Търсене

Начало Новини
Новини
Идва ред да се подават декларации за доходите
11 January 2019

За първи път вместо от първия работен ден на новата година, данъчната кампания стартира на 10 януари. От разградския офис на НАП вчера съобщиха, че за поредна година първа в областта е подала декларацията си 80-годишна жена от Кубрат. От данъчния формуляр става ясно, че достолепната изрядна дама отдава имот под наем. Вторият данъкоплатец, подал декларацията си в първия ден на кампанията, е тийнейджър от Разград на име Лъчезар, който е роден през 2005 година.

По-долу публикуваме информация, от която нашите читатели могат да получат подробна и полезна информация по темата.

Продължава...
 
Кметовете вече ще могат да разполагат с министерски заплати
11 January 2019

„Въвежда се нов подход за определяне на заплатите в местните власти и на ръководителите на областните администрации, държавните комисии и агенциите, като се цели да бъде изравнен съществуващият към момента дисбаланс между различните органите на власт. Дава се по-голяма свобода на общинските съвети да определят заплатите на кметовете на общини, райони и кметства, като се фиксира единствено максималният размер до заплатата на министър“, посочиха в сряда от правителствената пресслужба в съобщение до медиите.

Продължава...
 
44 092 000 лева е проектобюджетът на Община Разград
11 January 2019

За 14 януари /понеделник/ от 11 часа в зала 102 на администрацията е насрочено публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Разград за 2019 година. Прави впечатление, че това отново се прави чисто формално, за което и друг път сме обръщали внимание. Основната причина за нашите съмнения е, че обсъждането на публичните средства, с които Общината ще оперира цяла година, пак се прави през работно време и на място с пропускателен режим.

Продължава...
 
Телефонни измами за 65 000 лева са извършени в Разградско през 2018-та
11 January 2019

Още една възрастна жена е паднала в капана на телефонните измамници по време на новогодишните празници. В сряда от пресцентъра на ОД на МВР-Разград съобщиха, че

10 дни след като била измамена, 81-годишна кубратчанка се е жалвала в Районното управление.

Продължава...
 
Напрежение в Осенец заради струпани в реката камъни
11 January 2019

Жители на Осенец сигнализираха, че в реката, която минава през селото, в участъка до моста край читалището, завчера са изсипани камъни, които биха могли да създадат проблеми при обилни валежи.

Вчера посетихме мястото и се уверихме, че по склона и коритото на реката наистина има стоварени дялани камини. За да разберем подробности, се срещнахме с кмета на Осенец Димитър Димитров, който е избран от квотата на БСП. Той ни разказа следното.

Продължава...
 
Делото за измама срещу д-р Мичев тръгна с искания за отводи
11 January 2019

С искания за отводи премина вчерашното разпоредително заседание по делото срещу д-р Бранимир Мичев, в което той е обвиняем за подбуждане към престъпление на вещото лице д-р Диана Василева и за измама.

Процесът стартира повторно в Районен съд-Разград, след като Окръжният съд отмени наложената му в края на 2017-та ефективна присъда и върна делото за ново разглеждане от друг състав.

Продължава...
 
„Женско царство“ от Ст.Л.Костов на разградска сцена
11 January 2019

Най-харесваната и най-играна българска комедия на всички времена - „Женско царство“ от Ст.Л.Костов съвсем скоро ще зарадва разградските почитатели на театралното изкуство. Премиерата на най-новата постановка на ДТ „Антон Страшимиров“ е на 15 януари от 19 часа в салона на Общинския културен център.

Продължава...
 
Графики на Илия Бешков и негови ученици изложени в Разградската галерия
11 January 2019

Гостуваща изложба „Българска илюстрация от фонда на ХГ „Илия Бешков“ - Плевен е експонирана в голямата западна зала на първия етаж на ХГ „Проф. Илия Петров“ в Разград.

Колекцията включва 60 работи на Илия Бешков и неговите ученици Иван Кожухаров, Иван Кьосев, Наум Наумов, Симеон Венов, Стоимен Стоилов, Никола Хаджитанев, Тодор Цонев и други.

Продължава...
 
15-годишен гърмя по съседски животни с пушката на майка си
11 January 2019

15-годишно момче простреля домашните животни на съсед с пушката на майка си в лознишкото село Гороцвет.

Екшънът се е разиграл във вторник през деня, а непълнолетният е установен като извършител след проведени незабавни издирвателни действия от полицията.

Продължава...
 
Взрив на газова бутилка подпали къща и рани двама
09 January 2019

Взрив на газова бутилка подпали къща в Разград и рани двама души, един от които тежко.

Инцидентът стана около 14.30 часа в понеделник и само по чудо при него не пострадаха и преминаващи в района граждани. Взривната вълна беше отнесла дървена дограма от горящата постройка на ул. „Вардар“№18 на отсрещния тротоар, точно срещу входа на счетоводна къща „Крестън БулМар“, а улицата беше осеяна със счупени стъкла, видя „Екип 7“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 15460