Начало Новини
Новини
Дейности за обхващане и задържане на деца и ученици в образователната система по общини
01 March 2019

При изпълнение на дейностите по ПМС № 100 от 08.06.2018 г. за създаване и функциониране на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст активно се включват представители на общините от област Разград. Територията на всяка община е разделена на райони и е сформиран съответният брой екипи за обхват.

Продължава...
 
Днес отварят Свещарската царска гробница
01 March 2019

Днес комплекс "Тракийска царска гробница" в археологически резерват "Сборяново" край исперихското село Свещари отваря врати за новия туристически сезон. Както е известно, този уникален обект е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. С цел неговото предпазване от неблагоприятните климатични условия, през зимата гробницата е затворена за посетители.

Продължава...
 
Петокласници от ОУ „И.С.Тургенев“ посетиха джамията в Разград
01 March 2019

Какво представлява мюсюлманският духовен храм – джамията, и какво е мястото му в живота на мюсюлманите в Лудогорието, на място се увериха учениците от 5-ти клас на ОУ „И.С.Тургенев“ в Разград. Водени от своя класен ръководител Севдалина Петкова, децата посетиха малката джамия „Ахмед бей“ в града.

Продължава...
 
Горски кът заприлича на автоморга
01 March 2019

Красивото горско кътче до закритото училище по стъкло и керамика в Разград се превърна в нелегална площадка за разфасоване на автомобили с всички последващи от това вреди за околната среда. Разпилени и потрошени пластмасови части на коли, брони и гуми вече заемат огромно пространство в района, по земята личат и следи от разлети масла и течности.

Продължава...
 
БЧК отчете дейността си в областта
01 March 2019

На общо отчетно събрание на областната организация на БЧК в Разград бяха обсъдени отчетът за дейността през 2018 г. и планът за работа през 2019 г. От организацията отчитат 3414 членове и 465 доброволци, инвестирали 2829 часа и 116 млади доброволци с 1040 часа доброволен труд.

Продължава...
 
Инициатива за безопасна учебна среда в Гимназията по облекло
01 March 2019

Вдъхновени от идеята на ЮНЕСКО за провеждане на „Най-големият урок в света“, посветен на Глобалните цели, учениците от ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“ - Разград подготвиха и проведоха инициативата под надслов „Безопасна учебна среда“. Денят 27 февруари, в който имаше редица прояви, подготвени от учениците от 8, 9, 10, 11 и 12 клас бе специален, това е ден за съпричастност с борбата срещу проявите на тормоз в училище и в подкрепа на мотото „Не на насилието“.

Продължава...
 
РБ „Проф. Боян Пенев“ проведе поредния урок по история
01 March 2019

По повод на националния празник в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“-Разград Димитър Петров - пиар на културната институция, по традиция в екип с представители на Регионален исторически музей и Държавен архив проведе поредния урок по история: „3-ти март - Денят на Освобождението от османско владичество - национален празник на България“.

Продължава...
 
Закопчаха наркодилъри на паркинга на „Кауфланд“
27 February 2019

Четирима души бяха задържани вчера следобед при зрелищен арест на паркинга на „Кауфланд“. В спецоперацията взеха участие поне 20 служители на полицията, видя „Екип 7“.

До редакционното приключване на броя официална информация по случая все още нямаше.

По наша канали обаче научихме, че мъжете са заловени в момент, в който трябвало да бъде извършена сделка с голямо количество екстази.

Продължава...
 
Опасно въоръжена група движела наркооранжерия в Разград
27 February 2019

Опасно въоръжена група е движела оранжерията за канабис, която криминалисти на Областната дирекция на МВР в Разград разбиха в неделя при специализирана полицейска операция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура.

Това стана ясно вчера на извънредна пресконференция, на която окръжният прокурор Тихомир Тодоров, директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев и заместникът му комисар Константин Костов обявиха подробности по случая.

Продължава...
 
С пробация завърши делото за побоя в GSM-сервиза срещу полицията
27 February 2019

С пробация завърши делото срещу 30-годишния културист Андрей Андреев, който в края на миналата година нападна и би собственика на сервиза за мобилни телефони срещу полицията в Разград.

Инцидентът стана около 16.30 часа на 3 октомври, когато Андреев нахлу в сервиза и поиска от 43-годишния Йовчо Йовчев да му върне пари, платени му по-рано за ремонт. Малко след това нападна собственика, като му нанесе удари с юмруци и крака по главата и тялото. Потроши и част от наличните мобилни телефони и аксесоари.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 15754