Търсене

Начало Новини
Новини
Събират дарения за топъл обяд на социално слаби деца
01 December 2017

Започна коледна кампания за набиране на средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се деца, съобщи директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК в Разград д-р Милена Кехайова.

Благотворителната инициатива се провежда с подкрепата на хипермаркет „Кауфланд“, където е поставена кутия за дарения с логото на БЧК. До 8 януари клиентите на магазина ще имат възможност да пуснат парични средства в подкрепа на програмата „Топъл обяд“.

Продължава...
 
Милосърдни хора сбъднаха коледните мечти на дечица от Кубрат
01 December 2017

Десетки благодетели с големи сърца сътвориха коледно чудо за малките възпитаници на Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат. В рамките на благотворителната кампания „Снежинка“ дарители влязоха в ролята на Белобрадия старец и осигуриха подаръци за 66 деца от специализираното заведение. Акцията се провежда за втора поредна година по инициатива на Мерлин Мехмедова, която е единствената жена офроуд състезателка в България.

Продължава...
 
Вандали потрошиха беседка в Разград
01 December 2017

Вандали потрошиха беседката на ъгъла на ул. „Васил Левски“ и „Панега“ в Разград. Масичката в къта за отдих е напълно разкулачена – железните й крака са огънати, а плотът е хвърлен в тревната площ отстрани. Това сигнализираха вчера работещи в района граждани и изпратиха и снимки от мястото, което освен че изглежда като след война, е и безкрайно мръсно.

Продължава...
 
Румънци сефтосаха кръговото до Трапище
01 December 2017

Чужденка пострада при катастрофа на кръговото кръстовище до Трапище по пътя Разград – Търговище. Инцидентът е станал около 7.30 часа в сряда, съобщиха от полицията.

„БМВ Х5“ с румънска регистрация преминало през отводнителна канавка, ударило предната лява врата на аварирало сузуки, шофирано от 40-годишния Л.М. от Плоещ, а след това блъснало и 40-годишната А.М., която била излязла до колата.

Продължава...
 
Двойно повече нарушения на пътя засече полицията за седмица
01 December 2017

Двойно повече работа по линия на пътния контрол е свършила полицията в областта през миналата седмица. Ако от 13 до 19 ноември констатираните нарушения бяха 248, то от 20 до 26-то число установените случаи на неспазване на Закона за движение по пътищата са 431, показва справка от ОД на МВР-Разград.

Продължава...
 
Иск за над 287 000 лева заведе КОНПИ срещу семейство от Ясеновец
01 December 2017

Иск за 287 241.21 лева заведe Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Нериман Елвер и Левент Басри от Ясеновец.

Производството е образувано, след като Окръжна прокуратура-Разград уведомила КОНПИ, че Елвер е с влязла в сила присъда за това, че от 1 януари 2008 до 30 април 2013 година в условията на продължавано престъпление, избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

Продължава...
 
Баба даде 10 000 лева на телефонни измамници
01 December 2017

72-годишна жена от Кубрат даде 10 000 лева на телефонни измамници.

По обяд в сряда Й.И. получила обаждане на стационарния телефон от „полицай Петров от Криминална полиция“, който й обяснил, че във връзка с провеждаща се операция за залавяне на така наречените „телефонни измамници“ е необходимо да остави на външната врата наличните си пари.

Продължава...
 
Преминаването, а не разходката на кучета с намордник е разрешено в градския парк
01 December 2017

Преминаването, а не разходката на кучета с нашийник или намордник е разрешено в градския парк на Разград. Това уточни окръжният прокурор Тихомир Тодоров по повод на публикацията на „Екип 7“ от броя в понеделник „Преследват и глобяват собственици на кучета“.

Продължава...
 
Държавата осигурява пари за услугите домашен помощник и личен асистент
01 December 2017

Предоставянето на социалните услуги домашен помощник и личен асистент ще продължи с държавно финансиране. По този начин ще се осигури устойчивост на проекта „Създаване на център към Домашен социален патронаж в Разград за почасово предоставяне на услуги за социално включване“. Това съобщи на заключителна пресконференция неговият ръководител Нели Добрева, която е секретар на Община Разград.

Продължава...
 
Апелативният съд отмени присъдата на Владимир Бонев
01 December 2017

Апелативният съд във Варна отмени присъдата на бившия собственик на разградската строителна фирма „Вива инженеринг“ ЕООД, който бе обвиняем за данъчни престъпления.

44-годишният Владимир Бонев се изправи пред Темида за това, че като собственик и управител на дружеството, в условията на продължавано престъпление, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 13326