Търсене

Начало Новини
Новини
Зрелостниците в Разградско – пак сред най-неграмотните в страната
21 June 2019

Почти катастрофални. Така могат да се определят резултатите от тазгодишните държавни зрелостни изпити в Разградска област.

Със среден успех 3.80 от матурите по български език и литература учениците ни остават на 25-то място сред 28 области в страната, като след нас се нареждат само Ямбол, Силистра и Кърджали. В нито едно от 19-те училища, в които се обучават дванайсетокласници, няма среден резултат над 5.00.

Продължава...
 
Завет се готви за гражданско неподчинение заради лошите пътища
21 June 2019

Общинският съвет в Завет излезе с протестна декларация срещу бездействието на Агенция „Пътна инфраструктура“ към състоянието на републиканския път Просторно-Побит камък – Завет – Веселец.

Докладната записка и позицията към нея са гласувани и приети единодушно на заседание на местния парламент този вторник.

Продължава...
 
В Езерче приеха „Журналисти в училище“
21 June 2019

За втора поредна година в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Езерче се реализира инициативата „Журналисти в училище“, която включва срещи между представители на „четвъртата власт“ и ученици от цялата страна. Организатор на проява е Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Продължава...
 
Асфалтираха в Побит камък и Топчии
21 June 2019

Община Разград извърши асфалтиране на улиците в село Побит камък на стойност 70 000 лева.

Подготвят се за ремонт и улиците в село Дянково, където ще се асфалтира за 150 000 лева. Кметът на Разград д-р Валентин Василев провери ремонтните дейности по уличните настилки в населените места.

Продължава...
 
След Разград Кирил Домусчиев стана почетен гражданин и на щата Небраска
21 June 2019

Собственикът на „Лудогорец“ и „Биовет“ Кирил Домусчиев е станал почетен гражданин на щата Небраска, става ясно от съобщение, което той самият е публикувал в профила си във Фейсбук заедно с грамотата за удостояването.

В почетния документ се посочва, че щатът Небраска е „сърцето на нацията“ и оттам започва Западът, а освен това е селскостопанският център на Америка. Местните власти пишат, че българският бизнесмен е добре дошъл да посещава често Небраска, да се среща с местните жители, да прави нови запознанства и да допринася за развитието.

Продължава...
 
Деца организират в Разград благотворителен спектакъл „Приказката на Криси“
21 June 2019

Тя е на 13 години.

На 12 беше на протестите в Разград и в София, за да защити правото си на щастливо детство. През ноември медиите разказаха за мечтата ѝ да има книжка със стихове. После, когато приятели я подкрепиха и помогнаха да стане реалност мечтата ѝ, Криси отново предизвика вниманието на журналистите към себе си.

Кристислава Иванова, родена с диагноза детска церебрална парализа, преминала досега през осем операции...

Продължава...
 
Директорът на Езиковата – с предизвикателство към бивши ученици-архитекти
21 June 2019

Нестандартна процедура по избор на проектанти стартира директорът на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в Разград.

Вместо да обяви сложна и скъпа обществена поръчка, Пейчо Георгиев отправи своеобразно предизвикателство директно от профила си във фейсбук.

Провокацията е към бившите възпитаници на Езиковата гимназия, които са завършили архитектура или в момента следват в такава специалност.

Продължава...
 
Затлачено дере наводнява фирмена база
21 June 2019

Затлачено от години дере наводнява основите на фирмена база. От Община Разград обаче не предприемат никакви мерки да го почистят и укрепят, вместо това препоръчали на потърпевшия да си изготви хидрогеоложки доклад, като че ли дерето е негово.

Собственикът на ЕТ „Термоинженеринг Цветан Тодоров притежава имота на бул. „Априлско въстание“ 51 и прилежащите му площи от 2003 година насам.

Продължава...
 
Община Разград пуска на търг бензиностанция „Шел“
19 June 2019

От 30 юли 2019 година теренът от 4267 кв. м заедно с построената в нея бензиностанция „Шел“ се придобива в собственост от Община Разград – такива бяха условията в договора преди 25 години, когато бе построен обектът. В тази връзка местната администрация ще обяви публичен търг с тайно наддаване за учредяване на възмездно право на ползване за срок от 10 години върху имота – частна общинска собственост.

Продължава...
 
С церемония откриха ремонт на път в Кубратско
19 June 2019

С официалната церемония „Първа копка“ започна изпълнението на проект „Рехабилитация на път Борисово – Юпер/Черешово – граница общ. (Сливо поле - Кубрат) – Сеслав и път Беловец – Кубрат/Горичево – Божурово на територията на Община Кубрат“.

Главна цел на проекта е възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и пътното тяло с оглед осигуряване условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите по двата пътни участъка с дължина 15.400 км от общинската пътна мрежа на община Кубрат.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 16289