Търсене

Начало Новини
Новини
Детската мобилна библиотека гостува в ДГ „Митко Палаузов“
01 March 2018

Ежемесечните срещи на библиотечните специалисти от Детския отдел към РБ „Проф. Боян Пенев“ с най-малките деца са традиционни. Тази седмица те посетиха палавниците от ІІІ група - „Маргаритка“ и ІV група - „Хризантема“ към Детска градина „Митко Палаузов” в Разград. Дарина Гавазова и Нела Инкова в достъпна за децата форма им разказаха за Детския отдел и че там ги очакват най-хубавите, най-новите и чудесно илюстрованите книжки.

Продължава...
 
Обучения за домашно насилие, трафик на хора и кибертормоз в Механото
01 March 2018

Тренинг-обучение и тематични часове на класа, посветени на домашното насилие, трафика на хора и кибертормоза, се проведоха в Националната професионална гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград.

Инициативите са част от проекта „Отвъд вратата, отвъд монитора“, създаден от група ученици от клуб „Умения на XXI век“, с ръководител Цветалина Занкова.

Продължава...
 
Пещерни тайни донесоха отлична оценка на географ от Математическата
01 March 2018

Изследване на пещерите в Разградска област донесе отлична оценка на Радослав Стоев от географската паралелка на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Разград в ученическия конкурс „Пространство и време“. Състезанието се организира ежегодно от Академия за лидери при Историческия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Продължава...
 
Ученици събраха близо 600 лева в подкрепа на болен съученик
01 March 2018

Благотворителен базар в подкрепа на 16-годишния Веселин Василев който страда от спинална мускулна дистрофия, се проведе в НПТГ „Шандор Петьофи“. Учениците подкрепиха каузата за закупуване на смарт система за изкачване на стълби, от която се нуждае момчето, за да се придвижва безпрепятствено.

Продължава...
 
Вестникът си "лае", общината обещава, санираното си тече
26 February 2018

Вестникът си "лае", общината обещава, санираното си тече. Така накратко може да бъде обобщено развитието на историята на Керанка Маркова, за която „Екип 7“ писа в края на миналата година.

Жената живее на предпоследния шести етаж в блок 12 в жк „Орел“ - най-големият обект, който се ремонтира по националната програма за енергийна ефективност в Разград.

Продължава...
 
Кой ще стане началник на отдел "Инвестиционни дейности"?
26 February 2018

Община Разград обяви конкурс за длъжността началник на отдел "Инвестиционни дейности". Тя бе овакантена преди повече от година и е интересно защо чак сега се търси титуляр. В обявлението са посочени изискванията, на които трябва да отговаряте кандидатите. Те, разбира се, трябва да са висшисти, минимум бакалаври.

Продължава...
 
Пиян скача върху патрулка, счупи й стъклото
26 February 2018

Криминално проявен мъж се напи до козирката, след което счупи предното панорамно стъкло на патрулен автомобил в опит да избяга от полицията.

Циничната сцена се е разиграла вчера около 4.00 часа в Кубрат.

Продължава...
 
Гюнай Хюсмен участва в национална среща на областните управители
26 February 2018

Областният управител Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители от цялата страна. Домакин на форума бе областният управител на Търговище Митко Стайков.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова, началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие Весела Начева, началникът на политическия кабинет на министъра на образованието и науката Николай Стефанов участваха в дискусията.

Продължава...
 
Разградски съдебни охранители протестираха в София
26 February 2018

Служителите на „Съдебна охрана“- Разград удържаха на думата си и в събота се включиха в националния протест в София, за който пристигнаха работещи в сектора от цялата страна.

Те се събраха пред сградата на Министерството на правосъдието с искане за 20% увеличение на заплатите, равностойно с това на колегите им от МВР, настояха и за попълване на незаетите щатни бройки.

Продължава...
 
Две жени пострадаха в катастрофа
26 February 2018

Две жени пострадаха при катастрофа по пътя между Пороище и Студенец в четвъртък около 12.10 часа, след като колата, в която пътували се блъсна в дърво.

Зад волана на автомобила „Ситроен Пикасо“ е бил 63-годишният Назим Кюмюрджиев от Студенец. По стръмен участък на заснежения път мъжът изгубил контрол над управлението, излязъл от платното и се блъснал в дърво.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 13763