Търсене

Начало Новини
Новини
През новата учебна година в община Разград 412 първокласници ще пристъпят училищния праг
14 September 2018

За 412 първокласници от община Разград 17-ти септември тази година ще бъде един много вълнуващ и различен ден. Тогава те за пръв път ще прекрачат училищния праг и с учебник в ръка ще се гмурнат в непознатото предизвикателство, наречено училище. В професионалните гимназии, разположени на територията на град Разград, ще се обучават 1577 ученици от цялата област, а в Спортното училище – още 98 ученици от цялата страна.

Продължава...
 
1162 земеделски производители „забравили“ да декларират получените субсидии
14 September 2018

До 1 октомври земеделските производители могат да направят корекции в подадените си годишни данъчни декларации. В тази връзка Националната агенция за приходите /НАП/и ДФ „Земеделие“ са извършили съвместни проверки. От своя страна Фондът е представил информация за получените през 2017 година от фермерите субсидии, а НАП я анализира.

Продължава...
 
Несрин Шериф е новият директор на ОП „Ученическо столово хранене и почивно дело“
14 September 2018

От вчера, 13 септември, за временно изпълняващ длъжността директор на Общинското предприятие „Ученическо столово хранене и почивно дело“ в Разград е назначена Несрин Хасан Шериф. Тя е родена през 1978 година. Завършила е висшето си образование в Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в Свищов, специалност „Финанси“ – бакалавърска степен. Последната работа, която е заемала е секретар в кантора на нотариус.

Продължава...
 
Окръжният съд потвърди - служителката на Община Цар Калоян е уволнена незаконно
14 September 2018

Служителката на Община Цар Калоян Пакизе Чиракова, която бе освободена от длъжност в началото на тази година, е уволнена незаконосъобразно. Това потвърди и състав на Окръжен съд-Разград.

Припомняме, че младата жена оспори заповедта на кмета Дауд Аляовлу за прекратяване на трудовите й правоотношения пред Районен съд-Разград, който през юни се произнесе в нейна полза.

Продължава...
 
Задържан с незаконни оръжия разградчанин се споразумя с прокуратурата
14 September 2018

55-годишен мъж от Разград, който в края на миналата година беше задържан за притежание на незаконно оръжие, се споразумя с прокуратурата да изтърпи условна присъда.

Явор Любомиров се е признал за виновен в това, че на 22 ноември 2017 г. е държал без разрешително три огнестрелни оръжия - въздушна пушка с монтиран оптичен прицел, марка „Meteor“, калибър 5,5, пригодена да стреля с патрони 22 калибър; пистолет „MARGO“, калибър 22 LR; самоделен револвер, който може да възпроизведе изстрел с всички видове патрони от калибър 22, както и 92 боеприпаса за огнестрелни оръжия, в това число 15 патрона, калибър 22 LR и 77 патрона, калибър 22 „WMR“.

Продължава...
 
Тръгна петиция срещу обгазяването на Разград
12 September 2018

Подписи срещу обгазяването на Разград се събират от вчера под специално подготвена гражданска петиция.

Десетки екземпляри от нея вече са разпространени в хранителни магазини, фризьорски салони, други търговски обекти и обществени места в града.

Към петицията има голям интерес, само за няколко часа я подкрепиха стотици хора, съобщиха за „Екип 7“ активисти на инициативата.

Продължава...
 
Глоби за над 150 000 лева наложи екоинспекцията заради миризмите в Разград
12 September 2018

Глоби за над 150 000 лева наложи екоинспекцията заради миризмите в Разград.

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Любомир Атанасов е определил размерите на санкциите на четирите дружества в Разград във връзка с установените отклонения в пробите на отпадъчните им води, съобщиха вчера от пресцентъра на ведомството.

Продължава...
 
Община Разград обяви обществена поръчка за сметопочистването
12 September 2018

Община Разград обяви обществена поръчка с предмет: „Събиране и транспортиране на битови отпадъци, разполагане и поддръжка на съдове за битови отпадъци, лятно и зимно почистване на улици и други места за обществено ползване“. Това се налага, тъй като договорът със сегашния изпълнител на дейностите по сметосъбиране – фирма „ЕфСиСи /FCC/ - България“ изтича в края на октомври.

Продължава...
 
За седмица полицията спря от движение 4 коли, шофьорите били неправоспособни
12 September 2018

Четири моторни превозни средства са били спрени от движение, след като при проверки на пътя се е установило че водачите им са неправоспособни. Това показва справката на ОД на МВР за резултатите от контролната дейност на сектор „Пътна полиция“ през миналата седмица. Санкциониран е и един мотоциклетист.

Продължава...
 
Пoжарникари „спасиха“ детска градина в Кубрат
12 September 2018

С щети oт развилняла се буря се справиха успешнo вчера кубратските oгнебoрци в Детска градина „Щастливo детствo“ в Кубрат. Пoжарникарите гасиха пламъци, изнесoха на нoсилка и „пoстрадалo“дете. Тoзи сценарии се разигра пред пoгледите на десетки малчугани и техните учители в двoра на забавачницата.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 14827