Търсене

Начало Новини
Новини
Сурвакарчета посетиха Областна администрация с пожелания за здраве и успешна година
04 January 2019

Сурвакарчета от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Разград посетиха Областна администрация в Разград вчера.

Пред коледната елха във фоайето на администрацията Симона, Кристиян и Джан сурвакаха областния управител Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

Продължава...
 
БЧК зарадва с коледни пакети 250 деца с увреждания от Разградско
04 January 2019

Доброволци от седемте общински организации на Българския Червен кръст в Разград и тази година зарадваха с коледни подаръци 250 деца с увреждания от областта.

В навечерието на Новогодишните празници малчуганите и техните семейства по традиция получиха пакети с хранителни продукти от първа необходимост като олио, захар, брашно, зърнени продукти и макарони. Не бяха пропуснати разбира се и лакомствата.

Продължава...
 
МКБППМН-Кубрат помогна на десетки деца в риск
04 January 2019

По традиция в началото на всяка година правим равносметка за свършеното през изминалите дванайсет месеца. Каква е тя за Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат разказва д-р Надие Карагьозова, секретар на Комисията и ръководител на Клуб „Емпатия“.

Продължава...
 
Отборът ни по роботика – в Топ 6 на света
28 December 2018

В Топ 6 на най-добрите отбори в света се наредиха учениците от клуба по роботика „QWERTY“ към ОУ „Васил Левски“ - Разград с ръководители Венелин Николов и Цветанка Пенчева.

От 12 до 15 декември те взеха участие в престижния Международен конкурс за детски инженерни екипи в Санкт Петербург, Русия.

Продължава...
 
ДНА-то преминава в управление на областния управител
28 December 2018

Министерски съвет взе решение вчера относно управлението на бившия Гарнизонен клуб в Разград, по-известен като сградата на ДНА /Дом на народната армия/.

Правителството реши: „Поради отпаднала нужда от Министерство на отбраната се отнема имот - публична държавна собственост, находящ се в Разград, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 6, представляващ поземлен имот с площ от 713 кв. м и застроените в него 3 сгради.

Продължава...
 
Данъчна кампания 2019 ще започне на 10 януари
28 December 2018

Данъчната кампания за 2019 година ще започне на 10 януари заради промени в законодателството, съобщи Йордан Йорданов – началник отдел „Услуги за клиенти“ в разградския офис на НАП. Декларациите за доходите на физическите лица могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на приходната агенция.

Продължава...
 
Ремонти на пътища и знакови сгради са акцентите в работата на Гюнай Хюсмен
28 December 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен представи основни моменти от работата си през 2018 година и част от идеите и намеренията си за 2019 г. Това стана на заключителната за годината пресконференция с местните медии.

Хюсмен представи на журналистите брошурата „Отчет за 2017-2018 г. на Гюнай Хюсмен, Областен управител на област Разград“, която е подготвена и отпечатана с лични средства и средства на дарители.

Продължава...
 
Николай Падалски започна акция по спасяването на хиляди книги
28 December 2018

Уникална по рода си акция по спасяване на книги от боклука стартира 51-годишният Николай Падалски. Русенецът, който от няколко години живее в Разград, подел инициативата съвсем спонтанно. Навръх студентския празник 8 декември забелязал десетки томове литература, захвърлени до кофа за смет. За секунди от тъжната картинката у него се родила идеята, че ненужните някому книги могат да получат нов живот.

Продължава...
 
Разград връчи финансов стимул на 79 даровити деца
28 December 2018

Преди Коледа ръководството на Община Разград удостои с награди – грамота и финансов стимул деца с изявени дарби от общината за успехи в областта на науката, изкуствата и спорта за 2018 година. Тези награди се дават по реда на Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на Община Разград.

Продължава...
 
Подаръци получиха децата на „Жанета“
28 December 2018

Забавно парти организира Центърът за обществена подкрепа към сдружение „ЖАНЕТА“ в Разград за своите клиенти за коледните и новогодишните празници. Освен че танцуваха и се почерпиха, децата участваха в състезание за направа на най-красивата сурвакница, а в забавна игра със стъпки пяха песни, рецитираха стихотворения, разказваха приказки и филми. Победителите получиха награди и лакомства.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 15424