Търсене

Начало Новини
Новини
Десет червенокръстци получиха отличия за доброволчество
11 May 2018

Десет червенокръстци получиха награди за доброволческа дейност навръх Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Приветствие към активистите на милосърдната организация отправи председателят на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Мария Пеева. Тя отчете, че от началото на годината хуманитарна подкрепа са получили 7700 души от Разградска област.

Продължава...
 
Ученичка от Исперих стана четвърта в страната по спелуване на английски
11 May 2018

Седмокласничката Гергана Мишева от ОУ „Христо Ботев“ в Исперих се класира на четвърто място на финала на Националното състезание по правопис на английски език „Spelling Bee“ 2018.

В заключителния етап на надпреварата мериха сили тридесет и двамата победители в регионалните кръгове, които показаха отлични знания, концентрация и издържливост в близо четиричасовия маратон по спелуване. Жури на състезанието бяха Матю Хагенгрубър, Жана Загорова, София Клайнсасър и Ирина Илиева.

Продължава...
 
Гости от четири държави посетиха гимназията в Исперих
11 May 2018

Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ в Исперих е домакин на втората международна среща „Пазете природата“, която се осъществява по програма „Еразъм +“. В продължение на една седмица ученици и преподаватели от няколко страни ще обменят опит и добри образователни практики.

Продължава...
 
12 абитуриенти получиха дарение на костюми за баловете си
09 May 2018

Официални костюми за балните си вечери получиха социално слаби абитуриенти от Разградска област. Благотворителния дарителски жест към зрелостниците направи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Продължава...
 
Над 400 танцьори идват за участие в „Капанска китка“
09 May 2018

С картина от стария Разград, която ще покаже съхраняването на танцовия фолклор между поколенията, ще бъде открито деветото издание на Националния фолклорен фестивал на клубове и школи за български народни хора „Капанска китка“. Това съобщиха организаторите на събитието – Виолета Антова, главен експерт „Култура“ в Община Разград и Кънчо Върбанов, художествен ръководител на Танцов клуб „Абритус“ към Народно читалище „Бузлуджа 2010“.

Продължава...
 
Четири номинации за общински награди в Разград за 24 май
09 May 2018

Трима известни разградчани са номинирани за удостояване с наградата "Никола Икономов", която се връчва във връзка с 24 май - Ден на българската просвета и на славянската писменост. Призът се дава за принос към популяризиране на културния живот и културно-историческото наследство на Разградския край.

Продължава...
 
С близо 500 000 лева благоустрояват част от Завет
09 May 2018

Община Завет обяви обществена поръчка за избор на фирма изпълнител на дейностите по рехабилитация на зелени площи в околоблоково пространство с изграждане на площадки за детска игра и спорт и отводнителна и дренажна система. Това на практика е вторият етап от благоустрояването на част от града в района на жилищните блокове по ул. "Освобождение".

Вторият етап е концентриран северно и южно от жилищните групи с № 1 и 2.

Продължава...
 
Концерт на шест езика за 133-годишнината на Езиковата гимназия
09 May 2018

Концерт на шест езика изнесоха възпитаниците на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ по повод 133 години от създаването на гимназията. В навечерието на 5 май – рождената дата на Екзарх Йосиф, неговите наследници и продължители на делото му пяха, танцуваха и рецитираха на български, руски, английски, испански, немски и китайски език.

Продължава...
 
Осветиха параклиса „Свети Георги“ край Дряновец
09 May 2018

Параклисът „Свети Георги“ в местността Момина Билянка край село Дряновец беше осветен навръх Гергьовден. Тържествената света литургия отслужи отец Дмитрий Терзи, а след богослужението беше даден курбан за здраве на семейството на дарителите на храма Куни и Иванка Куневи.

Продължава...
 
Съветниците в Кубрат решиха Общината сама да събира боклука
09 May 2018

На извънредна сесия в Кубрат, свикана заради кризата със сметосъбирането и сметоизвозването в общината, местният парламент единодушно възложи на кмета Алкин Неби да предприеме спешни и неотложни мерки за решаване на проблема. Съветниците дадоха съгласието си Общината сама да събира и транспортира отпадъците от специализираните съдове за смет тип „Бобър“ в Кубратско до Регионалното депо в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 14135