Търсене

Начало Новини
Новини
Турнир „Българи юнаци!“ в Разград в подкрепа на националния отбор
12 September 2018

Кметът на Разград Валентин Василев откри на 10 септември турнир по волейбол в спортната зала на ОУ „Васил Левски“ в подкрепа на националния отбор. Организатори са Общински клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт на трудещите се, с председател Здравко Душков, и ВК „Лудогорец“, с председател Ивелин Иванов, а повод е провеждащото се в България Световно първенство по волейбол. Мото на спортната проява е „Българи юнаци!“.

Продължава...
 
По пътя на Голгота с последния руски император в градската библиотека
12 September 2018

През 2018 година се отбелязват сто години от трагичната гибел на последния руски император – Николай II. Поради годишнината от трагедията във фоайето на РБ „Проф. Боян Пенев“ – Разград от пети септември до пети октомври ще бъде изложена фотоизложба „Последният руски император – по пътя на Голгота“. Посетителите на библиотеката могат да се запознаят отблизо по какъв начин е изглеждало императорското семейство.

Продължава...
 
Община Разград ще осигури работа за 80 души с трайни увреждания
12 September 2018

Предстои стартирането на проекта „Обучение и заетост“, Компонент ІІ, на който Община Разград е бенефициент, съобщиха от местната администрация. Целта на инициативата е интегриране на  неактивни и безработни лица с трайни увреждания на възраст над 29 години (навършили 30 години), регистрирани в дирекции „Бюро по труда“ в заетост при работодател в реалния бизнес или институции на местното самоуправление.

Продължава...
 
Започнаха записванията за преглед за рак на млечната и на щитовидната жлеза
12 September 2018

От вчера започнаха записванията за профилактични прегледи за рак на млечната и на щитовидната жлеза. Мястото, към което да се насочат жените, е заведението на Филхармонията. Самите прегледи ще се осъществяват в периода от 11-ти до 14-ти октомври в кабинет № 1 на партера в поликлиниката. Той се намира на мястото на бившата аптека.

Продължава...
 
Виктория Георгиева с две важни изяви след наградите „Полет в изкуството“
12 September 2018

Исперихчанката Виктория Георгиева – Маус, която беше номинирана за наградата Полет в изкуството“ на фондация „Стоян Камбарев“, получи Специалната награда за изкуство на официалния партньор на събитието УниКредит Булбанк.

Стъклената пластика бе връчена на художничката от главния изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян.

Продължава...
 
„Изкуството да споделяш!“ откри Европейските дни на наследството
12 September 2018

Есенният сезон на културните събития беше открит в понеделник в градината на къща музей „Димитър Ненов“ с образователния концерт спектакъл „Изкуството да споделяш!“. Изявата се организира от Община Разград и Регионалния исторически музей и беше посветена на звездата на танцовия театър Пина Бауш.

Продължава...
 
В петък откриват закрития басейн в ОУ „И.Тургенев“
12 September 2018

В петък официално ще бъде открит основно реновирания закрит плувен басейн в сградата на ОУ „И.С.Тургенев“, съобщи директорът на училището Милена Орешкова. Тя уточни, че на събитието са поканени да присъстват министрите на образованието и спорта Красимир Вълчев и Красен Кралев, депутатите Десислава Атанасова, Ахмед Ахмедов и Денчо Бояджиев, областният управител Гюнай Хюсмен, кметът Валентин Василев и спомоществователите, сред които дарилият най-голямата сума – 40 000 лева, предприемач Никола Николов.

Продължава...
 
„Амилум България“ е №1 в сектор „Храни и напитки“ у нас
10 September 2018

За десета поредна година вестник „Капитал“ обяви класацията на 100-те най-големи компании, развиващи дейност в България. Корпоративните гиганти са подредени освен според размера на приходите и печалбите им през 2017 година, и по сектори.

Продължава...
 
18 души оцеляха по чудо след сблъсък на бус с ТИР
10 September 2018

Микробус Форд Транзит“ със силистренска регистрация се удари в разградски ТИР на един от завоите към местността Пчелина в събота. В буса, шофиран от 57-годишен мъж от село Калипетрово, са пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събор в поповското село Садина.

Продължава...
 
Няма да има „превантивно“ клане на прасета заради Африканската чума
10 September 2018

Как да се спре разпространението на Африканската чума по свенете бе темата на ръководеното от областния управител заседание на Постоянната областна епизоотична комисия.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 14827