Търсене

Начало Новини
Новини
Пожар „горя“ в Дома за стари хора в Разград
03 May 2019

Пожар „горя“ в Дома за стари хора в Разград миналата седмица. Инцидентът бе проигран в рамките на учение по плана за евакуация на работещите и на потребителите на Дома и Дневния център за пълнолетни деца с увреждания „Подай ръка“ – Разград.

Занятието се реализира съвместно с РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Разград и ЕТ „ВИК-78“ - Л. Шамов.

Продължава...
 
Продължава асфалтирането в разградски села
03 May 2019

В още няколко села на община Разград бяха асфалтирани - в Дряновец, Пороище и Осенец. В Дряновец вече са асфалтирани всички улици, предвидени за рехабилитация – улиците „Цоньо Каракашев“, „Иван Вазов“, „Добри Чинтулов“, „Левски“, „Здравец“ и „Генерал Скобелев“. Общата стойност на поръчката в селото е 80 000 лева с ДДС.

Продължава...
 
Областният управител подари инвалидна количка на болно дете от Разград
03 May 2019

Десетгодишната Джерен Васви Ахмед от Разград има нова акумулаторна инвалидна количка. Средството да се придвижва по-лесно и да има повече възможности да общува със своите връстници тя получи преди седмица от областния управител Гюнай Хюсмен.

Продължава...
 
Александра Златева – с първо място от международния конкурс в Казахстан
03 May 2019

Пореден изключителен успех постигна гласовитата разградска изпълнителка Александра Златева. Дълго анонсираното ѝ участие в престижния XVII Международен конкурс за вокалисти „Златен микрофон“ в град Костанай, Казахстан бе увенчано с първа награда.

Александра е възпитаник на МШ „Илия Бърнев“ - Разград с музикален педагог Надежда Радославова, за отличието обаче съобщи майка ѝ Албена Тодорова, като уточни че от школата не са проявили интерес към представянето ѝ.

Продължава...
 
Великденска изложба-базар организира Федерацията на жените
03 May 2019

Във фоайето на Разградска филхармония Федерацията на жените, със съдействието на Община Разград, организира поредната си благотворителна изложба-базар. Участниците, които имаха свои щандове с предоставени от спонсори продукти, със свои боядисани великденски яйца, със сътворени от тях вкусни лакомства, картички и великденски сувенири, бяха: Федерацията на жените, ЦПЛР - Център за работа с деца, ЦПЛР - Център за ученическо техническо и научно творчество, клубовете на пенсионерите към Съюза на пенсионерите, Съюзът на инвалидите.

Продължава...
 
Близо 170 артисти участваха в III Националeн фестивал на танцовия театър в Разград
03 May 2019

От 24 до 26 април Разград бе домакин на третото издание на Националния фестивал на танцовия театър, който тази година бе и с международно участие.

Проявата е първата по рода си в страната и е създадена по идея на Катя Лапатова. И тази година нейни организатори бяха Община Разград и Театрално-танцова формация „Пулс“ с ръководител Катя Лапатова, която е и изпълнителен директор на форума.

Продължава...
 
Футболисти на „Лудогорец“ се включиха в изграждане на интерактивно капанско село
03 May 2019

Първата доброволческа кампания за изграждане на интерактивно капанско село в разградското училище „Ив.С.Тургенев като забавна атракция, популяризираща традициите и обичаите на местната етнографска група капанци стартира на първи май. След организирания форум от Милена Орешкова – директор на училището, на тема „Училището -възпитание в традиции и ценности“, който популяризира оригиналния проект и насочи вниманието на обществеността, започна и първата акция „Направи си сам“.

Продължава...
 
Едно благородно и родолюбиво дело се нуждае от подкрепа
03 May 2019

Обръщам се към всички жители на Разград и областта, в навечерието на 6-ти май –Празника на Свети Георги Победоносец, Деня на храбростта и празник на Българската армия, като гражданин на Разград, и като кадрови офицер от запаса, председател на на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, с призива: „Нека да подкрепим едно благородно и родолюбиво дело и да дадем своя принос за изграждането на Военен мемориал на гарнизон Разград.

Продължава...
 
Областният управител награди с таблет призьор от международно състезание на ПГПЧЕ
03 May 2019

Областният управител подари таблет на призьор от международно състезание от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Това се случи по време на патронния празник на гимназията, на който Гюнай Хюсмен бе гост.

Вие сте елитът на Разград и Разградска област разчита на вас, каза пред учениците областния управител. Той припомни своя ангажимент към даровити деца от Лудогорието, на които при отлични постижения в национални и международни състезания подарява таблети.

Продължава...
 
Детски съд прати Пипи в приемно семейство
03 May 2019

Може ли Пипи Дългото чорапче да продължава да живее сама с маймунката си господин Нилсон и със своя кон, който държи на терасата, докато баща й капитан Дългия чорап кръстосва моретата и управлява острова си? Опасно ли е за деветгодишното момиченце да заспива само без възрастни хора у дома, редно ли е да не ходи на училище и какво трябва да се направи, за да бъде Пипилота едновременно на сигурно място и да е щастлива, както досега?

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 16051