Търсене

Начало Новини
Новини
Тази година мотосъбор на Пчелина ще има
24 April 2019

След като 16-то издание на Националния мотосъбор „Разград 2018” пропадна заради неразбирателство между местната власт и организаторите от „Лудогорски братя“, тази година за почитателите на моторите, шоуто, бирата и рока има добра новина.

Сред предварително обявените за тази година 39 мото събития в България – събори, срещи, откривания и фестове, е и международният мотосъбор в местността Пчелина край Разград.

Продължава...
 
Областен управител и кмет садиха дървета
24 April 2019

Два чинара и един бор в двора на селскостопанската гимназия в Разград засадиха заедно областният управител Гюнай Хюсмен и кметът на общината д-р Валентин Василев засадиха

Помагаха им възпитаници на училището, които обещаха да поливат редовно трите дървета и да се грижат за тях.

Продължава...
 
Два състава от Кубрат отиват на финалите на национален фестивал
24 April 2019

Два състава от Кубрат се класираха за заключителния етап на националния фолклорен фестивал конкурс „Бъдност за талантите на България“. Двата състава, спечелили журито в Разград, са Танцов клуб „Валенс“ при СУ „Христо Ботев“ в Кубрат с ръководител Валентина Петрова и танцовият състав към кубратското читалище „Свети свети Кирил и Методий“ с ръководител Гинка Панчева. За финалите на фестивала се класираха и певиците Росиана Няголова и Венислава Георгиева, също от кубратското читалище.

Продължава...
 
Засилени мерки за сигурност за Великденските празници обявиха от полицията
24 April 2019

Засилени мерки за сигурност по време на предстоящите Великденски празници обявиха вчера от областната дирекция на МВР в Разград.

На брифинг пред медиите началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Божков съобщи, че още преди две седмици са предприети редица мерки за осигуряване спокойствието и безопасността на гражданите.

Продължава...
 
Ученик намери и върна портфейла на Светослав Дяков
22 April 2019

В петък сутринта ученикът от 8 „б“ клас в Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски“ в Разград Драгомир Златев Атанасов минава по тротоара между сградата на НАП и цветарските магазини.

Продължава...
 
Вандали вече трошат изграденото в „Орел“
22 April 2019

Тепърва има още да се строи и ремонтира по проекта за благоустрояване на „Орел“ в Разград, но докато от една страна се гради, от друга почна да се руши.

На детската площадка, която бе изградена до блок 23, вече има счупени пейки, изтръгната е и част от оградата. Купчините с боклуци, които „културното“ гражданство оставя след себе си, също са навсякъде.

Продължава...
 
Пенсионери от две области направиха концерт в Осенец
22 April 2019

Концерт в деня на големия християнски празник Цветница се проведе пред пълна зала в читалище „Съгласие 1891“ в Осенец. Участие в него, освен местните хора, взеха и гости от пенсионерските клубове в Ново село и Тетово, Русенско. Гости и домакини поздравиха населението на Осенец с колоритни песни и стихове.

Продължава...
 
И Кубрат Пулев впечатлен от Абритус и туристическите забележителности на района
22 April 2019

Награда за атрактивно представяне на туристическата дестинация „Абритус“ завоюваха Община Разград и Регионалният исторически музей. Призът беше връчен на Виолета Антонова - директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“, от кмета на Велико Търново, по на церемония на 19-ти април в Двореца на културата и спорта в историческата и духовна столица на България.

Продължава...
 
Над 1 тон еленови рога показаха във „Воден – Ири Хисар“
22 April 2019

Домакин на четвърти поред преглед на паднали еленови рога беше в петък Държавното ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“.

Тази година в подножието на Ловна резиденция „Първи дом“ бяха подредени над 750 екземпляра от сезон 2019 година, а както винаги изложбата мина при голям интерес от страна на любители и ценители на природата и дивеча.

Продължава...
 
Разградчани си премериха знанията в игра за умни хора
22 April 2019

Тръгналата отскоро игра „Куизмания“ - терен за знаещите и умни разградчани, отново събра десетки любознателни млади хора, които мериха сили в сферата на познанието в края на миналата седмица. Водещ и организатор на състезанието беше Свилен Огнянов - трикратен победител в „Минута е много“ и десетократен победител в онлайн играта „QUIZUP“.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 16051