Търсене

Начало Новини
Новини
Националните шампиони по роботика наградени с таблети
26 June 2019

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и неговият заместник Евгени Драганов се срещнаха с отбора по роботика „QWERTY“ към ОУ „Васил Левски“ - Разград, който преди дни спечели националното състезание „Роботика за България 2019“. В продължение на инициативата си за стимулиране на децата от Лудогорието с успехи в различни сфери Хюсмен подари по един таблет на шестимата шампиони.

Продължава...
 
Гимназистка дари 5-месечната си стипендия за болно дете
24 June 2019

Гюляй Ниязиева, ученичка от разградската Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии дари своята петмесечна стипендия, получена през втория учебен срок, за лечението на болно дете.

След разговор с родителите си и класния ръководител дошлата спонтанно идея на ученичката добива завършен вид.

Продължава...
 
В началото на юли започва ремонтът на останалите пет детски градини
24 June 2019

В началото на юли ще започне изпълнението на строително-монтажните работи в детските градини „Митко Палаузов“, „Шестте ястребинчета“, „Зорница“, “Приказка“ и „Незабравка“, включени в проекта „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Продължава...
 
Нови знаци със слънчево осветление монтираха в Кубрат
24 June 2019

Нови предупредителни знаци със специално осветление бяха поставени на ключови места в Кубрат. „Монтирахме нови пет предупредителни знаци в Кубрат, захранвани изцяло чрез слънчева енергия. Правим го за кубратчани, за безопасността на пешеходците и децата“, каза кметът на общината Алкин Неби.

Продължава...
 
94 зрелостници получиха дипломите и свидетелствата си за професионална квалификация
24 June 2019

На тържествена церемония в ПГИ „Робер Шуман“ в Разград бяха връчени дипломите и свидетелствата за професионална квалификация в гимназията.

Училището е с най-висок успех по български език и литература сред професионалните гимназии в Лудогорието и на четвърто място сред всички средни училища. На втората матура няма нито една двойка, а най-високата оценка по руски език в областта е на ученик от ПГИ.

Продължава...
 
98 зрелостници от Механото получиха дипломите си
24 June 2019

В НПТГ „Ш.Петьофи“ - Разград се състоя церемония, на която бяха връчени дипломите на зрелостниците от гимназията. Всяка от петте паралелки от тазгодишния випуск пусна в небето балони с посланията на завършващите средно образование ученици. Пожелания за сбъдване на мечтите и успешна реализация зрелостниците получиха от ръководството на училището и от гостите на тържеството.

Продължава...
 
Дърво руши къща, Общината нехае
24 June 2019

Много време вече измина, откакто уведомихме Общината, че дървото пред къщата ни вече достига над покрива ѝ и създава реална опасност да го увреди при една по-силна буря. Въпреки обещанията, все ще не са взети никакви мерки, което ни притеснява. Единственото, което е направено досега, бе от служители на Енергото, които подкастриха външен клон за да не опира в жиците. Самата лампа на електрическия стълб обаче е обвита от растителност, която скрива светлината и от нея няма никаква полза.

Продължава...
 
Поредна журналистическа награда за „Екип 7“
24 June 2019

„Екип 7“ за поредна година взе награда от традиционните Годишни награди на Българската асоциация на регионалните медии /БАРМ/. В раздел „Очерк“ първа награда бе присъдена на журналистката Мила Кюлюмова за очерка ѝ за легендарния лекоатлет Николай Антонов, публикуван през януари 2019 година.

Продължава...
 
Община Разград изгради две автобусни спирки
24 June 2019

Две нови автобусни спирки изгради Община Разград този месец. Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Каримекс“ ЕООД. Гробищният парк вече има втора спирка, която е на стойност 4 488 лева.

Продължава...
 
Ученици от НПТГ създадоха детайли на 3D принтер
24 June 2019

Заниманията по интереси към НПТГ „Шандор Петьофи“ в клуб „Компютърно 3D моделиране със SolidWorks“, с ръководител доц. Александър Иванов от Русенския университет „Ангел Кънчев“, приключиха за учебната 2018/2019 г.

Университетът предостави на гимназията инсталации за програмния продукт „SolidWorks“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 16289