Търсене

Начало Новини
Новини
Овцевъд от Трапище със съмнение за антракс
04 October 2017

45-годишен мъж от лознишкото село Трапище е приет в инфекциозното отделение на разградската болница със съмнение за антракс, съобщи шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Илиян Драмалиев. Той уточни, че човекът отглежда стадо овце и няколко от животните са починали. При аутопсията им са установени признаци, които наподобяват опасната заразна болест. За окончателно изясняване на ситуацията са взети проби, които са изпратени лаборатория в София.

Продължава...
 
Продължава ремонтът на улиците в Разград
04 October 2017

Нов асфалт бе положен на улица „Хан Крум“ (до кооперативния пазар). Това се случи по договор 205 от 25 септември 2017 година за ремонт на улиците на град Разград и населените места. Участъкът вече се ползва от жителите на Разград. В момента се оформя паркингът към нея, обхванати за рехабилитация са и бордюрите.

Продължава...
 
Над 70 500 000 лева привлечени по европрограмите
04 October 2017

На пресконференция вчера управителят на Областния информационен център /ОИЦ/ в Разград Юлиян Данаилов представи напредъка по изпълнение на европрограмите в Лудогорието. Към края на септември по Програмата 2014-2020 са сключени 190 договора на обща стойност 70 528 566.25 лева.

Продължава...
 
С музика и торта откриха новата година в Музикална школа „Илия Бърнев“
04 October 2017

С музика, торта, цветя и усмивки започна новата творческа година в Детска музикална школа „Илия Бърнев“ към Народно читалище „Развитие 1869“ в Разград.

Директорът на ковачницата за таланти Деян Денчев пожела на децата, които се развиват в различни области на изкуството, да бъдат все така мотивирани и да постигат нови успехи на българските и международните сцени.

Продължава...
 
С химични опити, изложба и песни започна учебната година на ЦУТНТ
04 October 2017

Специален гост на откриването на учебната година на ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество бе Пипи Дългото чорапче. Тя бе в основата на програмата, подготвена от клуб „Слово“ на извънучилищния център. Водещите Николай Симеонов и Леонора Василева и познатата на всички деца Пипи, в чиято роля отлично се превъплъти Ава Аляовлу, въведоха по забавен начин дейностите на извънучилищния Център.

Продължава...
 
В Дома за стари хора отбелязаха Международния ден на възрастните
04 October 2017

Апарат за измерване на кръвно налягане подари областният управител Гюнай Хюсмен на Дома за стари хора в Разград. Той и неговите заместници Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости на тържеството по повод Международния ден на възрастните хора.

Хюсмен поздрави за празника всички 70 потребители на социалната институция като им пожела да са здрави и да се радват на доброто отношение на следващите поколения.

Продължава...
 
Светла Робева официално пое кормилото на Административен съд-Разград
04 October 2017

Новоизбраният председател на Административен съд-Разград Светла Робева вчера официално встъпи в длъжност.

Досегашният ръководител на институцията Ива Ковалакова-Стоева й предаде управлението на церемония в заседателната зала на съда, като я увери, че ще я подкрепя в работата и вярва в успеха и професионализма й.

Продължава...
 
Огнян Дамянов положи клетва като член на Висшия съдебен съвет
04 October 2017

Бившият вече окръжен прокурор на Разград официално положи клетва като член на Висшия съдебен съвет и подписа акта си за встъпване в длъжност. Това стана вчера в зала „Тържествена“ на Съдебната палата в София на церемония, водена от правосъдния министър Цецка Цачева и в присъствието на заместник-председателя на 44-то Народното събрание Явор Нотев, председателя на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Даниел Кирилов, народни представители, секретаря по правните въпроси на Президента Емилия Друмева, членовете на предходния седми състав на ВСС, представители на съдебната власт и на дипломатическия корпус, Ралица Негенцова – председател на Висшия адвокатски съвет.

Продължава...
 
Съдът глоби шофьор, изхвърлил пътничка от автобус
04 October 2017

Автобусен шофьор отнесе акт по Указа за борба с дребното хулиганство, след като изгони пътничка.

Инцидентът е станал 16.00 часа в петък в Кубрат, докато автобусът, който 53-годишния Февзи Халилов от Веселец управлява, бил все още на сектора за отпътуващи.

Водачът се държал оскърбително и арогантно към 56-годишната Гюлсер Зекерие от Кубрат, изблъскал я от превозното средство, като отказал да я транспортира и хвърлил парите за билета й на земята.

Продължава...
 
„Биовет“ подкрепя изграждането на система за следене на качеството на въздуха
04 October 2017

Предложението на областния управител Гюнай Хюсмен със съдействието на бизнеса в Разград да се изгради система за мониторинг на качеството на въздуха получи официална подкрепа от една от големите фирми в региона.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 12970