Търсене

Начало Новини
Новини
Образуваха дисциплинарно производство срещу окръжния прокурор
06 July 2018

Само няколко месеца след като даде висока оценка на прокуратурата в Разград, най-неочаквано главният прокурор на Републиката Сотир Цацаров предложи срещу окръжния прокурор Тихомир Тодоров да бъде образувано дисциплинарно производство.

Проектът на решението, което предвижда и налагане на дисциплинарно наказание, беше гласуван и приет на заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в сряда.

Продължава...
 
Драго Богомилов откри изложба в Националния етнографски музей
06 July 2018

Исперихският фотожурналист Драгомир Богомилов и американецът Браян Бейти откриха своя изложба в Националния етнографски музей. Експозицията „България – два погледа“ гостува в София през следващите 3 седмици, а мястото не е случайно, тъй като голяма част от темите, които двамата автори представят включват моменти от бита, обичаите и културата в страната ни.

Продължава...
 
Почистват коритото на р. Бели Лом от Автогарата до изхода на града
06 July 2018

Кметът на Разград Валентин Василев провери изпълнението по почистването на коритото на река Бели Лом. Дейността стартира в района от Автогарата в посока изхода на града, на територията, която е в регулация и поддържането й зависи от Община Разград. Предстои да се премахнат старите тополи и самораслата храстовидна и дървесна растителност, растящи вътре в коритото на реката.

Продължава...
 
Ръководството на ОД на МВР-Разград получи изненада за професионалния празник
06 July 2018

Насроченото за сряда четене на заповеди за повишаване и награждаване на служители от МВР започна с изненада в Кубрат, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция.

Секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Надие Карагьозова връчи поздравителен адрес и благодарствено писмо на директора на ОД на МВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

Продължава...
 
862 седмокласници влязоха в гимназиите на първо класиране
06 July 2018

862-ма седмокласници са приети на първо класиране в 47 профилирани и професионални паралелки в гимназиите и средните училища в Разградска област, обявиха от Регионалното управление на образованието.

Продължава...
 
Стартира новият археологически сезон в АР „Сборяново“
06 July 2018

Започва новият археологически сезон в Археологически резерват „Сборяново“. Днес стартират проучванията на Тракийския укрепен град от елинистическата епоха Хелис, с ръководители проф. Тотко Стоянов от СУ „Св. Климент Охридски“ и Мария Николаева от ИМ - Исперих. В екипа участват специалисти от Софийския университет, НАИМ при БАН и от Исторически музей - Исперих в лицето на археолозите Теодора Василева и Християн Узунов, както и Юлияна Събева – консерватор-реставратор.

Продължава...
 
Разград се включи в обсъждането на проекта за нов социален закон
06 July 2018

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри обществено обсъждане на областно ниво на Проекта на Концепция на Закона за социалните услуги.

Целта на инициативата е всички предложения, мнения и становища да бъдат разгледани от създадената от МТСП работна група за разработване на закона, след което концепцията да бъде финализирана и одобрена.

Продължава...
 
Мерлин Мустафа с награда от конкурса за рисунка „Рицарят в мен“
06 July 2018

Седмокласничката Мерлин Мустафа от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград е отличена в Националният конкурс за детска рисунка „Рицарят в мен“, съобщават от ръководството на училището. Талантливата художничка се класира в челната тройка в областния етап на надпреварата и във финалния кръг нейната рисунка е оценена сред хиляди творби на автори от цялата страна.

Продължава...
 
Общинските съветници в Разград да са по-отговорни, настояват пенсионерите
06 July 2018

Редица въпроси, касаещи развитието на община Разград поставиха пред кмета д-р Валентин Василев пенсионери от два клуба в Разград –„Станка Николица“ и „Вапцаров“ по време на срещите на градоначалника с тях в сряда.

Хората от първия клуб, които са бивши учители, се интересуваха от образованието и процесите в Разград, свързани с него.

Продължава...
 
Двойно по-ниско обезщетение присъди Апелативният съд на Димо Йорданов
06 July 2018

Двойно по-ниско обезщетение присъди Апелативен съд-Варна за бившия строителен предприемач Димо Йорданов от Игнатиево, който е един от многото оправдани по лознишкия VIP процес.

Заради незаконно повдигнатото му обвинение той внесе иск срещу Прокуратурата за близо 100 000 лева.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 14480