Търсене

Начало Новини
Новини
Правят алпинеум в центъра на Исперих
31 October 2018

В центъра на Исперих, пред Общинска библиотека „Петя Йорданова“, се обособява нов скален кът – алпинеум, различен от досегашното озеленяване. Той се реализира от Жанина Йорданова – ландшафтен дизайнер. За промяната помага и исперихчанинът Цветан Иванов.

Финансирането е на Общината, а оформлението на къта се извършва по оригинален начин.

Продължава...
 
Ученици и родители рецитираха заедно в Цар Калоян
31 October 2018

В периода от 22 до 26 октомври 2018 г. учениците от СУ „Христо Ботев“ – гр. Цар Калоян се включиха с разнообразни дейности в Националната седмица на четенето, организирана от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

Продължава...
 
Петима „експерти“ работиха по европейски програми и проекти
31 October 2018

Областният информационен център (ОИЦ) – Разград се включи и тази година в инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от JA Bulgaria (Джуниър Ачийвмънт България). По време на кампанията държавни управници и мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден.

Продължава...
 
Празник на тиквата проведоха в исперихско училище
31 October 2018

За първи път в ПГ по СС „Хан Аспарух“ в Исперих се проведе Празник на тиквата, а в града това бе за четвърти път.

Организирана бе изложба на тикви със странна форма, състезание за най-голяма тиква, най-малка тиква, както и конкурс за ястия от тиква. Имаше още съревнование за най-красив фенер от тиква и за най-атрактивен костюм.

Продължава...
 
Отбелязаха 100-годишнината на читалището във Владимировци
31 October 2018

С хубаво тържество в събота бе отбелязан 100-годишният юбилей на Народно читалище „Иван Вазов-1918“ в самуилското село Владимировци.

Денят се превърна в празник за всички жители на населеното място. Публиката съпреживя  празничната емоция  заедно със  самодейците и читалищните деятели, които участваха в програмата.

Продължава...
 
В Автото честваха Деня на будителите
31 October 2018

Тържество за Деня на народните будители се състоя в гимназията по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград.

Продължава...
 
Голям благотворителен концерт на Езиковата гимназия утре
29 October 2018

Във вторник, 30 октомври, от 18 часа във връзка с 1 ноември – Ден на народните будители, в салона на НЧ „Развитие“ /Стария театър/ ще се състои голям благотворителен концерт на ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, съобщи директорът на гимназията Пейчо Георгиев. Той уточни, че в концерта със свои изпълнения ще участват и малките ученици от съседното ОУ „Н.Й. Вапцаров“.

Продължава...
 
Мощите на Свети Иван Рилски са в Разград
29 October 2018

В събота сутринта архиерейският наместник отец Георги Георгиев внесе в храм „Свети Николай Чудотворец“ малко сандъче с частица от мощите на покровителя на българския народ Свети Иван Рилски.

Продължава...
 
Озеленяването на Кубрат вече е факт
29 October 2018

Пo инициатива на СНЦ „Пoтoмци на Дулo“ и със съдействиетo на Oбщината, в петък централни градинки в Кубрат бяха oблагoрoдени с четири вида трайнозелени цветя.

Те бяха засадени пред сградата на читалище „Св. св. Кирил и Метoдий“ и край централни пешехoдни алеи в града. Към акцията се присъединиха две рабoтни групи – oзеленители и пoмoщници в стрoителствoтo.

Продължава...
 
Отличничка от Самуил получи награда за постиженията си от областния управител
29 October 2018

Областният управител на Разград изпълни ангажимента си към пълна отличничка от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Самуил и я награди за постиженията й.

В началото на учебната година директорът на училището Орхан Исмаил разказа на Гюнай Хюсмен за седмокласничката Мийрем Османова.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 15105