Търсене

Начало Новини
Новини
Десетки инициативи срещу агресивното поведение се проведоха в училищата в Разградско
03 May 2019

Десетки инициативи срещу агресивното поведение проведоха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ и учебните заведения от Община Разград за седмица.

НПТГ „Шандор Петьофи“ бе домакин на забавно-познавателна игра „Аз обичам Механото“, в която отбори от ученици и учители отговаряха на въпроси за историята на училището.

Продължава...
 
Пролетно засаждане на цветя започна в Исперих
03 May 2019

В дните преди светлия празник Великден служители на общинска администрация Исперих усърдно оформиха пространствата и засадиха пролетно-летни цветя в централните части на града, кашпите пред Банка ДСК и тези срещу градинката до „Бавария“, лехите пред читалище „Съзнание – 1891“, парк „Владимир Друмев“.

Продължава...
 
С пари от Турция ремонтираха читалище „Развитие“
24 April 2019

Областният управител Гюнай Хюсмен и изпълнителният директор за Балканите и Източна Европа на турската Държавната агенция за сътрудничество и координация /ТИКА/ Махмуд Чевик откриха в понеделник ремонтираната сграда на НЧ „Развитие 1869“ в Разград. На събитието присъстваха и генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе, ръководителите и самодейци от формациите към културната институция, както и представители на РЕКИЦ „Читалища“.

Продължава...
 
С компилация от класика, фолклор и бийтбокс завърши „Фортисимо Клас“
24 April 2019

Със своеобразна прегръдка на различните стилове музика завърши вчера тазгодишното издание на „Фортисимо Клас“ в Разград.

За заключителния концерт по образователната програма в залата на Общинския културен център дойдоха ученици от ОУ „Васил Левски“, ОУ „Никола Икономов“ и ОУ „Н.Й. Вапцаров“ и техните преподаватели.

Продължава...
 
Монтираха нови 320 LED лампи в Разград
24 April 2019

През март и април служители на ОП „Ремонтстрой“ подмениха осветителните тела по разградските улици „Бузлуджа“, „Юмрукчал“, „Добровска“ - в участъка от „Южен булевард“ до края, „Княз Борис“, „Перистър“, „Добруджа“ - в участъка от ул. „Княз Борис“ до „Странджа“, „Св. Климент“ – цялата, „Бели Лом“ - в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Бузлуджа“ и самата ул. „Пета“, по ул. „Грънчарска“ и по ул. „Раковска“ - от „Княз Борис“ до „Паркова“.

Продължава...
 
С над 17% може да поскъпне парното в Разград
24 April 2019

Топлофикация – Разград“ ЕАД е подала заявление в Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ за увеличаване на цената на топлинната енергия от 1 юли. След подробна мотивировка дружеството иска корекция в размер на 17.46%.

В момента абонатите на централно парно плащат по 79.47 лв. за 1 Мвтч.

Продължава...
 
28 малки художници с награди от конкурса „Великден през моите очи“
24 April 2019

Вчера областният управител Разград Гюнай Хюсмен, заместникът му Евгени Драганов и главният секретар на администрацията Михаил Тодоров връчиха наградите на победителите в конкурса за детска рисунка „Великден през моите очи“. Това бе петото и най-масово издание на творческата надпревара под патронажа на областния управител, в нея участваха 970 деца от региона и извън него – двойно повече от предходни години.

Продължава...
 
400 безплатни козунака раздават в Кубрат
24 April 2019

Oбщинското предприятие „Социални услуги“ в Кубрат започна поетапното раздаване на безплатни великденски козунаци за потребителите на социалната услуга „Домашен социален патронаж. Това съобщи директорът на предприятието Ахмед Камбер.

Ще бъдат раздадени 400 козунака за всички потребители от общината, като се започна от селата Севар, Мъдрево, Тертер и Бисерци.

Продължава...
 
Деца от „Васил Левски“ окупираха националните олимпиади, има и лауреати
24 April 2019

В месец на успехите и отличията се превърна април за възпитаниците и преподавателите на ОУ „Васил Левски“ в Разград.

При изключително сериозна и знаеща конкуренция, учениците защитиха успешно името и авторитета на най-старото училище в града като се класираха до националните кръгове на почти всички олимпиади и състезания. А представянето им, според излезлите до момента резултати, е било на много високо ниво.

Продължава...
 
„Зелено хоро“ играха в исперихска гимназия
24 April 2019

Ученици и учители от Профилирана гимназия „Васил Левски“ в град Исперих показаха съпричастност към екологичните проблеми на планетата в Международния ден на Земята – 22 април. Възпитаниците на учебното заведение обградиха със „зелено сърце“ Земята, която обичат, и изиграха „зелено хоро“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 16051