Търсене

Начало Новини
Новини
От днес записват за профилактични прегледи за рак на гърдата
28 September 2017

От днес започва записването за профилактични прегледи за рак на гърдата в рамките на здравната кампания, която организира Федерацията на жените, съвместно с Диагностично-консултативния център в Разград. Инициативата се провежда за четиринадесета поредна година, съобщиха председателят на дамската организация Любка Стоянова и управителят на поликлиниката д-р Николай Денев.

Продължава...
 
Изложбата „Военните паметници в област Разград“ тръгва по общините
28 September 2017

Изложбата „Военните паметници в област Разград“ гостува на община Кубрат на 2 октомври.

Експозицията, организирана от областната администрация в Разград със съдействието на областните организации на Съюза на ветераните от войните в България и на офицерите и сержантите от запаса и резерва, ще посети всички общински центрове в Лудогорието. Първото й представяне бе в Разград миналата година. Изложбата включва фотографии на над 100 войнишки паметника и паметни плочи, които се намират в Разградско.

Продължава...
 
Три фирми искат да доставят ток на община Разград
28 September 2017

Комисия с председател Нели Добрева, секретар на Община Разград, започна разглеждането на офертите на кандидатите за възлагане на обществената поръчка с предмет "Доставка на електрическа енергия и избор на координатор на балансираща група за нуждите на Община Разград".

Продължава...
 
Историческият музей в Исперих организира богата културна програма
28 September 2017

Официалното начало беше поставено в Музейната експозиция с изложбата „От Български старини до паметник на ЮНЕСКО“. С нея организаторите припомнят две знакови годишнини: 90 години Археологическо дружество „Хан Омуртаг“ и 35 години от откриването на Тракийската царска гробница край село Свещари. Изписаното по този начин наименование на дружеството не е печатна грешка, а извадка от стар документ, който посетителите могат да видят.

Продължава...
 
Вонята пак "влезе" в Общинския съвет
27 September 2017

Темата за неприятните миризми в Разград отново влезе в дневния ред на Общинския съвет. Още в самото начало на вчерашното заседание бе дадена думата на шефа на местния клон на "Биовет" Теменуга Газдова, която информира за резултатите от наблюденията през последния месец на мобилната станция на МОСВ, изследваща чистотата на въздуха.

Продължава...
 
С близо 10 000 000 лева ремонтират училища, детски градини и ясли в Разград
27 September 2017

Близо 10 000 000 лева ще бъдат отпуснати за ремонт и обновяване на седем детски градини, две ясли и две училища, съобщи кметът на община Разград д-р Валентин Василев на съвместна пресконференция с неговите заместници Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

Градоначалникът посочи, че по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 - 2020" ще бъде финансиран проектът „Ремонт, обновяване на материалната база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на град Разград“. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 9 853 637.19 лева, а 43 500 лева е собственият принос на бенефициента.

Продължава...
 
Засилиха полицейското присъствие около училищата
27 September 2017

Засилено полицейско присъствие около училищата в региона ще има до 1 октомври, съобщи в понеделник Димитър Александров от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Разград. Мярката е в рамките на седмицата за превенция на детската пътна безопасност и част от традиционната полицейска акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, която ще продължи до края на октомври.

Продължава...
 
Кметът на Разград гостува в Кълъраш
27 September 2017

Кметът на община Разград гостува по повод Дните на град Кълъраш в Румъния в края на миналата седмица. Празникът на града бе отбелязан с редица тържества и инициативи. Д-р Валентин Василев за пръв път бе на посещение в побратимения град на Разград и се срещна с кмета от румънска страна Даниел Драгулин. Василев отправи поздрав към жителите на Кълъраш и тяхното ръководство по повод празника.

Продължава...
 
Приказни герои оживяха в двора на Етнографския музей
27 September 2017

Наследство, природа … и деца, които да осмислят този пейзаж от възможности – така бихме перифразирали мотото, под което се провеждат Европейските дни на културно-историческото наследство през 2017 г. Във вторник под асмите и узрелите дюли на Етнографския музей се пяха песни, играха се хора и се драматизираха народни приказки. В главните роли бяха талантливите деца от трета и четвърта група на ЦДГ №4 – група „Маргаритка“ и група „Хризантема“.

Продължава...
 
Дни на културно-историческото наследство в Исперих
27 September 2017

Изложби, работилници, презентации и безплатен достъп до музеите включват Дните на културно-историческото наследство, които се организират от Община Исперих и Историческия музей.

Едно от първите събития бе откриване на изложбата „От Български старини до паметник на ЮНЕСКО“. Експозицията бе посветена на 90-годишнината от основаването на Археологическо дружество „Хан Омуртаг“ – Исперих и 35 години Тракийска царска гробница.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 12970