Търсене

Начало Новини
Новини
30-годишен съдия влезе в състава на Окръжен съд-Разград
04 July 2018

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд-Разград за първи път от 2009 година насам. 30-годишният Ангел Ташев ще е най-младият магистрат в състава на институцията. Той е родом от Ракитово, завършил е право в Юридическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Преди успешно да положи изпит за съдия е работил като разследващ полицай в областната дирекция на МВР-Пазарджик.

Продължава...
 
И дама влезе в редиците на Окръжния следствен отдел
04 July 2018

И дама има вече в редиците на Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Разград. След спечелен конкурс и деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието, в понеделник клетва като младши следовател положи Снежана Янкова.

Продължава...
 
16 попълнени и 9 и половина закрити паралелки след седми клас
04 July 2018

16 професионални и профилирани паралелки след VII клас в училищата в Разградска област са попълнени след първо класиране, това съобщи старши експертът по организация на средното образование в РУО-Разград Атанас Дончев. Той изнесе резултатите от кандидат-гимназиалната кампания заедно с началника на просветното ведомство Ангел Петков.

Продължава...
 
Протестиращите за лошите пътища кубратчани се срещнаха с властта
04 July 2018

Представители на сдружение „Потомци на Дуло“ от Кубрат и на русенското село Червена вода се срещнаха с областните управители на Разград – Гюнай Хюсмен и на Русе – Галин Григоров по повод на проблемите с пътищата в региона. Учредителите на сдружението, които домакинстваха на срещата, са организатори на двата протеста в Кубрат срещу лошата пътна инфраструктура в общината.

Продължава...
 
Ученици от Разградско сред лауреатите в конкурса „Зелена планета“
04 July 2018

Ученици от Разградска област са сред победителите в Националния конкурс „Зелена планета 2018“, организиран от Фондация „Устойчиво развитие за България“, Руския културно-информационен център и Националния дворец на децата.

Продължава...
 
В десетки нюанси се окъпаха участниците във фестивала „Цветна фурия“
02 July 2018

Облаци от цветове, еуфория, вълшебства, усмихнати лица, положителни емоции, споделени в духа на приятелството, такава беше атмосферата на първия Младежки фестивал „Цветна фурия“, който се проведе в Разград.

Продължава...
 
Национален фестивал „Звезден път“ се проведе в Разград за единадесети път
02 July 2018

Пъстър букет от песни и танци сътвориха близо 300 участници в Националния детски конкурс „Звезден път“, организиран от сдружение „Бъдеще за Европа“ с председател Златка Пенчева, съвместно с Община Разград, Общински културен център и ОДМВР – Разград, под патронажа на кмета на Разград Валентин Василев, под мотото „Детско изкуство за безопасност на движението“.

Продължава...
 
Ученици дариха 500 лева за топъл обяд на техни връстници
02 July 2018

Благотворителна кампания в подкрепа на деца от уязвими общности организираха седмокласници от ОУ „Васил Левски“ в Разград.

С помощта на класния си ръководител Цветанка Пенчева децата събраха 501.71 лева, които решиха да дарят за фонда на програмата „Топъл обяд“ на БЧК-Разград.

Продължава...
 
Шест операции по линия на наркотиците провела полицията за месец
02 July 2018

Шест специализирани полицейски операции, насочени срещу активния контингент по линия на наркотиците, са проведени през миналия месец на територията на Разградска област.

В резултат на това, както и на акции с незабавен превантивен ефект, са образувани шест досъдебни производства или двойно повече от юни 2017 година. Заведени са и шест бързи производства за шофиране под въздействието на дрога.

Продължава...
 
Обитател на Дома в Просторно върна изгубен телефон на дете
02 July 2018

Обитател на Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно откри изгубен от дете мобилен телефон и се погрижи да му бъде върнат.

Изключително впечатлена от честната постъпка на 55-годишния Звездомир Чалгаджиев, в редакцията на „Екип 7“ дойде бабата на малкия Явор Стефанка Янкова.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 14480