Търсене

Начало Новини
Новини
Районният мюфтия връчи благодарствен плакет на Гюнай Хюсмен
11 May 2018

Районният мюфтия Мехмед Аля връчи благодарствен плакет на областния управител на Гюнай Хюсмен. Призът се връчва „За приноса в популяризирането и развитието на приятелските и културни връзки между Република България и Република Турция“ и е по повод реализацията на културния календар на Област Разград и Област Одрин вследствие на Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност, подписана между областните управители на Разград и Одрин.

Продължава...
 
Бъдещи първокласници на гости на ОУ „Н. Й. Вапцаров“
11 May 2018

Малчуганите предучилищна група „Хризантеми“ на Детска градина „Митко Палаузов“ посетиха ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград. Децата, с учителки Марияна Василева и Ценка Александрова, се влязоха в класните стаи на учениците от I „в“ и IV „г“ клас. В двата класа ги въведоха заместник-директорът Илка Василева и училищният психолог Стела Тодорова.

Продължава...
 
Върнаха делото за убийството в Брестовене на прокуратурата
11 May 2018

Година и седем месеца след като стартира, делото за убийството в Брестовене се върна в изходна позиция. На насроченото тази седмица заседание прокуратурата поиска да бъде допуснато ново изменение в обвинителния акт срещу Абедин Зекерие и Алеко Герджиков, този път обаче съществено. Според корекцията, на 22 юли 2015 година двамата мъже в съучастие по между си и „с други неизвестни лица“ са умъртвили 26-годишния ли Али Хакъ.

Продължава...
 
Осъдиха баща и син за отвличане на малолетен
11 May 2018

Баща и син от Желязковец бяха осъдени за отвличане и противозаконно лишаване от свобода на малолетно момче. 24-годишният Суат Исмаил и 62-годишният Исмаил Мехмед са се признали за виновни и са сключили споразумение с прокуратурата да изтърпят условни присъди за деянието си.

Продължава...
 
Студенти и преподаватели подредиха кулинарна изложба за Деня на Европа
11 May 2018

Преподаватели и студенти от Филиал-Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ приготвиха кулинарна изложба „Да се насладим на българския вкус“ по повод Деня на Европа – 9 май.

Богатата трапеза с традиционни ястия от българската кухня представи директорът на филиала на висшето учебното заведение доц. д. н. Станка Дамянова. Сред официалните гости на събитието беше проф. Ливиу Гачео от Трансилванския университет в румънския град Брашов, който реализира общи научни проекти с Филиала.

Продължава...
 
Наградиха призьорите във Фестивала на руската песен и танц
11 May 2018

По традиция както всяка година, в Разград се проведе Общински фестивал-конкурс на руската песен и танц. Тази година той бе посветен на 140-годишнината от Освобождението на България под мотото „От урва на урва и от век на век“ и се проведе под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев.

Продължава...
 
Константинос Марицас и Ахмет Атасой гостуваха на поетичната общество в Разград
11 May 2018

Община Разград, РБ „Проф. Боян Пенев“ и поетичното общество на града поканиха на среща Константинос Марицас, човек занимаващ се с философия, поезия и превод. Той представи книгата си „Цивилизация и естествен подбор“ и други произведения. Костантинос Марицас е роден през 1957 г.. Той е син на гръцки емигрант и българка. Висшето си образование по електротехника завършва в Атинската политехника „Мецовио“, от 1984 г. до днес работи като инженер на свободна практика.

Продължава...
 
Ученичка рекордьор участва в три национални олимпиади
11 May 2018

Абсолютен рекорд в образователната история на Разград постави седмокласничката Белослава Петкова от ОУ „Васил Левски“, която се класира за участие в три национални олимпиади. 14-годишното момиче постигна максимален брой точки на регионалните кръгове на олимпиадите по български език и литература, география и история.

Продължава...
 
Първокласници създадоха книга с рецепти от техните баби
11 May 2018

„Малките сови“ от 1 „а“ клас на ОУ „Никола Икономов“ участваха в конкурс за рецитация, рисуваха родния дом и събираха информация за полезни билки и стари традиционни рецепти от своите баби. Дейностите се реализираха в рамките на Националния проект „Родна стряха“, който се осъществява чрез платформата за сътрудничество между училища в Европа eTwinning. В този проект си партнират осем детски градини и училища от Разград, Свищов, Пловдив, Варна, Левски, Асеновград, Шумен и Белене.

Продължава...
 
Държавите джуджета представени на конференция на клуб „TERRA VIVA“ към Математическата
11 May 2018

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ ръководителят на клуб „TERRA VIVA“ към ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ Веселин Керемедчиев откри второто издание на географска конференция. Керемедчиев запозна присъстващите с доклад по интересна тема, свързана с промените в климата в България.

В рамките на конференцията участниците в нея от клуб „TERRA VIVA“ по проекта „Твоят час“ представиха на аудиторията своите разработки по темата „Държавите джуджета“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 14135