Търсене

Начало Новини
Новини
Изнасят 45 доклада на научна конференция в Разград
04 October 2017

45 доклада ще бъдат изнесени по време на научната конференция „Културно-историческо наследство – памет за бъдещето“, която ще се проведе на 5 и 6 октомври в Разград. Форумът се организира от Регионалния исторически музей по повод 130 години от първите археологически разкопки на територията на античния град Абритус и началото на музейното дело в Разград.

Продължава...
 
Започна Панаирът на царевицата в Исперих
04 October 2017

За поредна година в Исперих започна Панаирът на царевицата. Официалното начало по традиция организаторите от Историческия музей поставиха с изложбата „Царевични фантазии" в Етнографската къща.

В продължение на седмица под вещото ръководство на Ивана Василева учениците от община Исперих се учиха да плетат с царевична шума. Майсторката гостува в града за втора година по покана на музея. В изложбата са експонирани част от нейните творби – пана, чаши, панери, дамски шапки и чанти.

Продължава...
 
12 младежи се включиха в кампанията „Чуй нашия глас“
04 October 2017

12 момичета и момчета се включиха в първото обучение, организирано от Младежкия парламент към СНЦ „Фабрика детските мечти“ и Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – област Разград.

Инициативата се проведе в рамките на кампанията „Чуй нашия глас“, чиято цел е да повиши информираността на младите хора от региона по теми като гражданска активност, младежки политики, структурен диалог и неправителствени организации.

Продължава...
 
Ремонтират детската площадка в парка и изграждат нова зад блок "Палма"
01 October 2017

Два договора за изпълнение на местни проекти подписа кметът на Разград Валентин Василев.

Първият е за основна реконструкция на голямата детска площадка в градския парк. Там ще бъдат обособени четири зони за игра - три за деца от 3 до 12 години и една за малчугани от 0 до 3 години. По този договор ще бъде изградена и нова детска площадка зад блок "Палма" - откъм бул. "Априлско въстание".

Продължава...
 
Фирма от Търговище търси работници от Разградска област
01 October 2017

Представители на завода за производство на домакинско стъкло „Пашабахче“ в Търговище се срещнаха с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен по повод на негова молба за съдействие за осигуряване на работни места за жителите на региона.

Директорът „Човешки ресурси“ в „Пашабахче“ Гюлчин Кючукова съобщи, че в момента фирмата набира служители в няколко направления.

Продължава...
 
Валентин ВАСИЛЕВ: 1 000 000 лева ще струва лицензирането на зоокъта
01 October 2017

Община Разград през годините е изпълнявала предписанията по отношение на зоокъта, но това не стига за издаването на лиценз. За да стане това, е необходима пълната реконструкция, за което ще са нужни около 1 000 000 лева. Затова ще искаме становището на гражданите дали е целесъобразно от общинския бюджет да се отдели такава сума. Самото допитване, чиято форма тепърва ще уточним, ще даде отговор на основния въпрос - дали хората искат Разград да има зоокът, или не. Моето мнение е, че зоокътът, който е една от емблемите на града, трябва да остане, но лично аз не бих посмял да решавам съдбата му.

Продължава...
 
Стотици миряни се поклониха пред чудотворна икона на Св. Богородица
01 October 2017

Стотици миряни се стекоха в края на миналата седмица в църквата „Свети Николай Чудотворец“ в Разград, за да се поклонят и докоснат до чудотворна икона на Света Богородица „Одигитрия Байталска“.

Продължава...
 
В Кубрат одобриха разходи за 51 пътуващи учители
01 October 2017

В Кубрат се проведе поредното редовно заседание на Общинския съвет. Към предварително обявените 8 точки бе добавена още една – за промени и допълнение на досегашната наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Утвърден бе списък на 51 пътуващи учители, имащи право на транспортни разходи, за учебната 2017-2018 г.

Продължава...
 
С голям концерт възрастните хора в Разград отбелязаха празника си
01 October 2017

Кметът на Разград Валентин Василев поздрави възрастните хора в общината по случай празника им, който отбелязват на 1 октомври. Това се случи в събота на тържествен концерт, организиран от Областния и Общински съвет на съюза на пенсионерите – 2004 Разград в залата на стария театър.

Продължава...
 
Разградската публика посрещна писателя Милен Русков
01 October 2017

Миналия четвъртък в Разград по покана на Регионална библиотека и по искане на читатели гостува Милен Русков. Представена бе новата му книга в два тома „Чамкория“. Залата на библиотеката се изпълни с хора, желаещи да му зададат въпроси и да получат отговори за нашумелите му произведения напоследък, получаващи отличия и награди.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 12970