Търсене

Начало Новини
Новини
И разградската съдебна охрана излезе на протест
23 February 2018

В сряда и служителите на „Съдебна охрана“- Разград излязоха на протест пред сградата на Темида, за да подкрепят недоволството на колегите си от страната.

Тъй като по закон нямат право на ефективни стачни действия, работещите в сектора тук използваха обедната си почивка да се включат в обявения ден за националния протест.

Продължава...
 
300 души се вдигнаха против закриването на детската градина в Осенец
23 February 2018

Близо 300 души се включиха в подписка за запазване на Детска градина „Иглика“ в село Осенец, съобщи една от майките на децата, които посещават забавачницата – Яница Станчева. Общността се обяви против решението на Общински съвет – Разград от декемврийската сесия за закриване на детската градина, заради намаляващия брой на децата и неоправдано изразходване на бюджетни средства.

Продължава...
 
Злосторници изсякоха до корен орехова градина
23 February 2018

В тъмна доба злосторници са изсекли с брадви до корен над двадесет 14-годишни орехови дръвчета в наследствен имот на Ахмед Раим от Старо селище.

Компетентните органи разследват злодеянието.

Продължава...
 
Правителството отне лиценза за обработка на тютюн на „Лийв Табако“
23 February 2018

Правителството отне за срок от три години разрешението за промишлена обработка на тютюн на „Лийв табако - А. Михайлидис“ АД – Сандански, която завлече стотици производители от Исперихско и други краища на страната.

Решението за налагане на тежката санкция е взето на заседанието на Министерски съвет в сряда заради неизпълнение на задълженията по лиценза и по-точно изкупена от дружеството, но неизплатена на стопаните продукция.

Продължава...
 
Измамен от алоджийка дойде от Германия да се жалва
23 February 2018

Измамен от наша алоджийка чужденец пристигна в Исперих, за да се жалва, че е станал жертва на престъпление.

43-годишният мъж с немско и турско гражданство, който живее в Германия, отишъл в Районното управление в града в сряда.

Продължава...
 
Превръщат апартамент в наблюдавано жилище за младежи
23 February 2018

Община Разград обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да ремонтира тристаен апартамент с площ 100 кв.м, общинска собственост, който се намира в жк "Орел", бл. 28, вх. Б, ап.1. След обновяването имотът ще се използва за предоставянето на нова социална услуга - "Наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст".

Продължава...
 
Собственичка на магазин дава на вересия и плаща сметките на клиентите си
23 February 2018

Пословична е станала с добрината си собственичката на единствения магазин в село Недоклан Фатме Рахми.

54-годишната жена сама обслужва клиентите си откак е открила търговския обект. За хората от селото обаче тя не е просто магазинерка, а човек с главно „Ч“, на когото могат винаги и за всичко да разчитат.

Продължава...
 
За детските сълзи и най-добрия приятел на човека в един град, потънал в кал и безнадеждност
23 February 2018

В град Исперих има страховито количество бездомни кучета и ние някак си в годините свикнахме с присъствието им. Свикнахме и с периодичните „прочиствания“ от улични животни и за много от жителите това е необходимо и нормално.

Продължава...
 
Около Дянковския път е заринато с боклуци
23 February 2018

Вчера дълго и кротко валя сняг. Всичко побеля. Стана красиво.

Завчера обаче по сигнал на наши читатели минахме по Дянковския път. По цялото протежение в канавките след вилната зона най-вероятно от водачи на автомобили и пътници са изхвърлени всевъзможни боклуци.

Продължава...
 
Лозница спечели проект по "Красива България"
23 February 2018

Управителният съвет на Проект "Красива България", който е към Министерството на труда и социалната политика, одобри 36 проекта, които ще бъдат финансирани и реализирани през 2018 година. Сред тях е и Община Лозница, която е единствената в Разградска област.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 13763