Търсене

Начало Новини
Новини
Раздадоха 74 награди на победителите в турнир „Обрешков“
07 March 2018

С награждаване на лауреатите в турнир „Обрешков“ започна празникът за 46-годишния юбилей на ППМГ „Акад Никола Обрешков“ в Разград. Директорът на елитната гимназия Мануел Василев раздаде 74 грамоти на учениците, заели челните места в състезателните групи – математика, биология, химия, физика, информатика, география и икономика, информационни технологии.

Продължава...
 
Три дни сняг валя и животът спря
01 March 2018

Не ни трябва война, нито земетресение. Достатъчни са три дни зима и животът спира.

И хиляди снегорини, и милиони левове да има за снегопочистване – резултатът ще е все същият. Падне ли повече от 20 сантиметра сняг, всички пътища се затварят, за по-сигурно учениците се разпускат в дървена ваканция, а цялата област - не, цялата държава, - изпада в колапс.

Продължава...
 
30-годишен юбилей събра просветните началници
01 March 2018

С дискусия за бъдещето развитие на образованието и справяне с наболелите проблеми в сектора започна празникът за 30-годишния юбилей от създаването на Регионално управление на образованието в Разград..

На тържеството присъстваха всички началници, които са ръководили институцията от нейното създаване през 1988 година до наши дни, с изключение на Стефан Гатев и Венцеслав Стоянов, които не са сред живите.

Продължава...
 
Втора обществена трапезария отвори врати в Разград
01 March 2018

Втора обществена трапезария за предоставяне на топъл обяд на социално слаби хора отвори врати в Разград. Фирма „Акансу“ ЕООД, с управител Зекие Чакалова, е една от малкото частни фирми, регистрирани като доставчици на тази социална услуга, която се финансира от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика.

Продължава...
 
Веселин Якимов официално встъпи в длъжност като окръжен прокурор
01 March 2018

Досегашният заместник районен прокурор на Разград Веселин Якимов вчера официално встъпи в длъжност като прокурор в Окръжната прокуратура.

Акта си назначение на новия пост той получи от административния ръководител на институцията Тихомир Тодоров и в присъствието на колектива на двете прокуратури.

 

Продължава...
 
Темата за заплатите на зам.-председателите "изяде" времето на сесията
01 March 2018

Дневният ред на заседанието на Общинския съвет в Разград на 27 февруари включваше сравнително малко докладни записки - 11, повечето рутинни, което предполагаше то да приключи за по-кратко време от обичайното.

Продължава...
 
Съдии и прокурори ще преподават в разградските гимназии
01 March 2018

През учебната 2017/2018 г. всички средни училища в Разград са заявили желание да участват в Образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Програмата се провежда за четвърта поредна година и нейната основна цел е обогатяване познанията на учениците относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България.

Продължава...
 
Д-р Мария Пеева е новият председател на БЧК-Разград
01 March 2018

Д-р Мария Пеева е новият председател на областната структура на Български червен кръст в Разград. Тя беше избрана единодушно с 18 гласа на членовете на хуманитарната организация по време на годишното отчетно събрание. Срещата започна с минута мълчание в памет на дългогодишния председател на БЧК-Разград д-р Владимир Заимов, който почина през миналата година.

Продължава...
 
Институциите заседаваха за борбата с наркотиците
01 March 2018

Вчера в Община Разград се проведе заседание на Общинския съвет по наркотични вещества и на Превантивно-информационен център към него. Присъстваха представители на институции, които имат отношение към проблема с наркотиците.

Продължава...
 
Земеделци от Лудогорието получиха информация от първа ръка
01 March 2018

Вчера Разград бе домакин на среща, част от информационната кампания на Министерство на земеделието, храните и горите, насочена към земеделците от цялата страна.

В дискусиите се обсъждат както теми, свързани с директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели, схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони, така и влезли в сила нормативни промени и предложения за прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 г.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 13763