов от Исперих започна да обучава деца и възрастни, които имат желание да развият своите умения в областта на изобразителното изкуство.

Курсовете започнаха в началото на октомври и се провеждат два пъти седмично в ателието на майстора на четката, което се намира на втория етаж на бившето градско кино.

Продължава...
 
Младите огнеборци от Разград - вицешампиони в турнира „Юлиян Манзаров“
06 October 2017

След като станаха областни първенци и републикански вицешампиони за тази година, младите огнеборци от ОУ „Никола Икономов“ - Разград записаха още едно отличие на сметката си.

Във вторник възпитаниците на инспектор Красимир Иванов от РСПБЗН-Разград и педагогическия ръководител Цветан Цанев за пореден път взеха участие в есенния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ за Преходната купа „Юлиян Манзаров“.

Продължава...
 
39-годишен разградчанин почина при трудова злополука
04 October 2017

Млад мъж от Разград почина при трудова злополука в понеделник сутринта.

Инцидентът е станал във вагоноремонтния завод „Тракция“в Самуил.

При извършване на ремонтна дейност върху вагон-цистерна, ударна вълна съборила 39-годишния Гроздан Йорданов на земята и той издъхнал на място.

Продължава...
 
Павел Матеев разцепи телевизионния ефир с песен на Джо Кокър
04 October 2017

Един от ярките музикални таланти на Разград Павел Матеев впечатли журито на телевизионния формат „X Factor“ със своя дълбок тембър, сценично присъствие и интелигентност. 15-годишният изпълнител се яви на кастингите за телевизионното предаване с песента „You are so beautiful to me“ на носителя на „Грами“ Джо Кокър.

Продължава...
 
Властта мисли как да се справи с бездомните кучета
04 October 2017

Задълбочаващия се проблем с безстопанствените кучета обсъдиха на заседание на Постоянната областна епизоотична комисия представители на държавни институции, частно практикуващите ветеринари и представители на ръководствата на шест от седемте общини в област Разград, отсъстваше само представител на община Разград.

Заседанието откри областният управител Гюнай Хюсмен, той участва с предложения за решаване на проблема с безстопанствените кучета, който бе тема на три от шестте точки в дневния ред.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 12970