Търсене

Начало Новини
Новини
22-годишен загина в зверска катастрофа
04 December 2017

22-годишен младеж от Езерче загина в тежка катастрофа на главния път Русе-Варна близо до Цар Калоян. Пътнотранспортното произшествие стана около 19.30 часа в четвъртък, часове наред след това главният път остана затворен за движение.

При все още неизяснени обстоятелства са се сблъскали камион „Скания“, движещ се в посока към Русе, и идващ отсреща „Фолксваген Пасат“ с дясна дирекция и английски номера.

Продължава...
 
Възрастна жена пострада при пожар в Юпер
04 December 2017

Възрастна жена пострада при пожар в кубратското село Юпер.

Сигналът за инцидента в къщата на ул. „Пейо Яворов“ 12 е подаден вчера малко след 3.00 часа. Въпреки бързата намеса на огнеборците, 73-годишната Бистра Черкезова получила повърхностни изгаряния на лявата ръка и левия крак.

Продължава...
 
Бездомно куче прати гецовлия в болницата
04 December 2017

Бездомно куче прати жител на село Гецово в хирургията на разградската болница. Преди няколко дни Тодор Тодоров подкарал мотопеда си към близкия магазин да си купи лимонада. Този път бил спокоен, тъй като двете безстопанствени животни, които от месеци притесняват хората в тази част на населеното място, този път не се виждали наоколо.

Продължава...
 
Червени балони полетяха в небето в подкрепа на болните от СПИН
04 December 2017

Ученици от Разград пуснаха в небето червени балони с надписи „Моето здраве е моето право“ в знак на съпричастност към носителите на вируса на СПИН.

Акцията се проведе пред новия театър, където възпитаници на всички средни училища, оформиха чрез балоните червена лентичка, която е символ на солидарност към ХИВ-позитивните.

Продължава...
 
Светла ТОДОРОВА: В Ортопедията дадоха 100% от себе си, за да помогнат на детето ми
04 December 2017

„Синът ми Александър Тодоров си отряза пръстчето на едната ръка и искам да благодаря за адекватната медицинска помощ, която ни оказаха в отделението по Ортопедия и травматология към МБАЛ „Свети Иван Рилски“, разказа младата майка Светла Тодорова от Разград.

Продължава...
 
В света на мотовете се потопиха деца от ОУ „Никола Икономов“
04 December 2017

Детската писателка Радостина Николова поведе децата от ОУ „Никола Икономов“ в Разград на пътешествие в света на приказките, в който оживяват мотове, модове, елен с един рог, гушкащо чудовище и хълцаща принцеса. Това са само част от героите в книгите на авторката, която в петък гостува в Детски отдел на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Продължава...
 
Шестокласници в ролите на инвеститори, общински съветници и природозащитници
04 December 2017

Собственик на земя, природозащитници и общински съветници дебатираха разгорещено инвестиционно намерение, свързано с екологичното равновесие и опазване на природата. Главните действащи лица, които се въплътиха в ролите на участниците в дискусията, бяха шестокласници от „Н. Й. Вапцаров“ в Разград.

Продължава...
 
Помощ, санират ни!
01 December 2017

Тежка съдба явно чака всички разградчани, чиито блокове се санират по безплатната национална програма. Сигналите за некачествен ремонт и нанесени поражения от него буквално валят в „Екип 7“.

В черния списък след ЕПЖБ-2 на ул. „Бели Лом“ 60 и жилищния блок на „Абритус“ 15 в Разград, вече и най-големият обект, който ще бъде саниран с цел енергийна ефективност - блок 12 в жк „Орел“.

Продължава...
 
Гецовлии си връщат Капанския събор?
01 December 2017

Вчера в Гецово стартира подписка за връщането на традиционния Капански събор в селото.

Главен инициатор на родолюбивото дело е Марийка Петрова. В инициативния комитет влизат още две жени - Надежда Петкова и Пенка Маринова, всяка от които също обикаля по домовете. Подписи се събират и в местния пощенски клон. Предстои да бъде разкрит пункт и в центъра на Разград, най-вероятно на Ларгото.

Продължава...
 
С 13 534 000 лева изграждат две инсталации за отпадъците
01 December 2017

Вчера в Министерството на околната среда и водите министър Нено Димов и кметът на Разград Валентин Василев, в качеството си на представител на водещата община, и кметовете на общините партньори - Исперих, Кубрат, Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян подписаха Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за финансиране на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО Разград“, по процедура чрез директно предоставяне BG 16M1OP002-2.002 „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“, по приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 13326