Търсене

Начало Новини
Новини
Децата от Еколято посетиха комисията за борба с противообществени прояви
09 July 2018

Децата от Еколято 2018 г. посетиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични вещества.

Секретарят на Комисията им изнесе лекция в рамките на обучителния модул „Правила, норми, отговорности пред младите хора“.

Продължава...
 
Шеста година разградчанин гази във вода заради калпаво изпълнен проект
09 July 2018

Вече шеста година разградчанин гази във вода заради калпаво изпълнен проект за благоустрояване на квартала му.

Още в края на 2014 година Исмаил Сабри – Пилича потърси редакцията, за да сигнализира, че от две години от Общината го лъжат, че ще му решат проблема.

Продължава...
 
Валентин ВАСИЛЕВ: Премахването на тополите е по предписание на междуведомствена комисия
09 July 2018

Опит за търсене на политически дивиденти видя кметът Валентин Василев в нападките към Община Разград по повод отстраняването на тополите по поречието на река Бели Лом. Сигналите и жалбите са от общинския съветник Калоян Монев и от сдружение "Защита на животните в Лудогорието". С тях се настоява незабавно да бъде спряна сечта и да бъдат запазени дърветата.

Продължава...
 
Фолклорна вечер с гости от три държави се проведе в Исперих
09 July 2018

Фолклорни състави от три държави гостуваха на Исперих в рамките на проекта „Мрежа от градове“ по програма „Европа на гражданите“. Във визитата се включиха представители на партньорските организации от Решица-Румъния, Торино-Италия и Гьонгьош-Унгария, както и домакините от българска страна - Асоциация „Интегро“ и Община Исперих.

Продължава...
 
Трима разградски поети са включени в две нови антологии
09 July 2018

Трима автори от Разград са включени в поетичните антологии „Ще дойдеш ти“ и „Поезия – Дунав“ на издателство „Български писател“.

В първото издание са представени произведения на 87 автора от различни поколения, сред които класиците Христо Ботев, Петко Р. Славейков, Иван Вазов, Кирил Христов. Редактор на сборника е Атанас Звездинов, в качеството си на редактор на издателството е председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, а графичният дизайн и художественото оформление на корицата са дело на Емилия Казакова.

Продължава...
 
36 ученици от Икономиката трупат опит в реална работна среда
09 July 2018

36 ученици от ПГИ „Робер Шуман“ в Разград придобиват опит в реална работна среда по проекта „Ученически практики“, съобщи директорът на гимназията инж. Христина Панчева. В продължение на 240 часа младите хора прилагат теоретичните си знания на практика във фирми и организации в професионалните сфери, в които се обучават.

Продължава...
 
Детската академия по безопасност се мести в центъра на Разград
09 July 2018

На ново място ще се състои тазгодишното 18-то издание на Детската академия по безопасност. Това съобщиха от областната дирекция на МВР-Разград, която ежегодно организира проявата, в партньорството с Български червен кръст, РИОКОЗ и Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.

Продължава...
 
Младите таланти от „Валенс“ с награда от фестивала в Калипетрово
09 July 2018

Първи фолклорен национален фестивал „Танцът на българина“ се проведе в силистренското село Калипетрово. Организатори на събитието бяха Танцова школа „Калипетровци“, НЧ „Пробуда“ и Община Силистра.

Националният фестивал беше открит от заместник-кмета на Силистра Денка Михайлова, след което поздрав към участниците и публиката представи местният танцов ансамбъл.

Продължава...
 
Задържаха мъж за изнасилване в Ясеновец
09 July 2018

45-годишен мъж от Ясеновец е бил задържан в Районното управление в Разград за изнасилване. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

По данни на потърпевшата 61-годишна С.Х. от село Липник, нападателят й е нахлул в помещение в стопанския двор на Ясеновец, което тя обитава.

Продължава...
 
Скитащо куче прати петима в болница
06 July 2018

Петима души бяха приети в болницата в Разград след тежък челен удар между два автомобила. Инцидентът стана в сряда до маслобойната в Самуил, сигнал за него е подаден на телефон 112 около 11.30 часа в Районното управление в Исперих.

По данни от пресцентъра на Областната дирекция на МВР до катастрофата се е стигнало след като 20-годишната И.А. от Владимировци, управлявайки „Фолксваген Голф“, е опитала да избегне животно на пътя на мокър участък.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 14480