Търсене

Начало Новини
Новини
35 художници участват в изложбата „Любовни акценти“
15 March 2017

Тематична изложба – рисунки под наслов „Любовни акценти“ организира Разградската група на художниците. Завладяващата експозиция ще бъде открита днес /15 март/ от 18 часа в артклуб „Лира“ в Музикален дом „Железни струни“.

Почитателите на изящното изкуство ще имат възможност да се насладят на повече от 50 творби, дело на 35 художници от цялата област.

Продължава...
 
ОИЦ-Разград започна кампанията „Заедно за Европа“ в Лудогорието
15 March 2017

На пресконференция в петък Областният информационен център (ОИЦ) - Разград даде старт на националната инициатива „Заедно за Европа“ в региона. Инициативата е свързана с отбелязването на три значими годишнини през 2017-та година: 60 години Европейски социален фонд (ЕСФ); 10 години от присъединяването на България към ЕС; 6 години от цялостното функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.

Продължава...
 
Разградски ученици участваха в състезание по машиностроене
15 March 2017

Учениците Иван Божанов и Пламен Иванов от ПГТС „Христо Смирненски“ участваха в националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“, което се проведе в ПТГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица. В тазгодишното седемнадесето издание на надпреварата се включиха 90 ученици от 42 професионални гимназии от цялата страна.

Продължава...
 
Проучват доходите и условията за живот в Лудогорието
15 March 2017

През март 2017 г. Националният статистически институт стартира провеждането на анкетно проучване „Статистика на доходите и условията на живот 2017“. Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.

Продължава...
 
Човешки кости в Каменово – убийство или археология?
13 March 2017

23-годишен мъж се е натъкнал на останки от човешки скелет и череп докато копаел яма в двор на къща в кубратското село Каменово. В края на миналата седмица човекът открил костите на дълбочина около 1.10 метра, в близост до тях намерил и парчета от керамични и глинени съдове, след което сигнализирал полицията.

Продължава...
 
Обявиха конкурс за директор на Театрално-музикалния център
13 March 2017

Конкурс за избор на директор на Театрално-музикалния център в Разград обяви Министерството на културата. В момента временно длъжността изпълнява Богдан Петканин, който пое управлението на културния институт през октомври миналата година, след като почина ръководителят на центъра – Пламен Панев.

Продължава...
 
Умен разградчанин стана световен шампион в международна онлайн игра
13 March 2017

Дългогодишният състезател и трикратен победител в телевизионното състезание „Минута е много“ по БНТ Свилен Огнянов стана световен шампион за февруари в международната енциклопедична онлайн игра QuizUP на тема Космос.

Продължава...
 
Пострадал при трудова злополука заведе иск за 80 000 лева срещу работодателите си
13 March 2017

Пострадал при трудова злополука мъж заведе солиден иск срещу бившите си работодатели от разградската фирма „Интеко – индустриал“ ООД.

В гражданско дело пред Районния 47-годишният Нихат Ахмедов претендира 80 000 лева, тъй като в резултат от инцидент във фирмата е с четири ампутирани пръста.

На 12 юни 2015 година абкант преса причинила гилотинно отрязване на всички пръсти на лявата му ръка, с изключение на палеца.

Продължава...
 
Изслушаха петорна съдебномедицинска експертиза по делото за убийството в Завет
13 March 2017

Петорна съдебномедицинска експертиза с участието на вещи лица от Варна и Плевен беше изслушана в петък в Окръжен съд-Разград по делото срещу 31-годишния Владислав Филков.

Той е обвиняем за това, че на 25 срещу 26 декември 2014 година е отнел от владението на Николай Димитров 220 лева и мобилен телефон, с намерение противозаконно да ги присвои, като за целта е употребил сила и заплашване, а грабежът е придружен с убийството на жертвата.

Продължава...
 
Близо 6 000 души от Разградско получиха хранителни помощи
13 March 2017

Над 80% от хранителните продукти от Европейския социален фонд са раздадени на най-нуждаещите се лица в Разградска област. Това съобщи д-р Милена Кехайова, директор на Секретариата на Областния съвет на Българския червен кръст в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 11932