Търсене

Начало Новини
Новини
Хванаха нашмъркан с кокаин да кара „БМВ“
01 October 2017

Нашмъркан с кокаин шофьор беше хванат да кара „БМВ“ в Разград рано сутринта в четвъртък. 34-годишният Кристиян Георгиев е бил спрян за полицейска проверка около 7.30 часа в района на Селскостопанската гимназия. Пробата за употреба на наркотични и упойващи вещества с „Драг тест 5000“ се оказала положителна кокаин.

Продължава...
 
Създават младежка банка за финансиране на проекти
01 October 2017

Създават младежка банка, в която ще се набират дарения за финансиране на проекти в областта на спорта, образованието, здравеопазването, социалните дейности, екологията и културата. Идеята се реализира от Сдружение „Младежки форум 2001-Разград“, съобщи един от членовете на Управителния съвет на неправителствената организация Диляна Георгиева.

Продължава...
 
Още 700 лева на стотинки плати Филип Филипов на "Топлофикация"
01 October 2017

Още 700 лева в монети от 1, 2 и 5 стотинки с общо тегло 120 килограма плати в петък на касите на "Топлофикация" разградчанинът Филип Филипов. Това е четвъртият от общо шестте транша, с които той ще се издължи към дружеството заради натрупана сметка за апартамент, в който от години не се ползва парно и още през 2008 година радиаторите са смъкнати, а тръбите затапени.

Продължава...
 
ГЕРБ дари 7 000 лева за спортна площадка в село Свещари
01 October 2017

Традиционният селищен празник-сбор, се проведе в исперихското село Свещари.

Жители и гости бяха посрещнати с хляб и сол и се веселиха с песни и танци.

Гости на празника бяха народният представител от района Десислава Атанасова и кметът на Разград Валентин Василев.

Продължава...
 
Властта в Цар Калоян забрави смъртоносния потоп
28 September 2017

Престъпно безхаберие демонстрира властта в Цар Калоян, която очевидно е забравила смъртоносния потоп, поразил града през 2007 година. И как да е иначе – за него нямаше нито виновни, нито наказани!

Точно 10 години след фаталното наводнение, което отне живота на осем души и нанесе огромни материални щети, река Хлебаровска е в скандално занемарен вид, коритото е затлачено.

Продължава...
 
Искат затварянето на разградския зоокът
28 September 2017

Зоокътът в Разград да се затвори, а животните в него да бъдат преместени в лицензирани зоопаркове, където условията за отглеждането им отговарят на всички изисквания.

За това призовава сдружението за защита и хуманно отношение към животните „На ти с природата“.

Продължава...
 
РИОСВ даде предписания на Общината да се спре размножаването на лъвовете в зоокъта в Разград
28 September 2017

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе даде предписания на Община Разград да предприеме спешни мерки за лъвовете в зоокъта на града. Това стана на среща вчера, в която участваха представители на Областната администрация - Разград, Общински съвет – Разград, Община Разград, МОСВ и РИОСВ-Русе.

Продължава...
 
Център за работа с деца на улицата ще заработи през октомври
28 September 2017

Център за работа с деца на улицата ще бъде открит в началото на октомври, съобщи заместник-кметът на община Разград Ердинч Хасанов. Той отбеляза, че създаването на социалната услуга в общността е залегнало в общинската стратегия за развитие на социалните услуги за 2017 година.

Новият център е с капацитет 15 места и се помещава в сградата на бившия дом „Майка и дете“ в жилищен комплекс „Орел“.

Продължава...
 
С научна конференция отбелязват началото на музейното дело в Разград
28 September 2017

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен се срещна с представители на Регионалния исторически музей.

Повод за посещението на Галена Радославова – магистър-археолог и завеждащ отдел „Археология“ и д-р на историческите науки Димитър Петков – научен сътрудник в РИМ и завеждащ отдел „Най-нова обща история“ бе отбелязването на 130 години от първите археологически проучвания на територията на античния град Абритус и началото на музейното дело в Разград.

Продължава...
 
Самодейци от НЧ „Напредък“ със сребърен медал от фестивал в Белица
28 September 2017

Самодейците от колектива за изворен фолклор и деца от школата по народно пеене към Народно читалище „Напредък 1901“ в Разград спечелиха сребърен медал от Националния фолклорен събор „На Белица на хорото“. Форумът се проведе за трета поредна година по инициатива на представителен фолклорен ансамбъл „Нашенци“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 12970