Търсене

Начало Новини
Новини
Екоинспекцията в Русе обяви конкурси за лого и слоган на „Сребърна“
06 July 2018

Два национални конкурса за създаване на проекти на графичен знак – лого и рекламен слоган за Биосферен парк „Сребърна“ обяви Регионална инспекция по околната среда и водите в Русе. Поводът е 70-годишнината от обявяването на „Сребърна“ за защитена територия и присъединяването й към мрежата на биосферните паркове на ЮНЕСКО, която ще бъде отбелязана на 20 септември.

Продължава...
 
Над 400 души от Ясеновец скочиха срещу избора на нов училищен директор
04 July 2018

„Искаме си досегашната директорка на училището Галина Иванова, която се отнася с нашите деца като със свои. Няма да толерираме парашутисти и ще се вдигнем на протест, а в краен случай ще си запишем децата в училища в Разград“. Това разказаха пред екипа на вестник „Екип 7“ гневни родители от село Ясеновец при новината, че ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ има нов директор – Младен Матев.

Продължава...
 
Екоинспекцията удари мандра в Самуил заради замърсяване
04 July 2018

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе са наложили принудителна административна мярка на млекопреработвателно предприятие във връзка с нарушения на Закона за водите. Частично е ограничена дейността на дружеството чрез принудително извеждане от експлоатация /пломбиране/ на изходящия канал на площадковата канализация. Предприятието е собственост на „Булмилк 1783“ ЕООД в Самуил.

Продължава...
 
Кръстовището до автогарата в Разград се сдоби със светофари
04 July 2018

Най-натовареното нерегулирано кръстовище в Разград – това до автогарата, най-после се сдоби със светофари.

Новите уредби бяха поставени в понеделник, предстои монтирането на управляващо табло и таймери за обратно отброяване. Системата ще бъде окончателно готова и пусната в експлоатация в рамките на един месец, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

Продължава...
 
Разградските мажоретки с две нови купи от фестивала „Ритъм и марш“
04 July 2018

С две купи и сертификати за участие се завърнаха момичетата от Градския мажоретен състав в Разград от Международния мажоретен фестивал „Русе – Ритъм & Марш“.

Във второто издание на фестивала се събраха над 200 мажоретки от цялата страна и представителни формации от Румъния и Словакия.

Продължава...
 
Немска фондация проверява за даренията си в областта
04 July 2018

Представители на немската фондация „Света Филомена“, която от години извършва благотворителна дейност в региона, са на четиридневно посещение в Разград, в програмата им има срещи в социални институции, получавали техни дарения, както и посещения на туристически забележителности.

Продължава...
 
Община Кубрат поиска безлихвен заем от "Кубратска гора"
04 July 2018

Извънредно заседание на Общинския съвет се проведе в Кубрат. В дневния ред имаше само две точки, свързани с поемане на дългосрочен дълг и даване на разрешение на "Кубратска гора" ЕООД за сключване на договор за безлихвен заем с Община Кубрат.

16 общински съветници присъстваха на сесията, като и двете докладни бяха приети, макар че групата на „Бъдеще за Кубрат“ гласува с „въздържал се“.

Продължава...
 
60 ученици от Езиковата бяха на лятна школа по английски в Гърция
04 July 2018

Група от 60 ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград, с ръководител Татяна Байчева, посети лятната езикова школа по английски език на спортен лагер „Skouras“ на полуостров Халкидики в Гърция. За тях беше изготвена специална програма, която съчетава уроци по английски език със спортни дейности и забавления.

Продължава...
 
Отборът на „Биовет“ победи в празничния турнир по стрелба на МВР
04 July 2018

При засилен интерес се проведе тази година традиционният турнир по стрелба с боен пистолет, посветен на професионалния празник на служителите в МВР – 5 юли.

Общо девет отбора от по трима души се включиха надпреварата в понеделник - на „Амилум България“, „Биовет“, „Балканфарма“, Областна администрация – Разград, Община Разград с два тима, Окръжен съд – Разград, Окръжна прокуратура и Областна дирекция по безопасност на храните.

Продължава...
 
Шестима нови директори сядат на горещите ръководни столове
04 July 2018

Новоизбраните директори на шест училища в Разградска област в петък ще встъпят официално в длъжност, обяви началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков. Той подчерта, че в системата влизат професионалисти с доказана експертиза и пожела на новите ръководни кадри да развият потенциала на учебните заведения.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 14480