Търсене

Начало Новини
Новини
Разград направи благотворителен турнир и събра пари за болен спортист
10 September 2018

Благотворителен турнир по минифутбол „Ludogorie Cup 2018” с участието на 24 отбора от цялата страна се проведе на базата на „Лудогорец“ „Гнездо на орли“. Организатори бяха ФК „Торнадо 2013“ - София, „Футбол с кауза“, ПФК „Лудогорец 1945“ и разградчанинът Иван Маринов. Сериозна помощ оказаха още „Воослей М и К“ ООД, „СД Марвас - 90 - Френкеви с-ие“, VIP CARS, Плувен комплекс „Път Консулт“, „Терамаркет.

Продължава...
 
Откриха незаконния паметник на Пенчо Кубадински
07 September 2018

Паметникът на Пенчо Кубадински в Лозница, за който стана ясно, че е построен незаконосъобразно, все пак вчера бе официално открит. Бялото наметало върху бюста свалиха синът на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП - арх. Пламен Кубадински, и председателят на Инициативния комитет за изграждането на постамента Ботьо Ботев.

Продължава...
 
Сериозен ръст на делата за наркотици в Разградско отчете полицията
07 September 2018

 

Сериозен ръст на делата за наркотици в Разградско отчетоха от областната дирекция на МВР. На редовния месечен брифинг на институцията заместник-директорът й комисар Константин Костов съобщи, че от началото на годината образуваните досъдебни производства по тази линия са се увеличили с над 34% и са общо 35. За първите осем месеца на 2017 година делата за притежание и разпространение на наркотични вещества са били 26.

 

Продължава...
 
Млад мъж върна изгубени пари и документи на възрастна жена
07 September 2018

Млад човек намери и върна изгубени пари и документи на възрастна жена.

Честната постъпка е с адрес в Осенец, а зад нея стои мъж на име Цветалин.

Случката се е разиграла миналата седмица, а да разкаже за нея и да благодари за сторената добрина в редакцията дойде собственичката на възстановените вещи Даринка Павлова.

Продължава...
 
142 сигнала за силен шум през август – месецът на ромските сватби
07 September 2018

142 сигнала за силен шум и нарушаване на нощната тишина са подадени в полицията за 31 дни. В месеца на ромските сватби – август, недоволството на гражданите е било насочено срещу обществени заведения и частни тържества, организирани на открити терени.

Справка на ОД на МВР – Разград показва, че в 132 от случаите хората се се жалвали на телефон 112, десет от сигналите са подадени на място в районните управления.

Продължава...
 
И тази година в Разград ще има „Детско полицейско управление“
07 September 2018

„Детско полицейско управление“ отново ще се реализира в Разград, този път в ОУ „Ив.С.Тургенев“. Националната програма беше представена в сряда, а на събитието присъстваха представители на училището и ангажираните с проекта институции – РУ на МВР, Община Разград, РЗИ, БЧК и Центъра за обществена подкрепа.

Продължава...
 
В Лозница откриха военен паметник с имената на 42-ма загинали във войните
07 September 2018

На 5-ти септември откриха мемориал в памет на загиналите във войните. На събитието бяха кметът на общината Севгин Шукри, Денчо Бояджиев, народен представител от района, представители на запасните, на ветераните от войните, общественици и, разбира се, основният „виновник“ за създаване на инициативен комитет по построяването на паметника Борис Николов.

Продължава...
 
С етно-ревю приключи „Читалня под небето – 2018“
07 September 2018

В сряда в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград специално организиран празник сложи край на тазгодишното издание на „Читалня под небето“. Дъждът, който започна да вали минути преди началото на тържеството, не помрачи доброто настроение на малки и големи, които се събраха на сухо в отдел „Изкуство“.

Продължава...
 
Доброволческа акция за довършването на ремонта на басейна в ОУ „И.С.Тургенев“
07 September 2018

Каним всички желаещи ученици, учители, родители и граждани да се включат в доброволческата акция, която организираме утре, 8 септември, от 10 часа, и да ни помогнат да успеем да пуснем в експлоатация закрития плувен басейн в ОУ „И.С.Тургенев“ преди началото на учебната година, заяви за „Екип 7“ директорът на училището Милена Орешкова.

Продължава...
 
Учителка от Механото се представи на научен форум в Саудитска Арабия
07 September 2018

Светла Йорданова, преподавател по английски език в НПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград, участва в международна учителска конференция за 800 учители от 30 държави. Форумът, който се проведе от 27 до 29 август в Риад, Саудитска Арабия, събра 100 учители от цял свят, които водиха фокус групи на 700 техни колеги от Саудитска Арабия на 10 различни теми, свързани със съвременното образование /преподаване на умения на 21-ви век; използване на технологии и социални медии в класната стая; развиване на креативност; работа с родители; достигане до всеки ученик; и др.).

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 14827