Търсене

Начало Новини
Новини
„Борхес и другите – там“ – новата книга на отец Николай Петков
12 April 2017

В Разград гостува един млад и провокативен творец - отец Николай Петков, който представи новата си книга „Борхес и другите – там“.

Отец Николай е малко познат на разградската четяща публика. Преди да стане свещенослужител, между 1998 и 2000 г. отец Николай Петков преподава антична философия във Философския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Продължава...
 
Близо 400 дела са разгледали тримата административни съдии в Разград
12 April 2017

200 административни и 160 касационни дела са били образувани в Административен съд – Разград миналата година, 35 са били висящите производства от 2015 година. Така общият брой на разгледаните дела през 2016 година е 395. Това става ясно от отчетът на институцията, който в петък магистратите представиха официално.

Продължава...
 
Двама пияни катастрофираха за денонощие
12 April 2017

Двама пияни шофьори катастрофираха за едно денонощие по пътищата в Разградско, съобщиха от полицията.

В неделя около 17.36 часа 32-годишният Т.Н., управлявайки „Киа Рио“ по главния път за Шумен, в района на село Ушинци навлезе в насрещното платно и блъсна странично задната лява врата движещо се срещу него БМВ.

Продължава...
 
47 деца от Разградско са отпаднали от училище
12 April 2017

308 деца от Северен централен регион са отпаднали от училище през учебната 2016-2017 година. Най-много от тях са от област Русе – 133, във Велико Търново напусналите училище са 70, в Силистра – 50, в Разград – 47, а в Габрово – 8. Децата остават извън класните стаи заради социални и семейни причини, неразбиране на преподаваното или неумения да наваксат пропуснат учебен материал.

Продължава...
 
Седем разградски ученици участват в езиковото състезание „HIPPO“
12 April 2017

Седем ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград участваха в полуфиналния кръг на Международното състезание по английски език „HIPPO“. Първите два етапа на езиковата надпревара са дистанционни и се провеждат в самата гимназията, а финалът е в италианския град Лидо ди Йезоло, обясни преподавателят по английски език Мима Стоянова.

Продължава...
 
„Хладен душ“ за абонатите на „Топлофикация“
10 April 2017

С „хладен душ“ приключва отоплителният сезон за тези, които ползват централно парно и ще продължат да го ползват и наесен. Въпреки натиска на протестиращите в столицата, в петък на закрито заседание Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ вдигна шоково цените на топлоенергията.

Продължава...
 
Абсолютен ръст на незабавните производства отчете прокуратурата
10 April 2017

Абсолютен ръст на незабавните производства в Разградски съдебен окръг през 2016 г. спрямо предходните години отчетоха от Окръжната прокуратура. Данните бяха обявени на отчетното събрание на обвинителите в края на миналата седмица, в което участие взеха заместник главните прокурори Пенка Богданова и Мария Шишкова, завеждащата отдел „Административен“ при ВКП Славка Славова и заместник административният ръководител на Апелативна прокуратура - Варна Вилен Мичев.

Продължава...
 
Християна Наковска грабна специалната награда в конкурса „Димитър Ненов“
10 April 2017

13-годишната Християна Наковска от Разград спечели специалната награда за най-добро изпълнение на творба от Димитър Ненов в VI Национален конкурс за млади пианисти, който се проведе в Разград. Талантливата възпитаничка на ДМШ „Илия Бърнев“ впечатли тричленното жури с виртуозното изпълнение на „Прелюд“ и „Песен“ из „Миниатюри“ на великия разградски композитор.

Продължава...
 
„Воден-Ири Хисар“ отвори врати за децата
10 April 2017

Екипът на Държавно ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“ отбеляза Седмица на гората с заедно с децата от ОУ „Христо Ботев“ в Острово.

Служители на стопанството гостуваха на учениците и учителите и засадиха заедно в двора на училището 15 фиданки от червен дъб, подарък от екипа на Воден.

Продължава...
 
Стартира анкетата „Кой е най-добрият град за живеене в България“
10 April 2017

За десета поредна година „Дарик“ радио провежда анкетата „Кой е най-добрият град за живеене в България“. 27-те областни градове ще бъдат оценявани според 30 критерия в областите икономика, зелен живот, баланс „работа/свободно време“, семейство, градски живот, трафик/състояние на пътна мрежа, свързаност, здраве, образование и култура, престъпност, които характеризират тяхното развитие и качеството на живот във всеки един от тях.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 12136