Търсене

Начало Новини
Новини
Разумът в безумието в новия роман на Деница Дилова - „Безумецът от Таро“
07 September 2018

Талантът на писателката с разградски корени Деница Дилова отдавна не се побира в тесните рамки на нашето градче. Шумният успех на победителката в конкурса на издателство „Сиела“ за нов български роман преди четири години й донесе известност в цялата страна с „Дневният живот на нощните пеперуди“.

Продължава...
 
Вяло и казионно отбелязване на Съединението
07 September 2018

Празничният шести септември би трябвало да има място в паметта на всеки уважаващ себе си българин. Би трябвало да се предава като важен урок от историята ни на следващите поколения. Би трябвало, обаче тържествените и патетични слова на управниците вчера бяха чути от малко хора, повечето възрастни, които присъстваха на площадите.

Продължава...
 
Депутат от партията на Ердоган посети Разград
07 September 2018

Депутатът от турското Народно събрание Селахаттин Минсолмаз, който е на частно посещение в България се срещна с областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

Продължава...
 
Махат паметника на Пенчо Кубадински
05 September 2018

Новопостроеният паметник на Пенчо Кубадински в центъра на Лозница най-вероятно ще бъде премахнат, заяви пред „Екип 7“ кметът на общината Севгин Шукри. Това е логичното следствие от взетото в понеделник, 3 септември, от Общинския съвет решение, с което се отменя по-старо решение от 31 май 2017 година за даване на съгласие за поставяне на монумент на бившия виден комунистически функционер по повод на 100-годишнината от рождението му.

Продължава...
 
„Пилот“ мина покрай Районното в Разград със 124 км/ч
05 September 2018

Четирима „пилоти“ е засякла новата тринога камера на „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Разград, при това в границите на населените места в диапазона от 12.00 до 19.00 часа.

По данни на началника на сектора главен инспектор Диян Симеонов, три от случаите са установени в Разград, а четвъртият е от село Киченица. При ограничение от 50 км/ч всички четирима нарушители са се движели с над 100 км/ч.

Продължава...
 
Новите светофари до автогарата щели да заработят от понеделник
05 September 2018

Новите светофари на кръстовището до автогарата ще заработят до дни. Това съобщиха от пресцентъра на Община Разград в отговор на запитване на „Екип 7“ защо се бави въвеждането им в експлоатация и кога евентуално ще бъде пускът.

Припомняме, че уредбата за светлинна сигнализация беше монтирана на най-натовареното нерегулирано кръстовище в града, на 2 юли.

Продължава...
 
Продължават ремонтите в Разград
05 September 2018

Довършителните работи по тротоара на ул.„Паркова“ от Панчоолу мост до кръстовището с улица „Дунав“ /до Стария театър/ в Разград бяха проверени от кмета Валентин Василев и директора на ОП „Ремонтстрой“ Петър Петров.

Продължава...
 
Училищна Телерик Академия стартира 5 безплатни школи по програмиране и дигитални науки за ученици
05 September 2018

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви вчера старта на пет безплатни школи по програмиране и дигитални науки за ученици от 4-ти до 12-ти клас в Разград. Кандидатстването е отворено до 30 септември и включва регистрация на сайта на Училищна Телерик Академия и явяване на входен тест.

Продължава...
 
Петима певци от Разград с награди от поп-рок фестивал в Несебър
05 September 2018

От 31-ви август до втори септември се състоя 21-то издание на поп-рок фестивала в морския курорт Несебър. Амфитеатърът в Стария град се превърна в сцена на виртуозните изпълнения на десетки млади певци, разпределени във възрастови групи от 7-годишна възраст до над 18 години.

Продължава...
 
Момичета променят бъдещето чрез изкуствен интелект
05 September 2018

Симона е измислила холограмна сфера, която пресъздава спомени, а Ася има идея за очила за холограмна реалност...каквито точно в момента и „Майкрософт“ разработва. Деветокласничките от Математическата гимназия бяха единствените разградски представители в един уникален формат на „Майкрософт“...само за момичета.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 91 - 100 от 14827