Търсене

Начало Новини
Новини
Дойчин Дойнов спечели първа награда в национален поетичен конкурс
26 February 2018

Дойчин Дойнов грабна първата награда в Националния поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“, организиран от община Силистра и Литературно сдружение „Реката и приятели”. Неговото стихотворение за любовта бе избрано единодушно за победител от жури в състав: председател Ваня Игнатова, старши експерт по български език и литература в РУО на МОН - Силистра, и членове Мариана Стоянова, поетеса и председател на ЛС „Реката и приятели“ и Искра Йорданова, литератор в ПМГ „Св. Климент Охридски“.

Продължава...
 
Осенчани на протест против закриването на детската градина
26 February 2018

Около 30 души излязоха на протест против решението на Общинския съвет в Разград за закриване на детска градина „Иглика“ в село Осенец от 1 април. Недоволните се събраха в двора на забавачницата, издигайки плакати с надписи „Къде са управниците щом става въпрос за децата ни“, „Искаме си детската градина“, „Не наказвайте децата, заради избора на родителите им“. Исканията на протестиращите родители и граждани подкрепи кметът на село Осенец Димитър Димитров, който заяви, че 269 души са участвали в подписка за запазване на детското заведение.

Продължава...
 
Ученици създадоха проект за разделно събиране и рециклиране на батерии
26 February 2018

Проект с екологична насоченост „Пътешествието на мравчо“ за разделно събиране и рециклиране на ненужните батерии създадоха ученици от НПТГ „Шандор Петьофи“ в Разград.

Разработката е дело на младите хора от клуб „Умения на XXI век“, създаден по проект „Твоят час“, с ръководител Цветалина Занкова. Това е един от седемте проекта, с които учениците ще участват в тазгодишната олимпиада по гражданско образование.

Продължава...
 
„Зелена стъпка“ - Разград отброи парково бягане №200
26 February 2018

В Разград, въпреки минусовите температури, десетки любители на движението и здравословния начин на живот вчера участваха в парково бягане №200 на местния клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка“. В юбилейното издание на ежеседмичната градска активност се включиха и бегачи от клубовете „Русе тича" и „iRun“- Варна, а организаторите бяха подготвили за всички участници в бягането почерпка със соленки, сладки и чай.

Продължава...
 
Творби на следовател Кърчев влязоха в сборник с поезия и проза на видни юристи
26 February 2018

Следователят Теодор Кърчев, който е известен и с поетичното си творчество, постигна ново признание. Негови творби бяха включени в литературен сборник с произведения на български юристи.

Книгата „Темида 6“ е издание на Съюза на юристите в България и издателство „Нова звезда“. Място в нея са намерили поезията и прозата на 37 автори, познати в обществото като съдии, прокурори, адвокати, юрисконсулти и университетски преподаватели.

Продължава...
 
Книга на Росен Пенчев беше представена в НЧ „Напредък – 1901”
26 February 2018

В четвъртък в НЧ „Напредък - 1901” в Разград мобилна библиотека с водещ Димитър Петров представи пред ученици и възрастни книгата на Росен Пенчев „Един живот за размисъл”.

С любезното домакинство на секретаря Илонка Неделчева и библиотекаря Наталия Иванова бе организирано присъствието на деца и възрастни за литературната среща.

Продължава...
 
Химици подариха нова украса за класна стая на тургеневци
26 February 2018

„Арт работилница“ по проект „Твоят час“ при ПГХТБТ „Мария Кюри“ подари на учениците от 7 „а“ клас на ОУ „Ив.С.Тургенев“ нова украса за класната им стая.

Календар, в който месеците от годината са представени с фотоси на артефакти от българската история, е послужил за основа на подаръка.

Продължава...
 
312 са пешеходните пътеки в областта, почти всички не отговорят на изискванията
26 February 2018

312 са пешеходните пътеки в Разградска област, по-голямата част от тях не отговорят на нормативните изисквания. Това стана ясно в петък на заседание на комисията, назначена от областния управител Гюнай Хюсмен, която се събра за да обобщи данните от извършената ревизия на пътищата в Лудогорието.

Продължава...
 
Активисти на ДПС гостуваха на евродепутата Филиз Хюсменова
26 February 2018

Евродепутатът Филиз Хюсменова посрещна в Европейския парламент активисти на ДПС от Разградска и Силистренска област. По нейна покана гостуваха кметът на с. Малко Йонково, община Исперих - Мехмед Ходжов, служители в общинската администрация, членове и симпатизанти на партията от общината и от община Тутракан, Силистренска област.

Продължава...
 
Осем млади будители се борят за позитивна образователна промяна в Разградско
26 February 2018

Функционална неграмотност на българските ученици, липса на учители в системата, слабо кариерно ориентиране, остаряла материално-техническа база и непризнаване на образованието като ценност от родителите. Това са само част от проблемите, които бяха изведени и обсъдени по време на дискусията „Поведи промяната в Разград“, организирана от фондация „Заедно в час“ и НПО „Младежки форум – 2001 Разград“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 13763