Търсене

Начало Новини
Новини
Потвърдиха присъдата за убийството на „Княз Борис“
19 April 2017

Ефективна присъда от 13 години и 4 месеца затвор е потвърдил Апелативният съд във Варна за Никола Радославов Драгнев, който бе обвинен в убийството на 57-годишния Румен Трифонов Илиев.

Тежкото престъпление стана на 23 срещу 24 юни миналата година в апартамента на Драгнев на ул. „Княз Борис“ 45 в Разград, а тялото на жертвата беше открито в задния двор на кооперацията от възрастна съседка.

Продължава...
 
Зам.-кмет и руски вицеконсул почетоха паметта на загинали войници от Втората световна война
19 April 2017

На 13 април в Гецово и в Ясеновец цветя и венци пред паметниците на двама руски воини, участници във Втората световна война, починали в Лудогорието, почетоха зам.-кметът на община Разград Ердинч Хасанов, вицеконсулът на руската федерация Марина Сергунина и представители на организацията „Земляки“ в Разград.

Продължава...
 
На етикет и добри обноски се учат в Автото
19 April 2017

За първа година в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ има група за извънкласна дейност „Как да се обличам и държа в обществото?“ по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) – фаза І“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Продължава...
 
Малчугани от детска градина и родители садиха дръвчета
19 April 2017

Преди Великден родители и деца посадиха в двора на исперихската детска градина „Първи юни“ дръвчета - бял бор, смърч и червен дъб. Тези дръвчета бяха спечелени в националния конкурс „Когато станем 100 000, ще посадим гора“.

Продължава...
 
Община Разград сложи работно време на...частния бизнес
19 April 2017

От известно време работещи във фирми, които са базирани в Дома за услуги в Разград, са принудени да чакат отвън докато успеят да отидат до работните си места, защото Общината като собственик на имота е разпоредила работно време, съобразено с работното време на общинската администрация, което обаче неприемливо за по-голямата част от работодателите, наели помещения в сградата, а също и за клиентите.

Продължава...
 
В ОИЦ – Разград си дадоха среща четящи хора
19 April 2017

Областният информационен център (ОИЦ) – Разград прие за пореден път поканата на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” да бъде един от домакините в националната кампания „Маратон на четенето“ и „Походът на книгите“.

В четенето участие взеха библиотекари, педагози, художници, общественици, експерти от общинската администрация, екипът на ОИЦ и местните автори Дулинко Дулев и Оля Недкова.

Продължава...
 
Множество кампании за Великден организираха младежите от БЧК в Разградско
19 April 2017

Множество инициативи, посветени на Великден, организира миналата седмица младежката организация на Българския червен кръст

На площад Ларго в Разград в навечерието на празника бе организирана фондонабирателна кампания в подкрепа на деца в риск. На импровизиран щанд на червенокръстците предлагаха сладки и солени изкушения и картички, изработени от самите тях.

Продължава...
 
Подновяват градежа на новата църква в Разград
12 April 2017

Започва третият етап от строителството на храма „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“ в Разград. От миналата година досега са събрани над 15 000 лева от дарения, които обаче не са достатъчни за завършване на градежа до височина 7 метра. Затова в навечерието на най-големия християнски празник - Великден, призоваваме всички, които проявяват съпричастност към това богоугодно начинание да внесат своята лепта според възможностите си.

Продължава...
 
Пиян румънец обърна ТИР, засипа пътя за София с тонове слънчоглед
12 April 2017

Около 5.00 часа вчера ТИР с румънска регистрация, превозващ слънчоглед, увлечен от товара си на остър десен завой, се преобърна в центъра на Благоево.

В резултат от инцидента мегданът пред кметството на селото бе засипан с тонове зърно. Румънецът, отървал се без драскотина, даде положителна проба при полевия тест за алкохол с дрегер - 2,61 промила.

Продължава...
 
Наредбата на Община Разград за детските градини влиза в съда
12 April 2017

Наредба № 27 за условията и реда за записване, отписване и приемане на деца в общинските детски градини на територията на Община Разград влиза на контрол в Административния съд.

Делото е насрочено за средата на май и е образувано по протест на Окръжната прокуратура, която иска отмяна на част от разпоредбите.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 12136