Търсене

Начало Новини
Новини
Ученици от ОУ „Васил Левски“ - с шест медала от финала на „Математика без граници“
08 July 2019

С шест медала от участието си в шестия финал на международния турнир „Математика без граници“ се завърнаха възпитаници на ОУ „Васил Левски“-Разград.

Надпреварата се проведе на 29 и 30 юни в Несебър и бе организирана от Педагогическа асоциация „Образование без граници“ – България и Научно-образователен център „Иновации“ – Казахстан.

Продължава...
 
Отлична работа по бюджета за 2018-та отчете Община Завет
08 July 2019

Отлична работа по бюджета за 2018 година отчетоха общинските съветници в Завет на последната си сесия. Той е бил в общ размер 7 641 022 лева, от които приходи и разходи за държавни дейности 4 171 677 лева, а останалите - за местни дейности.

В края на годината, след извършени корекции, свързани с получени трансфери от централния бюджет, рамката нараснала на 9 701 915 лева.

Продължава...
 
Две разградски фирми вземат европари за предприемачески идеи
05 July 2019

Две разградски предприятия подписаха договори за безвъзмездна финансова помощ от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., в рамките на процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по приоритетна ос „Предприемачество и капацитет за растеж на малки и средни предприятия, съобщиха от Областния информационен център.

Продължава...
 
Искат основен ремонт на пътя Пороище-Студенец -Ловско-Лозница
05 July 2019

Декларация срещу безобразното състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Лозница прие единодушно на юнското си заседание местният парламент.

Осъзнавайки отговорната си роля като орган на местното самоуправление и заявявайки решимостта си за прекратяване на неравностойното и унизително третиране на жителите и гостите на Община Лозница, настояваме за предприемане на незабавни дейсвия за основен римонт на Път ІІІ-206 Пороище-Студенец- Ловско-Лозница“, заявяват общинските съветници.

Продължава...
 
За втори път ще пръскат против комари в Кубрат
05 July 2019

Повторно пръскане срещу популацията на комари ще се проведе на територията на община Кубрат, съобщиха от общинската администрация.

На 6 и 7 юли от 21.00 часа в различни селища ще се проведе наземна обработка срещу комари с препарат „Ротрин 200ЕК“.

Продължава...
 
Екоинспекцията глоби „Биовет“ с 60 000 лева, съдът отмени санкцията
05 July 2019

Районният съд в Разград отмени солидна глоба, наложена от РИОСВ-Русе на „Биовет“.

С наказателно постановление от края на декември 2018 година на дружеството била наложена имуществена санкция в размер на 60 000 лева.

При проверка няколко месеца по-рано, на 26 септември служители на еконспекцията установили, че дружеството, в качеството си на оператор на „Инсталация за производство на основни фармацевтични продукти“, не е изпълнило условие от комплексното си разрешително.

Продължава...
 
Второкласник от Разград с престижна награда по математика
05 July 2019

Бронзов медал за трето място в шестия финал на международния турнир „Математика без граници“ в Несебър получи Николай Димитров Николаев, второкласник от разградското основно училище „Отец Паисий“, с класен ръководител Румяна Рашкова.

Продължава...
 
Зеят дупки в „Орел“, гражданите искат безопасност
05 July 2019

Вчера живеещи в жк „Орел“ граждани алармираха, че въпреки сигналите им до изпълнители и ръководители на проекта за благоустрояване на квартала, две шахти между бл. 22 и бл.23 са оставени без капаци. Притесненията на Неделчо Байрактаров и Йордан Йорданов са, че освен техните внуци, могат да пострадат и други деца, които играят често тук.

Продължава...
 
Община Разград ремонтира пенсионерски клубове в „Орел“, Островче и Гецово
05 July 2019

Вчера кметът на Разград д-р Валентин Василев и директорът на ОП „Ремонтстрой“ инж. Петър Петров провериха как върви започналото обновяване на помещенията на пенсионерските клубове в Разград, Островче и Гецово.

Продължава...
 
Асфалтираха и в Гецово
05 July 2019

Рехабилитирана бе част от уличната мрежа и в разградското село Гецово. Дейностите започнаха в сряда (3 юли) с отпуснатите целеви средства от Министерски съвет. Сумата в селото, с която се рехабилитира, е 120 000 лева. Вчера кметът на общината провери на място как е направен ремонтът.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 16294