Търсене

Начало Новини
Новини
„Светлик“ - територия, запазена от 23 години за култура
13 March 2017

25 години делят „Екип 7“ от откъсването му от някогашния казионен ежедневник. Време разделно в много отношения, в което обаче продължаваме да битуваме. Може да се каже, че този разхвърлящ частици от някогашното цяло часовник не е спрял да тиктака и днес, макар, видно за всеки, от националното богатство на страната не е останало много за изтиктакване.

Продължава...
 
Франкофонско сдружение бе учредено в Разград
13 March 2017

„Приятели на Франция – Разград“ е името на новото франкофонско сдружение, учредено в града в месеца на франкофоните на събрание, което се проведе в кафе „Лира“ в Музикалния дом „Железни струни“. Седалището на сдружението с нестопанска цел е на адрес: Разград, ул. „Антим I“ N 1. За председател на сдружението бе избрана Цонка Донева – дългогодишен учител по френски език в ПГПЧЕ и активен организатор на франкофонски инициативи в Разград.

Продължава...
 
Разградчанинът Антон КАСАМАКОВ: Заради калпав ремонт пропада паркинг
13 March 2017

„Предупреждавах майсторите, че не правят ремонта качествено и ето че се оказах прав. Преди няколко дни на паркинга зад блока ни се отвори голяма дупка. Това е заради факта, че работниците не трамбоваха изкопа, след полагането на тръбите за мръсния канал. Очаквам и други пропадания“.

Продължава...
 
Незаконни сергии на общинска улица в района на пазара
13 March 2017

Сергиите за продажба на промишлени стоки, плодове и зеленчуци в западната част на централния пазар в Разград са разположени в нарушение на нормативната уредба, сигнализираха наши читатели.

Продължава...
 
Ученически тетрадки вместо предизборни плакати
10 March 2017

 

„Коалиция „Реформаторски блок - Глас народен“ в Разградски избирателен район се оттегля от плакатната война, която вече премина всякакви разумни граници. При обиколките из региона виждаме как градовете и всички останали населени места са облепени безобразно отгоре до долу в плакати на политически сили. Лошо впечатление прави, че някои се превъзбуждат до такава степен, че буквално маркират нерегламентрано всяко дърво, уличен стълб, ел.табло с плакати, които със сигурност ще загрозяват региона дълго след 26 март. На нас това вандалско поведение не ни е присъщо и затова се оттегляме“.

Продължава...
 
След девет месеца престой във ВКС върнаха делото на Бейсим Басри
10 March 2017

 

След девет месеца престой във Върховния касационен съд, делото срещу бившия кмет на Исперих Бейсим Басри беше върнато на Апелативен съд-Варна за разглеждане от нов състав.

Решението на магистратите е от 8 март и е подписано с особено мнение от председателя на

състава Севдалин Мавров, който е заел становище че Басри следва да бъде оправдан по по-тежкото обвинение – за опит за убийство на ловния надзирател Пеню Астраджиев.

Според Мавров от доказателствата по делото не се установява пряк умисъл за умъртвяването на държавния служител, това не би могло да се стане и при ново разглеждане на делото.

Продължава...
 
Отстраниха от длъжност началника на полицията в Лозница
10 March 2017

 

Началникът на Районно управление – Лозница главен инспектор Бисер Стефанов временно е отстранен от длъжност, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград. Причината за това е разпоредена от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов дисциплинарна проверка. Тя трябва да приключи в срок до 30 април, като в този период функциите на Стефанов ще изпълнява началникът сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Диян Симеонов. При необходимост времето за инспекция може да бъде и удължено.

Продължава...
 
Община Разград започна да ремонтира тротоари
10 March 2017

 

Община Разград започна ремонтни работи на тротоари в Разград, а изпълнителят на поръчката е „Петстрой“ ЕООД.

Ремонт ще се извърши по улица „Бузлуджа“, на която ще бъде обхванат левият и десен тротоар – от бул. „България“ до бул. „Априлско въстание“ и от бул. „Априлско въстание“ до бул. „Южен булевард“.

Продължава...
 
Ангел АНГЕЛОВ: Жална ни майка, щом и прокуратурата не чете закона
10 March 2017

 

Жална ни майка, щом и прокуратурата не чете закона и не го спазва. Това заяви исперихчанинът Ангел Ангелов пред „Екип 7“, след като научи, че Районната прокуратура в Исперих е отказала да образува наказателно производство по сигнала му за допуснати нередности от длъжностни лица в местната общинска администрация.

Както през септември миналата година разказахме, Ангелов е поставен в ситуация да доказва в съда, че е собственик на имот, за който има документи и никога не е продавал. С подобен казус година по-рано към „Екип 7“ се обърна и исперихчанинът Валери Петков.

Продължава...
 
Подпомогнаха 36 лежащо болни жени с хранителни пакети
10 March 2017

 

242 жени от Разград се веселиха на традиционния осмомартенски бал, организиран от Федерацията на жените. Вокални и танцови поздрави към дамите поднесоха младите певици Камелия Николова и Алейна Кенанова, както и възпитаници на Детска танцова школа„Сладури“ с ръководител Катя Портянова, Детски танцов състав „Капанче“ към НЧ „Напредък“ с ръководители Илонка Неделчева и Илиян Дончев. В програмата за празника участваха и певиците Силвия Симеонова и Христина Христова от Капанския ансамбъл, с главен художествен ръководител Румен Занев. Певицата Светла Филева заедно с Фахри Ферзуев се погрижиха за музикалното оформление на бала.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 11932