Търсене

Начало Новини
Новини
Ученици облякоха тоги в Съдебната палата в Разград
21 April 2017

Ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров“ и СУ „Христо Ботев“ облякоха тоги в залата на Окръжен съд-Разград. Децата влязоха в ежедневието на съдиите и прокурорите в Деня на отворените врати, който бе организиран вчера от институцията по повод 16 април – Ден на българската Конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители.

Продължава...
 
Хванаха адвокат от Разград да краде ток, осъдиха наемодателя му
21 April 2017

Правно-морален казус, в който е забъркано името на местен адвокат, и ясно онагледява безпомощността на обикновения човек пред абсурдите на закона, вече повече от година и половина тормози 82-годишен разградчанин. Неделчо Първанов е осъден да плати близо 1700 лева, след като наемателят на имота му – адвокатът от Разградска адвокатска колегия Пеньо Пенев, бил хванат да краде ток.

Продължава...
 
Баскетболисти играха благотворително в помощ на дете
19 April 2017

Благородна кауза събра на Велики петък десетки баскетболисти от различни поколения на новата спортна площадка до сградата на фирма „Семпе 2“ в Разград. В благотворителен турнир 3х3 под мотото „Да помогнем на Еля“ любители на играта, както и бивши професионални състезатели, събраха близо 1000 лева в помощ на роденото без крайници 8-годишно момиченце.

Продължава...
 
11 пъти серовород над еднократната норма е засечен през март в Разград
19 April 2017

Две превишения на средночасовата норма за допустима концентрация на сероводород в атмосферния въздух са били регистрирани в Разград през миналия месец. Измерванията са направени с Мобилната автоматична станция на Регионалната лаборатория на Изпълнителна агенция „Околна среда“ - Русе в периода от 16 до 29 март в квартал „Лудогорие“.

Продължава...
 
С 1839 души се стопи Лудогорието за година
19 April 2017

С 1839 човека е намаляло населението на Разградска област през миналата година, сочат данните от изследването на Националния статистически институт /НСИ/ „Население и демографски процеси през 2016 година“.

Продължава...
 
12 ученици от Математиката ще представят Разград в националния кръг на олимпиади и състезания
19 April 2017

На националната олимпиада по математическа лингвистика, която ще се проведе от 28 април до 1 май в Смолян ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и Разград ще бъде представена от Моника Владимирова Дацова, 8 „а“ клас, паралелка „Математика, ИТ и английски език“ с преподавател Емилия Станкова.

Продължава...
 
24-часова спецакция на полицията върви по пътищата в Разградско днес
19 April 2017

24-часова полицейска операция за контрол на скоростта започна тази сутрин в 6.00 часа в Разградска област. Тя е част от акцията по линия на ТИСПОЛ, в която участват службите на „Пътна полиция“ в Европейския съюз. Кампанията стартира на 13 април и приключва утре, провежда се по модела на широкообхватния контрол, като за проверка се отбиват по няколко автомобила едновременно.

Продължава...
 
Книга на Пламен Дойнов излезе в Унгария
19 April 2017

Книга на Пламен Дойнов под заглавие „1956 – A Magyar felkeles es a bolgar irodalom“ /в превод на български: „1956 – Унгарското въстание и българската литература“/ излезе преди броени дни в будапещенското издателство „Напкут“. Преводът на основния текст е дело на Янош Темеши, а на многобройните цитати от стихотворения – на известния българист и преводач Дьорд Сонди.

Продължава...
 
18 млади репортери съставят „Вестник без име“
19 April 2017

18 млади репортери от Разградска област подготвят новия брой на „Вестник без име“, в който поставят темите и въпросите, които ги вълнуват. Редакционният екип е съставен от момичета и момчета от 15 до 17-годишна възраст от Разград, Самуил, Завет, Езерче и Беловец. Първата им среща се проведе под ръководството на Снежанка Николова, експерт с професионален опит в областта на журналистиката.

Продължава...
 
Неугасен фас подпали апартамент в „Орел“, наложи се да евакуират хора
19 April 2017

Неугасена цигара подпали апартамент на четвъртия етаж в 15 блок в жк „Орел“ в Разград. Инцидентът е станал късно вечерта на 13 април, сигналът за него е подаден в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в 23.57 часа. При пожара е пострадал собственикът на жилището Милчо Боянов.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 12136