Търсене

Начало Новини
Новини
Ученици създават компютърни програми под открито небе
24 July 2017

33-ма малки програмисти от трети до десети клас създават компютърни програми сред природата, конструират роботи и участват в състезателни мисии с машинките.

Всичко това се случва в рамките на десетдневен лагер по програмиране, който се провежда в ОУ „Васил Левски“ в Разград.

Продължава...
 
Родители на деца от „Лудогорче“ обсъдиха бъдещето на състава с кмета
24 July 2017

Кметът на община Разград Валентин Василев се срещна с родители на деца от Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ към Капанския ансамбъл. Поводът за разговора бе напрежението, което назря покрай заминаването на състава за фестивал в Чехия в началото на месеца.

Притесненията на малките танцьори бяха свързани със заповедта на временно изпълняващия длъжността директор на ансамбъла Светослав Митев, в която той определя корепетиторът Ненчо Илиев за ръководител на групата по време на турнето.

Продължава...
 
Почна масово напускане на лекари от разградската болница
21 July 2017

Започна масово напускане на лекари и медицински сестри от МБАЛ „Свети Иван Рилски“, след като беше сменено ръководството на областната болница. Оставките си хвърлиха началници на отделения и медицински работници, които отказаха да работят с новоизбрания директорски състав.

Продължава...
 
73 разградчани се включиха в подписка за беседката до автомивка „Гатко“
21 July 2017

В броя от 12 юли „Екип 7“ писа за желанието на живeeщите в района около автомивка „Гатко“ да бъде възстановена демонтираната през миналата година покрита беседка на кладенеца. Както вече съобщихме, вместо постройката да бъде ремонтирана, както се надяваха хората, по нареждане от Община Разгад един ден тук идва бригада, която бързо събаря навеса. Дотогава дълги години това място е ползвано за отдих, особено през летните месеца.

Продължава...
 
Танцьорите от „Хорце“ закичиха с капанска китка кмета на град Авриг
21 July 2017

16 танцьори от втория концертен състав на ДТШ „Хорце“ към Центъра за работа с деца в Разград се завърнаха от първото си международно участие във фестивала „Цветята на Олд“, който се проведе в румънския град Авриг.

Ръководителите на формацията Румен и Жулиета Иванови разказаха, че връзката с организаторите на форума е осъществила Виолета Фратева, която е била техен преводач и екскурзовод по време на престоя.

Продължава...
 
38 попълнени и 9 закрити паралелки след седми клас
21 July 2017

38 попълнени и 9 закрити паралелки след седми клас в държавните и общински училища в Разградска област, това е равносметката от реализацията на план-приема за учебната 2017/2018 година. Още на първо класиране, поради липса на достатъчно кандидати, бяха закрити осем паралелки в СУ „Христо Ботев“ в Разград, ПГХТБТ „Мария Кюри“, ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина“, ПГТС „Христо Смирненски“, СУ „Христо Ботев“ в Кубрат, СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Завет, СУ „Христо Ботев“ в Лозница и Професионалната гимназия в Кубрат.

Продължава...
 
Ученици от Вашингтон следващото лято идват на посещение в Разград
21 July 2017

Ученици от българското училище „Христо Ботев“ във Вашингтон следващото лято ще посетят Свещарската гробница, Демир баба теке и къщата с дърворезбите в Малък поровец. Това обяви директорът на учебното заведение в американската столица Бойка Попова на среща с областния управител Гюнай Хюсмен и неговия заместник Нурие Црънгалова.

Продължава...
 
Ще ремонтират части от улици в Разград
21 July 2017

Компрометирани участъци от няколко улици и междублоково пространство в Разград и евентуално части от улични платна в някои села ще бъдат ремонтирани до края на годината. Това е видно от обявената от общинската администрация обществена поръчка за избор на фирма изпълнител.

Продължава...
 
Запасните офицери от Разград отбелязаха рождението на Левски в Карлово
21 July 2017

Представителна група на Общинската организация на СОСЗР – Разград взе участие в тържествата в Карлово по случай 180-годишнината от рождението на Васил Левски.

Програмата включваше откриване на Алея на бойната слава, разположена срещу портала на дислоцираната в града Струмска механизирана бригада, концерт на централния градски площад, както и тържествено отбелязване и заря около паметника на Васил Левски.

Продължава...
 
Разградчанин организира най-големия фолклорен събор в България
21 July 2017

От 21 до 23 юли поляната край конната база в село Арбанаси ще бъде епицентър на нечувана и невиждана досега родолюбива проява. През трите дни там ще се проведе първото издание на Националния фолклорен събор „Болярска среща“, на което се очакват хиляди посетители. Главен организатор на грандиозното събитие е Валентин Димов, председател на Сдружение „Лудогорие 2012“. Той е познат на разградчани и многобройните любители на фолклорните изяви от цялата страна с перфектно организирания национален събор „Лудогорие“, който няколко години привличаше мало и голямо в местността Пчелина.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 12701