Начало Новини
Новини
Изложба за българската държавност откриват в Разград
27 February 2019

В навечерието на Националния празник 3 март областният управител Гюнай Хюсмен ще открие изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Мото на изложбата са думи на Васил Левски: „Всичко се състои в нашите сдружени сили“.

Продължава...
 
Инвестиция за 8 000 000 лева в Лозница
27 February 2019

В понеделник в Лозница бе направена първа копка на изграждането на модерна мелница за кориандър и силозно складово стопанство за зърнени култури. Инвестицията е на стойност 8 000 000 лева и е най-голямата в общината досега. От тях 2 000 000 лева са безвъзмездна финансова помощ от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, подмярка „Инвестиции в преработка/маркетинг на селско стопански продукти. Останалите 6 000 000 лева са средства на инвеститора - „Агро Лозница“ ООД.

Продължава...
 
Взаимоспомагателна каса е дала близо 300 000 лева кредити на учители в Исперих
27 February 2019

В Исперих се проведе отчетно събрание на Взаимоспомагателната каса, която обхваща 342 учители от Община Исперих.

Според отчета на председателя Станчо Петров, от касата са раздадени на 96 членове дългосрочни заеми на стойност 288 000 лева.

Продължава...
 
Отчетно събрание на запасното войнство в Исперих
27 February 2019

Отчетно събрание на общинската организация на запасното войнство се проведе в Исперих. На него присъства председателят на ОСОСЗР в Разград о.з. полковник Огнян Кирилов.

Организацията носи името на исперихчанина Стоян Вълков – загинал в престрелка с нарушители на границата.

Продължава...
 
До утре БЧК раздава хранителни пакети от Еврофонда
27 February 2019

Предоставянето на хранителни пакети по Оперативна програма от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица - план 2017 продължава до утре, 28 февруари, напомниха от БЧК-Разград.

От Областния съвет на организацията приканват всички, които все още не са получили пакети, да ползват правото си на подпомагане.

Продължава...
 
Нови доброволци на БМЧК започнаха обучение по първа долекарска помощ
27 February 2019

Тринадесет нови доброволци на Българския младежки червен кръст в Разградска област започнаха обучение по първа долекарска помощ. В неделя в залата на Областния съвет на БЧК – Разград те преминаха осемчасов курс, лектори на който бяха Стилияна Димитрова и Виктория Петрова.

Продължава...
 
Общинският съвет по наркотични вещества отчете дейността си
27 February 2019

Заседание на Общинския съвет по наркотични вещества се проведе в понеделник в сградата на местната администрация в Разград. На него беше направен отчет-анализ за дейността през 2018 г. на Съвета и Превантивно-информационен център към него и бе приет план за работата им през 2019-та.

Продължава...
 
Жители на квартал „Орел“ скочиха срещу изсичането на дърветата
25 February 2019

Жители на „Орел“ скочиха срещу започналото изсичане на дървета заради проекта за благоустрояване на квартала.

Малко след началото на работния ден в петък, когато отново чули шума на моторните резачки, хора от управителния съвет на етажната собственост в блок 15, решили че повече няма да мълчат срещу унищожаването на зеленината.

Продължава...
 
Валентин ВАСИЛЕВ: Премахваме 22 дървета в жк „Орел“, но засаждаме 1240
25 February 2019

Няколко часа след като в петък жители на квартал „Орел“ в Разград се възпротивиха на отсичането на дървета, за което пишем подробно в съседния материал, кметът Валентин Василев свика спешно пресконференция, на която изложи позицията на общинската администрация по казуса. На нея присъстваха зам.-кметът Галина Георгиева, шефът на дирекция „Програми и околна среда“ Недим Тахиров и ръководителят на проекта за паркоустрояването на жк „Орел“ Ивайло Ганев.

Продължава...
 
Опасните селфита набират скорост и в Разград
25 February 2019

Станалите напоследък модерни сред младите хора селфита и клипове при екстремни обстоятелства започнаха да навлизат и в Разград.

Привечер деца се качват върху тръбите на „Топлофикация“ над река Бели Лом до пазара и показват смелост, като вървят по тях, а техни приятели ги снимат, видя „Екип 7“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 15754