Търсене

Начало Новини
Новини
Вестник „Тормоз“ отпечатаха в Математическата гимназия
28 December 2018

Чрез игри, конкурси, издаване на вестник, коментиране на истински казуси от ученическия живот деца се учат да разпознават агресивното и манипулативното поведение и да осъзнават кога някой упражнява психически, вербален, социален и кибертормоз върху тях. А кой може да им помогне научиха с помощта на своя директор Мануел Василев (юрист по образование) и на Диана Господинова, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМП/.

Продължава...
 
Танцьорите от „Фея Данс“ с десетки награди от състезания през годината
28 December 2018

Танцьорите по спортни танци от разградския клуб „Фея Данс“ със сигурност могат да се похвалят на финала на състезателния сезон, че изминалата година е била много успешна за тях. „Това беше изключително силен сезон“, коментира треньорката Десислава Мазнева. Той започва на 14 октомври в съседния Шумен. Разградските таланти вземат участие и в трите състезателни компонента.

Продължава...
 
Деца от СУ „Христо Ботев“ помогнаха на свое другарче, чиято къща изгоря
28 December 2018

Петстотин лева събраха от благотворителен базар учениците от СУ „Христо Ботев“ за Сабрие Мирославова от I „б“ клас, чийто дом в село Благоево изгоря от пожар. Със съпричастие и желание да помогнат децата изработваха и продаваха разнообразни коледни картички, сувенири и сурвакнички, носеха дрехи за Сабрие, показаха, че освен умни и способни ученици, са и добри хора.

Продължава...
 
Полеви пенсионерски клуб си направиха в „Орел“
28 December 2018

Жители на жк „Орел“ в Разград намигнаха предпразнично на кметската администрация в града, като си откриха полеви пенсионерски клуб в центъра на квартала. Хората от третата възраст са оборудвали новия си сборен пункт с импровизирано кюмбе, забили са табела на клуба в снега и играят карти и табла, насядали на походни столове около портативна маса и горящ огън.

Продължава...
 
Коледен концерт с участието на Фидоси Керчев и хор „Железни струни“
28 December 2018

Коледен концерт препълни залата на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ – билетите свършиха, нещо не толкова обичайно за този храм на духа. Големият интерес бе предизвикан от специалното участие на пианиста Фидоси Керчев, както и коледните песни на хор „Железни струни“ към НЧ „Развитие 1869“. Диригент бе Красен Иванов.

Продължава...
 
Честваха 140-годишнината на Църковния хор в Разград
28 December 2018

Светата литургия за Рождество Христово в храма „Св. Николай Чудотворец“ в Разград бе отслужена от Русенския митрополит Наум в съсслужение със свещеници от региона. Пред миряните бе представено Рождественското послание на Патриарх Неофит, празнични слова към множеството в храма отправи и владиката.

Продължава...
 
Акция „Снежинка“ сбъдна желанията на 73 деца в Кубрат
28 December 2018

Благотворителна кампания „Снежинка“ и тази гoдина сбъдна желанията на 73 деца в неравностойно положение от Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат. Акцията се oсъществява за трети пoреден път oт кубратчанката Мерлин Мехмедoва, спoнсoри и дарители.

Продължава...
 
За седми път в Механото изпратиха годината с „Пъстри номинации“ и „Пъстра трапеза“
28 December 2018

На тържество за изпращане на старата година в НПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград бяха отличени учениците с най-успешните изяви в пет категории от всички сфери на училищния живот.

В категорията „Сливи за смет“ хигиенистките определиха за най-добре поддържана стаята на 10 б клас.

Продължава...
 
Отбелязаха 200-годишнината на Тургенев
28 December 2018

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ се проведе среща за отбелязване на 200 години от рождението на големия руски и европейски писател Иван Сергеевич Тургенев.

Димитър Петров представи възпитаничката на ЦРД-Разград Божидара Орцева, от школата по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Д. Петрова.

Продължава...
 
Почина Ангел Ковачев, един от пионерите на борбата
28 December 2018

Заслужилият треньор по борба Ангел Ковачев почина на 78-годишна възраст. Той е роден в с.Дорково, Пазарджишко, на 5 декември 1940 г., но израства в с.Райнино, община Исперих. От юношеските си години е участник в народните борби в нашия край, а през 1962 г. е в мъжкия отбор по борба в „Лудогорец“ - Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 15424