Търсене

Начало Новини
Новини
16 вида здравословни бисквити създават във Филиал-Разград
08 March 2017

Нов проект за разработване на функционални и здравословни храни стартира Разградският филиал на Русенския университет, съобщи заместник-директорът доц. д-р Настя Василева.

След производството на кисело мляко по специална технология, сега в местната Алма Матер създават бисквити с натурални продукти.

Продължава...
 
Ученици създадоха компютърни игри за юбилея на Математическата
08 March 2017

Осмокласници създадоха компютърни игри за 45-годишнината от създаването на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Разград. Специално за празника ученици от паралелката със засилено изучаване на математика, информационни технологии и английски измислиха IT предизвикателството.

Продължава...
 
Над 2 000 000 лв. са щетите от икономически престъпления през 2016 година
08 March 2017

2 167 313 лева са установените щети от регистрираните през миналата година икономически престъпления в Разградска област. Това показва отчетът на областната дирекция на МВР.

И през 2016 г. типичното престъпление по линия на този вид престъпност остава укриването на данъци – чрез декларирането на фиктивни сделки от търговски дружества или чрез недеклариране на получени доходи.

Продължава...
 
Двете Асоциации по ВиК проведоха общите си събрания по сходен начин
08 March 2017

На 6 и 7 март под ръководството на областния управител Манол Кившанов се проведоха редовните Общи събрания на двете Асоциации по ВиК, обслужвани на териториите на „Водоснабдяване – Дунав“ ЕООД и на „Водоснабдяване и канализация“ - Исперих ООД.

Продължава...
 
Съдът отхвърли иск на „Кушлев“ за близо 440 000 лева
08 March 2017

Иск за 437 218 лева, заведен от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, известна и като „Кушлев“, срещу семейство от Желязковец, беше отхвърлен от Окръжния съд в Разград.

В иск до магистратите Комисията претендираше отнемане на имущество на тази стойност от Гьонюл и Рейхан Хасанови.

Продължава...
 
Ще изготвят удостоверения за гласуване и в деня на вота
08 March 2017

С увеличено натоварване в седмицата преди изборите за Народно събрание, както и в деня на вота 26 март ще работят звената на „Български документи за самоличност“ към ОД на МВР-Разград. Целта е да се окаже максимално съдействие на хората, които желаят да гласуват, а нямат лична карта или не притежават валидни документи, поради изгубване, кражба, повреда, унищожаване или изтекъл срок.

Продължава...
 
20 абстрактни творби на Тодор Тодоров показаха в Поморие
08 March 2017

Разградският художник и директор на градската художествена галерия Тодор Тодоров представи самостоятелна изложба живопис в Поморие. Експозицията от двадесет творби в стила на абстрактния експресионизъм бяха подредени в залите на галерия „Поморие“ в морския град.

Продължава...
 
Отличиха победителите в конкурса „Аз и детското полицейско управление“
08 March 2017

Приключи областният конкурс за рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление“.

В него участваха 28 творби, отличени в петте детски полицейски управления в Разград, Исперих, Кубрат, Завет и Лозница на проведените там местни етапи.

Жури оцени рисунките, като пет от тях определи за участие в националния конкурс по темата.

Продължава...
 
Учители и директори представиха новостите в предучилищното образование
08 March 2017

Педагози и директори, работещи в сферата на предучилищното образование в област Разград участваха в методична сбирка под наслов „България празнува“. Тематично работата във всички групи бе подчинена на 3 март – Националния празник на България.

Продължава...
 
Над 200 души посетиха Механото в Деня на отворените врати
08 March 2017

Близо 200 гости посрещна ПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград по време на Деня на отворените врати. Кампанията се организира от Ученическия съвет и преподавателите в гимназията, нейната цел е да запознае кандидат-гимназистите с техническите специалности, които се предлагат в учебното заведение.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 80 от 11932