Търсене

Начало Новини
Новини
Дърво падна върху русенска линейка пред разградската болница
28 July 2017

На шест сигнала за оказване на техническа помощ са реагирали пожарникарите при разразилата се във вторник буря. Пет от тях са подадени в рамките само на едни час.

Най-сериозни поражения стихийният вятър е нанесъл върху линейка, която е била паркирана в двора на Центъра за спешна медицинска помощ в Разград.

Продължава...
 
Пенсионер по болест от шест години живее без ток
28 July 2017

Вече шест години живея без ток, в тъмнина и мизерия, проплака пред „Екип 7“ 51-годишният Сали Ариф от Стражец.

Пенсиониран по болест, Сали на няколко пъти изпускал срока за плащане на ел. енергия заради липса на средства и един ден от електроразпределителното дружество му дръпнали шалтера.

Продължава...
 
Мъж бере душа след удар от 14-годишно момче
28 July 2017

55-годишен мъж бере душа в Интензивното отделение на разградската болница, след като при удар от 14-годишно момче падна на цимента и получи черепна фрактура.

Инцидентът е станал в неделя около 21.30 часа пред магазин „Пацони“ в Цар Калоян при възникнало спречкване между малолетния Н.Д. и Ремзи Мутишев.

Продължава...
 
Разград е сред най-закъсалите откъм доходи области
26 July 2017

Разград е сред деветте области в страната с най-ниски доходи през 2016 година, показват данните на Института по пазарна икономика /ИПИ/, представени във връзка със стартирането на нов проект за съвместен геоинформационен анализ на икономическите данни. Според изследването Лудогорието попада в последната пета група по средногодишен доход на лице от домакинството, който е до 4260 лева.

Продължава...
 
„Амилум“ удвоява производството си
26 July 2017

Собственикът на завода за царевични продукти „Амилум България“ в Разград – американската компания Archer Daniels Midland /ADM/, не се е отказал от амбициозния си план да увеличи значително мощностите на предприятието, научи „Екип 7“. В края на миналата година писахме за обявеното във вестника ни инвестиционно намерение.

Продължава...
 
Кметовете от Заветско ще вземат бонуси за постигнати резултати
26 July 2017

Еднократни допълнителни възнаграждения в размер на 80 процента от основната си заплата ще получат кметът на Завет и колегите му от селата Брестовене, Острово, Веселец, Прелез, Сушево и Иван Шишманово. Бонусите са им гласувани на последната сесия на Общинския съвет за постигнати резултати за периода януари-юни и във връзка с реализирана икономия на финансовите средства, заложени във фонд „Работна заплата“.

Продължава...
 
Дървосекач почина след ужилване от стършел
26 July 2017

Две трудови злополуки, една от които фатални, станаха в понеделник в Исперихско.

50-годишен мъж почина след ухапване от стършел в горски масив в землището на Китанчево, където извършвал дърводобив. Инцидентът е станал около 8.30 часа, след като В.Р. от Тутракан повалил дърво, на което имало гнездо на опасните насекоми.

Продължава...
 
Апелативният съд отмени още една присъда на регистратор на румънски коли
26 July 2017

Апелативният съд във Варна отмени още една присъда по данъчно дело срещу регистратори на румънски коли в Разград.

Процесът приключи в Окръжен съд-Разград в началото на април тази година с една оправдателна и една условна присъда. Обвиняеми по него за данъчни престъпления бяха 58-годишен мъж от Ветово и 38-годишен русенец, които са извършвали регистрацията на превозните средства.

Продължава...
 
Младежи се готвят за силен старт в живота чрез Наградата на херцога на Единбург
26 July 2017

Нови знания и професионални умения в областта на медицината, сладкарството, модния дизайн, историята, фотографията, журналистиката, доброволчеството и спорта усвояват амбициозни млади хора от Разград. Това се случва в рамките на Наградата на херцога на Единбург, която представлява програма за личностно развитие и усъвършенстване.

Продължава...
 
Бай Бехчет готви второ издание на биографията си
26 July 2017

Областният управител Гюнай Хюсмен се срещна с 87-годишния Бехчет Али, известен като „Повелителя на лъвовете“, и оказа финансово съдействие за преиздаването на биографичната книга за дългогодишния стопанин на разградския зоокът.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 12701