Търсене

Начало Новини
Новини
А ако Надежда Радославова още пет пъти се върне на бял кон в Общинския съвет, тогава?
12 July 2018

Комична, дори леко шизофренна гледка посреща от няколко дни посетителите във фоайето пред кабинета на председателя на Общинския съвет в Разград.

На една от стените, наредени един до друг, висят портретите на всички шефове на местния парламент от 1991 година насам.

Продължава...
 
Пациенти бягат във Варна, вместо да плащат на частно в разградската болница
12 July 2018

„Веднъж ми се наложи да си направя изследване, а се оказа, че не мога да се възползвам от това, че цял живот съм плащала здравни осигуровки. Разградската болница няма сключен договор с касата за извършване на рентгенография на дебелото и правото черво – процедура, от която се нуждаят не един или двама души“. Това разказа 75-годишната Иванка Гуцало от Разград, която е позната сред обществеността като дългогодишен директор на Центъра за работа с деца.

Продължава...
 
Класически пиеси с фолклорни мотиви свири Теодосий Спасов в Разград
12 July 2018

Класически пиеси, повлияни от фолклора на Средна и Източна Европа, звучаха на разградска сцена по време на концерта „На изток от Алпите“, който събра стотина души в залата на новия театър.

Гост-изпълнители бяха световноизвестният изпълнител на кавал Теодосий Спасов, пианистът Ивайло Ковачев, Борис Динев – ударни и музикантите от Младежки симфоничен оркестър – Берн, Швейцария, с диригент Дружелюб Янакиев.

Продължава...
 
Разказ от първо лице: Как да си търсим правата за обида във фейсбук?
12 July 2018

Ти си мижитурка, нямаш чест, достойнство и морал, ще си платиш за всичко, мога да ти изкарам кирливите ризи...

Всеки от нас е ставал свидетел на нападки от този род, отправени публично срещу някого в социалната мрежа. И си е давал сметка, че скрити зад компютъра, хората си позволяват да обиждат, да раздават квалификации и правосъдие, смятайки че във фейсбук всичко е позволено и остава безнаказано. Да, ама не.

Продължава...
 
125 договора за над 70 000 000 лева сключени в Лудогорието
12 July 2018

От началото на програмния период 2014-2020 по оперативните програми в Разградска област са сключени 125 договора за безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 70 164 094 лева, съобщава в отчета си Областният информационен център /ОИЦ/. В сравнение с края на 2017-та, реално изплатените средства по осъществяваните проекти достигат 26 353 039 лева, като увеличението за шестмесечния период е над 9 млн. лева.

Продължава...
 
Фолклорна група от читалището в Островче на фестивал в Охрид
12 July 2018

Фолклорната певческа група „Здравец“ към Народно читалище „Слънчев лъч 1902“ в село Островче участва в Осмия международен фолклорен фестивал „Охридска огърлица“ в град Охрид, Македония.

Разградските участници дефилираха заедно с всички състави, дошли да покажат фолклора си по крайбрежната улица на града, приветствани от местни граждани и гости на събитието.

Продължава...
 
Ученици от Механото трупат опит в 21 разградски фирми
12 July 2018

33-ма ученици от шест специалности на НПТГ „Шандор Петьофи“ придобиват опит в реална работна среда по проекта „Ученически практики“, съобщи директорът на гимназията инж. Нешка Христова. Тя посочи, че дейностите са насочени към изграждане на здрави връзки между образованието и бизнеса, подобряване на практическите умения на учениците и създаване на нови възможности за бъдещата им професионална реализация на пазара на труда.

Продължава...
 
Дом за възрастни и хора с увреждания искат исперихчани
12 July 2018
 

Въпросът за необходимостта от старчески дом в Исперих и тази година беше поставен на събранието на Клуба на хората в неравностойно положение „Вяра” в града.

Помещение за тази цел има - бившото средношколско общежитие до ПГ „Васил Левски” от години то е необитаемо, а празната пететажна масивна сграда е в добър вид.

Продължава...
 
Близо 70 бивши служители се събраха за празника на МВР в Разград
12 July 2018

Традиционната среща на запасните служители от МВР се проведе в ресторант „Лес“ в Разград по повод професионален празник - 5 юли.

Тази година на нея присъстваха 68 души - бивши охранители, оперативни работници, огнеборци, тиловаци и волнонаемни. Организацията стана факт благодарение на Инициативния комитет в лицето на полк.о.з. Огнян Кирилов и помощниците му подп.о.з. Мирослав Добрев и Янка Йорданова.

Продължава...
 
Д-р Надие Карагьозова гостува на лятното училище по култура
12 July 2018

Приятна гостенка изненада участниците в поредното занятие, което градската библиотека в Кубрат организира за деца от 7 до 14-годишна възраст.

На срещата в рамките “Лятно училище по култура” в читалище “Св. Св. Кирил и Методий” дойде секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малололетни и непълнолетни в Кубрат д-р Надие Карагьозова.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 14496