Търсене

Начало Новини
Новини
Сребърен медал за пианистката Ивана Хосровян от конкурс в Белград
09 February 2018

10-годишната Ивана Хосровян от Детска музикална школа „Илия Бърнев“ спечели сребърен медал от Международния клавирен конкурс „Davorin Jenko“, който се проведе в сръбската столица Белград. Това е първата изява на малката пианистка на голяма сцена зад граница, разказа нейната преподавателка по пиано Нина Георгиева.

Продължава...
 
Международна академия „Алегра“ стъпва на разградска сцена
09 February 2018

Разград ще се превърне в притегателен център за млади виртуози от цял свят, които ще обогатят летния културен календар на града с изтънчени класически концерти. Това ще се случи по време на събитието „Алегра дей“, което ще се проведе на 20 юли в рамките на Международна лятна академия „Алегра“ в Русе.

Продължава...
 
Областният управител покани губернатора на Одеса на мача „Лудогорец“ - „Милан“
09 February 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен изпрати по инж. Димитър Димитров „Почетен плакет на областния управител“ на губернатора на област Одеса Максим Степанов, както и покана да посети област Разград.

Продължава...
 
Колекционерът на военни,полицейски, морски и пожарникарски шапки Людмил Георгиев гостува с нов имидж
09 February 2018

В сряда вечер в РБ „Проф. Боян Пенев“ гостува доц. д-р Людмил Георгиев. Той е дългогодишен полицейски служител с практически, преподавателски и изследователски опит в областта на експертно-криминалистическата дейност и разследването на престъпления.

Продължава...
 
Искат 2 304 000 евро за терена на бившия Домостроителен комбинат
07 February 2018

Бившият завод на Строително-монтажния комбинат, известен на по-възрастните жители на Разград като Домостроителния комбинат, е обявен за продажба. Обявата е качена на сайта на агенция за недвижими имоти.

От изнесената информация става ясно, че поземленият имот е разположен на площ от 128 декара. Според описанието на парцела са разположени бетонов възел, административна сграда около 400 кв.метра, 6 броя цехове, релсови пътища с конзолни кранове, котелно.

Продължава...
 
Община Разград спечели делото в КЗК
07 February 2018

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ остави без уважение жалбите на консорциумите „Разградски строители“ и „Обединение Разградски строители“, които в края на ноември оспориха избора на изпълнител за проекта за благоустрояване на жк „Орел“.

Двете фирми дадоха най-ниски ценови оферти, но не спечелиха обществената поръчка и бяха класирани на второ място.

Продължава...
 
Фалстарт на проекта за саниране на детски градини, ясли и училища в Разград
07 February 2018

След първоначалното забавяне с около година, реализацията на проекта за саниране на детски градини и ясли и училища в Разград пак зацикли и не се знае кога най-после ще тръгне. Две седмици след обявяването една след друга на двете обществени поръчки за избор на изпълнители на строително-ремонтните дейности, кметът Валентин Василев ги прекрати с мотива, че междувременно в документациите са открити редица нарушения, които няма как да бъдат отстранени, без това да промени условията на конкурсите.

Продължава...
 
Община Исперих прави основен ремонт на водопровод за над 1 500 000 лева
07 February 2018

Община Исперих обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на СМР на обект "Реконструкция на довеждащ водопровод от ПС "Лудогорци"до напорен водоем "Лудогорци" с обща дължина 4043.35 метра и подмяна на две хоризонтални центробежни помпи. Общата прогнозна стойност на поръчката е 1 524 492.99 лева без ДДС.

Продължава...
 
Людмил Георгиев предизвиква разградчани да разследват реални престъпления
07 February 2018

Дългогодишният полицейски служител и преподавател по криминалистика доц. д-р Людмил Георгиев ще въвлече разградската публика в разкриване на реални престъпления, извършени в България. Това ще се случи при премиерата на новия му роман „Криминалистите“, който ще бъде представен тази вечер от 17.30 часа в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

 

Продължава...
 
В четвъртък е погребението на загиналото семейство на д-р Стойкова
07 February 2018

Утре от 12.30 часа в Общинския културен център ще е поклонението, а от 14 часа в Гробищния парк в Разград ще е погребението на загиналото семейство на известната и уважавана детска лекарка д-р Снежана Стойкова.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 13636