Търсене

Начало Новини
Новини
Касапница в снега - двама младежи загинаха, други двама са в ОАИЛ
21 December 2018

Зверска катастрофа отне живота на двама младежи късно вечерта във вторник, други двама са тежко ранени и се борят за оцеляване в интензивното отделение на областната болницата.

Фаталният инцидент е станал около 23.25 часа на главния път Русе-Варна, до разклона за Самуил.

Продължава...
 
Съдът в Исперих потвърди 4000 лева глоба за фатална трудова злополука в „Тракция“
21 December 2018

Имуществена санкция в размер на 4000 лева, наложена от Дирекция „Инспекция по труда“ на „Тракция“ - Самуил за фатална злополука , потвърди Исперихски районен съд.

Глобата е по наказателно постановление, издадено след инцидента във вагоноремонтния завод, при който на 2 октомври миналата година загина 39-годишният Гроздан Йорданов от Разград.

Продължава...
 
Дядo Кoледа вече пристигна в Кубрат
21 December 2018

В навечерието на кoледните и нoвoгoдишни празници традиционен концерт-спектакъл изнесоха самодейни състави и изпълнители в ритуалната зала към читалището в Кубрат. Присъстваха кметът на общината Алкин Неби, председателят на местният парламент Хюсеин Юмерoв , заместник-кметът Oрхан Мехмед, завеждащият отдел „Култура“ Здравкo Вутoв, ученици, деца, родители.

Продължава...
 
Пенсионерските клубове на Разград празнуваха Коледа
21 December 2018

Кметът на Разград Валентин Василев присъства на тържество на хората от пенсионерските клубове в Разград, поздрави ги и отправи добри пожелания за настъпващите празници.на и уютна обстановка с любимите хора. Поздрав към пенсионерските клубове отправиха и малките танцьори от ДТА „Лудогорче“.

Продължава...
 
Коледно тържество в Дома за пълнолетни с деменция
21 December 2018

Коледното тържество се проведе в Дом за пълнолетни лица с деменция - Разград. Благотворителното тържество беше организирано от Мария Коларова и Сдружение „Лудогорие“. Присъства Росица Бончева, началник на отдел „Социални дейности“ при Община Разград.

Продължава...
 
Млади търговци направиха дарение на Дома за възрастни
21 December 2018

Тържествен коледен обяд дадоха за обитателите на Дома за стари хора двама млади предприемачи - Денис Рафетов и Исмаил Алишев от Разград, които се занимават с търговия. Двамата мъже поискали съвет от областния управител за това кой има нужда от съдействие и той им препоръчал да посетят Дома за стари хора в Разград и да преценят с какво могат да помогнат.

Продължава...
 
Специална комисия ще проверява сигнали за корупция и конфликт на интереси
21 December 2018

Постоянна петчленна комисия от общински съветници в състав: Мануел Василев – председател, /Реформаторски блок/, Радиана Димитрова /ГЕРБ/, Левент Апти /ДПС/, Калоян Монев /„Кауза Разград“/ и Стоян Димитров /БСП/ ще извършва проверка на декларациите по чл.35 ал.1т.1-4 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /ЗПКОНПИ/ и установяване на конфликт на интереси.

Продължава...
 
Водата в Разградско засега няма да поскъпва
21 December 2018

Масовото поскъпване на водата в страната от началото на 2019 година засега няма да засегне потребителите на „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД, които са от общините Разград, Лозница, Цар Калоян, Кубрат и Завет. Основната причина за това е, че Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ не одобрява бизнесплана на дружеството, в който трябва да е отчетен размерът на инфлационния индекс и да бъде приложен коефициент за ефективност, което е задължително условие за корекция на цената на предлаганата услуга.

Продължава...
 
И Разград се включи в кампанията за събиране на пластмасови капачки
21 December 2018

Вчера в градинката до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ бе монтиран контейнер, изработен от ОП „Ремонтстрой“, за събиране на полипропиленови капачки. На поставянето присъстваха кметът Валентин Василев, заместниците му, директорът на „Ремонтстрой“ Петър Петров и двама представители на Сдружение „Аз вярвам и помагам“ – Дочка и Свилен Иванови. На това сдружение е инициативата за контейнера в Разград, като част от кампанията за събиране на пластмасови капачки.

Продължава...
 
„Амилум България“ с поредно отличие за лидер в икономиката
19 December 2018

Амилум България“ ЕАД отново доказа, че е сред водещите и развиващи се компании в страната. Поредното признание е от Българската търговско-промишлена палата, която за 25-ти път раздаде годишните си награди за постижения в икономиката.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 15424