Търсене

Начало Новини
Новини
Двама заместник-министри на земеделието посетиха Лудогорието
29 November 2017

Заместник-министърът на храните, земеделието и животновъдството на Република Турция Мехмет Данъш и българският му колега Цветан Димитров пристигнаха на посещение в Лудогорието вчера.

Визитата бе продължение на програмата на провелия се в понеделник в София Българо-турския агробизнес форум, участие в който взе областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Продължава...
 
Експертната комисия за избор на система за мониторинг на въздуха започна работа
29 November 2017

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри първото работно заседание на Експертната комисия за избор на система за мониторинг на атмосферния въздух в Разград.

В него участваха представители на три от големите фирми в региона: „Амилум България“, „Биовет“-клон Разград и „Пилко“, на РИОСВ-Русе, Областна администрация, община Разград и Общински съвет-Разград.

Продължава...
 
Разград с две номинации за Годишните награди в туризма
29 November 2017

С Археологически резерват „Абритус“ и Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти Разград е номиниран за участие в Годишните награди в туризма.

Конкурсът с национално значение се организира за втора поредна година от

Министерството на туризма. Надпреварата се провежда в 16 категории, сред които – планински и морски туризъм, туристически атракции и иновации, културно-исторически туризъм, балнео- и спа туризъм, туристическо събитие, специализиран туризъм.

Продължава...
 
Избраха Димана Йорданова от Разград за най-красива атлетка за 2017
29 November 2017

19-годишната състезателка от СКЛА „Лудогорец“ – Разград Димана Йорданова спечели титлата „Най-красива атлетка за годината“ в конкурса „Мис и Мистър BGathletic.com 2017“.

Републиканската вицешампионка на троен скок за жени грабна короната след като събра 1765 гласа във финалната фаза на класирането. Среброто в надпреварата отиде при Валерия Стоянова с 1583 гласа, а на трето място с бронза се окичи Памела Здравкова с 591 гласа.

Продължава...
 
Доброволци участваха в семинар за превенция на СПИН
29 November 2017

Двудневен семинар на тема „Превенция на рисково сексуално поведение сред подрастващите“ се проведе в Разград по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември. Обучението беше организирано от Община Разград, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него. Участваха 20 доброволци от Младежки съвет по наркотични вещества и Училищни превантивни клубове към учебните заведения в региона.

Продължава...
 
Събират пари за болницата на церемонията „Футболист на годината“
29 November 2017

Приходите от тазгодишната церемония по обвяване на победителите в класацията „Футболист на годината на „Лудогорец за 2017“ ще бъдат дарени за благотворителна кауза. Събраните средства от продажба на билети и стоки с марката на тима ще бъдат използвани за закупуване на легла, матраци, инхалатори и апарати за артериално кръвно налягане за Детското отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“.

Продължава...
 
Новият танцов състав „Елбетица“ дебютира на разградска сцена
29 November 2017

Децата от новосъздадения фолклорен танцов състав „Елбетица“ към Народно читалище „Развитие 1869“ за първи път ще излязат на сцена. Това ще се случи по време на Коледния концерт на Детска музикална школа „Илия Бърнев“, обяви директорът на ковачницата за таланти Деян Денчев.

Продължава...
 
Областният управител подари телевизор на детска градина
29 November 2017

В двете бази на детска градина „Първи юни“ в Исперих с директор Искра Борисова се проведе празнично честване на Деня на християнското семейство. Гости бяха областният управител Гюнай Хюсмен и началникът на Регионалното управление по образование в Разград Ангел Петков, ръководители от Община Исперих, членове на обществения съвет и на училищното настоятелство и детската градина.

Продължава...
 
Кръгла маса за толерантността в НПТГ „Шандор Петьофи“
29 November 2017

Кръгла маса на тема „Толерантност, лоялност, феърплей“ се проведе в Националната професионална гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград.

В дискусията участваха преподаватели и ученици от превантивния клуб, от клуб „Историята в киноизкуството“ и от клуб „Сценични и медийни изяви“.

Продължава...
 
Среща с поетите Иван Дойнов и Жени Славска в Кубрат
29 November 2017

Пред кубратската културна общественост се представиха разградският поет Иван Дойнов и местната поетеса Жени Славска. Срещата с тях бе организирана от НЧ "Св. св. Кирил и Методий - 1891" и местната организация на Конфедерацията на българските писатели. На събитието присъстваха завеждащият отдел "Култура и образование" в администрацията Здравко Вутов, местни творци, учители, ученици, граждани.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 13326