Търсене

Начало Новини
Новини
Кандидатите за енергийни помощи подават документи по настоящ адрес
31 July 2017

Стартира кампания за прием на документи за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон. Новият момент тази година е, че кандидатите подават заявления в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, а не по постоянен, както беше до този момент.

Продължава...
 
Разградчанин катастрофира в Исперихско, майка му пострада тежко
31 July 2017

48-годишна жена от Разград е настанена в исперихската болница с временна опасност за живота, след като пострада при катастрофа. Инцидентът е станал в четвъртък около 12.45 часа по пътя за Исперих, между селата Лудогорци и Голям поровец.

В.И. пътувала на предната дясна седалка на „Субару Легаси“, зад волана на колата бил 27-годишният й син Г.Г.

Продължава...
 
Ученици от разградски училища участваха в Национална доброволческа среща
31 July 2017

В края на миналата седмица във Варна се проведе Национална доброволческа среща „Лято без риск“. Събитието бе под патронажа на кмета на Варна и част от програмата „Варна - Младежка европейска столица - 2017“.

Организатори на срещата бяха Община Варна, дирекция „Превенции“, съвместно с Общинския съвет по наркотичните вещества, Местната комисия за борба с трафика на хора, Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Продължава...
 
3 867 600 лева отпусна правителството за Лудогорието
28 July 2017

3 867 600 лева целеви средства за 2017 година отпусна правителството на шест общини в Лудогорието.

1 000 000 лева се предоставят за ремонт на улици в град Разград. На пресконференция в понеделник кметът Валентин Василев каза, че тепърва предстои обстоен преглед, за да се установи кои улици и отсечки точно ще се асфалтират. Наша справка установи, че според всички изисквания за качествен ремонт на 1 километър са необходими около 130 000 лева.

Продължава...
 
Спират приема на документи за саниране
28 July 2017

Спира се приемът на документи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до приключване изпълнението на сключените договори за целево финансиране, съобщи на пресконференция кметът на община Разград Валентин Василев. Той уточни, че с писмо от 18 юли министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков е информирал всички кметове в страната за мярката, която се предприема.

Продължава...
 
Пламен Пенчев е новият районен прокурор на Кубрат
28 July 2017

Пламен Пенчев е новият административен ръководител на Районната прокуратура в Кубрат. Кандидатурата му беше гласувана в сряда единодушно от членовете на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Продължава...
 
Над 300 социалисти от Лудогорието ще щурмуват Бузлуджа
28 July 2017

Над 300 социалисти от Лудогорието ще вземат участие в националния събор Бузлуджа“, който ще се проведе утре, 29 юли, съобщи областният лидер Наско Анастасов. Той уточни, че най-многобройна е групата на общинската организация в Разград – около 100 човека, следвана от исперихската – 70, като почти всички общини ще имат свои представители.

За превоза са осигурени 7 автобуса и двайсетина леки автомобили.

Продължава...
 
189 ученици ще се явят на поправителната матура по български
28 July 2017

189 ученици от Разградска област са подали заявления за явяване на поправителна матура по български език и литература, която ще се проведе на 28 август, съобщават от Регионалното управление на образованието.

Втори държавен зрелостен изпит по избор на 29 август ще държат 159 момичета и момчета, които не са се справили успешно предходните сесии.

Продължава...
 
Няма да закриват детските градини в Липник и Осенец
28 July 2017

Нарочените от ръководството на Община Разград детски градини в селата Липник и Осенец на този етап няма да бъдат закривани. Това стана ясно на вчерашното заседание на местния парламент, на което беше отхвърлена докладната записка на кмета Валентин Василев.

В документа се посочваше, че причината за крайната мярка е намаляващият брой на малчуганите, които посещават двете заведения и неоправдано според управата разходване на бюджетни средства.

Продължава...
 
Военното министерство не дава ДНА-то на Община Разград
28 July 2017

Министерството на отбраната /МО/ е отказало да прехвърли собствеността върху бившия Дом на народната армия /ДНА/ на Община Разград, съобщи кметът Валентин Василев. Той уточни, че на 8 юни местната администрация е изпратили писмо до военното ведомство с искане имотът да бъде предоставен безвъзмездно.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 12701