Търсене

Начало Новини
Новини
Айлян Ахмед – единствената в областта с две шестици на матурите, наградена за успеха си
28 June 2019

Зрелостничката е с най-добро за Разградска област представяне на държавните зрелостни изпити тази година. Айлян Вейби Ахмед от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ - Разград се срещна с областния управител по негова покана. Момичето има шестици и на двете матури – по български език и литература и по биология и здравно образование. Постижението ѝ има не само регионално, но и национално измерение, тъй като в цялата страна зрелостниците с две шестици на матурите са едва 17.

Продължава...
 
Международен стаж в столицата на модата за ученици от Гимназията по облекло
28 June 2019

„Модни тенденции в облеклото, прическите и грима в Европа“ е темата на проекта към „Еразъм+, КД1 Професионално обучение и образование“, подписан на 13 юни 2019 г. от директора на Гимназията по облекло в Разград.

През учебната 2019/2020 година 20 ученици от ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“ ще могат да проведат професионален стаж в Милано, Италия.

Продължава...
 
Техническата гимназия влезе в десетката на конкурса „Глобално училище“
28 June 2019

В рамките на VII Национална конференция за глобално образование „На ПриЦел 4.7“, организирана от Българската платформа за международно развитие, в София обявиха училищата финалисти в конкурса „Глобално училище 2019“.

В почетната десетка на финалистите за втора поредна година бе проектната идея на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“, разработена от учителите Красимира Рачева и Цветалина Занкова.

Продължава...
 
Искат финансиране за ремонт на 9 военни паметници в областта
28 June 2019

На заседание на Областна комисия „Военни паметници“ бяха обсъдени отчетите за извършените ремонти на военни паметници в Лудогорието през миналата година и приети нови девет предложения за възстановяване на паметници в региона.

Заседанието, ръководено от зам.областния управител Евгени Драганов, започна с актуализация на състава на комисията заради персонални промени в някои от институциите, чиито представители участват в структурата.

Продължава...
 
1 200 000 лева стана началната тръжна цена за бензиностанция „Шел“
26 June 2019

С близо 500 000 лева вдигна вчера Общински съвет – Разград началната тръжна цена за учредяване на възмездно правото на ползване за срок от 10 години на бензиностанция „Шел“. Вместо първоначално предложените в докладната записка на кмета Валентин Василев 725 000 лева, платими еднократно, съветниците увеличиха сумата на 1 200 000 лева.

Продължава...
 
Блестящи изяви на възпитаници на МШ „Илия Бърнев“
26 June 2019

Чудесен финал на учебната година сътвориха възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“ в Разград. Шест пианистки и един китарист се представиха блестящо на проведения в Пловдив ХV Национален фестивал на школите по изкуства, съобщи вчера директорът на школата Деян Денчев.

Младите разградски музиканти са се представили отлично и всеки от тях е получил призова награда.

Продължава...
 
Масоните отново почетоха Иван Ведър
26 June 2019

По традиция на 24 юни – Еньовден пред паметника на първия български масон Иван Ведър в Разград се събраха негови последователи. Денят на лятното слънцестоене е особено важен за обвитата в тайнственост организация. На него официално приключва настоящата година и наесен започва поредната от масонското летоброене.

Продължава...
 
Община Кубрат първа захвана битка срещу комарите
26 June 2019

Със собствени финансови средства Община Кубрат е първа в Лудогорието, която вече предприема мерки срещу популацията на комари тази година. „Това се прави при нас за първи път“, посочи кметът Алкин Неби, извършвайки лична проверка на място.

Продължава...
 
„ЕНЕРГО-ПРО“ обсъжда работата си с местната власт
26 June 2019

Управителите на „ЕНЕРГО-ПРО“ - Варна Ангел Ангелов и Анжела Тонева се срещнаха с кмета на Разград, както и с кметовете на Варна, Шумен, Търговище, Габрово и Горна Оряховица, като представиха хода на инвестиционната програма на дружеството за 2019 г. и приоритетните проекти по места. През настоящата година компанията планира да вложи 50 млн. лева в инвестиционни и ремонтни дейности.

Продължава...
 
Робот мие колите в Разград
26 June 2019

В понеделник официално отвори врати най-новата автомивка в Разград - „Лазур“, която се намира на ъгъла на улиците „Априлско въстание“ и „Бузлуджа“. Собственик на съоръжението е 42-годишният Левент Мустафов, чийто основен бизнес е производство на ПВЦ дограма.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 16289