Търсене

Начало Новини
Новини
Изграждат Кризисен център за жертви на насилие в Разград
13 May 2019

Започна изграждането на Кризисен център за пострадали от домашно насилие в Разград. Дарението от 254 000 долара е от фонда на Офиса за военно сътрудничество по програма за хуманитарна помощ на Посолството на САЩ в България. Проектът е защитен от две сдружения – „Център за съзидателно правосъдие“ и „Център за подкрепа на жени в село Стражец“. Избран е изпълнител на ремонтните дейности и в момента тече реконструкция на сградата. Центърът в Разград ще предоставя подкрепа на 10 лица, пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация.

Продължава...
 
Жител на „Орел“ с букет от забележки за ремонта на квартала
13 May 2019

Букет от забележки по изпълнението на ремонта в жк „Орел“ и в частност в района на бл. 20 вх.Ж, където живее, направи разградчанинът Стоян Мичев с цел възложителят и изпълнителите на обществената поръчка да се самосезират и отстранят пропуските.

64-годишният мъж скоро се върнал от Прага, където работил 5 години като електротехник.

Продължава...
 
Кубрат отрязан от света - без автобуси за Разград и Варна
10 May 2019

Жители на Кубрат масово недоволстват, че от няколко дни нямат възможност да пътуват с обществен транспорт до Варна и Разград тъй като автобусите, които от години изпълняват тези две линии, просто не се появяват на автогарата в посочените за това часове. До морската столица по разписание има един курс дневно, а до Разград и обратно – четири.

Продължава...
 
115 участваха в колоездачна обиколка из Разград
10 May 2019

115 участници от 8 до 74-годишна възраст се включиха във вчерашната колоездачна обиколка на обекти в Разград, реновирани с европейски средства. Традиционната проява е част от „Дни на Европа в Разград“, които се организират от Областния информационен център по повод 9 май. Тя е в партньорство с Велоклуб „Пегас“, СКК „Спринт“, „Разградска велогрупа“, Клуб „Зелена стъпка“, и Аматьорски клуб „Раздвижи се“.

Продължава...
 
1 400 000 лева от Фонд „Земеделие“ за ремонт на улици в Исперих
10 May 2019

Кметът на община Исперих Бейсим Руфад подписа договор за финансиране ремонта на още три улици в града със средства от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., в размер на 1 407 991 лв. с ДДС. „По одобрения проект се работи от 2016 г., когато беше възложена подготовката на техническите проекти и днес вече финансирането е осигурено“, заяви Бейсим Руфад.

Продължава...
 
Федерацията на жените с две благотворителни прояви
10 May 2019

На пресконференция вчера ръководството на Федерацията на жените в Разград съобщи резултатите от две свои благотворителни инициативи.

В профилактичните прегледи за рак на шийката на матката, извършени от д-р Романова и д-р Калчевq са се включили общо 112 жени. На четири от тях са открити признаци на коварната болест в различна степен, след което те са насочени за лечение в онкологични центрове.

Продължава...
 
Започва конкурсът „Да на красотата“
10 May 2019

За девета предна година започва конкурсът „Да на красотата“, който се организира от Община Разград и Федерацията на жените. В края на юни и началото на юли, комисия с председател зам.-кметът Галина Георгиева ще обходи заявените адреси. Обиколката ще се повтори в края на септември за затвърждаване на първоначалните впечатления.

Продължава...
 
Ясни са призьорите от ХII национален хумористичен конкурс в Кубрат
10 May 2019

Станаха известни резултатите от Дванадесетия национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. Той бе организиран от Община Кубрат, БНР - програма "Христо Ботев", НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1891" и клуб на хумориста "Жарава" в Кубрат. Тази година свои творби изпратиха 155 автори от България, Турция, Русия и Австралия. Обявяването на резултатите и награждаването на призьорите в конкурса ще стане на тържество на 10 май, от 17 часа в читалището в Кубрат.

Продължава...
 
Почна събирането на средства за Военен мемориал в Разград
10 May 2019

Благотворителен коктейл с културно-музикална програма се проведе в сряда в хотел „Централ“ в Разград. Организатор на проявата бе инициативният комитет за изграждане на Военен мемориал на гарнизон Разград, а целта бе да запознае обществеността с идеята и да се даде официално начало за събиране на средства за проекта.

Продължава...
 
Най-добрите млади спасители в областта са от Исперих
10 May 2019

19-то поред областно състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе вчера на базата на Аварийно-спасителния отряд в Разград.

Официален старт на надпреварата дадоха заместник-областният управител Евгени Драганов, директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев и началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 16074