Начало Новини
Новини
Отвори врати най-модерната оптика в Разград
06 March 2019

В петък отвори врати обновената оптика „Юниглас“ в Разград. Специализираният комплекс е на старото си място в партера на блок „Пеперуда“, но е значително разширен и модернизиран.

Продължава...
 
Наградиха състезателки по редене на Рубик куб
06 March 2019

Националната рекордьорка по редене на Рубик куб Есра Мехмедова и нейната сестра близначка Есин бяха поздравени и наградени с таблети от областния управител Гюнай Хюсмен за чудесното им представяне на състезанията, в които са участвали.

Продължава...
 
Върви гласуването за „Най-добрият град за живеене“ през 2018 година
06 March 2019

За пореден път Дарик радио стартира кампанията „Най-добрият град за живеене“, чиято цел е да установи качеството на живот в големите градове на България. В проучването за 2018 година участват 27-те областни града в страната, които се оценяват по критерии, обособени в пет категории, което се прави от репортерите на медията.

Продължава...
 
Ученичка от Исперих с награда за рецитация на руски език
06 March 2019

Десетгодишната Теодора Станкова от Исперих спечели второ място в десетия Национален конкурс за рецитатори на руски език, провел се в София. Конкурсът се организира от Сдружение „Руски камерен театър“ със съдействието на представителството на „Россотрудничество“ у нас и се провежда в Руския културно-информационен център в София.

Продължава...
 
Третокласник от Разград с първо място за компютърна рисунка
06 March 2019

Калоян Йорданов Иванов спечели първо място в първа възрастова група I-IV клас – раздел „Компютърна рисунка“ в Двадесет и втория национален конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства „Любовта в нас“, проведен във Варна.

Продължава...
 
Три награди за деца от национален конкурс
06 March 2019

Три деца от Разград завоюваха призови места в Националния конкурс „Моите детски мечти“ с основни направления „Литературно творчество“ и „Изобразително изкуство“, организиран от Националния дворец на децата и вписан в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците.

Продължава...
 
„Муле“ на телефонни измамници се усети, пресече измама за 10 000 лева
06 March 2019

Крупна телефонна измама беше пресечена в Разград, благодарение на информационно-превантивната работа на полицията и на съвестен гражданин, нает без знанието му за „муле“.

Около 12.00 часа на 1 март 74-годишна жена получила обаждане по телефона за провеждаща се полицейска операция по залавяне на телефонни измамници. За да „съдейства на органите на реда“, възрастната разградчанка оставила чанта с близо 10 000 лева и златни накити в района на колодрума в градския парк.

Продължава...
 
Изложба на Регионалния исторически музей бе представена в Исперих
06 March 2019

В Етнографската къща в Исперих беше открита съвместна изложба на тема „Националноосвободителното движение в Лудогорието и освобождението на Разград“. Експозицията беше открита от Цветалин Цветанов – директор на музея в Исперих, и Иво Стоянов - завеждащ отдел „Възраждане“ в Регионалния музей и уредник в къща музей „Станка и Никола Икономови“ в Разград.

Продължава...
 
Освобождението бе чествано с тържества в цялата област
06 March 2019

Някъде с представителни градски тържества, другаде с по-скромни прояви в училища и институции, в цялата област бе честван Трети март.

В Разград стотици хора гледаха представената жива картина „Освобождение“, организирана от Община Разград и сдружение „Жива история“ от Шумен.

Продължава...
 
Мехмед Азиз с престижна награда за фотожурналистика
06 March 2019

В галерия „Средец“ на Министерство на културата в София на тържествена церемония бяха връчени наградите за фотожурналистика в престижния конкурс „Бг Прес Фото“.

В 17-то издание на конкурса се включиха 43 български фотографи със 753 снимки. Участниците се състезаваха в две категории – фотоси от България и от чужбина, във всяка от тях можеше да се участва с единични снимки или серии.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 15754