Търсене

Начало Новини
Новини
Изложба с хроники за войната гостува в музея в Исперих
06 March 2017

В Музейната експозиция в Исперих беше открита изложбата „Илюстрована хроника на войната“, посветена на Освобождението на България. Тя е дело на Историческия музей „Искра“ в Казанлък. Подготвена е по илюстрации и текст от „Иллюстрированная хроника войны“ – притурка на списание „Всемирная иллюстрация“, пионер в създаването на военния фоторепортаж в Русия.

Продължава...
 
Новият кмет на Кубрат встъпи в длъжност
06 March 2017

При голям интерес, в ритуалната зала на читалището в Кубрат се състоя извънредно заседание на общинския съвет. То бе само от две точки. Първо председателят на Общинската избирателна комисия Мариета Борисова обяви решението, с което за кмет на община Кубрат бе избран Алкин Неби от ДПС. Той положи клетва и подписа клетвената декларация.

Продължава...
 
Първомартенски волейбол с балони в Центъра за настаняване от семеен тип
06 March 2017

Приятелство с децата от Центъра за настаняване от семеен тип в Разград завързаха деветокласници от Математическата гимназия, която днес отбелязва своя 45-ти патронен празник.

Пеша с чантите след училище шест ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ стигнаха до жилищен комплекс „Орел“, за да подарят мартеници, играчки и дрехи на децата от социалното заведение.

Продължава...
 
Ученици от ОУ „Н. Икономов“ гледаха филм за Освобождението
06 March 2017

Изнесен урок по история слушаха децата от VI „б“ клас на ОУ „Никола Икономов“ с класен ръководител Нели Стоянова. В училището гостуваха библиотечни специалисти от РБ „Проф. Боян Пенев“, които запознаха учениците с факти и събития от Освободителната за България война между Русия и Османската империя през 1877-1878 година.

Продължава...
 
Надя Попова представя книгата си „Дух над водите“ в Разград
06 March 2017

Книгата с есета „Дух над водите“ на Надя Попова ще бъде представена пред разградската публика утре – 7 март, от 17.30 часа в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Авторката е известна в публичното пространство като журналист в Българското национално радио и по-точно в редакция „Култура“ на програма „Христо Ботев“.

Продължава...
 
Задържан наскоро за телефонни измами бе осъден за длъжностно присвояване
06 March 2017

Условна присъда за длъжностно присвояване получи от Районен съд-Разград 31-годишен мъж, който преди двайсет дни беше задържан и за участие в телефонни измами.

Срещу Добромир Димов беше повдигнато обвинение за това, че от 7 октомври до 1 ноември 2016 г. в качеството си на длъжностно лице и при продължавано престъпление е присвоил чужди движими вещи на обща стойност 2327 лева, които са му били поверени да пази и управлява.

Продължава...
 
Лудогорието почете 3 март
06 March 2017

С традиционното издигане на трибагреника, този път от най-новия почетен гражданин Дулинко Дулев и от изтъкнатият колоездач Мирослав Минчев, в Разград започна тържествената церемония по отбелязването на националния празник – 3 март. Дали заради хубавото време, усещането за национална принадлежност или пък фактът, че е предизборно време, тази път площад „Възраждане“ се изпълни с хора.

Продължава...
 
До 30 март записват младежи за Наградата на херцога на Единбург
06 March 2017

Млади хора от 14 до 24-годишна възраст имат шанса да изграждат и развиват себе си чрез Наградата на херцога на Единбург. Момичета и момчета от цяла Разградска област могат да подават заявки за участие в международната програма за личностно развитие до 30 март. Това съобщиха от сдружение „Образование и бъдеще“ и ОУ „Васил Левски“, които преди месец получиха лицензи за работа по програмата.

Продължава...
 
Над 50 000 лева е събрало сдружение „Да бъдем хора“ за година
06 March 2017

Над 50 000 лева са събраните средства за една година от СНЦ „Да бъдем хора“. Малко над един процент от общата сума – 721 лева, са останали за покриване на разходите на сдружението, обяви неговият председател Полина Иванова.

Продължава...
 
Приключва разследването срещу лекарите, пенсионирали пожизнено здрави хора
01 March 2017

Специализираната прокуратура чака последни експертизи, за да приключи разследването срещу длъжностите лица от Разград, които са издавали пожизнени решения за инвалидност на здрави хора. Заключенията са необходими, за да прецени окончателно наблюдаващият делото прокурор дали да бъде внесен обвинителен акт срещу организирана престъпна група, или срещу отделни лица.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 11932