Търсене

Начало Новини
Новини
Започна големият пролетен кърпеж на улиците
12 April 2017

Започна асфалтиране на няколко големи пътни артерии в Разград. Пораженията от зимата – големи дупки на пътя, ще бъдат поправени от служители на Общинското предприятие „Ремонтстрой“ чрез полагане на гореща асфалтова смес.

Продължава...
 
Пръскането срещу кърлежи започва в понеделник
12 April 2017

В понеделник, 17 април, започва традиционната пролетна дезакаризация на терени с обществено предназначение на територията на община Разград, съобщиха от местната администрация. Пръскането срещу кърлежи и други насекоми ще се извършва от лицензирана фирма. Зелените площи, които ще бъдат обект на дезакаризация, са на площ 210 декара и обхващат паркове, градинки, детски площадки, детски градини, училища...

Продължава...
 
Въведоха промяна на движението в жк „Орел“
12 April 2017

Във връзка с реализацията на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в жк „Орел“ в Разград със заповед на кмета Валентин Василев е въведена временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства по улица „Юмрукчал“ в участъка от бензиностанция „Йоана“ до кооперативния пазар /след блок 12/.

Продължава...
 
11 награди за разградски деца от конкурса „Танцуваща река“
12 April 2017

Малки и големи танцьори от четири разградски формации се завърнаха с единадесет награди от Международния фестивал „Танцуваща река“, който се проведе в Русе. Изданието се организира за единадесета поредна година по повод Международния ден на балета – 8 април.

В надпреварата се включиха над 800 участници от 29 танцови състава от България и Румъния.

Продължава...
 
Филиал-Разград участва в проект за инвестиционния план на Европа
12 April 2017

Разградският филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“ участва в нов проект „План за инвестиции за Европа – инвестиции за гражданите“, който се реализира в партньорство с Европейския информационен център във Велико Търново.

Продължава...
 
Награди и похвали за доброволци от Разград
12 April 2017

С първо място за най-интересно представяне на кампании и инициативи се завърнаха доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества в Разград. Те участваха в тридневен семинар-тренинг на тема „Личностно развитие – учене чрез опит, обмяна на добри практики за ефективна превенция“.

Продължава...
 
В Разград се проведе заседание на РСР на Северен централен район
12 April 2017

Вчера в СПА комплекс „Островче“ се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР), което бе ръководено от областния управител на Разград Манол Кившанов.

Продължава...
 
Съдът глоби фен на „Дунав“ - Русе за запаленото шалче на „Лудогорец“
12 April 2017

Максимална глоба наложи Районният съд в Разград на фен на „Дунав“ - Русе, който на 18 март запали рекламно шалче на „Лудогорец“ по време на срещата между двата тима.

26-годишният Г.П. е бил подведен под отговорност за Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Обвинението срещу него е било и за това, че

е отправял неприлични жестове с ръка към зрителите в сектор „А“ на стадион „Лудогорец Арена“.

Продължава...
 
Пламен Дойнов рецитира новата си политическа поезия в Разград
12 April 2017

В многолик спектакъл, вдъхновен от поетичните представяния в Древна Гърция, се превърна премиерата на стихосбирката „Балът на тираните“ на Пламен Дойнов. Известният автор и литературовед с разградски корени представи своята нова политическа поезия навръх рождения си ден в културното пространство на къща музей „Димитър Ненов“.

Продължава...
 
14 нови лидери станаха част от Наградата на херцога на Единбург
12 April 2017

14 нови лидери от Разградска област ще работят с младежи за Наградата на херцога на Единбург. В международния проект се включиха дванадесет учители от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“, Цветалина Занкова, директор на училището в с. Езерче и Георги Милков от Сдружение „Център на НПО-Разград“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 81 - 90 от 12136