Търсене

Начало Новини
Новини
Учениците от ОУ „Иван С. Тургенев“ записват аудио книга за незрящи деца
29 October 2018

В Националната седмица на четенето седмокласници и петокласници посетиха студиото на Общинско радио Разград и четоха „Патиланско царство“ пред микрофон и на запис.

Това бе началото на благотворителния проект „Създаване на аудио книга по „Патиланско царство“ на Ран Босилек с мотото „Не се плаши - ние сме твоите очи”. Идеята за него е на преподавателката по български език и литература в ОУ „Иван С. Тургенев” Севдалина Петкова.

Продължава...
 
13-членна делегация, водена от кмета на Разград замина за Вашингтон
29 October 2018

13-членна делегация от Разград, включваща и деца от ОУ „Васил Левски“, отпътува за Вашингтон по покана на директора и съосновател на българското неделно училище „Христо Ботев Академи“ Бойка Попова.

Предвид програмата и бъдещи съвместни проекти за културен обмен между двете училища, кметството на Ланкастър, щата Пенсилвания, и местния отдел „Образование“, начело на групата са кметът на община Разград д-р Валентин Василев и началникът на РУО-Разград Ангел Петков.

Продължава...
 
Турски учители гостуваха на колегите си от Езиковата гимназия в Разград
29 October 2018

С изключително натоварена откъм емоции и впечатления програма премина тридневната визита на учителите от турската гимназия за социални науки в гр. Текирдаг, които връщат визитата на своите вече приятели ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград. В събота вечерта разградските домакини бяха организирали за гостите си посещение в разградския театър, където артисти от сцена ,,Назъм Хикмет“ изпълниха букет от български и турски песни под бурните аплодисменти на гостите.

Продължава...
 
Гости и филмова прожекция за празника на Островче
29 October 2018

Заместник-кметът на Разград Галина Георгиева поздрави жителите на Островче на тържество, посветено на общоселския и техен храмов празник на Димитровден.

Гости бяха още председателите на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, на ПК по бюджет в местния парламент Радиана Димитрова и на Областния съвет на Съюза на пенсионерите Иванка Добрева.

Продължава...
 
Спортен празник в СУ „Христо Ботев“ - Лозница
29 October 2018

Вчера зам.областният управител Нурие Црънгалова откри спортен празник в СУ „Христо Ботев“ - Лозница, като пожела успех на участниците – деца от 5 и 6 клас в училището и техните родители.

Продължава...
 
ПГССХВТ „А.Кънчев“ - Разград финализира успешно проекта „Ученически практики“
29 October 2018

Професионална гимназия по селско стопанство и хранително-вкусови технологии Ангел Кънчев“ в Разград приключи успешно проекта „Ученически практики“ за учебната 2017/2018 година. Той е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. 17 ученици от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас проведоха 240 часа практическо обучение на реални работни места и усвоиха тънкостите на изучаваната професия „Техник на селскостопанска техника“.

Продължава...
 
Граждански диалог за новата политика за сближаване на ЕС се проведе в Разград
29 October 2018

Граждански диалог за новата политика на сближаване на Европейския съюз се проведе в Разград. Целта на кампанията е популяризиране на новата Многогодишна финансова рамка (МФР) 2021-2027 г. на ЕС и на предложената от Европейската комисия законодателен пакет за новия програмен период.

Продължава...
 
Съветниците на ГЕРБ помогнаха за издаването на „Военната памет на Разград“
29 October 2018

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Разград се включиха с финансово съдействие за издаването на сборника „Военната памет на Разград“. Оказа се, че за отпечатването на книгата не достигат около 300 лева. От групата коментираха, че в политиката на ПП ГЕРБ е заложено запазването на паметта на културно - историческото наследство и популяризирането му и за кратко време събраха сумата, която е от възнагражденията им като съветници.

Продължава...
 
Репортери от ЦУТНТ – лауреати в журналистически конкурс
29 October 2018

С шест награди се върнаха млади репортери от ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество от Русе, където в зала „Европа“ на театрален комплекс „Доходно здание“ се състоя церемонията по награждаване на лауреатите в конкурса. Конкурсът е организиран от Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство в града и е включен в Националния календар на министерството на културата.

Продължава...
 
Много повече българи са зависими от родителите си, отколкото от наркотиците
29 October 2018

„Каква е причината толкова много да обгрижваме децата си, че дори да не им дадем възможност да пораснат, да се научат да се ориентират в живота и да вземат решения сами?“ – този въпрос отправи психологът Валентин Минков на 24 октомври 2018 г. към родители, учители, училищни директори и други на Първия дискусионен форум за родители, организиран от Община Разград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 15105