Търсене

Начало Новини
Новини
Филхармонията обикаля страната с Тони Димитрова
01 December 2017

Музикантите от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ и любимката на българската публика Тони Димитрова направиха фурор в страната с концерт-спектакъла „Моите неизпратени писма“. При небивал успех мина представянето в градовете Сливен, Велико Търново, Пловдив, Габрово и Ямбол, а през декември предстоят гостувания в Русе и Сливен.

Продължава...
 
„Америка за България“ с конференция на бъдещето „Визия за общностното развитие на Разград – 2022“
01 December 2017

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри конференция на бъдещето на тема „Визия за общностното развитие на Разград – 2022“. В събитието, организирано от фондация „Америка за България“, той участва заедно със заместниците си Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главен експерт Диана Петрова.

Продължава...
 
Връстници на България в Европейския съюз с подаръци за Европредседателството
01 December 2017

22 деца от село Брестовене, родени през 2007 г., когато България бе приета в Европейския съюз, получиха подаръци по време на последното от поредица информационно културни събития, организирани от читалища в областта със съдействието на Областна администрация.

Продължава...
 
Денчо Бояджиев покани пенсионери в парламента
01 December 2017

По покана на народния представител от Разградски избирателен район на Коалиция за България Денчо Бояджиев посетихме Народното събрание.

Разглеждайки портретите на всеки от председателите от миналото и настоящето, се върнахме към историята на изграждането на сградата до нейния съвременен облик.

Продължава...
 
Делегация от Исперих на международен форум в Румъния
01 December 2017

Делегация от Професионална гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ в Исперих участва в първата международна среща по проекта „Европейски кръг за наука и интердисциплинарни знания за всички ученици“ по програма „Еразъм+“.

Форумът се проведе в Национален колеж Кодреану в румънския град Бърлад.

Продължава...
 
Сложиха силанти на зъбките на 350 деца от областта
01 December 2017

От началото на септември до края на ноември в областта е проведена поредна кампания по поставяне на силанти на първите постоянни кътни зъби при деца на възраст 5-8 години, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Кампанията е част от дейностите по Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата до 18 години.

Продължава...
 
Животът в Лудогорието - ПЪЛНА КАРТИНА
01 December 2017

Ниските доходи са причина и за относително високата бедност в областта. Освен на слабата инвестицион на активност ниската заетост и високата безработица се дължат и на неблагоприятната образователна структура на населението. Усредненото ниво на основните местни данъци и такси в общините в област Разград е близко до средното за страната и през 2017 г. Традиционно оценките за работата на администрацията в общините в област Разград са по-високи от средните за страната.

Продължава...
 
Бизнесът бори недостига на кадри с производствени екскурзии
01 December 2017

Участие на бизнеса в дни на отворените врати в гимназиите, организиране на производствени екскурзии и тематични обучения, осигуряване на стажове и стипендии за учениците. Това са само част от идеите, около които се обединиха представители на сдружение „Местен бизнес Разград“ и директори на професионални гимназии в региона.

Продължава...
 
Преврат в Общинския съвет в Разград, смениха председателя
29 November 2017

Преврат беляза вчерашното заседание на Общинския съвет в Разград.

С докладна записка, вкарана в дневния ред по извънредния способ, беше гласувано прекратяването на пълномощията на председателя на местния парламент Надежда Радославова. Предложението бе внесено от ръководителите на групите на Реформаторския блок, БСП и ДПС Митко Ханчев, Елка Неделчева и Левент Апти, както и от общинските съветници Милена Орешкова и Иво Димитров.

Продължава...
 
Правителството налива още 2 647 600 лева в Разградска област
29 November 2017

Допълнителни целеви средства отпусна правителството за пет от седемте общини на Разградска област. След като през юли за благоустрояване, ремонт на пътища и обществени сгради в Лудогорието беше одобрена финансова инжекция от 3 867 600 лева, в края на миналата седмица със свое постановление Министерски съвет даде зелена светилна за нов трансфер от 2 647 600 лева.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 13326