Търсене

Начало Новини
Новини
Деца се срещнаха с разградски писател и библиотекар
24 April 2019

Деца от разградското училище „Н. Икономов“ се срещнаха с автора на детски текстове Димитър Петров. Това бяха първолаците от I „б“ клас, водени от учителката си Милена Георгиева и третокласниците от III „д“ клас, водени от учителката си Татяна Ангелова.

Библиотекарят представи творчеството си за деца: приказки, гатанки, скороговорки.

Продължава...
 
Всички класове от ОУ „Ив. С. Тургенев“ се включиха в Маратона на четенето
24 April 2019

Всички паралелки в разградското училище „Тургенев“ се включиха в Маратона на четенето с различни инициативи – самостоятелно, в рамките на класа и съвместно с други класове. Първокласниците - с четене на верижка; второкласниците - с изразително четене на стихотворения и разказване на басни; третокласниците - с четене на приказка по роли и четене на стихотворения; четвъртокласниците се представиха с автобиографии на любими автори и четоха от любими произведения.

Продължава...
 
Ученици си направиха ресторант наужким, но като истински
24 April 2019

Ресторант „Чоколандия“ откриха учениците от ОУ „Отец Паисий“ в Разград в навечерието на Великденските празници.

Децата, разделени на отбори, се състезаваха в три категории при приготвянето на великденските ястия. Кулинарно шоу бе съвместна инициатива с комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Разград.

Продължава...
 
Богата културна програма през май подготвят в Исперих
24 April 2019

Разнообразни събития ще радват исперихчани през целия месец май, съобщават от Общинска администрация.

За първи път на исперихска сцена ще се изявят деца от детските градини по селата на Празника на руската песен, който ще се проведе на 9 май.

Продължава...
 
Млади еколози разискваха как да опазим Земята чиста
24 April 2019

Млади еколози участваха в регионален екологичен форум „Земята е единственият ни дом и от нас зависи да я опазим“, посветен на международния ден на Земята. Организатори на събитието бяха Регионално управление на образованието Разград и ЦПЛР – ЦУТНТ – Разград.

Продължава...
 
Деца от Кубрат с участие на национално състезание по „Географиада“
24 April 2019

Учениците от ОУ „Христо Смирненски в Кубрат Кристияна Иванова, Теодора Красимирова, Цветомир Тодоров и Наталия Гочева се състезаваха с над 600 участници в Петия географски фестивал в Стара Загора.

Възпитаниците на училището обединиха силите си в два съвместни отбора – „Лудоморец“ и „Делфините“, заедно с ученици от IV Езикова гимназия „Фредерик Жолио - Кюри“ - град Варна, с ръководител Светлана Атанасова.

Продължава...
 
Две ученички от Езиковата на национална олимпиада
24 April 2019

От 19-ти до 21-ви април в Трявна се проведе националният кръг на олимпиадата по гражданско образование. От ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ за този кръг се класираха две ученички от осми клас. Вече за единадесета година ученици от гимназията участват в тази олимпиада, което само по себе си е впечатляващо постижение. И тази година децата се представиха отлично и запомнящо се. Ето какво поискаха да споделят двете участнички.

Продължава...
 
ВАС отхвърли жалбата на БСП за РИК - Разград
24 April 2019

Със свое решение Върховният административен съд /ВАС/ отхвърли жалбата на БСП против решението на ЦИК за назначаването на Районната избирателна комисия /РИК/ в 18-ти Разградски район за изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Както „Екип 7“ вече писа, оспореният момент бе секретарският пост в комисията.

Продължава...
 
Благотворителен спектакъл направи Сдружение „Бъдеще за Европа“
24 April 2019

Над 200 млади таланти пяха и танцуваха пред разградската публика в края на миналата седмица на сцената на Общинския културен център на пролетния благотворителен спектакъл, организиран от Сдружение „Бъдеще за Европа“ с председател Златка Пенчева, съвместно с ОКЦ и благодарение на спонсорите - фирма „Борник“, фирма „Проше“.

Продължава...
 
Сатирикът Димитър Атанасов гостува на разградските есперантисти
24 April 2019

Известният български писател - хуморист, афористик и карикатурист Димитър Атанасов гостува на Есперантски дом за култура „Д-р Иван Кирчев“ в Разград. Атанасов е роден на 1 юли 1949 г. село Горичево, Кубратско. Има редица издадени книги и участия в изложби в много държави. Получавал е множество награди от България и други страни.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 16051