Търсене

Начало Новини
Новини
Зрелостниците отново на дъното по успех от матурите
16 June 2017

 

 

Зрелостниците от Разградска област за поредна година са на едно последните места в страната по успех на задължителната матура по български език и литература. Това показват официалните данни, изнесени от Министерството на образованието и науката.

Дванадесетокласниците от региона имат 46.05 среден брой точки от държавния изпит, които според скалата за оценяване се приравняват на оценка добър 3.78. По-ниски резултати имат единствено учениците от област Кърджали с успех 3.55 и завършващите от област Ямбол – 3.69.

 

Продължава...
 
Бизнесмени даряват детски площадки на Община Разград
16 June 2017

 

 

Две дарения получава Община Разград от частни предприемачи, които имат заведения за обществено хранене в града. Това стана ясно от докладни записки на кмета Валентин Василев, които ще бъдат гласувани на юнското заседание на Общинския съвет.

 

Продължава...
 
Полицаи катастрофираха с патрулка на пътя Русе-Варна
16 June 2017

 

 

Двама служители на Районното управление в Разград катастрофираха с патрулен автомобил рано сутринта вчера. Инцидентът е станал на главния път Русе-Варна около 7.00 ч. Полицаите са се връщали от Осенец, където извършили проверка на лице, изтърпяващо домашен арест.

 

Продължава...
 
Три фирми искат да контролират ремонта в жк „Орел“
16 June 2017

 

 

В сряда, 14 юни, общинска комисия с председател зам.-кмета Галина Георгиева започна отварянето на офертите на кандидатите за извършване на независим строителен надзор във връзка със строително-ремонтните работи по проект „Паркоустрояване на зелените площи в квартал „Орел“ - Разград.

 

Продължава...
 
Пожари изпепелили 5 декара гори в Разградско от началото на годината
16 June 2017

 

 

От началото на годината в масивите на Държавно горско стопанство - Разград са възникнали два пожара, които са унищожили 5 декара, съобщиха от Северноцентралното държавно предприятие /СЦДП/. Общо на територията на СЦДП през 2017 година са бушували осем пожара, като в седем от тях причината е била човешка небрежност -палени на стърнища и пасища и хвърляне на незагасена цигара.

 

Продължава...
 
Светослав Митев поема Капанския ансамбъл
16 June 2017

 

 

В началото на следващата седмица Светослав Митев временно ще поеме ръководството на Капанския ансамбъл до провеждане на конкурс и избор на нов директор на състава. Той наследява поста от дългогодишния главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъла Румян Занев, който беше освободен след изтичане на 4-годишния му мандат.

 

Продължава...
 
Над 160 дечица рисуваха на асфалт в Цар Калоян
16 June 2017

 

 

Над 160 малки художници участваха в конкурс за рисунка на асфалт на тема „Децата и природата“, който се проведе в Цар Калоян. Празникът на открито беше посветен на Международния ден на детето и Световния ден на околната среда. Инициативата се организира за четвърта поредна година от Народно читалище „Торлак – 2013“ и Общински съвет на ДПС в Цар Калоян. Тематични награди за децата осигуриха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

 

Продължава...
 
Шестокласничка ще участва в радиопредаване на БНР
16 June 2017

 

 

Шестокласничката Колийн Господинова от клуб „Слово“ към ЦПЛР - Център за ученическо техническо и научно творчество и ръководителката ѝ Веселина Йотова заминават за столицата по покана от Българското национално радио. Поводът - Колийн е сред 22-мата наградени от 420 участници в 34-тия Детски национален литературен конкурс „Искри“, организиран от БНР.

 

Продължава...
 
Хамза Чакър осъди прокуратурата за 8000 лева
16 June 2017

 

 

8000 лева обезщетение трябва да плати прокуратурата на кубратския бизнесмен и общински съветник от ДПС Хамза Чакър, който бе съден, но оправдан по обвинение за измами с европари. Това постанови Окръжният съд в Разград по гражданското дело по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, което Чакър заведе.

 

Продължава...
 
Апелативният съд отказа на Панчев да възобнови делото му за побоя
16 June 2017

 

 

Апелативният съд във Варна отказа на Йордан Панчев да възобнови делото му за побоя, по което той бе осъден на 3 години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок.

Решението, с което жалбата му е оставена без уважение, е от 14 юни и не подлежи на обжалване.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 12497