Търсене

Начало Новини
Новини
Частен импровизиран „музей“ пази наследството на капанци
26 July 2017

Автентични капански носии, тъкани капански месалчета, камилчени капански китки – тези и още много други „експонати“ съхраняват в дома си двама разградчани – Дочка и Свилен Иванови. Създаденият от тях семеен „музей“ пази както родовата памет, така и историческото наследство на капанския регион. Идеята за него се заражда преди много време, но се реализира едва преди три години.

Продължава...
 
Почина Добрин Попов
26 July 2017

След продължително боледуване на 82-годишна възраст почина във Варна един от пионерите на разградския баскетбол и доайен на лудогорските спасители – Добрин Попов.

С неговата дейност са свързани първите успехи на разградския баскетболен мъжки тим. Той е участник и селекционер на „Лудогорец“ в първата му международна среща по баскетбол с отбора на „Хеми Хале“ от тогавашната Германска демократична република /ГДР/ през 1961 година.

Продължава...
 
Д-р Драгомир Николов напусна и ГЕРБ
24 July 2017

След като си тръгна от разградската болница, досегашният член на Съвета на директорите на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ и началник на „Хирургично отделение“ д-р Драгомир Николов подаде оставка и като член на общинското ръководство на ГЕРБ и напусна партията. Това той декларира в становището си относно кадровите смени в ръководството на здравното заведение, което публикуваме тук .

Продължава...
 
Областният управител сезира Комисията за защита на потребителите за цените на горивата в Исперих
24 July 2017

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен сезира Комисията за защита на потребителите за по-високите цени на горивата в бензиностанция в Исперих в сравнение с обект от същата верига в Разград.


Повод за сигнала до държавната институция е публикация във вестник „Екип 7“ от 19 юли. Областна администрация извърши собствена проверка по случая, като сравни цените в бензиностанция „Лукойл“ в Исперих и шест бензиностанции в Разград, включително бензиностанцията от същата верига в областния център.

Продължава...
 
Почнаха шофьорските неволи заради ремонта на пътя за Търговище
24 July 2017

Дни след като започна дълго чаканият ремонт на пътя Разград-Търговище, започнаха и шофьорските неволи. В края на миналата седмица 15 коли се озоваха на черен път без изход, водещ до язовир „Съединение“ край село Бистра, а причина за объркването им стана липсата на предупредителни табели.

Продължава...
 
„Топлофикация – Разград“ връща надвнесени суми
24 July 2017

С изключение на двайсетина жилища, изравнителните фактури за отоплителен сезон 2016/2017 година са готови, съобщи изпълнителният директор на „Топлофикация – Разград“ ЕАД Михаил Ковачев. Той препоръча на собствениците на апартаментите, в които не са засечени показанията, да се свържат в най-скоро време с топлинния счетоводител - фирма „Бруната“, тъй като ако не го направят ще им бъде начислена максимална мощност.

Продължава...
 
Четирима души пострадаха при пожар в Разград
24 July 2017

Четирима души пострадаха при пожар в петък вечерта в Разград.

Сигналът за това, че гори стопанска постройка на ул. Никола Пенев“ №61 е подаден в районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в 20.17 часа.

Инцидентът е възникнал в резултат от детска игра с огън, унищожени са 8 кв.м. покривна конструкция, уточняват от спешната служба.

Продължава...
 
Орхан Исмаил сътвори абстрактен шедьовър пред очите на публиката си
24 July 2017

Нов шедьовър в стила на абстрактния импресионизъм сътвори художникът Орхан Исмаил пред очите на гостите на седмата му самостоятелна изложба. Демонстрацията се състоя на живо пред Музикалния дом „Железни струни“, където бяха подредени творбите на автора.

Той изненада всички присъстващи като нарисува последната картина от експозицията, споделяйки, че няма предварителна идея и просто се оставя на вълната на емоцията.

Продължава...
 
С 5 000 000 лева ремонтират 10 км от пътя Кубрат-Тутракан
24 July 2017

Започна рехабилитацията на 9.77 км от пътя Кубрат-Тутракан. Основният ремонт на второкласния път се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. На символичната първа копка на обекта присъства председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Продължава...
 
Атанас ГРУЕВ, първенец випуск ”17 на ПГПЧЕ: Човек трябва да има точна самооценка и високи стандарти
24 July 2017

„Ключът към успеха е да умееш да се адаптираш към постоянно променящата се външна среда. Трябва да можеш да разсъждаваш самостоятелно, да взимаш инициативата, да се възползваш от момента, да си любопитен и да имаш желанието да опитваш нови и нови неща“, смята Атанас Груев, който е отличник на випуск 2017 на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 12701