Търсене

Начало Новини
Новини
Учениците от ОУ „Васил Левски“ – седми в държавата на малките матури
12 June 2017

 

 

Възпитаниците на ОУ „Васил Левски“ в Разград са на седмо място в държавата по успех на националното външно оценяване след четвърти клас, съобщиха от Министерството на образованието.

 

Продължава...
 
Монтират нови светофари в Разград
12 June 2017

 

 

Заради увеличаващия се поток на автомобили в Разград, общинската администрация предприема мерки за подобряване на организацията на движението и повишаване на безопасността на пешеходците.

 

Продължава...
 
Осъдиха условно мъжа, надраскал със свастики автобус на ДОСТ
12 June 2017

 

 

С условна присъда завърши делото срещу 27-годишния Йордан Атанасов, който бе обвиняем по делото за надраскания със свастики и потрошен автобус на „Обединение ДОСТ“. Неприятният инцидент, който вдигна на крак службите в Разград, стана по време на предизборната кампания през март.

 

Продължава...
 
Тревогите на съвременните родители обсъдиха на кръгла маса в Кубрат
12 June 2017

 

 

Справя ли се съвременният родител, кога търси мнението на специалист, какво прави за предпазване на детето си от опасностите, сигурна ли е училищната среда. Тези и още теми бяха обсъдени на кръглата маса „Тревогите на съвременния родител“, организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Кубрат.

 

Продължава...
 
Приключенска лятна академия за 96 бъдещи първокласници
12 June 2017

Приключенска лятна академия с музика, театрални постановки и спортни игри организира за бъдещите първокласници ОУ „Васил Левски“ в Разград. Целта на вече традиционната инициатива е да се осъществи по-плавен преход от детската градина към училище, да се създаде атмосфера на взаимно доверие и приятелство, за да може децата да влязат спокойни в класните стаи в първия учебен ден.

Продължава...
 
Изложба „Пъстроцветие“ на ловешки художници в Библиотеката
12 June 2017

 

 

Ловешките художници Дилян Дочев - DiL и Неви Петкова представят своя изложба базар пред разградска публика в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“. Дилян Дочев, по професия инженер, е световноизвестен с повече от 300 участия в международни артконкурси и проекти. Занимава се с рисуване от 35 години, през които има около 20 самостоятелни изложби. Стилът "DiL" е запазена марка.

 

Продължава...
 
Възпитаниците на Галина Героева – с впечатляващ концерт на голяма сцена
12 June 2017

 

 

Феерия от ноти изпълни в събота залата на Стария театър в Разград. С богат концерт класовете по пиано на Галина Героева изпратиха учебната година и представиха наученото през изминалите месеци.

 

Продължава...
 
Джипо ДЖИПОВ: Поръчката за благоустройството на жк „Орел“ е направена за някого
12 June 2017

 

 

Критериите за избор на изпълнител на строително-ремонтните работи по изключително важния проект за благоустройството на жк „Орел“ са в основата си субективни. Очевидно е, че тази обществена поръчка е направена за някого, тъй като тя ще се реши не на пазарен принцип, а в някой кабинет. Това заяви в петък пред журналисти общинският съветник Джипо Джипов.

 

Продължава...
 
Подписаха договора за ремонт на пътя Разград – Търговище
12 June 2017

 

 

Договорът за дългоочаквания ремонт на един от най-лошите пътни участъци в Лудогорието - близо 21-километрова отсечка между Разград – Търговище, е подписан в края на миналата седмица, научи „Екип 7“. Предстои подписването и на договора за строителен надзор, след което работата ще започне. Срокът за изпълнение е 15 месеца. За изпълнител е определена фирмата „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД – Търговище.

 

Продължава...
 
Босилеград, Западните покрайнини и Лудогорието
12 June 2017

 

 

Преди 2-3 седмици ТВ-каналите ни масирано заговориха за една „арестувана“ паметна плоча в Босилеград /Западните покрайнини/ в памет на опожаряването на града и на стотина убити през април 1917 година българи от тоя край, който по това време е още българска територия/ от сръбските четници на войводата Коста Пеканац.

 

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 12497