Търсене

Начало Новини
Новини
Акция „Зима“ започна, сменяйте летните гуми!
02 November 2018

Традиционната акция „Зима“ стартира от вчера в Разградска област и ще продължи до края на месеца. Кампанията е насочена към превенцията на поведението на водачите и пешеходците при зимни условия. Гратисен период, в който на нарушителите да се отправят само предупреждения, няма да има. Санкциите ще се налагат на момента.

Продължава...
 
Жена и трима мъже участваха във въоръжен грабеж
02 November 2018

Жена и трима мъже участваха във въоръжен грабеж в Кубрат във вторник около 19.00 часа.

Жертва на престъплението са станали двама души от русенското село Хотанца - 68-годишният Х.Д. и 30-годишният Р.М., съобщиха от полицията.

Продължава...
 
Децата от Езиковата направиха благотворителен концерт за училището си
02 November 2018

В самото навечерие на 1-ви ноември, Деня на народните будители, учениците от Езиковата гимназия в Разград организираха голям концерт-спектакъл. Препълнената зала се потопи в неговата магия. Тази вечер ние бяхме на територията на доброто. Тази година концертът имаше и благотворителен характер. Събра ни кауза, за която си струваше да обединим усилия.

Продължава...
 
В разградска градина изнесоха концерт „Вечните песни на България“
02 November 2018

В разградската детска градина „Шестте ястребинчета“ изнесоха концерт под наслов „Вечните песни на България“. Инициативата е традиционна за възпитаниците на градината, провежда се в навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители, в нея участват децата, на които предстои през следващата година да тръгнат на училище, съобщи пред родителите директорката Петя Станева.

Продължава...
 
Експозицията за Ваня Миланова се превръща в извор на вдъхновение
02 November 2018

Експозицията в къщата музей „Акад. Анание Явашов“ събра таланти и публика по инициатива на Регионалния исторически музей в Разград и Центъра за извънучилищна подготовка „Резонанс“. Децата от Центъра с интерес слушаха разказа за световноизвестната цигуларка Ваня Миланова, която подари неотдавна експонатите, свързани с кариерата ѝ на музикант, на родния си град е ту бяха подредени в експозиция „Преживяванията и мъдростта на цигуларя“.

Продължава...
 
Щом децата се забавляват и излъчват позитивизъм, значи е за добро!
02 November 2018

И тази година осмокласниците от Езиковата гимназия в Разград отбелязаха празника Хелоуин! С което за пореден път доказаха, че са над „тунелното“ разбиране за този празник...

В двора на гимназията се появиха принцеси, красиви вещици, представители на цялата фауна, коминочистачи, клоуни, мускетари, приказни герои. Появи се дори кукер!

Продължава...
 
Проф. Гергова изнесе лекция пред жители на Свещари
02 November 2018

Ръководството на НЧ „Пробуда-1929“ в село Свещари организира уникална среща, с която разбуди културния и социален живот на жителите там. Техен гост бе известната археоложка проф. Диана Гергова, която изнесе лекция на тема „Уникалните археологически открития в Сборяново и тяхното бъдеще“.

Продължава...
 
Националният конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“ ще е през март
02 November 2018

VII Националeн конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, организатор на който са Община Разград, Народно читалище „Развитие 1869“ и къща музей „Димитър Ненов“, ще се проведе на 30 и 31 март 2019 година. Това съобщи директорът на школата Деян Денчев.

Продължава...
 
Д-р Надие Карагьозова дари книги на областната управа в Търговище
02 November 2018

В навечерието на празника на Народните будители д-р Надие Карагьозова се срещна с областния управител на Търговище Митко Стайков и началника на Регионалното управление на образованието Елка Станчева и им поднесе полезни подаръци.

Продължава...
 
Разградската академична общност организира научна конференция
02 November 2018

Днес и утре в хотел „Cartoon“ в Разград ще се проведе традиционната двудневна научна конференция с международно участие на Филиал - Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“ под наслов „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 15105